Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: perkara yang wanita benci pada lelaki....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» perkara yang wanita benci pada lelaki....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh perkara yang wanita benci pada lelaki....

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 00:38


ana nak tanya sahabat2 muslimat semua....apakah perkara2 yang antunna semua tak suka yang ada pada seseorang muslimin.....sebagai panduan untuk kaum yang bergelar ayah, abang,atuk, ustaz, golongan lelaki dan bla...bla...

untuk kita kongsi bersama.....

harap ikhlas beri pendapat....lagi bagus jika pendapat tu datangnya dari pengalaman bukan perasaan...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....
[ Telah diedit oleh: farah_hanan pada 30-03-06 11:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 00:41


MEROKOK

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 02:35


of course merokok...
bukan dia saja yang effect, kita pun sama


-----------------
when life goes down,go on.when thing goes wrong,move on.ALLAH give us perserve not 2surrender.have faith in ALLAH.may ALLAH b with u
[ Telah diedit oleh: wihdatul_asrar pada 31-03-06 16:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:49


1) Erm.. Merokok tu memang tak elok lah.. kalau dia tak sayang kat nyawa dia, macam mana lah dia boleh cakap dia sayang kat kita pula kan??

2) Ego...Hm.. Lelaki macam ni, elok tinggalkan saja.. Apapun, kita ni sebagai orang perempuan, pasti tau caranya untuk kita mencairkan hati ego seorang lelaki.. Pasti ada caranya.. Lelaki pun manusia juga.. mereka pasti perlukan seorang wanita di smpg mereka, betul tak??

3) Berlagak.. Hm.. senang saja cara nak atasi masalah lelaki yang suka berlagak ni. ILMU, Itulah yang kita kena ada untuk mendidik lelaki seperti ini kan??

Hahaha!! jangan marah.. Gurau saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 30-03-06 06:27


1. merokok
2. autokratik
3. melenting bila terima teguran- lepas itu blame orang lain pula
4. perasan esp perasan handsome
5. asik layan PS saja..macam tak ada life lain dah
6. manja dan menggedik2 (nak muntah rasanya jumpa lelaki begini)
7. caring xpsl2..walaupun baru kenal (secara asalnya lelaki memang xcaring kan? bila buat-buat caring begitu memang pelik gila)
8. beli henfon dan other gadgets macamlah 'look cool' tu sangat penting
9. tak tahu tapi malas nak tanya, esp bila sesat. sanggup buang masa pusing2
10. berleter. lelaki berleter lagi menyakitkan hati agaknya.

cukupla agaknya. rasanya muslimin warga ukhwah tak ada ciri2 ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

silvermaddness
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5314
Posting: 42
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 30-03-06 08:52


ooo..... :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For silvermaddnessProfil   Hantar PM kepada silvermaddness   Pergi ke silvermaddness's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 08:59


apa ek??tak ada agaknya...semua suka...especially yang isap rokok tu...isap la banyak-banyak, biar rosak paru2...(ni perli ni) ada ke isap rokok, lepas itu hembus kat orang...memang tak patut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 30-03-06 09:03


susah nak kategorisekan......lelaki & perempuan sekarang ada macam fesyen and version....it's depend la.......kadang-kadang tu...dia cara dia senyum pun buat orang tak suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 09:38


1) merokok...pentingkan diri..tak fikir kesan kat orang lain..
2)ego...orang tanya tak jawab..buat muka slumberr..buat-buat tak dengar saja..
3)tak boleh terima nasihat or teguran sikit..apa yang dia cakap semua betul...macam dia ni manusia yang tak pernah buat salah...
4)memperlekeh wanita...(perempuan ni..lembap la..)macam cikgu PSM ana kata kat perempuan..huh...teruk betul..
p/s:so, kepada muslimin dalam ukhwah ni...jangan ada ciri-ciri macam ni...nak ego boleh,tapi sikit-sikit dahlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 09:42


Pada 30-03-06 06:27 , spaghetigoreng posting:

!!! QUOTE !!!

1. merokok
2. autokratik
3. melenting bila terima teguran- lepas itu blame orang lain pula
4. perasan esp perasan handsome
5. asik layan PS saja..macam tak ada life lain dah
6. manja dan menggedik2 (nak muntah rasanya jumpa lelaki begini)
7. caring xpsl2..walaupun baru kenal (secara asalnya lelaki memang xcaring kan? bila buat-buat caring begitu memang pelik gila)
8. beli henfon dan other gadgets macamlah 'look cool' tu sangat penting
9. tak tahu tapi malas nak tanya, esp bila sesat. sanggup buang masa pusing2
10. berleter. lelaki berleter lagi menyakitkan hati agaknya.

cukupla agaknya. rasanya muslimin warga ukhwah tak ada ciri2 ni.

yang ciri no.6 tu...
ada erk,lelaki yang manja dan menggedik2..tak tau pulak...macam mana ye!!


-----------------
eratkan ukhwah, gerakkan islah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

suebalqis
Warga Rasmi
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22388
Posting: 9

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 11:26


pada pandangan saya ....lelaki yang paling saya tidak suka adalah tidak pergi solat jumaat......macam mana tu kalau solat jumaat dah pergi.........
merokok.... orang yang merokok saya rasa pentingkan diri sendiri kerana tidak menghiraukan orang sekeliling...
:saya perhatikan pelajar di IPT terutamanya di tempat saya belajar kebanyakkannya merokok sudah susah nak cari orang yang tidak merokok. Ini kerana pengaruh rakan yang lain.......
EGO..........dia ingat dia tu handsome.........jangan la ego sangat...
tak pandai uruskan diri maksudnya serabai saja.........

saya harap rakan-rakan dalam ukhwah ini tak ada la ciri- ciri seperti ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For suebalqisProfil   Hantar PM kepada suebalqis   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 13:31


Yang suka berlakon

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-03-06 14:21


Semua perangai yang tak elok..mestilah prpmuan tak suka..saya pun tak suka..orang lain pun tak suka..kalau suka jugak itu tndanya kena tmbah power spek 'mata hati'..

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-06 12:26


1.hipokrit
2.perasan bagus
3.suka kutuk orang
3.penzina
4.suka ambik kesempatan
5.suka pgg perempuan
6.pengotor
7.and...many more bad appetites

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 12:36


merokok........asap rokok tu menyesakkan nafas tullllllll....
kalau berlagak pun tak suka........ingat diri dia saja yang perfect

Bookmark and Share

    


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 13:24


first,tntu lah merokok...
2)romantik sangat(tak suka laaa)
3)tak pernah nak pkir kslhan diri
4)mnyanjungi dari sdri
5) tak ada sifat rendah diri
6)suka persoalkn orang lain tanpa mnilai dulu dr sdri...
7)buat larangan ALLAH...
8)utamekn sangat soal cinta dr perkara yang benar-benar penting....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 13:25


first,tntu lah merokok...
2)romantik sangat(tak suka laaa)
3)tak pernah nak pkir kslhan diri
4)mnyanjungi diri sdri
5) tak ada sifat rendah diri
6)suka persoalkn orang lain tanpa mnilai dulu dr sdri...
7)buat larangan ALLAH...
8)llaki ni kalau bercinta,tak ingat dunia....asyik nak utamekn cinta dia sahaja,perkara yang lebih penting,tak nak pula didulukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

gerakhati
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23860
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 14:41


kenapa perlu tetapkan ciri2 untuk membenci sesame manusia....dalam baik tentunye ada buruk ... tak ada benda sempurna

Bookmark and Share

    


  Member Information For gerakhatiProfil   Hantar PM kepada gerakhati   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 14:43


eh, mana ada susah nak cari ygtak merokok, kat kelas ana dulu 3 orang saja yang merokok, kami tak merokoklah, siap bagi penampar basi lagi kat budak2 asrama yang merokok, kalau adik ana yang merokok, ana selamkan dalam air,oklah, apa2pun tak ada yang sempurna keseluruhannya, tapi usahalah cari yang elok, dah dapat tu, cepat2lah langsungkan, jangan letak mahal2 pulak, tu yang jadi lambat, ilalliqa

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 14:53


nak tergelak pulak baca. Banyak juga sifat lelaki yang tak di sukai...
ala...kalau dah suka and sayang tu....apa-apa pun boleh jadi kan....mana ada manusia sempurna....kalau nak buat pasangan hidup, yang penting cuba belajar menerima baik dan buruk pasangan kita sebagaimana dia dapat terima kita seadanya........

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 15:54


Ni orang yang suka sebut keburukan lelaki (kaum saya tu), awak tu, awak tu dah baik sangat kerrr..... :P

Cerminlah diri awak tu dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:06


mostly perempuan tak suka pada lelaki yang merokok.....kan??

1. merokok
2. perangai kebudak-budakkan...tak matured...
3. ego...boleh kalau nak ego, tapi sikit-sikit dah lah....
4. rasa diri tu hebat...susah nak rendahkan diri..
5. tak pandai nak tamsilkan ayat....orang main2 saja, tapi dia fikir betul-betul pula...
6. terlampau ramah
7. suka main2kan hati dan perasaan perempuan...
8. tak hormati perempuan..
9. perasan...belom apa-apa dah nak eksyen..
10. berlagak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

cahaya_imani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23668
Posting: 70
Dari: AloQ sTaQ

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:26


1.merokok
2.cepat melenting..........tegur sikit melenting.....
3.hipokrit........depan nampak macam baik............tapi belakang tak tahu nak gambar
4.pemalas.........cukup benci lelaki yang pemalas!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_imaniProfil   Hantar PM kepada cahaya_imani   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:45


Pada 31-03-06 15:54 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

Ni orang yang suka sebut keburukan lelaki (kaum saya tu), awak tu, awak tu dah baik sangat kerrr..... :P

Cerminlah diri awak tu dulu....


ahak....ahak marah ke...

biasa la tu sifat semula jadi manusia.....keburukan orang kita nampak....sendiri tak nampak pun...


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:51


untuk kebaikan diri bersama la...ambil yang jernih, buang yang keruh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 17:10


Pada 31-03-06 13:25 , annynatasha88 posting:

!!! QUOTE !!!

first,tntu lah merokok...
2)romantik sangat(tak suka laaa)
3)tak pernah nak pkir kslhan diri
4)mnyanjungi diri sdri
5) tak ada sifat rendah diri
6)suka persoalkn orang lain tanpa mnilai dulu dr sdri...
7)buat larangan ALLAH...
8)llaki ni kalau bercinta,tak ingat dunia....asyik nak utamekn cinta dia sahaja,perkara yang lebih penting,tak nak pula didulukan...


yeke laki begitu...bukan perempuan ke yang tak ingat dunia kalau dah bercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 18:08


Emm macam bagus...tak boleh dtegur..tak boleh terima pendapat orang lain emm ego yang terlalu tggi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 19:39


Hue?....

Apa yang tak suka?...Rokok!! huhu.. yang lain, depends on the individual la...

Apa pun, janganlah terlalu mengutuk...2 2 ada keburukan dan kelemahan..sebab tu lah saling melengkapi dan perlu ingat mengingati..

WaLLahuaLaM

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 19:43


aik...janganlah jadikan forum ni untuk selidik sangat kami kaum lelaki ni...

tak ada kami...anda tak kawin tau...tak ada kami...anda tak lahir tau... cuba buka forum sifat yang wanita suka kepada suami atau bakal suami... barulah kami ni ada kekuatan nak ubah sikap.... tak
[ Telah diedit oleh: Addey pada 31-03-06 19:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

muslim_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 997
Posting: 128
Dari: Tanah Merah, Kelantan Darul Serambi Mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:11


Pertama sekali Terima kasih banyak sudi buka topik ni.. Semua manusia kat dunia nii tak sempurna.. Jadi mesti laa ada yang lebih dan kurang.. Jikalau anda ingin menilai seseorang janganlah menilai pada paras rupa, tetapi nilailah pada akhlaknya, Agama & amalannya ;)


-----------------
(Semulia-mulia manusia, adalah manusia yang merendah diri di kala dia berkedudukan tinggi, dan bersikap adil ketika berkuasa)


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_84Profil   Hantar PM kepada muslim_84   Pergi ke muslim_84's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:24


Pada 31-03-06 20:11 , muslim_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pertama sekali Terima kasih banyak sudi buka topik ni.. Semua manusia kat dunia nii tak sempurna.. Jadi mesti laa ada yang lebih dan kurang.. Jikalau anda ingin menilai seseorang janganlah menilai pada paras rupa, tetapi nilailah pada akhlaknya, Agama & amalannya ;)



betul tu saudara muslim_84....tapi saudara jangan la takut....topic ni dibuka untuk kebaikan bersama....dan jika pihak antum yang ingin memberi pendapat atau sebarang komenan yang membena kepada pihak wanita....sila la ke topic sebelah....kami akan cuba perbaiki mana-mana kekurangan kami....

sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah, yang buruk itu datangnya dari diri kita sendiri....waallahu a'lamm...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

puteri_islamicnana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23765
Posting: 7
Dari: Malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 01-04-06 14:58


btui tu..semua wanita tak ska laki mrokok...apa-apa sajalah..kita tak boleh mengata orang..biar la mereka buat apa mereka ska..jangan kita mengata orang...kita ing dari kita perfect sangat ke..so...10 benda antum tak suka pada laki...100 benda laki tak ska pada kita...so no body is perfect k..jangan mara..untuk mngingtkn antum semua...ana mnt maaf kalau kte2 ana ter kasar skt..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamicnanaProfil   Hantar PM kepada puteri_islamicnana   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 17:19


tak suka lelaki merokok..kalau tau terus reject............

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 18:56


Pada 31-03-06 18:08 , nur_namia posting:

!!! QUOTE !!!

Emm macam bagus...tak boleh dtegur..tak boleh terima pendapat orang lain emm ego yang terlalu tggi..


Kalau nak tegur biarlah secara berhikmah. Kalau boleh kita tegur orang dengan cara tidak menjatuhkan air mukanya. Kekadang teguran itu betul, tapi disampaikan dengan cara emosi dan kasar, siapa pun tak selsesa dengan cara ini.

Kalau kita tegur mak ayah kita ada caranya, kalau tegur orang tua juga ada caranya. Tegur rakan sebaya dengan cara yang boleh mereka terima, dan tegur orang tersayang biarlah hati mereka jangan sampai terhiris. Tapi kalau terlalu sensitif susah nak ditegur, tak pen eden nak nolong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 01-04-06 21:01


assalamualaikum..

Bagusla kaum adam dapat banyak teguran dari kaum hawa,kan adam dan hawa diciptakan untuk saling lengkap - melengkapi antara satu sama lain..so,teguran yang membina tu marilah kita perbaiki kembali supaya menjadi hamba Allah yang senantiasa muhasabah diri tak kira di mana berada..supaya ciri2 itu tidak dibenci oleh tulang rusuk kita sendiri..

w'allm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-06 21:26


tak suka laki yang perasan bagus...bajet coooool...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 22:07


Pada 01-04-06 17:19 , srikandi85 posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka lelaki merokok..kalau tau terus reject............


ya..ya.betul-betul..tak suka la lelaki yang merokok...dan yang tak jujur..


-----------------
"Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah SWT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

insan_kerdil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1958
Posting: 64
Dari: Damansara

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 22:31


Assalamualaikum....
Bagi ana, firstly, ana tak suka kalau lelaki tu merokok depan ana dan keluarga ana. Kalau dia nak merokok pun, merokok jauh2.. Ana tak kisah... tapi jangan marah la kalau tiap2 hari asyik kena dengar ana bagi nasihat... berhenti la merokok..... Berhenti merokok tu untuk kepentingan bersama dan semua. Bukan untuk ana seorang saja...
Kedua, ana tak suka lelaki yang tak tau hormatkan family ana, terutama parent ana. Ha.... kalau nak tengok ana tarik muncung cuba la bersikap kurang ajar dengan family ana.... Ana tak suka, bunga dipetik tapi perdu ditendang.
Ok... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kerdilProfil   Hantar PM kepada insan_kerdil   Pergi ke insan_kerdil's Website   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-04-06 22:52


:-di :-di mujur tak hisap rokok!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

4_AllAh
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2005
Ahli No: 20107
Posting: 18
Dari: rumah

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 01-04-06 22:59


Assalamualaikum..
ye ke semua perempuan tak suka lelaki merokok??takpun..saya senang saja dengan lelaki perokok..malah,saya lebih suka lihat lelaki merokok dari tak..Kenapa??entahla..tepuk dada,tanya lah selera masing2..tapi..yang paling saya tak suka lelaki ini..cepat perasan!jangan marah..tata..Assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For 4_AllAhProfil   Hantar PM kepada 4_AllAh   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:17


Pada 01-04-06 22:59 , 4_AllAh posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
ye ke semua perempuan tak suka lelaki merokok??takpun..saya senang saja dengan lelaki perokok..malah,saya lebih suka lihat lelaki merokok dari tak..Kenapa??entahla..tepuk dada,tanya lah selera masing2..tapi..yang paling saya tak suka lelaki ini..cepat perasan!jangan marah..tata..Assalamualaikum


hehe...ada juga pandangan dr sudut ini...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 03:21


apa pasal zilzal ketawa???
penyokong ke???
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:22


ikutlah nak tafsir mana...hehe...atif sokong ke?hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:25


xbaik gaduh2 dalam ukhwah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 03:28


apa yang baik kita sokong.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:28


tak gaduh pun....gurau2 dengan atif..lama tak gurau dengan dia..last gurau2 dalam bas ritu hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 03:30


eh..jap2..
zilzal ni siapa erk???
macam kenal...tapi macam tak kenal...
hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:32


kenal masa atif jadi conductor bas mlm tu...hehe
[ Telah diedit oleh: zilzal pada 02-04-06 03:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:34


Pada 02-04-06 03:32 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

kenal atif masa jadi conductor bas mlm tu...hehe


kenapa cita2 dia nak jadi conduktor bus ke???


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:37


part time mlm khamis...agaknyelah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 03:40


patutlah selalu nampak ...
itu cita2 atif_Haziq rupanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-06 03:48


aiii...
ini pandangan sinis pihak musuh...
kita buat kerja muliapun dikutuk2....

p/s;biasalah manusia...dengkilah tubila dapat kaya dengan jadi konduktur bas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-06 04:29


bagus akhwat2 sekalian..pilihlah lelaki sejati yang tak merokok..saya sendiri pun tak suka perokok....pilihlah yang terbaik..
p/s - kalau boleh list kan sekali ciri2 lelaki idaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

blueberry_strawberry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22980
Posting: 119
Dari: bangi

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 07:53


Pada 02-04-06 04:29 , ibn_wanza posting:

!!! QUOTE !!!

bagus akhwat2 sekalian..pilihlah lelaki sejati yang tak merokok..saya sendiri pun tak suka perokok....pilihlah yang terbaik..
p/s - kalau boleh list kan sekali ciri2 lelaki idaman...


oo nak ciri2 lelaki idaman?
ok,
selain lelaki tu tak merokok,

1.memiliki tabiat soleh
ana suka lelaki yang mengikat dirinya dengan masjid.. selalu saja berjamaah di masjid setiap kali waktu solat, walaupun solat subuh.
Rasulullah s.a.w bersabda
"Apabila kamu melihat seorang lelaki melazimi masjid maka bersaksilah bahawa dia orang beriman. " (Riwayat Baihaqi)".
solat awal waktu, suka menghadiri majlis ilmu, rajin baca quran..bukan setakat membaca tapi memperdalaminya juga. kalau dia nak bersukan, nak p mana-mana ke..mesti tutup aurat dengan sempurna ( tak tayang kaki). ana cukup pantang kalau lelaki pakai seluar pendek esp masa bersukan. ingat cantik sangat ke kaki tu? 8-) kita yang ternampak aurat dia tu pun dapat saham dosa juga.

2. mempunyai daya juang yang tinggi
kuat menghadapi dugaan hidup, rajin mengisi masa dengan aktiviti2 berfaedah, suka menambahkan ilmu .. takdalah nak pergi melepak saja, main game saja, ..makan tidur makan tidur sampai gemuk :di

3.memperjuangkan agama Allah.
peka2 dengan isu2 semasa, mengambil tahu dengan hal2 sekeliling..apatah lagi isu2 yang membabitkan Islam...berjiwa besar dan berada dalam saff yang perjuangkan agama Allah :)

ok..tu saja agaknya.banyak lagi sebenarnya, tapi nanti tak habis pulak cerita. ana highlightkan yang penting saja. nampak macam ideal sangat pula. itu ciri2 muslimin idaman ana la. apa-apa pun diri sendiri kena betul juga sebab lelaki yang baik untuk wanita yang baik. berusaha! :-) ;-) :-di ameen INSYA ALLAH


-----------------
Cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan Selain Dia, hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memilki arasy yang agung. At-Taubah:129
[ Telah diedit oleh: blueberry_strawberry pada 02-04-06 09:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberry_strawberryProfil   Hantar PM kepada blueberry_strawberry   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 10:49


terimalah seadanya...
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 22:35


emm...apa ye?
bagi saya,apa yang salah di sisi syarak tu,bukan saya saja tak suka...semua muslimin dan muslimat takkan suka...
betul ke? tapi,Kenapa ada jugak benda2 yang tak elok,ramai juga yang buat...
hem...manusia ni rambut saja sama hitam...iman tak sama...
bagi saya,lelaki yang buat sesuatu yang salah di sisi syarak tu,saya memang tak suka...tu saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-04-06 14:04


orang lelaki take note apa yang orang perempuan tak suka..dah penuh dalam list tu....macam-macam ada..hehe..memang la semua manusia 2 tak sempurna tapi kita boleh berubahkan..bagi yang ada keinginan nak berubah la...
orang perempuan ni kebanyakannya tak suka lelaki yang merokok..saya pun paling pantang dengan perokok ni...Kalau dia saja yang dapat penyakit tak apa juga..ni tak....lelaki Kalau buat apa-apa janji harap ditunaikan mengikut apa yang dijanji...contohnya...janji nak datang pukul ni..sharp la datang...Kalau lewat tu,say sory dan bagi la alasn yang munasabah,diterima dek akal...Sorry la panjang lebar pula...maaf Kalau saya salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:08


seseorang yang mengkhianati orang lain,
bersifat ego
terlalu sensitif
dan apa-apa sajalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 03-04-06 15:05


Pada 31-03-06 20:24 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-06 20:11 , muslim_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pertama sekali Terima kasih banyak sudi buka topik ni.. Semua manusia kat dunia nii tak sempurna.. Jadi mesti laa ada yang lebih dan kurang.. Jikalau anda ingin menilai seseorang janganlah menilai pada paras rupa, tetapi nilailah pada akhlaknya, Agama & amalannya ;)



betul tu saudara muslim_84....tapi saudara jangan la takut....topic ni dibuka untuk kebaikan bersama....dan jika pihak antum yang ingin memberi pendapat atau sebarang komenan yang membena kepada pihak wanita....sila la ke topic sebelah....kami akan cuba perbaiki mana-mana kekurangan kami....

sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah, yang buruk itu datangnya dari diri kita sendiri....waallahu a'lamm...




Menarik.
Terima kasih dan penghargaan pada yang membuka topik dan menyertainya.

Ana rasa bangga sebagai lelaki, kerana masih ramai yang mengambil berat.
Ana tidak fikir segala kritikan, walaupun mengenai apa yang tidak kena sebagai sesuatu yang negatif.
Kritikan inilah yang membina kita.
Sangat jarang antara kita yang tahu berjalan tanpa pernah jatuh.

Mistake is our best teacher.

Best teacher apabila kita sentiasa mengkaji kelemahan dan sentiasa berusaha untuk menjadi lebih baik.

Banyak yang ana belajar dari topik ni.
Antaranya, serabai (tak suka lama² untuk make up, efektif & eficient) dan kebudak-budakan (rasanya umur ana, manusia tak membesar lagi dah!)

Cuma, pesanan ana pada muslimin, terutama diri ana, terimalah segala kritikan walau anda rasa tidak betul.
Kritikan membina kita. Buruk kita hari ini tidak bermakna kita terus lemah sampai bila-bila.

Benar, Muslimat perlukan Muslimin dalam hidup, tapi apa salahnya mereka bersuara untuk masa depan mereka?

Anda impikan seseorang secun dan sejambu Zulaikha, adakah anda sehensem Yusof as?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 15:13


betul tu... Ana setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

Angahmuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2004
Ahli No: 8556
Posting: 53
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-04-06 15:22


perasan handsome..
tak pandai hormat orang lebih tua...
bodoh sombong...then MEROKOK...
paling tak suka orang yang tak peg solat jumaat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AngahmuslimahProfil   Hantar PM kepada Angahmuslimah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 15:24


ana tak suka kalau tidak jujur / menipu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 19:04


Pada 03-04-06 15:24 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak suka kalau tidak jujur / menipu.


kalau tipu semata mata untuk mengelakkan benda yang lebih buruk tak boleh juga ek..:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 19:39


pilih la ana.. :-di :-di
semua boleh dirunding.. :-di ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 20:22


Jangan benci kami... wuaaaaaa...:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:44


ana tak ada semua ciri2 buruk di atas so sayangilah ana .... :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-06 16:13


uish kasihan laki isap rokok..tapi selalunya apa yang kita tak suka kita dapat kan..itula namanya ujian kan...teringin nak jumpa blueberry_strawberry...ehhehe..(the best comment)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

qarlena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.01.2005
Ahli No: 13844
Posting: 69
Dari: perak darul Rizduan

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-06 16:19


merokok...
tak hormat or tua..
tak menepati masa...
tak menghargai orang sekeliling...
kuat mengutuk...
overall ye...yang mazmumah lah...
semua orang tak suka benda2 yang mazmumah right?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qarlenaProfil   Hantar PM kepada qarlena   Pergi ke qarlena's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 16:42


lelaki suka pakai selekeh....ce pakai kemas2....muka xlawa pun jadi lawa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-04-06 20:36


yang pandai mengayat...benci sangat-sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-06 22:38


kalau tak ngayat kata tak romantik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 07-04-06 23:30


Pada 04-04-06 19:39 , ajefikrah posting:

!!! QUOTE !!!

pilih la ana.. :-di :-di
semua boleh dirunding.. :-di ;-)


promosi nampak.. :lol:


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::


Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:48


Pada 07-04-06 20:36 , zahrah_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

yang pandai mengayat...benci sangat-sangat


paling menyampah.....kalau ayat tu banyak keluar hadith ok juga....

[ Telah diedit oleh: amna_liana pada 17-04-06 16:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:55


Pada 17-04-06 16:48 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-04-06 20:36 , zahrah_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

yang pandai mengayat...benci sangat-sangat


paling menyampah.....kalau ayat tu banyak keluar hadith ok juga....



betul ke ni..???


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:01


bukan semua... tapi most man yang saya jumpa penipu la

Bookmark and Share

    


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

nhaffi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2005
Ahli No: 19421
Posting: 29
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:08


assalamualaikum...
erm..tak nak bukak ke forum yang khas untuk lelaki pula.."perkara yang lelaki benci pada wanita"..

wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nhaffiProfil   Hantar PM kepada nhaffi   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 17:12


Pada 17-04-06 17:08 , nhaffi posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
erm..tak nak bukak ke forum yang khas untuk lelaki pula.."perkara yang lelaki benci pada wanita"..

wasalam...

rasanya dah ada lah forum ni....try la check


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 18:08


salam...

perkara yang wanita benci pada lelaki ke perkara yang aya benci pada lelaki..??

hemm....
benci...?? tak ada lah benci agaknya... tak suka saja..
semua orang pun ada kelemahan... anggaplah itu kelemahan mereka..

p/s: kalau hisap rokok tu pun kelemahan juga, kelemahan menjaga kesihatan... tak bersyukur dengan pemberian Allah...

wallahu'alam..
salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 18:30


Pada 17-04-06 17:01 , fazira posting:

!!! QUOTE !!!

bukan semua... tapi most man yang saya jumpa penipu la


tumpang kasihan..
tipu lah balik laki tu..biar dia tahu cne rasa ditipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 18:36


-Yang menggunakan agama nak tackle perempuan.
-menunjuk-nunjuk alim
-gila kuasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 18:38


bukan saja guna agama untuk tackle perempuan..
yang guna agama untuk halalkan maksiat pun ada apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 20:38


Doakanlah kelemahan laki2 tu supaya mereka berubah.. Jangan dok ngumpat saja, dia rugi, kamu tak untung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 20:48


bukan tak suka pada lelaki.. tak suka pada lain2 manusia juga...

+cakap tak serupa bikin
-cakap lelebih.. tapi hampeh..

+belagak!!
-macam bagus sangat

tu saja setakat ni..

huhu.. tu ah.. tak suka-suka pun..harap2 diri sendiri tak macam tu ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 21:19


*****************************************
pekara yang wanita benci kat laki ek???

yang tak reti nak bayar hutang!!
Kalau lupa boleh consider lagi..
ni buat-buat lupa yang tak best ni...uhuhu..
takkan nak minta along kutipkan..:di

p/s ingtn tuk kita semua.
Kalau dah pandai berhutang
pandai2 lah ingat balik utg kita..
mungkin kita assume pemiutang dah halalkan
hutangnyer kat kita tapi walhalnya tak...
apa akan jadi...
akan dituntut di akhirat nanti...
baik selesaikan didunia dr dituntut kat akhirat..


ada sesiapa hutang timung susu dengan saya???
hah...!!ada...

*********************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:03


kasihan nya lelaki macam saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-06 22:27


tak jujur.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-04-06 22:43


Pada 17-04-06 17:01 , fazira posting:

!!! QUOTE !!!

bukan semua... tapi most man yang saya jumpa penipu la




hairan jugak...sebab ana rasa perempuan yang kuat menipu ni.... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 23:36


salam...

hemmm... tasbih_30, anta pasti dengan jawapan anta?

ana rasa, lelaki ke perempuan, sama-sama ada perkara yang ditak disukai dan disukai... nama pun lain jantina.. lelaki kata begini2 tentang perempuan, yang perempuan pula kata begitu2 tentang lelaki... kesudahannya tetap sama..

sebabtu kita dijadikan untuk saling melengkapi, bukannya untuk menuding membuta tuli...

p/s: baiki kelemahan, tentu akan ada kemajuan... insyaAllah...

sekadar pendapat...
wallahu'alam..
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 23:39


salam...

opss... lagi satu, ana rasa perkara begini terjadi sebab...
lelaki tak merasai dan berfikir sebagaimana wanita berfikir...
begitu jugalah sebaliknya...
sebab tu tanggungjawab lelaki dan wanita pun berlainan...

wallahu'alam...
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

safwa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2006
Ahli No: 24145
Posting: 7

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 14:12


Erm..rasanya..merokok la...banyak lagi la...tapi apa-apa pun lelaki pun manusia jugak kan...so kena pandai2 la kawal dan fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For safwaProfil   Hantar PM kepada safwa   Quote dan BalasQuote

lailatul_naha
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2006
Ahli No: 24345
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 15:32


Pada 24-04-06 14:12 , safwa posting:

!!! QUOTE !!!

Erm..rasanya..merokok la...banyak lagi la...tapi apa-apa pun lelaki pun manusia jugak kan...so kena pandai2 la kawal dan fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu..


sokong!!!

tak suka lelaki yang merokok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailatul_nahaProfil   Hantar PM kepada lailatul_naha   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 12:57


tak suka juga lelaki yang merokok....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-05-06 13:37


"perkara yang wanita benci pada lelaki...."

Yang Merokok,badan berbau(tak pandai nak jaga badan),
berpakaian selekeh.. :-o


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-05-06 15:33


ALLAH...dalam setandan pisang takkanlah semuanya busuk...tiap-tiap makhluk yang ALLAH ciptakan memang ada kelemahannya..hanya ALLAH S.W.T saja yang sempurna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-06 22:43


adik2, abang2, akak2, macik2, pacik2...ini kan pendapat yang diberikan oleh responden untuk topik ni. memang tak semua manusia perfect...but dah important thinks dan points are...perbaiki kesalahan dan kelemahan yang ada. nilai diri sendiri. bila dah ada orang yang bagi pendapat...kan ini satu ruang dan peluang untuk kita ubah apa yang tak patut. ini bukan mengutuk eih...fikirkan. yang bagi pendapat dan pandangan bukan bermaksud nampak kesalahan dan keburukan orang lain saja..but nak bagitau kat kaum yang 1 lagi tu...apa yang kurengnyerrr...

fikirkan...gunakan akal yang dikurniakan Allah dengan sebaiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 00:26


Hmm...ana kurang suka lelaki yang merokok,berpakaian selekeh dan berambut panjang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 20-05-06 08:30


lelaki mestilah kasar sikitkan dan suka merokok!tapi saya tak suka merokok..........heheh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-05-06 17:10


anti-rokok!
tapi kalau perempuan merokok pula camno?
nak benci jugak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 17:54


panas baran, pemarah, cerewet, tak ada timbang rasa....huhu tak suka sangat...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-05-06 17:59


Assalamualaikum........
terima kasih di atas pendapat dan pandangan yang anda berikan.semoga kaum Adam dapat merenung dan mengambik ikhtibar daripada pendapat yang di berikan. :-) :-) :-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» perkara yang wanita benci pada lelaki....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.248461 saat. Lajunya....