Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: ::MAJLIS AL FIRAQ:: ** majLis perpisahan**


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» ::MAJLIS AL FIRAQ:: ** majLis perpisahan**

Please Mendaftar To Post


Oleh ::MAJLIS AL FIRAQ:: ** majLis perpisahan**

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 12:39


Assalamualaikum..w.b.t

Ana ingin maklumkan..
satu JK “ Jejak Kasih ” untuk majlis perpisahan..
::: MAJLIS AL-FIRAQ::
akan diadakan pada 22 april 2006..
bertempat di perkarangan kolej Bank Muamalat..UUm..
sekitar jam 6 ptg..
Liqa ini hanya kaum MUSLIMAt sahaja..


Berikut tentatif sepintas lalu..
Jm6.. muslimat berkumpul…
Taaruf sambil makan malam bersama di café muamalat..
insyaALLAH.. boleh solat maghrib berjemaah.. di surau AP3..

jemput.. semua warga ukhwah.com.. dari UUm..
tiada bayaran dikenakan..
tema pakaian… jubah @ mini jubah + baju kurung..
moga dapat bersua buat kali terakhir..
warga ukhwah.com dari UUm..

antara warga ukhwah dijangka akan hadir..
:: simple-shida
::ismi-safiza
::ilma
::tulipjingga
::uniq-girl
::ilah
::serindit
::liasari
::amna_liana
::princess_ixora
::nurizmi
::dhatiku-jua
::zekiyya
::nurlin
etc.. dalam proses pencarian...

Sahabat yang lain.. dijemput juga ya..

Pada 23 april 2006 pula..
Ana akan adakan version
:: MAJLIS AL-FIRAQ –JABAL KACHI…
So.. warga kolej ana.. dan kolej jiran ana..
jemput hadir di MALL JABAL KACHI ye..
tunggu di astaka.. meja makan..
di tengah-tengah tu..
kita makan bersama.. dan kemudian boleh solat jemaah di masjid..
insyaALLAH..

Sukacita dimaklumkan.. LIQA ni HANYA untuk MUSLIMAT sahaja…
So.. tema sama dengan version di kolej muamalat..
jubah @ mini jubah + baju kurung..

>>> warga RAKAN MASJID jabal kachi.. undangan ISTIMEWA

akhiran.. moga kehadiran antuma.. sila pm @ SMS ana..
atau boleh pm pada wani- bagi wakil jabal kachi 1..
nak no.. kena minta dari ana..hihi..

ok.. syukran.. wa ahlan wasahlan…

:-di :-di :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 22-04-06 14:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 18:40


insyaALLAH kak shida...
aini akan joint jk tu nanti..kalau tak ada aral melintang...

em..kepada kawan-kawan yang ada kat uum tu....mehla meriahkan program ni..rasanya nila program last dengan kak shida..nanti kak shida dah tak ada..sedihnya...

..jika dikatakan embun pagi itu suci..suci lagi pngorbanan dan keikhlasan...jika dirasakan permata nilam itu indah..indah lagi ukhwah yang trjalin antara kita...betapaku mnghargai perhbungan yang terbina ini..moga ianya menjadi cahaya di akhirat kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 18:47


insyaAllah, pas akak exam sok...akak join..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 15:03


em.. lupa nak promote..
ana bawa buku mutiara hikmah..
pada yang berminat nak beli sambil menderma.. bolehlaa..
dapatkan dari ana.. limited edition..
dah nak habis..
each rm5...

insyaALLAH.. jumpa semuanya di kolej muamalat + kolej jabal kachi..
ilalliqa'....

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 15:53


assalamualaikum..
sory shida tak ada kredit nak reply mesej...
inya Allah saya datg...
hari ni pukul 6 ek...
saya pun last sem jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 17:35


tumpang lalu... :-)

Bertahun kita bersama
Satu cita-cita
Menuntut ilmu bekalan jiwa
Segala onak dan duri sama ditempuhi
Menuju redha Ilahi

Setiap pertemuan ada perpisahan
Demikianlah lumrahnya alam
Tiada yang dapat lari ketentuan Ilahi
Segala tertulis sejak azali

Sekarang masa berpisah kenangan pahit indah
Tentu terpahat di sanubari
Maafkan silap dan salah
Kita insan yang lemah
Yang kuasa hanya Rabbul Izzati

Doakan kebahagiaan
Ditetapkan iman
Buat menempuh semua cabaran
Mudah-mudahan semua ditentukan syurga
Bahagia mendapat restu Yang Esa


moga majlis ini berjaya dilaksanakan..
sesungguhnya tiada apa yang dapat menggantikan keindahan ikatan UKHWAH yang dijalinkan atas keindahan cahaya keimanan yang menyuluh tiap sanubari. Jadikan kalam Allah SWT sebagai pimpinan dan sunnah Rasul sebagai panduan tiap langkah.

p/s : teringatlah pulak kenangan hari2 terakhir di UUM, sayu dibuatnya...


-----------------
:.: Fastaqim Kama Umirta :.:

http://tintapermata.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 21:52


Assalamua'laikum

Dah pun tamat majlis, alhamdulillah :) sesi Kolej Bank Muamalat,
insyaAllah, esok sesi Kolej Bukit kachi pulak..
Apapun, hujan rahmat yang mengiringi kedatangan teman2 muslimah semua... :)

pada simple_shida, jadikanlah perpisahan ini sebagai tali ukhwah yang utuh dan kejab dipegang kemas dengan rahmat kasih sayangNya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 22:45


!!! QUOTE !!!

pada simple_shida, jadikanlah perpisahan ini sebagai tali ukhwah yang utuh dan kejab dipegang kemas dengan rahmat kasih sayangNya..



ila ukhtie shaf.. syukran jazilan..
moga kenangan kita togeter.. tersemat di kalbu..hihi..
mohon ampun maaf kak..huhu.. kak banyak tolong ana...
mintk halal.. makan minum.. :lol:

ok.. berikut ana maklumkan laporan tentang
JK :: MAJLIS AL-FIRAQ::

ana dan sahabat dari kolej bukit(jabal) kachi 2.. bertolak kira-kira
jam 5.30.. kemudian.. berjumpa dengan raudhah di bus stop laluan B..
lalu terus menuju ke destinasi..

sampai saja kolej muamalat.. hujan renyai-renyai membasahi bumi..
sahabat ana berkumpul di cafe muamalat..
ana lantas ke pondok yang dijanjikan..hihi.

kelihatan.. seorang muslimah...hihi.. tak kenal siapa..
but ana assume.. she sahabat ukhwah..
naa'm.. ilah-ganu.. dah kutemui... :-di :-di
ana mintk tolong booking pondok tu..

plan bertukar lantaran dek hujan turun..
so.. plan B terus berkumpul di cafe muamalat..
jm6.25.. kami semua pun mengORDER makanan..

senarai sahabat ukhwah.com yang hadir..
*simple-shida
*ismi-safiza
*dhatiku_jua
*nurizmi
*tamsilan
*uniq_qurlz
*ilah_ganu
*jihad_sufi
*serindit


::: ilma, tulipjingga, amna-liana,princess-ixora,chummil, dan sahabat lain..tak dapat hadirkan diri.. kerna atas urusan yang penting..em.. tak ada rezeki nak jumpa kalian..

tapi.. WAJIB datang version kachi ye.. :lol: :lol:
syukran jazilan pada yang sudi meluangkan masa berJK..

jm6.45ptg: makan malam bersama
                 sambil makan. sambil TAARUF kan diri..
                 selesai bersantap.. semua ke surau ap3..
                 solat jemaah maghrib bersama..

~~~sesi bergambar....

jm8.00 mlm: sedikit santapan rohani..
terjemahan dari surah AL MULK..

jm8.20mlm: kuiz IQ menguji minda..bermula..
                 hihii.. ni yang bestt.. dok kenakan sahabat ukhwah.com

jm8.40mlm .. stop isyak..jemaah..

jm9.00mlm.. sambung lagi.. menjawab soalan yang memang menguji IQ hihii.. ( ramai ngomel.. kak soalan final pun tak susah macam ni..)
:-di :-di :-di

9.20mlm... jawapan diberikan oleh simple-shida..
markah tertinggi dari 21 soalan.. ialah... tutt.....
RAHSIA :lol: :lol:

kita tunggu dan lihat bagi versi bukit kachi.. @ jabal kachi..
adakah mereka dapat menandingi sahabat dari warga kampus yang menginap di dalam..hihi.. tunggu... malam esok.. insyaALLAH..

akhiran.. jam 9.40mlm.. ana dan sahabat pun bertolak pulang..
jazakallah pada yang hadir...

moga ukhwah fillah.. abadan.. abada...
wassalam....




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 23-04-06 01:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-04-06 22:45


!!! QUOTE !!!

moga majlis ini berjaya dilaksanakan..
sesungguhnya tiada apa yang dapat menggantikan keindahan ikatan UKHWAH yang dijalinkan atas keindahan cahaya keimanan yang menyuluh tiap sanubari. Jadikan kalam Allah SWT sebagai pimpinan dan sunnah Rasul sebagai panduan tiap langkah.



aiwah... syukran jazilan..ya akhi...
:-di :-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 23-04-06 00:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 01:32


nak promo.. banner untuk
MAJLIS AL-FIRAQ, versi kolej muamalat...



time kasih mr kang..
:-di :-di :-di

version kolej bukit kachi..




-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 23-04-06 01:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 08:36


Tahniah shida dan sahabat2 UUM atas majlis perpisahan tersebut. Moga hanya perpisahan sementara dan kalian akan terus bertemu, walau tak di alam nyata masih bertemu di Ukhwah.com

Lepas ini Shida dah jadi graduan UUM, moga Shida dan sahabat yang lain terus sukses di masa akan datang.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 14:00


tahniah pada entum semua, buat yang dah graduate tu, moga terus berjaya dalam setiap lapangan yang bakal dilalui nanti, uum and insaniah tetap dihati ini, ilalliqa min ex uum from Heitech padu Berhad

dibumi yang permai ini
dibawah sinaran mentari
diri ini telah berjanji
menuntut ilmu kerana ilahi

insaniah ku yang barakah
disinari pendidik berkuality
dengan kasih sayang dihati mereka
ilmu dan budi melangit tinggi
duhai teman ayuh bersama
mencari mutiara berharga
untuk diri agama bangsa jua negara. :-di


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"
[ Telah diedit oleh: zulmi pada 24-04-06 14:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 22:25


maaf.. ana lambat hantar report..
ana dah cuba buka portal ptg tadi.. tapi tak berjaya ditembusi..hihii
server di tahap yang begitu...hihi.. pahe..pahe saja laa :lol:

berikut kiehadiran bagi LIQA'..
MAJLIS AL-FIRAQ versi
kolej bukit kachi.. 23 april 2006


*simple-shida
*amna-liana
*princess-ixora
*nurizmi
*zeikiyya
*nurlin
*aziela
*munira
*fudla
*husna
*munira
*naimaton
*zaidah
*murni

majlis bermula jm6.15..
kemudian mangambil ORder untuk makan malam..
ana seorang saja makan laksa.. hihi.. tak ada mood nak makan nasi..

6.45 bersantap bersama... sambil bergambo..

7.25.. bergerak ke masjid.. jemaah maghrib..

8.15.. aktiviti pertama.. mula.. dengan membina PUZZLE
hihi.. macam-macam gelagat..
ambuii.. princess-ixora siap beli seletip lagi..hihi..
( almaklumlaa ada pengalaman LIQA MAHABBAH lepas)
tapi.. kali ni gambar lain..hihi..

kemenangan berpihak pada pasukan princess-ixora+aziela dan juga zaidah+naimaton..hihi.. dua-dua menang laa..

tapi puzzle yang nampak seni.. more pada pasukan zaidah.. :-di :-di
kerna dibantu oleh pengadil juga...heheh..

next.. masa untuk menguji IQ.. mengasah minda sahabat ukhwah..
masa ni laa ana sekali lagi.. memBULi sahabat ukhwah.com
setelah memBULi sahabat di versi kolej muamalat.. :-di :-di

terdapat 4 pasukan..
1) zeikiyya+husna
2)naimaton+zaidah
3)aziela+princess-ixora
4)murni+nurlin


(sahabat yang lain.. tak dapat menyertai..kerna keesokan hari.. ada exam...apapun..syukran luangkan masa bersama untuk makan malam..dan berLIqa..walau pun seketika.. :lol: )

setelah berhempas pulas.. memerah idea.. mengAPLIKASikan segala ilmu..yang dipelajari..semasa dalam dewan kuliah...
tiba masa untuk simple-shida.. mengumumkn jawapan..
hihi...

jeng..jeng..
kumpulan paling tinggi markah.. jatuh pada..
kumpulan ke2...
naimaton+zaidah
syabas.. congrates.. :-di :-di

majlis al-firaq tamat jam 10.30..
pada sahabat ukhwah yang hadir..
jazakallahu khairan kasiran..

syukran jazilan.. tak terhingga dengan sportingnye..
adik-adikku memberi support..+ komitmen dalam menjayakan majlis ni...

pada yang belum mendaftar sebagai warga ukhwah.com
cepat-cepatlah mendaftar..hihi..

akhiran.. kak mohon ampun maaf.. atas lawaks yang terbabas..
terkasar bahasa.. ayat..dan sekapal dengannya..
salam perjuangan..
salam mahhabbah..

moga jumpa lagi di JK ukhwah.. yang lain..
syukran jazilan byks..
maatassif jidda..
wsslmm...

:lol: :lol: :-di :-di :-P :-P


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:55


erm....rindu pada semua...gambar mana shida...saya punya belum cuci lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:45


ooo.....ada prog ke kat uum,tak cerita kat kita pun......huhuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 12:21


masa tu tengah ming last exam...ada juga yang dah habis exam...saya masih ada exam lagi...Sorry lah apizz....lupa nak bagitahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 15:21


yana.. sory.. lambat nak reply..
baru balik rumah ni.. baru laa dapat ubat winduu.. ngadap pc..
tempat prktikal tak ada internet..so.. sabar saja laa..

gambar dah lama shida scan.. tapi tak boleh nak upload dalam ukhwah..
time tu.. ukhwah.com ada masalah sikit.. ..
ok.. shida upload dalam galeri.. also dalam blog soon..

gmbo lain.. boleh tengok dalam fotopages shida.. o frenster..
http://nuhay2k.fotopages.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 13:19


thank u shida...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113149 saat. Lajunya....