Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 1 hari, 11 jam, 7 minit yang lalu
Tayu: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 16 hari yang lalu
tereturubuzu: 19 hari yang lalu
khalifah: 24 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 28 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: MATRIKULASI UIA


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh MATRIKULASI UIA

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 23:29


salam bebudak mciium...bila nak start blaj ni??hari2 briefing saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 11:20


salam...betul tu hari-hari briefing...bosan juga....ana punya EPT level 6..APT 1....huhu...bagaimana anda punya.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 01:21


hua..keramaian rupanya.. iium_bro ept lvl 6? fuh congrats.. bgs2..
saya lvl 5 saja..alhamdulillah ;)

kami dah start kelas.. ;P

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 11:39


anda dah start belajar ke?bila lah budak-budak engin nak start belajar ni?schedule pun belum dapat..mmm....iium_bro group berapa?mahallah mana ha??ana abc..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 15:48


salam.....em,dah lme xmsuk forum ni....minggu lepas ada gpdp...smalam pula cbuk ambil jadual.....ana untuk arab group3..untuk core course group52...ada yang semua dengan ana ke?esok keluar english punya schedule...siap sedia ar untuk havoc...huhu.....ana duduk ukc1....

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-06 18:30


hrmm...diriku telah menjadi kakak....alhakim...saya ni budak bio sc juga..sama lah sebaya dengan awak...huhuh

tak apa lah...best juga jadi kakak orang..huhuhuh

apt saya level 1..haha...biasa lah tak ada basic arb...gitulah jadinya....
yeah...esok start belajar....hari yang ditunggu2....

ept pula level 6....kelas dah nak start...syoknyer...

terima kasih ye individu sebab tolong bagitau yang kami sebaya...huhuhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 09:58


:lol:

Laaa...........
Sebaya rupanya.....
Ana ingat kakak Commitee.....
Ana dulu memang lah BioSc jugak.......
sekarang dah masuk Allied Health Sc pulak.....
Cita-cita nak jadi pakar dietetik lah ni.....
Doakan Ana ye semua.....


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-06 10:03


Alhamdulilllah..........
APT ana exempted, EPT level 5 saja!
Belajar Chemistry dah habis chapter 2!
Tapi, Alhamdulillah....
So Far So Good...


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

puteriraudah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4351
Posting: 4
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 20-07-06 11:33


assalamualaikum wah tahniahla sesiapa yang exampted apt tu saya level 1 sebab tak ada bsc.saya dr allied health sc cdgnya nj jadi ambk radiography tapi kena tntng dengan family sedih betul rasa so sesiapa yang ada information pasal cos ni harap boleh kongsilah ya....salam ukhwah untuk semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteriraudahProfil   Hantar PM kepada puteriraudah   Quote dan BalasQuote

puteriraudah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4351
Posting: 4
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 20-07-06 11:33


assalamualaikum wah tahniahla sesiapa yang exampted apt tu saya level 1 sebab tak ada bsc.saya dr allied health sc cdgnya nj jadi ambk radiography tapi kena tntng dengan family sedih betul rasa so sesiapa yang ada information pasal cos ni harap boleh kongsilah ya....salam ukhwah untuk semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteriraudahProfil   Hantar PM kepada puteriraudah   Quote dan BalasQuote

puteriraudah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4351
Posting: 4
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 20-07-06 11:33


assalamualaikum wah tahniahla sesiapa yang exampted apt tu saya level 1 sebab tak ada bsc.saya dr allied health sc cdgnya nj jadi ambk radiography tapi kena tntng dengan family sedih betul rasa so sesiapa yang ada information pasal cos ni harap boleh kongsilah ya....salam ukhwah untuk semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteriraudahProfil   Hantar PM kepada puteriraudah   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-06 22:59


Assalamualaikum..

hai asyik corse bidang science saja.. saya course ENGINEERING.. saya pula alhamdulillah EPT dapat 5 tapi APT dapat 1 .. memng tak ada basic arab lansung.. saya dah try the best ...hehe.. dan saya nak berkenalan dengan budak-budak first year kat sini ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 02:15


sesiapa yang dapat ept5 tu best lah jugak walaupun bagi saya lepas ni kalau nak belajar macam susah...saya tak berpeluang belajar level5, tapi bagi saya level 5 penting sebab dia ajar kita skill menulis..tak silap, contonhya macam survey, argumentative essay, proposal...saya rasa rugi siapa yang tak belajar level 5...nanti kat gombak ada "eap"..apt tu mesti awak main tick saja kan? hehe...saya pun level 1...tapi kalau kos engin Tak apalah arab tu huhuhu...tak kena ambil banyak sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 15:47


Assalamualaikum...hm..ni forum untuk student matrik uia saja ke? ana ni boleh dikira pangkat kakak lah ni pada kalian sekarang sebab ana masuk matriks PJ 1999. Apapun, ana ucapkan tahniah kerana adik2 dapat menyemai ilmu di taman ilmu dan budi. Dah banyak perubahan rupanya. Akak dulu tak pakai level 1-5,6,7 tu. Zaman kami cuma ada CCL(core competent lower), CCU(core competent Upper) dan Skill. lepas itu terus exempted. Adik2 sekarang kena work hard sikit lah ye. Bahasa arab rajin2 pergi tanya ustaz. Jangan ada pulak yang bosan sebab zaman akak dulu pernah jadi di kalangan kawan-kawan sampai nak tukar kelas, benci ustaz sebab tak faham. Dapatkan bantuan dari teman2 yang mahir bahasa arab k ..Nasihat akak jangan sesekali cakap susah, tak suka, sebab bila kita tak suka sesuatu pelajaran tu, lagi susah nak dapat ilmu tu sedangkan ilmu tu adalah nur pada hati yang ikhlas nak belajar. OK selamat belajar ya adik2 sekalian..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:17


Alhakim_mujaddid!! adikku tersayang!!!

Belajar molek2 jadi macam abe! Kalau tok boleh juga biar lebih daripada abe!! Tak dok duit nok beli buku tu ghoyat lah. Jange malu. Insyallah abe tolong sedayo mampu!!!

Biasiswa tak masuk lagu dok? Tapi jimat lah sikit.....Jago perut itu jange kembong sangat....

Ilalliqa'

Bookmark and Share

  


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 17:49


tunpang lalu......saya bekas matric uia.....rindu kat matric..sejak berada di gombak saya tak berkesempatan nak pergi matrik uia....apapun selamat menempuh alam university buat adik2 matrik

Bookmark and Share

  


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 21:56


hueh..pepias~

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

misz_efiey
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23587
Posting: 19
Dari: ampang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 00:01


assalammualaikum..
ana baru masuk uia 2/7 baru ini....
masa ta'aruf week memang penat gila...
tapi enjoy dan cmtte semua baik2 dan rajin membantu
ana ambil kos sns fzk...
EPT dan APT alhamdulillah....
wllpun dapat EPT lvl 5, tapi still kena berade kat matrik uia ni 2thn...dan start nov nieh...semua courses undr dprtmnt of scncs dhntr ke kuantan....sob2...tapi....tak apa..best juga..eceyh~

Bookmark and Share

  


  Member Information For misz_efieyProfil   Hantar PM kepada misz_efiey   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 21:37


heheh..ramainya budak uia..

siapa sama dengan saya tu..mari lah kenal2..menjalin ukhwah..huhu

saya arab group 40..

untuk kelas pula group 14..haa..ada yang sama tak???

huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 29-07-06 22:08


assalamualaikum...
aii.. saya pun baru saja masuk mciium ini..
alhamdulillah lah everythimg ok...
hope sangat dapat enjoy masuk sinie...
dan then dapat apa yang saya impikan...
untuk sekarang dan masa depan.. hehe...
kat sinie saya confident sikit nak cakap bi... sebab semua full dalam bi kan...
hope dapat speak lancar dan dapat improve bi...
saya amk HS.... insyallah major psikologi...
kelas ok saja... just 19 contat hour sem ini...
saya sedih gk lah sebab bi level 4... tapi tak sangka pula arab exempted...
ok lah... see next time...wasalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 04:58


salam ukhwah semua..lama tak tulis kat sini..bagaimana anda semua?ana rasa jadual memang memenatkan..kelas ana tiap2 hari habis pukul 7..jumaat saja habis pukul 6..ada tak kat sini budak-budak Johor???syaz_muslimah budak BEN,lama tak dengar cerita??mm..balik batu pahat kan?satu bas lah kita.hehehe..muzaffar anta johor kat mana ek?ok lah..good luck semua..mciium ukc 1 rupanya...bilik bape ek??

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

wan_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2006
Ahli No: 25151
Posting: 6
Dari: uia

Pahang  


posticon Posting pada: 30-07-06 13:45


ALHAMDULILAH marilah kita bersyukur kerana dapat masuk ke mciium ini. semoga kita semua dapat yang terbaik disini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_uiaProfil   Hantar PM kepada wan_uia   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 02-08-06 14:51


owh.. ana kat Skudai... betul apa yang mukmin0904 cakap tu.. ana nak rehat pun tak cukup ... kalau tak cukup rehat macam mana nak concentrate study... lepas tu bila ana rehat .. tak dapat pulak buat revision... tapi ana akan cuba mengatsi semua ini.. dengan pertolongan dari ALLAH SWT ..INSYALLAH..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-06 11:29


Assalamualaikum

semoga kita semu dapat m,encapai kejayaan di sini

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-06 17:57


insyaAllah...

sesamalah kita berjihad...

moga-moga kejayaan menjadi milik kita semua..amiin

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 13:30


salam..muzaffar dengan mciium bro satu bilik kan?bilik mana e?level 2 ukc 1.....ana tatau lah mana satu bilik antuma...ana kat abc 401


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:33


Alhamdulillah...ramai jugak student mciium..

Ingat lagi dulu dulu...

Bro aktif di ukhwah.com dengan member2 masa masih di mciium

banyak program2 yang dibuat di masjid & dewan bawah masjid tu

Apa salahnya kalau anda semua organize programme untuk ukhwah.com.

Nanti kami di maincampus boleh turun join.

Bookmark and Share

  


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-06 21:07


ana dan mciium bro bilik 230... ada masa datang lah ziarah kami... hehe... !!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 21:57


salam semua....ri ini ana nak m'imbas kembali minggu taaruf...pertama tepuk ukhwah,,,,huhu,ke-2..nama budak-budak yang tertgl kad matrik...sampai ada yang malu keluar...hahaha...em,and the most memorable....MATRIK SONG.....HUHU.......WE ARE THE TORCH BEARERS 4 THE UMMAH......

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 18:27


salam semua..siapa budak engin??da siap tutorial 4 kimia belum???


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 18:42


Pada 29-07-06 22:08 , setanggisyurga posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
aii.. saya pun baru saja masuk mciium ini..
alhamdulillah lah everythimg ok...
hope sangat dapat enjoy masuk sinie...
dan then dapat apa yang saya impikan...
untuk sekarang dan masa depan.. hehe...
kat sinie saya confident sikit nak cakap bi... sebab semua full dalam bi kan...
hope dapat speak lancar dan dapat improve bi...
saya amk HS.... insyallah major psikologi...
kelas ok saja... just 19 contat hour sem ini...
saya sedih gk lah sebab bi level 4... tapi tak sangka pula arab exempted...
ok lah... see next time...wasalam..


ait HS juga? aaa kot2 kenal.. mahallah mana neh? :P


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::


Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

wan_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2006
Ahli No: 25151
Posting: 6
Dari: uia

Pahang  


posticon Posting pada: 15-08-06 21:24


ASSALAMUALIKUM......
Segala dugaan datang dari Allah...
Semoga kita dapat menempuhi dugaan dengan tenang.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_uiaProfil   Hantar PM kepada wan_uia   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-06 14:16


Pada 29-07-06 21:37 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

heheh..ramainya budak uia..

siapa sama dengan saya tu..mari lah kenal2..menjalin ukhwah..huhu

saya arab group 40..

untuk kelas pula group 14..haa..ada yang sama tak???

huhu


:lol: Assalamualaikum Fatimah....
English dapat level berapa?? Group Mana?


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 11:22


Pada 27-08-06 14:16 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-07-06 21:37 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

heheh..ramainya budak uia..

siapa sama dengan saya tu..mari lah kenal2..menjalin ukhwah..huhu

saya arab group 40..

untuk kelas pula group 14..haa..ada yang sama tak???

huhu


:lol: Assalamualaikum Fatimah....
English dapat level berapa?? Group Mana?




waalaikumussalam
english level 6..erm.. bagi tau anta punya group dulu...huhu
alhakim mujjadid pula level berapa dan group mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

cinta_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5255
Posting: 160
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 17:31


Hakim!! Jange dok gelenya deh!!! belajar perabih dulu!!! matric tok habis lagi tu.....Tiru mace abe ini!! Baik jah sapa anda hari ini!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For cinta_ilmuProfil   Hantar PM kepada cinta_ilmu   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 19:39


hati-hati dengan fasilitator...

hehehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 20:49


assalamualaikum...
huhu niat nak masok matric uia tinggal hrpn saja..
saya tak dapat..
mesti seronok eh..
sekarang saya ambil form 6...
tak apa..insyaAllah..jumpa kat uia satu hari nanti..heheh
doakan saya.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 17:37


salam..alhakim_mujaddid dengan cinta_ilmu adik beradik ke?hehe...lama tak dengo cerita muzaffar dengan iium bro.muzaffar balik Johor kol bape ek?


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 02-09-06 16:17


salam...

maaf mengganggu...
saya bukan student matrikulasi uia...
tapi pernah dapat tawaran matrikulasi uia....
iradat ALLAH telah menetapkan saya untuk ke tempat lain....
pernah dapat tawaran ilmu wahyu...

ok, maaf menyibuk...
moga semua najah fiddarain....

Bookmark and Share

  


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 16:22


TAK apa...

ana tak dapat UIA...

awal2 dah kena blak list..

kasihan student matrikulasi macam ana
yang berminat nak ke UIA tak dapat...

tapi ALHAMDULILLAH...

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...

insya-Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 10:03


salam semua......agrhhh,bosannyer cuti..................................

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

wan_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2006
Ahli No: 25151
Posting: 6
Dari: uia

Pahang  


posticon Posting pada: 04-09-06 11:30


salam semua.................
BERSABARLAH sesungguhnya cuti ini...... adalah salah satu dugaan rajin2lah ulang kaji pelajaran dimasa cuti ini........

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_uiaProfil   Hantar PM kepada wan_uia   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 05-09-06 01:54


betul cuti memang bosan... tapi balik kang ada exam lagi... so harap semua
rajin2 dan get ready untuk exam lepas cuti ini... hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-09-06 16:00


Pada 01-09-06 17:37 , mukmin0904 posting:

!!! QUOTE !!!

salam..alhakim_mujaddid dengan cinta_ilmu adik beradik ke?hehe...lama tak dengo cerita muzaffar dengan iium bro.muzaffar balik Johor kol bape ek?



memang alhakim_mujaddid & cinta_ilmu adik beradik....
Kenapa? Tak percaya.....
Hehehe

:lol:


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 22:42


salam....esok dah kena balik mtrik...........exam pula pas ni,bagaimana lah ye...core corse pula tu,arghh..tekanannyeee......

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 22:07


m..semoga berjaya untuk anda semua..cuti da habis,pasni studi ..exam da dekat..m..mintak2 cepatla keluar dari mciium ni dengan berjaya..ameen

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

wan_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2006
Ahli No: 25151
Posting: 6
Dari: uia

Pahang  


posticon Posting pada: 31-10-06 16:25


ALHAMDULLILLAH.........................................
EXAM KALI INI INSYA ALLAH CGPA KITA 4.00.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_uiaProfil   Hantar PM kepada wan_uia   Quote dan BalasQuote

malaqatilhuda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.10.2006
Ahli No: 27142
Posting: 24

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 18:21


BERUSAHA>>>pasti BERJAYA!!
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For malaqatilhudaProfil   Hantar PM kepada malaqatilhuda   Quote dan BalasQuote

syaz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 23112
Posting: 21
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 22:44


exam...here i come......:)
iium_bro......2 bro muzaffar...budak laws ke????

good lux exam dak2 uia pj

Bookmark and Share

  


  Member Information For syaz_muslimahProfil   Hantar PM kepada syaz_muslimah   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 01-11-06 01:09


semoga dapat teruskan ke prigkat sterusnya di gombak ya?
insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 04-11-06 17:04


Ana bi khair...... hehehe, lama tak menziarah ukhwah... selamat menduduki peperiksaan semua....!

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 04-11-06 17:06


Pada 31-10-06 22:44 , syaz_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

exam...here i come......:)
iium_bro......2 bro muzaffar...budak laws ke????

good lux exam dak2 uia pj


Taklah kami student engineering.....


-----------------
ALLAH TIDAK AKAN MEGUBAH NASIB SESUATU KAUM MELAINKAN KAUM ITU MENGUBAH NASIBNYA SENDIRI


Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 11:16


Assalamualaikum, hmm, dulu, sibuk mencari maklumat tentang MAtrik UIA, sekarang dah hais sem 1 dah, haha, sekejap saja masa berlalu. tak sabar nak masuk sem 2 hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

azri_aie
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27682
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 16:43


ASALAMUALAIKUM..............SAYA member BARU.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azri_aieProfil   Hantar PM kepada azri_aie   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 17:52


Assalamualaikum....susax kalau nak ambil matriks uia nieh...dan nak masuk dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 22:13


m..adame?rasanya macam tak susah agaknya.tapi papenpon kalau da kat sini kena lah struggle.tak boleh lah nak memain lagi macam kat sek.(pesanan dari student yang kena repeat paper math dan fizik....)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:24


Adik-adik Matrik UIA...

Ketahuilah, perjalanan anda masih jauh lagi. Anda baru sahaja memulakan kehidupan anda sebagai mahasiswa universiti islam. jagalah nama baik uia di mana jua anda berada sama ada anda suka atau tidak.

Ketahuilah, cabaran di main camp itu lebih hebat dan mencabar. Buatlah persediaan sebaik-baiknya di matrik iium. Gilaplah penguasaan BI dan BA anda kerana kekuatan student uiam adalah kepada penguaaan kedua2 bahasa ini.

-nasihat ini dibawakan oleh anda oleh senior matrik iium 96-97.

Bookmark and Share

  


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-12-06 17:47


salam~
i'm new student here!!!!
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 11:28


salam~

wa.. tak sangka memang aktif betul student 'center of foundation studies' ni kat ukhwah. topik yang start dah berbulan2 pun still alive lagi..

just nak tambah : jagalah nama baik uia, baik dari segi pemakaian mahupun pergaulan. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 11:03


m...harapnya dapatlah kita semua jaga nama baik uia ni.tapi kan,kalau ditanyakan kat budak-budak yang pernah sek agama dulu,rasanya mereka pun agak janggal sikit bila sampai kat sini.sebab kawan ana seorang tu budak sek agama juga.yela...ok uia ni bukan lah budak sek agama saja,sbp,mrsm,etc lah.jadinya bi'ah tu ada lah lain sikit berbanding kat sek lama dulu.betul tak?


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 12:32


salam,

nak jawab soalan mukmin. yup, uia takderla macam sek agama. rasanya, walaupun matlamat dia berlandaskan Islam tapi sebab dia nya students datang dari background lain2, suasana dia len sikit.

tapi, tak tau lah... in my opinion, bila dah masuk matriks uia, notice macam ada assabiah sikit-sikit lah... kalau dak2 sek agama, mostly, bukan semua, tapi mostly mix dengan dak2 dari sek agama juga... budak DQ dengan budak DQ. mungkin sebab kita lebe selesa dengan mereka yang berlatar belakang sama... tapi.. kadang-kadang macam entah... terasa assabiah lakz. :D

wallahulaam

p/s- to dak2 matriks, good luck for midsem!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-07 16:09


ha,ah ana ada pun rasa macam ada budaya asabiah.... justislam ambil cos apa..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 21:10


ana pun ada rasa begitu juga.assabiah?m....mungkin jugak lah.tapi tak lah semua begitu.tapi yang da kat sek agama dulu jangan lah bila masuk uia ni jadi makin teruk pula...


"di mana bumi dipijak di situ agama Allah dijunjung"

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 00:15


m......da tak ada siapa nak post kat forum ni lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 19:12


Assalamu'alaikum warahmatullah....salam ukhwah fillah 4 semua student CENFOS. Alhamdulillah, saya baru saja log-in ke laman web ni, banyak juga input yang boleh dimanfaatkan. Selamat menempuh peperiksaan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 19:14


Actually, saya masih kabur macam mana nak guna laman web ni, tak reti pula. kalau ada yang boleh ajarkan, saya hargai sangat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 15:04


Mmmm....nampaknya bulan depan dah habis sem. 2, bagi saya & rakan-rakan seangkatanlah. Ada juga yang dah graduate, tak kisahla sama ada ke Gombak @ Kuantan. Tanpa disedari, masa begitu cepat berlalu. dalam masa yang sama, hati kecil ni selalu menyatakan bahawa kiamat hampir tiba. Terasa gerun & takut, tapi ALLAH telah berjanji, bagi org berTAQWA, kebahagiaan menanti di sana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

muzaffar
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25117
Posting: 19
Dari: IIUM MATRICULATION CENTRE

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-07 16:55


owh.... khairulmukminah ni pun student kat "CENTER FOR FOUNDATION STUDY" IIUM ye...? hmm... ana pun tak tau snagt macam mana nak terangkan mcamana nak gunakan sepuhnya manfaat yang ada di web ni tapi dari pengalman ana khairulmikminah harus aktif dan selalu online kat portal ni. Lama -kelamaan jumpa lah apa yang dicari.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muzaffarProfil   Hantar PM kepada muzaffar   Pergi ke muzaffar's Website   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 16:23


Syukran jazilan wa khairan kathira atas penerangan Muzaffar tu. Alhamdulillah, sekarang ni saya dah boleh, walaupun ada lagi yang masih tak tahu, tapi tak mengapa, InsyaAllah. Mmm....tak lama lagi dah nak final, hopefully kita semua boleh buat yang terbaik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 16:26


salam....em,
sesiapa yang masuk matrik uia....
sekarang nama baru dah panjang
hehe...
akan ada test arab dan bahasa inggers.
ini yang akan menentukan masa belajar kat matrik.
samaada cepat atau lambat......bergantung kepada level kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 17:02


Ye, betul tu. kepada adik2 lepasan SPM @ sesiapa sahaja yang nak masuk Centre For Foundation Studies IIUM, bolehlah beri persoalan kat sini. InsyaAllah, kami akan cuba bantu anda. Ukhwah Fillah Abadan Abada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-02-07 11:30


saya tunggu kptusn lagi
tapi harap dapat kat situ.
test arab nagn bi tu susah tak
dia tanya apa
rasa2 kelulusan palng cukup makan nak masuk uia berapa?

harap-harap saya boleh masuk,,.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 19:22


Pada 18-02-07 11:30 , bee_hasanah posting:

!!! QUOTE !!!

saya tunggu kptusn lagi
tapi harap dapat kat situ.
test arab nagn bi tu susah tak
dia tanya apa
rasa2 kelulusan palng cukup makan nak masuk uia berapa?

harap-harap saya boleh masuk,,.....


Assalamu'alaikum adik,
Mmmm....baguslah adik ada minat nak masuk Pusat Asasi UIAM tu. Test Arab & BI tu nak kata susah, bolehlah juga masa akak jawab hari tu, tapi bergantung kepada persediaan masing-masing, InsyaAllah, boleh jawab. Test Arab tu dinamakan Arabic Placement Test(APT) & BI tu pula English Placement Test(EPT). Arab tu bergantung kepada calon sama ada berlatar belakangkan sek. agama @ tidak. Bagi yang memang asal sek. agama, wajib ambil APT, tapi yang sek. biasa, diberi pilihan sama ada nak ambil ataupun tidak. Itu maknanya, bagi yang tak ambil APT waktu tu, kenalah masuk Level 1 untuk Arab, bagi yang ambil, tengok keputusan nanti dapat level berapa. Dulu, akak dapat level 2. untuk EPT, semua org wajib ambil, lepas tu tengok result dapat level berapa. Soalan Arab tu lebih kurang macam soalan Bahasa Arab Tinggi, bolehlah tahun susahnya, English tu lebih kurang macam soalan MUET, tapi InsyaAllah, kalau boleh kuasai BI tu, bolehlah jawab, jangan takut sangat k, yang penting usaha. Kelulusan tu bergantung pada course yang adik nak ambil. sebagai contoh, adik nak ambil Law, dia akan tengok BI & Sej, kalau Human Science, dia akan tengok M3 & BI, kalau course agama pula, Arab yang penting. kalau adik soalan apa-apa lagi, bolehlah tanya, InsyaAllah, akak cuba bantu. Wassalam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 21:17


salam.....saya banyak dengar cerita-cerita best pasal CFS IIUM.....harap-harap lepas dapat masuk saya.....saya dah isi UPU semua nya diberi pilihan U UIA....Alhamdulillah....doakan saya dapat masuk sana ek....

btw...ada tak bro dan sis kat sini yang terlibat dalam taaruf week nanti....ha3....result tak keluar lagi dah beriya-iya tanya pasal UIA....kui3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 21:45


salam 'alaik...
hmm...smgt betul adik2 nak masuk uia...
bagus lah...tapi kena ingat..bila da masuk biar lah bersahabat dengan budak-budak baik...bukan tak kasi kawan dengan budak tak baik...tapi takut terpengaruh..sekarang da macam-macam da jadi...so, masuk mana-mana pun kuatkan iman..jangan mudah terpgruh..mudah2han adik berjaya lah dapat apa yang berkenan di hati itu,,,

wasslam..:))

Bookmark and Share

  


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 00:51


thank you brother Tok_imam atas nasihat yang diberi...insya ALLAH...saya akan berusaha mencari sahabat yang baik....tak kira di mana jua saya berpijak...ecece....

to hasanah..saya doakan hasanah dapat masuk UIA juga ek...insya ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-07 06:38


Pada 19-02-07 21:17 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

salam.....saya banyak dengar cerita-cerita best pasal CFS IIUM.....harap-harap lepas dapat masuk saya.....saya dah isi UPU semua nya diberi pilihan U UIA....Alhamdulillah....doakan saya dapat masuk sana ek....

btw...ada tak bro dan sis kat sini yang terlibat dalam taaruf week nanti....ha3....result tak keluar lagi dah beriya-iya tanya pasal UIA....kui3...




assalamualaikum...
salam... adik... sist harap permohonan adik ke CENFOS IIUM akan berjaya. jumpa adik di Ta'aruf week CENFOS IIUM 2007/2008.
ilal liqa' ma'assalamah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-07 06:52


salam...
lama saya tak menjenguk portal ini... emm... apa khabar warga portal sekalian.. harap semua sihat dan ceria selalu....
selamat maju jaya buat CENFOS iium students for final exam...
believe urself... try your best...!!!

selamat datang ke PULAU INDAH bagi students ARTS programme.. c ya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 12:23


sist setanggi syurga terlibat dalam taaruf week ke?sist jadi commitee ek?satu lagi sist sc student ek?banyak lah pula soalan nya....ekekeke....

[ Telah diedit oleh: nurilham7 pada 23-02-07 22:15 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-07 11:23


Ana pun jadi commitee untuk taaruf week 07/08...
Jumpa adik-adik nanti ye...
Nasihat ana, pandai-pandai bawa diri kat CFS IIUM ni....

Niat kat hati tu biarlah datang belajar kerana Allah.....


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 22:15


wah...
masih lagi aktif ek forum ini?
tak tau pulak..
alhakim mujaddid?
budak kos p ek?
same dengan muzaffar ke?


-----------------
Tidak akan kamu berasa gundah walaupun sekali jika kamu tahu apa yang kamu cari


Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 22:18


Pada 23-02-07 11:23 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun jadi commitee untuk taaruf week 07/08...
Jumpa adik-adik nanti ye...
Nasihat ana, pandai-pandai bawa diri kat CFS IIUM ni....

Niat kat hati tu biarlah datang belajar kerana Allah.....



terima kasih atas nasihat itu....insya ALLAH niat saya datang belajar kerana ALLAH SWT....

btw..kakak saya pun jadi commitee nanti..hehehe....



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-07 10:06


Assalamualaikum...

Ana ambil kos ALLHS (bawah department health medical).
Muzaffar mana ye?

Nampaknya final exam dah dekat lah....
Cuti pun makin dekat ni...

kena plan betul-betul cuti panjang ni...


-----------------
MUJADDID


Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-03-07 18:33


salam~
lega da habis exam sabtu lepas..petang tu terus balik..walopun saket hati saja jawab BTQ tapi biarlah..benda da berlalu..huhu~
berdebar tunggu result...dup dap dup dap..takut pula..
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

wan_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2006
Ahli No: 25151
Posting: 6
Dari: uia

Pahang  


posticon Posting pada: 15-03-07 17:29


SYUKUR............... HABIS JUGA EXAM............ MOGA dapat RESULT yang CEMERLANG....INSYA ALLAH................

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_uiaProfil   Hantar PM kepada wan_uia   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-03-07 17:32


salam~
yelah..moga-moga semua warga CENFOS dan lain2 dapat result yang best..sama-sama lah kita doakan..
wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

pewaris_negeri86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 27427
Posting: 116
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 12:59


budak matrix yang akan ke gombak diucap selamat datang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pewaris_negeri86Profil   Hantar PM kepada pewaris_negeri86   Pergi ke pewaris_negeri86's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 10:17


ehehe..alhamdulillah dah habis exam...saya habis hari jumaat..sabtu balik..

beria-.a ye nurilham nak masuk cenfos....btw siapa kakak adek itu??


akk pun insyaAllah committee 4 taaruf week....

jumpa nanti eh..insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Lulue
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2006
Ahli No: 24568
Posting: 13
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-03-07 10:25


kalau boleh, exempted lah...lagi bagus
sebab boleh jimat masa untuk english dengan arab especially untuk dak2 course yang berat macam madic farmasi ke..
contack hour english bukan sikit ma..at least 9 hours..pergh!!!
kalau exmpted lah, bapak relax...
arab berapa contack hour ha??
tak tau lah pula sebab saya exempted arab...hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LulueProfil   Hantar PM kepada Lulue   Pergi ke Lulue's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 16:24


Pada 18-03-07 10:25 , Lulue posting:

!!! QUOTE !!!

kalau boleh, exempted lah...lagi bagus
sebab boleh jimat masa untuk english dengan arab especially untuk dak2 course yang berat macam madic farmasi ke..
contack hour english bukan sikit ma..at least 9 hours..pergh!!!
kalau exmpted lah, bapak relax...
arab berapa contack hour ha??
tak tau lah pula sebab saya exempted arab...hehe..


hehe..tak juga...yang exempted arb dan eng lagi packed...huhu

arab 6 contact hours...

saya "exempted" kedua-duanya..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 18:06


alhamdulillah.. final untuk sem2 ni dah habis..
cuak pulak untuk result bakal menjelma~

tapi tu lah, sedih pisah dengan kawan-kawan..
entah dapat jumpa ke tak lepas ini..
yela, tomorrow never dies, but if WE dia..??

nyway, may our frenship remains eva..plus, lecturer2 sem ni pun pergh best bapakk.. ..

wadush sir ali..mohi..
huhu~

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-07 04:06


Assalamualaikum...

hai sr2 semua..
saya candidate SPM'06 dan memang berminat sangat nak masuk CFS IIUM ini...
saya nak tanya tentang kemasukan ke CFS ni...
saya ada terfikir untuk tangguh if dapat tawaran(insyaAllah dapat)...
tangguh untuk ambil STAM(bulan 10 ni)..
akk2 dan abang-abang kat sini boleh bagi pandangan tak sama ada:
- boleh @ tidak..?
- if boleh, macam mana caranya?(kena masuk dan daftar dulu or..?)
- ada peluang ke untuk tangguh 4 STAM?


*harap-harap saya punya persoalan ni dapat dirungkai....thank you.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-07 04:14


persoalan lain,
*apa pandangan sr2 semua tentang engineering?
-sesuai untuk siapa?
-tumpuan pada subjek kimia+fizik ke?
-best? mudah? kerjaya? dll...

*dan juga, apa pandangan sr2 tentang architecture?

*dan...'Sains Kesihatan Bersekutu' tu tentang apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:07


Assalamualaikum

Ana rasa, kalau fainis nak ambik STAM, dan at the same time dapat offer CFSIIUM ni, kalau masih nak ambik STAM pun tak mengapa, I mean, masuk saja CFS, dan then study untuk STAM sendiri, dan datang exam saja nanti.
thats my personal view,

pasal engineering, tak kesah brothers o sisters nak ambik pun...

dan architecture pun tak ada masalah semua tu.

Sains Kesihatan bersekutu tu or Allied Health Science semua lah pasal yang kerje2 perubatan but not medical nya course.

Walakhirul kalam,
harap menjawab, kalau tak paham @ada lagi soalan, just tanya saja lah, dont hesitate to do so, as long as i'm at home for sem break,

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:07


Pada 18-03-07 10:17 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ehehe..alhamdulillah dah habis exam...saya habis hari jumaat..sabtu balik..

beria-.a ye nurilham nak masuk cenfos....btw siapa kakak adek itu??


akk pun insyaAllah committee 4 taaruf week....

jumpa nanti eh..insyaAllah..


biasa lah kak fatimahzahra...kalau nak tau kakak saya tu nama dia lebih kurang macam nama akak...cuma tak ada zahra saja...

insya ALLAH jumpa kat sana nanti...hahahahha



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:09


Assalamualaikum,


doa banyak-banyak + solat hajat + lain2 amalan minta hajat dimakbulkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:11


Pada 21-03-07 22:09 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,


doa banyak-banyak + solat hajat + lain2 amalan minta hajat dimakbulkan


Insya ALLAH Brother 'Scout'....hahaha...terima kasih atas nasihat......



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:03


ye betul kata sedara individu...kalau dapat tawaran CFS IIUM..masuk saja..pasal STAM tu belajar kat uia ni boleh...ada disediakan kelas khas untuk budak-budak yang bakal ambil STAM...then boleh ambil STAM kat luar..

untuk adik nurilham7, insyaAllah kita jumpa nanti..ehehe

kami sangat mengalu-alukan kedatangan adk2 ke CFS IIUM...

dah masuk sini pandai2 jaga diri sebab tak semua yang adk2 bayangkan kat sini adalah betul...dan lagi satu pandai2 lah cari kawan ye... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 17:43


Pada 21-03-07 22:11 , nurilham7 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-07 22:09 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,


doa banyak-banyak + solat hajat + lain2 amalan minta hajat dimakbulkan


Insya ALLAH Brother 'Scout'....hahaha...terima kasih atas nasihat......




eh eh eh, ni bagaimana boleh tahu Brother SCOUT ni??? Musykil2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 18:02


ana student CFS,IIUM batch 2006/2007...dftr tym 2.7.06...
student BIOSC...
salam perkenalan... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.232594 saat. Lajunya....