Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kata-kata yang tak boleh nak lupa...


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh kata-kata yang tak boleh nak lupa...

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 02:50


"anda ialah apa yang anda makan" "tapi ku tak bisa menjadi dirinya"- lagu dewa

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 18:10


salam
may ALLAH takes away from me what takes me away from HIM

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 22:02


take care....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 22:03


jaga diri hiasi peribadi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 22:13


Mara Syahid!!!
Undur kafir!!!

kata-kata pemimpin Islam ketika takluk Andalusia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 00:35


~ Fi Amanillah ~

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-06 01:53


''saya sayang awak...jangan kecewakan saya...''

kata-kata yang tak dapat saya lupakan...namun, dia yang kecewakan saya:-( moga saya dapat lupakan kenangan dulu dan yang paling penting kata-kata itu..... Ya Allah...bantulah aku............

Bookmark and Share

  


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 12:27


:di :di :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-06 14:10


saya tanya"boleh tolong tak?"
dia jawab"OK"

toleh2 dah hilang..
huh memang tak bolah lupa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 14:12


jangan tertipu dengan kata-kata manis..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 15:16


apabile seseorang tu menghntar email kps saya dan menturuh saya solat asar.. pada masa itu dia baru saja menunaikan solat asar dan menyuruh saya suapay tidak emlambatkan solat asar.. alangkah bertuahnya jika saya berada di hatinya...

tetapi kini semuanya tinggal harapan.. dia dan saya tidak mungkin ada perhubungan hatta rakan sekalipun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 15:25


apabile seseorang tu menghntar email kepada saya dan menyuruh saya solat asar.. pada masa itu dia baru saja menunaikan solat asar dan menasihatkan saya supaya tidak melambatkan solat asar.. alangkah bertuahnya jika saya berada di hatinya...

tetapi kini semuanya tinggal harapan.. dia dan saya tidak mungkin ada perhubungan hatta rakan sekalipun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 27-10-06 15:55


xeeL
Ahli Rasmi
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26838
Posting: 12





     Posting pada: 22-10-06 12:52


Pada 22-10-06 01:46 , dmz posting:!!! QUOTE !!!
ASSALAMMUALAIKUM...
Mamak bisalah...dia orang fikirkan untung jeeee...dah untung wang semua dikirim kat India..........



KENYATAAN YANG SUNGGUH.. DAN TERAMAT SANGAT HINA LAGI KURANG AJAR... ENTAH SUNNAH NABI MANA YANG DIIKUTNYA !!!



ASSALAMMUALAIKUM..
Hmmmmm....di atas tu adalah perkataan yang takkan ku lupa sampai bila2....harap saya dapat bersua dengan pengirim ni selepas meninggal dunia....yakin akan mendapat PENGADILAN YANG MUTLAK.... hmmmmmmmmmmm...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 16:27


"boys should be better than girls..."
kata cikgu kimia saya masa kat sekolah dulu :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 17:17


Pada 27-10-06 16:27 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

"boys should be better than girls..."
kata cikgu kimia saya masa kat sekolah dulu :di


betul tu.. saya sokong..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 19:00


kata-kata yang mngguris hati dan mrosakkkn ukhwah islamiyyah..
" pas ini jangan gnggu hidup saya lagi!!"...

ana terasa sampai sekarang ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 19:32


Ada dua org kawan pernah mengingatkan saya tentang kepentingan masa.

seorang kawan mula2 start pakai tudung, saya tanya dia sebab mengapa dia start, dia pun jawab,
"kalau bukan sekarang bila lagi kita nak start?"

Saya baik dengan seorang non muslim. Dia selalu kena kutuk2 dengan kawan-kawan Islam sebab hanya dia non muslim. tapi satu hari saya ingin duduk borak2 dengan dia, tiba-tiba dia cakap
"Awak dah solat ke belum? kalau belum pergi solat dulu, lepas tu baru borak dengan saya." org seagama dengan kita pun, tak pernah nasihat sebegitu pada saya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 27-10-06 20:19


"Aiman tak kisah..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 28-10-06 00:16


Kata-kata dari seorang teman yang istimewa..

"Ya Allah seandainya kau berikan kepadaku kekuatan letakkanlah ia di tanganku supaya dapat ku undurkan waktu... Seandainya di sana ada ruang yang kosong, kosongkanlah ia untuk ku... Walaupun kita tidak pernah berusa..tak pernah ku tatap wajahmu.. Kaulah AISHA ku...Tapi Kenapa sekarang.... tak dulu lagi...." (30 Ramadhan)

Kata-kata yang tidak dapat saya lupakan. Semoga dia berbahagia hendaknya...


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 00:46


Pada 12-07-06 08:25 , yanzu_ummi posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak lamar awak,nak sunting jadi teman berkasih saya, jadi teman seperjuangan saya, dan menjadi sebahagian diri saya.. saya nak lamar awak untuk menjadi isteri saya..
24-04-2006, 2:22:30 petang.
alhamdulillah :)


sweetnya.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 01:00


kalau rasa dah sabar, sabar sikit saja lagi..

terus tak jadi marah..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 01:08


"Saya suka awak kerana agama awak, kerana baiknya awak, kerana awak.. Kerana akhlak awak, tapi saya ada masalah saya, saya tak boleh fikir pasal pasangan saya.. saya tak tahu.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 31-10-06 01:17


"dont show me your stupidity..."

"u ni boleh msok uni ke..?'' :-o

"dont be rigid.." :-?


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 01:42


banyaklah pula pasal cinta, benda takle lupa ni selalu nya penting..ye ke?entahlah

Bookmark and Share

  


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 02:12


!!! QUOTE !!!

benda takle lupa ni selalu nya penting..ye ke?entahlah


em.. ye lah..
kalau tak penting..
mesti kita tak ingat..hihi

kata-kata tak boleh lupa..??
macam-macam..hihi..

kenangan terindah..tersemat dihati..ewah..
kata-kata semangat cikgu ana..
cikgu tahu.. shida boleh buat..
insyaallah.. boleh masuk U..

amin... ana didikmu sudah pun genggam satu roll..
moga roll yang kedua menyusul kemudian..
insyaallah... :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 09:09


awak boleh selalu guna bilik saya untuk solat..saya suka orang yang taat kepada ugama..saya pasti orang moslem yang solat adalah orang baik----lect saya berugama yahudi.

zina arak judi jangan kamu dekati ...kalau kamu sentuh benda tu ibu tak akan halalkan air susu ibu yang menjadi darah daging kamu----pesan bonda .

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-06 09:09


Pada 04-06-06 23:59 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

awak..saya curang sebab awak tak pernah sentuh saya...



:lol: :-di :lol: :lol:
wujud juga orang begini??? :-?

"sabarlah menghadpi dugaan hidup ni,allah hanya uji hambanya yang kuat saja""DIA takkan uji orang yang lemah macam aku,hanya insan terpilih saja di uji dengan ujian sebegini hebat"

saya tak tahu nak cakap apa masa member saya ckap begini,walau diluar saya boleh gelak,suka,happy....hakikatnya hanya ALLAH yang tahu dalam hati saya macamaner...
semua rasa ada,nak meraung,menjerit tapi HANYA PADA ALLAH TEMPAT KU MENGADU.... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-10-06 10:43


salam~
"ego awak ni melebihi ego budak laki"
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 31-10-06 10:48


jangan lupa siri kartun sin chan setiap sabtu jam 7 malam... :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 12:57


emm........

Bookmark and Share

  


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 15:24


"kamu jangan ingat kamu ni budak U" kata....
-taktau apa relevance ayat ni...

"you're very rude you know! not only you,.....(ada lagi sambungannya)!" said ....
- ana pun taktau apa salah ana sampai dituduh 'rude' padahal bukan salah ana...sedih betul kena tengking depan orang...
alhamdulillah ada kawan-kawan yang memahami...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 17:05


"tunaikan solat... kematian itu datang bila2 masa sahaja.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 190
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 18:09


cayo - cayo !!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

akak_zura
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18876
Posting: 52

Kedah  


posticon Posting pada: 02-11-06 21:54


1) 'siti ni anak yang suka menyusahkan orang'----->walaupun dah maafkan org tu tapi still ingat juga, tak tau lah ikhlas ke tak maaf yang saya berikan tu......

---> sebab kata-kata ni lah saya sedaya upaya menyelesaikan apa-apa pun tanpa minta bantuan org lain


2) 'mak tak tau lah sapa yang nak kan anak mak ni '
---->rasa rendah diri yang tinggi dek kerana kata-kata ni........

:-(


-----------------
lihat pada permukaan nampaknya terlalu tenang, tapi di dalam hati terpendam persoalan......................
[ Telah diedit oleh: akak_zura pada 02-11-06 21:56 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For akak_zuraProfil   Hantar PM kepada akak_zura   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 22:06


talkative.....rasa tak percaya ada org cakap saya talkative sedangkan saya ni pendiam....:)
yang tak dapat lupa kawan saya kata saya ni hipokrit....kadang-kadang terfikir betul ke?sedih juga...tapi saya boleh refleks dan muhasabah diri sdr...

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 22:08


ana pernah org yang baik dengan ana pernah cakap pada ana "that my own bisness" bila ana pernah nasihat dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 22:42


:lol: Soshell.....(betul ka eja ni ek....???dialog Apek dalam Bjg senang....!!!!)
:-di :- :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 03-11-06 00:04


'beli carpet barulah tahun ni'
'panas sangat ke kopi tu'

sedihlah ni, ana rasa nak menangis saja bila ingat kata-kata ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-11-06 01:09


Pada 02-11-06 21:54 , akak_zura posting:

!!! QUOTE !!!

1) 'siti ni anak yang suka menyusahkan orang'----->walaupun dah maafkan org tu tapi still ingat juga, tak tau lah ikhlas ke tak maaf yang saya berikan tu......

---> sebab kata-kata ni lah saya sedaya upaya menyelesaikan apa-apa pun tanpa minta bantuan org lain


2) 'mak tak tau lah sapa yang nak kan anak mak ni '
---->rasa rendah diri yang tinggi dek kerana kata-kata ni........

:-(




erm...jangan lah sebab kata-kata seseorang tu boleh menghambat atau pun boleh membuat kan kita merasa rendah diri...atau boleh menjadikan kita low self esteem...walaupon datang dr org yang trdekat atau org yang kita sayangi...malah sebaliknya jadikanlah kata-kata itu sebagai batu loncatan untuk kita berjaya...kita kena selalu cuba dan sedaya upaya untuk berfikiran positif...

jadi akak zura...janganlah rasa rendah diri pada kritikan yang diberikan pada kita...org melihat kita dr sudut yang berbeza...tapi hanya kita yang tahu siapa diri kita...ceria always k... ;-)


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

penyejuk_ati
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2006
Ahli No: 27326
Posting: 1
Dari: hijau Bumi Tuhan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-06 13:53


saya tak boleh lupa 3 pesanan dia:
1. jga solat
2. juga aurat dan kehormatan
3. juga kesihtan

'moga hubungan kita diredhai walaupun kat brjauhn'

Bookmark and Share

  


  Member Information For penyejuk_atiProfil   Hantar PM kepada penyejuk_ati   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-11-06 14:10


Pada 03-11-06 00:04 , hazi posting:

!!! QUOTE !!!

'beli carpet barulah tahun ni'
'panas sangat ke kopi tu'

sedihlah ni, ana rasa nak menangis saja bila ingat kata-kata ini..


ni mesti iklan petronas tu kan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 15:38


good nite!sweet dream!he2

Bookmark and Share

  


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-06 16:44


kata-kata dr seorang guru kepada anak muridnye...

"ini mesti susah nak dapat kerja ini..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-06 16:45


"sayang awak rindu awak"

tapi dah tak ada yang nak cakap macam itu lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 14:49


1. jangan lupa ye simpan kain dr jepun and bakul dari sarawak sebagai tanda perkenalan kita...

2. yang pasti bila saya nak pindah nanti, awak jangan menangis ye.. gugur hati saya bila tengok awak nangis...

alangkah bahagianya jika saya berada di hatinya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

srikandi_jilbab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 584
Posting: 84
Dari: bumi serambi mekah+ KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 15:01


pesan tok wan :

"pergi lah mana-mana mu nak pergi, buat lah apa-apa saja yang mu nak buat, asalkan ke mana mu pergi, apa yang mu buat, Allah tak marah..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_jilbabProfil   Hantar PM kepada srikandi_jilbab   Pergi ke srikandi_jilbab's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 15:04


"DENGAR DULU KOMEN KEMUDIAN."

Hehe treadmark Cik Hazri KMM tapi sekarang dah pindah Matrik Pahang ye??

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 15:19


'konon kawan dunia akhirat...sudahla!Aku takkan maafkan fadilah...aku doakan dia tak tenang dunia akhirat....'
masih kekal sms ni di ingatan... terluka jangan cerita.. memaafkan itu mesti... alasannya cuma satu, fadilah punca segalanya... yang bergaduh 2 orang yang lain, tapi, fadilah tetap di jadikan alasan yang menyebabkan semuanya... saya serahkan pada ALLAH untuk menentukan..semoga ALLAH cekalkan hati saya

Bookmark and Share

  


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-12-06 16:18


ayat ayah bagi nasihat last sebelum dia dijemput olehNYA........

Bookmark and Share

  


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 14-12-06 16:21


Ayat ni ana dapat masa tegur budak kat sekolah.ingat lagi!!
ayatnye'baget nya"

Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-12-06 18:58


N1CRUIMH

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-06 20:11


rupa paras kita tiada pilihan untuk pilih,tetapi kita boleh memilih akhlak kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 21:04


kata-kata yang tak boleh lupa 'ERM....apa TU...'

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 21:28


"melayu mudah lupa"...

yang ni lah susah nak lupa..hehe


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

hayadih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17007
Posting: 35
Dari: sG PeTaNi, JiTrA, aLoR sEtAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 22:32


kata-kata pedih yang tak boleh lupa="lagipun ana ada ramai lagi kawan-kawan perempuan,lelaki kan boleh kawin empat" pedih toi padahal tak kawin pun lagi..

kata-kata perangsang yang tak boleh lupa="belajar rajin2 ida..nanti dah kerja boleh tolong mak juga adk2.." Insya Allah mak..anakmu akan belajar rjn:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hayadihProfil   Hantar PM kepada hayadih   Pergi ke hayadih's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 14-12-06 22:35


kata-kata mak ayah saya:
1. belajar rajin2 hingga berjaya mengubah kehidupan keluarga..
2. sembahyang jangan tinggal
3. cari isteri yang baik akhlak dan agamanya....

kata-kata arwah nenak saya yang saya ingat sampai sekarang:

belajar rajin2..

kata-kata arwah ustaz saya:
1. baca al-quran setiap hari
2. baca yaa latif, dilembutkan ht bila org melihat kita dan dipermudahkan dapat kerja. wallahu'alam....

semoga peringatan ini memberi peringatan buat diri sendiri yang sering alpa......

Bookmark and Share

  


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 11:16


"alaaa....
hang buat baik pun bukan depa tau...
lagi depa penaiya hang lagi ada"

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Sinar_Izati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 25991
Posting: 36
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 15:28


lupakan saya...

dia tak ada kena mengena dalam hal ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Sinar_IzatiProfil   Hantar PM kepada Sinar_Izati   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 15:33


"comei nya baby ni...mana mak dia?"

soalan yang banyak kali saya terima bila dukung my daughter..
sedih tak???
:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

islam-me
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2006
Ahli No: 24095
Posting: 110
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 10:01


salam...
cikgu saya pernah beritahu pada kelas kami masa tingkatan lima. Cikgu saya ni dia lain daripada yang lain.Cikgu beritahu kami yang dia pun ada anak umur sebaya dengan dia juga tetapi dia tak suka nak paksa-paksa atau stress pelajar2 study hard suopaya result spm baik macam yang pernah cikgu lain selalu buat setiap tahun.cikgu tu kata dia hanya cakap kepada anak dia:ayah tak kisah berapa A yang ***(nama anak cikgu) dapat masa periksa sebab keputusan tu adalah keputusan anaknya. bukan keputusan periksa cikgu tu. dan sejarah tak boleh ditipu.Keputusan periksa adalah sejarah.dan apabila cikgu tu cakap macam tu pada anak dia,anak dia dah belajar tanpa disuruh.Tiba-tibaje saya jadi rajin dan lebih bersungguh study sebab result spm adalah result saya bukan rsult para guru atau ibubapa.Alhamdulillah,terima kasih cikgu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For islam-meProfil   Hantar PM kepada islam-me   Pergi ke islam-me's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 11:44


Pada 15-12-06 15:33 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

"comei nya baby ni...mana mak dia?"

soalan yang banyak kali saya terima bila dukung my daughter..
sedih tak???
:-(


huhu


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 11:48


Pada 14-11-06 14:10 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 00:04 , hazi posting:

!!! QUOTE !!!

'beli carpet barulah tahun ni'
'panas sangat ke kopi tu'

sedihlah ni, ana rasa nak menangis saja bila ingat kata-kata ini..


ni mesti iklan petronas tu kan...



kat sini atuk boleh kentut kuat-kuat...huhuhu


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 11:52


dok jauh2 jaga diri baik2

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 19-12-06 12:04


mama dan abah slaloo pesan :
'belajar rajin2 dan betul-betul..kalau mama dan abah dah tak ada cuma ilmu dan pelajaran tu sajalah yang boleh membantu kehidupan..'
'kalau kita susah tak ada siapa yang nak tolong kita..harapkan sedara-mara? sehari dua boleh lah mereka tolong tapi untuk sepanjang hidup jangan haraplah..'
inilah kata-kata yang tak boleh saya luperkan sepanjang hidup saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-06 12:05


assalamualaikum...

kata pengarah jabatan ana tadi...

'jadilah yang terbaik...' :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 13:21


Pada 01-06-06 03:22 , Nurhafizd96 posting:

!!! QUOTE !!!

"Saya sudah berpunya....................."




hmmm..memang tak boleh lupa tu..hoohoo


-----------------
>


Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 23-12-06 20:43


"WHAT A STUPID OF YOU DO LIKE THIS????apa YANG KAU BUAT NI??? KAU INGAT KAU DAH PANDAI SANGAT??PIKIRLAH ORANG LAIN, PERANGAI MACAM................. ADA HATI NAK ARAH ORANG LAIN KAU TAK LAYAK AH NAK PEGANG JAWATAN NI, BLA LAH...KAU TAHU TAK CIKGU TU BUTA PILIH KAU....HM..entah apa-apa.." kata-kata yang di lafazkan oleh seseorang apabila saya baru sahaj memegang jawatan sebagai seorang pengawas sekolah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-12-06 23:17


Pada 23-12-06 20:43 , Hasrulllah92 posting:

!!! QUOTE !!!

"WHAT A STUPID OF YOU DO LIKE THIS????apa YANG KAU BUAT NI??? KAU INGAT KAU DAH PANDAI SANGAT??PIKIRLAH ORANG LAIN, PERANGAI MACAM................. ADA HATI NAK ARAH ORANG LAIN KAU TAK LAYAK AH NAK PEGANG JAWATAN NI, BLA LAH...KAU TAHU TAK CIKGU TU BUTA PILIH KAU....HM..entah apa-apa.." kata-kata yang di lafazkan oleh seseorang apabila saya baru sahaj memegang jawatan sebagai seorang pengawas sekolah.

wah...pedas nya, banyak-banyak kanlah bersabar..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-12-06 23:19


hhmm... apa ye..
rasa2 nya...dah lupa lah ucapan yang best yang org lain cakap pada ana.
kalau ada pun, belajar rajin2...."itulah kata dari ibu dan ayah ana"

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 00:33


Jaga amal...- pesan ayah saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 01:56


Salam..

banyak sangat kata-kata yang tak dapat dilupakan...


-----yang meruntuhkan semangat-----

waktu nak tambah subjek untuk spm: "siapa tu..? xxx? dia yang dapat straight A pun tak tambah subjek, ini kan awak? gila glamour, nak masuk surat khabar... (dan banyak lagi...)

saya waktu tu sedih sangat.. mentang2 lah saya hanya dapat 8A masa akhir form four.. (doa kan lah saya cemerlang untuk SPM)
:-(

------yang memberi semangat---------

waktu nak ambil spm: The people who hated me the most, inspired me the most --> kata-kata perangsang dari kakak sulung saya... love ya sis!


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 02:22


:-)


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~
[ Telah diedit oleh: gingie pada 13-02-07 20:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 08:15


"Belajar rajin2,ibu akan sentiasa mendoakan kejayaan azym..."

-oleh ibunda tercinta -

(semoga Allah sentiasa merahmati kehidupan ibundaku, dulu, sekarang & selamanya..Amin..)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 22:54


kata-kata dari seorang ustaz...

Allahuakbar!!!
BESARKAN ALLAH.
kecilkan yang lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 22:56


kata-kata yang tak boleh dilupakan....

" huh.. ingat anda pakai tudung labuh elok sangat..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-03-07 00:58


"duit ni mak simpan untuk beli lptp anda"

rasa nak nangis saja masa tu...


"juga diri, juga aurat, jangan tinggl solat" - siapa dia dihati ku??? siapa ku dihati dia???

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 04-03-07 01:44


kita dari seorang teman :

i miss u too

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-03-07 01:58


salam..
ada seorang makcik kata kat saya
"darjah berapa? darjah 4 ka?"
padahal waktu tu saya dah tingkatan 4..!!!!!!!
huhu...kejam betul lah makcik tu, mentang2 lah saya ni kecil dan comel...hehe...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 04:58


Pada 04-06-06 23:59 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

awak..saya curang sebab awak tak pernah sentuh saya...


ceh. tak ada maruah langsung (kalau belum kahwin)


"aku lempang kang hilang gagap"
manyak shilaka ini olang.


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

  


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

jijol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24654
Posting: 32
Dari: SHAH ALAM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-07 07:50


antara kata┬▓ yang tak dapat dilupakan . ...
"aku ingatkan anda spm pangkat 1... rupenya tak. Aku tarik balik ucapan tahniah aku tu..".

sedih sangat dengar budak tu cakap macam tu ... ??

Bookmark and Share

  


  Member Information For jijolProfil   Hantar PM kepada jijol   Pergi ke jijol's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 09:36


'bang tak payah balik lah bang,tinggal lah dengan kito org,tak best lah kalau abang balik'

tu lah ayat yang myentuh prasaan ak masa program bersama anak yatim ...under project islamic study..
sedih gila ak..
anak yatim tu umur lebih krang 9 tahun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-07 11:29


:)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 14:23


buatlah yang terbaik

Bookmark and Share

  


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 14:57


kata mak...

belajar ni macam kita berlari jarak jauh 10km...start slow-slow tapi istimrar..untuk capai matlamat..

jangan belajar macam org berlari 100meter...cepat,lepas tu lupa"

moral:study awal selamat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 18:50


Pada 15-12-06 15:33 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

"comei nya baby ni...mana mak dia?"

soalan yang banyak kali saya terima bila dukung my daughter..
sedih tak???
:-(


maknanya .... mak dia mesti lagiiiiii comel tuuuu :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 20:25


kata-kata yang ana tak boleh nak lupa...

1) masa form 4, bercinta dengan seorang akhawat ni, same sekolah agama juga (tapi sekarang dia dah kawin lah)... dia kata kat ana gini -> "Awak adalah orang yang paling dibenci sekali"

2) masa tahun 2003, jatuh cinta dengan budak UIA... dia kata macam ni -> "Ana xtrikat dengan sesiapa, ana terima anta seadanya"

3) masa akhir tahun 2003, budak UIA tadi tu...entah lah tiba-tiba saja dia benci ana pula...dan akhirnya dia kata macam ni pula kat ana -> "Apakah hak anta?"

2 perkara yang sedih... dan 1 ayat yang paling suka dengar, sebab akhawat tu terima ana seadanya, tapi akhirnya, dia tinggalkan ana... :( sedih...sampai sekarang masih ingat kata-kata tu :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-07 23:22


kata-kata yang ana tak boleh lupa
dr abah..waktu ana dapat result upsr
"usaha banyak tu dapat banyak tu lah"

dr mak..tiap kali ana nak ambik exam
"biar kita tak cantik..asalkan ada ilmu dan pandai"

dr seseorang..
"bagilah saya menyayangi awak dulu semntara ni. saya takot tak dapat menyayangi awak dah nanti. manalah tau awak dah jadi milik org lain"

tapi sekrang dia kata..
"lupakan seglanya"
p/s: hmm..saya dah lupakn segalanya..
     dan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kita fi dunya wa akhirah

"lelaki yang baik untuk permpuan yang baik"
kata-kata yang ana tak boleh lupa
ana akan berusah untuk menjadi wanita yang solehah kerana ana inginkan lelaki yang soleh untuk membimbing ana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 23:34


kata-kata dari seorang ustaz...

kepada yang masih punya ibu dan bapa...
selalulah pandang ke wajah mereka..
kerana dengan berbuat demikian, sudah beroleh pahala..


p/s: boleh pandang wajah mak saja sekarang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-05-07 16:24


''anda pandai main dengan colour''...kata-kata dr p'intervw yang intrvw saya waktu nak masuk UiTM

''ingat ayah ye''..kata-kata dr mak
''sabar dulu jiah''..mak selalu gurau bab kawin..last sekali mesti kata tu..
''jangan malukan mak''
''belajar rajin2 ye''
..semua tu dari mak..

''jaga diri,jaga solat juga tau''...dari seorang sahabat yang diingati selalu

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 19:24


"pagi sekolah jangan gaduh2"
kata-kata mak...sampai sekarang jadi penyabar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 12-05-07 22:51


..jadilah seperti karang di lautan, teguh dilanda badai.. I'll never forget it..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 23:51


Setiap kata-kata dia,susah saya nak lupakan..
trutamanya.."senyum selalu ye.."(^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 23:59


Azym...azym

p/s

azym mana gambo2 JK Ulang tahun?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 16-05-07 00:53


kata-kata dari seorang muslimah kepada saya...
ingat lagi sampai sekarang...
tajam menikam berbisa di lubuk hati...

"Jangan masuk xxxx saja mantap,tapi iman pun mahu mantap"

saat itu timbul kesedaran..Ya Allah jahil betul kan aku...

-----------------------------------------------------------------------------

Sesunguhnya ,Solatku,Cara hidupku,Amal ibadahku dan Matiku adalah untukmu Ya Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 02:30


Pada 11-07-06 15:28 , guelderose posting:

!!! QUOTE !!!

kata-kata mak mengiringi ku sepjg belajar..."belajar sungguh2....Kalau ngantuk tidur..jangan paksa diri..." tapi yang saya buat tidur lagi banyak dari belajar...ehehe :-di


haha beza lah mak kita

mak pesan time exam
"da study belum?kalau tak habis baca lagi,jangan tidur,ada masa beberapa jam lagi ni" huhu..saya tetap tidur :-D

abah dan mak pesan time nak balik U
"jaga diri" alhamdulillah kata-kata tu lah yang menguatkan saya agar tak terpengaruh dan tak buat benda-benda pelik

pesan sahabat.. yang kini kekal dalam ingatan macam pesan mak abah;-)
"jaga iman, amal dan diri"

"memang tiada manusia yang sempurna dalam dunia ni,tapi kita diarah menuju kesempurnaan"

;-) ;-)


-----------------
.....meNaNtI TeDuH duLu~.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 04:44


"Mungkin sebab kau ni lembut sangat...." - seorang sahabat

I cried all night till my eyes got swollen thinking of it. :-( Is it my fault to be that way? How can I change a character? and do I need to change it just to satisfy others?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 20:36


"atuk rasa angah dah berjaya sok, mungkin atuk dah tak ada... doakan atuk saja dah cukup angah..."

masa tu saya masi kecil... saya pernah berjanji dengan dia yang saya nak snangkan hidup dia bila dah besar nanti... tapi tak kesampaian... hanya al-fatihah dan doa saja yang saya mampu berikan sekarang... AL-FATIHAH utuk atuk.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-05-07 20:36


''hii..budak kecik ni..''

wawa dah besar lah...he2

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 23:05


pesan ayah yang saya ingat insya Allah sampai bila2..
"jaga diri hiasi peribadi"

ayah slaloo pesan ni lepas saya salam dengan dia masa nak turun dr kereta, esp kalau hanta ke sekolah or tusyen :-D

sekarang saya da jauh kat tempat org, tapi saya slaloo ingat lagi psn ayah..
insya Allah..sayang ayah dan mak~~ :-) :-)


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

  


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-05-07 21:56


''abang sayang adik..''

~kata-kata dari seorang abang

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.252057 saat. Lajunya....