Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: engineer vs doctor..


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» engineer vs doctor..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh engineer vs doctor..

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 01:49


pada pendapat antum..
yang mana paling best??
ana just nak dengar pandangan ahli ukhwah ni saja..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 31-03-06 02:55


best dari segi apa tu? income?

Bookmark and Share

  


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-03-06 03:39


Assalamualaikum wbt.


bagi pendapat Nur..dua┬▓ best....gaji lumayan........dan dua┬▓ ssh...dua┬▓ ada tanggungjawab yang berat..terpulang pada individu yang menilainya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 04:29


doktor lagi best kalau dari satu sudut..
sebabnya dapat tolong orang yang sakit..
kadang-kadang engineer pun best jugak..
bila kereta rosak ke,boleh tolong dia baikikan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 05:23


hahaha...mestila doctor yang best. tengok saja kat tv, berapa banyak cerita pasal doctor. grey's anatomy, scrub, ER, House md, UKKL (kelakar) etc semuanya cerita pasal kehidupan harian doctor2. cerita pasal engineer?? anyway, sesiapa yang minat engineering and medic boleh la try ambil biomedical engineering. engineer sekelian sila la argue ana punya statement.

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-06 05:36


belum try jadi lagi...taktau mana yang best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 08:54


!!! QUOTE !!!


kadang-kadang engineer pun best jugak..
bila kereta rosak ke,boleh tolong dia baikikan...

maafla ye,nak betulkan statement.dah jadi engineer belum tentu boleh baiki kereta yang rosak.tak percaya?pergi tanya student yang ambil automotive engineering.pandai baiki kereta bukan sebab dia jadi engineer tapi sebab ada kemahiran tu.tugas engineer adalah design kereta,bukan baiki kereta. engineer bertugas design alat2 elektrik,bukan baiki alat elektrik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 09:15


cleaner lagi best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-06 09:30


em sure la engineer...tanggungjawap...pernah seorang enginner di discover channel cakap...cjd doctor kalau melibatkan kematian akibat dr operation...mereka boleh escape..paling kuat cakap dah sampai ajal dia nak mati..tapi engineer kalau melibatkn kematian contohnya bangunan runtuh etc nak jawap apa??xlepas punya..silap2 boleh masuk jail..itu kalau civil engineer..belum cerita pasal kenaikan harga minyak...oil dan gas engineer..drill minyak...gaji lumayan kerja ini...senang cerita engineer luas..nak jadi engineer paling rileks pun ada..surveying engineer..memang rileks saja...kerja dia pegang jam randik and buat SOP saja...yang best jadi engineer xperlu promote tuk masuk tv macam ER,Scrub sebab engineer banyak tggjwp nak diuruskan dr doctor yang tak ada kerja asyik nak berlakon saja...last statement gurau dengan drzul-f saja..jangan marah k.. ;-)
[ Telah diedit oleh: hafeezzul pada 31-03-06 09:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-06 18:14


CIKGU LAGI BEST... HAHAHAHA

Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 18:30


doktor rasa nya.. boleh explore badan pesakit.. hehe :)

bedah sana.. bedah sini..
potong sana.. potong sini..

tapi bila diri sendiri yang kena bedah.. baru tau kecut perut :-P
[ Telah diedit oleh: gingie pada 31-03-06 18:32 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 18:49


Pada 31-03-06 08:53 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

doctor susah kerja nya asyik on call....tapi kalau buat klinik sendiri memang menguntungkan..sekarang zaman perubatan homeopati. orang dah mila mencari kaedah perubatan ini.sebab ia lebih mesra badan dan tak banyak bahan kimia yang digunakan....
jurutera pula depend la...kalau awam lain, mekanikal lain...elektrik lain...
saya memceburi bidan health, safety and environment engineer...
kerja lebih menyeronokan dan agak tough sskit.....


infact more than that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:24


doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 22:09


Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............


orang perempuan sekarang ni dah suka lasak2 dah..
percayala..


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 22:18


Bagi diri ana ...

Engineer..
Sebab boleh kerja dengan "mesin2",komputer. Boleh mudahkan kerja manusia. Aplikasi kan Sains dan Matematik ni dalam kehidupan manusia untuk mempermudahkan urusan.

Doktor??.
errr..tak sanggup nak bedah sana, bedah sini, darah?..aaa boleh pengsan tengok lama-lama

hahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 23:22


satu kelebihan doktor ini is because it deals wif human... dr satu sudut, kita dapat menyelamatkn or merawat orang,...dan dr sudut lain pula, peluang dakwah amat besar... biasanya pesakit akan percaya cakap doktor ini, so advantage dah ada kat situ...
engineer mainly deals wif machine... jadi krja takla tension sangat deal dengan perangai manusia...yang lain, ana kurang arif ;)

anyway, both require great responsibilities...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

ct_kirana
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5577
Posting: 16
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-06 23:32


bagi ana pulak doctor laah...
ada banyak kelebihan..kita bukan sekadar menyelamatkan pesakit t turut mpelajari sesuatu mengenai diri kita...
Subhanallah..betapa hebatnya kehebatan Allah dalam penciptaanNya...

tapi engineer ni kerja susah..tambah2 bagi perempuan tambah lagi dah berkahwin...susah-susah saja..wallaualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_kiranaProfil   Hantar PM kepada ct_kirana   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 23:41


!!! QUOTE !!!

tapi engineer ni kerja susah..tambah2 bagi perempuan tambah lagi dah berkahwin...susah-susah saja..wallaualam


betul ke??

anyway..thanks kawan-kawan cos sudi posting kat sini..
nmpaknya ramai yang sokong kerjaya doktor ni ye...


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 18:13


setiap orang ada pandangan nya sendiri...setiap tugas ada tugas dan tangungjawabya untuk diselesaikan...doktor dengan tugasnya dan engginer dengan tugasnya...engginer pada dasarnya menjadi orang penting untuk membangunkan negara dan doktor pada dasarnya untuk menyelamat sebanyak mungkin nyawa rakyat...

saya rasa engginer...hehe....finas taukan sebab pa saya pilih ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-06 21:07


Pada 31-03-06 22:09 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............


orang perempuan sekarang ni dah suka lasak2 dah..
percayala..



ye ke??saya suka jadi petani...petani lasak tak??


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnamaů


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-06 21:24


Pada 01-04-06 21:07 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 22:09 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............


orang perempuan sekarang ni dah suka lasak2 dah..
percayala..



ye ke??saya suka jadi petani...petani lasak tak??



ye ke??saya suka nelayan....rasanya lagi lasak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 23:49


Pada 01-04-06 21:24 , wanie85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-04-06 21:07 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 22:09 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............


orang perempuan sekarang ni dah suka lasak2 dah..
percayala..



ye ke??saya suka jadi petani...petani lasak tak??



ye ke??saya suka nelayan....rasanya lagi lasak....





yeke suka lasak2 perempuan sekarang....saya ni skaters...jom main skate...bagaimana ... boleh cik adik...hihi....


gurau mesra...hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-06 18:12


Pada 31-03-06 22:09 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............


orang perempuan sekarang ni dah suka lasak2 dah..
percayala..



ermm betul kata awak.........tapi tak 100% perempuan semuanya yang suka lasak2...ada sesetengah saja...saya pun salah seorang daripada perempuan yang tak suka lasak2............ :-di
doktor best...............boleh mengubati orang sekali gus menghayati ciptaan Allah taala..........tanpa doktor orang yang sakit kat luar sana mungkin tak akan sembuh selain daripada izin Allah tau!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 02-04-06 18:26


jadi psychiatrist lagi best...psiko orang...:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 19:44


:

!!! QUOTE !!!

saya rasa engginer...hehe....finas taukan sebab pa saya pilih ni...


tahu..tahu..

anyway,Kenapa timbul isu siapa lagi lasak dr siapa ni...
hehe..pelik pulak ana rasa.. :-)


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-04-06 00:06


Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............



kerja engineer ni lasak ke? ...mana ada lasak...

kerja doktor lagi lasak...

ada juga yang kata engineer repair kereta...heheheheh tu formen la... apa daa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 03-04-06 13:46


assalamualaikum...

Kerja engineer lasak ke??? pikiaq balikkk.... dr kena tahan tidur 48 jam tau... dr ana ada yang datang kelas esknye pakai bju same dengan semalam sebab tak balik... itule yang sbenonye tahan dr segi mental...

ingat senang ke nak jadi dr??? stadi payah, kerja penat, tu teremsk oncall..tapi, yang penting puas!!! sbnye dr dapat selami perasaan pesakit tu in and out.... lebih tau makna kehidupan...

Act, jadi apa pun best..yang penting Lillahita'ala... Tapi yang paling best ant yang terBEST...jadi HAMBA ALLAH YANG DIREDHAI..tak begitu???

Bookmark and Share

  


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 03-04-06 14:45


Kenapa kena bandingkan pula?

Dua-dua bagus, dan sangat penting.
Bayang negara yang sangat ramai doktor, tapi kurang engineer.
Juga bayangkan jika ramai engineer tapi tidak doktor.

Kedua-duanya tidak sihat.
Doktor kerjanya lebih kepada hubungan dengan manusia, dan engineer lebih kepada mesin.
Tidak jauh bezanya dengan akauntan dan trader.

Manusia tidak dijadikan sama. Mazhab pun bukan tunggal.
Jadi, jika minat anda untuk jadi engineer atau doktor, silakan.

Cuma, jangan perlekehkan orang lain.
Kita saling memerlukan. Walau pada petani yang kita makan tanamannya.
Juga pada yang tidak bernasib baik yang padanya kita hulurkan zakat.Tanpa mereka, sesak nafas nanti untuk bayar zakat!

P/S: Dare to be different

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 03-04-06 17:14


Pada 03-04-06 00:06 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:24 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

doktor lagi best bagi saya..............tak lah lasak sangat macam engineer espicially untuk perempuan.............



kerja engineer ni lasak ke? ...mana ada lasak...

kerja doktor lagi lasak...

ada juga yang kata engineer repair kereta...heheheheh tu formen la... apa daa..


ye ke.............mungkin saya silap paham agaknya..........tak perlah terpulang kat diri masing2..........nak jadi apa.........itu hak masing2 yang penting usaha bukan hanya angan2 kosong :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 03-04-06 17:18


Pada 02-04-06 18:26 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

jadi psychiatrist lagi best...psiko orang...:lol:


jadi psychiatrist pun best juga...............tapi kena tahan dr segi mental la.......mana xnya tiap2 hari kena jumpa orang gila.........kekadang tu bermain emosi pula...huhuh :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 03-04-06 19:31


engineer lagi best..pasal aku ambil engine ehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 20:49


aircraft engineer lagi best!hehe..sebabnya ana study dalam bidang ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-06 21:53


hidup civil....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 23:19


tapi sekarang...
nak jadi doktor ni...payah...
result mesti xcellent selalu..
tapi kerja sure gerenti dapat..
engineer pula...
ramai sangat yang ambil...
nanti nak cari kerja susah...
sangat susah la..
saingan tinggi..
tak begitu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:02


tak timbul mana best mana yang lagi penting...semua tu depends on minat,peluang dan kepandaian...ambil la bidang apa-apa pun asalkan excell...

doctor sekarang pun bukan semua yang competent..pada siapa yang nak ambil medic tu...dont put your patient on risk..be a competent muslim doctor..satu bnde yang best pasal doc ni...boleh jdkan salah satu jalan dakwah....patient yang sakit ni lagi senang nak dengar apa-apa yang doc ckap..tak percaya..cuba la..

Bookmark and Share

  


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 04-04-06 00:31


siapa cakap engineer wajib kena melasak? manede..banyak pakai otak saja. at least engineer xpayah kerja 36 hours direct.

lagipon graduate engineering bukan semestinya jadi engineer..belajar engineering banyak dapat transferable skills..boleh masuk field lain jugak..

hidup engineer.

(xpsl2)

Bookmark and Share

  


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 00:40


:

!!! QUOTE !!!

lagipon graduate engineering bukan semestinya jadi engineer..belajar engineering banyak dapat transferable skills..boleh masuk field lain jugak..



betul ke??
tak tau pula ana..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 04-04-06 19:15


ambik engineering boleh jadi cikgu

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 23:43


Pada 04-04-06 19:15 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

ambik engineering boleh jadi cikgu


tau..
tapi tak gerenti boleh dapat..
lagi pun...
kalau nak jadi ckgu..
baik ambil terus ckgu..
buat apa ssh2 ambil engineering..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-04-06 00:01


Pada 03-04-06 17:18 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 18:26 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

jadi psychiatrist lagi best...psiko orang...:lol:


jadi psychiatrist pun best juga...............tapi kena tahan dr segi mental la.......mana xnya tiap2 hari kena jumpa orang gila.........kekadang tu bermain emosi pula...huhuh :lol:




jadilah child and adolescent psychiatrist...berdepan dengan masaalah budak-budak saja...kan best....;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 06-04-06 19:18


Pada 04-04-06 00:40 , finas posting:

!!! QUOTE !!!

:

!!! QUOTE !!!

lagipon graduate engineering bukan semestinya jadi engineer..belajar engineering banyak dapat transferable skills..boleh masuk field lain jugak..



betul ke??
tak tau pula ana..



betul finas.. rasanya ramai saja yang grad engineering tapi kerja kat marketing field, education line tu memang ramai la kan, business, management, finance.. bergantung sama ada graduate tu open to new challenges or not.

u got the troubleshooting skill, and that's (theoretically) what employers seek for.


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::


Bookmark and Share

  


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 22:45


betul finas.. rasanya ramai saja yang grad engineering tapi kerja kat marketing field, education line tu memang ramai la kan, business, management, finance.. bergantung sama ada graduate tu open to new challenges or not.

u got the troubleshooting skill, and that's (theoretically) what employers seek for.





macam tu ye...
boleh tak terang lebih lanjut..
macam mana peluang pekerjaan pelajar engineering...
ana tak tahu sangat..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

matahati82
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4336
Posting: 12
Dari: w.p

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-04-06 23:54


doktor???tak seindah yang disangkakan...hanya individu yang benar-benar faham kerjaya ni yang mampu dan boleh menyelusuri hidup sebagai seorang doktor...
wallua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For matahati82Profil   Hantar PM kepada matahati82   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 02:03


kalau tak ada engineer yang reka mesin untuk doktor...doktor pun tak boleh cari makan..kalau engineer sakit tak dapat rawatan doktor, bagaimana nak reka mesin untuk doktor pula ek?penin..penin..ada talian hayat tak nak jawab ini???hehe..kesimpulannya simbiosis..kedua-duanya sama hebat dan saling memerlukan..kalau nak cerita pasal cerita yang glamer berkait dengan doktor macam scrub, ER..sume2 itu..
cerita pasal engineer pun ada juga..engineer guna alat2 dalam cerita CSI itu..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

bainiey
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22979
Posting: 14
Dari: damansara tropicana

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-06 02:32


Pada 03-04-06 14:45 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa kena bandingkan pula?

Dua-dua bagus, dan sangat penting.
Bayang negara yang sangat ramai doktor, tapi kurang engineer.
Juga bayangkan jika ramai engineer tapi tidak doktor.

Kedua-duanya tidak sihat.
Doktor kerjanya lebih kepada hubungan dengan manusia, dan engineer lebih kepada mesin.
Tidak jauh bezanya dengan akauntan dan trader.

Manusia tidak dijadikan sama. Mazhab pun bukan tunggal.
Jadi, jika minat anda untuk jadi engineer atau doktor, silakan.

Cuma, jangan perlekehkan orang lain.
Kita saling memerlukan. Walau pada petani yang kita makan tanamannya.
Juga pada yang tidak bernasib baik yang padanya kita hulurkan zakat.Tanpa mereka, sesak nafas nanti untuk bayar zakat!

P/S: Dare to be different


ye Kenapa perlu bandingkan..
semua kerja pun bagus asalkan mencari rezeki yang halal..
tapi Kalau difikirkan 2 perkerjaan ini memang dapat rating yang tinggi..

HIDUP UNTUK MENCARI KEREDAAN ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For bainieyProfil   Hantar PM kepada bainiey   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 11:42


jadi engineer boleh pergi kerja naik motor,tak ada siapa pertikai..tapi pernah ke jumpa doktor pergi kerja naik motor?(saya tak jumpa lagi)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-06 11:57


ada la doktor pergi kerja naik motor....cuba cari...mesti jumpa

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-04-06 14:59


tak dah jawapan.. sebab ada lagi yang best

Bookmark and Share

  


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 22:53


Pada 07-04-06 14:59 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

tak dah jawapan.. sebab ada lagi yang best


apa dia??


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

  


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 17:40


Pada 03-04-06 17:18 , cahaya_imani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 18:26 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

jadi psychiatrist lagi best...psiko orang...:lol:


jadi psychiatrist pun best juga...............tapi kena tahan dr segi mental lah.......mana xnya tiap-tiap hari kena jumpa orang gila.........kekadang tu bermain emosi pula...huhuh :lol:


nak jadi psychiatrist kena ada medical degree dulu...huhu


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 22:57


salam....

em...saya pun pilih engineer...tak ada lah lasak mana pun...
seronok apa..mungkin lah eingineer ini xberhubung secara langsung dengan orang ramai..tapi sumbangan dia pun untuk kemudahan, keselamatan & keselesaan orang ramai...

lagi satu, kalau dah jadi engineer,lepas itu jadi cikgu..kita boleh share pengalaman kerja kat site dengan anak murid... beri pengetahuan tentang suasana kat tempat kerja...boleh tarik minat mereka sekali.. :-)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

  


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

MuzzamMiL1444
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26950
Posting: 90
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 18:51


Assalamualaikum wbk..

Salam ukhwah semua.

!!! QUOTE !!!

jadi engineer boleh pergi kerja naik motor,tak ada siapa pertikai..tapi pernah ke jumpa doktor pergi kerja naik motor?(saya tak jumpa lagi)...


Hehehe, pernah tengok engineer naik basikal pergi kerja.. Ada tapi orang tak tahu.. siap ada no plat lagi, hehehe.


!!! QUOTE !!!

Kedua-duanya tidak sihat.
Doktor kerjanya lebih kepada hubungan dengan manusia, dan engineer lebih kepada mesin.
Tidak jauh bezanya dengan akauntan dan trader.


Kenapalah nak vs, vs, vs antara dr dan engineer.
Yang penting tanya diri apa cita-cita dan minat.. Katalah nak jadi engr tapi akhirnya jadi dr sebab famili yang suruh kan terseksa jiwa, atau sebaliknya..

Insya-ALLAH, yang penting kalau nak jadi dr jadilah a muslim dr,
kalau nak jadi enginr, jadilah a muslim engineer..
kalao accountant pun jdlh a muslim accountant.. dan semua.

'We serve for ummah' bak kata pepatah arab.
Moga impian ku tercapai dunia akhirat, ameen.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuzzamMiL1444Profil   Hantar PM kepada MuzzamMiL1444   Pergi ke MuzzamMiL1444's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-10-06 19:14


ASSALAMMUALAIKUM..........
Pada saya kedua2 ok...asalkan lakukan tugas dengan ikhlas dan mengharapkan keredhaan Allah. Janganlah seperti yang pernah dibaca dalam akhbar...pelajar pakar IT terlibat dalam penipuan untuk mendapatkan keuntungan dalam business di internet.....kan...kan...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 20:00


sebab ana dah terpikat kat engineer jadi mesti lah engineer yang best..:P


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 13-10-06 20:03 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 21:23


engineer....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 23:08


doktor....dapat bantu org ramai....engineer pula kalau tak kuat iman boleh terlibat dengan gejala rasuah(pendapat org yang bersuamikan engineer)....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 00:02


bagi saya bidang yang bersangkut paut dengan enginnering tak ada lah lasak sangat..contoh kos yang saya ambil..kej awam..banyak perkara boleh explore..nak2 bidang ini dah lah luas..even i'm a girl..hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

NazRie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15491
Posting: 53

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 00:21


ha....ambil macam saya, combine medic and engineering... biomedical engineering. Best, sebb belajar benda yang tak disangka2. Betapa bijaknya Pencipta kita.MasyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For NazRieProfil   Hantar PM kepada NazRie   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-06 11:48


engineer ke..doktor ke...kedua-duanya baik aslkan perkrjaan 2 untuk mencari rezeki yang halal.

Bookmark and Share

  


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 04-11-06 15:51


ana rasa makcik tukang sapu tu lagi best..dapat pahala besar..
Semakin kuat cabaran, semakin hebat ganjaran yang Allah akan beri...
ramai org memandg rendah pada mereka..
tapi tanpa mereka, banyak benda takkan selesai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 10-11-06 15:52


hidup engineer!!!!

saya takut jarum....
hopefully dapat wife doctor....
senang sikit nanti, dependable lah katakan....


even masa bersama keluarga mybe kurang....
tapi nak juga cari wife doctor, tak pun sama-sama engineer....
cikgu pun ok juga...hahaha :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-06 19:54


pada ana kedua-duanya sama best sama hebat..kedua-duanya ada cabaran dan kedua-duanya kerja yang halal..engineer or doctor...kedua-duanya ana suka... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

akak_zura
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18876
Posting: 52

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-06 23:25


hehehehe jadi ahli kimia pun best juga

kalau geram kat sesiapa buat bom....

huhuhuhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For akak_zuraProfil   Hantar PM kepada akak_zura   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 16:47


Pada 31-03-06 01:49 , finas posting:

!!! QUOTE !!!

pada pendapat antum..
yang mana paling best??
ana just nak dengar pandangan ahli ukhwah ni saja..



kalau nak tanya mana best rasanya itu tidak adil kerana setiap manusia punya jiwa yang tersendiri ... ada orang jiwanya jiwa biologi maka minatnya sudah tentu perubatan .. ada orang jiwanya matematik dan fizik makanya sudah tentu kejuruteraan saja yang indah di mata ...

tapi kalau di tanya pada seorang student lepasan SPM, STPM atau matrik maka jawapannya bergantung pada minat berserta dengan kemampuan ... kalau minat nak jadi jurutera itu tidak cukup kalau dalam hatinya terlalu benci pada matematik ... kalau minat jadi doktor itu tak cukup kalau tak sanggup nak kerja sampai tak cukup tidur ..

p/s : ada seorang saudara saya SPM nya cemerlang 12A1 kalau tak silap .. selayaknya dia ikuti kursus perubatan yang jadi kegilaan ramai .. namun akhirnya dia pilih kejuruteraan kerana jiwanya adalah jiwa kejuruteraan bukan perubatan ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-06 18:38


ASSALAMMUALAIKUM....
Hmmmm....minta maaf saya mencelah. Adalah lebih elok kita memikirkan bagaimana nak menambahkan bilangan jurutera dan doktor Melayu daripada kita membandingkan mana yang lebih baik. Ini adalah kerana bilangan pelajar melayu dalam bidang kritikal atau profesional seperti doktor, jurutera dan peguam menurun terutama selepas meritokrasi diperkenalkan di IPTA negara kita ni....hmmm...kan begitu...????????


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

acok_86
WARGA SETIA
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25020
Posting: 565
Dari: tawau,SABAH BAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 18:56


aku minat jurutera sebab tu aku ambil kos jurutera..maka bagiku jadi jurutera lebih baik dari DR..mungkin kerana minat ku...tapi yang lebih penting kita jadi apapun bantu lah umat ISLAM, jangan lupa diri bila dah jadi DR mahupun jurutera, kerana APABILA kita lalai mahupun alpa..maka kita lah yang PALING TIDAK BAIK..HARAP KITA DIJAUHKAN DARI KELALAIAN DAN KEALPAAN..

Bookmark and Share

  


  Member Information For acok_86Profil   Hantar PM kepada acok_86   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:50


yela...cikgu lagi best...
i'm proud 2 b a teacher
alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:50


yela...cikgu lagi best...
i'm proud 2 b a teacher
alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:50


yela...cikgu lagi best...
i'm proud 2 b a teacher
alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:59


Pada 31-03-06 01:49 , finas posting:

!!! QUOTE !!!

pada pendapat antum..
yang mana paling best??
ana just nak dengar pandangan ahli ukhwah ni saja..




Salam....

ana ambil forestry..... kdua2 ana belajar....
ana belajar ubat-ubatan dan herba.... ana juga belajar kejuteraan hutan..... sekarang ana boleh aply kdua2nya...... ana boleh plan spesifik jalan.... dan ana juga boleh dinosis pyakit dan ubatan yang sesuai.....
hehe.... islam kena cemerlang...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-06 20:55


Pada 23-11-06 18:38 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMMUALAIKUM....
Hmmmm....minta maaf saya mencelah. Adalah lebih elok kita memikirkan bagaimana nak menambahkan bilangan jurutera dan doktor Melayu daripada kita membandingkan mana yang lebih baik. Ini adalah kerana bilangan pelajar melayu dalam bidang kritikal atau profesional seperti doktor, jurutera dan peguam menurun terutama selepas meritokrasi diperkenalkan di IPTA negara kita ni....hmmm...kan begitu...????????



betul-betul saya setuju...tapi kat tempat cls(utm) bilangan chinese+indians+non muslim boleh dikatakan balance..means theres still lot of muslim yang terlibat dalam eng ni..cumenye pas belajar tak semua jadi eng...they become eithe lect(jangan tekejut memang ramai lect muslim rather than non-muslim ere :) ) jadi kita tak nampak ramai eng nya...buat to say is muslim is still the best sebab dia2mereka(lect) bukanlah engineer but they "lahirkan" generassi2 eng yang ramai!same lah juga dengan doc agaknya :) i think so wallahu'alam
[ Telah diedit oleh: ann_1 pada 24-11-06 20:57 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 12:40


best ke doc?
temper lah doc2 ini...tambah HO lagi lah...:) kerek saja kadang-kadang dengan profesional lain..:) biasa lah doc..hebat semua tahu..yang tak tahu pun nak buat-buat tau juga.. tapi ada juga lah doc2 yang baik..yang mahu dengar opinion org lain...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-07 13:23


2-2 sama saja..2-2 ilmu ALLAH..belajar pun 2-2 ilmu ini fardu kifayah saja..bukan boleh jadi power pun...belajar fardu ain lagi bagus..ilmu WAJIB pula itu..ana berada bidang engineering tapi tak nampak best pun..sama saja agaknya dengan medical..tak guna versus both of this job...mungkin kerja sebagai cikgu lebih mulia..siapa tahu..kerja lah apa-apa pun..yang penting ihlas kerana ALLAH...dan pastikan ISLAM sentiasa cemerlang dengan keperibadian kita sebagai org ISLAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 20:09


Pada 02-01-07 12:40 , amyra_myra posting:

!!! QUOTE !!!

best ke doc?
temper lah doc2 ini...tambah HO lagi lah...:) kerek saja kadang-kadang dengan profesional lain..:) biasa lah doc..hebat semua tahu..yang tak tahu pun nak buat-buat tau juga.. tapi ada juga lah doc2 yang baik..yang mahu dengar opinion org lain...:)



tak semua HO macam tu... nurse pun kadang-kadang tu temper jugak... kita kan manusia biasa.. kadang-kadang tu tlepas cakap... tlanjur bicara... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-01-07 20:18


perbezaannya satu saja,one of my member ,dia belajo engineering ,dia kata....
"dr main dengan salur darah,tapi engineer main dengan wayar ..lebih kurang lah tu.." sampai sekarang saya ingat lagi...ha ha lawak2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 13:23


doc lagi best sebab siapa ambikmedic tak ada yang menganggur, engineer ada. hehehe! jangan marah sebab saya pun nanti jadi doc. tak temper pun. makan tempe ye. ramaikan doctor!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 13:24


tapi jadi doc ni tak ada masa untuk famly kan??

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 13:29


yang pastinye kalau diberi peluang saya nak jadi usahawan yang berjaya...tak nak makan gaji.

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 15:24


Pada 01-02-07 13:24 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

tapi jadi doc ni tak ada masa untuk famly kan??

ye ke? tak ada lah...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-07 18:14


ye..tambah pulak yang baru posting..asyik on-call saja.kurang masa untuk sama-sama dengan famly lah.tapi nak buat macam mana kan dah tugas...banyak pahala tu tolong orang sakit.

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 23:42


dua-dua kerjaya nii sama-sama penting.

doktor untuk perubatan

engineer untuk pembangunan

kerjaya yang lain juga penting

paling penting ialah guru, jika bukan kerana jasa guru tak akan ada doktor dan engineer...

Jasa guru hanya Allah yang mampu membalasnya.

marilah doakan agar semua guru2 yang pernah mengajar kita diberi kesihatan, kebahagiaan hidup, ketenangan, dimurahkan rezeki agar dapat terus menyumbangkan ilmu kepada generasi yang akan datang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 08:15


Jom membangun bersama islam...memertabatkan islam di mata dunia khususnya, di timur jauh amnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-07 10:30


bagi saya engineering lebih bijak sebab mereka perlu kuasa matematik dan fizik yang melibatkan pengiraan dan rumus/formula, doktor hanya perlu hafal the function, part of the body, memorize saja sedangkan engineer perlu fikirkan nak create formula dan biasakan dengan pengiraan formula yang begitu banyak.
apa pun dua bidang tu mencabar minda, itu sebab bidang doktor dan engineer masih senang nak apply kerja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-07 10:36


cuma doktor pakar bedah mencabar, bukan semua orang sanggup membedah, tengok darah, silap-silap nyawa pesakit melayang, lepas tu doktor rasa bersalah dan bawa diri, sebab kat area daerah saya ada seorang doktor yang bawa diri sebab dia rasa bersalah semasa bedah pesakit, dia dah kurang...mental , stress. kasihan dia, dia kira doktor baiklah sebab rasa bersalah, mungkin pesakit dia mati, atau apa saya tak selidikilah pula. doktor jahat pun ada , doktor ni biasa ambil upah gugurkan anak luar nikah dan perbagai jenayah menurut perspektif Islam, bukankan menggugurkan anak kerana malu itu dikira membunuh nyawa, walaupun dia anak luar nikah, dia ada hak juga untuk lahir ke dunia, biasanya doktor swasta yang buat kerja gugurkan kandungan gadis terlajur dengan pak we dia. jangan imgat jadi doktor tak lepas dari doktor jahat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 10:53


Hmm..ramai jugak bakal2 engineer dan doc kat sini..saya memang tak berminat langsung belajar bio since form4..that's yang i took technical since..belajar engineering ni best..anyway, kedua-duanya penting untuk memartabatkan Islam..to all engineer dan future engineer, ENGINEER FOREVER!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

ct_aishah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28056
Posting: 12
Dari: gOLden SanD

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-07 13:49


hmmp..salam ukhwah untuk semua..best baca komentar dr adik2 semua..moga semuenye berjaya dalam cita-cita, Insya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_aishahProfil   Hantar PM kepada ct_aishah   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 13:58


'engineer' is the best than a 'doctor'....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

nonaro
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28292
Posting: 20
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 15:07


kedua-duanya fardhu kifayah
jadi doctor harus menyokong engineer, engineer harus menyokong doc.cuba bayangkan jika AllAH takdirkan berlaku perang di negara kita.,,maka saat ini memang kita perlukan ramai DOC. di medan perang.mungkin perlu ada ubat-ubatan yang lebih sesuai harus dihasilkan..saat itu biochemical engineer pula harus berusaha memikirkan apakah cara pemprosesan ubat2 ini yang paling pantas selaras dengan keperluan negara yang darurat( dalam erti kata lain macam mana nak aplikasikan penemuan dalam bidang perubatan dalam industy scale...mungkin juga engineer perlu memikirkan apakah jenis alatan perang dengan teknologi tercanggih untuk dihasilkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For nonaroProfil   Hantar PM kepada nonaro   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-07 16:40


jadilah engineer dan doktor muslim.
saya dulu silap lah tak minat enggineer, sedangkan masa SPM 87 tu saya dapat C3 untuk fizik dan C3 untuk biologi. sekarang ni kerja bidang hutan dan fauna

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 18:55


Pada 02-02-07 10:30 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya engineering lebih bijak sebab mereka perlu kuasa matematik dan fizik yang melibatkan pengiraan dan rumus/formula, doktor hanya perlu hafal the function, part of the body, memorize saja sedangkan engineer perlu fikirkan nak create formula dan biasakan dengan pengiraan formula yang begitu banyak.
apa pun dua bidang tu mencabar minda, itu sebab bidang doktor dan engineer masih senang nak apply kerja.


kecik hati doktor2 dan juga bakal2 doktor kalau baca kenyataan ini... seolah-olah golongan kami ini kurang bijaknya... huhu syedih... :-( ... dalam medical pun ada kira-kira dik oi.. kami kira dosage untuk medication, how many litres of fliuid to be given.. bukan main bagi saja... kami pun bukan just main hafal saja anatomy of the body... seperti engineer jugak, each and every numbers that we counted, is very important, the numbers are almost equal to 'nyawa pesakit'... salah dosage patient juga akan merana... terlebih bagi fluid, patient juga merana... so, doctors are also good in mathematics although not as good as mathematicians or engineer perhaps... :-)


p/s: no offense ye Saifuddin... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~
[ Telah diedit oleh: Meow pada 02-02-07 18:57 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 08:10


salam...

engineer dan doktor.. dedua pun bijak..
manusia tu kan memang diciptakan bijak...

ana rasa menghafal bukan perkara yang mudah..
definition yang sekerat2 dalam kos ana ni pun semput jugak nak menghafal.. ni kan nak kena ingat satu badan manusia...

tapi kira-kira pun bukan senang juga nak buat.. nak2 kalau melibatkan electromagnetic.. huhuhu...

apa yang pastinya, dedua jbidang ni memang ada hafalan dan pengiraan.. cumanya kuantiti dan kekerapannya saja yang berbeza..

oklah tu kan.. kalau sama penggunaannya, kang lain pulak jadiknyer.. tak jadi doktor dah tu.. jadi budak boimed engnrg pula..

pendek kata, sahutlah seruan kerajaan, melahirkan pelajar yang kreatif dan kritis...

kreatif membuat keputusan dan kritis melakukan tindakan..
;-)

:-) ;-) :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 03-02-07 08:25 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 08:24


Pada 02-02-07 18:55 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!



kecik hati doktor2 dan juga bakal2 doktor kalau baca kenyataan ini... seolah-olah golongan kami ini kurang bijaknya... huhu syedih... :-( ... dalam medical pun ada kira-kira dik oi.. kami kira dosage untuk medication, how many litres of fliuid to be given.. bukan main bagi saja... kami pun bukan just main hafal saja anatomy of the body... seperti engineer jugak, each and every numbers that we counted, is very important, the numbers are almost equal to 'nyawa pesakit'... salah dosage patient juga akan merana... terlebih bagi fluid, patient juga merana... so, doctors are also good in mathematics although not as good as mathematicians or engineer perhaps... :-)


p/s: no offense ye Saifuddin... :-)



salam..
lupa nak respon yang ni...
jangan kecik hati meow... dah lah hati tu tak besar mana pun... :-D :-P
mungkin akh saifuddin pun tak terperasan perkara2 ni masa dia type arituh..
jangan sedih na...
:lol: :lol: :lol: ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 08:32


dah jangan dijadikan ini isu...
Jurutera atau doktor masing-masing ada kelebihan.
cuba suruh jurutera buat kroje doktor...apa akan jadi?tak tentu hala jadinya....
cuba suruh doktor jadi jurutera...haru biru jadinya
cuba suruh loyo jadi pengilap kasut...tak bekeruan jadinya...

cuba fahamkan maksud ni....

jangan gegaduh ye kawan-kawan

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 10:05


to be a good doctor (good mean quality)
know basic
logic thinking
careful
work fast

bukan main tarah saja. sesaat terlewat, melayang nyawa orang. kami bukan main hafal saja. kan piki juga....lagi pulak berfikir dalam masa yang pantas (esp in life crisis).....

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 10:22


Pada 03-02-07 08:24 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!


salam..
lupa nak respon yang ni...
jangan kecik hati meow... dah lah hati tu tak besar mana pun... :-D :-P
mungkin akh saifuddin pun tak terperasan perkara2 ni masa dia type arituh..
jangan sedih na...
:lol: :lol: :lol: ;-) :-D




tak ada kecik hati lah... dan tak ada nak gaduh pun... hehe... macam Daeng cakap tu betul.. kalau suruh doctor buat kerja engineer mahu tercangak-cangak kami.. kalau engineer disuruh bedah patient, baru tau langit tinggi ke rendah... huhu... yang sebenarnya kedua-dua penting.. tak ada engineer tak adalah hospital dan tak adalah juga machines dalam hospital.. maka terpaksalah kami doktor-doktor ini buat pembedahan atas pokok... hehehe...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 10:47


salam....

dua-dua pun penting ...
tak ada yang lagi bagus...
kan...kan..kan...
(^_^) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-07 10:52


Pada 02-02-07 08:15 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Jom membangun bersama islam...memertabatkan islam di mata dunia khususnya, di timur jauh amnya...


betul tu daeng_jati...baik doktor atau engineer, yang penting cuba jadi profesional muslim yang mampu membela agama dengan ilmu yang dipelajari....

Bookmark and Share

  


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 11:01


adess... yang p buat operation atas pokok tu pasaipa..??
tanah kan terbentang luas..
daeng, ana rasa topik ni bukan isu..
kengkadang seronok jugak dapat tahu pendapat org tentang bidang2 tertentu ni...
tak begitu meow... huhuhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 11:22


Pada 03-02-07 11:01 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

adess... yang p buat operation atas pokok tu pasaipa..??
tanah kan terbentang luas..
daeng, ana rasa topik ni bukan isu..
kengkadang seronok jugak dapat tahu pendapat org tentang bidang2 tertentu ni...
tak begitu meow... huhuhuhu...


hehe... buat atas pokok lah senang.. tidak ada orang lain nak kacau sibuk2 nak tengok... hehe.. dah tak ada hospital... huhu..

mmmm betul tu... dapat tau pemikiran org lain tentang sesuatu profession... kan cik ismi... :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 17:14


betul itu ;-) :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» engineer vs doctor..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24061 saat. Lajunya....