Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-06-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: penjejak87
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43055

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
hafiz_along_83: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
penjejak87: 19 hari yang lalu
Kakngah: 26 hari yang lalu
ezaty: 30 hari yang lalu
Sabila: 36 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: MATRIKULASI UIA


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh MATRIKULASI UIA

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 08:48


assalamualaikum
saya tak pasti sama ada topik ni dah ada
siapa student matrik uia bincang-bincang la kat sini...bagi guide kat adik2 yang bakal masuk ke matrik uia bulan 7 ini..
saya pun nak tau pasal m,atrik uia ni
so ada tak kakak2 dan abang-abang yang boleh cerita kat kami...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 09:57


alahai..tak ada akk2/ang2 yang pernah dok kat matrik uia ke?tak apa saya setia menunggu..huhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

sabak_kayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14266
Posting: 48
Dari: Hulu

Selangor  


posticon Posting pada: 25-05-06 10:22


dah dapat offer ke?.. ambil kos apa? saya ex matrik-engin uia pj... masa time saya..

masa minggu orientasi @ taaruf week ada test english dengan arab... english ada 4 level... Kalau bagus english dapat 'exempted' arab pun 'exempted' (memang rare) masa 2 tahun matrik boleh pendekkan jadi setahun... tapi Kalau bdak medic memang kena 2 tahun tak boleh pendekkan tapi seronok lah tak payah siang mlm pergi kelas english... so prepare la buat esei, belajar grammar.. bdak engin Kalau dapat english level3 arab level2 pun orait dapat buat stahun setengah...

taktau la Kalau ada tradisi sistem ni lagi.. apapun prepare saja la...

lepas grad matrik masuk main campus.. semua pergi gombak except bdak medic, farmasi(macam kakak saya), sains bio pergi kampus kuantan...

pepandai la bawak2 diri...
wallahu a'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabak_kayuProfil   Hantar PM kepada sabak_kayu   Pergi ke sabak_kayu's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 11:15


ooo...begitu..maksudnya kalau bi bagus level 3 dan 4 ye?
erm saya dapat sains bio..thanks atas penerangan itu...
macam budak sains bio tu memang kena 2 tahun juga kan?
kalau tak ada basic arb itu bagaimana pula?kena masuk level 1 ye.?
level 1 tu belajar yang simple2 saja ke...sorry la banyak tanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

sabak_kayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14266
Posting: 48
Dari: Hulu

Selangor  


posticon Posting pada: 25-05-06 12:09


oo awak online lagi ke... tak kisah Kalau nak tanya...kalau bagus exempted (maksud terus tak payah belajar english).. level 4 still belajar tapi satu sem saja...

Kalau sains bio kena 2 tahun.. tapi Kalau b.i level 3/4 belajar english kurang la..boleh fokus belajar pada core course...

arab Kalau level 1 belajar basic la... slalunya bdak merungut sebab arab belajar pagi dengan ptg... Kalau level 2 bdak sains bio dah kira exempted(tak payah pergi kelas arab)... Kalau dulu ambil arab tinggi masa stpm... prepare la nahu dan buat insya' untuk test nanti.. balaghah memang tak keluar... lagi satu jaga masa.. sebab kertas soalan memang tebal tapi masa 2 jam saja...

ada juga member2 saya dulu yang b.arab memang flying masa spm... tapi masa test saja buat kantoi sebab mereka kata nak belajar arab.. tapi level 1 memang sangat basic... jangan buat-buat kantoi la, nanti nyesal pula...


-----------------
ALLaH bLesS...
[ Telah diedit oleh: sabak_kayu pada 25-05-06 12:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For sabak_kayuProfil   Hantar PM kepada sabak_kayu   Pergi ke sabak_kayu's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:08


huhuh..ada jugak yang buat-buat kantoi...huhuh
owh begitu..phm2...terima kasih....
macam EPT tu soalan can sekolah menengah ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

sabak_kayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14266
Posting: 48
Dari: Hulu

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-06 00:38


tak tau la nak cakap... tapi insyaAllah kalau prepare no hal punya la... Kalau ada frenster add la mciium... kat situ memang bdak2 uia pj... boleh tanya info latest...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabak_kayuProfil   Hantar PM kepada sabak_kayu   Pergi ke sabak_kayu's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 17:38


memang dah add pun..hehe..
tapi tak tau nak tanya siapa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 16:44


ada seorang akk tu kata level nya sampai 6..ye ke?bukan 4 ke?maybe dah tukar agaknya...wallahulalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

sabak_kayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14266
Posting: 48
Dari: Hulu

Selangor  


posticon Posting pada: 02-06-06 18:57


em ye la agaknya... entah la saya pun dah 2tahun tinggal matrik uia (itupun duduk satu sem saja)... tapi tak kisahla level sampai seratus pun yang penting kita prepare saja la kan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabak_kayuProfil   Hantar PM kepada sabak_kayu   Pergi ke sabak_kayu's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 19:46


salam.... ana pun tak-mtrx.... sekarang dah duduk gombak... matrx best... rindu matrx.... gombak lagi best... yang penting belajar betul-betul. jangan smapai repeat paper...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 03-06-06 00:07


actually, sekarang level english smpey level6 sebab lvel plng bawah pun lvel3.
sesiapa yang dapat pergi mciium ini tahniah lah..
ta'aruf week nanti kita jumpa ekkk...saya jadik komiti....keskeskes

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 00:59


Assalamualaikum..

huh.. Kenapa macam tak ramai saja?

masa taarufweek mesti fc┬▓ mula mengganas..adehss~kejam2..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fiq_khairisyam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3342
Posting: 104
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 03-06-06 09:57


jangan risau...
ta'aruf week kat uia ini tak ada la seteruk yang disangka...
ok saja agaknya...
tak ada la sampai ada yang nak jadik pengganas...
huhuhu!!!=P

yang pasal EPT dan APT tu...
buat la elok2 eh...
good luck lah!!!

welcome to matrix uia..

p/s: nyanyi matrix song tu, semangat ek!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiq_khairisyamProfil   Hantar PM kepada fiq_khairisyam   Quote dan BalasQuote

farsyad
Warga Rasmi
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13092
Posting: 1
Dari: pasir mas

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 12:22


kepada yang bakal masuk matrix uia..EPT dan Apt jangan risau..saya dulu langsung tak ada basic arab..terus masuk lvl 1..english pun tak hebat..lvl 1 juga..2 tahun kat matrix sebab nak abiskn language..tapi seronok..memang xnyesal..dan alhamdulillah..saya pass semua paper..

good luck untuk yang bakal masuk matrix..

from:communication student(print media), gombak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For farsyadProfil   Hantar PM kepada farsyad   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 12:26


wah ada juga kakak2 dr matrik uia.....oo..kak ainalyaqin jadi committee untuk taaruf week ye?huhuhuhu
jangan mengganas tau...huhuh...kalau tak kak ainalyakin ni ada kat KTI kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 12:29


Pada 03-06-06 12:22 , farsyad posting:

!!! QUOTE !!!

kepada yang bakal masuk matrix uia..EPT dan Apt jangan risau..saya dulu langsung tak ada basic arab..terus masuk lvl 1..english pun tak hebat..lvl 1 juga..2 tahun kat matrix sebab nak abiskn language..tapi seronok..memang xnyesal..dan alhamdulillah..saya pass semua paper..

good luck untuk yang bakal masuk matrix..

from:communication student(print media), gombak.


terima kasih kak kerana mengalu-alukan adik2 yang lain.hehhehe
oo sekarang dah pergi gombak la ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 13:52


Assalamualaikum,

ok, tambah seorang lagi bakal student MCIIUM

ok, saya Hisyam,
course yang ditawarkan ialah Ekonomi & Sains Pengurusan
actually minta Law,

so nak tanya sikit, macam mana nak minta tukar course?

minta tunjuk ajar.

lagi satu, cerita lah sikit macam mana kehidupan di MCIIUM?

Makanan, bilik, dll yang best.
[ Telah diedit oleh: Individu pada 03-06-06 13:53 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 17:12


ermm...saya pun nak juga tau kehidupan di mciium...

actually my first choice ialah bio.sc...alhamdulillah dapat...
nak tukar course?boleh ke?wallahualam...
kena tanya akk2 dan abang-abang yang belajar kat sana la...siapa yang tau tolong la ye...

sudilah kiranya akk2 dan abang-abang yang belajar kat sana cerita kat kami mengenai campus life di mciium...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 19:59


Dan juga macam mana program taaruf, dan sebagainya yang difikirkan perlu untuk diketahui oleh kami ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 21:44


erm kalau boleh cerita segala-galanya yang berkaitan..senang sikit nanti..heheh.kalau tak keberatan la...thanks..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 04-06-06 16:11


betul tu...belajar arab enjoy gila...best sangat..walaupun mula lvl1..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 16:44


tapi saya dengar ada yang drop arab?boleh ke macam tu..seboleh-bolehnya ana tak hendak la drop arab sebab memang niat nak belajar arab..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 17:24


ya lah, mana ni senior senior kita, tak masok lagipun, dan belum khabarkan tentangs suasana di MCIIUM, segala-galanya tentang MCIIUM,

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 17:38


puas ku menunggu...kak ainalyaqin tak nak cerita ke..tak apa saya sabar menanti...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 19:48


fatimahzahra, saya dah add awak kat friendster, lagu tu macam best saja, boleh minta ke?

saya dah add msn messenger , tapi tak approve pun?

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:03


erm..sekarang ratusyahadah_uiam dah tahun akhir di uiam Gombak..dah tak ingat sangat apa yang terjd kat matrik..exam APT and EPT memang wajib ambik untuk tentukan level BI dan ARABIC kat matrik dan jugak menetukan berapa tahun setiap individu akan abiskan masa mereka kat matrik sahaja.
kalau student econs dan SC bIO akak tak tahu la antum kena ambik sampai level berapa 4 arabic sebab student human science hanya wajib habiskan eNGLISH kat matrik, dan ikut mana sempat 4 arabic..tapi bila masuk Gombak, masih lagi kan smbung level arabic/english yang tak habis kat matrik ..tapi code arabic dan english kat main campus dah tak sama dengan code kat matrik ( berubah )..pandai2 la antum confirmkan balik nak smbung level berapa kat main campus..

erm..nak tau apa lagi ek..macam terllu banyak yang kena diberitahu..
pakaian ek..erm, 4 sisters wajib bertudung putih..tak ada warna warni..
biasa nya kat matrik antum banyak abiskan masa dengan belajar bahasa ( arab/english) sebagai persediaan masuk gombak..kalau akak dulu, akak abiskan level 4 english, dan hanya 1 level 4 arabic.( sebab nak masuk gombak awal)kami ada juga belajar subjek lain ( contoh: usul fiqh, fiqh, intro psikology, siciology dan antropology,
dll)

tapi sekadar introduction saja la..bukan macam kat gombak

anda tanya soalan yang specific sikit boleh tak..tak tahu nak cerita apa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:07


ok..program taauruf la pula ek..erm, kalau uiam ni tak ada nya nak main2 masuk hutan..dengar ceramah la saja la yang banyak..sebab antum semua akan pakai baju lawa2 ( baju batik ), tak ada masa nak sembur2 nngan air ke, nak kena basuh baju comittee ke..tak ada..pendek kata, antum banyak mendengar...kalau teruk sikit pun kena tahan panas la..sebab antum dengar ceramah tgh2 padang agaknya..
berapa hri taaruf tak ingat la pula..dulu rasa nya lebih kurang seminggu agaknya..tapi tak teruk la..jangan risau..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:13


erm..bab makanan, bilik..tak payah la risau..itu semua bukan nya bidang antum nak fikir..sampai kat sana..antum semua kena register kan??? so, tahu la bilik nya kat mana..nak cakap keadaan bilik nya macam mana pun tak reti sebab kalau akak bagitau pun antum mesti tak boleh nak gambarkan..lagipun lain kolej lain suasana bilik nya..

erm..bab tukar kos pula..
student BOLEH kalau nak tukar kos..antum semua akan diberi masa untuk tukar kos dan akan dibagitau..dulu kami yang berniat nak tukar kos boleh ambik borang untuk tukar kos, lepas itu akan dipanggil untuk mabik exam sekali lagi...exam tentang apa tak tau la pula sebab dulu akak pun dapat kos yang akk tak mahu, dah aambik borang tapi tak p exam sebab tukar fikiran di saat2 akhir..

kesimpulannya : ANDA SEMUA BOLEH TUKAR kos MELALUI EXAM yang ANTUM AMBIK BALIK kat MATRIK ( maybe minggu2 terawal kuliah )kalau tak lepas exam tu, terpaksalah antum berpusa hati dengan kos yang ditawarkan..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:20


huhuh.kena exam balik....

erm apa pun thanks ye kak sebab sudi terangkan..begitu detail sekali...terima kasih...

erm satu lagi nak tanya kat mciium ada tak silat gayung fatani...

dan dengar-dengar ada banyak program kat situ..macam ceramah2 dr ustaz2 terkenal.hehhe..tu yang saya suka tu dengar ceramah agama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:22


terimakasih lah kak ratusyahadah_uiam, kerana bagi respon

and minta maaf juga kalau kalau pm saya menyinggung perasaan.

thanks

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:16


huhu.. kelakar pula dengar cerita tu :P nyway thnx a lot~

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:32


Hurm..mari tambah lagi seorang committee taaruf week nanti...

siapa nak tanya pasal uia boleh la emel saya kat [email protected] ....dah jarang post kat sini...OK...

tapi andai anda pandai bawa diri, insyaAllah suasana yang tak senang tu akan jadi best...

p/s: sesiapa yang berminat tulis cerpen atau sajak pasal palestin, bolehlah emel saya juga...sebab tgah dalam proses kumpul cerpen2 dan sajak2 untuk diterbitkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:36


Pada 05-06-06 22:16 , cynognathus posting:

!!! QUOTE !!!

huhu.. kelakar pula dengar cerita tu :P nyway thnx a lot~


anta pun bakal student mciium ke?course apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:46


Pada 05-06-06 22:36 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-06-06 22:16 , cynognathus posting:

!!! QUOTE !!!

huhu.. kelakar pula dengar cerita tu :P nyway thnx a lot~


anta pun bakal student mciium ke?course apa?


:) yep.. err.. anta? human science


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::


Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:47


anta...erk ni perempuan ke?heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 22:50


ye kak :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 08:58


Pada 05-06-06 22:50 , cynognathus posting:

!!! QUOTE !!!

ye kak :P



Ye kak, anti dan fatimahzahra tu bukan sama umur ke kalau dah masuk mCIIUM julai ni?

:-? :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 10:02


huhu...dia gurau la agaknya.. :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 11:55


mciium = the gateaway og garden knowledge and virtue
iium = garden knowledge and virtue...

kat matrix buat la elok2... jangan sampai repeat paper.

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 12:05


EXAM NAK TUKAR COURSE TU DIA TANYA apa?

BAGI TIPS , NAK TUKAR KE COURSE LAWS.

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 07-06-06 13:34


Pada 03-06-06 12:26 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

wah ada juga kakak2 dr matrik uia.....oo..kak ainalyaqin jadi committee untuk taaruf week ye?huhuhuhu
jangan mengganas tau...huhuh...kalau tak kak ainalyakin ni ada kat KTI kan?



Sorry lambat respon...huhu..
ha'ah saya jdik komiti dan saya nak menganas jugak..hahha..
tak ada ah..

yup,kat kti pun ada join juga


-----------------
Jadilah wanita yang paling bahagia...
bertauhidkan Allah, beramal dengan amal soleh,mencintai Allah..
jangan gusar akan kehidupan dunia.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 07-06-06 14:03


Pada 05-06-06 21:03 , ratusyahadah_uiam posting:

!!! QUOTE !!!


kalau student econs dan SC bIO akak tak tahu la antum kena ambik sampai level berapa 4 arabic sebab student human science hanya wajib habiskan eNGLISH kat matrik, dan ikut mana sempat 4 arabic..tapi bila masuk Gombak, masih lagi kan smbung level arabic/english yang tak habis kat matrik ..tapi code arabic dan english kat main campus dah tak sama dengan code kat matrik ( berubah )..pandai2 la antum confirmkan balik nak smbung level berapa kat main campus..


t0k budak econs, arab jes belajar smpey lvl1(part2) kalau tak exempted
masa apt.untuk budak sc bio pun sama kalau tak silap. untuk budak HS pula, mereka kena belajar lvl 1 dan lvl 2 kat mciium,then sambung lvl3 dan lvl4 kat main kem....sekarang kat sini arb lvl4 da ada speaking dan listening.

english sekarang da smpey lvl6,tapi lvl pling rendah pun lvl3...
semua kos kena belajar smpey lvl 6 except budak irk dan bar,mereka belajar smpey lvl5 saja...lepas itu ambil ept lagi sekali..baru boleh ke mainkem..

yang paling tuff sekali budak LAW rrrrr....bi kan belajar smpey lvl6,arab pula smpey lvl4...

tok sesiapa yang dapat twrn econs...boleh lah kalau nak bertnya apa-apa..i'syallah cbe jawab..huhuhu


-----------------
Jadilah wanita yang paling bahagia...
bertauhidkan Allah, beramal dengan amal soleh,mencintai Allah..
jangan gusar akan kehidupan dunia.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 14:19


sediakan la surat rasmi nak tukar kos. nanti bagi kat komiti bila ada penumuman siapa nak tukar kos. laws susah. tapi kalau minat boleh bawa. ok.

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 16:18


apa aktiviti yang selalu ada time taaruf week?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 22:30


Pada 07-06-06 14:19 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

sediakan la surat rasmi nak tukar kos. nanti bagi kat komiti bila ada penumuman siapa nak tukar kos. laws susah. tapi kalau minat boleh bawa. ok.


ok, ni nak tanya sikit lagi,

surat tu nak truju pada sapa , boleh bagi alamat,
kepada penerima,

kalau macam tu, bapak saya tulis kan???????????????????

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 22:33


Pada 07-06-06 14:03 , ainalyaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-06-06 21:03 , ratusyahadah_uiam posting:

!!! QUOTE !!!





yang paling tuff sekali budak LAW rrrrr....bi kan belajar smpey lvl6,arab pula smpey lvl4...

tok sesiapa yang dapat twrn econs...boleh lah kalau nak bertnya apa-apa..i'syallah cbe jawab..huhuhu



ok, cuba lah cerita sikit tentang course tu.

macam mana kita akan di switch kan ke course it, or econ, or account. dll.

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-06 01:04


ada sesiapa yang dapat koz architecture kat sini??
dengar kata budak architecture ni sombong kat uia, betul ke?
arap2 tak berjangkit la kat saya yang baru nak masuk matrx ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 08-06-06 01:10


Pada 08-06-06 01:04 , phackdalung posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa yang dapat koz architecture kat sini??
dengar kata budak architecture ni sombong kat uia, betul ke?
arap2 tak berjangkit la kat saya yang baru nak masuk matrx ini..



sombong tak sombong bergantung pada diri sendri...:) sentiasalah merendah diri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-06 01:22


Pada 08-06-06 01:10 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-06-06 01:04 , phackdalung posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa yang dapat koz architecture kat sini??
dengar kata budak architecture ni sombong kat uia, betul ke?
arap2 tak berjangkit la kat saya yang baru nak masuk matrx ini..



sombong tak sombong bergantung pada diri sendri...:) sentiasalah merendah diri...


ya ya betul tu..
correction..
kita sentiasalah merendah hati bukannya merendah diri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 02:54


ermm Kenapa pulak fikir macam itu..bergantung la..buat apa nak sombong2..tak elok...

tak kisah la kita course apa pun yang penting sentiasa merendah diri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 10:02


betul tu.

huhu,
yang jurusan undang undang tu lagilah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 09-06-06 15:18


Pada 07-06-06 22:33 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-06-06 14:03 , ainalyaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-06-06 21:03 , ratusyahadah_uiam posting:

!!! QUOTE !!!





yang paling tuff sekali budak LAW rrrrr....bi kan belajar smpey lvl6,arab pula smpey lvl4...

tok sesiapa yang dapat twrn econs...boleh lah kalau nak bertnya apa-apa..i'syallah cbe jawab..huhuhu



ok, cuba lah cerita sikit tentang course tu.

macam mana kita akan di switch kan ke course it, or econ, or account. dll.


kat matrik,kos econs(economics and science management) xdipecahkan lagi kepada beberapa bahagian.
kat menkem baru boleh pilih nak kos apa...tupon kalau pointer bagus.kalox mereka la yang akan tentukan...
kat menkem ada 3kos agaknya yang boleh pilih nanti...akaun,ekonomi dan bisnes...
kalau kat matrik ini budak econ jes ada 6co-kos...math1n2,accounting1n2,statistic,comp1n2,economi, dan FIM.


-----------------
Jadilah wanita yang paling bahagia...
bertauhidkan Allah, beramal dengan amal soleh,mencintai Allah..
jangan gusar akan kehidupan dunia.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-06 22:12


ada tak student kaed sini? ada tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 03:51


assalamualaikum,

masya allah... memang impressive la jumlah dak dak MCIIUM & UIA yang ada kat community ni, hehehe, saya yang dah lama join pun baru saja nak discover pasal fellow students :)

kepada new badge 2006/07 ni, congrats! dapat masuk MCIIUM and good luck! for ta'aruf

on ta'aruf week:
sebenarnya tak banyak pun kena ragging, cuma, biasala.. letih sikit, tapi masa badge saya, seniors macam baik saja, esp yang sisters, so tak ada lah nak rasa bengang.. cuma satu, kena nyanyi lagu matriks tu betul betul!! kalau tak sampai tengah mlm kena dok tengah padang, wuah~ masa tu rasa macam nak pengsan....

on bio sc.:
fatimahzahrah, bio sc bila grad matriks pergi kuantan campus, join budak2 medic, pharmacy, dentistry, Allied health sc, nursing, Physical sc... sekarang semua pun akan buat degree kat kuantan. bio sc. course dia okay jugak la... tak se-heavy medic & pharmacy

on aed:
urmm... tak tau sangat pasal kos aed, tapi pasal student aed tau lah sikit sikit sebab banyak member kos ni, urm... kalau dengar cerita ada yang sombong tu, tak tau lah tapi so far macam ok saja... cuma ada yang buat setahun tu sangat busy..

saya pun still student kat matriks, insya allah masuk new academic yr ni saya pun masuklah 2nd yr. to all future mciium student (aka juniors) kalau ada apaapahal nak tanya, atau rasa "lost" bila baru masuk, email lah : [email protected] , insya allah saya akan tolong setakat boleh :)

wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 10:06


penat sangat ke taaruf week..takut pula saya..huhuh

ada akk tu tidur kol 2 pagi time taaruf week...huhu...siannyer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 11-06-06 15:20


Assalamualaikum...

Erm...bagus jugak kuarkan topik ni. Ceria┬▓ belaka budak┬▓ UIA ni ye..hehe. saya pun student matrik UIA ni. kos IRK.. sekarang tengah buat short sem. belajar lvl 4 or MAHARAT. InsyaAllah 15hb ni exam dan balik kmpg..wuwu.

Kalau nak cerita pasal matrik ada orang dah cerita, tapi jz nak tambah saja apa yang kurang untuk menambahkan maklumat lagi pada fatimahzahra,individu,phackdalung dan adik┬▓ yang bakal masuk sini nanti.. Tahniahla. Best belajar kat sini.

Erm, tentang taaruf dulu. Kebnyakannya banyak mendengar briefing,campus tour,senam aerobik,..banyak dok kat padangla. lepas itu nasyid asma' husna dan nyanyi matric song. Ha, nasyid asma' husna kalau kat sekolah dulu kita nasyid terus saja sampai habis, tapi kat sini lain sikit saja...cuma kena brhenti kat part┬▓ tertentu. hanya nak gtau ni sebab, takut antum melantak saja nasyid seorang┬▓..orang lain diam kejap. Kunk malu pula..Tapi xkesah;a semua tu...lagi, tak ada apa dah agaknya pasal taaruf week ni. yang pastinya tak la teruk sangat pun. kat sekolah teruk lagi...

pasal EPT dan APT tu...nanti masuk sini adala briefing pasal semua tu. jangan risola...format untuk soalan pun mereka kasi. rasanya untuk EPT saja agaknya format yang mereka kasi...Tapi semua ada peratusan untuk exempted mengikut kos. APT untuk kos academic peratusnya rendahla sikit, belajar pun sampai level 1, 2 begitu saja. Kalau macam kos saya ni sampai habis macam saya gtau tadi ada maharat or skill...ada speaking,listenig,reading dan writing. Senang saja..Ini level last sekali masa blja arb. Kalau fail hanya repeat apa yang fail saja. ERm. EPT pula samala macam kakak┬▓ gtau tu...cuma dia pun ada peratus juga nak exempted ikut kos....

Kehidupan kat sini, everyday dalam Al-Malik Faisal HALL tu ada program kalau long sem la..short sem ada 1, 2 begitu saja..antum memang xboringla masuk sini. Macam┬▓ adaaa..konsert nasyid tu biasala. Program┬▓ pula ada yang berbayar ada yang tak..bab makan kalau Brothers Cafe AIKA la tempat mereka. Satu lagi Kantin B...yang lain tu masuk sini nanti taula...tak surprise la nanti. Hidup mahu ada pengalaman sendiri juga kan Fatimahzahra?
Masuk sini nanti jalan┬▓ cari bangunan,kelas,department...barulah nak ingat lama. Kalau semua nak bagitahu tak ada pengalaman sendirila..lagu satu masuk sini mesti alert semua benda. tak ada dah orang nak suap. Rajin┬▓la baca kat papan kenyataan mana┬▓ tempat pun kat dalam matrik ni. banyak sangat board nya..kalau tak tertinggalla kita kat belakang. kalau dah malas sangat tanyala kawan┬▓. Timetable dan kelas semua kena cari sendiri.

Ok, yang tu saja agaknya dari saya.. siapa dapat kos IRK blhla tanya saya sekadr yang termampu untuk menjawab...boleh e-mail kat [email protected]. Dah alang┬▓ tu invitela frenster saya..hehe.

K, belajar rajin┬▓ pada semua. Good Luck.

Salam 'alaik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

akim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5146
Posting: 113
Dari: sungai besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 16:34


Assalamualaikum............
akim jugak ex matrix uia dulu.... sekarang tahun 2 uia undang2 syariah.......
matrix uia memaNG BEST,,,, BANYAK SUKA DAN DUKA YANG TIDAK PERNAH KITA ALAMI,,, AKAN KITA rasa kat SANA...... HAHAHAH

kepada individu...... kes macam tu memang akim pernah rasa...nak tukar kos.......

akim dulu masuk uia guna tiket hs... then tak sampai satu sem...akim tukar kos undang2......maybe sebab kos tu mempunyai jiwa yang sama dengan akim( sebab akim tak suka math)

then masa sem 1 tahun satu...akim berada dalam dilema sebab sama ada nak sambung hs ....atau tukar kos ( aed atau law).....

nyaris2 akim tukar kos aed ...dah pergi jumpa dengan head department aed tanya pasal kriteria menjadi budak aed yang berjaya....... isthtiharah......pilih law....

ada soalan nak tanya mesej akim :

akim_2222hotmail.com


-----------------
kurniakan daku serikandi
penyejuk dimata penawar dihati
didunia dialah penyeri
disyurga menanti dia bidadari


Bookmark and Share

  


  Member Information For akimProfil   Hantar PM kepada akim   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 12:28


oit...kali ni kitorang nak ragging anda puas2...hehe...tak ada la..gurau saja..

nanti taaruf week tu buat-buat lah baik...kalau tak nak pun pura2 la kejap jadi baik..penat kami nanti...dah lah dapat cuti seminggu saja..wuwuwu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 13:33


wah banyak juga komuniti uia kat sini..baguss..

ermm..sama-sama la kita nantikan taaruf week tu nanti..

buat-buat baik?erm bagaimana itu?huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 14:02


Ye lah, memang lah , nantilah kita buat baik baik,

fatimahzahra, maksudnya tu jangan buat masalah, jangan memberontak

[ Telah diedit oleh: Individu pada 13-06-06 18:47 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 18:11


takkan lah kami nak memberontak..huhu

apa pun kami ni dah tak sabar menantikan aktiviti sepanjang taaruf week..ye tak kawan2?..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 19:12


semangat~haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

the_greatest
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24752
Posting: 2
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-06-06 21:02


selamat menjadi ahli keluarga mciium..insyaallah,kami akan bagi layanan yang terbaik untuk antum time taaruf nanti..but be prepared for the test..

Bookmark and Share

  


  Member Information For the_greatestProfil   Hantar PM kepada the_greatest   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 21:11


aa nak tanya~ apa soalan arab? huhu.. ada balaghah? essay tahap SPM ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 21:33


sian kawan kita dr hari dok tanya tak ada orang jawab...sabar yeh..nanti ada la itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 07:42


Pada 12-06-06 18:11 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

takkan lah kami nak memberontak..huhu

apa pun kami ni dah tak sabar menantikan aktiviti sepanjang taaruf week..ye tak kawan2?..huhu



yelah, kami akan jadi budak baik, huhu :-di :-di

[ Telah diedit oleh: Individu pada 13-06-06 18:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 22:37


uish...arabic placement test dia tahap payah gila...memang kalau buka 1st page tu pun dah blur dah...haha..tapi buat saja la apa yang termampu...

nanti ada konsert nasyid khas untuk taaruf week...hopefully antum enjoy...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 22:46


yelah, kami akan buat yang terbaik

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 23:06


Pada 13-06-06 22:37 , zero_cool posting:

!!! QUOTE !!!

uish...arabic placement test dia tahap payah gila...memang kalau buka 1st page tu pun dah blur dah...haha..tapi buat saja la apa yang termampu...

nanti ada konsert nasyid khas untuk taaruf week...hopefully antum enjoy...


kui3..yeke.. dahla lemah semcm arab,..adus...~


-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::


Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 08:20


erm susah sangat ke apt itu..harap anda dapat jawab dengan jayanya..

saya tak ambil arab so terlepas la...hehe

konsert nasyid dr siapa ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

the_greatest
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24752
Posting: 2
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-06-06 10:57


apt memang susah..tapi tu besa la..lagipun,untuk laws,bar dan irk jarang yang exempted sebab sa,pai level 4..tahun lepas 2 orang saja lepas..tapi untuk cos lain,ramai la...konsert besanya best la...tahun lepas,hijjaz dan mestica..insyaallah,tahun ni,kami akan cari yang best lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For the_greatestProfil   Hantar PM kepada the_greatest   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 22:24


so be prepared ye kawan2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 14:02


untuk anda, kami try panggil in-team...

insyaAllah dapat memberikan hiburan yang mendidik jiwa..dan bukannya yang menghibur 'jiwa'ng karat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-06-06 00:02


hehehehe... comel nya tengok dua dak junior (fatimahzahrah & individu) :di semangat sangat sangat ek anda nak masuk MCIIUM, sampai rasanya, sekarang anda dedua mesti dah dapat gambaran clear bout uia... bagus ar jugak, masa ana masuk, langsung tak terfikir nak buat macam anda :) best of lucks....

p/s - sampai semua taaruf committee semua anda dah kenal... mesti best nanti bila masuk2 saja uia, dah ada seniors yang anda kenal, hehe...

salam,

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-06 13:01


hehe...comel ke kami..hehe

yup..saya dah dapat dah gambaran yang jelas mengenai uia ni....thanks ye abang-abang dan akk2 kat sini yang sudi menerangkan kepada kami adik2 mu yang terchenta..hahah

ni kat sini semua abang-abang dan akk2 committee ye..bagus lah..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 09:59


hehe...mari lawat blog saya... www.nuraninafa.blogspot.com ...

nanti sesiapa yang nak masuk uia tu promote la kat kawan2 yang minat sastera(cerpen dan puisi)...kitorang cadang nak kumpulkan semua yang minat sastera...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 13:05


semangat nya bebudak matrx ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:00


yerlah tu
memang semangat , kenalah semangat, nak maju kan?



Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 22:56


Assalamualaikum

tajuk ni dah atau akan berakhir dalam beberapa hari lagi untuk ambilan pertama tahun 2006, Semua akan mendaftar antara 2-4 Julai ini,

semoga berjaya semua.



Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 00:14


kui3.. berapa hari saja lagi.. gegaran minda isian hati ;P

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 04-07-06 11:12


ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

ta'aruf week..ta'aruf week..

2hb-7hb july 2006..ta'aruf week..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 04-07-06 13:10


ept sekarang dah ada speaking betul tak? time saya dulu tak ada lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] «..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..ę..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 15:14


:-di 8-) :lol:
assalamualaikum warga matrik uiam yang ada kat ukhwah.com ni...
welcome in new life 4 u....
hmm..best juga dapat jadi komiti ni...dapat kenal ramai adik2..huuh..
nati jangan lupa join pergi'RIMIS CLUB ye!!
hehe....
semoga anda bergumbire bersama2 abang dan akak2 komiti yang kiut miut ni ...muehehehe...


p/s:promote sikit club nasyid... :-P ;-) :-di


-----------------
Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 17:46


welcome to the gateaway of garden knowledge and virtue.
baru pintu gerbang adik2 semua.... the real taman ilmu dan budi di gombak dan kuantan.... selamat berjuang!

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 07:36


huhu.. tengah sakit badan ni~

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 21:19


Assalamualaikum....saya student baru kat mciium ni,berminat nak cari kawan kat mciium...saya student engine..kepada pihak comitte tahniah kepada anda semua sebab telah menjayakan minggu ta'aruf dengan jayanya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

syaz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 23112
Posting: 21
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 22:18


saya pun budak matriks uiam...kos BEN...
ada yang sama dengan saya tak???

Bookmark and Share

  


  Member Information For syaz_muslimahProfil   Hantar PM kepada syaz_muslimah   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 15:57


haiyaa...sakit badan letih semua ada..tapi seronok lah juga..heehe

best pula matric song..hehhe

tapi kelakar asyik ada budak cicir matrik card saja..huhu

esp bio sc..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-06 18:47


Ana sekarang dah dok kat matrix UIA........
siapa abang2 comitee kat sini ambil biosc.............
EPT & APT dah lepas lah..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-06 18:50


Tambah lagi seorang budak MCIIUM............

Ana dapat masuk kos BIOSC............

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-06 18:54


Kak fatimah Az Zahra dok perli budak BIOSC ye.........

kita masuk kat MCIIUM ni biarlah kerana ALLAH..........

Semua kena pastikan niat tu ikhlas ye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 10-07-06 19:12


Assalamualaikum,

Alhamdulillah, Selamat Berjuang adik-adikku semua.
Abdullah doakan mudah-mudahan hari-hari di bangku kampus terisi dengan aktiviti yang mampu menggunggulkan diri sebagai hamba Allah yang hebat, insya Allah!

Salam Perjuangan.

Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

alhakim_mujaddid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2006
Ahli No: 24935
Posting: 62
Dari: Bandaraya Islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-06 19:16


Insyaalllah.............

WE UNITE FOR ISLAM.............

GUIDED BY QURAN & SUNNAH......

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhakim_mujaddidProfil   Hantar PM kepada alhakim_mujaddid   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 22:29


selamat berjuang budak-budak mciium....terutama sekali budak engine...

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 10-07-06 23:01


Pada 09-07-06 21:19 , IIUM_BRO posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....saya student baru kat mciium ni,berminat nak cari kawan kat mciium...saya student engine..kepada pihak comitte tahniah kepada anda semua sebab telah menjayakan minggu ta'aruf dengan jayanya....




tenkiu di ucapkan....huhuhu..


-----------------
Jadilah wanita yang paling bahagia...
bertauhidkan Allah, beramal dengan amal soleh,mencintai Allah..
jangan gusar akan kehidupan dunia.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

ainalyaqin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.10.2005
Ahli No: 19871
Posting: 46
Dari: IIUM,gombak

brunei  


posticon Posting pada: 10-07-06 23:01


Pada 09-07-06 21:19 , IIUM_BRO posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....saya student baru kat mciium ni,berminat nak cari kawan kat mciium...saya student engine..kepada pihak comitte tahniah kepada anda semua sebab telah menjayakan minggu ta'aruf dengan jayanya....




tenkiu di ucapkan....huhuhu..


-----------------
Jadilah wanita yang paling bahagia...
bertauhidkan Allah, beramal dengan amal soleh,mencintai Allah..
jangan gusar akan kehidupan dunia.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainalyaqinProfil   Hantar PM kepada ainalyaqin   Quote dan BalasQuote

IIUM_BRO
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25119
Posting: 11
Dari: IIU,gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 11:19


Assalamualaikum kekwn matrik....esok result EPT....nervous maa....semoga dapat same level...hahaa

Bookmark and Share

  


  Member Information For IIUM_BROProfil   Hantar PM kepada IIUM_BRO   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 18:17


Pada 10-07-06 18:54 , alhakim_mujaddid posting:

!!! QUOTE !!!

Kak fatimah Az Zahra dok perli budak BIOSC ye.........

kita masuk kat MCIIUM ni biarlah kerana ALLAH..........

Semua kena pastikan niat tu ikhlas ye....


kak????????//


bukan sama umur ke????


jawab lah kak fatimah Az Zahra

hahahaha


ni abang anda lah ni



Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 23:04


assalamualaikum..ana student baru kat mciium..hehehe...student engine juga.bagaimana result apt dengan ept antum semua?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» MATRIKULASI UIA

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24135 saat. Lajunya....