Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 hari yang lalu
izdham: 28 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 37 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: siapa lebih manja? Lelaki or wanita?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» siapa lebih manja? Lelaki or wanita?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh siapa lebih manja? Lelaki or wanita?

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 15-06-06 01:29


Assalamualaikum...
Hehe...saja nak trigger sahabat-sahabat... siapa yang lebih manja? lelaki ke wanita? Setakat yang ana nampak sekarang...lelaki lagi manja.... jangan marah... :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 15-06-06 08:09


dua-dua manja.....sebab masing-masing memiliki soft spot dan perasaan untuk dimanja..... :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 10:04


dari pemerhatian saya selama ni,lelaki yang lebih manja daripada perempuan.
Lebih2 lagi kalau dengan mak,bertambah2 lah sikap manjanye tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-06 11:47


eim.. perempuan ini Kalau manje3 nampak macam ngade3 sikit dan kadag3 over agaknya.. lelaki ini manje3 nak minta perhatian.. nak3 Kalau dah manje3 dengan mak sendiri.. ehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 11:51


Pada 15-06-06 10:04 , ilahnurani posting:

!!! QUOTE !!!

dari pemerhatian saya selama ni,lelaki yang lebih manja daripada perempuan.
Lebih2 lagi kalau dengan mak,bertambah2 lah sikap manjanye tu..


betul tu lebih² lagi dengan mak... hihhihiihi :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-06-06 11:52


perempuan kut

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:06


DUA-DUA manja....
perempuan MANJANYA LAIN,
LELAKI MANJANYA LAIN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:14


laki memang manja...tapi tak boleh lawan kemanjaan pom...
hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:21


laki memang manja...tapi tak boleh lawan kemanjaan pom...
hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:21


laki memang manja...tapi tak boleh lawan kemanjaan pom...
hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:27


laki memang manja...tapi tak boleh lawan kemanjaan pom...
hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:28


ada lelaki manja pernah saya jumpa....ekeke...manja sangat dengan famili dia sebab anak bongsu...kalau dalam kelas saya lelaki2 yang manja kebanyakkannya anak bongsu...depan kawan-kawan memang macho habis laa...tapi bila dengar masa bercakap dalam telefon dengan mak dia, ekekeke...masih bahasakan diri tu adik walau pun dah layak jadi ayah orang...hilang habis muka macho...timbul muka selebet saja dok rengek kat mak dia nak balik sebab rindu....aduii...kelakar betul....

perempuan manja? contoh terdekat....hehe...tukang taip ni....tapi dengan mak dan adik beradik...dengan kawan-kawan tak pasti la pula....hehe...biasalah tak bermanja dengan famili nak manja dengan siapa lagi kan? bermanja dengan kawan-kawan buat kena sekeh adalah...

tapi kesimpulannya yang saya sendiri nak buat, lelaki kalau manja akan lebih dahsyat dr perempuan yang manja...tu ikut penilaian mata saya laa... :lol: :-di


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:46


Pada 15-06-06 12:28 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!


tapi kesimpulannya yang saya sendiri nak buat, lelaki kalau manja akan lebih dahsyat dr perempuan yang manja...tu ikut penilaian mata saya laa... :lol: :-di

100% agree... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 12:55


Pada 15-06-06 12:28 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!


tapi kesimpulannya yang saya sendiri nak buat, lelaki kalau manja akan lebih dahsyat dr perempuan yang manja...tu ikut penilaian mata saya laa... :lol: :-di

100% agree... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

an_nur0304
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24824
Posting: 6
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 15-06-06 12:58


bagi saya lelaki lebih manja,especially kalau anak llaki tunggal, mereka lebih mnja dengan mak berbanding anak perempuan.
[ Telah diedit oleh: an_nur0304 pada 15-06-06 13:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nur0304Profil   Hantar PM kepada an_nur0304   Quote dan BalasQuote

e-kin
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9651
Posting: 20
Dari: Jitra, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:11


lelaki ke perempuan ke...sama-sama manja..tapi biarlah manja bertempat...manja lebih2 naik meluat menengoknye haa...tapi kaum lelaki jangan nunjuk sangat manjanye sebab bila dah dilabel anak emak habis la....susah2...yang perempuan pulak kalau yang manjanya semula jadi nampak macam comel saja..tapi kalau manja yang dibuat2, buat orang menyampah saja...setuju tak?...pp pemerhatian saya saja...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-kinProfil   Hantar PM kepada e-kin   Pergi ke e-kin's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:34


manja?sapa lebih manja?lelaki atau perempuan?entah?sama bagi 2 pihak agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 14:05


entah...rasanya dua-dua agaknya...:)
tengoklah karektornya....
anak manja ke...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 15-06-06 14:21


manja???emm..saya suka perempuan yang manja.....hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 15:47


entah lah....dua-dua agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:00


Bagi saya manja ni adalah satu benda yang normal..
Baik untuk lelaki @ wanita..
Kan kedua-duanya punya hati & perasaan...
Untuk bermanja dan dimanjakan..
So jangan dipertikaikan la siapa yang lebih manja ni ek...
Lelaki & wanita sama saja:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:17


lelaki dan perempuan sama saja.. yang berbeza hanya cara mereka mempamerkan sifat manja tu.. betul tak boyz??

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 16:18


sama-sama manja agaknya..
biasanya kalau lelaki lebih manja dengan mak...
perempuan lebih manja dengan ayah...
tapi manja dengan kedua-duanya pun ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-06-06 16:28


memang la dua-dua manja,tapi saya rasa perempuan la lagi manja....saya tak pernah tengok pun seumur hidup saya lelaki yang manja tergedik-gedik...perempuan pernah la.....so perempuan lagi manja dari lelaki la

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 11:46


Pada saya lelaki @ perempuan,kedua2nye berpontensi menjadi orang yang manja...tapi berdasarkan background semasa mereka sedang membesar. kadang-kadang famili mereka tak memenjakan mereka.tu sebab kadang-kadang mereka mmbsr menjadi seorang yang tegas..dan sbaliknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-06-06 11:56


rasanya dua-dua manja

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:24


yup.lelaki lebih manja.
perempuan lembut saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:41


comfirm girls,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mereka ni manja,,,,,tapi laki2 tetap suka....asalkan jangan berlebihan.....rasullullah kan suruh bersedehana dalam semua perkara.....hihihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Masyira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.10.2005
Ahli No: 20190
Posting: 66
Dari: IIUM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:51


Pada 15-06-06 12:28 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!

ada lelaki manja pernah saya jumpa....ekeke...manja sangat dengan famili dia sebab anak bongsu...kalau dalam kelas saya lelaki2 yang manja kebanyakkannya anak bongsu...depan kawan-kawan memang macho habis laa...tapi bila dengar masa bercakap dalam telefon dengan mak dia, ekekeke...masih bahasakan diri tu adik walau pun dah layak jadi ayah orang...hilang habis muka macho...timbul muka selebet saja dok rengek kat mak dia nak balik sebab rindu....aduii...kelakar betul....

perempuan manja? contoh terdekat....hehe...tukang taip ni....tapi dengan mak dan adik beradik...dengan kawan-kawan tak pasti la pula....hehe...biasalah tak bermanja dengan famili nak manja dengan siapa lagi kan? bermanja dengan kawan-kawan buat kena sekeh adalah...

tapi kesimpulannya yang saya sendiri nak buat, lelaki kalau manja akan lebih dahsyat dr perempuan yang manja...tu ikut penilaian mata saya laa... :lol: :-di



hehehe betul kata-kata suntikan_srikandi... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyiraProfil   Hantar PM kepada Masyira   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 18:14


mak nyah...Auw...tak rela you...nanti karate2 kang... (golongan 2 alam ni yang lebih manja) Ahaks!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 18:56


hmm..siapa yang manja ye?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 16-06-06 19:11


orang rasa lelaki tau .sebab biasanya perempuan ni jiwa dia kental..



Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 16-06-06 20:49


kenapa nak lawan siapa manja pula...
siapa nak manja silakan...tak kira la lelaki ke perempuan ke...
yang penting saya tak manjer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 22:20


Pada 16-06-06 20:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa nak lawan siapa manja pula...
siapa nak manja silakan...tak kira la lelaki ke perempuan ke...
yang penting saya tak manjer....


heheh belum tentu lagi ... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-06-06 22:29


Pada 16-06-06 22:20 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-06-06 20:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa nak lawan siapa manja pula...
siapa nak manja silakan...tak kira la lelaki ke perempuan ke...
yang penting saya tak manjer....


heheh belum tentu lagi ... :-di



sutera kasih macam tau2 saja... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 22:37


Pada 16-06-06 22:29 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-06-06 22:20 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-06-06 20:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa nak lawan siapa manja pula...
siapa nak manja silakan...tak kira la lelaki ke perempuan ke...
yang penting saya tak manjer....


heheh belum tentu lagi ... :-di



sutera kasih macam tau2 saja... :-P


heheh tak ada la.. sebab saya ada abang...saya tau sikit perangai lelaki ni.. sikit² sajalah.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-06-06 00:28


macam takut saja nak jawab posting ni.... :-P


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 12:37


assalamualaikum...
emmm...saya pun tak tau siapa lagi manja...
sama saja agaknya...
tapi biasanya yang bongsu la,tak kira la laki ke perempuan ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 12:50


salam alaik

siapa ek lagi manja???? para muslimat agaknya :) sebab mereka memilki sifat lembut semulajadi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 12:54


besenya perempuan :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 12:55


perempuan la agaknya..
tapi kan,trend sekarang ni.. bagi mereka yang tengah sibuk bercinta..lelaki lebih manja terhadap pasangannya..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

bigeyegurl
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23867
Posting: 13
Dari: Pahang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 21:05


Kalau zaman dahulu, rasa-rasanya, perempuan lebih manja tapi...
Kalau diikutkan sekarang ni, lelaki dan perempuan, dua-dua manja..... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bigeyegurlProfil   Hantar PM kepada bigeyegurl   Quote dan BalasQuote

syaz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 23112
Posting: 21
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 21:54


emmmm saya anak last...manja juga...heheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaz_muslimahProfil   Hantar PM kepada syaz_muslimah   Quote dan BalasQuote

nazna
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2006
Ahli No: 24857
Posting: 3
Dari: bumi allah

paraguay  


posticon Posting pada: 18-06-06 22:51


entah la.... bagi saya la kan... sama saja lelaki ka perempuan...kedua-duanya manja..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For naznaProfil   Hantar PM kepada nazna   Pergi ke nazna's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 01:14


asslamualaikum...

menurut kajian saya yang tidak formal.. yang melibatkan 100 ekor semut yang diservey.. semua pakat setuju sifat manja itu datang dari cara bagai mana mereka ini dididik dari kecil...

kalau diberi kasih sayang dan perihatin serta dimanjekan.. tak kira lelaki atau perempuan pasti akan menjadi manja... dan kebiasaan ini akan terbawa sampai kita besar.. sebab tu walaupun dah besar masih panggil adik.. tak salah sebenarnya cuma sahabat suntikan_serikandi cemburu agaknya melihat lelaki yang manja.. he he he :) nantilah dah ada anak baru tau bagaimana kalau anak bermanje dengan kita sebagai ibu.....

ada juga yang pada masa kecil jarang dimanje namun apabile dewasa mereka ini rapat dengan ibu bapa... seperti anak yang sulong.. mungkin masa zaman kanak2 kasih sayang ibu dan ayah terlebih pada adik2... namun apabile dah dewasa.. agakmudak mereka ini rapat dengan mak dan ayah.. dok sama-sama berbincang tentang keluarga dan sebagainya.. manja ini boleh dikategorikan sebagai manja yang mendatang... selalunye golongan inilah yang manja dengan suami atau isteri kerana ingin merasai diri mereka dimanje serta memanjakan...

kan seronok kalau bermanje2 dengan keluarga dan suami atau isteri.. dengan sikap manja ini maka hubungan antara keluarga dan suami isteri pasti akan semakin akrab dan rapat.. baryulah rumahtangga akan bahagia sampai ke tua isnya ALLAH...

sekadar penilaian yang dibuat kepada sekumpulan semut.. hehe :di

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam
[ Telah diedit oleh: khalifah_85 pada 19-06-06 01:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

pejuang_jihad
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2006
Ahli No: 22451
Posting: 1
Dari: perak,malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 02:41


assalamualaikum. salam taa'rruf semua. hmmm, lama ana tak melawat portal ukhwah ni. alhamdulillah, nampaknya ukhwah islamiyah antara sesama kita masih lagi hidup. bila ana buka portal ni, ana tertarik dengan topik ni. sifat manja ni sebenarnya ada pada lelaki & perempuan.tetapi tak dapat nak dipastikan siapa yang lebih manja.pada pandangan ana, sifat manja ni perlu dalam kehidupan.ta kiralah di dalam keluarga ke, dengan kawan-kawan ke...dengan sifat ini akan timbul bibit-bibit kemesraan insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_jihadProfil   Hantar PM kepada pejuang_jihad   Pergi ke pejuang_jihad's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:00


saya rasa lelaki lebih manja dari perempuan.... :roll: :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-06-06 10:26


lelaki manja bertempat.....perempuan manja dengan semua orang....yang penting kanak-kanak lagi manja berbanding dengan orang dewasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 11:02


lelaki dan perempuan.... semua orang ada perasaan untuk bermanja dan dimanjai. yang mana lebih manja itu adalah mengikut individu. yang penting beringat lah semua sahabat, kalau ye punnak bermaja...biarlah kena pada tempat dan dengan siapa kita nak bermanja. jangan terlampau sangat menunjukkan sikap manja kerana kita akan dipandang kurang matang dan orang juga kurang respek pada kita nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

haslindacr_8318
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15318
Posting: 26
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 11:57


Assalamualaikum....

Saya pun nak kasi komen....pada permerhatian saya, lelaki dan perempuan sama-sama ada sifat manjanya... biasanya, sifat manja ni nampak ketara dalam situasi dimana memang dah diasuh macam tu.... like dalam family saya... dari yang sulung hingga yang bongsu... bila sesama kita memang manja...walaupun dah bergelar suami/isteri....tapi tetap tak berubah manja terutama pada mak.. Abang2 saya pun manja, dengan adik2, mak dan isteri.... saya pun manja dengan mak, abang2, adik dan suami... hingga dengan keluarga mertua pun...

tapi..bagi saya, tak ada yang salahnya lelaki atau perempuan...yang mana lebih manja, sebab...memang setiap kita mempunyai naluri tersebut dan ianya pada saya amat subjektif....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindacr_8318Profil   Hantar PM kepada haslindacr_8318   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 14:28


bagi aiz lebih kurang sama saja agaknya,tapi perempuan lebih manja sebab perempuan ni sifatnya lemah lembut.lelaki jarang tunjuk sifat manja mereka ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

sis_athera
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24919
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 14:38


kalau lelaki manja mesti bila dengan mak derang...tapi memang betul pun lelaki sekarang lebih suka bermanje berbanding dengan perempuan... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sis_atheraProfil   Hantar PM kepada sis_athera   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 24-06-06 20:49


Perempuan lagi manjakan...
tapi awas..jangan sampai menimbulkan fitnah terhadap islam dan umatnya...kerna rasa kemanjaan itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 11:24


uhuk2!! terbatuk saya bila dikatakan cemburu kat lelaki yang manja oleh saudara khalifah_85....hehe...

bukan cemburu laa...cuma kelakar sajalah bila dah layak kawin masih dipanggil adik...sebab saya pun anak bongsu..bila besar sikit famili dah tak pggl adik sebab saya segan dah...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 29-06-06 11:27


perempuan lah manja apa lagi heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 13:14


Kita sokong.....memang perempuan ni manja dia lain sikik berbanding dengan llaki...jwpnnya memang perempuan lah..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 10:56


girls dikurniakan sifat kelembutan yang maha tinggi daripada lelaki...justeru,perempuan lebih manja dari lelaki...

p/s:zilzal manja juga kadang-kang..eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 16:01


Haiyo sapa yang manja hm...perempuan..sebab Kalau mengikut kajian yang sya terbaca perempuan ni memang sangat manja lah...tngok jenis juga cara hidup dia ni macam mana...Kalau dia dilahirkan bapanya peninju...mungkin anak pompuannya ni memiliki sifat...garang sikit...mmbuatkan lelaki ingin sekali mendekatinya..opps menjauhinya...bak kata aku manja biar barpada2 nanti kang terlebih manja meluat aku dibuatnya...hehehe


P/s manja untuk perempuan...!!!
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 06-07-06 16:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 06-07-06 16:05


PEREMPUANLAH!HEHEHEH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 19:35


asslamualaikum..ana ada baca satu buku yang mengatakan lelaki ini sebenarnya adalah manja. sebab itu lelaki mudah terpikat dengan perempuan yang bersifat manja.tetapi lelaki tidak menunjukkan sifat manjanya depan perempuan kerana dia merasakan dirinya lemah.perempuan memang sifat kasihnya sentiasa dilihat.oleh itu, kedua-duanya ada sifat manja...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 20:12


salam...

insyaAllah antum semua dah solat maghrib ye...bagi ana lelaki lebih manja,sebab berdasarkan pengalaman ana ibu ana lebih banyak penuhi permintaan ana dari adik perempuan ana yang bongsu...kalau based on psikologi pun memang lelaki ni memang manja dan suka dimanjakan..kalau tak percaya cuba tanya sesiapa yang coupling...kalau ada sebarang asbab untuk manja pasti lelaki akan menunjukkan sifat yang pastinya rahsia terpendam terbesar lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 20:15


wanita pun manja juga tapi based on keperluan semasa..tapi jangan manja berlebih-lebihan bagi yang bercinta,buruk padahnya...berhati-hatilah kaum hawa..insyaAllah..yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mmka_islamic
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24990
Posting: 20
Dari: ardhul kinanah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 00:54


assalamualaikum
sekadar mencelah dan beri pendapat..erm best jugak rasanya tajuk ini,erm tercabar jugak kelakian saya untuk menjawab topik ini..hehehe,erm rasanya setiap insan dimuka bumi Allah ini inginkan kasih sayang,rasanya tidak ada insan yang inginkan kesengsraan didalam hidup...erm manja perlu ada pada setiap insan baik lelaki mahupun perempuan..erm ana pun manja..hehehe tapi tak salah kan?teringat lirik lagu inteam 04..ku harap hanya keikhlasan,aku rindukan keramahan,aku inginkan kemesraan berkekalan berpanjangan...dengan sifat manja itulah lahirnya cinta,kasih sayang yang ikhlas dan suci..kalau kita lihat sifat manja perlu ada dalam setiap pasangan dalam rumahtangga..Nabi sendiri dalam sirah hidupnya sering bergurau dalam erti kata lain bermanja dengan isteri2 nya..
Yang paling penting manja itu bertempat...kalau tak kena gayanya maka ia bolehlah diketegorikan sebagai seorang yang ada penyakit GATAL...betul tak?heheheh...


-----------------
"Qasadkan segala amalan kerana Allah Taala insyaAllah setiap apa yang kita hajati akan tercapai bersertakan amalan,usaha,doa,dan bertawakal kepada Allah Taala..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmka_islamicProfil   Hantar PM kepada mmka_islamic   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 16:19


kedua-duanya manja
cuma cara manjanya yang berlainan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 16:28


eeemmmmm.........nantilh esok2 saya fikirkan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 16:28


eeemmmmm.........nantilh esok2 saya fikirkan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 16:28


eeemmmmm.........nantilh esok2 saya fikirkan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 17:38


bagi leeya..laki dan perempuan mempunyai sifat untuk dimanjakan..
kedua-duanya manja..bergantung pada keadaan lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 17:57


yang itulah saya fikirkn tdi...baru jumpa..terima ksih leeya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 15-08-06 17:58


memang betul lelaki lagi manja...
mengusik sikit dah merajuk... :)

ana katakan adik ana...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 20:01


lelaki sebenarnya lebih manja tapi tak nak tunjuk sebab ego..
nati tak ,macho lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 15-08-06 20:17


assalamualaikum...

pada ana..lelaki ni bih manja dr perempuan.. pada dasarnye memang tak nampak.. tapi bila dah faham betul-betul perngai dan sifat,baru lah nampak sifat kemanjaannye..contoh paling dekat adik lelaki ana yang bongsu.. sangat manja dengan emak dan ayah.so, kesimpulannye lelaki lebih manja walaupun nampak pada luaran permpuan lagi manja.. kan.. kan.. :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-08-06 21:26


sukar nak tentukan

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 21:39


yang saya tau...
adik-beradik saya sama ada lelaki or perempuan,
semua manja....

hehe...sebab itu bahagia sampai sekarang...

insyaALLAH bahagia dunia akhirat...
amiiinnn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

sohibah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25712
Posting: 4
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 23:21


rasanya permpuan and lelaki kedua-duanya manja.. tapi lelaki Kalau dah manja, huduh.. teruk benar lah.. perempuan Kalau nak manja sebab kasih sayang dan perhatian yang lebih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sohibahProfil   Hantar PM kepada sohibah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 00:03


bagi saya, lelaki perempuan dua dua manja..... manja ni perlu jugak untuk kebahagian hidup tapi jangan lah samapai melampau2 kan...nanti orang pun meluat dengan kita...betul tak :-)

actully, saya pun manja jugak hehehehe...biasa lah perempuan :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 01:45


hm...susah juga nak cakap...ikut individu...hehe:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 04:35


topik buang masa!!


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

safiyyatulbahira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25967
Posting: 9
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-08-06 14:04


laki kalau manja..dengan kekasih jee...yelaa nak disayangi dan disayangi

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyatulbahiraProfil   Hantar PM kepada safiyyatulbahira   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 14:26


hehehehehehe.......
sifat manja 2 kan lumrah manusia..........
perempuan ni manja memang sifat mereka...lelaki ni pula manja bila nak kan perhatian....
lebih-lebih lagi dengan perempuan yang mereka sayang.......
exp: mak, isteri
huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 15:19


perempuan MANJA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 22-08-06 16:01


eleee... manja konon... pergi lah wei.... tak main laaa manja2 ni..... poyo jee.... tau tak apa tu poyo?????? perangai orang yang over..... hahahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 19:13


topik ni tiada manfaat yang boleh dikongsi bersama demi melihat Islam bangkit...

perlukah bermanja-manja lagi pada akhir zaman ini???
zaman ini bukan zaman bermanja-manja...zaman ini zaman bermandikan darah mujahid!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-06 22:10


Setuju dengan Al-Aniesah... no time nak bermanje-manja... better fikir macam mana nak satukan semula umat Islam yang tengah berpecah sekarang ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-08-06 22:36


assalamualaikum...

sekadar mencelah dan memberi pendapat...

sedih lah juga sebab tak sangka di ruangan sebegini ramai yang memberi respon termasuk diri saya sendiri... yang sedihnya sebab ada juga soalan macam ni nak tanya..dok fikir siapa yang lebih manja,konon....
tak terfikir ke sahabat2 kita di palestin sana? mereka yang sebaya kita, tak sempat nak fikirkan tentang hal ni. yang mereka fikir nak slamatkan tanah air mereka sendiri...

marilah sama-sama kita menginsafi dan bermuhasabah diri kita kembali.... adakah wajar persoalan sebegini yang patut kita fikirkan? tepuk dada, tanya iman....

astaghfirullahal 'azim....

'UNGGUL BERSAMA ISLAM'

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 23-08-06 00:35


SETUJU dengan AL-ANIESAH DAN AZZAHRAWI..:)

Hidup dan matiku hanya untuk Islam..."
ALLAHAKHBAR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 23-08-06 00:58


assalamualaikum..nak mencelah kejap bagi saya semua umat islam yang bertaqwa semuannya manja...MAJA DENGAN ALLAH IAITU tuhan mereka disitu lah tempat bermanja palllllllllllllllllinggggggggg syokkkkkkkkk.......cubalah rintihlah apa-apa pun ALLLAH dengar.....

alhamdulillah amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-08-06 03:21


AstagfirullahalAzim.... ya Allah... Ampunilah hambamu yang lemah ini.... Astagfirullah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 10:09


dua-dua lah senang cerita...fair dan square...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 12:40


awat semua macam nak gaduh ni.inilah susahnya kalau buka topik dan macam-macam pandangan.....sabarlah.kadang-kadang kita pun kena hormat pandangan dan cadangan orang lain.....ISLAM TAK MENYURUH UMATNYA PANAS BARAN TAPI SABAR...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 19:27


sesetengah perempuan manja pasal nak ngorat laki...
tapi lelaki manja kat orang yang dia sayang saja.... bt0l tak LELAKI???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-06 15:45


pada saya lelaki ni manja sangat tak kira anak bongu atau nak ke berapa cuma mereka ni malu nak tunjuk....perempuan nampak manja sebab mereka di hiasi dengan sifat lemah lembut...2 yang nampak mnja...lelaki bila buat manja tak macho lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 15:54


kembara_girl manja!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Nurida
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22048
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 04-09-06 22:20


Lelaki dengan perempuan dua-dua manja... :lol:
Manjalah selagi boleh bermanja dengan mereka yang sepatutnya(yang halal baginya...)
Jangan mengada-ngada cukup k... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuridaProfil   Hantar PM kepada Nurida   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 23:02


sama saja kedua-duanya. kedua-duanya manusia, da hati yang kadang kala mudah tersentuh dan sedih

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 05-09-06 08:33


topik siapa lebih manja?

weh tlgla.....tak ada benda lain ke nak cerita??
memanglah portal islamik ni kurang bestnya kalau 100% ilmiah saja,tapi topic like 'siapa lebih manja:laki atau perempuan?' is an insult to our own intelligence.

gimme a break lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-09-06 09:04


mestilah perempuan
hehehe
jangan marah kaum hawa

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 09:16


salam~
ala..kedua-duanya pun sama kalau dah kena tempatnya..
hmm..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 10:48


Pada 05-09-06 09:04 , hafiz86 posting:

!!! QUOTE !!!

mestilah perempuan
hehehe
jangan marah kaum hawa


ehem² suka suki ye ...hehehehe
sama saja... :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-09-06 17:08


same saja semua..
semua mnje..
tol tak..
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» siapa lebih manja? Lelaki or wanita?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.241542 saat. Lajunya....