Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Siapa pernah baca majalah K.O?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Siapa pernah baca majalah K.O?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa pernah baca majalah K.O?

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:37


Assalammualaikum..
Pada semua ahli ukhwah ,saya nak tanya ada sesiapa yang pernah baca majalah K.O atau nama penuh knockout mazmumah?Apa pendapat anda tentang majalah ni.Bagi saya ia satu majalah yang bagus untuk umat islam.


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:43


assalamualaikum
ana peminat setia majalah tu. tapi sekarang dah tak ada.. sedih :( sekarang ni ana peminat setia majalah ANIS dan HALUAN. majalah yang banyak mengetuk dan mencuci hati yang berkarat ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:47


Pada 29-06-06 09:43 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
ana peminat setia majalah tu. tapi sekarang dah tak ada.. sedih :( sekarang ni ana peminat setia majalah ANIS dan HALUAN. majalah yang banyak mengetuk dan mencuci hati yang berkarat ni


tu lah sedih sangat bila majalah tu dah tak ada.Dapat baca sampai edisi 10 saja.


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:50


ana ada buat koleksi majalah2 tu. so kalau rindu, ulang2 baca.. tak jemu :di
marziana baca ANIS dan HALUAN tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:55


Pada 29-06-06 09:50 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada buat koleksi majalah2 tu. so kalau rindu, ulang2 baca.. tak jemu :di
marziana baca ANIS dan HALUAN tak?


Tak baca,tapi teringin juga nak baca.cuma tak ada rezeki untuk beli saja. :-P


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:58


beli dan bacalah.. tak rugi. ni kempen untuk semua warga ukhwah. toksah lah duduk beli majalah hiburan+maksiat+gossip yang menjauh dan melalaikan kita dari Allah. biar mahal pun, asalkan dapat banyak kebaikan..

p/s promote jangan tak promote. rasa macam salesgirl pulak :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 11:08


Assalamu'alaikum..


erm ana mengumpul koleksi K.O dulu..
erm sedih sangat sebab majalah tu dah takdak..
memang bermanfaat K.O tu...banyak ilmu yang dikongsikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 11:46


Pada 29-06-06 09:50 , imtihan_insyirah posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada buat koleksi majalah2 tu. so kalau rindu, ulang2 baca.. tak jemu :di
marziana baca ANIS dan HALUAN tak?


ana pun dulu ada collect majalah tu...tapi sekarang walau tak ada tapi tetapi simpan bebaik dan try manfaatkan walaupun ia berbentuk katun...anis dan asuh pun ana baca walaupun both ot these tak sesuai sangat..ana bukan bebudak lagi dan bukan pun popmpuan..tapi manfaatnye banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 11:51


Salam.
Ana baca anis,dara.. dulu al-islam. sekarang tak.
anda didnt come across. YES dan An Nasyid ye. Tapi dah tak ada....
:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 07-07-06 23:01


Assalamualaikum,

Saya minat sangat kat majalah K.O ni. Majalah ni memang bagus, banyak ilmu yang kita boleh dapat dr majalah ni. Saya dapat kumpul sampai edisi 10 saja. Sedih rasanya bila majalah yang bagus macam tu dah tekde di pasaran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

tanpanama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18761
Posting: 310
Dari: Bintang Timur

botswana  


posticon Posting pada: 07-07-06 23:48


asalnye majalah lanun,
UJANG yang jadi pengasas...
tapi tak tau lah Kenapa boleh lingkup....halangan banyak sangat agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For tanpanamaProfil   Hantar PM kepada tanpanama   Pergi ke tanpanama's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-07-06 14:09


erm...anda tak pernah..tapi haluan pernah baca...tapi sekarang tak pernah dah jumpa majalah tu kat kedai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 15:51


Majalah anda, sebelum tu majalah LANUN. Rasanya kena Banned.

Saya sempat kumpul beberapa keluaran, majalah komik dakwah yang cukup baik.

Cuma, pendekatannya yang terlalu memasukkan sindiran berunsur politik menyebabkan umurnya tak panjang, kena GAM.

Apapun, syabas buat UJANG....entah ke mana dia menghilang sekarang. Bukan Majalah UJANG tapi UJANG itu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:15


rindu kat K.O, Lanun dan segala majalah islamic yang dah pupus :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:16


ada juga majalah islamic yang tak pupus lagi, tapi sekarang ana dah tak baca..ngeri... (al -islam) :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:56


majalah k.o pernah baca dulu...
best juga....

knock out for mazmumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 17:31


macam pernah komen pasal majalah anda..
tapi tak ingat..

em.. ana dulu memang suka baca komik anda..
bagus.. ada unsur islamic..
tapi sudah pun berkubur.. :-( :-(

al an.. ana suka baca majalah i..
majalah terbitan karangkraf ni.. bagusss..
so.. baca lah untuk menambahkan input anda...
insyaALLAH.. boleh manfaatkan dan war-warkan
info yang dibaca pada sahabat anda...

wallahualam'... :-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 09:22


Assalamualaikum,

Saya pun suka jugak baca majalah ni, best sangat. Kenal majalah ni masa kat U dulu. Dapat kumpul pun sampai edisi ke 9. Kongsi dengan adik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-08-06 10:23


best sangat ke....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 12:29


bestla jugak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 11:26


Pada 01-08-06 10:23 , al-Khwarizmi posting:

!!! QUOTE !!!

best sangat ke....?


kalau al-Khwarizmi baca sekali mesti nak baca lagi..
memang best majalah ni...
dapat mendidik jiwa kita...


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 12:06


K.O memang majalh bermanfaat
Dulu ada juga kumpul
tapi sekarang da hilang masa pindah rumah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120839 saat. Lajunya....