Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: engineer vs doctor..


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» engineer vs doctor..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh engineer vs doctor..

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 22:26


Pada 01-02-07 18:14 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

ye..tambah pulak yang baru posting..asyik on-call saja.kurang masa untuk sama-sama dengan famly lah.tapi nak buat macam mana kan dah tugas...banyak pahala tu tolong orang sakit.

hmmm...tau pun.
so, to all engineers...bila sakit nanti datang jumpa doc jugak. betul kan..kan..kan...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 22:49


Pada 03-02-07 22:26 , zc posting:

!!! QUOTE !!!


hmmm...tau pun.
so, to all engineers...bila sakit nanti datang jumpa doc jugak. betul kan..kan..kan...



salam...
sapa kata engineer p jumpa doktor..?
kami jumpa bomoh lah... :-P :-P ;-) :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 23:20


Pada 03-02-07 22:49 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-07 22:26 , zc posting:

!!! QUOTE !!!


hmmm...tau pun.
so, to all engineers...bila sakit nanti datang jumpa doc jugak. betul kan..kan..kan...



salam...
sapa kata engineer p jumpa doktor..?
kami jumpa bomoh lah... :-P :-P ;-) :-D


bomoh ye...bomoh mana tu...? bomoh nujum pak belalang ke? nak kenal juga.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 01:45


Pada 03-02-07 23:20 , zc posting:

!!! QUOTE !!!



bomoh ye...bomoh mana tu...? bomoh nujum pak belalang ke? nak kenal juga.



biarlah rahsia... :-P :-P :-D :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 03:01


ala penting lah kedua-duanya..budak kecil pun boleh fikir..cuma antara dua tu yang lebih penting bagi aku adalah engineer..pasal itu cita2 ku..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

misZwhiTE
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2007
Ahli No: 28548
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-02-07 04:26


i'm a future scientist. insyaALLAH..doa2kan lah ye..
em,doctor vs engineer?? macam lebih kurang saja..hehe. asalkan kerja tu halal dan membawa kebaikan kepada semua,alhamdulillah..

Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar..

Yang paling berat itu AMANAH.
[ Telah diedit oleh: misZwhiTE pada 04-02-07 04:28 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For misZwhiTEProfil   Hantar PM kepada misZwhiTE   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 18:13


tak termasuk pun dalam dua-dua kategori huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

deli
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26732
Posting: 17

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 02:34


mind blok ar!doktor jeee, semua nak jadi doktor,semua nak jadi doktor, siapa nak buat kereta,bangunan,hmmmmmm,BUKAKLAH MINDAAAAAAAAAAA!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For deliProfil   Hantar PM kepada deli   Pergi ke deli's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 12:23


yuuupsss...2-2 nya penting....

" Dan Dialah yang mjadikan kamu sebagai khalifah2 di bumi dan Dia mengangkat darjat sebahagian kamu di atas yang lain, untuk mguji atas kurnia yang di berikanNya kepadamu. Sesungguhnya Tuhanmu sangat cepat memberi hukuman dan sungguh, Dia Maha Pengampun, Maha Penyayang" al-an'am : ayat 165

Engineer much better than a doctor...
Doctor much better than a engineer...
engineer dan docter are hamba Allah juga...

0 - 0 ....tak payah nak piki benda yang furu'.

wahai jemaah doctor sekalian ana minta maaf kalau ada tersalah taip...TYPING ERROR...hehehe (^_^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-02-07 12:26


suka keduanya...my future ambition..haha..maybe tak tercapai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 13:12


Pada 05-02-07 12:26 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


my future ambition..haha..maybe tak tercapai..


salam... kenapa anti cakap begitu..? :-? :roll: ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 23:07


betul-betul kedua-duanya pun penting

Bookmark and Share

  


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 00:34


insya'Allah ana bakal menyambung kontrak guru2 ana nak keluarkan kedua dua produk ni..insya'Allah dengan izin-Nya...tanpe guru siapelah kedua dua golongan ni ewahh!

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 13-02-07 17:23


sebenarnya kedua-dua elok dan glamour.....

http://www.DoItBiz2U.com/?ref=amylela

Bookmark and Share

  


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 13-02-07 17:24


kedua2 bagus

Bookmark and Share

  


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 13-02-07 17:26


jadi cikgu lagi best

Bookmark and Share

  


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 17:33


nak kahwin dokor or engineer ...tak dapat2 pun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 19:08


saya rasa doktor...
sbnya org Islam yang jadi doktor masih kekurangan...
Terutamanya doktor wanita perlu ramai....
Ianya fardhu kifayah....

namun engineer juga petang....
Buat masa sekarang & keadaan di malaysia saya berpendapat doktor lebih diperlukan...


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 19:12


Namun ikut minat seseorang jua...
Kalau tak minat jangan paksa diri....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 19:38


Pada 13-02-07 17:33 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

nak kahwin dokor or engineer ...tak dapat2 pun..


salam...

kena yakin dengn ketentuan Allah...
andai bukan dengan golongan yang ini,
mungkin yang lain adalah yang terbaik buat fazleena..
mungkin yang lain lebih cocok untuk fazleena..

yang penting diri'nya'.. ketaqwaannya, keimanannya..

berdoalah selalu moga dikurniakan pasangan yang soleh..

:-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 15:14


ana minat doktor..... hehe.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 19:31


saya ni bakal arkitek... insyaallah.. saya minat doktor jugak... ada sesiapa?.. hehe..:-)    gurau saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 21-03-07 19:45


Assalamualaikum wbt... lama benar tak masuk ukhwah.com. :) emm dr vs engineer? so as medical student ana rasa ana patut jawab jugak lah agaknya. pertamanya actually tak patut ada perbandingan tentang yang mana yang lebih baik, yang mana yang lebih perlu as masing-masing pun ada peranan dan tanggungjawab masing-masing dalam memastikan Islam tertegak dalam bidang masing-masing. Cuma mungkin mereka yang belajar ilmu perubatan ini lebih dekat dan lebih mudah untuk menginsafi tentang kebesaran Allah memandangkan mereka belajar perkara berkaitan ciptaan manusia, anatomy manusia, physioligynya bagaimana uniknya ciptaan Allah membawa kita mengagumi sebaik2 ciptaan Allah ini, berbanding pelajar engineer yang belajar lebih kepada bahan2 ciptaan manusia, machine, kenderaan dan sebagainya.

Selain tu, Imam As Syafie jugak pernah menyebut, ilmu tu ada dua: "Ilmu feqah untuk agama dan ilmu perubatan untuk tubuh badan"

Apapun seperti yang ana katakan tadi, masing-masing ada peranan sendiri dalam membawa Islam. Teringat kata-kata Dr Saaduddin, seorang ulama besar di Mesir ni, "adalah wajib bagi seseorang itu berada dalam bidang yang dia boleh berjaya dalamnya, kalau dia ada potensi untuk menjadi seorang dr, maka jadilah dr, kalau dia berpotensi untuk jadi seorang engineer muslim yang hebat, maka jadilah engineer, dan kalau dia boleh menjadi seorang ulama yang alim, maka jadilah"

Moga sama-sama mencari potensi diri dan sama-samalah membinanya demi Islam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 21-03-07 19:46


Assalamualaikum wbt... lama benar tak masuk ukhwah.com. :) emm dr vs engineer? so as medical student ana rasa ana patut jawab jugak lah agaknya. pertamanya actually tak patut ada perbandingan tentang yang mana yang lebih baik, yang mana yang lebih perlu as masing-masing pun ada peranan dan tanggungjawab masing-masing dalam memastikan Islam tertegak dalam bidang masing-masing. Cuma mungkin mereka yang belajar ilmu perubatan ini lebih dekat dan lebih mudah untuk menginsafi tentang kebesaran Allah memandangkan mereka belajar perkara berkaitan ciptaan manusia, anatomy manusia, physioligynya bagaimana uniknya ciptaan Allah membawa kita mengagumi sebaik2 ciptaan Allah ini, berbanding pelajar engineer yang belajar lebih kepada bahan2 ciptaan manusia, machine, kenderaan dan sebagainya.

Selain tu, Imam As Syafie jugak pernah menyebut, ilmu tu ada dua: "Ilmu feqah untuk agama dan ilmu perubatan untuk tubuh badan"

Apapun seperti yang ana katakan tadi, masing-masing ada peranan sendiri dalam membawa Islam. Teringat kata-kata Dr Saaduddin, seorang ulama besar di Mesir ni, "adalah wajib bagi seseorang itu berada dalam bidang yang dia boleh berjaya dalamnya, kalau dia ada potensi untuk menjadi seorang dr, maka jadilah dr, kalau dia berpotensi untuk jadi seorang engineer muslim yang hebat, maka jadilah engineer, dan kalau dia boleh menjadi seorang ulama yang alim, maka jadilah"

Moga sama-sama mencari potensi diri dan sama-samalah membinanya demi Islam...


-----------------
Dr Abdul Kadir


Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-03-07 20:46


Pada 02-02-07 18:55 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-07 10:30 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya engineering lebih bijak sebab mereka perlu kuasa matematik dan fizik yang melibatkan pengiraan dan rumus/formula, doktor hanya perlu hafal the function, part of the body, memorize saja sedangkan engineer perlu fikirkan nak create formula dan biasakan dengan pengiraan formula yang begitu banyak.
apa pun dua bidang tu mencabar minda, itu sebab bidang doktor dan engineer masih senang nak apply kerja.


kecik hati doktor2 dan juga bakal2 doktor kalau baca kenyataan ini... seolah-olah golongan kami ini kurang bijaknya... huhu syedih... :-( ... dalam medical pun ada kira-kira dik oi.. kami kira dosage untuk medication, how many litres of fliuid to be given.. bukan main bagi saja... kami pun bukan just main hafal saja anatomy of the body... seperti engineer jugak, each and every numbers that we counted, is very important, the numbers are almost equal to 'nyawa pesakit'... salah dosage patient juga akan merana... terlebih bagi fluid, patient juga merana... so, doctors are also good in mathematics although not as good as mathematicians or engineer perhaps... :-)


p/s: no offense ye Saifuddin... :-)



minta Mr Meow carik Doktor peribadi seorang dua... :-D :lol: :lol:


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:08


Pada 21-03-07 19:46 , hizbullah posting:

!!! QUOTE !!!



Selain tu, Imam As Syafie jugak pernah menyebut, ilmu tu ada dua: "Ilmu feqah untuk agama dan ilmu perubatan untuk tubuh badan"

Apapun seperti yang ana katakan tadi, masing-masing ada peranan sendiri dalam membawa Islam. Teringat kata-kata Dr Saaduddin, seorang ulama besar di Mesir ni, "adalah wajib bagi seseorang itu berada dalam bidang yang dia boleh berjaya dalamnya, kalau dia ada potensi untuk menjadi seorang dr, maka jadilah dr, kalau dia berpotensi untuk jadi seorang engineer muslim yang hebat, maka jadilah engineer, dan kalau dia boleh menjadi seorang ulama yang alim, maka jadilah"

Moga sama-sama mencari potensi diri dan sama-samalah membinanya demi Islam...



baikkk.... :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:52


Assalamualaikum...
nak respon sikit.

kata lecturer saya : u don't have to be good at memorization or work hard as a medical student but u have to be 'smart' to be an engineer.

kata umi saya ; nak ambil medic kena kuat belajar, kena banyak mengingat dan those traits are not your's.

kata saya ; sebab tu lah saya ambil engineering. I want to be 'smart' people.. no offense to doc sebab u all are genius people.

either doc or engineer. i love both but i can't be both. So, i choose engineering. But, i really hope more women will take medic. doc dah jadi fardu kifayah!!

perempuan suka lasak? i've to agree on that. sebab i'm one of that type of perempuan. i took mech E just to be different (selain minat) dan i know it's tough for a lady (macam interviwer saya cakap dulu).

Tu saja... doc pun tough but not physically by emosionally.. righto?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 01:06


doktor dan engineer??....erm.....kedua-duanya ok!....

graphic designer macam ana pun ok...hehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 08:45


jadi engineer ni lasak ke? :roll: :roll: :roll:
sebenar2nya,bukan engineering tu yang lasak tapi bergantung kepada tempat kerja.kat tempat saya kerja ni berlambak2 elect and mech engineer tapi semua kerja depan pc,dalam pjbt ada air-cond.memang tak ada maslah langsung kalau nak kerja pakai jubah berpurdah sekali pun.. :-D :-D


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:35


Pada 22-03-07 01:06 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

doktor dan engineer??....erm.....kedua-duanya ok!....

graphic designer macam ana pun ok...hehe....


iskk... yang itu lagi bagus annisa... ngaji molek deh...

p/s: vitamin_hati, maaflah ye kalau anta terasa... huhuhu..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 11:37


Pada 22-03-07 09:35 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 01:06 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

doktor dan engineer??....erm.....kedua-duanya ok!....

graphic designer macam ana pun ok...hehe....


iskk... yang itu lagi bagus annisa... ngaji molek deh...

p/s: vitamin_hati, maaflah ye kalau anta terasa... huhuhu..



baik!!..hehe...ana baru first year ini..doa2kanla k?..bidang ni tak lasak fizikal tapi "lasak" minda...lagilah time nak korek idea..sampai otak kering kadang-kadang tu...nak design yang tak ada org buat lagi...nak pker setiap sebab Kenapa pilih sesuatu elemen dalam sesuatu rekaan tu...nak kena ikut kehendak pelanggan..kalau yang macam-macam tu susahla...tmbahn bidang ni lebih tertumpu kepda dunia advertising, publishing dan yang sewaktu dengannya...pekerjaannya seperti di stesen2 tv dan syarikat advertising yang lain..banyak cubaan tu..jadi kan best kalau dapat kerja kat ikim...kui3... :-D :-D


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 11:41


Pada 22-03-07 11:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Graphic designer? wah teman minat tu..
ada peluang jadi Isteri teman... :)


Haa???? :-o :-o
encik daeng jati ini...ke situ pula ye..hehe :-P :-P

p/s:kita sekarang sembang pasal engineer dengan doktor lah..hehe...tersimpang ke graphic design pula ye..nampak macam ramai yang berminat dengan pergi.design ni..mesti ramai lagi yang ambil bidang ni jugak... :-) :-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 11:42


ye lah, kisah Engineer lah ni...Engineer vs Graphic Designer

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 12:35


Pada 22-03-07 11:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah, kisah Engineer lah ni...Engineer vs Graphic Designer


daeng... daeng.. bilelah kome ni nok berubah..? :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 13:31


baru nak ngorat annissa, tiba-tiba awek yang seorang lagi ni jeles pulak. dah pecah rahsia engineer ni ramai aweks...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 13:39


ha ha ha..betul ke daeng ? macam tu ke ? np tak ada lawyer vs dr ke ?np mesti engineer? huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 13:44


betul lah tu Arsyie....
sebab engineer pandai main kata, berbanding lawyer. walaupun lawyer pandai berkata2 tapi ianya berdasarkan fakta...
engineer goreng saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 13:57


goreng-goreng sangat tu yang sampai hangit........

apa-apa pun,engineer2 semua memang sporting....tak kering gusi kalau dr berjumpa dengan engineer....sebab engineer 2 ni suka cakap banyak dan suka nak bertekak dengan dr bila jumpa dr....

itu dari pengalaman lah....jangan ada yang terasa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:08


ye engineer memang sporting, macam-macam sport teman main, tapi yang paling best panjat gunung dan ambik gambar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:08


mana si annissa zulfa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:13


Pada 22-03-07 13:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

baru nak ngorat annissa, tiba-tiba awek yang seorang lagi ni jeles pulak. dah pecah rahsia engineer ni ramai aweks...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lor...iyakah egineer ni ramai aweks...???sedara daeng termasuk ke yang beraweks ramai ni????..kui3.. :-P :-P

ala..graphic design lagilah goreng...hehehe.. :-D :-D


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:15


kalau tak percaya, tanya awek teman yang seorang lagi tu, ismi atikah...
"Dragonball ada 7 biji kesemuanya"....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:16


Pada 22-03-07 14:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana si annissa zulfa?


:-P :-P ..lah..cari ana ek??..kikiki...ana pergi meng "goreng" tadi..hehe..

sedara..kalau engineer kuat goreng vs pergi.design yang pun suka meng"goreng" ni..tak ke nanti hangit..hehe :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:22


Pada 22-03-07 14:15 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak percaya, tanya awek teman yang seorang lagi tu, ismi atikah...
"Dragonball ada 7 biji kesemuanya"....


kikiki :lol: :lol: :lol: :lol: .....

daeng daeng.....saya percaya dragon ball ada 7 biji...jangan risau.. :-D


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:33


erm...ni lah perangai 'Engineer' yang tak cukup umur ni...
Engineer yang lain jangan marah ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-07 14:45


Teringat lagi kata prof muhaya, bila kita jadi doktor (siapa yang ambil medic) dengan sendiri kita akan muhasah diri berfikir kebesaran Allah mencipta manusia.

Lihat saja anatomi manusia bgmana Allah meletak kedudukan dalam tubuh & mencipta salur darah yang halus & sekecil2 sel , belum lagi fisiologi hati otak, jantung, ginjal, mata dll. Ditambah dengan diciptaNYa pelbagai penyakit & sekecil2 makluk yang mengundang pykt. Malah Dia juga hakikatnya yang mengizinkan penyembuhan juga sebaliknya kerana semua adalah milikNya walau keras bgmn pun sepakar mana pun doctor seandai itu kemahuanNya, maka harus akur. Doktor juga selalu berinteraksi dengan org sakit2 (tengah dalam perhatian Allah) @ nazak @ selalu dengar khabar org mengadap Ilahi (wallahua'lam). Subhanallah... sebab tu kut DR banyak baik2. Semuanya memuhasabahkan diri. Apapn tak kira apa jua jenis pekerjaan adalah baik jk selagi ikut syariat Islam & nawaitu. Wallahua’lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 14:58


betul, doktor semua bebaik, Alhamdulillah
teman ni tak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:01


Doktor ni betul, dapat kaji sistem badan manusia yang mengambarkan Kehebatan Allah dan kebijaksanaan Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:02


Pada 22-03-07 14:16 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 14:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana si annissa zulfa?


:-P :-P ..lah..cari ana ek??..kikiki...ana pergi meng "goreng" tadi..hehe..

sedara..kalau engineer kuat goreng vs pergi.design yang pun suka meng"goreng" ni..tak ke nanti hangit..hehe :-P



huhuhu... tibalah angin si daeng tu... adess...
ana tak masuk saham ye daeng...

annisa, biar hangit... baru kuat sikit baunya... muahahaha... :lol: :lol: :lol: :-D

tak begitu daeng...

p/s: muslimah_jun, ana sokong kata-kata tu... memang benar.. ana dulu dapat belajar bio saja... tu pun dah terasa sangat kebesaran Allah.. subhanallah walhamdulillah allahuakbar..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:03


dengan mengkajinya sistem badan manusia kita akan faham pelbagai benda, seperti kenapa kita kena mengucap Alhamdulillah ketika bersin dan banyak lagilah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-07 15:16


Pada 22-03-07 14:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betul, doktor semua bebaik, Alhamdulillah
teman ni tak..


Kenapa pula cakap begitu, apa jua perkerjaan halal andai mampu menmbahkan taqwa pada Allah itulah baik. Allah itu mh berkuasa & Mh mengetahui. Manusia menilai hanya apa yang mampu dilihat oleh mata, tapi Allah Mh mengetahui segalanya apa yang tak mampu dilihat & diketahui manusia termasuk hati. Utamakan pandangan Allah.
Takut cakap banyak-banyak...Wallahua'lam.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-07 15:18


saya pun bukan doktor, cuma ambil bidang kesihatan saja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:19


ye lah, teman ni bukan baik sangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:30


tak baik tak bererti jahat...
jangan penin2...
selagi ada sisa2 umor, teruskan usaha memperbaiki mana yang kurang...
okess...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 15:37


baikk...."Dragonball ada 7 biji kesemuanya"

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 22-03-07 17:59


:roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 18:21


Pada 22-03-07 15:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

baikk...."Dragonball ada 7 biji kesemuanya"


:roll: :roll: :roll: :roll:

hmm...makin compiusla saya dibuat daeng ini.. :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 19:02


Pada 22-03-07 18:21 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 15:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

baikk...."Dragonball ada 7 biji kesemuanya"


:roll: :roll: :roll: :roll:

hmm...makin compiusla saya dibuat daeng ini.. :-P



huhuhu...
gitula gaya nya annisa bila org banyak kerja gamaknya...

p/s: sekarang ni dragon ball dah pecah semuanya daeng...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 22-03-07 19:15


Baik jadi Doktor lah....eng tu rasanya glamour saja lebih......kalau memang fresh2 baru keluar u ini....memang macam kerja kilang,tak percaya tanya yang dah merasa....tapi kalau dah dapat title IR....lain pula ceritanya,apa-apa pun terserah pada diri sendiri


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-07 20:05


Aiming for IR..InsyaALlah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:21


teman kroje cikai saja, kuli kasar saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:42


satu dr mesin, satu dr orang

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-07 21:49


doktor cakap....baik ambil cikgu.leceh jadi doktor,exam memanjang...exam pun bukan cecalang exam...

dah terlanjur ambil...teruskan saja.insya allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:00


Pada 22-03-07 20:05 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Aiming for IR..InsyaALlah..


ameennn..

ana nak dapatkan SR... Takmo Ir..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:04


teman tak minat matematik lah...bosan

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:05


teman minat mengelamun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 01:07


Pada 22-03-07 22:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman minat mengelamun...


bagus bebenor lah tu daeng...
kome kan banyak masa terluang... adesss.... :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 01:08


salam..
bagaimana nak komen ek,sebab saya bidang programming kiranya doktor jgkla ek,doktor komputer..he..he..tapi bagi saya lebih suka kalau org itu engineer nampak macam best saja...doktor ini sibuk saja..lepas itu mesti selalu kena on call...apa-apa pun,semua kerja best,asal halal dan berkat..insyallah..


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

hizbullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3691
Posting: 110
Dari: Terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 23-03-07 09:19


Pada 22-03-07 21:49 , zafirah posting:

!!! QUOTE !!!

doktor cakap....baik ambil cikgu.leceh jadi doktor,exam memanjang...exam pun bukan cecalang exam...

dah terlanjur ambil...teruskan saja.insya allah


Janganlah sampai fikir dah terlanjur ambik... nampak macam kita taknak buat yang terbaik dalam bidang yang dah sama-sama kita pilih.as kita dah pun berada dalam bidang ni, buatlah yang terbaik kalau tidak untuk diri sendiri yang difikirkan pun untuk masyarakat dan ummat yang sememangnya memerlukan dr2 yang bersih dan islamik untuk membantu mereka...

Namun tidak menyanggah hakikat belajar medic memang exam memanjang... kadang-kadang tiap-tiap minggu pun exam. so memang perlu jadi tough :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hizbullahProfil   Hantar PM kepada hizbullah   Pergi ke hizbullah's Website   Quote dan BalasQuote

Norazwan
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2007
Ahli No: 29147
Posting: 10
Dari: TM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 09:13


tengok atas minat lah....
tapi kalau kira income doctor lagi tinggi...
tapi kalau kira tanggungjawab engineer lagi tinggi, sebab kalau doctor buat silap seorang saja yang menangung padah kalau engineer ramai lagi...contohnya boing 747 Kalau terhempas.....
tapi bagi yang suka fikir ang pelik-pelik baik ambik jadi engineer....
secara persenal ana lagi suka engineering sebab mencabar dan Kalau doctor banyak sangat benda kena ingat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorazwanProfil   Hantar PM kepada Norazwan   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 20:07


janganlah pilih sesuatu kerjaya kerna wang/income..betulkan niat dulu..nanti yang terbaik jadi terburuk...


-----------------
ilmu perlu dicari..tak kan datang bergolek...jom kutip ilmu banyak-banyak..buat diri kita dunia akhirat insyaAllah


Bookmark and Share

  


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 20:11


Pada 27-03-07 09:13 , Norazwan posting:

!!! QUOTE !!!

tengok atas minat lah....
tapi kalau kira income doctor lagi tinggi...
tapi kalau kira tanggungjawab engineer lagi tinggi, sebab kalau doctor buat silap seorang saja yang menangung padah kalau engineer ramai lagi...contohnya boing 747 Kalau terhempas.....
tapi bagi yang suka fikir ang pelik-pelik baik ambik jadi engineer....
secara persenal ana lagi suka engineering sebab mencabar dan Kalau doctor banyak sangat benda kena ingat....


kecilkah tanggungjawab seorang doktor? :roll: :-?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:09


tak mencabarkah jadi DR?

bila ER macam nak tercabut jantung saja cemasnyer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-07 21:33


Doktor seorang..Cikgu seorang..Ustazah seorang...Peguam seorang...cukup kuota...Engineer dah tak payah.. :-D :-D :-D :lol: :lol:


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:53


Pada 27-03-07 21:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Doktor seorang..Cikgu seorang..Ustazah seorang...Peguam seorang...cukup kuota...Engineer dah tak payah.. :-D :-D :-D :lol: :lol:



cukup.. hehe.. engineer tak payah dah.. :D

p/s: mana nak cari tu cek oi.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 00:29


Pada 27-03-07 21:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Doktor seorang..Cikgu seorang..Ustazah seorang...Peguam seorang...cukup kuota...Engineer dah tak payah.. :-D :-D :-D :lol: :lol:


salam...

hehe...dah cukup dah. :-)
hebat ni.
semua bidang ada kecuali engineer.
owh mungkin sebab akhi ni engineer agaknya??
:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....
[ Telah diedit oleh: mohamad pada 28-03-07 00:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 00:34


Pada 28-03-07 00:29 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 21:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Doktor seorang..Cikgu seorang..Ustazah seorang...Peguam seorang...cukup kuota...Engineer dah tak payah.. :-D :-D :-D :lol: :lol:


salam...

hehe...dah cukup dah. :-)
hebat ni.
semua bidang ada kecuali engineer.
owh mungkin sebab akhi ni engineer agaknya??
:-)



pandainyer... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 07:42


Pada 28-03-07 00:34 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 00:29 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 21:33 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Doktor seorang..Cikgu seorang..Ustazah seorang...Peguam seorang...cukup kuota...Engineer dah tak payah.. :-D :-D :-D :lol: :lol:


salam...

hehe...dah cukup dah. :-)
hebat ni.
semua bidang ada kecuali engineer.
owh mungkin sebab akhi ni engineer agaknya??
:-)



pandainyer... :D


hehehe...
biasa2 saja.
naluri ke engineeringan ada, sebab tu boleh rasa.
hehee..... :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....
[ Telah diedit oleh: mohamad pada 28-03-07 07:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 08:29


adesss....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 08:57


engineer ni ramai kawan perempuan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 08:59


Pada 28-03-07 08:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

engineer ni ramai kawan perempuan....

salam...

eh ye ke akhi daeng jati??
mana meke tau.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:10


sebab teman rasa teman ni lebih ramai kawan perempuan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:12


Pada 28-03-07 09:10 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebab teman rasa teman ni lebih ramai kawan perempuan...

oh begitu rupanya.
hehehe... ingatkan akhi dah buat survey. :-)
mana lah tau kan. :-)
diam-diam ubi berisi.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:13


Pada 28-03-07 09:10 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sebab teman rasa teman ni lebih ramai kawan perempuan...



Setuju...but not 100%


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:39


bagi saya dua-dua kerjaya itu bagus....tapi terpulang pada individu itu sendiri untuk memilih yang mana satu........

Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 13:14


semuanya kerja adalah sama, yang penting niat seseorang tu terhadap kerjayanya...niat ikhlas semata-mata nak mnyara hidup atau sengaja nak menunjuk-nunjuk...kita kembali atas niatnya..
yang penting, jangan riak atas apa yang kita dapat kerana ianya dari Allah juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 18:40


betul tu cakap faryzan...
kadang-kadang kita yang tidak dipuji pun..
allah uji kita dengan perasan 'ujub...
sebab tu kena didik betul-betul hati ini...
tak guna sembahyang satu malam...
kalau kita bangga diri /ujub walau sesaat..
itulah ujian yang biasa diuji contohnya students agama..
rasa bagus..

p/s:minta dijauhkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 20:39


Pada 31-03-06 01:49 , finas posting:

!!! QUOTE !!!

pada pendapat antum..
yang mana paling best??
ana just nak dengar pandangan ahli ukhwah ni saja..



susah nak kata mana satu lagi best..
sebab masing-masing ada pendapat yang berbeza...
bagi saya doktor lagi best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 23:05


Pada 28-03-07 08:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

engineer ni ramai kawan perempuan....


ooOooOooOOOoOOOooo..dah banyak tu daeng tak ada calon lae ke nak cari kat ukhwah jugak ya...hehe :-P :-P :lol: :lol: :lol:


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 23:08


erm... anissa...anissa

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 23:08


kawan dengan teman hidup rasanya berbeze...betul tak pendapat teman yang kolot ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:35


Pada 08-04-07 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kawan dengan teman hidup rasanya berbeze...betul tak pendapat teman yang kolot ni?


betul tu daeng...
kawan tak semestinya menjadi pasangan..
tapi pasangan sudah pastinya boleh menjadi kawan...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 00:46


daeng dah ada buah hati lah anissa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 01:59


Pada 09-04-07 00:46 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

daeng dah ada buah hati lah anissa...


ye ke? :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 08:33


Pada 09-04-07 01:59 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-07 00:46 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

daeng dah ada buah hati lah anissa...


ye ke? :-D



siapa ye? :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 12:31


Pada 08-04-07 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm... anissa...anissa


erm..daeng daeng...kawan dan teman hidup memang berbeza tapi bak kita dr.fadzilah kamsah dalam satu ceramahnya..selalunya jodoh kita dekat dengan kita..mungkin di kalangan kawan-kawan itulah tanpa kita sedar..kawan sekuliah ke..sekolej ke..sekelas ke..sekerja ke..hehe...camtula kiranya... ;-) ;-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 12:42


Pada 09-04-07 12:31 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-07 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm... anissa...anissa


erm..daeng daeng...kawan dan teman hidup memang berbeza tapi bak kita dr.fadzilah kamsah dalam satu ceramahnya..selalunya jodoh kita dekat dengan kita..mungkin di kalangan kawan-kawan itulah tanpa kita sedar..kawan sekuliah ke..sekolej ke..sekelas ke..sekerja ke..hehe...camtula kiranya... ;-) ;-)



bukan sekadar tu.. kawan seportal ukhwah pun dah banyak yang bertemu jodoh di sini.. :-D banyak dah ukhwah meraikan pasangan ahli2nya..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:08


tiba-tiba teman terpikio, anissa dan meow sama padan, macam pinang di belah dua. keduanya berasal dari Kedah Darul Aman...

Alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:09


Pada 09-04-07 12:42 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-07 12:31 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-04-07 23:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

erm... anissa...anissa


erm..daeng daeng...kawan dan teman hidup memang berbeza tapi bak kita dr.fadzilah kamsah dalam satu ceramahnya..selalunya jodoh kita dekat dengan kita..mungkin di kalangan kawan-kawan itulah tanpa kita sedar..kawan sekuliah ke..sekolej ke..sekelas ke..sekerja ke..hehe...camtula kiranya... ;-) ;-)



bukan sekadar tu.. kawan seportal ukhwah pun dah banyak yang bertemu jodoh di sini.. :-D banyak dah ukhwah meraikan pasangan ahli2nya..



erm..betul betul...bahagianya mereka2 itu..insyaallah..hehe... :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

  


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:35


daeng... daeng....
pelik teman dengan mike ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» engineer vs doctor..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.230372 saat. Lajunya....