Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kata-kata yang tak boleh nak lupa...


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh kata-kata yang tak boleh nak lupa...

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-06 10:51


assalamualaikum...sahabat2 sekalian...
nak tau...apa dia 'kata-kata' yang antum tak boleh nak lupa.

xkisahla...orang nasihatka, kutuk ka, hina ka, marah ka, pujuk ka...apa-apa sajalah...yang penting antum memang ingat sepatah demi sepatah kata-kata tu sampai sekarang...

tak kisah jugak siapa yang cakap...mak ayah ke, adik ke, abang ke, kakak ke, nenek ke, cikgu ke, kawan2 ke, kawan gaduh ke, orang yang antum tak kenal ke, tokey kedai tempat antum beli barang ke...yang penting kata-kata tu tak pernah nak hilang walaupun dah lama berlalu...kiranya...menusuk kalbu/hati la ni...

jom la kongsi2.... ;-) :-) :-P :roll: :lol: :-di


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 02:32


awak tak ada bakat dalam perniagaan...kalau berniaga pun takkan berjaya.buat menyusahkan orang lain saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 31-05-06 17:19


Pada 30-05-06 02:32 , pejuangummah posting:

!!! QUOTE !!!

awak tak ada bakat dalam perniagaan...kalau berniaga pun takkan berjaya.buat menyusahkan orang lain saja


huhu...apa tu pejuangummah? orang kata begitu kat enta ke?


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan
[ Telah diedit oleh: bintu_ruQaiah pada 31-05-06 17:19 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 17:27


Senyap!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 18:14


jangan buat lawak...study dulu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-05-06 18:33


:-) belajar rjn2..pesan mak dan ayah. :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129
[ Telah diedit oleh: fizah_862000 pada 19-12-06 14:19 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 23:19


"entah apa²"....

:-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Nurhafizd96
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22910
Posting: 13
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 03:22


"Saya sudah berpunya....................."

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurhafizd96Profil   Hantar PM kepada Nurhafizd96   Pergi ke Nurhafizd96's Website   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 23:12


"jangan cuba nak libatkan orang lain dalam menilai diri sendiri...."terguris hati aku bila kng balik ayat macam ni....tak terniat langsung.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 23:26


Ana tak terguris,sebab ana main intellect.

" jangan berharap awak boleh kawin dengan dia. "

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 23:50


“ emi kita tak kan tahu silap kita, kalau tak ada orang yang tegur kita, sebab kadang-kadang kita sendiri tak sedar yang tindakan kita tu salah”

Bookmark and Share

  


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 00:28


1. bekerjalah bersama saya, bukan bekerja untuk saya.

2. bukan harta bertimbun yang aku cari, taoi aku cari al ghazali

*tak boleh lupa sebab orang yang melontar kata-kata ni tak kotakan apa yang dia kata

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 01:23


apa ye...???
hem...kata-kata dari seorang lelaki...
katanya, 'saya tak berani bersumpah tapi demi allah tiada perempuan lain di hati saya selain awak'...
boleh percaya ke? mak dia tak ada ke kat hati dia?kakak dia?adik perempuan dia?nenek dia?
ish ish ish....:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-06-06 23:59


awak..saya curang sebab awak tak pernah sentuh saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-06-06 00:46


hmmm...

kata-kata dari seorang yang pernah............

'jagalah diri, jagalah kesihatan....'

p/s : kenangan demi kenangan... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-06-06 01:34


Pada 05-06-06 00:46 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm...

kata-kata dari seorang yang pernah............

'jagalah diri, jagalah kesihatan....'

p/s : kenangan demi kenangan... :-)


samala kita abang imam...:-) ayat yang sama..

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 16:01


"mampus kau lah"

kata-kata dari seorang kawan kepada saya bila saya ceritakan masalah saya kepada dia.
sakit hati betul....


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 23:26


Pada 13-06-06 16:01 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

"mampus kau lah"

kata-kata dari seorang kawan kepada saya bila saya ceritakan masalah saya kepada dia.
sakit hati betul....

siannye triptofana...
warna2 hidup...macam-macam ada

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 23:36


:-) Assalamualaikum...


    "Moga jadi muslimah"-kata-kata abah...
     "Belajar betul-betul,jangan tinggal solat,mak sentiasa doakan anak2 mak"-kata-kata arwah mak...

    "Jaga diri.jaga kesihatan,hati-hati di tempat orang,belajar betul-betul,berbakti pada agama"-kata-kata family dan kawan2 tersayang...


     Dan banyak lagi.... :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-06 23:39


banyak tapi..ini antaranya :

" dan nampaknya kamu membaca tanpa memerhati.........."

mesej dr seorang sahabat "ukhwah".

dah lama tak berhubung dengannya.


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-06 23:44


Pada 04-06-06 00:28 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

1. bekerjalah bersama saya, bukan bekerja untuk saya.

2. bukan harta bertimbun yang aku cari, taoi aku cari al ghazali

*tak boleh lupa sebab orang yang melontar kata-kata ni tak kotakan apa yang dia kata



macam tau saja siapa... :roll: 8-)

ssshhhhhh...

bak kata ct nurhaliza..."Biarlah Rahsia"
:-P


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 23:47


salam...

'baik jadi orang penting lebih penting jadi orang baik...'


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 23:53


Pada 13-06-06 23:44 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-06-06 00:28 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

1. bekerjalah bersama saya, bukan bekerja untuk saya.

2. bukan harta bertimbun yang aku cari, taoi aku cari al ghazali

*tak boleh lupa sebab orang yang melontar kata-kata ni tak kotakan apa yang dia kata



macam tau saja siapa... :roll: 8-)

ssshhhhhh...

bak kata ct nurhaliza..."Biarlah Rahsia"
:-P



macam tau saja.. hehehe :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-06-06 04:20


bersabar fikir dan lakukan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 10:09


jaga diri hiasi peribadi.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 14-06-06 10:56


belajar bersungguh - sungguh..jadi contoh buat adik-adik kita..dan bahagiakan hati mak abah - pesan kak long

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 14-06-06 18:32


"Seperti mana datuk kamu yang tiada harta, hanya tinggalkan ilmu untuk kehidupan akan datang... begitu jugalah seperti abah kepada kamu semua...." - kata-kata abah (tapi telah dibakukan kata-kata ni hehehehe pasal ayat sebenar loghat kedah.... :-P)

"Carilah sesuatu kebenaran itu dengan ilmu" - kata-kata seorang sahabat

Bookmark and Share

  


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 14-06-06 18:35


kata-kata dari member ana...

"biar gelabah asal macho"

Bookmark and Share

  


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 18:42


ISLAM PENYELAMAT UMMAH--> kata-kata yang tak patut dilupakan semua orang bernama muslim

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:01


erm.. apa beza product sek. men biasa dengan sek. agama????
sampai sekarang tak boleh lupa lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:18


'habislah engkau,habislah...'ni ayat housemate saya kalau lambat pergi kelas..assignment tak siap lagi :-di

'yaa..'kata-kata saya dan housemate bila berjaya melaksanakan sesuatu projek..

'jaga diri kat tempat orang,jangan keluar seorang-seorang kalau nak pergi mana-mana,keluar dengan pumpuan saja..(mana pernah saya keluar dengan llaki mum..),solat jangan tinggal,ingat apa yang ALLAH bagi kat kita,selalu bersyukur' pesanan dari bonda tersayang..

ayat lain?hehehe...tak payah lah agaknya..sedih bila kenang :roll:


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -
[ Telah diedit oleh: aieyda pada 23-06-06 13:16 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:19


1. belajar kat sekolah arab ni takkan pergi mana-mana....ke dapur saja....

sekarang saya kat universiti...orang yang ungkap kan kata-kata ni pun dah terlopong biji mata.....



Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:20


“istiqamah setiap amalan agama…semoga awak jadi seperti kak long saya..”

kata-kata yang ana tak boleh lupa…


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:32


"anda tu...tak ada sapa nak"

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:46


"tak perasan awak kat kolej"

hihihi....iklan Ponds...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:49


wasiat ayah

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 16:52


DIAM!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 17:09


"belajar rajin-rajin ye.." :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 18:50


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah bagi umi yang terkini ialah kata-kata 'hidup biar sedap' dalam iklan aiskrim nestle tu.

Umi harap biarlah diubah kepada 'hidup biar beriman dan bertaqwa' maka kelak segala-galanya dalam redha Allah dan penuh keberkatan. Ameen.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - it is the song not the singer that counts

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-06-06 13:24


pesanan-pesanan ayahanda......
satu dari nya...mantapkan diri dengan ilmu....baru lah kita dihormati....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 23-06-06 14:24


Pada 04-06-06 23:59 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

awak..saya curang sebab awak tak pernah sentuh saya...


tasbih_30...dasatnye kata-kata ni...


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 23-06-06 14:54


Pada 19-06-06 18:50 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah bagi umi yang terkini ialah kata-kata 'hidup biar sedap' dalam iklan aiskrim nestle tu.

Umi harap biarlah diubah kepada 'hidup biar beriman dan bertaqwa' maka kelak segala-galanya dalam redha Allah dan penuh keberkatan. Ameen.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - it is the song not the singer that counts


yups...memang betui tu ummi...:)


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 14:57


Pada 16-06-06 16:19 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

1. belajar kat sekolah arab ni takkan pergi mana-mana....ke dapur saja....

sekarang saya kat universiti...orang yang ungkap kan kata-kata ni pun dah terlopong biji mata.....




hehe..siapa la yang kata kat kamu macam tu :-di :-di :-di :-di


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

  


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 15:00


Kalau bab cinta.." ni muka macam ni kat kat aku, boleh blah la"..Kalau bab ngaji..ni mak cik yang cakp.." tak payah la ngaji tinggi2..pah tu kijo kilang jugak, lebih baik sapa darjah 6 saja.."..pedih tau..

Tu kata-kata pedih........ni pulak..kata-kata smngt.." blajr elok-elok tau..sayang anda semua "..pergh...ayat semngt ala jiwang tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-06 22:56


"kalau terus buat macam ini, tak mahu ubah sampai bila2 pun tak boleh score 'A' tak boleh berjaya punya....cuba buat sendiri dulu!sikit-sikit nak tanya orang"...saya begitu sedih tatkala kata-kata ini keluar dr mulut kakak saya sendiri. tapi kerana kata-kata nielah saya dapat score 'A'...hebatkan panahan kata-kata ini??
[ Telah diedit oleh: cahaya_imani pada 23-06-06 22:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 00:30


secara peribadi ana memang tak hendak ingat kata-kata yang melukai hati ana. sebab apabila asyik terluka, nanti kita akan hilang hati atau sensitiviti. ana suka kata-kata ni dan lazimnya jadi ubat ketika ana dikeji atau dipuji.

'hidup ini indah jika segalanya kerana Allah'

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 00:37


"Biar pahit tapi halal, jangan manis tapi haram." kata-kata dari ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 00:42


"apa guna hidup Melayu, tapi Melayu yang bukan Islam tulen, yang hilang jati diri Muslimnya?" kata-kata wasiat anak tok guru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-06-06 02:16


macam-macam ada

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:05


assalamualaikum..

rupa saya ada sedikit kelainan walaupun saya truly malay..
biasa orang akan cakap saya pakistan dan mamak..
tapi, paling saya tidak suka dan tidak boleh saya lupai ialah

"awak christian @ muslim"

amat sedih..
tapi itulah dugaan yang Allah s.w.t. berikan kepada saya..
wallahualam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-07-06 17:34


'ala kalau study macam nak rak pun kalau tak dapat A tak tahu lah aku"
"programming tu susah,*** cabar *** jadi programmer"

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:52


Salam.

"Biar orang buat kita, jangan kita buat orang.."
"Hah.. tu yang kau tak tahu.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 21:30


kaifa hal ya imanuka?

kata-kata yang member2 ana selalu tanya kat ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 22:08


sayang awak, rindu awak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:08


Bukan LAUT jika airnya tak berombak dan bergelora, Bukan CINTA jika perasaan tak terluka dan kecewa, Bukan SAHABAT jika hati tak rindu dan sayang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:12


hali-hali mahu makan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:14


Bismillahirrahmanirrahim...

abah saya kata...
"kenal dirimu yang nyata,
maka kenal Tuhanmu yang nyata..."

beliau kata lagi..
"setiap yang bernafas itu mati..."
"bukan setiap yang hidup itu mati..."


renung2kan...=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:26


kata-kata yang sering diucapkannya..

~Allah dah bagi ruang untuk kita bertemu...pasti Allah bagi ruang untuk kita bersatu..insyaAllah~

;-) ;-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-07-06 12:34


bertemu berpisah kerana DIA, moga pertemuan ini dalam redhaNya dan perpisahan ini dalam lindungan kasihNya jua

Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-07-06 15:28


kata-kata mak mengiringi ku sepjg belajar..."belajar sungguh2....Kalau ngantuk tidur..jangan paksa diri..." tapi yang saya buat tidur lagi banyak dari belajar...ehehe :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 15:29


;-)

Lirik dari sebuah nasyid klasik..
"Bertemu tidak jemu, berpisah tak gelisah"
"Bertemu Berpisah kerana ALLAH"


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-07-06 15:34


"jga diri baik2...belajar rjin2...sayang awak sangat..."

"berzikir lah selalu..." ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

ADEK
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 595
Posting: 6
Dari: bumi hijau

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-06 16:48


aku terima nikahnya...........dengan maskahwinnya 80 ringgit tunai - 13 mei 2006

Bookmark and Share

  


  Member Information For ADEKProfil   Hantar PM kepada ADEK   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 18:55


''...jaga aurat dan akhlak ya..istiqamah menutup aurat dengan sempurna...Be The Best Muslimah..'' 31 jan 06 -12:19 am

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

yamina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9515
Posting: 61
Dari: bumi sementara

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-06 19:01


saat kau ucapkan selamat tinggal....
aku terharu.... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For yaminaProfil   Hantar PM kepada yamina   Pergi ke yamina's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 19:09


bismillah
alssalamualaikum...


Kejayaan Saya dan Tuan2 dalam al DEEN.Taat Perintah Allah, Ikut Sunnah Nabi Muhammad SAW..

insyaAllah..siapa sedia???!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 11-07-06 20:56


"jangan jadikan wang yang paling utama"from my father

"aku tak percaya kalau dah masuk U nanti anda tak merokok"from my friend


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 11-07-06 21:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

mohdfatihee
Warga Rasmi
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25133
Posting: 3
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 21:39


jangan nak pandai-pandai buat rumus sendiri (kata cikgu matematik saya selepas meluku kepala saya)


-----------------
MujaHiD


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdfatiheeProfil   Hantar PM kepada mohdfatihee   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 00:45


Pada 11-07-06 18:55 , Nurizmi posting:

!!! QUOTE !!!

''...jaga aurat dan akhlak ya..istiqamah menutup aurat dengan sempurna...Be The Best Muslimah..'' 31 jan 06 -12:19 am


:-di siap ada time lagi itu.
kebanykkn kata-kata yang tak boleh nak dilupakan ni memang menyentuh ye.


-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-06 08:20


emm..ada lagih...yang memang terkesan kat hati ini dulu-dulu...da seorang cikgu PKHEM sekolah rendah saya...cakap..."awak takkan dapat semua A dalam UPSR macam akak2 awak"...huhu...sedih sangat time tu...tapi ku dapat buktikan...masa trial saya seorang saja yang dapat full A...dan the real UPSR i got full A's too...ambil anda...hihi....alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 08:25


saya nak lamar awak,nak sunting jadi teman berkasih saya, jadi teman seperjuangan saya, dan menjadi sebahagian diri saya.. saya nak lamar awak untuk menjadi isteri saya..
24-04-2006, 2:22:30 petang.
alhamdulillah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-07-06 11:22


Pertama...

Assalamualaikum...dalam mesej hp. Selalunya orang tulis Assalamualaikum atau salam tapi yang satu ni saja sentiasa bagi salam penuh. Sampai sekarang tak pernah lupa, dan saya memang sentiasa mengamalknnya..
Aiman tak kisah...dalam mesej jugak. Masa mula-mula terima, terfikir orang ni salah hantar mesej ni...Tapi, banyak kali dia bagi macam tu. Rupanya ayat iklan...
Jaga diri, iman dan amal...masa first time terima, terasa ayat ini unik. Sampai sekarang pun guna ayat tu untuk sampaikan pada orang lain..
Asward Indra Firhad....itulah nama saya

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

illitasnim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21574
Posting: 38
Dari: Perak

qatar  


posticon Posting pada: 12-07-06 13:38


1.Apa-apa pun bersederhanalah...
2.eii..tak senonoh!
3.....dan sebagainya

"Berbicaralah kamu kepada temanmu dengan wajah yang manis lagi menyejukkan hati mereka seolah-olah kamu ingin menghadiahkan sesuatu kepada mereka..."

Cubalah try..kita bahagia..mereka pun bahagia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For illitasnimProfil   Hantar PM kepada illitasnim   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 14:14


kata-kata yang baik jadikan pedoman,kata-kata yang buruk jadikan pengajaran

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 14:38


"kalau kita tak kaya...jangan jadi papa"

"today I am nobody...but someday I will be somebody!!!!"

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 16:00


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah yang ni memang umi gelak tetapi adalah kenyataan.

"Kalau umur dah 32 tahun tak jadi jutawan, masuk kerja kerajaan."

Kata-kata itu diluahkan oleh anak buah umi masa dia habis study balik dari England. Allah izin betul dia lakukannya dan kini dia baru saja dilantik di bahagian BPLN (Bahagian Penerangan Luar Negara) di Wisma Putra, Putra Jaya (PTD).

Kekadang perjalanan hidup ini kita tak tahu tapi cubalah ya asalkan tidak melanggar syarak.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - leart smart, work smart and pray smart.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 16:13


Hmm kata yang tak boleh lupakan sehingga ke hari ni masi lagi diingatan....sembahyang tu biar Khusuk jangan nampak sembahyang saja tapi...tak khusuk.


Satu lagi...ah lupakanla...
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 12-07-06 16:15 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 16:56


kata-kata peransang kakak buat saya ketika nak menghadapi spm:

JANGAN JADIKAN KEKURANGAN DIRI SEBAGAI HALANGAN UNTUK BERJAYA...

kata-kata ayah buat saya:

KITA ORANG MISKIN ORANG TAKKAN PANDANG KITA NAMUN DENGAN ILMU ORANG AKAN PANDANG KITA

kata-kata emak sedara buat saya:

SUSAH SEKALI LEBIH BAIK DARI SUSAH DUA KALI...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 12-07-06 17:48


"mak nak tengok angah pakai jubah (konvo) lagi sekali..." sebab mak saya nak saya smbung ijazah, tapi saya cakap cukup sampai diploma. tapi sekarang alhamdulillah, saya dapat smbung ijazah untuk penuhi hajat mak saya yang t`sayang..


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

  


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

ibtisam_02
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25173
Posting: 6
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 12-07-06 17:56


kawan ana selalu cakap gni.....
'binalah islam dalam dirimu agar islam terbina di sekelilingmu"
jadi mari kita renung bersama.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibtisam_02Profil   Hantar PM kepada ibtisam_02   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 18:15


kata kata hikmat!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 16:12


Madah Dari Hukama:

BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH,
BANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK,
KERANA KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN,
ORANG CERDIK YANG PENDIAM LEBIH BAIK DARI
ORANG BODOH YANG BANYAK CAKAP.

MENASIHATI ORANG YANG BERSALAH , TIDAK SALAH.
YANG SALAH MEMIKIRKAN KESALAHAN ORANG..
KALAU ORANG MENGHINA KITA, BUKAN KITA TERHINA,
YANG SEBENARNYA ORANG ITU MENGHINA DIRINYA SENDIRI.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-07-06 16:35


kata-kata tak boleh lupa "ingat WK"

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 16:44


bila orang kata,
"awak ni macam tunang saya," wah wah nak menyamakan kita ni dengan tunang dia pulak!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-07-06 17:30


"All v are the winner..dont give up just do something..Steguh karang dlautn..Learn from your experiance.."

Ana suka sangat mesej ni.. Penuh makna.. Bukan senang sahabat kita nak cakap macam ni kat kita kalau dia bukan betul-betul ikhlas...
Sahabat sejati sukar di jumpai... ;)
[ Telah diedit oleh: nailah_miz pada 14-07-06 17:41 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 23:08


"Kalau berusaha dan berjaya, Tahniah, u deserve it,
Kalau tak berusaha dan berjaya, u're lucky,
Kalau berusaha dan tak berjaya, it's ok, cuba lagi,
dan kalau tak berusaha dan tak berjaya, padan muka!

dan hidup ini terlalu mahal untuk dibazirkan.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 02-11-06 17:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 23:15


salam...
em...kalau kata-kata yang best...
...jaga diri leklok... :-)

kalau yang tak best laks....
...awak ini pentingkan diri sendiri! tak pernah nak fikir pasal hati saya!....
sedihnya....sebab dia tak tahu & tak sedar yang hati saya selalu terluka untuk jaga hati dia.... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-07-06 09:05


1."kalau sygkn saya,bacalah buku tu"..diolag dr drama mana entah..hehehe..walaupun nada menasihat tapi rasa nak gelak..sebab saya tkleh orang jiwang2 sangat..:-di

2."Jaga diri,hiasi peribadi"...ayat yang terkesan nukilan seorang sahabat..:-)

3."Jadilah muslimah solehah..."Nasihat dari insan yang mengambil berat :-)

4."tak ada maknanya..."ntahapa2ntah..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 20-07-06 09:09 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

seri_utama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2006
Ahli No: 25293
Posting: 69
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 11:13


"rajinnya masak untuk 2 orang makan?..biasalah...orang baru kawin saja nak tunjuk bakat"...kata-kata sinis seorang jiran tetangga tatkala aku pulang dari kerja semalam..waaaa sedih ada geram pun ada..
:-o

Bookmark and Share

  


  Member Information For seri_utamaProfil   Hantar PM kepada seri_utama   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 16:00


     'teman sejati :-)
     takkan membeku dikala musim sejuk
     takkan cair dikala musim panas
     takkan gugur dikala musim luruh
     yang pasti,
     ia akan sentiasa mekar seperti tibanya musim bunga'



-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 16:13


"awak jangan lupakn saya ye.." erm..padahal dia yang dah lama lupakan kita kat sini..:-( :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 15:41


kata-kata mak yang tak boleh nak di lupa..

"tolong mak didik kamu jadi anak yang solehah ye ..."

( struktur ayat di ubah sikit..spptnyer dalam loghat trganu)

:) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 16:31


Be a Good Muslimah :)


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 17:48


kata kawan saya pada saya.....


"jangan susahkan orang lain jika kita tidak dapat senangkan orang lain"

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-07-06 18:08


!!! QUOTE !!!

awak jangan lupakn saya ye.." erm..padahal dia yang dah lama lupakan kita kat sini..


Kenapa jadi macam tu?.... :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 20:18


saya dah biasa dah kena tipu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 20:51


"aku tak pernah ada kawan macam anda!! kawan-kawan aku sebelum ini pun xpernh buat aku macam ini..."

Bookmark and Share

  


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 22-07-06 22:51


"kick anda niii... mondos.."

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:53


"ummi tak kisah akak dapat result bagaimana sekalipun"...ni lah yang tak boleh dilupakan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 02:49


"anda ialah apa yang anda makan" "tapi ku tak bisa menjadi dirinya"- lagu dewa

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kata-kata yang tak boleh nak lupa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.250794 saat. Lajunya....