Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: UKHWAH.COM KEMBALI BERAKSI!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» UKHWAH.COM KEMBALI BERAKSI!!

Please Mendaftar To Post


Oleh UKHWAH.COM KEMBALI BERAKSI!!

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 16:33



Inilah power supply yang terbakar


Shayuki, Pengarah IT dan pemilik Fivio.com membawa keluar server Ukhwah
dari rumah di Taman Tun Dr Ismail, pukul 11 malam
untuk di bawa ke Myloca di Cyberjaya


Shayuki memasukkan server Ukhwah ke dalam rack


Wayar sambungan ke server diperiksa


Server Ukhwah dihidupkan.


Shayuki melakukan "test" dan "ping". Sementara itu nameserver tukar balik ke NS1.UKHWAH.COM
selama down menumpang di NS1.FIVIO.INFO


"OK Dah boleh!" Kata Shayuki. Keluar dari Myloca pukul 12.00 malam menuju ke Netmyne
untuk urusan server Fivio.com. Keluar Netmyne pukul 1.30 pagi. Sampai rumah pukul 2 pagi.


Alhamdulillah, akhirnya setelah down 20 hari, Ukhwah.com boleh diakses semula.

1. Ribuan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada SHAYUKI yang bertungkus-lumus sejak Ukhwah.com down hinggalah kembali 'on' semula. Tanpa bayaran apa-apa beliau dengan ikhlas membantu Ukhwah sejak tahun 2004.

2. Penghargaan kepada Presiden HANAN yang bersusah-payah mencari jalan untuk mengatasi masalah Ukhwah.com

3. Penghargaan kepada Team Event yang diketuai oleh ISTISAFA bersusah-payah mencari dana untuk Ukhwah.com. Penghargaan khas untuk NAZA_FIRMAN yang berjaya mendapat sumbangan dari Majlis Agama Islam Negeri Sembilan.

4. Penghargaan kepada ibu angkat Ukhwah.com UMMIMQ yang prihatin dan menyumbang wang ringgit untuk pembelian power supply dan majlis ulang tahun ke 3 Ukhwah.com.

5. Terima kasih kepada pengirim e-mel, 2 insan yang prihatin menyatakan kesediaan membantu Ukhwah.com pada bila-bila masa. Setingi-tinggi penghargaan dan ribuan terima kasih kepada: SHAFIE ARIFFIN dan EHSAN AGRO PHARMA.

6. Kepada NATO (No action Talk Only) juga terima kasih kerana ia adalah cabaran. Memang dalam mana-mana persatuan, pertubuhan, perkara seumpamanya adalah sangat, sangat, sangat, sangat lazim dan biasa. Memang serta-merta akan memberi respons luar biasa jika menghentam, mengkritik tanpa penyelesaian, teguran lagak hero Hindustan, teguran yang diambil copy and paste entah dari mana-mana, mengarahkan itu ini, cadangan kosong, seruan, sedia membantu, tetapi hakikatnya adalah NATO.

Mari teruskan. Ukhwah.com kembali beraksi!


-----------------

[ Telah diedit oleh: Kang pada 16-05-06 20:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-05-06 18:08


woh ... rindu gila kat ukhwah ... sehari tak masuk rasa macam tak selesa pula ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 20:21


Syukur.
Alhamdulillah. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 22:30


Tahniah buat semua. Terasa juga diriku hanya NATO.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 23:54


alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 07:35


syukur alhamdulillah. insyaALLAH, niat yang baik akan sentiasa mendapat petunjuk dan bantuan dari ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 09:22


alhamdulillah...ukhwah dah kembali bertaut semula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 09:57


Assalamualaikum..
Alhamdulillah...rindu sangat kat UKHWAH...
semoga usaha kalian diberkati Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-05-06 09:57


assalamualaikum
syukur alhamdulillah
[ Telah diedit oleh: sahihnor pada 17-05-06 10:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 10:24


NATO???? hihihi........


tahniah buat semua.............................
syukran pada yang disebutkan oleh Kang kat atas tadi....
tak lupa pula pada Kang yang turut bertungkus lumus memastikan ukhwah.com terus survival........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 10:50


!!! QUOTE !!!


Tahniah buat semua. Terasa juga diriku hanya NATO.....

saya pun golongan NATO juga,'no action,taip only'..

p/s:Kang,Kenapa hantar ebook sampai 2 kali?kena bayar double ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 10:53


Alhamdulillah...akhir dah kembali...
risau juga di buat nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-06 12:59


Alhamdulillah syukur sangat-sangat :)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 17-05-06 13:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 13:19


Ana pun macam syahadah_muslimah bersyukur sangat ukhwah.com kembali lagi.

moga-moga kelahiran semula ukhwah.com ni menjadi pemangkin untuk kita menuju ke jalan yang diredhai Allah..


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 13:53


Assalamualaikum.

    alhamdulillah, syukur la portal ukhwah dah kembali ber'maya' apapun tahniah kepada tenaga penggerak yang tidak pernah putus asa dalam memastikan kelangsungan portal islamik ini walaupun dah beberapa kali operasinya tergendala.

semoga ujian2 yang telah dilalui mengeratkan lagi ukhwah sesama ahli portal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 14:17


tahniah buat tenaga penggerak ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 14:35


Assalamualaikum....
Syukur alhamdul'la...akhirnya ukhwah dapat kembali lagi..
TAHNIAH!!!... buat semua yang terlibat dalam menaikkan semula ukhwah.com...
Tahniah lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-06 15:01


alhamdullillah ukhwah dapat kembali jugak.....
mungkin berkat sokongan daripada antum semua...
rindu rasanya kat portal ni...
syukran kepada tenaga penggerak ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 15:08


saya pun rindu kat portal ni....harap-harap lepas ni akan terus ,maju tanpa masaalah lagi..insyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

keon_5889
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16637
Posting: 53
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-06 15:20


tahniah

Bookmark and Share

    


  Member Information For keon_5889Profil   Hantar PM kepada keon_5889   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 15:30


alhamdulillah...lastly ukhwah.com kembali beraksi juga.. :-di..tahniah
ish rindunye dengan ukhwah.com ini..
terima kasih pada semua yang berusaha untuk mengembalikan portal islamic nihh... :-di :-di moga terus maju..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 16:48


ALHAMDULILLAH..PUJI PUJA HANYA pada ALLAH..

Baru kita tahu, selama ukhwah tak dapat on, kita tak keruan jadinya..betul tak?

Kata orang, apabila kita dah sayang satu benda, kita sanggup berkorban apa sahaja untuk pastikan benda yang kita sayang terjaga, kekal elok dan tahan lama..betul ke?So, jika nak ikut kata orang itu..marilah sama-sama kita berkorban demi ukhwah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 12:17


Pada 16-05-06 22:30 , safa_indah posting:

!!! QUOTE !!!

Tahniah buat semua. Terasa juga diriku hanya NATO.....


Assalamualaikum,

tahniah untuk semua yang bertungkus lumus untuk ukhwah kembali. syukur alhamdulillah. hmmmm sama lah, terasa juga diri ni NATO... 8-)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 13:28


tahniah..!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Eyo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16934
Posting: 77
Dari: bumi tuhan...

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-06 15:19


Pada 17-05-06 16:48 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILLAH..PUJI PUJA HANYA pada ALLAH..

Baru kita tahu, selama ukhwah tak dapat on, kita tak keruan jadinya..betul tak?

Kata orang, apabila kita dah sayang satu benda, kita sanggup berkorban apa sahaja untuk pastikan benda yang kita sayang terjaga, kekal elok dan tahan lama..betul ke?So, jika nak ikut kata orang itu..marilah sama-sama kita berkorban demi ukhwah.. :)




betul kata rumaishaaa tu...buktikan pengorbanan dengan tindakan bukanyer hanya pandai melaungkan kata-kata... 8-)

ukhwah tetap dihati...

p/s..lepas ni boleh lah kita pakai ramai-ramai membeli e_book dan buku mutiara agar ukhwah.com terus on dan tidak akan down lagi
[ Telah diedit oleh: Eyo pada 18-05-06 15:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For EyoProfil   Hantar PM kepada Eyo   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-06 16:00


assalamualaikum wrwb...

alhamdulillah ukhwah.com bernafas semula...

tahniah kepada NAZA_FIRMAN kerana berjaya dapatkan sumbangan dari MAINS...lepas ni kalau ukhwah.com buat program di mana-mana di NS boleh mohon sumbangan dari MAINS terutamanya kalau program tu untuk masyarakat Islam di NS.

pada akhie Kang...janganlah hentam sangat puak NATO dalam ukhwah.com, mana akhie tau mereka tak buat apa-apa...ana tiap2 kali bertugas doakan ukhwah.com kembali hidup...itu bukan action ka?.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 16:04


emmmm.....alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-06 19:35


Pada 16-05-06 16:33 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!



6. Kepada NATO (No action Talk Only) juga terima kasih kerana ia adalah cabaran. Memang dalam mana-mana persatuan, pertubuhan, perkara seumpamanya adalah sangat, sangat, sangat, sangat lazim dan biasa. Memang serta-merta akan memberi respons luar biasa jika menghentam, mengkritik tanpa penyelesaian, teguran lagak hero Hindustan, teguran yang diambil copy and paste entah dari mana-mana, mengarahkan itu ini, cadangan kosong, seruan, sedia membantu, tetapi hakikatnya adalah NATO.

Mari teruskan. Ukhwah.com kembali beraksi!



nampaknya Kang macam marah saja..walauapapun Ukhwah.com dah kemnali aktif setelah hampir 3 minggu menyepi..alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 08:48


marah ke tu?? tak ada bunyi marah pun...

apa-apa pun kita harus berusaha untuk mengekalkan portal ini selain dari doa.. alhamdulillah syukur portal telah kembali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 08:57


doa mesti disertai dengan usaha.kalau asyik doa saja,senangla seluruh umat ISLAM sekarang ni.tak payah kerja,doa saja dapat duit jatuh dr langit.tak payah belajar,doa saja dapat flying colours.

p/s:kepada golongan NATO (termasuk saya),usahakanlah sekurang2nya beli ebook tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 09:23


NATO tu apa, kura2 ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 09:49


NATO:North Atlantic Treaty Organisation :)

ketotoi:sila baca artikel sebelum posting..kalau masih faham NATO itu sebagai kura-kura..terpulang la :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 09:59


Pada 19-05-06 09:23 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

NATO tu apa, kura2 ke?


NATO untuk posting ini: Nak Apa? Tempeleng Ok?


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 10:10


No Action Talk Only
NATO, :di hehe macam-macam istilah.
Moga terus maju dan diredhai Allah selalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:00


bismillah....

alssalamualaikum...

ana pun rasa-rasa macam NATO juga...:-?....:-

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 11:38


Pada 19-05-06 09:59 , safa_indah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-05-06 09:23 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

NATO tu apa, kura2 ke?


NATO untuk posting ini: Nak Apa? Tempeleng Ok?



bagus juga maksud NATO versi safa_indah.. :lol: :lol: :lol: :-di


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:52


alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-06 16:30


susah hati ukhwah..tidak dapat di ekses....alhamdullilah dah kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-06 11:26


Pada 19-05-06 08:57 , tornado posting:

!!! QUOTE !!!

doa mesti disertai dengan usaha.kalau asyik doa saja,senangla seluruh umat ISLAM sekarang ni.tak payah kerja,doa saja dapat duit jatuh dr langit.tak payah belajar,doa saja dapat flying colours.

p/s:kepada golongan NATO (termasuk saya),usahakanlah sekurang2nya beli ebook tu..



pihak ADMIN dan MT tak pernah kenal erti putus asa dengan usaha2 serta doa yang dipanjantkn kepada NYA...tapi jika hanya kami sahaja yang berusaha tetapi pada ahli2 yang lain hanya berdoa tanpa membantu perjuangan usaha ini...insyallah xmustahil 1 hari nanti ukhwah.com akan down dan xakan on sampai bila2...

belilah e-book atupun buku mutiara sebagai 1 bantuan ikhlas kepada ukhwah.com.....

: SePaKaT mEmBaWa BeRkAt : ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-06 11:39


tak nak jadi NATO dah, hanya ucap sayangkan ukhwah tapi tak membantu dikala susah... insaf2 :-( :-( :-(


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-05-06 18:45


apa-apa saja la....NATO ke...WHO ke WTO ke ILO ke...
ukhwah.com ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 22-05-06 23:24


heheheh... thank you ukhwah...sempat lagi hentam nato... ikhlas ..ikhlas..ikhlas mahu jaga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-06 02:33


Uish2...macam-macam orang ada dalam dunia!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 09:12


Pada 19-05-06 09:23 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

NATO tu apa, kura2 ke?



NATO tu itik serama kacukan kera duku..masalahnya dia tu boleh makan ke tak? sekor halal sekor haram dimakan :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 09:14


Alhamdulillah....dah lama tak mengunjungi ukhwah, sebab lama tak online, sibuk dengan tesis...Alhamdulillah ukhwah.com selamat beroperasi semula.. :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:09


alhamdulillah.............ukhwah dah kembali.
moga-moga ukhwah.com akan terus berkekalan..amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 10:25


insyaALLAH.marilah kita sama-sama rapatkan ukhwah sesama kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 11:01


Alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 14:39


Syukur alhamdulilah. Tahniah kepada tulang belakang Ukhwah yang bertungkus lumus memastikan Ukhwah.com kembali bernyawa, tanpa mengira masa dan wang ringgit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 14:54


Alhamdulillah...

rindu nak bertemu ukhwah.com

Syukran bagi yang terlibat dalam membaik puih ukhwah.com

marilah kita sama-sama berdoa agar urusan kita dipermudahkan...

insyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 12:26


alhamdulillah..ukhwah dah kembali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 12:28


alahamdulillah..dah kembali..rindu pula lama tak dapat buka portal..rindu untuk baca artikel..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:03


alhamdulillah akhirnya laman ukhwah dapat hidup kembali setelah pengsan beberapa hari... rindu dan gatal rasanya tak baca dan tulis beberapa artikel. pun begitu...dengan tulisan-tulisan sahabat ukhwah yang bermacam-macam ragam. perasaan suspen dan tertanya-tanya sentiasa bermain-main di kotak ingatan sama ada akan terus hujan sampai kepetang atau setakat tengah hari....

bagi saya laman ukhwah terdapat beberapa kelebihan berbanding laman-laman yang lain. saya dah melawat banyak laman tetapi laman ukhwah juga yang "world" dan memenuhi citarasa saya.

sebenarnya di laman ukhwah banyak info yang merangkumi semua aspek disamping ahli-ahli profesional yang mempunyai pelbagai fahaman. dengan demikian secara tidak langsung kita akan memperolehi info baru dan bertukar-tukar pendapat dan pandangan diantara satu sama lain.

terima kasih kepada semua tulang belakang....depan...kanan...kiri...atas....bawah...yang bertungkus lumus sehingga dapat di hidupkan kembali. semuaga ukhwah akan kekal dari dulu....kini...dan selamanya... takbirrr!!!!


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:39


alhamdulillah...segala puji bgNya..

tak lupa terima kasih buat semua yang bertungkus lumus..tahniah buat anda! :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:42


skrin hijau kembali berseri..menemani hari2..tambah pula sekarang musim cuti..gembiranya melayari UKHWAH yang di sayangi...

hihihi... :-di


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 18:54


xsenang duduk tunggu ukhwah ada balik... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 11:53


maka,sama2lah kita menjaga keamanan forum sejagat.:-dimesti ada orang belanja horlicks kat Shayuki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-05-06 12:55


Alhamdulillah..tahniah untuk ukhwah.com..semoga terus berjaya dan tersu memberi informasi terkini kepd semua


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 02:27


Salam alaik...
Ukhwah.com takkan padam....
kerana....ada insan yang selalu berada disampingnya....
hilang satu datang dua..kerana perjuangannya.....meliputi seluruh golongan masyarakat tak kira miskin atau kaya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-06 19:46


alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-06 20:09


bila tak ada..macam da tak ada kawan..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-06 15:59


alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149633 saat. Lajunya....