Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
owl_UM: 9 jam, 57 minit yang lalu
rasian: 3 hari yang lalu
a_zar81: 8 hari yang lalu
khalifah: 12 hari yang lalu
talha: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
al-biruni03: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: MATRIKULASI UIA


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh MATRIKULASI UIA

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 22-03-07 19:12


uhuk uhuk,,,sedihnya bila kenang tak terima masuk Matrik uia dulu kan...
Pada adik siapa ek?....tempat tu ok,memang sesuai nak menuntut ilmu,bukan tempat cari pasangan,kena ingat tu....Rasanya 2 tahun kat matrik uia,mesti dah mantap sebagai persediaan buat degree...apa-apa goodluck k


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:02


Pada 22-03-07 18:02 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

ana student CFS,IIUM batch 2006/2007...dftr tym 2.7.06...
student BIOSC...
salam perkenalan... :-)



erm sama lah kita..
ni nama penuh apa eh mana tau kenal...
siapa yang ajr bio??

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 23:06


Pada 22-03-07 17:43 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:11 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:09 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,


doa banyak-banyak + solat hajat + lain2 amalan minta hajat dimakbulkan


Insya ALLAH Brother 'Scout'....hahaha...terima kasih atas nasihat......




eh eh eh, ni bagaimana boleh tahu Brother SCOUT ni??? Musykil2..


owh...sebenarnya....dragon ballz ada 7 biji semuanya....eh silap pula......sebenarnya saya ada psikik.....huahuauhua....

ps:sudah gaharu cendana pula,sudah tahu bertanya pula...

maaf....lari dari topik pula....
:-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 19:16


Pada 22-03-07 23:06 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 17:43 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:11 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:09 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,


doa banyak-banyak + solat hajat + lain2 amalan minta hajat dimakbulkan


Insya ALLAH Brother 'Scout'....hahaha...terima kasih atas nasihat......




eh eh eh, ni bagaimana boleh tahu Brother SCOUT ni??? Musykil2..


owh...sebenarnya....dragon ballz ada 7 biji semuanya....eh silap pula......sebenarnya saya ada psikik.....huahuauhua....

ps:sudah gaharu cendana pula,sudah tahu bertanya pula...

maaf....lari dari topik pula....
:-D



eh, siapa yang gaharu siapa pula yang cendana , manakala siapa lah yang tahu dan siapa pula yang bertanya pula
??/????????????????

ni mana tau ni??????

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:25


ala bukan susah pun nak tau...sayakan penyiasat sekolah tinggi yang terkenal tu..Shinici Kudo!kAH3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 14:48


uik...dah2 lah ye sedara individu dengan nurilham7..bawa bertenang sih..hehe

erm btw, dapat tau intake baru 3 dan 4 jun kalau tak silap..
lagi 2 bulan lebih kurang begitu..so adik2 yang disayangi ni dah sedia ke nak menjejakkan kaki ke cenFos...mesti dah ready kan especially nurilham neh...ye tak???hehe...

apa pun good luck untuk adik2 semua..
make sure u choose the right path for your future....
apa-apa persoalan yang bermain di minda just speak it out..insyaAllah we"ll help u.

no matter how freak the question ,we"ll still answer it..huhu...gurau saja lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 20:54


ada tak yang ambik law kat sini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:59


Pada 26-03-07 20:54 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ada tak yang ambik law kat sini?


Assalamualaikum

ni kenapa tanya ada yang ambik law? saya ambik law, ada apa-apa yang boleh dibantu?


menolong orang pada setiap masa

BE PREPARED

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 22:37


fatimahzahra,
duduk kolej mana?
ana duduk zc..hehe...
sem1 ambil scphy actly...
tapi, dapat tukar bio...short sem ni brunk ambil bio...doakan ana ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 08:51


Pada 26-03-07 22:37 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

fatimahzahra,
duduk kolej mana?
ana duduk zc..hehe...
sem1 ambil scphy actly...
tapi, dapat tukar bio...short sem ni brunk ambil bio...doakan ana ye..


owh ye ke..sama lah ana pun dok zc..
ooo..ni siapa nama eh??mana tau kenal.....
good luck dan selamat belajar bio..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 09:03


Pada 26-03-07 21:59 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 20:54 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ada tak yang ambik law kat sini?


Assalamualaikum

ni Kenapa tanya ada yang ambik law? saya ambik law, ada apa-apa yang boleh dibantu?


menolong orang pada setiap masa

BE PREPARED


law kat uia ke?
saya spm tahun 2006..dan apply law kat uia..
kalau boleh..nak tau sikit-sikit pasal law..
cerita lah apa-apa sja..ok?


-----------------
cintailah ILAHI...cinta hakiki dan abadi ...ku dambakan redha dan kasih hakiki dr NYA...


Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 09:07


:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 09:36


ahaha...knalke?
tak kenal agaknya...hehe..
heee...nme saya hafiza...
tau tak boleh result keluar?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 09:52


salam~
kalau ikut jadual..result keluar 2 april..huhu~agak nebes..da lah ni first sem..
sama-sama kita doakan yang terbaik untuk kita semua..
salam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 10:54


lamyanunalif_mursyidah, awak baru 1st sem ke?
pelik...intake ke berapa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 11:00


Pada 27-03-07 10:54 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

lamyanunalif_mursyidah, awak baru 1st sem ke?
pelik...intake ke berapa?


salam~
third intake..huhu~mahalah ukc2..best woo...sedih ar nak pindah mahalah sem depan..uhuk..uhuk...sebab ura2 ukc 2 untuk bro saja pasni..:roll:
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 15:16


Pada 27-03-07 09:03 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 21:59 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 20:54 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ada tak yang ambik law kat sini?


Assalamualaikum

ni Kenapa tanya ada yang ambik law? saya ambik law, ada apa-apa yang boleh dibantu?


menolong orang pada setiap masa

BE PREPARED


law kat uia ke?
saya spm tahun 2006..dan apply law kat uia..
kalau boleh..nak tau sikit-sikit pasal law..
cerita lah apa-apa sja..ok?




Assalamualaikum

Yes, na'am, Laws Student CFSIIUM,
ok, apply, kalau result cukup syarat, dapat lah nanti, solat hajat banyak-banyak dan doa juga, law kat UIA memang best lah,
Ala, macam biasa, law, baca kena banyak, hafal2 kes semua, hafal2 surah pun ada, lagi kat UIA ada offer double degree untuk Undang Undang & Shariah, @ LLB_S(Hons) IIUM , lagi kalau nak lanjut, boleh lah layari lawan sesawang CFSIIUM, klik kat Law nya department, ada lah kat situ semua course about what u'll learn.......

ok, thats all,

Islamic law is the Best law

Kuliyyah of Law IIUM was the best Law School in Malaysia,

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 15:19


Pada 27-03-07 11:00 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 10:54 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

lamyanunalif_mursyidah, awak baru 1st sem ke?
pelik...intake ke berapa?


salam~
third intake..huhu~mahalah ukc2..best woo...sedih ar nak pindah mahalah sem depan..uhuk..uhuk...sebab ura2 ukc 2 untuk bro saja pasni..:roll:
salam~



tak apalah, UKC2 kami pula yang duduk short sem ni, because dengar cerita, UKC1 (yang best tu + 5 star facilities tu) akan di renovate lagi, bukan apa, nak kasi up lagi bintang dia tu, pasal tu lah yang duduk situ, BINTANG BINTANG belaka....... :-D :-D :-D

xpelh., satu sem saja kami pinjam....tu pun short sem

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-03-07 15:25


Pada 27-03-07 15:19 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 11:00 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 10:54 , fee-za posting:

!!! QUOTE !!!

lamyanunalif_mursyidah, awak baru 1st sem ke?
pelik...intake ke berapa?


salam~
third intake..huhu~mahalah ukc2..best woo...sedih ar nak pindah mahalah sem depan..uhuk..uhuk...sebab ura2 ukc 2 untuk bro saja pasni..:roll:
salam~



tak apalah, UKC2 kami pula yang duduk short sem ni, because dengar cerita, UKC1 (yang best tu + 5 star facilities tu) akan di renovate lagi, bukan apa, nak kasi up lagi bintang dia tu, pasal tu lah yang duduk situ, BINTANG BINTANG belaka....... :-D :-D :-D

xpelh., satu sem saja kami pinjam....tu pun short sem


salam~
actually..agak takut nak duduk AC..maklum lah..budak-budak sis yang duduk ukc2 ni sebenarnya kan milik AC..takd pt bayangkan khdpn kat AC..kalau UKC2..memang best..rasanya mahalah paling best adalah UKC2..toilet ada lam bilik..2 lagi tu...bersedialah aku untuk keadaan yang selesa kepada tak berapa selesa..
huhu~
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 18:31


eh ye ke macam tu lina...
in my observation AC memang tak best....selalu kena complaint dia punya cafe kotor dan memang kotor pun...tak apa dok kat situ sampai 25/5 saja ye..hehe...bawa bersabar ye..

ha'ah lina ni third intake..saya kenal sangat dia...hehe..course HS...huhu..kan???
erm ada dengar law kat uia dah tak sehebat dulu..betul ke...wallahualam...
tak kisah lah mana-mana pun belajar asalkan niat ikhlas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 20:54


Pada 27-03-07 15:16 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 09:03 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 21:59 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 20:54 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ada tak yang ambik law kat sini?


Assalamualaikum

ni Kenapa tanya ada yang ambik law? saya ambik law, ada apa-apa yang boleh dibantu?


menolong orang pada setiap masa

BE PREPARED


law kat uia ke?
saya spm tahun 2006..dan apply law kat uia..
kalau boleh..nak tau sikit-sikit pasal law..
cerita lah apa-apa sja..ok?




Assalamualaikum

Yes, na'am, Laws Student CFSIIUM,
ok, apply, kalau result cukup syarat, dapat lah nanti, solat hajat banyak-banyak dan doa juga, law kat UIA memang best lah,
Ala, macam biasa, law, baca kena banyak, hafal2 kes semua, hafal2 surah pun ada, lagi kat UIA ada offer double degree untuk Undang Undang & Shariah, @ LLB_S(Hons) IIUM , lagi kalau nak lanjut, boleh lah layari lawan sesawang CFSIIUM, klik kat Law nya department, ada lah kat situ semua course about what u'll learn.......

ok, thats all,

Islamic law is the Best law

Kuliyyah of Law IIUM was the best Law School in Malaysia,


syukran...thanks..:)
dah apply pun..ltak 1st choice lagi..
harap-harap dapat..insyaALLAH...bi izniLLAH...
memang minat baca buku banyak-banyak ni..
kena hafal 2 surah apa ye..?


-----------------
cintailah ILAHI...cinta hakiki dan abadi ...ku dambakan redha dan kasih hakiki dr NYA...


Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:12


banyak surah kena hafal antaranya surah maidah,al-mulk,yasin..kalau tak silap...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 21:20


Pada 27-03-07 21:12 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

banyak surah kena hafal antaranya surah maidah,al-mulk,yasin..kalau tak silap...


ok..ok..syukran ya..
akak fatimahzahra ni course apa ye kat uia?


-----------------
cintailah ILAHI...cinta hakiki dan abadi ...ku dambakan redha dan kasih hakiki dr NYA...


Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:49


Pada 27-03-07 21:12 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

banyak surah kena hafal antaranya surah maidah,al-mulk,yasin..kalau tak silap...


akak fatimahzahra ni. kenapa dia pula lebih lebih, bukan akk ni student biosc ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 08:57


Pada 27-03-07 21:20 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 21:12 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

banyak surah kena hafal antaranya surah maidah,al-mulk,yasin..kalau tak silap...


ok..ok..syukran ya..
akak fatimahzahra ni course apa ye kat uia?



tak ada lah lebih2...rummate akk cos law so akk tau lah serba sedikit..akk cos bio sc...welcome to the gate of garden knowledge dan virtue :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:31


insyaALLAH..intake july ni kan..tak sbar nak belajar ni..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:36


Pada 27-03-07 18:31 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

eh ye ke macam tu lina...
in my observation AC memang tak best....selalu kena complaint dia punya cafe kotor dan memang kotor pun...tak apa dok kat situ sampai 25/5 saja ye..hehe...bawa bersabar ye..

ha'ah lina ni third intake..saya kenal sangat dia...hehe..course HS...huhu..kan???
erm ada dengar law kat uia dah tak sehebat dulu..betul ke...wallahualam...
tak kisah lah mana-mana pun belajar asalkan niat ikhlas...


salam~
huwaaa...mana awak kenal saya ni..awak ni siapa erk..aisye..macam mana ni..da cuak da ni..huhu~
jap2..apa maksud kena duduk sampai 25/5??huhu..tatau lah ura2 tu betul atau tak..bukan apa..saya pernah naik dan pergi ac..agak tak memuaskan..macam mana lah nak study ni..:roll:yela..lain org lain caranya..
tapi tak mengapa..redha saja..mungkin memang akan amikmase nak sesuaikan diri di mahalah baru..memule masuk ukc2 pun tak berapa selesa juga..jap2..musykil lah..awak ni siapa..macam mana boleh kenal saya?
segan seyh dengan budak biosc ni..saya tak ada short sem maaa....
huhu~
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 28-03-07 09:48 ]



  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 10:36


hehe lina dah tau lah kan siapa saya yang sebenarnya..hehe

maksudnya kita short sem sampai 25/5....

tak apa lama2 ok lah dengan persekitaran baru..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-03-07 10:41


salam~
da tau dah..huhu..mana taknye..tidur satu khemah..makan sedulang..ehehe..hmm..tu lah..tapi kalau agak2 macam tak tahan ingat nak apply KC..tapi entah lah..rasanya sem depan (bukan short sem) tak lekat pun lam bilik..
tatau lagi macam mana..sebab sem depan (bukan short sem)
program macam banyak..mesti ada meting macam-macam..dengan study lagi..asgment..bla3...
ct ambil short sem eh?nanti nak tumpang bilik ct boleh..?sebab nanti saya ada induction..jadi,oleh kerana saya tak ada short sem..ingat nak menumpang..huhu~
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 28-03-07 10:45 ]



  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 11:00


Pada 28-03-07 10:41 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
da tau dah..huhu..mana taknye..tidur satu khemah..makan sedulang..ehehe..hmm..tu lah..tapi kalau agak2 macam tak tahan ingat nak apply KC..tapi entah lah..rasanya sem depan (bukan short sem) tak lekat pun lam bilik..
tatau lagi macam mana..sebab sem depan (bukan short sem)
program macam banyak..mesti ada meting macam-macam..dengan study lagi..asgment..bla3...
ct ambil short sem eh?nanti nak tumpang bilik ct boleh..?sebab nanti saya ada induction..jadi,oleh kerana saya tak ada short sem..ingat nak menumpang..huhu~
salam~



hehe..boleh saja lina..
tapi di mana ya awak nak tidur...huhuhuh...
tak apa dok AC tu lama2 awak dah biasalah...
saya lah saja bagi katil saya kat awak....tapi ikut awak lah..huhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-03-07 11:03


Pada 28-03-07 11:00 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 10:41 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
da tau dah..huhu..mana taknye..tidur satu khemah..makan sedulang..ehehe..hmm..tu lah..tapi kalau agak2 macam tak tahan ingat nak apply KC..tapi entah lah..rasanya sem depan (bukan short sem) tak lekat pun lam bilik..
tatau lagi macam mana..sebab sem depan (bukan short sem)
program macam banyak..mesti ada meting macam-macam..dengan study lagi..asgment..bla3...
ct ambil short sem eh?nanti nak tumpang bilik ct boleh..?sebab nanti saya ada induction..jadi,oleh kerana saya tak ada short sem..ingat nak menumpang..huhu~
salam~



hehe..boleh saja lina..
tapi di mana ya awak nak tidur...huhuhuh...
tak apa dok AC tu lama2 awak dah biasalah...
saya lah saja bagi katil saya kat awak....tapi ikut awak lah..huhuh


salam~
takpe2..tidur atas lantai saja..tak kesa pun..org da bagi tumpang bilik pun,alhamdulillah..
lagipun satu malam saja nak tidonye..
hmm..
how's your cuti?ppins apa kaba?
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 11:05


hehe...nanti kita cerita ye kang jadi cerita lain pula kat sini...huhu
lina sem akan datang ambil apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-03-07 11:10


salam~
sem akan datang kena ambil 6 subjek..4 daripdny memang saya tak berapa minat tapi nak tak nak..memang kena buat bebetul..nak dapat psikologi bukan senang..
sem depan kena ambil english l5,basic communication,basic history,basic political sc,religions in malaysia,lagistu yang benda tah method report writing tu..hmm..macam sekarang pun da pening dan fikir macam mana nak manage masa..eh,awak ada nota RIM?mana tau sem lepas awak ambil RIM ke..kalau ada,nak pinjam..
salam~


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 28-03-07 11:11 ]



  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 13:15


ana dulu pun dari Matrix uia

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 19:10


Pada 28-03-07 11:10 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
sem akan datang kena ambil 6 subjek..4 daripdny memang saya tak berapa minat tapi nak tak nak..memang kena buat bebetul..nak dapat psikologi bukan senang..
sem depan kena ambil english l5,basic communication,basic history,basic political sc,religions in malaysia,lagistu yang benda tah method report writing tu..hmm..macam sekarang pun da pening dan fikir macam mana nak manage masa..eh,awak ada nota RIM?mana tau sem lepas awak ambil RIM ke..kalau ada,nak pinjam..
salam~



xper2..insyaAllah boleh..erm saya tak ambil RIM...saya ambil understanding islam itu pun second year nanti...
good luck!!

Allah sentiasa bersama umatnya yang sabar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 18:09


Pada 28-03-07 09:31 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

insyaALLAH..intake july ni kan..tak sbar nak belajar ni..:)


Assalamualaikum

Silap tu, kalau sesi pengambilan 2007/2008, Pusat Asasi UIAM masuk pada 3 & 4 Jun, nak kejar Hari Raya agaknya,

tapi memang betul, 3 & 4 Jun nanti

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 18:11


bagus2...lagi cepat lagi bagus...duduk dekat rumah lama-lama otak pun macam dah nak berkarat saja....hahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 18:12


Pada 20-03-07 04:14 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan lain,
*apa pandangan sr2 semua tentang engineering?
-sesuai untuk siapa?
-tumpuan pada subjek kimia+fizik ke?
-best? mudah? kerjaya? dll...

*dan juga, apa pandangan sr2 tentang architecture?

*dan...'Sains Kesihatan Bersekutu' tu tentang apa?



Salam. Sains kesihatan bersekutu lebih kurang macam kos medic tapi taklah betul-betul macam medic.
Ana ambil kos ni & ktorang satu department nga budak-budak medik....
kalau dengar briefing, kami boleh jadi untuk pegawai kesihatan..


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 18:21


Untuk students Baru......

Welcome To Gateway of Garden of knowledge and virtue....

Ana harap ramai yang minat nak masuk ALLIED HEALTH SCIENCE and NURSING.......

Kita jumpa kat TAARUF WEEK nanti ye.....


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-07 18:43


Pada 28-03-07 09:36 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 18:31 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

eh ye ke macam tu lina...
in my observation AC memang tak best....selalu kena complaint dia punya cafe kotor dan memang kotor pun...tak apa dok kat situ sampai 25/5 saja ye..hehe...bawa bersabar ye..

ha'ah lina ni third intake..saya kenal sangat dia...hehe..course HS...huhu..kan???
erm ada dengar law kat uia dah tak sehebat dulu..betul ke...wallahualam...
tak kisah lah mana-mana pun belajar asalkan niat ikhlas...


salam~
huwaaa...mana awak kenal saya ni..awak ni siapa erk..aisye..macam mana ni..da cuak da ni..huhu~
jap2..apa maksud kena duduk sampai 25/5??huhu..tatau lah ura2 tu betul atau tak..bukan apa..saya pernah naik dan pergi ac..agak tak memuaskan..macam mana lah nak study ni..:roll:yela..lain org lain caranya..
tapi tak mengapa..redha saja..mungkin memang akan amikmase nak sesuaikan diri di mahalah baru..memule masuk ukc2 pun tak berapa selesa juga..jap2..musykil lah..awak ni siapa..macam mana boleh kenal saya?
segan seyh dengan budak biosc ni..saya tak ada short sem maaa....
huhu~
salam~



orang famous....mesti lah ramai kenal....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 20:52


Pada 29-03-07 18:12 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-07 04:14 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan lain,
*apa pandangan sr2 semua tentang engineering?
-sesuai untuk siapa?
-tumpuan pada subjek kimia+fizik ke?
-best? mudah? kerjaya? dll...

*dan juga, apa pandangan sr2 tentang architecture?

*dan...'Sains Kesihatan Bersekutu' tu tentang apa?



Salam. Sains kesihatan bersekutu lebih kurang macam kos medic tapi taklah betul-betul macam medic.
Ana ambil kos ni & ktorang satu department nga budak-budak medik....
kalau dengar briefing, kami boleh jadi untuk pegawai kesihatan..




yup..AHS under department of health and medical sc
bidang kerjaya AHS ini macam pakar tak-ray,radiologi dan semua yang seangkatan dengannya...best juga AHS ini..tapi biosc lagi best...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 20:19


Pada 29-03-07 20:52 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 18:12 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-07 04:14 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

persoalan lain,
*apa pandangan sr2 semua tentang engineering?
-sesuai untuk siapa?
-tumpuan pada subjek kimia+fizik ke?
-best? mudah? kerjaya? dll...

*dan juga, apa pandangan sr2 tentang architecture?

*dan...'Sains Kesihatan Bersekutu' tu tentang apa?



Salam. Sains kesihatan bersekutu lebih kurang macam kos medic tapi taklah betul-betul macam medic.
Ana ambil kos ni & ktorang satu department nga budak-budak medik....
kalau dengar briefing, kami boleh jadi untuk pegawai kesihatan..






yup..AHS under department of health and medical sc
bidang kerjaya AHS ini macam pakar tak-ray,radiologi dan semua yang seangkatan dengannya...best juga AHS ini..tapi biosc lagi best...hehe


Amboi Fatimah....
Dok puji kos dia saja...
Setiap kos ada kelebihan tersendiri......
Kalau AllHs, dia banyak main hubungan dengan komuniti luar...
Kalau Biosc, keje2 makmal lah biasanya...


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 20:35


eh bukan nak memuji kos sendiri..bawa bertenang..huhu

yup..setiap kos ada kelebihannya sendiri...
biomedik dan biotech merupakan cabang biosc...kerja dengan hospital/makmal/macam researcher..macam sainstis begitu..

kalau engine pula lebih tertumpu pada math,chem dan fzk...
sesuai saja untuk perempuan dan lelaki..org ingat engineer ni kerja kat bengkel2...tak sebenarnya..nanti anda dok relax kat pejabat saja....hehe...
erm nak kata kos engine ni best ke tak terpulang pada pandangan masing-masing...

apa pun pilihlah secara bijak!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 20:40


Kalau sesiapa yang minat nak jadi pegawai dietetik ke, pegawai tak-ray ke, boleh lah ambil AllHs....

Tapi sesiapa brother2 yang minat nak ambil nursing pun, dialu-alukan....


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 20:42


Salam.....

Dah ambil result sem 2?

Susah betul nak masuk... Line buzy ke??


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 20:47


Wslam...tengah cuba ni..
line sibuk agaknya..sejak petang cuba..
kawan cakap cuba tgh2 malam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-07 20:56


ana pun student mtrk uia cos hs..ahlan wasahlan untuk adk2 yang akan masuk ke alam universiti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 09:43


Salam....
Fatimah.....
Anti group 1 ke core course masa sem 2 hari tu?


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-07 21:27


Pada 22-03-07 09:03 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ye betul kata sedara individu...kalau dapat tawaran CFS IIUM..masuk saja..pasal STAM tu belajar kat uia ni boleh...ada disediakan kelas khas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM...then boleh ambil STAM kat luar..
:-)



really?
betul ada kelas 4 STAM's candidates? :-?
how is it?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 22:40


Pada 01-04-07 21:27 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 09:03 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ye betul kata sedara individu...kalau dapat tawaran CFS IIUM..masuk saja..pasal STAM tu belajar kat uia ni boleh...ada disediakan kelas khas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM...then boleh ambil STAM kat luar..
:-)



really?
betul ada kelas 4 STAM's candidates? :-?
how is it?


ye betul.jangan ragu2..hehe
ada disediakan kelas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM..
so tak perlu risau...depends lah...ustaz/ustazah yang ajar..macam kelas biasa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-07 09:44


Pada 29-03-07 18:09 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 09:31 , syuhada_islamic posting:

!!! QUOTE !!!

insyaALLAH..intake july ni kan..tak sbar nak belajar ni..:)


Assalamualaikum

Silap tu, kalau sesi pengambilan 2007/2008, Pusat Asasi UIAM masuk pada 3 & 4 Jun, nak kejar Hari Raya agaknya,

tapi memang betul, 3 & 4 Jun nanti


ok..syukran..
awal nya...


-----------------
cintailah ILAHI...cinta hakiki dan abadi ...ku dambakan redha dan kasih hakiki dr NYA...


Bookmark and Share

  


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-04-07 11:17


Pada 29-03-07 18:43 , are_peace82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 09:36 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 18:31 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

eh ye ke macam tu lina...
in my observation AC memang tak best....selalu kena complaint dia punya cafe kotor dan memang kotor pun...tak apa dok kat situ sampai 25/5 saja ye..hehe...bawa bersabar ye..

ha'ah lina ni third intake..saya kenal sangat dia...hehe..course HS...huhu..kan???
erm ada dengar law kat uia dah tak sehebat dulu..betul ke...wallahualam...
tak kisah lah mana-mana pun belajar asalkan niat ikhlas...


salam~
huwaaa...mana awak kenal saya ni..awak ni siapa erk..aisye..macam mana ni..da cuak da ni..huhu~
jap2..apa maksud kena duduk sampai 25/5??huhu..tatau lah ura2 tu betul atau tak..bukan apa..saya pernah naik dan pergi ac..agak tak memuaskan..macam mana lah nak study ni..:roll:yela..lain org lain caranya..
tapi tak mengapa..redha saja..mungkin memang akan amikmase nak sesuaikan diri di mahalah baru..memule masuk ukc2 pun tak berapa selesa juga..jap2..musykil lah..awak ni siapa..macam mana boleh kenal saya?
segan seyh dengan budak biosc ni..saya tak ada short sem maaa....
huhu~
salam~



orang famous....mesti lah ramai kenal....



mana ada famous..


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 12:24


selamat belajar kepada student uia pj yang ambil short sem...kui3....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-07 11:48


Dan selamat bercuti kepada yang tak ada short sem.... Hehehe..


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-07 11:53


Pada 09-04-07 11:48 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Dan selamat bercuti kepada yang tak ada short sem.... Hehehe..



assalamualaikum..
terima kasih..selamat bercuti juga kepada yang tak ada short sem
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 12-04-07 17:38


Pada 01-04-07 22:40 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-07 21:27 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 09:03 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ye betul kata sedara individu...kalau dapat tawaran CFS IIUM..masuk saja..pasal STAM tu belajar kat uia ni boleh...ada disediakan kelas khas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM...then boleh ambil STAM kat luar..
:-)



really?
betul ada kelas 4 STAM's candidates? :-?
how is it?


ye betul.jangan ragu2..hehe
ada disediakan kelas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM..
so tak perlu risau...depends lah...ustaz/ustazah yang ajar..macam kelas biasa..



owh..ada tenaga pengajarnya lah ye..
that's great..
thanks 4 da info!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-07 16:44


ye.. baguslah..
tak tau pulak ada..
untung adik2 zaman sekarang..
saya pun dah final year kat gombak lah ni..
fatimah ni kos apa ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 16:57


Pada 20-04-07 16:44 , farhanin posting:

!!! QUOTE !!!

ye.. baguslah..
tak tau pulak ada..
untung adik2 zaman sekarang..
saya pun dah final year kat gombak lah ni..
fatimah ni kos apa ye


saya kos matrik..hehe
tak lah gurau saja..
biosc..
farhanin ni ambil apa kat gombak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:42


salamulaik..

kepada adik2 yang bakal menjejakkan kaki ke uia..
sekarang ni matrik uia akan dibahagikan kepada dua..

art student kat nilai dan sc student stay kat pj tapi taaruf week still kat pj...
erm untuk intake baru ni sebelum ni dikatakan awal tapi dah ditukar..tarikh tetap tak pasti..dah pasti nanti adalah akk2 dan abang-abang kat sini yang akan bagitahu nanti...yang pasti cuti kami dipanjangkan...hehe


erm dengar kata intake masuk 14 june ada pulak dengar 2 julai...banyak sangat dengar..tak tau mana satu betul..sabar ye adik2

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:45


Pada 01-05-07 18:42 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

salamulaik..

kepada adik2 yang bakal menjejakkan kaki ke uia..
sekarang ni matrik uia akan dibahagikan kepada dua..

art student kat nilai dan sc student stay kat pj tapi taaruf week still kat pj...
erm untuk intake baru ni sebelum ni dikatakan awal tapi dah ditukar..tarikh tetap tak pasti..dah pasti nanti adalah akk2 dan abang-abang kat sini yang akan bagitahu nanti...yang pasti cuti kami dipanjangkan...hehe


erm dengar kata intake masuk 14 june ada pulak dengar 2 julai...banyak sangat dengar..tak tau mana satu betul..sabar ye adik2


assalamualaikum..
baik kak ct!!!
tapi kak..adik dengar budak second year duduk stay pj..budak first year baru pindah..
pening kepala adik ni kak..
tatau mana satu betul..
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 01-05-07 18:49 ]



  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:49


erm tak apa dik..jangan pening kepala biar uia yang pening..

adik pergi saja kat nilai nanti tak payah susah2 fikir...silap hari bulan botak kepala :-D
[ Telah diedit oleh: fatimahzahra pada 01-05-07 18:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:51


Pada 01-05-07 18:49 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

eh bagus adik kita seorang ini menurut perintah..kuikui


assalamualaikum..
ala ..kak ct..
jangan lah puji..
malu lah..
ehehe..
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 07:50


salam...

result upu dah keluar....dan saya sangat sangat sangat kecewa...Hanya ALLAH yang tahu betapa kecewanya saya.....saya tidak diterima masuk ke UIA......kesedihan saya memang tak terkata.....di mana silapnya saya pun tak tahu....mungkin result saya yang teruk sebab tu tak dapat.....apa pun mungkin rezeki saya bukan di sana....wallahualam...

saya redha dengan ketentuan ILAHI....sesungguhnya ALLAH tahu apa yang terbaik untuk saya........

jadi bagi sesiapa yang diterima masuk ke UIA hargailah peluang tersebut...jangan sia-siakannya........

so sekarang ni masuk form 6 saja lah.....orait juga itu....huhuhu...

sesiapa...tolonglah bagi motivasi sikit kat saya atau kata-kata semangat ke supaya saya tak sedih sangat..........uwaaaaaaa

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 09:46


Pada 06-05-07 07:50 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

result upu dah keluar....dan saya sangat sangat sangat kecewa...Hanya ALLAH yang tahu betapa kecewanya saya.....saya tidak diterima masuk ke UIA......kesedihan saya memang tak terkata.....di mana silapnya saya pun tak tahu....mungkin result saya yang teruk sebab tu tak dapat.....apa pun mungkin rezeki saya bukan di sana....wallahualam...

saya redha dengan ketentuan ILAHI....sesungguhnya ALLAH tahu apa yang terbaik untuk saya........

jadi bagi sesiapa yang diterima masuk ke UIA hargailah peluang tersebut...jangan sia-siakannya........

so sekarang ni masuk form 6 saja lah.....orait juga itu....huhuhu...

sesiapa...tolonglah bagi motivasi sikit kat saya atau kata-kata semangat ke supaya saya tak sedih sangat..........uwaaaaaaa


ana pun...sedih jugak...hm...
frust gila ini...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 12:25


Pada 22-03-07 09:03 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ye betul kata sedara individu...kalau dapat tawaran CFS IIUM..masuk saja..pasal STAM tu belajar kat uia ni boleh...ada disediakan kelas khas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM...then boleh ambil STAM kat luar..

untuk adik nurilham7, insyaAllah kita jumpa nanti..ehehe

kami sangat mengalu-alukan kedatangan adk2 ke CFS IIUM...

dah masuk sini pandai2 jaga diri sebab tak semua yang adk2 bayangkan kat sini adalah betul...dan lagi satu pandai2 lah cari kawan ye... :-)


salam...nak tanya fatimahzahra,betul ke kat sini ada ustaz yang mengajar untuk calon stam persendirian???tak tau pula.dulu masuk form 6 kejap untuk ambil stam.tapi bila dapat matrik keluar lah...sdey jugak tak dapat sambung stam.tengok kawan-kawan lain da nak masuk main campus da.kalau ada sesiapa tak tau,calon2 lepasan stam boleh mohon art-based course.contohnya macam human science,economics,law,irk,dan lain-lain...jadi sesiapa yang dari sekolah men agama dan dah habis silibus Mesir sampai sama,baik teruskan saja ambil STAM.lagi cepat,mudah untuk ke gombak.tak bohong ni.kat matrik ni melambatkan saja dengan kena belajar bi lagi.....HIDUP [email protected] STAM!Takbir!ALLAHUAKBAR!!!!


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 12:34


dah lama tak berposting kat ukhwah.com ni.rindu pula rasanya.tak sangak pula forum ni masih ada yang hantar posting lagi.pemosting2 tegar macam fatimahzahra dan alhakim mujaddid lah yang rajin berposting kat sini.agak pelik lah...mana hilangnya budak-budak engineering yang dulu-dulu selalu posting kat sini??muzaffar dan iium bro?alhakim mujaddid selalu posting kat sini tapi ana tak kenal pun.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 13:07


masuk uia rasa macam masuk sekolah balik..
ramai schoolmate kat situ.. he he
rasa tak best pun ada he he he

Bookmark and Share

  


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 15:05


Pada 06-05-07 13:07 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

masuk uia rasa macam masuk sekolah balik..
ramai schoolmate kat situ.. he he
rasa tak best pun ada he he he


ceh boleh pula rasa tak best...
dah lah orang tengah frust gilerr tak dapat masuk uia...
uwaaaa....

terpaksalah masuk form 6 bersaing dengan student cina dengan india.....takpe2...nanti saya kaut ilmu dari mereka...muahaha...

uia hanya dalam mimpi jerrrrr...uwaaaa



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

nawzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27687
Posting: 219
Dari: BUMI ALLAH S.W.T.

jordan  


posticon Posting pada: 06-05-07 15:42


Pada 06-05-07 15:05 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-05-07 13:07 , Qaisar posting:

!!! QUOTE !!!

masuk uia rasa macam masuk sekolah balik..
ramai schoolmate kat situ.. he he
rasa tak best pun ada he he he


ceh boleh pula rasa tak best...
dah lah orang tengah frust gilerr tak dapat masuk uia...
uwaaaa....

terpaksalah masuk form 6 bersaing dengan student cina dengan india.....takpe2...nanti saya kaut ilmu dari mereka...muahaha...

uia hanya dalam mimpi jerrrrr...uwaaaa



relax2..be cool...jangan nangis...semua 2 ketentuan Allah...kat mana-mana pun boleh berjaya...anti belajar rajin2 biar cemerlang begitu..


-----------------
-BERJUANGLAH KERANA ALLAH S.W.T.-


Bookmark and Share

  


  Member Information For nawzahProfil   Hantar PM kepada nawzah   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:27


assalamualaikum

ila nak sangat masuk uia tapi tak dapat, dapat uitm tapi bersyukur sangat cuma yang uitm dapat asasi law

boleh sesiapa yang ambik law bagi penerangan sikit tak? memang menghafal saja ke? seronok xblaja law?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:34


assalamu'alaikum..

mana yang tak dapat, ingatlah..ALLAH itu MAHA ADIL.. Segala perancangannya rapi,jangan menyerah, jangan mengalah, k?
Ye.. memang mudah untuk ana berkata-kata..sebab ana tak mengalaminya.sekadar menguatkan semangat kawan-kawan semua.. lah tahzan.. :)

mungkin ada rezeki yang lebih baik menanti antum semua..jangan risau ye.. ;)

nurilham7, jangan susah hati.. mungkin UIA bukan yang terbaik untuk anti..buat masa ini, yaa.. memang tak dinafikan, kita akan kecewa dan sedih apabila mengharapkan sesuatu, tapi akhirnya, tak dapat.. tapi,kita tak tahu lagi masa depan macam mana.. kan?anti ada masa depan yang lebih cerah..walaupun bukan di UIA, teruskan semangat perjuangan anti..insyaALLAH..sama-sama mendoakan kejayaan bersama..

selamat berjuang untuk anti dan sahabat2 yang lain..
sesungguhnya, perancangan ALLAH adalah yang terbaik!!
percayalah..

"ud'uni astajiblakum.."

salam perjuangan,
qaulah_atrah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 16:37


buat abang-abang/akak2 yang masih/habis belajar di uia.. yang ambik course b.arab.. ana minta pandangan,nasihat,sokongan dan sebagainya..

syukran jazeelan..
wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:34


terima kasih kepada qaulah sebab bagi kata-kata semangat dekat saya...

memang tak dinafikan saya memang sedih sangat-sangat mula-mula itu...tapi sekarang saya dah ok dah...mana taknya....kawan-kawan kat ukhwah ni banyak bagi nasihat dan pendorong...huhuhu....teruskan memberi nasihat dekat saya yang lemah ni...hehehe...

apa-apa pun hidup mesti diteruskan tak kira mana sekali pun saya akan belajar...yang penting nawaitu mesti betul lillahi taala...

aja2!fighting!!...ecece..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:37


tapi IPTS lebih baik dari IPTA...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:37


moga kejayaan sentiasa mengiringi kita semua...
insya-Allah ... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:40


Pada 06-05-07 18:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tapi IPTS lebih baik dari IPTA...


Kenapa ek??
tapi ipts kena bayar banyak....tarak duit maa...kalau nak pinjam belum tentu dapat bayar balik...



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:42


Sebab IPTS pembelajaran berorientasikan praktikal.
UniKL misalnye, kursus2 yang ditawarkan adalah bagus. Dengan mengambil Diploma sahaja, pasaran kerja amatlah luas. belum habis belajar industri dah panggil kerja. Gaji pun lebih hebat dari Ijazah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:43


Duit memang kena keluo banyak, tapi berbaloi. Gaji ketike bekerje boleh menampung pembayaran pinjaman.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:46


Pada 06-05-07 18:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Sebab IPTS pembelajaran berorientasikan praktikal.
UniKL misalnye, kursus2 yang ditawarkan adalah bagus. Dengan mengambil Diploma sahaja, pasaran kerja amatlah luas. belum habis belajar industri dah panggil kerja. Gaji pun lebih hebat dari Ijazah.


fuyoo itu macam ka??entah kebuntuan lah...kui3...

btw....daeng belajar di mana?ke dah habis belajar??



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 18:47


teman dah habis belajar dah. dah kroje dah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-07 20:09


!!! QUOTE !!!

terima kasih kepada qaulah sebab bagi kata-kata semangat dekat saya...

memang tak dinafikan saya memang sedih sangat-sangat mula-mula itu...tapi sekarang saya dah ok dah...mana taknya....kawan-kawan kat ukhwah ni banyak bagi nasihat dan pendorong...huhuhu....teruskan memberi nasihat dekat saya yang lemah ni...hehehe...

apa-apa pun hidup mesti diteruskan tak kira mana sekali pun saya akan belajar...yang penting nawaitu mesti betul lillahi taala...

aja2!fighting!!...ecece..


lah' syukran 'ala wajib.. :)
ana akan terus menyokong anti.. :D
usaha sungguh2 ye..


-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."


Bookmark and Share

  


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 00:28


Pada 06-05-07 12:34 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

dah lama tak berposting kat ukhwah.com ni.rindu pula rasanya.tak sangak pula forum ni masih ada yang hantar posting lagi.pemosting2 tegar macam fatimahzahra dan alhakim mujaddid lah yang rajin berposting kat sini.agak pelik lah...mana hilangnya budak-budak engineering yang dulu-dulu selalu posting kat sini??muzaffar dan iium bro?alhakim mujaddid selalu posting kat sini tapi ana tak kenal pun.


Tak kenal ana???
Insyaallah nanti kita kenal lah ye...


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 00:31


Adik2 yang tak dapat uia jangan sedih.....
Mungkin rezeki antum kat tempat lain


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-07 10:07


UIAM is THE GARDEN OF KNOWLEDGE AND VIRTUE..SYABAS kepada sesiapa ADK2 yang dapat UIA...

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 12:02


salam'alaik..
buat adik ilham..
akak faham perasaan adik..
sebab akak dulu pun macam adik juga..
semua ipta reject akak..dan maktab pun reject akak juga..
tapi akak jumpa hikmah yang sangat besar di sebalik semua ni..
dan saat2 akak hampir putus asa..
abah akak yang tolong up kan smgt akak semula..umi akak..family akak..sahabat-sahabat akak..
abah akak ajak akak pagi matrik untuk apply third intake..
alhamdulillah..
akak dapat..
adik jangan putus asa ye..
percayala..
ada hikmah di sebalik apa yang Allah tentukan..
kita pun pena kenal..dan tidur sama-sama..
akak pecaye adik Boleh..
result adik kan cemerlang..
akak doakan adik..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:17


assalamu'alaikum..

baguss betul warga2 ukhwah ini ye..
saling meny0k0ng.. :)

errmm..tak ada ye yang ambil course b.arab di uia??
sesiapa yang ambik.. bagitahu ye..
syukran jazeelan..

wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 12:30


Ni ada prinsip dari abang pulak, gagal sekali bukan gagal selamenye, gagal dua kali bukan gagal selamenye dan gagal tiga kali bukan gagal selamenye....Selagi masih berharap masih ada jalan di jhadapan, jika berputus harap, ada kompas pun tiada berguna..

p/s

Sedikit prinsip teman yang daif ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 07-05-07 13:48


assalamulaikum...
matrix susah ke?
kalau saya masuk matrix kpm macam mana ye?
org kata susah, akak saya kata senang saja...
saya takut lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 13:59


Pada 07-05-07 13:48 , fainis posting:

!!! QUOTE !!!

assalamulaikum...
matrix susah ke?
kalau saya masuk matrix kpm macam mana ye?
org kata susah, akak saya kata senang saja...
saya takut lah...


salam'alaik..
dik..
ingat Allah takkan bagi or timpakan seswatu di luar kemampuan hmbaNya..
all da best/..
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 14:14


terima kasih kakak Lina...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 14:16


Pada 07-05-07 14:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih kakak Lina...


salam'alaik..
aik??
daeng perasan muda nampak.. :-D
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 14:32


Pada 07-05-07 12:02 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
buat adik ilham..
akak faham perasaan adik..
sebab akak dulu pun macam adik juga..
semua ipta reject akak..dan maktab pun reject akak juga..
tapi akak jumpa hikmah yang sangat besar di sebalik semua ni..
dan saat2 akak hampir putus asa..
abah akak yang tolong up kan smgt akak semula..umi akak..family akak..sahabat-sahabat akak..
abah akak ajak akak pagi matrik untuk apply third intake..
alhamdulillah..
akak dapat..
adik jangan putus asa ye..
percayala..
ada hikmah di sebalik apa yang Allah tentukan..
kita pun pena kenal..dan tidur sama-sama..
akak pecaye adik Boleh..
result adik kan cemerlang..
akak doakan adik..
wassalam


terima kasih kak lina yang comel...huhuhu...
Alhamdulillah sekarang saya dah ok...hehehe...
saya takkan putus asa...
saya pun akan sentiasa doakan yang terbaik buat kak lina..



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 14:53


Pada 07-05-07 14:32 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-05-07 12:02 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
buat adik ilham..
akak faham perasaan adik..
sebab akak dulu pun macam adik juga..
semua ipta reject akak..dan maktab pun reject akak juga..
tapi akak jumpa hikmah yang sangat besar di sebalik semua ni..
dan saat2 akak hampir putus asa..
abah akak yang tolong up kan smgt akak semula..umi akak..family akak..sahabat-sahabat akak..
abah akak ajak akak pagi matrik untuk apply third intake..
alhamdulillah..
akak dapat..
adik jangan putus asa ye..
percayala..
ada hikmah di sebalik apa yang Allah tentukan..
kita pun pena kenal..dan tidur sama-sama..
akak pecaye adik Boleh..
result adik kan cemerlang..

akak doakan adik..
wassalam


terima kasih kak lina yang comel...huhuhu...
Alhamdulillah sekarang saya dah ok...hehehe...
saya takkan putus asa...
saya pun akan sentiasa doakan yang terbaik buat kak lina..



salam'alaik..
alhamdulillah..comel tu pinjaman tuhan saja dik..
ehehe..
bila lagi nak jumpa ilham ye..
nanti program2 akan datang kalau ct ajak
adik join lah ye..
hmm..
rindu lah..
teringat kenangan kita masa kat rimba tamu..
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 15:57


insya ALLAH kita akan jumpa jua satu hari nanti kalau ada jodoh..
kalau ada lagi program2 macam itu saya akan paksa ct ajak...haha..
jahatnyer...main paksa2 pula...

uikss..maaf dah melencong dari topik pula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 15:59


Pada 07-05-07 15:57 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

insya ALLAH kita akan jumpa jua satu hari nanti kalau ada jodoh..
kalau ada lagi program2 macam itu saya akan paksa ct ajak...haha..
jahatnyer...main paksa2 pula...

uikss..maaf dah melencong dari topik pula..


:-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 16:48


kat abang ni tak nak ucap timakasih ke nurilham7?
tak pun bagi hadiah ke...apa ke... :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 16:55


Pada 07-05-07 16:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kat abang ni tak nak ucap timakasih ke nurilham7?
tak pun bagi hadiah ke...apa ke... :)



salam'alaik..
daeng ni..dengan ilham pun nak berkira..
wassalam


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 19:00


mana student CFS IIUM ni??
sibuk ke shortsem ni?
ingat dapatlah khabar2 dari anda...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-07 21:26


assalamualaikum..
ana tak ada shortsem!
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-07 21:31


m....dan siapa tak ada short sem best lah anda..
muzaffar dan iium bro bagaimana short sem?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197367 saat. Lajunya....