Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 1 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 30 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Cadangan Lancar Tabung Derma Palestin


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Cadangan Lancar Tabung Derma Palestin

Please Mendaftar To Post


Oleh Cadangan Lancar Tabung Derma Palestin

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 06:15


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera buat semua warga PU yang dihormati. Salam persahabatan juga buat semua warga IR, moga kalian sentiasa ditetapkan niat selalu dalam setiap tindakan dan urusan.

Saya ingin mencadangkan kepada warga PU sekalian, apa kata kita semua lancarkan satu tabung derma bergerak khas untuk warga Palestin? Kita dapat lihat sekarang kerajaan sedang mengumpul dana untuk disalurkan kepada rakyat Palestin yang ternyata sedang mengalami siri kesengsaraan. Tidak salah kalau kita di PU ini turut sama menghulurkan bantuan.

Cumanya, jika semua sepakat dan setuju, saya mohon dari pihak IR agar membuat sedikit gerak kerja khusus untuk mengutip derma..

Boleh buat dua metod, satu dalam PU dan satu di luar PU.

Bagaimana untuk ahli PU ini menderma, boleh lah antum bincangkan ya.

Sesiapa sahaja boleh memberi idea termasuk ahli PU yang lain, ahli GKD, along safa ke, sesiapa sahaja..sila-sila, sama-sama kita fikirkan bagaimana untuk memastikan segala bantuan kutipan derma khas ini dapat disalurkan ke saluran yang betul(tak mahu sepertimana yang berlaku waktu derma untuk Acheh dulu, banyak yang tak sampai).

Untuk derma diluar PU, saya ada dua cadangan di sini....pertama, saya cadangkan agar pihak PU untuk lancarkan tabung kutipan derma kilat untuk setiap show yang inteam buat. Bukan atas tiket jemputan, tapi hanya atas nama PU semata2..kita tak berniat untuk mengacau show jemputan orang lain, saya juga faham kalau show amal memang tiada bayaran untuk inteam.. tapi ini hanya atas nama PU semata2.

Kedua, apa kata barisan fasi2 yang bakal mengadakan program kem motivasi PU kelak juga melancarkan tabung di sekolah yang akan dipilih nanti. Mungkin di waktu itu kita sudah melancarkan gerakan tabung derma versi dua.

apa-apa pun kita menderma bukan kerana nama..tetapi kerana Allah dan nasib saudara2 kita di Palestin jua.

BAGAIMANA SEMUA,,SETUJU?

Bila lagi kita nak celik mata dan bertindak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 14:37


Kita ada AMAN MALAYSIA, kita ada MERCY, untuk makluman MERCY telah membuka satu tabung 'Disaster' untuk apa-apa bencana..semua NGO ini mampu menyalurkan. Cuma mohon pihak PU untuk mempertimbangkan cadangan ini. Macam mana akhi2 PORTAL UKHWAH sekalian?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 21:11


setuju tak sanggup saya lihat sengsaraan orang palestine

Bookmark and Share

  


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 04-07-06 22:17


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 04-07-06 21:11


setuju tak sanggup saya lihat sengsaraan orang palestine


sokong alburtuqol

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 22:46


ok jugakk..but depends on PU's organisation & members..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 00:15


ANA SETUJU SANGAT BUAT MACAM TU....... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

awe
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2004
Ahli No: 9562
Posting: 26
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 00:57


ana pun setuju. ;)
sebarang cadangan bernas bagus dikongsi bersama demi saudara kita di sana.
mungkin ramai di antara kita mahu menyumbang, tapi tak tahu salurannya kan?
jadi mungkin dengan cara ini, kita ikhtiar sedikit demi saudara kita di sana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aweProfil   Hantar PM kepada awe   Pergi ke awe's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 18:09


:-) Assalamualaikum....



     Ada apa-apa cadangan untuk mereka yang tidak berada di Malaysia?maksud saya di luar negara....derma melalui sms ke....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 16:44


Assalamualaikum. Kalau tak silap saya, ada satu blog khas tentang ni. kat situ jugak disenaraikan cara2 macam mana nak derma. Anjuran KARISMA dan GAMIS.
Ni alamat webnya- http://www.freewebs.com/roq06/index.htm
Wallahuallam.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

  


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 16:53


ana setuju sangat..tapi disamping itu kita jangan lupa doa untuk mereka..insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 16:54


memang tanggungjawab kita sebagai umat islam membela saudare kita...
yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 17:29


saya setuju..ini sebagai alternatif kita yang sedar tentang sensitiviti umat Islam lain...moga kita dipermudahkan urusan murni kita ini..Amin!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11272 saat. Lajunya....