Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kata-kata yang tak boleh nak lupa...


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh kata-kata yang tak boleh nak lupa...

adab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16492
Posting: 32
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 11:30


wahh..dah besar cucu at0k ya....

(teringat zaman muda2 dulu...^^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adabProfil   Hantar PM kepada adab   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 14:21


Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..semua yang hidup pasti akan mati...


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-09 13:17


1424H yang lalu...." anti tak istiqomah dalam etika pakaian seorang muslimah "

1429H .... " kita tak boleh marah orang suka dan sayang pada kita, dan kita tak boleh paksa orang suka dan sayang kita.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 14:34


emm lagi hidup lagi mengelabah agaknya, haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 09:01


kata-kata yang tak boleh Wawa lupa ;

Yang manis :

"Kita berpisah sementara saja kat dunia ni, jumpa di syurga kat akhirat nanti, kat sana kita akan kekal" (kata-kata My lovely late Mom sebelum dia meninggal dunia)

"Siti, kalau Siti sedih, banyakkan zikir, Ingat. org berpantang tak elok menangis" (Pesan arwah Ayah waktu Wawa bagitahu dia yang Doktor cakap Ayah Wawa dah tak ada harapan nak hidup-Masa 2 Wawa baru melahirkan anak sulung ;Muhammad Syamil Aiman)

Yang pahit :

"betina tak tahu malu, dah lah mengandung anak haram". (Hehe.. ni budak ukhwah.com yang cakap, Lucunya ...fitnah tak ada bukti) kasihan anak ke-2 Wawa yang suci murni 2. Anis Nurul Iman, Belum lagi lahir, dah difitnah. Ish..ish.. ada juga manusia macam 2, ye?

Yang mencuit hati

"Sorry Ibu.." (Anak sulung Wawa, Syamil akan cepat-cepat minta maaf kalau Wawa buat-buat sakit)

Yang membosankan

"ET, Ni sarapan. Jangan tak makan tau". (abang sulung kesayangan Wawa Ikhwan Nabawi hari2 beli sarapan untuk Wawa dan 'paksa' Wawa makan. macam Wawa ni budak kecil saja.. I love u Abang Bawi :-)

kata-kata semangat dari Pensyarah kesayangan (Ustaz 'Q')

"Nak 1000 daya, tak hendak sudah," Best kata-kata ni. Wawa pun paling tak suka org yang suka bagi alasan. Give up.

kata-kata yang memualkan

"Saya nak kenal Wawa dengan lebih rapat lagi, boleh'?

Ish...tak tahu ke Wawa ni Ibu tunggal anak 02? Pegilah cari anak dara.. Bosannya..! (Sorry, Wawa yakin ada lelaki2 yang terasa dalam portal ni)

---Sambung main dengan anak-anak----


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:00


PERKATAAN YANG TAK DAPAT SAYA LUPAKAN IALAH:

"EY ANGAH.... MAK KAU BELA HANTU EA??? anda TAK TAKUT KE DENGAN MAK KAU???"
AKU PUN JAWAB " KALAU MAK AKU BELA HANTU.... AKU DAH kaya DAH... TAK PAYAH AKU SUSAH2 BELAJAR tinggi-tinggi... AKU SURUH saja ANTU MAK AKU CURI DUIT anda SEMUA..."

SEMOGA MEREKA SEDAR siapa YANG BENAR DAN siapa YANG SALAH... AMIN...


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

nisha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17502
Posting: 27
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-01-10 12:27


salam,
satu kata yang berbekas dihati tapi membakar semangat saya:
"kalau saya jadi student dia, saya drop saja..", tak mengapa lah, saya akan usahakan jadi lebih baik..
"biarlah apa orang kata, asal kita tak buat macam tu sudah.."
"biarlah orang sakitkan hati kita, tapi jangan kita sakitkan hati orang lain.."


-----------------
InDaH HiDuP bErSaMa ILAHI, ReDhAMu KuHaRaPKaN


Bookmark and Share

  


  Member Information For nishaProfil   Hantar PM kepada nisha   Quote dan BalasQuote

wardah_hannani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2010
Ahli No: 38921
Posting: 10
Dari: port dickson

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 15:05


"naik kereta hati-hati,jangan bawa laju2" -mak
"nanti Kalau nak bertolak @ dah sampai rumah telefon ye" - mak

"belajar bersungguh-sungguh" - lecturer d universti

" kejayaan itu beserta dengan kesusahan dan kepayahan" - cikgu sek rendah

"ukhwah filllah abadan abada" - sahabat

.......
:-) :-) :-) :-) :-) .....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wardah_hannaniProfil   Hantar PM kepada wardah_hannani   Quote dan BalasQuote

kina2009
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2009
Ahli No: 36732
Posting: 4
Dari: Raub

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 08:33


"Mengalah tak bererti kalah, menang tak bererti senang" kata-kata yang selalu akak ucapkan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kina2009Profil   Hantar PM kepada kina2009   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 09:12


"kau dah yakin ke nak kahwin dengan abang (abang angkat saja pun)aku?"

"kau kerja dengan family kan? nak duduk jauh-jauh. Aku tak nak abang aku kahwin macam tak ada bini.. baju seluar basuh senirik"

"kau tak payah lah kahwin dengan dia kalau kau nak menyusahkan dia"

dalam hati aku
~~cakap saja lah ekau yang nak kahwin dengan dia....hahaha~~

alhamdulillah.. berkat soalan-soalan itu. Aku semakin bahagia..

selepas kami kahwen.. diduganya dengan cara menghasut teman-teman..

ada teman-teman yang pulaukan aku.. tapi syukur, kerana ada antara teman-teman itu mula menunjukkan belang sebenar masing-masing, di mana memang eloklah kami terjauh antara satu sama lain...selepas kita menjauhi.. banyak kebaikan yang timbul..syukur dan berterima kasih kepada yang bersusah payah berusaha memecah belah kan kami :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 09:39


salam..

sabar itu indah :D


-----------------
Islam itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

myadreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2010
Ahli No: 39023
Posting: 9
Dari: bandar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 16:38


~reality bites, truth hurts - dari novel rooftop rant

Bookmark and Share

  


  Member Information For myadreenazProfil   Hantar PM kepada myadreenaz   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 03:53


"biar org tunggu kita, jangan kita tunggu org..."

Ayat time panas hati tunggu member2 nak kuaq makan...


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-10 07:21


" tak pyhla lah isap rokok tu,bkanke mum tak isap rokok, ak tak apa sebab ak isap lamo doh...mari sini ni rokok ak...nate ni"

nasihat serorang kawan

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 07:40


ikhlas itu dalam hati, bukan untuk diberitahu


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

silent_reader
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2010
Ahli No: 39139
Posting: 10
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 11:39


my mum said: nanti mama dah tak ada, doakan mama selalu..bair mama bahagia 'di sana'

Bookmark and Share

  


  Member Information For silent_readerProfil   Hantar PM kepada silent_reader   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 26-01-10 12:16


kata kawanku 'kita ni orang kecil saja, tak ada nilai lagi'

Bookmark and Share

  


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-01-10 17:25


Kata-kata yang selalu Aina ingat bila mak bercakap dengan jiran-jiran "jangan sesekali mengata anak org, anak kita nanti tak tau lagi perangainya betul ke tak". mak selalu juga pesan jangan sekali-sekali menganiaya org sebab doa org yang teraniaya dimakbulkan tuhan.


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 03:20


salam...

kata-kata yang agak menarik perhatian aku...kalau fikir lama-lama baru faham makna yang tersirat.....

"kita tak boleh jadi baik tapi kita boleh berubah jadi lebih baik daripada kehidupan sekarang"........

-diambil dari kata-kata adam(Nur Kasih)

wsalam... :bye:


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 09:30


sabar saja lah aku..hehe..tu saja yang biasa cakap...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 12:22


"OK, awak cuba carilah org yang lebih sayangkan awak lebih dr saya sayangkan awak....."


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

pendrive
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39467
Posting: 2
Dari: kulai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 13:26


memang xley lupa ayat ini sampai bila-bila... tak tahu lah same da betul kew tak...
sebab takut untuk tau kebenarn nya.. " anda sedar tak yang anda itu cuma anak luar nikah saja..anak pungut'....berbekas sampai skrunk... walaupun dah lebih 10 tahun ayat ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For pendriveProfil   Hantar PM kepada pendrive   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 24-03-10 14:40


Nasihat yang baik daripada sesiapa sahaja :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12142 saat. Lajunya....