Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: Kenapa konsert nasyid ramai dihadiri perempuan...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» Kenapa konsert nasyid ramai dihadiri perempuan...

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa konsert nasyid ramai dihadiri perempuan...

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 19:13


betul ke...apa pendapat anda... memang ada budak laki yang datang tengok...tapi bilangannyer terlalu sedikit bbanding perempuan.... hmm...Kenapa ye? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 19:16


erm maybe budak-budak laki kurang gemar skek agaknya...entah ana pun tak tahu hhehe..tapi depends pada artis agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 20:37


lelaki beli kaset saja...tak pergi konsert..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 20:40


Dah inteam atas pentas, perempuan suka la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 21:07


****************************************

sebabnya dah memang bilangn kaum hawa ni lebih ramai dr
kaum adam..
bukan konsert nasyid saja tapi konsert lain pun sama juga tapi Kalau konsert rock2 xkot..laki lebih ramai agaknya Kalau rock2 ni...
ish apa la yang diminatnyer rock2 ni??:-?
baik minat kat abang-abang raihan!!


timung susu so deh!!

*****************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 18-04-06 18:51


sebab artis2 ramai lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 19:08


Pada 17-04-06 21:07 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

****************************************

sebabnya dah memang bilangn kaum hawa ni lebih ramai dr
kaum adam..
bukan konsert nasyid saja tapi konsert lain pun sama juga tapi Kalau konsert rock2 xkot..laki lebih ramai agaknya Kalau rock2 ni...
ish apa la yang diminatnyer rock2 ni??:-?
baik minat kat abang-abang raihan!!


timung susu so deh!!

*****************************************


kalau konsert ramai palk perempuan datang..masjid ke surau ke..sikit pulak..

p/s mereka yang ada penyakit strok dan 'ulu re' tidak digalakkan memakan TIMUNG SUSU..bahaya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:35


hakikat yang sukar diubah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 06:40


hmm.... kalau konsert yang lain pun budak perempuan ramai.... mungkin bilangan yang ramai effect jugak agaknya.... ataupun irama nasyid ni sesuai dengan perempuan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 10:29


Mungkin disebabkan naluri jiwang perempuan agaknya ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 12:29


Pada 17-04-06 20:40 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Dah inteam atas pentas, perempuan suka la...

dah kahwin pun ada yang suka?


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 13:19


****************************

ha ah betul tu ubai...
Kalau masjid ke surau ke sikit pula ek...
eh saya pergi memeriahkan surau...:di

alhamdulillah saya xdok sakit strok ke
'ulu re' ke..
ulu re ni sejenis penyakit gapo ek??

hehehe timung susu so deh!!

***************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 17:04


normal lah itu.....hik...hik tak percaya tanya artis nasyid

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

fizazri
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2006
Ahli No: 21849
Posting: 10
Dari: bumi ALLAH

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 17:07


baguz2....em..taktaulah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizazriProfil   Hantar PM kepada fizazri   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 20-04-06 19:48


Pada 20-04-06 10:29 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin disebabkan naluri jiwang perempuan agaknya ...



mungkin.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 03:38


:-) assalamualaikum....


    Saya setuju...saya pernah pergi konsert nasyid..dan tidak dinafikan perempuan lebih ramai dari lelaki...pada saya,lelaki lebih suka pada muzik rock dan metal dari nasyid...buktinya jika kita lihat pada konsert metal atau rock,lebih ramai dihadiri oleh kaum lelaki ini....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

mp3
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.04.2006
Ahli No: 23953
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 06:52


Lelaki ni tak suka kalau dilabel sebagai jiwang karat. Sekarang ni, trend nasyid asyik pasal cinta saja. Segan la mereka nak datang. Kalau aliran nasyid seperti Hijjaz, Raihan, Rabbani dan yang seumpamanya, insyaAllah lelaki akan ramai hadir.

Ps: Saya tak sanggup nak pergi konsert nasyid In Team dan yang seumpamanya :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For mp3Profil   Hantar PM kepada mp3   Pergi ke mp3's Website   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 07:29


perempuan suka laggu2 nasyid,
laki biasalah, lebih suka lagu rock!!!
hehehe...jangan marah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 08:44


macam- macam ada.......hihiiiihihih
apa kes laaa.....macam ini pun nak survey jugak ke????

hampeshhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 12:10


Salam. Perempuan kat mana-mana pun ramai. kat IPT pun ramai perempuan, kat ceramah agama or motivasi pun ramai perempuan. entah, lelaki ni suka menyorok agaknya? Hehehe. Gurau saja, jangan ada yang terasa pulak ye? :-di


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-04-06 13:24


jom tengok konsert...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-06 13:51


**************************
jom jutawanmuslimah...!!:di
tapi nak tengok konsert apa ni??
konsert inteam ke??hehehe:di

************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 24-04-06 14:40


orang laki dengar lagu saja, siapa yang nanyi tu tak penting... entah la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 15:18


let jom....huhahahuuahaua

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

apiz_craze
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20454
Posting: 7
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-06 15:53


assalamualaikum...maaf la kalau lidah ni tersalah cakap..mula2 sekali...tahniah la kepada penyanyi2 nasyd negara...sebab memilih nasyid sebagai satu cara untuk berseni..kalau brcakap bab siapa yang lagi ramai pergi konsert nasyid ni...memang tak dinafikan la...kaum hawa lagi ramai...Kalau tanya Kenapa...macam-macam alasan dan sebab yang diaorang bagi...dan kumpulan yang laing laris jadi tumpuan adalah kumpulan nasid yang bawak nasiy kontemporari ni...nasyid era baru kononnya...guna alat2 yang tak boleh digunakn...lirik pulak kebanyakannya adalah untuk memuji wanita,perhubngan 'kasih kekasih' dan macam-macam lagi yang entah apa-apa entah...saya bukan nak kutuk...tapi tolongla semak balik makna nasyid yang sebenarnya...kebanyakan kaum hawa ni dia sensitif...bila dengar lagu yang mendayu2...lagi la sensitifnya...maaf kepada kaum hawa..tapi itu yang saya dapat lihat dari pengamatan saya...bila dengan kumpuln nasyid ehem2 nak buat konsert...berebut2 nak pergi...sampai kena sewa bus lagi...ish3...kateny apa...lagu best...banyk pengajaran...memang sestengah tu ada...tapi kalau kena kmpulan yang tu...apa yang ada? lagu puji perempuan...kasih la...cinta masa sekolah la...cuba tengok senior2 dalam dunia nasyid ni yang bawak nasyid yang sebenarny...peminat bukan saja perempuan...tapi dari segenap lapisan masyarakat...nenek saya pun suka dengar...jadi...tolongla balik kepada makna nsyid sebenar...nasyid adalah cabang dakwah dalam islam yang sangt berguna nilainya...gunakan sebaikny...jangan hanya nak kutip duit..betulkkan niat kita...maaf sekali lagi...assalamulaikum


-----------------
selamat tinggal dunia....
[ Telah diedit oleh: apiz_craze pada 24-04-06 15:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiz_crazeProfil   Hantar PM kepada apiz_craze   Quote dan BalasQuote

apiz_craze
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20454
Posting: 7
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-06 15:53


assalamualaikum...maaf la kalau lidah ni tersalah cakap..mula2 sekali...tahniah la kepada penyanyi2 nasyd negara...sebab memilih nasyid sebagai satu cara untuk berseni..kalau brcakap bab siapa yang lagi ramai pergi konsert nasyid ni...memang tak dinafikan la...kaum hawa lagi ramai...Kalau tanya kenapa...macam-macam alasan dan sebab yang diaorang bagi...dan kumpulan yang laing laris jadi tumpuan adalah kumpulan nasid yang bawak nasiy kontemporari ni...nasyid era bar kononnya...guna alat2 yang tak boleh digunakn...lirik pulak kebanyakannya adalah untuk memuji wanita,perhubngan 'kasih kekasih' dan macam-macam lagi yang entah apa-apa entah...saya bukan nak kutuk...tapi tolongla semak balik makna nasyid yang sebenarnya...kebanyakan kaum hawa ni dia sensitif...bila dengar lagu yang mendayu2...lagi la sensitifnya...maaf kepada kaum hawa..tapi itu yang saya dapat lihat dari pengamatan saya...bila dengan kumpuln nasyid ehem2 nak buat konsert...berebut2 nak pergi...sampai kena sewa bus lagi...ish3...kateny apa...lagu best...banyk pengajaran...memang sestengah tu ada...tapi kalau kena kmpulan yang tu...apa yang ada? lagu puji perempuan...kasih la...cinta masa sekolah la...cuba tengok senior2 dalam dunia nasyid ni yang bawak nasyid yang sebenarny...peminat bukan saja perempuan...tapi dari segenap lapisan masyarakat...nenek saya pun suka dengar...jadi...tolongla balik kepada makna nsyid sebenar...nasyid adalah cabang dakwah dalam islam yang sangt berguna nilainya...gunakan sebaikny...jangan hanya nak kutip duit..betulkkan niat kita...maaf sekali lagi...assalamulaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For apiz_crazeProfil   Hantar PM kepada apiz_craze   Quote dan BalasQuote

Faris_Ahlamiyy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.11.2004
Ahli No: 12439
Posting: 45
Dari: Taman Setiawangsa, Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 18:36


fitrah manusia sejak azali ingin mencari tenang, tenteram dan bahagia. mungkin mereka terjumpa ketiga-tiga fitrah tersebut di sana semasa mendengar lagu-lagu nasyid. tak apa pergi ke konsert nasyid, asal matlamat dan tujuan mencari redha Allah SWT. :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faris_AhlamiyyProfil   Hantar PM kepada Faris_Ahlamiyy   Pergi ke Faris_Ahlamiyy's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 21:18


maknanya perempuan lebih suka nasyid berbanding lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 22:06


tak tahu...sebab wanita tu dah ramai maka semua konsert ramai wanita

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-06 15:54


memang dah macam tu...perempuan prefer nasyid agaknya..tambah-tambah yang slow2+cintan2 sikit...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:43


penasyid pun lelaki yang ramai,peminat nasyid surela perempuan,kalau penasyid perempuan ada ke perempuan ye ye nak minat,ish jangan harap lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:46


Ooo..senang saja...Kenapa konsert nasyid dihadiri ramai perempuan..sebab orang lelaki tak ramai nak hadir...kalau xsettle la masalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 01:07


Assalamualaikum minur..
erk..macam perli ana saja. :P hehe..ana tak pergi konsert nasyid yehhh..
uruskan konsert nasyid saja. :P

tentang persoalan tu, hakikat memang sukar nak diubah..
mungkin jugak jiwa wanita ni lembut..suka dengar lagu2 nasyid yang mententeramkan hati :)

wallahu'alam. wassalam :)


-----------------
..bila takwa pakaian kita, urusan kita dimudahkan, kerana kita sudah menjadi ahlillah, begitu indah hidup bersama Tuhan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 12:03


tak kira la apa konsert sekalipun, yang ramai hadir ialah wanita. tapi setiap konsert ada kelompok peminat yang tersendiri.. yang ada kesedaran akan ke konsert nasyid, yang kurang sedar akan ke tempat2 lain yang mungkin terarah kepada maksiat..

lelaki tak ramai mungkin kerana mereka beranggapan bahawa konsert bukan sesuatu yang penting bagi mereka. banyak lagi perkara yang lebih bermanfaat dari itu.

tepuk dada tanyalah iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

I-Dei
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22558
Posting: 34
Dari: di.trnung

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:02


assalamu'alaikum...

ana setuju dengan ubaidillah,kalau kat masjid/surau laki saja yang ramai, perempuan ada tapi yang dah tua.memanglah perempuan tak sunat pergi masjid tapi ketika ada kuliah/mengajar kitab wajib tuntut ilmu.satu lagi suara laki lebih sedap dari perempuan bila bernasyid.

Bookmark and Share

    


  Member Information For I-DeiProfil   Hantar PM kepada I-Dei   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:10


perempuan tak ramai di masjid atau surau disebabkan halangan yang tak boleh nak dielakkan.. banyak benda yang tak baik darpada baiknya. lainla kalau ada majlis ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:30


apa salhnya perempuan lebih ramai pergi tengok konsert nasyid????hmm..dah lelaki tak mahu pergi.....kaum hawa yang pergi..if nak kaum lelaki ramai,kaum lelaki pergi la konsert nasyid...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:33


Pada 17-04-06 20:40 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Dah inteam atas pentas, perempuan suka la...


hmm..ni Kenapa la babitkan inteam... ;-) ;-) ...jangan buat assumption sendiri... :-? :-?


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 14:30


dari pergi konsert rock, baik pergi konsert nasyid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-05-06 21:02


entah...tak pernah pun pergi konsert...xbminat :-P


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 23:34


iye tak pernah pergi konset jejauh dekat kampus pergi la... :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 04:21


Alhamdulillah lah itu daripada pie sure heboh yang merapu baik pie konsert yang mengalunkan irama berkonsepkan islamic dan mengingati Allah insyaAllah...

memang lazimlah perempuan ni suka hiburan lagipun perempuan suka dengar suara lelaki ini mengalunkan lagu2 lembut ini bukan apa memang dah naluri kebanyakan wanita Allah dah jadikan sebegitu hehehe.

Tapi ingat konsert2 jugak solat dan batasan syariat perlu juga dijaga jangan dok tengok nasyid kita lewa dengan benda-benada itu.

k see you di forum

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

shelovewhite
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24501
Posting: 3
Dari: green world

Perak  


posticon Posting pada: 29-05-06 10:07


hmm.... kalau konsert yang lain pun budak perempuan ramai.... mungkin bilangan yang ramai effect jugak agaknya.... ataupun irama nasyid ni sesuai dengan perempuan saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For shelovewhiteProfil   Hantar PM kepada shelovewhite   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 21:09


tengok saja la carta ikim.fm pemanggilnya pun semua perempuan


-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T
[ Telah diedit oleh: emi pada 01-06-06 21:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-06-06 21:48


Pada 17-04-06 20:40 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Dah inteam atas pentas, perempuan suka la...



agaknya la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-06-06 21:55


Pada 24-04-06 06:52 , mp3 posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki ni tak suka kalau dilabel sebagai jiwang karat. Sekarang ni, trend nasyid asyik pasal cinta saja. Segan la mereka nak datang. Kalau aliran nasyid seperti Hijjaz, Raihan, Rabbani dan yang seumpamanya, insyaAllah lelaki akan ramai hadir.

Ps: Saya tak sanggup nak pergi konsert nasyid In Team dan yang seumpamanya :p




jiwang sangat ke... macam-macam.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 01-06-06 23:20


biasa la.lagu2 cinta ni,mahu nya depa tak suka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 12:48


Pada 01-06-06 21:09 , emi posting:

!!! QUOTE !!!

tengok saja la carta ikim.fm pemanggilnya pun semua perempuan



huahua..paling mals nak dengar bila ty soalan yang entah apa benda...lepas itu duduk cakap banyak....huhu....


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 13:06


saya lebih setuju dengan pendapat tasbih30...memang perempuan yang datang tu jiwang karat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nimble_one
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15305
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 14:00


mungkin kebanyakan nasyid sekarang berunsur jiwang...
so...ramai la kaum hawa yang pergi.....
errr...ana nak tanya sikit, kalau konsert raihan ke..rabbani ke..
ramai tak kaum hawa yang pergi?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nimble_oneProfil   Hantar PM kepada nimble_one   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 14:31


pada ana tak ramai sangat yang pergi konsert raihan dan rabbani yang nampak lebih kepada golongan pertengahan umur...tak pun words cinta/pujapuji wanita tak disebut...

memang kadangkala sesak nafas asyik dengar cinta,cinta,cinta....bosan....!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-06 14:49


senang saja...saya tanya balik...kenapa ramai penasyid ramai lelaki...
selalu nya perempuan saja nak tengok...bukan nak dengar sangat ... nanti mula la cakap..."eii...comel nya dia tu.."dan..." awak...saya suka bila dia perform"dan
"kena la dia pakai baju tu"

habis nak buat bagaimana...bukan tak ada lelaki dengar...ada saja...
tapi kalau dengar pun kat ceruk2 alam saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 09:14


Kejiwang karatan perempuan tak boleh dinafikan lagi ... apa pun biarlah kan .. tu rezeki masing-masing ... mungkin menghasilkan lagu nasyid jiwang adalah sebahagian dari strategi bisnes .... hijjaz pun susah payah tubuhkan syarikat sendiri dengan mengikat perut ... tiba-tiba kita nak kutuk-2 pulak .. tak apa la .. give them a break ... setuju tak ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 09:22


Pada 07-06-06 14:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja...saya tanya balik...Kenapa ramai penasyid ramai lelaki...
selalu nya perempuan saja nak tengok...bukan nak dengar sangat ... nanti mula la cakap..."eii...comel nya dia tu.."dan..." awak...saya suka bila dia perform"dan
"kena la dia pakai baju tu"

habis nak buat bagaimana...bukan tak ada lelaki dengar...ada saja...
tapi kalau dengar pun kat ceruk2 alam saja....


tak semua peminat nasyid macamtu :di. ana cukup minat nasyid, tapi ana tak pernah meminati penasyid. bagi ana, mereka itu hanya manusia biasa, tak sempurna. sebanya, kalau kita meminati penasyid, ditakdirkan satu hari nanti penasyid buat kesilapan, disebabkan itu kita berubah hati dah tak minat nak dengar lagu2 baik itu. kita lihat pada apa yang dibawa, bukan siapa yang membawa..
lagi satu, takut2 minat penasyid (berlainan jantina) ni jadi benda lain pulak. takut jadi maksiat hati dan lagha pula. nauzubillah..
sekadar pandangan peribadi

wallahua'lam


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 09:22


Pada 07-06-06 14:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja...saya tanya balik...Kenapa ramai penasyid ramai lelaki...
selalu nya perempuan saja nak tengok...bukan nak dengar sangat ... nanti mula la cakap..."eii...comel nya dia tu.."dan..." awak...saya suka bila dia perform"dan
"kena la dia pakai baju tu"

habis nak buat bagaimana...bukan tak ada lelaki dengar...ada saja...
tapi kalau dengar pun kat ceruk2 alam saja....


tak semua peminat nasyid macamtu :di. ana cukup minat nasyid, tapi ana tak pernah meminati penasyid. bagi ana, mereka itu hanya manusia biasa, tak sempurna. sebanya, kalau kita meminati penasyid, ditakdirkan satu hari nanti penasyid buat kesilapan, disebabkan itu kita berubah hati dah tak minat nak dengar lagu2 baik itu. kita lihat pada apa yang dibawa, bukan siapa yang membawa..
lagi satu, takut2 minat penasyid (berlainan jantina) ni jadi benda lain pulak. takut jadi maksiat hati dan lagha pula. nauzubillah..
sekadar pandangan peribadi

wallahua'lam


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 10:28


NO KOMEN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 12:19


Pada 17-04-06 21:07 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

****************************************

sebabnya dah memang bilangn kaum hawa ni lebih ramai dr
kaum adam..
bukan konsert nasyid saja tapi konsert lain pun sama juga tapi Kalau konsert rock2 xkot..laki lebih ramai agaknya Kalau rock2 ni...
ish apa la yang diminatnyer rock2 ni??:-?
baik minat kat abang-abang raihan!!




ermm..ana memang setuju dengan pandangan anti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 22:49


Pada 17-04-06 20:40 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Dah inteam atas pentas, perempuan suka lah...


awat pula sabitkan inteam...mereka semua kan dah jadi suami orang.

lagipun mereka dah pun menjalani proses "rebranding"...penjenamaan semula..
dah tak ada lagu2 cinta dalam album mereka.
judul album pun "tiada lagi cinta".
sbelum ni, mereka nyanyi lagu2 cinta pun atas permintaan syarikat rakaman mereka.
sekarang, mereka dah ada syarikat sendiri, "inteam records", bukan lagi bernaung di bawah hijjaz.
so, konsep mereka sekarang atas pilihan sendiri, iaitu "tiada lagi kasih".

tak baik mengutuk orang,dia dah tentu dapat pahala, kita?
tak tentu lagi dapat apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 22:54


hmm...ye ke..ana rasa lebih kurang saja agaknya..
tapi kebanyakan kumpulan nasyid tu lelaki, so lumrah alam lah perempuan lagi minat..
kalau kumpulan nasyid wanita lain lah fenomenanya kan..vice versa lah kan..]
jadi rasanya tak timbul masalah agaknya.. wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 12-07-06 04:19


Macam -macam..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

ismaradhiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23600
Posting: 65
Dari: Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-06 10:19


##ana cukup minat nasyid, tapi ana tak pernah meminati penasyid. bagi ana, mereka itu hanya manusia biasa.

ana tak suka nasyid yang jiwang sangat..ana lebih suka nasyid yang berunsurkan dakwah & ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismaradhiahProfil   Hantar PM kepada ismaradhiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-07-06 11:47


Assalamualaikum...

Nasyid...nasyid...perempuan...perempuan...mungkin kerana irama nasyid yang menusuk kalbu dan hati perempuan yang mudah terusik ni agaknya yang menyebabkan chemistry....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 12:09


sebab yang nyanyi lagu2 nasyid sekarang kebanyakanya ialah lelaki .. so tak heranlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 12:38


sebab nya yang nyanyi tu laki2..lagipun ...orang perempuan suka lagu yang lembut2 dan menyentuh jiwa..kalau lelaki lebih suka lagu ala2 rock ...tak begitu??


-----------------
Ya Ilahi..dengarkan suara hatiku..merayu..mengadu..di dermaga janjiMu yang pasti..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

mohdfatihee
Warga Rasmi
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25133
Posting: 3
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 12:43


mulanya anak takla kata nasyid ni salah.tapi ana pernah attend(tanpa dimaklumi awal) nasyid yang begitu ekstreem.siap ada drum+guitar karen.tapi penganjur katanya dah inform "jangan terlalu heavy".tapi ana sikit pun tak dapat terima bunyian semacam itu.bingit telinga.ana keluar sebelum konsert "nasyid" tu tamat,pada mereka2 yang bersama ana pada malam tu rasanya semua akan buat komen macam ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdfatiheeProfil   Hantar PM kepada mohdfatihee   Quote dan BalasQuote

illitasnim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21574
Posting: 38
Dari: Perak

qatar  


posticon Posting pada: 12-07-06 12:44


Itulah yang tak sedap nak dengar..macam ada udang yang tersembunyi di sebalik meehoonkan? Ana risau kalau ada niat yang lain..Yang penting kita nak dengar nasyid kerana mesejnya bukan kerana tuan punya suara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For illitasnimProfil   Hantar PM kepada illitasnim   Quote dan BalasQuote

illitasnim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21574
Posting: 38
Dari: Perak

qatar  


posticon Posting pada: 12-07-06 12:48


Itulah yang tak sedap didengar..macam ada udang di sebalik meehon kan?Yang penting kita dengar nasyid tak kisah di mana-mana..asalkan kerana Allah nak dengar mesej yang baik..bukan kerana tuan punya suara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For illitasnimProfil   Hantar PM kepada illitasnim   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 14:12


Pada 12-07-06 12:09 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

sebab yang nyanyi lagu2 nasyid sekarang kebanyakanya ialah lelaki .. so tak heranlah...


ana setuju dengan qhal...qhal anta dah mandi ke belum hari ni??jangan buat mcam semalam ye..


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 19:50


assalamualaikum..bagi ana kalau kita lihat kumpulan nasyid kebanyakkannya adalah lelaki.so bagi ana mungkin itu adalah salah satu sebab Kenapa kaum muslimin kurang bila ada konsert nasyid. actually depend kepada individu itu sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

jawa_kgbaru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2006
Ahli No: 27414
Posting: 53
Dari: Kampung Baru

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 23:44


besar kemungkinan mengatakan bahawa sebab muslimat ramai disebabkan mereka wujud ramai dari lelaki tetapi dari aspek psikologi ialah golongan mereka ini antara yang meminati nasyid.. tapi bab pergi masjid tu.. tak boleh nak jawab wallahualam...


-----------------
Benarlah tiada bahagia tanpa iman, benarlah tiada kebahagiaan tanpa Islam di jiwa


Bookmark and Share

    


  Member Information For jawa_kgbaruProfil   Hantar PM kepada jawa_kgbaru   Pergi ke jawa_kgbaru's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-11-06 23:52


ala,sebab golongna penasyid sekarang ni banyak yang muda belaka..cuba kalau ada persembahan dari rabbani,saya rasa,lelaki lebih ramai lagi..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 22:51


hehe... deeply inside, perempuan yang minat nasyid ni berkenan juga dengan wajah penasyid muda zaman kini. Terbuka rahsia kan.;P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 00:48


dulu waktu sekolah, memang teruja kalau artis nasyid datang buat konsert..sanggup keluar asrama..maklumlah..kat terengganu, konsert nasyid jarang sangat ada..tapi, bila dah study kat uia..dah boleh tengok selalu..tak pernah lah pulak beria nak tengok konsert..kalau pergi pun, tengok 1/2 jam..lepas itu mula tersengguk-sengguk..tak tau Kenapa..tapi, memang jadi ngantuk tengok konsert..even group Rabbani yang memang saya suka sangat..confirm tdurlah..that's yang i prefer dengar cd/ kaset saja..

so..artis handsome ke lawa ke..bukan jadi point untuk minat nasyid..bagi saya lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 11:48


Tak pelik lah kalau perempuan pergi konsert nasyid disebabkan penasyidnya...Perempuan pun manusia juga... ;-) ;-) ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:34


sebab yang penasyid tu lelaki.. so mestilah perempuan yang ramai.. laki ni kurang sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:40


betul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tepat sekali jawapan anta.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 12:44


sb lagu2 penasyid sekarang ni bagus2 semuanya. adakala peminat perempuan lebih gemar mendgr lagu2 dr penyanyi nasyid lelaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 13:38


mlm tadi PUO jmpt 1 kumpulan nasyid....memang best ramai yang datang...siap bagi peluang kat pminat myanyi kat pntas pergi... tapi syang kumpulan nasyid tu bagi peluang pada adik2 muslimat...so, ada lah seorang adik muslimat naik pntas...
saya tak tau ap jadi lepas itu sebab kami keluar ramai-ramai...sedih lah pyayi nasyid buat mcn tu...muslimat tak sesuai nyanyi d khlayak ramai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 15:03


Pada 07-06-06 13:06 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

..memang perempuan yang datang tu jiwang karat....


Mungkin jiwang tu mengalami pengoksidaan agaknya:

ferum --> proses pengoksidaan --> ferum oksida(karat)
jiwang --> proses pengoksidaan --> jiwang karat

jadi kalau nak hilangkan jiwang karat kena buat proses penurunan:

ferum oksida(karat)--> proses penurunan --> ferum
jiwang karat --> proses penurunan --> jiwang

hihihi..betul ke ni?dah tak ingat lah...:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 21-11-06 15:05


Jawapan ana: sama macam Kenapa juara AF semuanya lelaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-11-06 15:05


assalamualaikum...

fenomena ni bukan baru....sejak ana di UM tahun 90-an lagi...

p/s : terkenang mostalgia NadaMurni dan The Zikr... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 15:07


cari calon suami yang suka lagu nasyid agaknya... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 21-11-06 16:02


perempuan jiwa lembut..biasanya lagu nasyid ada unsur ketuhanan,kasih sayang..sebab tu perempuan suka..& mereka juga suka berangan & jiwang2..heh2..Sorry

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 13:09


a'a.... Kenapa perempuan lagi ramai?...
disebabkan artis?...
disebabkan nasyid?....
ataupun.....(haaa..jangan tak tambah....tambah lagi...)
(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 13:12


salam...
huhuhu...alhamdulillah...sekadar meminati alunan muzik nasyid...
tapi tak pernah lah pergi konsert2 nasyid ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 17:05


Perempuan....kat mana-mana pun ramai...Program yang berbentuk maksiat ke, program keagamaan ke, mesti perempuan yang ramai dari lelaki...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 17:15


ala..Kenapa tak persoalkan banyaknya lagu nasyid sekarang rata2 tentang cinta sesama insan..? nasib baik saya tak pernah pergi mana-mana konsert.. nasyid atau bukan nasyid.. dan nasib baik saya bukan peminat nasyid.. jujur dari hati, saya rasa begitu tidak selesa bila tengok orang lelaki yang berpenampilan baik tiba-tiba menyayikan lagu cinta.. tak sesuai lah.. harap maaf, ni pendapat saya sahaja.. jangan ambil hati ya peminat2 lagu nasyid..

Salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-12-06 20:22


benar kata gingie tu, saya pun setuju.
segelintir to seolah dah terpesong dr perjuangan menegakkan islam

pasal perempuan suka dengar penyanyi nasyid lelaki nyanyi....
habis nak dengar penyanyi nasyid perempuan???
setahu saya suara perempuan tu aurat.
saya tak pernah setuju perempuan jadi penyanyi walau bertudung dan tutup aurat
sekadar pendapat sendiri
don't be offended
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 20:59


Sebab wanita ramai kat dunia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.200892 saat. Lajunya....