Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kata-kata yang tak boleh nak lupa...


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh kata-kata yang tak boleh nak lupa...

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-07 17:22


Assalamualaikum...
perkataan tak boleh lupa...
"salam"
"aiman tak kisah"
"huhu"
"jeq"
hmm....siapa lah biasa guna ayat ni..dia tahu lah....memang special..
lagi satu..iklan petronas tu..
"Kenapa saya suka rumah saya..sebab dia beshhh..."



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-07 23:27


"awak bukan ada master, Phd pun, dah lah budak trengganu.. saya tak suka org terengganu..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 00:03


"aku terima nikah Nur......... Binti Kamar... dengan mas kahwinnye 80 hinggit, tunai........"

"sah?"

"sah."

"alhamdulillah...."

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 01:30


kalau tak ada orang macam kamu... tak ada orang nak jadi tukang sapu sampah...

-ayat cikgu math masa form 4, last sekali spm aku dapat A juga math, sebab masa form 5 cikgu lain ajar, huhu... hilang berkat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 28-09-07 07:13


kata-kata dr seorang hamba ALLAH...
"well..special person like you mestilah special place macam ni".
"I like staring at the shiny star, because I always miss someone".

p/s: anyway...thanks for it. I really appreciate it.. :-)

kata-kata dr seorang sahabat...
"semua hati org syira nak jaga... habis tu, sapa nak jaga hati syira?"

p/s : tak pelah...yang penting semua org gembira & bahagia. saya susah tak apa... jangan org lain yang susah.. :-)
[ Telah diedit oleh: syira_qistina pada 28-09-07 07:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 08:14


"saya takkan biarkan awak hidup bahagia!"

astaghfirullah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 28-09-07 09:59


kata-kata nasihat dr yang tersayang...mama dan abah... :-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

  


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 28-09-07 10:38


Pada 28-09-07 00:03 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

"aku terima nikah Nur......... Binti Kamar... dengan mas kahwinnye 80 hinggit, tunai........"

"sah?"

"sah."

"alhamdulillah...."


Assalamualaikum...
uiiiii..manisnya...... :-o



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 15:03


Pada 28-09-07 08:14 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

"saya takkan biarkan awak hidup bahagia!"

astaghfirullah..


:roll: :roll: :roll:


dia tak sedar bahawa ALLAH tu maha berKUASA atas setiap hambanya....

yang akak pula..

"ayah kata kita tak boleh kawin sebab keluarga awak bukan orang PAS. nanti ada anak perangai buruk macam keluarga dia juga"

Tak apalah... depa pun dah menyesal dengan "ayat" tu sekarang..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 29-09-07 17:42


belajar betul-betul..ilmu lah harta yang boleh tolong kita pada masa depan...
azimat ayahanda

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 10:46


Pada 31-10-06 00:46 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-07-06 08:25 , yanzu_ummi posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak lamar awak,nak sunting jadi teman berkasih saya, jadi teman seperjuangan saya, dan menjadi sebahagian diri saya.. saya nak lamar awak untuk menjadi isteri saya..
24-04-2006, 2:22:30 petang.
alhamdulillah :)


sweetnya.. :-)



Bahagianya kalau ana dapat mesej macam ni.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 10:50


Allahu Akbar..


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 10:50


"Awak baik sangat.."

kenapa dia suka cakap macam ni?
Ana pun ada kekurangan jua..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 10:54


Aku terima nikahnya ...... dengan mas kawennya rm200 tunai...

Alhamdulillah, saat saya sah menjadi isteri

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 11:30


salam..kata-kata yang sentisa terngiang-ngiang di telinga..

"Jangan mengharap pada yag tak pasti"..ye agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-10-07 12:40


"Ceria macam mentari, Segar macam sayur bayam.."

Buat ana tersenyum tak sudah2..

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-10-07 13:09


Pada 29-09-07 15:03 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-09-07 08:14 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

"saya takkan biarkan awak hidup bahagia!"

astaghfirullah..


:roll: :roll: :roll:


dia tak sedar bahawa ALLAH tu maha berKUASA atas setiap hambanya....

yang akak pula..

"ayah kata kita tak boleh kawin sebab keluarga awak bukan orang PAS. nanti ada anak perangai buruk macam keluarga dia juga"

Tak apalah... depa pun dah menyesal dengan "ayat" tu sekarang..



emm..betul tu.'dia' pun dah berusaha ke arah tu sekarang..
tawakal saja lah pada ALLAH swt..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 03-10-07 14:15


Assalamualaikum wwt...

Hmm..kata-kata ini memang ana tak pernah lupa seumur hidup...Ustaz ana kata.."Eh..awak ini macam rupa isteri saya".....Ya ALLAH..patutlah...time kuliah saja pasti ana tak terlepas dari disoal oleh ustaz ana ini... :-D sweet memory ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-07 14:17


Pada 03-10-07 10:54 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Aku terima nikahnya ...... dengan mas kawennya rm200 tunai...

Alhamdulillah, saat saya sah menjadi isteri


hmm...bestnya jugak......
hmm....hm.....rasa nak makan biskut meri lah...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:20


salam...

haa..

ana baru ingat ada satu ayat yang selalu ana ingat sampai sekarang.

"kalau sakit, cepat-cepat makan ubat ye"...

:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:37


ek....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:40


Pada 03-10-07 14:37 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

ek....
:-? :-? :roll: :roll:

apa yang ek?


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 14:55


orang johor cakap iyakah tu lebih kurang macam ek lah.. tak percaya cuba cakap dengan budak johor..mesti ada ek ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:05


aku nikahkan dikau dengan......................... dengan maskahwinnya.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:08


Pada 03-10-07 14:55 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

orang johor cakap iyakah tu lebih kurang macam ek lah.. tak percaya cuba cakap dengan budak johor..mesti ada ek ek..

owh..

kalau ek yang tu, ana tau.

sebab...lahir kat johor... :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:09


bukan ek..ek..orang yang gedik2 tu...lagi satu saya suka cakap benda yang saya tak tau tu anu..anu..anu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:15


anu.. anu.. tu apa???

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:18


ala...kalau kita malas nak sebut atau tak tau nama benda atau orang tu.. kita sebut anu..dalam ilmu matematik tingkatan dua kan ada belajar tentang anu..anu adalah nilai yang kita tidak tahu dan ditulis dalam sebutan tak, yang atau z..aaa...lebih kurang camtulah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:20


pembetulan.. ia adalah sama ada dalam bentuk huruf tak @ yang @ z dan len2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:21


memang johor banyak ek..eh....itulah trademark kami johorians!senang saja nak kenal.

Bookmark and Share

  


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:21


saya bangga jadi anak johor..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: IpoH

Perak  


posticon Posting pada: 03-10-07 15:30


salam...

dari sahabat yang paling disayangi..."kita takkan rampas hak kamu"

dari sahabat yang paling memahami..."yee lah tu...tengok apa dah jadi sekarang"

dari sahabat peneman setia..."aku akan sentiasa bersama kau bila kau perlukan aku"

_____________________________________________________________

Bookmark and Share

  


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:32


Pada 03-10-07 15:21 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

saya bangga jadi anak johor..


kita juga.......johor best!!!


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 15:50


"you ambil duit ni, esok tak payah datang kerja lagi"
takkan ku lupa sampai akhir hayat..1st time buat part time dan 1st time kena buang kerja dengan bos Cina yang tak noticed langsung sebab kenapa saya kena buang kerja..kejam kejam tapi....
fikir positif saja lepas itu .. maybe dia tau saya student lagi tak boleh kerja lama-lama..
at least ayat dia jadi pembakar semangat sekarang ni ..hu9 sedih masa kena begitu tapi sekarang lawak bila dipikir balik....

Bookmark and Share

  


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-11-07 12:49


bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 13:13


"bia ore wak jahat kito..jange kito wak jahat dekat ore lain sudoh"

kata ibuku...

[ Telah diedit oleh: rose_itam pada 09-11-07 13:17 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 17:47


bismillahhirrahmanirrahim

'sudikah menjadi sayap kiri perjuangan saya..menemani saya susah dan senang sebagai isteri saya..' ;-) :bunga: :sopan:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 12-11-07 18:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syima_halim84
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2007
Ahli No: 31566
Posting: 18
Dari: ipoh,perak

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-07 17:51


bila rindukan seseorang renunglah bintang di langit pasti ada yang menanti kerinduan itu..

mimpi indah ibarat bebola kaca,.bila sampai ke permukaan ia akan hancur berderai..

kata-kata dari
mohd nazli b sabran(2003)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syima_halim84Profil   Hantar PM kepada syima_halim84   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:09


Assalamualaikum

"kau yang istimewa.."

"kau permata hatiku.."

"H.O.L.L.A.dan.D"

:bunga: :bunga: :bunga:

nuranys : terima kasih kepada yang memberi ucapan tersebut pada ana... :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:10


Pada 09-11-07 12:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................


sabar ye anti...ana paham....em..
ni bunga...pengubat duka... :-) :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 18:11


Pada 12-11-07 18:10 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................


sabar ye anti...ana paham....em..
ni bunga...pengubat duka... :-) :bunga: :bunga:



bismillahhirrahmanirrahim

ehem..cantiknya bunga..terima kasih..tapi bunga saja ke..??rantai,cincin takdek ke..?? :-D :-D :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:15


Pada 12-11-07 17:51 , syima_halim84 posting:

!!! QUOTE !!!


nazli sabran(2003)


:sopan: :sopan: :sopan: :bunga:

nama ni mengingatkan ana pada mimpi ngarut ana sewaktu kat u dulu..

tak tau + tak ingat ujung pangkal, ana kununnye dalam mmpi tu dalam kesusahan dan ada dinasour nak makan ana. tup2, ada suara dari jauh suruh ana sebut nama ni banyak-banyak kali.

ana punya laaaa sebut sampai tersedar dari tidur :sopan: :sopan:

sebbaik lah buikan ni nama hubby ana... dok ghisau juga sampai siap tulih dalam setiap kulit buku teks kuliah :sopan: :sopan:

** apa maksud nazli @ nasri sabran ni ye?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:19


Pada 12-11-07 18:11 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:10 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................


sabar ye anti...ana paham....em..
ni bunga...pengubat duka... :-) :bunga: :bunga:



bismillahhirrahmanirrahim

ehem..cantiknya bunga..terima kasih..tapi bunga saja ke..??rantai,cincin takdek ke..?? :-D :-D :-D



hehe..insya'Allah....kalau diizinkan kita bersua..ana bagi hadiah ye..buat kenang2an.. :-) :-)

jangan sedih2 tau... :-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 18:20


Pada 12-11-07 18:19 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:11 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:10 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................


sabar ye anti...ana paham....em..
ni bunga...pengubat duka... :-) :bunga: :bunga:



bismillahhirrahmanirrahim

ehem..cantiknya bunga..terima kasih..tapi bunga saja ke..??rantai,cincin takdek ke..?? :-D :-D :-D



hehe..insya'Allah....kalau diizinkan kita bersua..ana bagi hadiah ye..buat kenang2an.. :-) :-)

jangan sedih2 tau... :-)



sedihku telah terubat..hehe :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:25


Pada 12-11-07 18:20 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:19 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:11 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 18:10 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-11-07 12:49 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

kata-kata seseorang 3 tahun lalu bila last kami jumpa..takkan ana lupakan kata-kata itu sampai hujung nyawa walau dia telah ana maafkan...........................


sabar ye anti...ana paham....em..
ni bunga...pengubat duka... :-) :bunga: :bunga:



bismillahhirrahmanirrahim

ehem..cantiknya bunga..terima kasih..tapi bunga saja ke..??rantai,cincin takdek ke..?? :-D :-D :-D



hehe..insya'Allah....kalau diizinkan kita bersua..ana bagi hadiah ye..buat kenang2an.. :-) :-)

jangan sedih2 tau... :-)



sedihku telah terubat..hehe :-D



alhamdulillah...lega ana dengar.. :-)

nuranys : tak suka tengok kawan-kawan ana sedih..nanti ana turut merasainya..em... :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 18:31


" haa lek lok jalan tu nanti jatuh bangun sendiri yeh! "...:-D hehe ayat power dari mamaku..

Bookmark and Share

  


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 19:07


Assalamualaikum...

antara kata-kata yang selalu ana sebut ;

'ye lah tu...'
'tau tak mengapa... tak tahu tanya...'
'astagrfirullahalazim'
'tak dapek den nak nolong..'
'idakla..'



kata-kata yang pernah dilafazkan dari orang lain yang ana tak boleh lupa ;

'e... hang macam orang bodoh duduk main plastisin lagi'
'padan muka hangpa semua. Aku tak mahu ambil tau pasai hangpa langsung'
'satu sen pun dia tak pernah bagi..'



kata-kata yang sukar untuk dimaafkan dalam masa dua tiga tahun ;

'hang tidak ada hak pun !!!'

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 19:49


inni akhafullah...

kata-kata sahabat yang memang menusuk kalbu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-07 19:56


dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 12-11-07 20:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 02:39


study elok-elok tau...
jangan lupa makan...
nanti abah beli kereta bagi,myvi putih...hehe;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 03:44


Pada 12-11-07 19:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(



sabar sajalah ukhti iman_hayati...biasalah manusia,bila dengki bertapak dihati,hilanglah segala iman di hati...fitnah ditabur untuk memuaskan nafsu yang tak terbendung...jangan bazirkan airmata ukhti untuk manusia yang macam 2...cayokk :welcome: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 04:02


lebih kurang macam ni lah..
"percayalah dik..jika adik rasa tak ada tempat untuk adik mengadu masaalah adik tu ,ingatlah ALLAH sentiasa ada..ALLAH maha mendengar rintihan hamba-hambanya"
selalu ingat kata-kata bila ada masaalah..thank my bro..huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 08:12


Pada 12-11-07 19:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(



sian akak..kenapa tak beritahu na?em...sabar ye...na pun pernah juga laluinya...lagi 'hebat' dugaan na...em..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 13-11-07 11:16


Assalamualaikum
banyak juga lah kata-kata yang ana pernah terima yang tak dapat ana lupakan.yang menyakitkan hati.
tapi kata-kata nasihat atau agama tu paling banyak lah...antaranya
"kasihkan kekasihmu sekadarnya,jangan berlebih-lebihan nanti diri sendiri yang akan merana"."jodoh itu hak Allah,Dia berhak memberi kan mengambilnya semula,jika ianya terjadi jangan salahkan sesiapa".

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:13


Assalamualaikum
perkataan yang membuatkan saya terkesan....
"awak dah besar...boleh fikir baik dan buruk...."
terima kasih untuk kata-kata yang sangat berharga...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:21


Pada 13-11-07 03:44 , asroal posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 19:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(



sabar sajalah ukhti iman_hayati...biasalah manusia,bila dengki bertapak dihati,hilanglah segala iman di hati...fitnah ditabur untuk memuaskan nafsu yang tak terbendung...jangan bazirkan airmata ukhti untuk manusia yang macam 2...cayokk :welcome: :bunga:


Dah memang trend kat ofis..mesti adanye group iri hati, org buat baik hilang kawan, org yang selalu cakap hal org ramai kawan..pelikkan..Alhamdulillah, Allah dah tarik sikit-sikit kesedihan tu bila orang-orang yang berkenaan dah berhenti dari sini dan sekarang ada yang sesetengahnya lagi..semoga mereka semua insaf:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-11-07 12:23


Pada 13-11-07 08:12 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 19:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(



sian akak..Kenapa tak beritahu na?em...sabar ye...na pun pernah juga laluinya...lagi 'hebat' dugaan na...em..



Na..akak kenal Na baru lagi..
hal ni berlaku berlaku beberapa bulan lau..
Kalau kenal Na awal lagi..boleh akak mitok tulong, mitok nasihat :-D
Alhamdulillah..kat sini ramai sahabat yang sentiasa bagi sokongan kat akak..
terima kasih sahabatku, housemate ku ummi yang sentiasa jadi teman sejati bila ku sedih

:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 13-11-07 12:25 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 12:49


rasanya banyak juga...tapi jarang pakai dah... tapi suka dengan ayat ni `biasalah remaja`

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 15:42


bilalah nak matang budak ni... :cry::cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:17


Pada 13-11-07 12:23 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-07 08:12 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 19:56 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

dituduh menghasut..sedih sangat hati bila org cakap begitu..
gara-gara ada orang buat cerita, ana terpaksa tanggung..
sedih sngt2..sampai bengkak mata menangis kat ofis:-(
sampai sekarang benda tu masih berbekas kat hati ni..
nak tengok org yang yang jadi batu api tu pun rasa benci walaupun kita cuba baik-baik dengan dia..itulah nasib kalau kita baik, benci sesuatu yang tak elok..bila bercakap, org salah tafsir.
p/s: kalau nak luahkan benda yang kita tak suka, contohnya tak suka org mengumpat, hati-hati sebab mungkin tempat kita meluahkan tu tak kena tempatnya :-(



sian akak..Kenapa tak beritahu na?em...sabar ye...na pun pernah juga laluinya...lagi 'hebat' dugaan na...em..



Na..akak kenal Na baru lagi..
hal ni berlaku berlaku beberapa bulan lau..
Kalau kenal Na awal lagi..boleh akak mitok tulong, mitok nasihat :-D
Alhamdulillah..kat sini ramai sahabat yang sentiasa bagi sokongan kat akak..
terima kasih sahabatku, housemate ku ummi yang sentiasa jadi teman sejati bila ku sedih

:-)



ooo...lama da..hehe...selamat semuanya ya kak... :-)
nanti balik kelate, jangan lupa sup perut org tumpat ye..hehe.. :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-07 12:21


satu pintu tertutup, dua lagi akan terbuka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

zanhar
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32854
Posting: 6
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-08 12:38


:bunga:

paling tak boleh lupa....

" Benda yang saya dah ludah...takkan jilat balik..." huhuhu.....




:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For zanharProfil   Hantar PM kepada zanhar   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 09:37


Sekolah rendah :
Darjah 1: (dengan nada berbisik) awak nak tau satu rahsia tak?kita dapat adik baru..
**tak boleh lupa..da lost contact da dengan nafisah ni sekarang..

Sekolah menengah :
"Kalau cikgu panggil jangan toleh..cepat-cepat lari..mesti cikgu nak minta tolong tu.. "
**apa pya kawan da~

"ni siapa suruh buat dulu ni..jangan nak tunjuk pandai..saya xberkat ilmu saya ni.awak takkan score"
**saya ni suka sangat dengan math..mn2 soalan yang tau memang akan buat dulu..adicted dengan kira-kira ni..cuak nya hati dengar cikgu tu marah..alhamdulillah saya dapat A akhirnya..

Universiti :
"nanti kita sebilik ea yana..boleh study sama-sama..buat esemen sama-sama..kalau kita tak faham awak tolong..kalau awak tak faham kita tolong"

**tak boleh lupa sebab lepas sehari daftar dia terus tgalkan saya..jadual tukar ke..ada exam ke..ada esemen/tutorial ke..semua dia xgtau saya..sabar sajalah..saya dah maafkan dia tapi tak tahulah ikhlas ke tak maaf tu..

Penguat semangat :
"Hidup ibarat roda yang sentiasa berputar~"


-----------------
.:: http://cemerlangtani.blogspot.com ::.
.:: Menternak/ Membekalkan kambing untuk ibadah Qurban, Aqiqah & Sembelihan


Bookmark and Share

  


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 09:42


selalu terngiang fikiran bila nak solat:

besarkan Allah,
kecilkan yang lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurussyifa
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2006
Ahli No: 24866
Posting: 15
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 10:06


"tahniah" setiap kali tengok keputusan exam....
"mak rindu" ni kalau lama xcol...
"i love u" setiap kali lepas col walaupun mak aku tak pandai BI......
ucapan dari mak dan ayah aku....bahagia.... :-)


-----------------
www.bio-asli.com/?id=annsyifa


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurussyifaProfil   Hantar PM kepada nurussyifa   Pergi ke nurussyifa's Website   Quote dan BalasQuote

hurin_ulfah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28358
Posting: 13
Dari: Pantai Timur

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 11:51


hiasi diri dengan akhlak yang comel biar comel di dalam dan comel di luar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurin_ulfahProfil   Hantar PM kepada hurin_ulfah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 01-04-08 13:20


hMm..banyak juga kata-kata tak boleh d lupa..

1)my dear-sweet saja bila org mula ayat macam tu..lecturer ummu selalu cakap macam tu...rasa manja pula...:malu:
2)paling suka bila org tujukan surah Al-Baqarah ayat 216..-dalam sungguh maksudnya..menusuk2..huhu

hMm..boleh terima ka tu :berfikir: (macam terkeluar tajuk pula..hik :sopan: ampunn..ba, nanti ummu tambah lagi..banyak lagi sebenarnya..huhu

p/s:i hv to stay here..nak ambik slip exam kejap lagi..exam is coming..takut



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 13:42


Yang paling tak boleh lupa...tapi agak negatif:

"Awak tau tak apa awak buat ni bid'ah (baca doa selepas solat)? Bila bid'ah awak jatuh kufur dan awak akan masuk neraka!"

free of charge

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 16:42


''takut benda baik yang kita harapkan di susuli dengan dosa...Allahuakbar!!!''

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:25


huhu!! banyak sangat ayatnya.. sampai tak tahu yang mana... teringat zaman kecik kecik... "ibu,nak pergi jamban..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 11:30


Pada 13-11-07 15:42 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

bilalah nak matang budak ni... :cry::cry:


ha ah...
saya pun pernah kena begini...
banyak kali pula 2...
aaddeeesss...
mungkin sebab saya ini gila2 sangat..
so dowg cakap macam itu...
hhehehehehe...
:lol:


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:39


'teacher comel lah hari ni..' terus semangat nak mengajar..hehehehe:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:45


Salam buat semua:-


         "Assalamualaikum........ayang tengah buat apa tu???? Itulah ayat power suami saya bila balik dari kerja.. :bunga:


         Lagi satu; ayat lagi power, "kau tu kafir......."Tapi orang tu dah minta maaf kat saya. Tapi pedihnya terasa sehingga kini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:19


nak cerita ke tak eh...hmm...masa ana jadi fasi 4tahun lepas.3hari 3mlm tak cukup tidur sebab nak ajar peserta subjek eko..kena buat banyak persiapan.ana kunci jam awal 30min sebelum subuh..ana tak larat nak bangun..tapi laratkan juga..

masa dah bangun,,hamba Allah ni bangun juga,memaki hamun ana sebab jam ana berbunyi dan menganggu tidurnya..terkilan sangat-sangat..ana bangun dengan smngat nak brsiap2 untuk mengajar nanti..tapi hilang sekelip mata..sedih sangat..

sepanjang ana tidur,kalau jam rmate ana berbunyi dan dia tak bangun2..ana bangun dari katil walaupun penat..ana kejutkan dia.kalau 2thn,2thn lah ana tutupkan jam nya..tapi ana..hmm...sedihnya...:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:22


ops lupa...ayatnya banyak yang menguris hati...tapi semua ana mampu ingat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:36


dikala ini hanya kata hati sahaja yang kedengaran.....kata-kata dari sumber lain bak angin yang datang menyapa jiwa............hampir tiada kata yang tidak boleh dilupakan kerana tiada yang diterima...

kata orang tak ada input, mana lah nak ada output kan kan kan.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:48


xsangka alwalid ni pandai bermadah..hhehehhehee...

hurm....banyak sangat hati ni terguris,,tapi mak selalu pesan,,tolan jo lah,,kalau disimpan jadi dondam pulak.... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 14:02


iyo...betui2....eh,cakap kedah pulak..
maap kan jola...:) huhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 14:52


hm..."jangan gaduh2 kat sekolah...." kata ummi...
spai sekarang buat tak tahu kal0 ada org nak buat kes.....^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 16-08-08 14:47


satu blog tu tulis.."kita kena biarkan me..... terus bercucuk-tanam,kita kena monopoli berniaga"..melampau lah tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-08 17:20


kalau setakat boleh bagi makan saja,.baik tak payah...saya nak hidup mewah bukan sederhana saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 15:00


"doakan kejeyaan bersama"
ayat dari sahabat yang amat disayangi :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 15:32


"abaikan daya geseran..." - kata cikgu fizik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 18:56


perkataan yang buat saya fobia

saya sayang awak...........selamat malam.......sweet dream...


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 18-08-08 21:18


'jangan cakap manja-manja sangat' - orang lelaki tegur. malu rasa time tu padahal kita dah cukup kasar dah. lepas tu takut dah nak cakap dengan laki kalau tak ada apa-apa hal. muka serius saja sampai orang kata tak reti berkawan. haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 21:27


pergi lah ospital dan pergi lah jumpa ayah...

huhu..susah ana nak lupa ayat2 ni... :(

-------------------
Peneraju Warisan Mutlak --->Duniaku

Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 10:45


ada saja org cakap muka saya tak perasaan...
biarlah dah letih org cakap lama-lama terdiam lah deh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 11:13


" aku sayang kau lebih dari apa-apa pun.. kau pergi mana pun aku akan ikut kau.. "-- ain..

" pandai2 bawa diri kat rumah orang.. kalau mak marah anda kata mak benci.. kalau mak dah tak ada anda tahu lah nanti.."-- nenek..

"jangan bagi lelaki sentuh2.. kalau mereka sentuh belasah saja.."-- zali..

rindu nya kat mak dengan ain.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-08-08 14:27


Pada 03-10-07 12:40 , nailah_miz posting:

!!! QUOTE !!!

"Ceria macam mentari, Segar macam sayur bayam.."

Buat ana tersenyum tak sudah2..

:-) :-) :-)



menariknya ayat ni..ehehehe..ceria.... :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-08-08 14:39


Jaga diri,jaga hati..hiasi peribadi :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-08 14:42


salam....

ingat lah sesuatu yang kita ucap kan kepada orang lain yang membuat kan dia terasa, perkara itu akan kembali kepada kita balik.... :-) :-)


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 15:20


hati saya dah ada pada seseorang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-02-09 15:26


"abang jangan jadi bodoh kerana cinta"
(=U _ U= )

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-09 23:37


ini buat kali kedua saya menulis kat sini..
dan bkenaan org ys sama juga kata-kata dia susah nak lupa..

"jangan tunggu saya..saya takkan kembali pada awak..biar saya menangis skalipon saya takkan sskali kembali pada awak..awak dah tak ada dalam hati saya lagi.."
"awak tak ada kena mngena dalam hidp saya.."

'AKU MOHON KEKUATAN DARIMU YA ALLAH'

Bookmark and Share

  


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-12-09 23:38


ini buat kali kedua saya menulis kat sini..
dan bkenaan org ys sama juga kata-kata dia susah nak lupa..

"jangan tunggu saya..saya takkan kembali pada awak..biar saya menangis skalipon saya takkan sskali kembali pada awak..awak dah tak ada dalam hati saya lagi.."
"awak tak ada kena mngena dalam hidp saya.."

'AKU MOHON KEKUATAN DARIMU YA ALLAH'


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 00:40


Pada 13-12-09 23:38 , Sinar_Izati posting:

!!! QUOTE !!!

ini buat kali kedua saya menulis kat sini..
dan bkenaan org ys sama juga kata-kata dia susah nak lupa..

"jangan tunggu saya..saya takkan kembali pada awak..biar saya menangis skalipon saya takkan sskali kembali pada awak..awak dah tak ada dalam hati saya lagi.."
"awak tak ada kena mngena dalam hidp saya.."

'AKU MOHON KEKUATAN DARIMU YA ALLAH'



huhuhu, sedihnya...
sabar ek...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 01:00


Pada 14-12-09 00:40 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-09 23:38 , Sinar_Izati posting:

!!! QUOTE !!!

ini buat kali kedua saya menulis kat sini..
dan bkenaan org ys sama juga kata-kata dia susah nak lupa..

"jangan tunggu saya..saya takkan kembali pada awak..biar saya menangis skalipon saya takkan sskali kembali pada awak..awak dah tak ada dalam hati saya lagi.."
"awak tak ada kena mngena dalam hidp saya.."

'AKU MOHON KEKUATAN DARIMU YA ALLAH'



huhuhu, sedihnya...
sabar ek...


ramai lagi yang sudi...
jangan menyerah kalah...

bukan dia yang penentu pun...
hidup ni bertimpal balik...
ingat Allah itu Adil... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 11:30


" WOW....MENIAGA org lagi UNTUNG DR MENIAGA UNTA "
kata-kata dr Husen Lempoyang.....adus

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 23:00


terima kasih ziyah.. :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

asyira213
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3435
Posting: 16
Dari: alexandria

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-09 01:38


"orang yang meniru tu double stupid. tapi, orang yang bagi tiru tu triple stupid."

cikgu darjah 6 . sampai sekarang rasa berdosa nak meniru dan seumpamanya.


-----------------
semakin kesusahan itu mengetuk, semakin ia membentuk...

"DIA itu sentiasa ada."


Bookmark and Share

  


  Member Information For asyira213Profil   Hantar PM kepada asyira213   Pergi ke asyira213's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.244821 saat. Lajunya....