Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
alongmina: 13 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
budakbesar: 29 hari yang lalu
azemi: 33 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: bidang @ cos apa yg anda minat ketika/akan belajar di IPT


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» bidang @ cos apa yg anda minat ketika/akan belajar di IPT

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh bidang @ cos apa yg anda minat ketika/akan belajar di IPT

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-05-03 16:56


mari kita tengok ....cos atau bidang ape yang paling diminati antara ahli komuniti ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 17:07


huhu...ana 1st jwb....tak pe kan??

k la...Walaupon lambat lg ana akan masok IPT....ana ade cos yg ana minat nak amik...ana nak amik medic or tak pon engineering insya Allah...coz ana nak jd a doc...or an engineer..

nnt f5 ana akan solat istikharah yg maner better 4 me.....i.allah yg terbaik...
WaLLahua'Lam

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 17:26


Sudah tentu Undang²...insyaAllah...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Putera_AlRazi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 21
Posting: 10
Dari: Terengganu

cambodia  


posticon Posting pada: 17-05-03 19:56


saya minat syariah....
tapi blaja dalam bidang mechanical eng. (aeronautik)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putera_AlRaziProfil   Hantar PM kepada Putera_AlRazi   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-03 02:54


fizik...tak kira laa astronomi,bahan,instrumen,sinaran..opto

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

LiaNa87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 185
Posting: 22

Perak  


posticon Posting pada: 18-05-03 07:14


eheh...
best...
saya nak amik coz medical nanti...
coz minat sangat medic nie...
universiti impian of course la...
universiti malaya or
UIA...
wish me luck...
sekian.

-Sahabat Sejati-

Bookmark and Share

  


  Member Information For LiaNa87Profil   Hantar PM kepada LiaNa87   Pergi ke LiaNa87's Website   Quote dan BalasQuote

asma
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 57
Posting: 6
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-03 10:48


assalamualaikum.......asma asalnya masa kecik-kecik selalu berangan nak jadi doktor.....selalu gak beli mainan doktor tu...tp bile dah besar....lain plak jadinya....biler pikir2..sedih tapi nilah ketentuan Ilahi...perancangan kiter lain...ketentuan hak milik Yang Esa..asma dapat course kejuruteraan awam kat ukm....takut...memang takut....tapi insyaAllah akan berusaha....

Bookmark and Share

  


  Member Information For asmaProfil   Hantar PM kepada asma   Pergi ke asma's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 10:53


Assalamualaikum....

ana plak minta kos kejuruteraan...ikutlah kejuruteraan apapun...tapi yg paling minta adalah kejuruteraan peralatan yg akan ana amik nanti...syukur kpd Allah kerna memberi peluang pada ana untuk mengambil kos yg paling ana minati...alhamdulillah....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ar_rafiq
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 405
Posting: 53
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 18-05-03 10:55


assalamualikum.. accounting finance... bidang perniagaan adalah sunnah Rasulullah...

-----------------
~syahid!! that's my aim~

Bookmark and Share

  


  Member Information For ar_rafiqProfil   Hantar PM kepada ar_rafiq   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 16:30


Masa dulu.. saya paling minat Consumer Law.. walaupn kebanyakan dari kitorang di sana tak suka subjek ni.. Ianya berkait rapat dengan enforcement undang2 pengguna..yg ternyata masih lemah di negara kita. Buat pengetahuan semua, Consumer Act 1999 hanya dilaksanakan setahun jagung.. Tapi Alahamdulillah sekarang ada Tribunal tuntutan Pengguna..Small Claim Court yg mana pengguna boleh buat aduan2 walaupun barang2 yg dibeli itu kecil nilainya.. Saya masih banyak bende yg tak tahu, apapun.. moga ada yg minat subjek ni gak..!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

scarlet
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 253
Posting: 102
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 16:32


Eh..sorry.. sambung lagila.. Saya sebenarnya paling minat psikologi..walau budak law sebenanya.. Nak amik Human Science dulu..mak tak bagi..he3

Bookmark and Share

  


  Member Information For scarletProfil   Hantar PM kepada scarlet   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 16:45


ana minat bidang yang berkaitan ngn bio...terutama medic..minat sgtlah ngn biologi ni..nak kene rajin hafal dan paham..tapi masa isi borang upu tu ntah macam mana kos berkaitan ngn bio ni ana letak bawah..tersalah kot..tapi ana terima dgn penuh kesyukuran...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiahjunior
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 115
Posting: 33
Dari: Taman Desa Minang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 17:56


assalamualaikum...

saya INSYA-ALLAH kalau result SPM(yg akan saya tempuhi NOV ini) baik terutamanya subjek sains tulen...maybe amik doktor sbb minat sangat nak jadik forensik(gara-gara tengok cerita C.S.I)
ataupun amik SAINS KOMPUTER(berkaitan dengan website @ 3D)

-----------------
Ku memohon petunjuk dari-Mu
Buatku menuju jalan-Mu satu
Hidup matiku hanya untuk-Mu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiahjuniorProfil   Hantar PM kepada ainul_mardhiahjunior   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 19:22


ana dari sekolah menengah sampai kat U,
tak tukar-tukar CIVIL sokmo ..
:: dah rezeki kot :: alhamdullilah ::

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-03 23:59


he he he he...saya dah pun abis belajar...bidang yang saya paling minat dan telah saya amik ialah International Business...seronok berinteraksi dan memahami budaya orang..selok belok eksport dan import...dan banyak lagi...try lah!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 00:10


medic adalah pilihan utama ana....
dah lama teringin nak jd doktor..
semoga Allah permudahkan jalan utk mencapai cita² ana...a~miin...

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 00:19


cita2 ana nak jadi peguam syariah satu hari nanti kalau boleh ana nak masuk uiam ...doakan lah ana sekarang ana baru pmr lagi 2 thn baru spm,pada masa tu ana harap ana dapat kejar cita-cita ana

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-03 00:44


Quote:

On 2003-05-20 00:19, MuTTaQiN wrote:
cita2 ana nak jadi peguam syariah satu hari nanti kalau boleh ana nak masuk uiam ...doakan lah ana sekarang ana baru pmr lagi 2 thn baru spm,pada masa tu ana harap ana dapat kejar cita-cita ana

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">


isyaAllah saya doakan agar Muttaqin mendapat kejayaan



[ Posting ini telah di edit oleh: isa-VR4 pada 2003-05-20 00:45 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 00:53


syukran..insyallah dgn sokongan dan dorongan dari antum semua pasti impian ana akan tercapai,

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

isma_islah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 315
Posting: 6
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 20-05-03 03:29


assalamualaikum..

course apa ek..ana ni byk amik course lain2..minor jer sama..majoring semua lain dari sekolah teknik, sampailah la ni..
masa teknik ana eletronik engineering, masa sijil elektronik petroleum, masa diploma elektronik and now ni control system engineering..
but rasanya yg ana paling minat CONTROL SYSTEM ENGINEERING..memang best & mencabar..!!

wassalam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-03 17:36


tak ade ke kat cni yg minat mekatronik??

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-05-03 01:36


Dari atas sampai la ke bawah...ramai nak amik medic..undang2, kejuruteraan...bidang business...accounting..astronomi..tapi bidang yg ana minat takde lak...Ana nak jadi pendidik..Ana minat TESL..Teaching English as a second language...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

whitesilk
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 348
Posting: 21
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 11:39


dulu minat nak jadi doc. mak pun slalu dedahkn ana ngn dunia doc ni.subjek biology tu mmg yg paling ana minat.tp Allah tahu ape yg terbaik buat ana. jauh gak larinye..

bassya_amani minat TESL ye? akak amik kos TESL kat KUSZA ari tu. THANK GOD akak dpt smbung buat dgree kat UPM lak.tp akak takut ngn literature-ye la..nnt kang kena blakon kat dpn bukan mahram lak! eee... insya q_|_|| nnt nk smbung ke UK lak.

bassya_amani study kat mana skang ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For whitesilkProfil   Hantar PM kepada whitesilk   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:10


kalau saye saye memang berminat bidang biokimia dengan bidang falsafah. tapi tak tahu la pulak melekat kat bidang kejuruteraan. mungkin rezeki saye kat situ kot., takl kisah la asalkan kite belajar. betul tak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-05-03 18:37


Quote:
kalau saye saye memang berminat bidang biokimia dengan bidang falsafah. tapi tak tahu la pulak melekat kat bidang kejuruteraan



Assalamualikum ..ambil kejuruteraan apa muslimin23 ?

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

bassya_amani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 651
Posting: 66
Dari: kerteh, kemaman. trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-03 02:03


Akak whitesilk..ana baru aje nak pegi belajar...kena buat persediaan kat 2 years kat maktab then akan diserapkan ke ipta..insyaallah UIAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For bassya_amaniProfil   Hantar PM kepada bassya_amani   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 21:52


saya minat dalam bidang kejuruteraan dulu di matrik ambil hayat alhamdulillah sekarang belajar di kolej universiti kejuruteraan dan teknologi malaysia dalam bidang civil engineering

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

salsabila
Warga Rasmi
Menyertai: 09.07.2003
Ahli No: 2209
Posting: 8
Dari: pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-03 14:54


seringkali kita terfikir adakah impian kita akan tercapai dimasa depan.cita2 saya mase kecil nak jadi doktor,dan semasa kat matrik pun saya ambik biologi sebagai major.tetapi tup2 tiba2 je ambik engineering sebagai lapangan kerja saya.mungkin di sinilah rezeki saya dan saya terima dengan seadanya.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For salsabilaProfil   Hantar PM kepada salsabila   Quote dan BalasQuote

iwan_sirdani_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2300
Posting: 49
Dari: Melbourne, Australia

australia  


posticon Posting pada: 20-07-03 15:02


Quote:

On 2003-05-18 16:32, scarlet wrote:
Eh..sorry.. sambung lagila.. Saya sebenarnya paling minat psikologi..walau budak law sebenanya.. Nak amik Human Science dulu..mak tak bagi..he3



Samalah kita! bezanya saya minat psychology dan akan ambil psychology. Kita akan rasa keajaiban otak minda kita dengan mendalami bidang neuroscience ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For iwan_sirdani_82Profil   Hantar PM kepada iwan_sirdani_82   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 20-07-03 15:40


Hafiz minat..
kos..Sains Sukan..
insya Allah..harap..
kearah itu..
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_Mohammad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 335
Posting: 52
Dari: Down Under

Melaka  


posticon Posting pada: 20-07-03 15:44


semoga umat islam menjadi champion dalam segala bidang...ameen.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ibnu_MohammadProfil   Hantar PM kepada Ibnu_Mohammad   Pergi ke Ibnu_Mohammad's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 23:00


kejuruteraan perhubungan @communiction engineering

Bookmark and Share

  


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

daezy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12136
Posting: 31
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 01:31



Saya minat sains & math...sekarang saya belajar chemical engineering di UPM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 03-11-04 01:57


........
Alhamdulilah my first choice...mechanical eng.....bercita-cita menjadi engineering beriman

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-11-04 02:00




kalo la masa bleh diundurkan, teringin nak jadi tahfiz..tp nak wat camne bidang lain yg diamanahkan...ana fokus dan minat pada bidang ana skang nie mechanical engineering specialist in turbomachinery (UTM)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 03-11-04 09:31



asalnya ana minat nak jadi cikgu.tapi tak tahu leh tersesat ambil coz pengurusan perniagaan.tapi best juga subjek tu ye...skrg ana tukar cita2 ana drp nak jadi cikgu tukar menjadi business woman.insyaallah..doakan ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 20:50


saya minat bidang programming sebab ia adalah satu cabaran bagi saya dalam dunia hari ini yang serba cangih.

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 20:52


saya minat bidang programming kerana ia satu bidang mencabar dalam dunia sekarang yang serba canggih....

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 18-12-05 00:51


saya minat gila bidang psikologi..
insyallah..nanti saya kan jadi seorang psikologi muslimah yang berjaya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 01:27


assalamualaikum..saya minat sebab architecture...insya allah,kalau ada rezeki nak sambung UIAM..doakanlah ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-12-05 10:10


saya minat kos yang ada kaitan dengan biologi... huhuhu result dah keluar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-05 23:31


bidang communication + engineering dan masih belajar dalam kos COMMUNICATION ENGINEERING

minat juga nak belajar syariah ke business ke accounting ke insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

mfaizalzul
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2005
Ahli No: 21255
Posting: 2
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 22:39


em...
saya pula minat engineering..
alhamdulillah sekarang ambil kejuruteraan mekanikal..
sebab utama saya minat sebab ni sebab suka math dan nombor..
sekarang ni pun tengah gila sudoku..
hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfaizalzulProfil   Hantar PM kepada mfaizalzul   Pergi ke mfaizalzul's Website   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 23:14


suka course yang berkaitan dengan seni...
tapi sekarang ni ambil letrik...
jauh menyimpang kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 23:21


kecik2 ingat nak jadi atromen...lepas itu maskman dengan flashman....macam cita2 bodoh.....last2 jadi student juga,xabih2 mengaji lagi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-05 23:31


Pada 19-12-05 23:21 , syahid_zul posting:

!!! QUOTE !!!

kecik2 ingat nak jadi atromen...lepas itu maskman dengan flashman....macam cita2 bodoh.....last2 jadi student juga,xabih2 mengaji lagi....


besar cita² itu.. tapi tak apa boleh buat part time jadi semua itu.. hehehe ada juga begini bagus² :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-05 03:12


minat sangat dengan political science and law, but dah further study kat TESL um pun.. okla agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

nursyahadah_86
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2006
Ahli No: 22357
Posting: 6
Dari: fakulti perubatan UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 10:19


assalamualaikum...ana ingin menjadi seorang pakar dalam bidang farmasi ni..
result ana hari tu..memang layak ambil medic ...tapi..ana lebih berminat pada farmasi..
farmasi ni tak ramai orang islam..so..tak pasti kandungan ubat tu halal or tak..
jika ada orang islam ni barulah terjamin sikit kandungan ubat tu...

doakan ana berjaya mencapai cita2 ana baik di dunia dan akhirat...

-salam ukhwah-

Bookmark and Share

  


  Member Information For nursyahadah_86Profil   Hantar PM kepada nursyahadah_86   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-06 12:23


cos?
cosmetic agaknya?hehehe...
emmm...dulu sek arab tapi sekarang belajar chemical eng...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 22:49


assalamualaikum,
saya minat course... international politics, (atau yang se waktu dengannyer) but... insya allah, saya akan meneruskan kos pilihan keluarga to become a doc. (pasrah) hehehe.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Kerana_Allah
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22134
Posting: 13
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 05-02-06 10:15


Assalamualaikum

Saya ingin berkecimpung dalam bidang agama seperti tahfiz, syariah, Al-Quran dan Hadith ataupun bidang lain yang masih termasuk dalam bidang keagamaan namun takdir telah menentukan saya tergolong dalam golongan insan yang berada pada landasan ilmu fardhu kifayah dan saya menerima takdir ini seadanya. Saya kini berada dalam jurusan Biologi.

Tapi saya akan cuba kaitkan bidang ini dengan keagamaan kerana cinta saya yang amat mendalam terhadap bidang agama tidak akan luntur untuk selama-lamanya.

Luahan hati semata-mata, tidak mengharapkan simpati mahupun meminta untuk dipuji...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Kerana_AllahProfil   Hantar PM kepada Kerana_Allah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 10:49


ana bercita2 nak jadi designer malaysia dan kalau boleh biar keseluruh dunia ana merantau!
memang tak pernah terpikir nak jadi macam ni, tapi Allah yang menentukan kita!
hehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 11:22


Bidang paling ramai penuntut kat malaysia Business admintration or busines Study.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

dzulfatinie
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2006
Ahli No: 21612
Posting: 16
Dari: depan komputer

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 12:55


masa kecik2 dulu nak jadi doktor .memang la sejak zaman sekolah2 lagi minat dengan medic ni.tapi alih2 sekarang ni dapat ambil kos biologi.emmm ,tkpela msih lagi subjek yang saya minat.kita hanya mampu merancang.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dzulfatinieProfil   Hantar PM kepada dzulfatinie   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah21
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2006
Ahli No: 22122
Posting: 8
Dari: kelantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 15:39


Assalamualaikum

Masa-masa kecik dulu ana minat nak jadi jururawat tapi sekarang minat pada komputer la pulak. ana pernah belajar dalam kos IT dan pembantu pertadbiran sistem maklumat(kesetiusahaan). sekarang ni ana minak nak jadi setiusaha pulak....:-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah21Profil   Hantar PM kepada ratusyahadah21   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 16:39


Assalamualaikum..
hhmm...besar sungguh cita2 rakan kita kat ukhwah ni ye..moga yang belum dicapai dapat berusaha bersungguh2...cita2 ana pun belum lagi tercapai..
ana juga minat kerjaya sebagai guru...sejak dari kecil lagi selain minat dalam bidang masakan..
dulu...zaman kecik2..suka berlakon depan cermin..kononnya jadi cikgulah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 17:25


medic la....nak jadi doktor..wwawawawa. lepas itu nak sambung master oncology ke, traumatology ke, cardiosurgery ke etc..apa-apa la

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 18:22


Ramai betul dr kat sini ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 05-02-06 18:49


Assalamualaikum,

Saya minat medic tapi masa di U saya ambik biokimia, tapi sekarang bakal jadi seorang cikgu tapi sebenonye saya tak berapa minat nak jadi cikgu ni...huhu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 19:39


assalamualaikum

dulu ana tak minat jadi cikgu. tapi Alhamdulillah, manusia boleh berubah... setelah ada pengalaman menjadi guru, minat tu semakin bertambah... dan ana tak sabar nak jadi guru semula.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 20:56


dulu minat bdg2 bio tapi sekarang ambk civil engineering

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 05-02-06 23:53


suka kalau boleh nak ambil kos law...tak tahu laa kenapa...sebab dia best agaknya...apa-apa pun,tengok coming results dulu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 09:22


moga2 berjaya k!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 14:21


insyaallah dapat


-----------------
Ya Allah Cintailah aku
dan himpunkan hatiku bersama hati yang menyintaiMu


Bookmark and Share

  


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 14:31


ana nak jadi jururawat atau doktor sebenarnya
tapi tercampak kat biologi pula
alhamdulillah
moga ada berkat
yang baik dari Allah
yang buruk dari ana
mungkin ada hikmah
s

Bookmark and Share

  


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

aisyah_yusro06
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2006
Ahli No: 22493
Posting: 1
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 14:37


assalamualaikum...salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah_yusro06Profil   Hantar PM kepada aisyah_yusro06   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 16:23


al-hamdulillah,saya dah grad ee engineering..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 17:32


:-) sangat minat komp. alhamdulillah dapat course sc.comp di universiti. tapi parents tak setuju...mereka minta ana tukar, ambil pendidikan...jadi cikgu...
mula-mula nak protes, tapi ana cuba fikir bahawa apa yang parent lakukan adalah yang terbaik untuk anaknya...
alhamdulillah, ana belajar to 'love teaching'....w/pun adakalanya ujian mendatang, ana berdoa moga2 ana tenang dan thabat! amien.... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-06 18:36


minat medic tapi tersasar ke TESL...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 18:51


assalamualaikum
masa muda remaje dulu ana minat dengan senibina ni
tapi rezeki ana sekarang ni belajar civil engineering
ala dekat2 saja tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:16


of course Engineerin'...wish me lux....
moger Allah sntiasa mmberkati...
idop budak engine...
perempuan also can!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:18


alllo makcik qudwah...ehuhuhu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 09:11


saya minat bidang perubatan....insyaAllah akan daftar kat UKM 2/7 ni.....syukur dapat bidang yang diidam-idamkan....:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

mashitah_izzati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2006
Ahli No: 24677
Posting: 69
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-06-06 09:54


assalamualaikum...
ana doakan antunna semua berjaya dalam bidang masing-masing...
dulu masa kecik2 ana nak jadi doktor sakit puan...
ana sdey sebab ramai laki...
kasihan pdgolongan perempuan yang nak bersalin kalau dapat doktor laki...
pada ukhti2 yang ambil medic...
ana hope buat laa pengkhususan dalam bidang ini
ana agak terkilan jugak sebab tak apply medic....
tapi, ana percaya ALLAH sebaik2 perancang....
alhamdulillah ana akan sambung pengajian dalam bidang food technology....
insya-allah, ana nak membantu umat islam menguraikan persoalan tentang halal haram makanan...
doakan kejayaan ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mashitah_izzatiProfil   Hantar PM kepada mashitah_izzati   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 25-06-06 10:40


salam...

masa kecik2 dulu ana ada banyak sangat cita2, nak jadi doktor la,ingineer la, cikgu dan etc...
tapi bila dah masuk ke sekolah menengah.. ana tertarik dengan perwatakan ustaz2 dan ustazah2 ana... terus ana minat nak belajar tentang agama,.. dan Alhamdulillah... sekarang ana dapat belajar kos yang ana minat ; Pengajian Islam Syariah.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-06-06 13:32


minat jadi pemain bola sepak di manchester united...jadi pemain ilsam yang unggul di eropah...:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 14:52


ASSALAMUALAIKUM..

saya minat bidang pendidikan... tapi bila dapat masuk U saya dapat kos IT... mula2 tu frust jugak sebab tak dapat apa yang nak tapi alhamdulillah sekarang saya dah mula minat dengan IT... mungkin rezeki saya dalam bidang ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 14:57


alhamdulillah..ana dapat kos yang sememangnya ana minat,MATH!!

tapi bila dah ambil math ni,tak sangka susah bangat!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 25-06-06 15:07


anak minat semua benra yang ada kat malaysia dan paling
diminati ialah architecture

Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 18:22


minat bio.. hehe mikrobiologi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-06-06 22:26


Pada 09-02-06 18:36 , diyan_huwaina posting:

!!! QUOTE !!!

minat medic tapi tersasar ke TESL...huhuhu



eh, ada sahabat TESL ni..em...diyan_huwaina kat mana sekarang?


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-06-06 22:46


minat BOM siapa tau nak buat BOM..ehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 22:57


ada juga seorang member ambil sains nuklear...
tapi bila kerja dah lari bidang :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-06 07:41


medic...tapi terkubur begitu saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 09:20


saya minat electrical

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 09:23


bioteknologi tumbuhan.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 09:56


sekadar nasihat kepada bakal MAHASISWA
(Khusus untuk mereka yang berada di dalam bidang BIOLOGI):
1.sesiapa yang minat BIOTEKNOLOGI dinasihatkan semasa first degree ambil bidang asas sains bio seperti MIKROBIOLOGI, BOTANI (BIOLOGI TUMBUHAN) atau GENETIK.

apabila sambung MASTER baru ambil bidang BIOTEKNOLOGI.
ini kerana bidang asas amat penting di dalam bioteknologi. bioteknologi itu sendiri dilahirkan daripada bidang MIKROBIOLOGI.

(dalam kajian biotek juga mereka perlukan orang yang mahir tentang tumbuhan dan mikrob sebab mereka mengkaji tentang tisu tumbuhan, ciri-ciri tumbuhan,biokimia tumbuhan, ciri-ciri bakteria,virus dan kulat. benda ni dipelajari oleh pelajar bidang asas.sebaliknya pelajar yang khusus terus dalam biotek mereka hanya belajar tentang how to culture, how to doing genetic manipulation but their don'dan study basic well.berbanding pelajar bidang asas yang belajar secara mendalam perkara asas dan juga belajar tentang asas biotek)

contoh: pelajar MIKROBIOLOGI belajar tentang Biotek tetapi pelajar BIOTEK tidak belajar bidang MIKROB dengan sepenuhnya....

untuk pengetahuan anda, jika anda berkelulusan MIKROBIOLOGI-anda mempunyai bidang yang sangat luas. anda bukan sahaja boleh menjadi MICROBIOLOGIST tetapi anda juga boleh menjadi BIOTECHNOLOGIST. tetapi mereka yang berkelulusan BIOTEK tidak boleh menjadi MICROBIOLOGIST (mereka hanya boleh jadi BIOTECHNOLOGIST sahaja)

kajian di dalam biotek juga banyak menjurus kepada tumbuhan dan mikrob, maka mereka yang berkelulusan biologi haiwan dan mikrobiologi ada banyak peluang untuk menceburi bidang biotek di alam pekerjaan nanti. sudah ramai sahabat saya (lulusan biotek&botani) yang berkerja dalam bidang biotek tetapi kawan saya dalam bidang biotek masih ramai yang menganggur....

sekadar nasihat dari saya
nasihat ini la yang diberikan kepada saya oleh pensyarah saya dahulu di UiTM
thanks a lot Dr.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:20


saya sebenarnya minat electrical engineering...nanti boleh la buat radar ke, guidance system untuk missile ke tapi sekarang ni tengah belajar dalam course data communication and networking...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:24


sama dengan albiruni03, minat bio dan bakal jadi student mikrobiologi..Hidup biologi!hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 10:25


dulu masa kecik2 berangan nak ambil course accountancy..tapi bila bukak surat tawaran u dapat ukur bahan..alhamdulillah dah settle pun diploma dan degree in quantity surveying..lepas itu tak ada angan2 nak sambung master..tapi tersambung pula...ambil building technology...

Bookmark and Share

  


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-11-06 13:19


welcome to medical school...... be a medical student.. best of luck

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 13:21


saya minat medic tapi disebabkan keputusan anda bagus....sekarang ambil pendidikan dalam bidang sns juga....Alhamdulillah....saya akan didik masayarakat diluar sana mencapai cita2 mereka....moga InsyaAllah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 08-11-06 13:41


saya minat medic juga tapi saya ambil course sains comp...huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 08-11-06 14:14


Hmm.. dulu masa kecik nak jadi askar..lepas itu bila rumah jiran terbakar,tengok bomba padam api tu..macam best saja..nak jadi bomba lah..masuk form 3 minat bidang pertanian pulak..sebab lepas PMR kerja dengan felda tanam pokok sawit..letih woo..tapi best ..teringin nak jadi pegawai pertanian lah pulak..mana lah tau boleh tolong ayah..ye tak?..tapi entah macamna masuk u boleh dapat architecture pulak..tension..belajar juga lah,dah grad pun..dah 3 tahun kerja..hmm..tapi alhamdulilah jugak lah still boleh tolong family..kan..tapi bila balik kg..still ketagih buat kerja kat ladang..heh..rezeki dah ditentukan Allah..ye tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 08-11-06 17:21


dulu masa zaman sekolah minat sangat nak jadi lawyer..jadi bercita2 nak ambil syariah..dan minat sangat dengan subj fiqh...tapi bila dah hbes sch minat pula early childhood...tapi bila apply u dapat pula cos psychology...tapi tak apa...minor still nak ambil syariah...doakan saya berjaya ye...amiiin...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 08-11-06 17:42


engineer

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 20:34


cikgu dan insyaAllah, bakal jadi cikgu jugak...doakan no..........ameen...................

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 20:42


minat bidang komputer...
bidang tu saja pun dah luas...
ada banyak-banyak cabang..
tapi tak semuanya expert...
tambah2 programming..
database/system ok lah..
cuma leceh sikit..
multimedia, web, network, perkakasan best juga..

tapi.. bila dah kerja..
lari bidang pula..
dah masuk bidang pentadbiran harta pusaka, wasiat, amanah, hibah, unit trust...
okla juga belajar benda baru...
tapi leceh melayan kerenah orang...
senior saya cakap..
mana-mana bidang pun tension juga..
sabar saja lah.

p/s: panjang lah pulak :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-06 20:51


masa sebelum spm, ana minat nak jadi arkitek.lepas itu lepas spm ana minat farmasi pulak.Alhamdulillah hajat ana untuk ambil cos farmasi tercapai..sekarang kat UiTM Penang ambil diploma farmasi semester 3..InsyaAllah ana akan sambung sampai peringkat tertinggi & jadi ahli farmasi yang berjaya di dunia & akhirat.. Aminn... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-11-06 21:00


ana minat bidang management.... human resources... sekarang pun ngah study lam bidang ni... doakan kejayaan ana....

Bookmark and Share

  


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» bidang @ cos apa yg anda minat ketika/akan belajar di IPT

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.248224 saat. Lajunya....