Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: .: PENGAWAS SEKOLAH :. kongsi pengalaman sikit...


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» .: PENGAWAS SEKOLAH :. kongsi pengalaman sikit...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh .: PENGAWAS SEKOLAH :. kongsi pengalaman sikit...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 15:42


assalamualaikum..

bila sebut pengawas sekolah pastinye terbayang kat kita mereka2 yang berketrampilan tegas dalam memastikan pelajar2 skolahnya ikut peraturan...tapi betul ke mereka ni garang?

pemilihannya mudah saja...sapa yang rekod bersih dan personaliti menarik pasti ditawar jadi pengawas...tapi kekadang tu ada yang bersandar rupa wajah..ye atau tak...itu yang saya dengar dr kawan2 waktu zaman sekolah dulu.. so..jika anda pernah jadi pengawas kongsikan sikit pengalaman tu.. sesiapa yang punya pengalaman ngeri dengan pengawas pun boleh join..apelah agaknya pengalaman antum ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 15:45


time sekolah rend dulu ada la..tak la mencabar sangat...tapi kawan2 ana di sek menengah dulu ramai yang pengawas...ada yang kata mereka ni poyo2 blake..entah la..

ana pernah juga kena catit nama datang lambat...tak la bengang sagat..dah salah kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:02


ala...pengawas dengan budak2 lain sama saja la... tak ada beza pun.. ikut peraturan la konon, tapi dulu selalu juga pengawas fly time prep... kuat bodek cikgu juga pengawas ni... jangan maraaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:09


kui3.. banyak kategori pengawas ni.. macam bebudak yang bukan pengawas jugaklah.. kaki bodek..? huhu.. kuat bala.. kepoh.. glabah.. bajet bagus.. prasan bagus.. ngeh3.. tu pandangan sestgh orang la kan.. sebab sesetangah pengawas memang macam tu.. macam yang bukan pengawas pun ada macam tu jugak.. ala2 pengawas~huh..

kalau prefect kat sekolah cynog.. rata2 nya.. yang pandai2.. yang mesra desa dengan guru.. dan bla3..

lek2.. ;P


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::
[ Telah diedit oleh: cynognathus pada 15-06-06 16:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:28


emm..pengalaman yang tak boleh dilupakan jadi pengawas..banyak suka dan laranya..
hihihiiiidilantik jagi pengawas pada tingkatan 2 lagi..sampai tigkatan 5. tingkatan 5 dilantik sebagai penolong pengawas..hihihi banyak tugas kena settle..memang glamour gila laamase itu..jadi tumpuan pada gadis2 dan adik2 lain...siap jadikan saya ni secret admire lagi..hihihii
masuk tingkatan 6..jadi ketua pengawas...ya rabbi..semua kerja saya kena buat..orang bawahan tak bagi kerjasama..dah bagi tugas tapi..tak tau dan takut nak buat..terutaa sekali jadi mc ketika perhimpunan pagi..boleh dikatakan tiap2 minggu kena jadi mc..teruk kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:29


Assalamu'alaikum..
huhu...banyak juga pngawas sek ni kena kutuk...
ana pun pngawas sek...
time sek men..
tapi ana rasa ana tak macam tu agaknya...
terpulang pada individu untuk mnilai kita...
tapi mungkin ada segelintir pngawas yang brsikap macam ahli2 ukhwah cakap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:31


ana rasa ana ni tak ada la garang sangat...
tapi mungkin tegas sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-06-06 16:38


emm..ana pulak...ana pengawas contoh terbaik masa ting 6.dah la best student sptm...masa itu ramai gila peminat..hiihihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:40


pengawas pun pernah pukul student gaak dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 17:10


cynog pun tak pernah jadi pngawas.. nak cakap lebih2 kita pun tak rasa..~

nyway.. trimas pada mereka-mereka yang telah diberi amanah dan mnjlnkan tanggungjawab dengan baik... yang buat dengan tak baik pun trimas jugak..bagi can ek kat kami..kui3..

ada ke anti baju hijau? haha.. sekolah saya la baju ijo..len2 tataula...


p/s: kat sekolah saya, prefect ni dah macam anak kesygn guru2.. mana taknye, dah asrama.. dari mula bukak mate pagi hari jam 5, smpailah tidur jam 1130.. mrklah yang 'sibuk'.. letih juga..->cehh~


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::
[ Telah diedit oleh: cynognathus pada 15-06-06 18:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 17:12


benci pengawas

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-06 18:03


Pada 15-06-06 17:12 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

benci pengawas


kenapa ni fadzlyz??? :roll:
ada pengalaman ngeri dengan pengawas ke??? :roll:

em...saya dah biasa dengar ayat tu time sekolah dulu...esp di kalangan yang buat salah, kena cekup dengan pengawas,lepas itu mereka tak puas hati...then keluarlah ayat2 yang sewaktu dengannya...

em...dah biasa... :oops:

kalau saya, kadang-kadang tu refer terus kat senior or head boy/girl...malas nak banyak cakap...

alhamdulillah sepanjang tempoh singkat- 2 tahun jadi prefect, xdelah major masalah...

em...1 yang saya perasan, kalau boy prefect ni, mereka lebih "glamor"...esp di kalangan "adek2" junior...

girl prefect xlah sangat...hehehe... ;-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 18:10


Assalamualaikum...
Hehe...pengalaman jdi pengawas tu banyak. Apa yang penting kita buat kerja tu biarlah dengan amanah dan bertanggungjawab. Bukan nak kata saya ni bagus..saya pernah jadi pengawas selama 2 tahun. Tapi apa yang pelik, sebelum jadi pengawas saya ni jenis dalam kategori budak nakal. Apataknya masa form 1-3 saya terlibat dengan pnteng sek., gaduh dan pling teruk adalah kaki main judi.Bila dah kantoi kat cikgu displin kena rotan kat bontut 3x..sakit oii..barulah saya insaf..lepas tu cikgu ambik saya jadi pengawas. Kira masa budak2 nakal semua takut...jadi buatlah kerja yang diberi itu dengan amanh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 18:16


assalamualaikum
ana jadi pengawas masa sekolah rendah. apa yang tak bestnya, setiap kali cikgu meeting.. pengawas dikerah untuk menjaga kelas sampailah cikgu2 habis meeting. boring, kena jerit selalu suruh budak2 diam. lepas itu kalau mereka buat kesalahan, pengawas yang akan disalahkan.. padahal dan bertungkus lumus mendiamkan kelas. yang bestnya, dapat tulis kesalahan2 budak, lepas itu bila perhimpunan kita duduk kat kat belakang, bersama pengawas2 lain.. rasa macam berkuasa/ hebat saja waktu tu. hehe.. jangan tiru aksi ini :P


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 15-06-06 18:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 20:27


ha,

actually pernah jadi pengawas, tapi time sekolah rendah,
dilantik kerana masa saya darjah lima, waktu hujung tahun tu, sebelum cuti, rajin tolong cikgu susun buku kat bilik SPBT, kena pulak time tu fikir HEM yang terlibat sama, so dia tengok lah , dia
kata , budak ni bagus lah, rajin,

so time darjah 6, jadilah pengawas, tapi yang lucunye , saya pun tak tahu saya dilantik jadi pengawas, kan awal tahun , semua pengaws dipanggil, untuk meeting, so saya memang tak pergi lah, kan , memang dah bukan pengawas, so lepas habis meeting tu, baru lah tahu, cause kawan pengawas yang cakap,

pelik tapi benar



Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 20:36


oh ya, untuk time sekolah menengah, tak lah jadi pengawas, tapi just nak komen, best jugak tak jadi pengawas, boleh komen macam macam,

Pengawas ni macam pelajar biasa saja, malah ada pula yang disiplin lebih teruk daripada saya yang pelajar biasa, yang memang tak suka lah jugak mereka ni ada standard sendiri , meaning sekolah tu amalkan double standard pulak , ni bukan saya saja yang kata, malah ustazah pun cakap dan tahu serta perasan perkara ni,
contoh , bila ada couple kantoi dating, semua pelajar berkumpul kat tengah dataran kejat, uh time tu macam sesi menegakkan keadilan pulak, mana taknya, couple tadi disuruh duduk diatas kerusi, macam orang kawin, eh best lah, bila cikgu tu dengar, dia tanya lah saksi, seorang seorang ke depan menjadi saksi, tapi akhirnya , cikgu tu tak percaya jugak, ni lah yang double standard nya


so dalam para cikgu mengadili perkara ni, adalah suara suara sumbang yang kata " oooohhh, kalau pengawas tak mengapa.........."

tapi kira best la jugak dapat melihat gelagat mereka ni ada yang lebih teruk daripada student biasa,

lebih baik menjadi pelajar yang berdidiplin tinggi daripada menjadi pengawas yang berdisiplin



Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 21:41


pengawas...ana rasa task as a prefect...terlalu berat...herm...ana sebagai ketua skuad...kena jaga kebajikan anak2 buah..macam-macam kerenah...itu belum masok masalah plajar2....kadang-kadang,naek give up...tapi,bila ana betulkan niat ana balek...lillah hi taala..alhamdulillah...semua tugasan ana dapat l;aksanakan dengan mudah...kalau cabaran dan dugaan 2 memang banyak...pengalaman mematangkan minda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 15-06-06 21:46


Hmm..saya pernah jadi pen.ketua pengawas sek.rendah dulu..yang paling bestnya..guru besar baik dengan saya..sampai sekarang kami masih berkunjung-kunjungan walaupun dia dah lama pencen..yang pahitnya..ketua pengawas saya bekas samseng sekolah..pancitkan tayar basikal orang..entah macam-macam lagi yang dibuat..tapi sekarang Alhamdulllah..dia dah baik selepas excident dan patah kaki..


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 15-06-06 22:00


kita pernah jadi prefect dulu..
tau tak..pas da beberapa tahun habis sekolah dan smbung belajar kat tmp lain..
kita tjumpa gan ex-student sekolah kita dulu..
she told me dat she realy hates me dan darn me so much....
dia kata kita pernah rampas barang dia dulu..
haiz..padahal da 6tahun berlalu..
tapi dia masih simpan dendam kat kita lagi..
dia cakap sampai bila-bila pun dia takkan lupa..
dan akan benci kita selama2nya..
hmm...sedihla..tapi nak buat macam mana kan..
kita menjalankn tnggungjwb saja...
da benda yang dia bawa tu haram..
hmm..moga ALLAH ampunkan dosa2 kita..
dan berikan dia hidayah..
[ Telah diedit oleh: mariana pada 15-06-06 22:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 22:05


saya memang salh seorang prefect mse sekolah menengah dulu...pengawas sekolah agama pun saya jadi jugak...

masa sekolah menengah,biasala,perkara yang sering terjadi...sebagai seorang prefect pada kawan-kawan kita,kadang-kadang mereka anggap kita akan lepaskn mereka bila mereka buat salah...tapi,saya tak buat macam tu...

masa form 4,saya seorang saja perefct dalam kelas,so bila ada cikgu tahu rahsia budak-budak bawak hp,mereka mula la ingat saya bgtahu..sedangkan saya pun tak tahu juga masa itu..masa tu biasa la...dipandang serong,difitnah..macam-macam lagi la...sedih tak tertahan...sampai menangis teringat bila kat rumah..saya cerita kat emak,emak pulak banyak nasihatkan...lagipun,saya akui,saya memang dikenali dikalangan guru-guru atasan hinggalah pengetua...jadi,saya tak risau...sebab guru2 atasan pun sebelahkan dan menyokong saya...

disebabkan kesabaran itu,saya mula menghadapi dengan senyuman dan sudah lali dengan orang yang tak suka kita...biasala,bila kita jadi prefect,tak semua suka kita,tak semua tak suka kita..mereka pun tak berani nak gaduh dengan saya sebab saya anak murid ksygn cikgu2 kat sekola...hehehe....terima kasih cikgu,family dan my friends..sayang semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:27


wow..ramai juga ye yang pernah sandanga jawatan yang diibaratkan bagai menggalas bebanan berat...tapi tu bagi yang betul-betul ikhlas dan amanah la.. jalu yang sebaliknya dirasakan bagai satu bonus yang diberikan apdanya sebagai lesen nak jaga kepentingan diri...

teringat masa member sekolah kantoi rokok sebab dah member pengawas ni buat-buat bodoh palk..eeii..aci betul..nak buat bagaimana..takkan kita nak menyibuk report guru disiplin kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:38


saya pengawas pusat sumber....boleh ke join.....hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:47


pernah jugak jadi pengawas masa sekolah rendah....
setiap pagi tugas ana, arahkan pelajar dari kelas tertentu kutip sampah kat kawasan tertentu, sambil-sambil suruh orang kutip sampah ana pun kutip sekali sebab sebelum nak arahkan orang, pastikan kita pun buat juga benda tu, barulah orang respect!

Tapi jadi pengawas ni lebih glamourlah sikit dari pelajar biasa, so dalam kelas selalulah jugak kena jawab soalan cikgu...(tak suka)

Bila dah sekolah menengah, tak nak jadi pengawas sebab takut kena jawab soalan dalam kelas....

Jadi pengawas koperasi lagi seronok sebab dapat pendapatan sampingan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 17:35


masa sekolah rendah..jadi pengawas dr darjah 4 sampai 6
lepas naik sekolah menengah..
perangai hampeh..jadi budak nakal kejap
memang tak pandang pengawas2 ni...anti pengawas aa kira
form 4 pindah sekolah..
so waktu pemilihan pengawas
cekgu tawarkan
"ayesha..kamu nak jadi pengawas sekolah ke pengawas asrama??"
sebab ana dari sekolah agame cekgu ingat ana ni baik
ana terdiam..tak tau nak cakap apa
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 16-06-06 17:56


memang
betul-betul!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 18:10


masa sekolah rendah.. saya jadi pengawas dari darjah 3 sampai darjah 6... jadi ketua bahagian... merasa pakai tie...tapi panas..& tie cakuk saja..tak payah susah ikat..masa tu pen dengan buku kecik sentiasa ada kat poket..konon nak catit orang yang buat kesalahan lah.... hehehe... tapi saya biasa saja... takdelah lebih2 sangat.. sederhana...
masa sekolah menengah dah tak jadi pengawas dah... tapi masih pakai tie... sebab sekolah asrama yang mewajibkan pelajar lelaki pakai tie... jadi kira ala2 pengawas jugalah... nasib baik tak pakai bow tie... ahaks!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

misz_efiey
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23587
Posting: 19
Dari: ampang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 20:40


saya tak suka jadi pengawas kat sekolah saya(time f4&f5)..
sebab...setiap benda kami saja yang kena buat.....example backdrop...semua atas kami..tapi..masa saya kat sekolah lama(time f1-f3..SMKA)...cikgu akan panggil pelajar yang tiada guru dalam kelas ataupun peljr yang tidak menduduki em yang berat untuk lakukan tugas ini....lepas itu, prefect camp amatlah menyakitkan dan menyeksakan dan menderakan dan memenatkan...bila dah jadi seniour...kena buat kat mereka macam seniour saya dulu buat kat saya time juniour...contohnya..mereka menyepahkn meja2 dan kerusi kat dewan..lepas itu suruh kami semua menyusunnya!!..arghh...sabar jerrla..kalau tak buat assignment mereka...mereka akan bagi kita denda apa saja..up 2 'em la kirenyer!!...kat sekolah ini prefect nya style gni dah jadi satu adat...janganlah antum semua ikut still begini!!...amin


-----------------
" Untuk dihargai, kita mesti menghargai...Untuk disayangi, kita mesti menyayangi "


Bookmark and Share

    


  Member Information For misz_efieyProfil   Hantar PM kepada misz_efiey   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 11:32


pengawas sekolah,pengawas pusat sumber,pengawas asrama...semua nya same berat..tapi raenye yang pengwas asrama lagi tension...betul kan? ana exco keceriaan dan kebersihan pun naik pening bila every weekend ajak semua budak operasi gotong royong ada yang liat dan lari sana sini...terpaksa bawak rotan...tapi Kalau yang sebaya dan senior dari ana memang just catit nama la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 11:48


kita pun pernah jadi pengawas start dari darjah 4 sampai 5. darjah 6 kita dinaikkan pangkat jadi ketua pengawas. paling letih tiap2 pagi kena ronda satu kawasan sekolah nak pastikan semua pengawas jalankan tugas untuk kebersihan sekolah. kalau ada pengawas yang tak hadir, sayalah yang kena ganti dan adakalanya saya join sapu parit dan longkang. yelah, sekolah kita dulu mana ada cleaner, almaklumlah sekolah luar bandar. tapi sekolah kita yang lama ni dah dirobohkan sebab dah ada pegganti. time cikgu meeting, saya kena arahkan pengawas lain pergi jaga kelas2 agar tak buat bising. best juga jadi pengawas ni...rindu sangat dengan guru2...semuanya tinggal kenangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 13:34


m...saya jadi pengawas sek rendah dari darjah 4 - 6. hen sek men dari form 3 - 5.pernah jadi penolong ketua pengawas. memang letih jadi pengawas tapi saya suka.banyak pengalaman menarik jadi pengawas. ada suka duka yang tak mampu saya kongsikan. yang pastinya saya gembira terpilih menjadi pengawas dan menjadi orang kepercayaan guru. tak pernah saya ambil kesempatan untuk jadi kaki kipas..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-06-06 14:03


saya pernah jadi pengawas semasa sek rendah dan menengah..... bukan pengawas ini seorang pembodek.. tapi ikut dari segi kepimpinan, rekod bersih dan ikut kata cikgu.... seronok jadi pengawas ni banyak experience...dah besar2 ni rasa seronok pulak ingat balik jadi pengawas dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 14:13


tuanku...saya terdengar yang tuanku menyeksa seorang panglima yang tidak mengikut titah tuanku...betulkah begitu..he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 15:01


saya pernah jadi pengawas di sekolah rendah dan menengah..hehehe...sepatutnya pengawas lene berdisiplin tapi saya sebaliknya...di sekolah saya semua pengawas di kehendaki hadir before 7 pagi untuk bertugas..tapi saya uat muka bodoh saja datang pukul 7.20 pagi..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 16:47


haaa...saya pernah jadi pengawas 2 tahun(ting4&5)...
syok ooo....boleh tulis nama orang datang lewat....setakat tulis nama saja....kalau nak bagi tindakan tu macam kasihan saja...nak2 pulak adik2 yang form 1 dan 2....muka macam orang tak bersalah saja....hehehe......banyak kenangan pahit manis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 16:56


assalamualaikum

saya pun pernah jadi pengawas waktu sekolah rendah dan menengah.boleh tahan juga amanah yang kena pikul dan yang telah dipertanggungjawabkan.alhamdulillah, sekarang saya dah jadi semakin matang dengan pengalaman di waktu sekolah dulu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

haslindaumairah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24183
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 17:14


saya pernah juga jadi pengawas....dulu sek men.dok hostel...kat hostel pula jadi biro disiplin...saya memang garang...(kena jadi garang sebenarnya....)kat sekolah kena garang..kat hostel pun kena garang...emm..agak tension gakla masa tu...tapi garang saya bertempatla...

kasihan sangat tengok muka adik2 yang kena marah tu...tapi kita marah mereka sebab kita sayang...kita jalankan tanggungjawab...biasanya lepas saya marah adik2 atau rakan sendiri...saya akan jumpa mereka...saya akan tanya mereka apa yang mereka tak puas hati...saya tak nak mereka simpan dalam hati...

memang saya selalu kena kritik...tapi saya pegang kata-kata ni...tak akan dikatakan pemimpin kalau tidak dikritik...so,relax saja..mana yang baik saya jadikan teladan dan yang tak baik tu saya jadikan sempadan...selalu kena kritik...samaada depan2 atau belakang2...senyum sajalah...

saya ni nampak saja garang...tapi sebenarnya masa saya marah bebudak tu...saya selalu terfikir...macammana agaknya kalau saya si tempat mereka ya...malu,geram....

emm...tak apalah..saya niat saya buat semua tu kerana Allah... nak beri kesedaran pada mereka....saya sayang mereka sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindaumairahProfil   Hantar PM kepada haslindaumairah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 19:10


heheh..
Kalau pengawas yang jaga library boleh..??
tak apa la.. kita kategori pengawas sekolah juga kan..
hehe.. cuma ada tambahan..
pengawas perpustakaan sekolah
:-di :-di :-di

dilantik jadi librarian masa form 4...
then.. sampai laa ke upper six..
suka pergi library waktu rehat..
suka pinjm buku..
Kalau yang librarian.. dapat pinjm lebih..
so, ambil kesempatan laa pinjm buku banyak..
:lol: :lol:

apapun.. bila jadi pngaws ni. of course skill
leadership.. mula diasah.. dan berputik..
ewah.. ye la.. dah jadi role model pada sahabat..
pada junior.. kena show the good atitude..
:-di :-di :-di

futhermore.. bila dah jadi leader..
kena jaga amanah...
be responsible..

em.. winduu nak pergi sek lama..
bila ek.. nak jenguk..
insyaALLAH.. one day... :lol: :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 19-06-06 19:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 20:33


Semasa jadi pengawas percubaan, ramai kawan2 saya yang lain kena ketuk (buli). saya kena jugak, tapi sempat cabut, Allah nak selamatkan saya;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 20:34


Ramai jugak student perempuan admire la....huh susah jugak ek, heheh. mentang2la saya seorang pengawas lelaki yang lain daripada yang lain, heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

hariz_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24887
Posting: 16

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 23:48


Assalamualaikum. salam bknln. saya da habis sek tapi da pglmnkan, saya pun nak cerita la. pengalaman macam ridwan saya ada juga tapi 2 kumudian cerita. saya cerita macam mana saya boleh jadi pgws. bukan nak bangga, tapi anda mesti pelik. jk jadi pfws biasanya ckgu yang bagi nama pada guru pgws lepas itu pelajar tebabit akan di panggil untuk interview juga pgwskan???
tapi saya lain, tanpa melalui interview saya jadi pgws....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hariz_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada hariz_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

boboy
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24890
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-06 06:04


saya bukan pengawas,

Bookmark and Share

    


  Member Information For boboyProfil   Hantar PM kepada boboy   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 20-06-06 06:14


aku sungguh anti gan pengawas kat sekolah dulu...rasa nak belasah saja pengawas....semua dia nak belaci kat cikgu...geram nya aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 20-06-06 06:14


aku sungguh anti gan pengawas kat sekolah dulu...rasa nak belasah saja pengawas....semua dia nak belaci kat cikgu...geram nya aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 08:05


alhamdulillah dulu time sek ren jadi pengawas time darjah 6

Time sek men ada start form 3 sampai form 5 erm street tapi lain2 jawatan.first Pen Ketua Pengawas second Ketua Kebersihan dan Keceriaan Sekolah dan lastly Ketua Disiplin..

Banyak kenangan dan faedah dari pentaklifan menjadi pengawas walaupun ramai yang tak suka yang penting kena jalankan kerja dengan sebaiknya.sebab kita ini membantu Guru2

yang tak suka akan pengawas itu memang adatlah

ilalliqa maa salamah

p/s dulu femous dengan abang Seposen sebab junior takut tengok ana lalu depan kelas kotor dan bising.seorang seposen setiap kelas hahaha denda yang tak sakit tapi bengkek!!!


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 09:12


memang bagus bila kita pegang jawatan2 kat sekolah..lagi2 pengawas..selain mengasah bakat ia juga membentuk ketrampilan diri seseorang...right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-06-06 10:47


Syemarly ni menyibuk saja... bukan dia pernah jadi pengawas..
hehehe...
[ Telah diedit oleh: rajanazri pada 20-06-06 13:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

nurulezzah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.04.2006
Ahli No: 24373
Posting: 31
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 12:11


erm...pengawas?ana pernah juga jadi pengawas...time form1-form3....tapi masa form 3 lah paling ana sedih sebab,kawan baik ana buat fitnah semata-mata tak nak bagi ana naik pangkat jadi penolong pengawas....huhu...naik tingkatan 4 ana letak jawatan,sampai cikgu pengawas pun nangis tak nak bagi ana tinggal jawatan tu...
tapi ana tekad tak nak dah....sebab selama jaid pengawas selama tu lah kawan ana buat fitnah,dia sengaja cari kemarahan ana sebab nak suruh cikgu2 masuk campur dan nak suruh ana kena buang pengawas....namun ada hikmah nya berlaku macam 2...time form4 ana tak jadi pengawas tapi jadi penolong tingkatan dan selepas tu naik pangkat jadi ketua tingkatan sampailah form5....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulezzah88Profil   Hantar PM kepada nurulezzah88   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-06-06 13:15


masa ana jadi pengawas dahulu banyak juga dugaan.. sampai budak-budak yang bukan pengawas nak ajak gaduh... tapi ana tak hendak sahut cabaran gaduh.. yelah nanti lain pulak jadinya.. yang ana fikir ana cuma menjalankan tugas dan seboleh-bolehnya tidak mahu bermusuh dengan rakan yang bukan pengawas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 21:31


wah ada...tapi saya bukaanyer jadi pengawas sangat..datang sekolah lagi lambat dr bebudak lain..ish pasni tak join mana-mana jawatan lagi..hehe..sib baik 2 tahun saja jadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 08:46


to lara...Kalau daha dapat pegang jawatan tu it meant u dipercayai orang...so..kena la sifat amanah dengan tugas diberi tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 09:01


Jadi pengawas ni seronok...tapi awas...kita jadi role model untuk adik2.. saya bukannya nak tnjuk saya ni buat krj dengan amanh nanti riak pulak..sprti mana saya bgitahu tahu saya jadi pngwas bermula dari budak nakal..form1-3 saya memang budk nakal,bila naik form4-5 saya jadi pngwas..semua budak yang nakal masa tu takut nak buat jhat..nak hsp rokok pun takut..bunyi saja tapak kaki semua cabut...tapi ada la mamat ni memang degil betul,slmber saja hsp rokok depan pngwas..sound pun tak dengar, apa lagi ambil nama bagi kat guru dsplin..apa lagi brlakulah prgaduhan hantar saya dan mamat tu..last sekali mamat tu kan buang seklh...eeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-06-06 09:08


hai syemarly...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

hariz_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24887
Posting: 16

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 09:39


sama la kita.....
saya jadi percubaan untuk sebulan lepas itu tahun dpnnya f5 jadi pgws.
bila saya round saja, tempat budak lpskan giant terus bla masing-masing...
tak jadi mereka isap.
bab ana banyak tulis nama dan tangkap member2 mereka yang isap rokok.
juga pun ana memang anti rokok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hariz_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada hariz_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 15:32


Pada 21-06-06 08:46 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

to lara...Kalau daha dapat pegang jawatan tu it meant u dipercayai orang...so..kena la sifat amanah dengan tugas diberi tu...


hmm..kekadang sesekali nak juga jadi pelajar biasa,,hehe...tak apa la..dah lepas..if diberi peluang,insya-Allah dilaksanakn dengan sebaiknya.

kekadang pengawas ni dikatakan pak turut..betul ke???? ;-) ;-) siapa nak jawab ni....


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 15:50


Saya jawab...Kalau salh betul kan ye...mana ada lara,salah tu...

Pengawas bukenyo pok turut,meke mnjalankan tugas yang diamanahkan pada depa..lara kena faham maksud tanggung dan jawab...bila dah pegang jwtn pengaws..dia kena tanggung apa yang dia buat dan dia kena jawab apa yang dia lakukan terutama pada pencipta alam iaitu Allah..jangan lah lara marah...senyum la cikik...

Jadi sesiapa yang jadi pengaws tu..buat lah kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

lebaisufi
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2004
Ahli No: 12038
Posting: 3
Dari: batupahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 16:07


assalamualaikum...
sebenarnya kita kena sedar bahawa...jawatan yang kita pegang adalah satu amanah dari Allah ....
tapi yang paling kita kena ingat dan kena sedar bahawa...jawatan yang dianugerahkan kepada kita adalah satu penghinaan kepada kita...cuba kita fikir adakah kita ni mampu atau tak pegang amanah tu...kalau tak Kenapa kita tak meminta pertolongan dari Allah...kalau kita rasa kita sudah mampu... kita kena ingat bahawa tanggungjwab kita masih lagi belum selesai atau sempurna.pemimpin tu adalah contoh kepada masyarakat....kalau kita tak tumjukkan tauladan yang baik akhlak yang baik dan menjalankan tanggungjawab dengan sempurna...semua tu akan dipersoalkan dihadapan kita diakhirat kelak...masa tu nanti tak ada satu jawapan pun yang dapat melepaskan diri kita...so kita kenalah jalankan tanggungjawab sebagai pengawas... dan kita kena ingat satu tugas yang perlu kita tahu kita kena jaga nama
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebaisufiProfil   Hantar PM kepada lebaisufi   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-06-06 16:12


cikgu kadang-kadang suka ambil budak yang bermasalah jadi pengawas.....so far kat sekolah saya dulu,cara ni berkesan....sebab mereka akan insaf dengan sendirinya.....yela seolah-olah malu nak buat jahat....last2 jadi lah budak baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 16:16


Saya sokong..betul kata rasha tu.......dengan jadinya pengws, meke akan rasa segan nak buat perkara jahat lagi.......kan..kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 16:20


oh...begitu ka???ala...kekadang tu mereka turut bersubahat dengan benda yang dilarang...contoh senang..merokok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

munawirah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23706
Posting: 37
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 17:21


masa dulu agak garang jugakla..siapa datang lambat siapla kena marah...kat tempat parking pun kena..yang budak girl pula suka sangat sinsing lengan baju dan pakai cincin dan gelang ke sek..sakit betul mata tengok..so,memang kena la Kalau saya nampak..da seorang budak tu kena marah kat saya kes sinsing lengan baju...tiap kali jumpa saya,cepat-cepat turunkan..hehe,lama2 baru saya tahu dia tu anak DATO'..terkejut jugak...manala tahukan takut2 report kat ayah dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawirahProfil   Hantar PM kepada munawirah   Pergi ke munawirah's Website   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 17:29


Yang subahat tu...tak tahu la..namun yang pasti saya jlnkan amanh yang diberi..hehe..Kalau saya, peduli apa dia anak dato' ke, cucu dato' ke..anak YB ke..bila buat salah tetapi salah...saya masa sek. dulu ada juga kawan dengan anak YB, tapi Kalau anak dia buat salah dan balik report kat ayah dia..bukan sek yang dia amuk mlh anak dia yang jadi mngsa kerana sapa suruh buat jaht..orang anta ke sek untuk belajar bukannya buat perkara yang lain...balik2 YB tu datang ke sek bawa rotan sruh sebat anaknya jika buat salah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-06-06 17:52


Pada 21-06-06 17:29 , Bi-klate posting:

!!! QUOTE !!!

Yang subahat tu...tak tahu la..namun yang pasti saya jlnkan amanh yang diberi..hehe..Kalau saya, peduli apa dia anak dato' ke, cucu dato' ke..anak YB ke..bila buat salah tetapi salah...saya masa sek. dulu ada juga kawan dengan anak YB, tapi Kalau anak dia buat salah dan balik report kat ayah dia..bukan sek yang dia amuk mlh anak dia yang jadi mngsa kerana sapa suruh buat jaht..orang anta ke sek untuk belajar bukannya buat perkara yang lain...balik2 YB tu datang ke sek bawa rotan sruh sebat anaknya jika buat salah..

yup saya setuju.....peraturan tetap peraturan......saya pu macam tu.....jangan takut kalau kita betul.....


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 23:36


Pada 21-06-06 15:50 , Bi-klate posting:

!!! QUOTE !!!

Saya jawab...Kalau salh betul kan ye...mana ada lara,salah tu...

Pengawas bukenyo pok turut,meke mnjalankan tugas yang diamanahkan pada depa..lara kena faham maksud tanggung dan jawab...bila dah pegang jwtn pengaws..dia kena tanggung apa yang dia buat dan dia kena jawab apa yang dia lakukan terutama pada pencipta alam iaitu Allah..jangan lah lara marah...senyum la cikik...

Jadi sesiapa yang jadi pengaws tu..buat lah kerana Allah...


tak marah la..cuma pernah terkena...tapi tak apa la...heheh


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

haslindaumairah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24183
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 17:17


assalamualaikum...lara..
pernah jadi pengawas ye rupanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindaumairahProfil   Hantar PM kepada haslindaumairah   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 29-06-06 18:07


ada segelintir pengawas pun 2 kali lima saja dengan pelajar,jangan marah itu kenyataan hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 00:52


salam....

em..saya dulu sekolah perempuan..ingat'dan senang jadi pengawas bila semua perempuan... rupanya lagi susah..
tapi..rindu kat kenangan itu... :-)

...suka jadi pengawas bila orang senang dengan diri kita dan hormati kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-06-06 08:28


hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 02:14


ana antara pengawas yang 'terpaksa'

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 02:16


anda seronok menjadi dhobith.
tapi ada satu kes,masa tahun 6 dulu kala,
pelajar2(noob) bawa gasing ke sekolah.
Depa sorok kat tandas dan di loji.
Tapi tak berjaya,
bila munculnya aku.Hahaha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 01-07-06 07:02


Macam - macam..
tapi kenangan yang memang tak boleh dilupakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 08:12


kenangan zaman sek dulu memang kelakar...ana prefect juga nak kata garang tak lah...tapi muka pun dah cukup menggerunkan student yang lain...hihi...sampai pengetua pun tegur ana minta senyum sikit...apa pun best jadi prefect ni...dapat berkhidmat dengan sekolah

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 08:50


masa ana sekolah men dulu ana jadi pengawas sejak form 2 dan jadi ketua pengawas pde form 5...sebenarnya kriteria untuk pemilihan pengawas bukan hanya bergantung pde rekod bersih dan good personaliti saja,masa ana dilantik dulu berdasarkan pencapaian akademik...tapi bila masuk form4 pemilihan pengawas diubah sebab kalau lantik ramai yang tolak..so terpaksa buat pemilihan terbuka,jadi bermacam2 jenis orang lah yang minta nak jadi pengawas...ada yang nak glamor,ada yang saja ambil kesempatan sebab pengawas ada kekebalan diplomatik,ada yang nak cari awek dan mcam2 lagi tujuan yang semua ada agenda tersendiri...dulu pengawas2 ni dipanggil anjing sekolah tapi kami buat pekak saja lah...masa ana mle2 dulu memang josh sikit,dok mrah maki orang lepas itu ketuk orang dengan pen,tapi mereka tak berani melawan..tapi bila dah lme sikit ana kawal cre ana tgur orang....yang ana bangga sebab masa kami jaga dulu,sekolah kami dapat titled disiplin terbaik daerah klang....tapi apapun jangan lah benci pengawas..tanpa pengawas sekolah pasti kucar-kacir

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 08:53


hargailah jase pengawas sekolah....kepada pengwas2 diluar sana yang ada kpentingan diri,berubah lah........



*prefect must be perfect*

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 09:30


bangga jadi pengawas dari sek rendah sampai sek menengah..jadi anak emas cikgu-cikgu dan dapat berkhidmat untuk sekolah...seronoknyee....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 06-07-06 11:34


pengawas itu satu amanah..bukan senang untuk dipikul..kadang-kadang terpaksa pecah amanah demi persahabatan..kena jaga kepercayaan cikgu..sukar untuk buat salah..nanti apa pula pelajar lain kata..pengawas tak garang tapi hanya tegas kerana ada undang2 sekolah..kalau tak apa gunanya ada pengawas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-07-06 00:22


pengawas di lantik berdasarkan apa?
hm... tak tau lah nak habaq sebab kat sek men dulu macam-macam jenis ada yang jadi pengawas ni. depa kata poyo? biara lah nak kata apa. just kita tak kaco depa udah. depa salah, kita nasihat molek2 dulu. dah ketegaq tak mahu dengar barulah guna cara lain. ok that all. ni lah pengalaman saya. rindu zaman sek dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-07-06 21:02


ana pengawas yang baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 20:35


pangawas memang patut baik zahir batin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 11:33


salam~
pernah diserang dengan seorang girl sebab dy ingat saya yang repot kat cikgu disiplin pdhl bukan saya..
masa kan serang tu saya diam saja sebab dy serang kat dewan makan time orang tak ada..
bila dy da habis marah2 saya pun pergi..
saya pula masa dy membebel saya duduk makan saja..
hmm..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 14:06


pengawas ini time rehat bukan namanya rehat...
masti kena jaga.... nak pergi pusatsumber pun susah...
kalau yang jaga tangge boleh lah bebas time rehat....
paper ponnn memang best jadi pengawas ini.... dapat tolong cikgu...
kira jadi assistant guru.... heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-10-06 15:52


aku pernah sepak seorang junior yang merokok.. pengawas ganas lah katakann..lepas itu jadi baik budak tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 17:15


memang tak boleh handle...ramai org cakap garang...tapi, memang pun...seronok lah rasa lebih btanggungjawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 02-10-06 17:36


Ana pun pernah dilantik jadi pengawas...
Masa tu, ana antara pengawas yang bermasalah. Sentiasa dimarahi oleh bos ana.
Kalau ana jaga kehadiran pagi, tidak ada yang terlewat (di atas kertas),
Kalau ana buat spot check, hampir tiada barangan haram dirampas. Kalau adapun, hanya dalam poket ana.
Tamat persekolahan, ana akan kembalikan pada tuannya,dengan ucapan, "Kalau buat lagi. Aku rampas betul-betul."

Semasa tahun pertama, ana agak agresif, kerana ketika itu, ramai yang terlalu lembut dalam badan disiplin. Kemudian, apabila semua orang agresif, ana mula berlembut.

Prinsip ana mudah; ana kawan mereka, dan bukannya ibubapa mereka.
Sebagai kawan, ana bersedia menegur dan ditegur. Sebagai pengawas, ana bukan guru mereka untuk mengajar sesuatu, ana hanya ingin belajar bersama mereka.
Kita di sekolah untuk belajar, bukan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 17:45


assalamualaikum semua...saya pun pernah jadi pengawas sekolah juga dr form 2 hinggalah form5..

saya dipilih jadi pengawas ni mungkin saya ni jenis tegas dan kemas...
lagi satu saya tak pernah ponteng sekolah..

Kalau dikatakan pda paras rupa itu..tak jugak..sebab itu tak penting langsung..yang penting sekali tegas dalam melakukan tugasan as pengawas sekolah..

best juga jadi pengawas ni..bukan erti kata senang nak kawal anak org..padahal susah sangat..tapi boleh mengajar diri berdisplin jugak..tunjuk tauladan kat pelajar3 lain..erm...itu bagus jugak kan..


penat???penat itu sememangnyerlah..kena on time gaklah datang sekolah..kena jaga gate...jaga pelajar2 beraturlah..mcm2lah aktiviti as pengawas ni..tapi memang best..hehehehe..

oklah itu saja agaknya...k..

bye bye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 21:03


hehe org pun nak kongsi juga pengalaman jadi pengawas...

org pernah jadi pengawas masa darjah 3...sekejap saja...lepas itu pindah sekolah dah tak jadi pengawas..

lepas itu masa form2-3 jadi pengawas...huhu sedih sebab menjadi golongan yang dibenci student lain...kita just jalankan tugas yang diamanahkan...kenapa lah mereka tak faham...

masuk form 4, org bagi surat kat guru pengawas untuk letak jawatan...lagipun dah dapat tawaran jadi pengawas pusat sumber...jenuh pujuk cikgu terima surat letak jawatan tu...kira best jugak jadi pengawas pusat sumber...kawan dengan buku saja...kurang sikit musuh...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 11:15


assalamualaikum wbt...

masa pemilihan dulu, berdasarkan interview dan pengalaman... dulu alin sekolah kat sekolah perempuan, dan memang pelajar2 yang bermasalah tak suka dengan pengawas ini sebab mendedahkan kesalahan mereka... tapi alin buat tak tahu saja coa alin tahu alin buat benda yang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-01-07 12:46


dari sek rendah, sampai masuk menengah dan masuk universiti pun masih terpilih jadi kepimpinan...syukur org suka kita jadi pemimpin,..family pun suka tengok anak2 dia jadi pemimpin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 13:31


huhuh..salam...
nak kongsi juga pengalaman...
aha...dulu time sekolah menengah jadi pengawas...
huhuhuh...walpun kita ok saja tapi ada juga pelajar ini tak suka dengan pengawas...pelik betul..mungkin lah ada pengaws yang kejam...jadi habis pengawas yag lain dibenci...huhuhu...tapi saya pengawas yang baik dan lembut...huhuhu...puji diri sendiri pulak...ya Allah tak baik betul...saya ramai kawan kat sekolah...jadi mereka malu lah sikit nak buat perangai....sebab kita baik dengan mereka....macam itu lah...
seronok juga jadi penngaws ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 12:49


salam, saya pernh juga jadi pengwas.. biasa2 saja..tak lah grang atau jahat ke.. macam budak-budak sekolah lain..time duty..buat kerja..out of that..member lah dengan kawan-kawan lain=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 14:17


erm masa saya sek ren dulu saya juga pengawas...nak kata garang tak tahu lah....tapi saya dicop oleh adik2 pengawas garang......sebab gelaran itu saya sering diberi tugas oleh ust2 dan ustz juga kls bila mereka sibuk.....

tapi syukur lah sebab gelaran itu saya diingati oleh junior2.....sampai saya dah form4 sekarg mereka masih ingat kat saya.....terharunya

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-07 01:14


saya pun pernah jadi pengawas masa sekolah menengah dulu..tapi tak dela nak garang sangat..bse2 saja..selalu bertugas ambik nama siapa datang lewat..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 10:56


salam...

jadi pengawas??

ditawarkan....tapi, ana tolak.
sebab masa tu, belum sedia
ana anggap pengawas tu satu beban.

sekarang ni, rasa best kalau jadi pengawas.
rugi dulu ana tolak.
hhmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 11:04


Erm....pengawas sekolah tak pernah......tak berminat...
Dulu ana jadi pengawas pusat sumber.......
minat sangat dengan buku-buku....hehehe....
lagi pun jadi pengawas pusat sumber ada banyak kelebihannya......
Saya jadi librarian dr sek rendah lagi masa standart 3. Masuk sek menengah jadi librarian dr form 2 sampai form 5.
Mujur kat universiti tak ada pengawas perpustakaan..... :-D
tapi sekarang ni pun dah kira macam jadi pengawas perpustakaan juga..... :-)
[ Telah diedit oleh: Afina pada 20-05-07 11:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-07 23:02


Ana jadi timbalan satu pengawas sekolah masa upper 6 dulu.

Tak banyak masalah kat sekolah ana.

Paling seronok jadi mc perhimpunan

;-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-05-07 23:14


jadi pengawas dari tahun 4 sekolah rendah sampai form 5 sekolah menengah....
banyak sangat pengalaman pahit manis....yang paling sukar pergaulan dengan rakan-rakan sebaya...macam-macam gelaran ada...poyo...skema...kaki retort ( report )...
....memang sukar sangat nak memuaskan hati makhluk yang bergelar manusia ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 25-05-07 23:27


Salam...pengalaman yang ana tak boleh lupa bila ana dikutuk habis-habisan oleh samseng kat sekolah ana...kesnya bila ana suruh mereka tak merayau-rayau time prep malam, balik2 ana yang kena kutuk...sampai menangis ana dibuatnya...tapi itulah yang membuatkan ana tabah dalam menjalankan tugas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

ain95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30803
Posting: 36
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-08-07 22:26


saya pengawas tapi tak ada org yang respect...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain95Profil   Hantar PM kepada ain95   Pergi ke ain95's Website   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 22:33


pengawas = kena kutuk, gaduh, kena marah, tensyen, kena cop giat,
semua tu ana dah rasa... tapi pengalaman itulah yang membuatkan ana rasa lebih kuat! dan dari itulah diri kita boleh menjadi lebh tabah, tambahan pula bila dah melangkah ke alam U

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Nurana12
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.08.2007
Ahli No: 30817
Posting: 77
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 27-08-07 17:03


rana pengawas sekolah..dapat dari tahun 3 lagi..rana rasa rana tak lah garang pun..tegas ada lah..

Actually,jadi pengawas bukannya susah mana pun.Cuma,bajet banyak sikit lah sebab kita kena beli banyak barang sekolah berbanding murid yang lain.

rana paling suka waktu jaga kelas.....kita suruh diam..dia diam..tapi,kalau kelas yang selalu bising..rana tak suka sangat jaga..

rana,kat sekolah...rana pernah cubit budak,2 kali saja..sebab,masa tu rana tengah tension..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurana12Profil   Hantar PM kepada Nurana12   Pergi ke Nurana12's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-07 17:41


salam......
lepas keluar dari maahad hamidiah,masuk smkbbb,dengan bangge nya offer dr jadi pengawas.....
hohohohohohhoho......
best....dapat ramai kawann
ada pengalaman,saya anti dengan chegu ini.dia pun anti dengan saya sebab saya skuad leader untuk pu3 islam....selalu wakil sekolah untuk pringkat daerah pagi ptndgn kawad.....
hohohohohohho....masing-masing anti antara 1 sama lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» .: PENGAWAS SEKOLAH :. kongsi pengalaman sikit...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.242651 saat. Lajunya....