Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kelakar
Topik: aku sumpah tak buat lagi??!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» aku sumpah tak buat lagi??!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh aku sumpah tak buat lagi??!!!!

amalina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1871
Posting: 60
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-06 00:18


Hari ni aku nak cerita sikit pasal pengalaman aku..pengalaman yang tak mungkin aku lupakan seumur hidup aku.Bukan pengalaman manis…tapi pengalaman cukup pahit…sadis.. menikam sanubari aku.Macam ni cerita nya..

Aku habis kerja hari tu awal sikit..dalam pukul 2 petang.Aku pun cepat-cepat lah pergi dapatkan kereta aku yang aku parking kat tempat yang memang disediakan untuk staff macam aku ni.Tiba2 bila aku start saja enjin kereta,,mahu nya tak hidup enjin ni.Dah berpeluh aku try…tapi try punya try..macam tu jugak laaa.Masih degil!tak mahu hidup..menyumpah seranah aku.Tapi nasib aku baik sebab berhampiran tempat kerja aku tu ada laa macam bengkel kereta.Aku pun cepat-cepat panggil pomen kat situ datang service aku punya kereta.Pomen tu tanpa cakap banyak terus saja ikut aku ke kereta.Lepas check kereta aku sikit-sikit…’waaaaa…lu punya keleta aaa..manyak lama talak selevis..bilapa kali kamu selevis ini keleta sejak kamu bili?apa lu talak tau jaga keleta kaa..?’ Aku rasa mahu cekik saja apek tu.banyak cakap pula..dah laa aku ni lapar tahap cipan.Jadi tanpa fikir panjang aku bagitau apek tu nak ke kedai makan berhampiran dengan kereta aku jugak letaknya…so,sambil tunggu apek tu baiki kereta aku,boleh laa aku isi perut ni.

Sampai saja kat kedai makan tu,aku terus duduk dan order jus oren...kegemaran aku beb!lepas itu kebetulan atas meja tu ada laa pula telur rebus…pergh…ni aku lagi suka..dah lama aku tak merasa makan telur rebus ni sejak aku kawin.dulu masa hidup bujang mahu nya hari2 aku makan telur rebus.sehari tak makan memang tak sah!! Sekarang isteri aku masak best2..dah tak pandang dah telur rebus ni.Bila dah nampak makanan kegemaran aku depan mata..apa lagi…serangggggggggggg!!! Fuh…sedar2 dah tiga biji telur aku makan ….huh..nikmat betulll!sampaikan nasi aku order pun tak luak..lepas itu aku sempat lagi pesan kat makCik kedai makan tu suruh rebus lagi 3 biji..aku nak makan dalam perjalanan balik .Kereta aku pun dah siap repair jadi tak sempat menghayati kenikmatan telur rebus.

On the way nak balik rumah ni,aku terus makan telur rebus ni sambil2 drive laa…kempunan laaa katakan.Perjalanan balik rumah hari tu rasa lambat sangat sebab kesesakan jalan raya.fuh..naik bosan aku ..Telur2 pun dah habis aku telan.tiba-tiba masa berenti kat lampu isyarat aku rasa nak buang angin laa pulak..atau dalam bahasa saintifik nya..nak kentut!!! Aku pun apa lagi,lepas juga dalam kereta aku lah. Wekkkkkkk,,,nak pengsan aku rasa disebabkan bau kentut sendiri.Apa tak nya,6 biji telur aku telan ..kentut pun dah bau macam telur busuk. Tak tahan dengan kebusukan kentut aku sendiri yang berlegar2 dalam kereta aku yang ber’air-cond’,aku ambil tindakan drastik membuka tingkap agar kentut2 tu bebas berlari keluar dari kereta aku.Selang beberapa minit aku rasa nak kentut lagi dan lepas beberapa minit ada lagi rasa nak kentut…fuh memang kuat laa penangan telur ni hingga lah aku sampai rumah,aku agak-agak dalam 10 kali aku kentut ada laa kut.

Aku turun saja dari kereta isteri aku tersenyum lebar kat aku.Fuh hilang rasa penat nya tengok isteri tersenyum sambut aku pulang.Isteri aku terus capai beg aku dan bersalam dengan aku.Isteri solehah beb..tapi yang tak best nya,aku baru saja melangkah nak masuk rumah dia terus halang.’Nanti dulu Bang,Ina ada surprise untuk Abang.Jadi sebelum Abang masuk rumah,Ina nak tutup mata Abang dengan kain ni’,sambil mengangkat kain yang ada di tangannya.’Kenapa pulak ni?’aku mula tak senang duduk sebab terasa nak kentut balik.”Kalau Abang sayang Ina,ikut saja Ina buat apa..boleh tak Bang?’soal isteri ku ..manja siot!!! ‘Boleh laa sayang’,aku jawab acuh tak acuh saja..ye laa nak kentut pula ni..tapi takkan depan Ina isteri tersayang kut.Lalu Ina pun tutup laa mata aku dengan kain.Lepas tu aku dipimpin Ina kedalam rumah.Dia membawa aku ke meja makan.Aku dapat agak laa sebab rumah sendiri memang aku expert walaupon dengan mata tertutup.Isteri aku menyuruh aku duduk atas kerusi dan aku mula terbau masakan yang enak terhidang di atas meja.Mahu nya aku bukak penutup mata ni nak makan,tapi …’Abang jangan buka ye mata..nanti biar Ina buka sendiri..kalau Abang buka..Abang tak sayang Ina laa tu’, ‘Ok abang janji sayaaaannngggg..abang takkan buka’,jawab aku pula.tiba-tiba telefon berbunyi.’Abang,tunggu kejap ye,Ina nak pergi jawab phone’.Isteri aku terus bergegas ke meja telefon.Aku dapat dengar tapak kakinya makin jauh.tiba-tiba aku rasa hajat aku nak buang angin yang tergendala sewaktu sampai rumah tadi dah tiba masanya.Lalu aku pun kentut puas2.fuh memang best gila laa dapat lepas bebanan ni.Aku terdengar tapak kaki isteri aku menuju ke arah aku.Aku menghayun tangan di udara cuba menghilang bau kentut aku dari dihidu isteri aku.”Kenapa ni Bang?Abang halau apa?soal Ina.”Eh tak ada laa..abang cuma exercise sikit,betul-betul kan urat..’,power punya tipu.Fuh ..nasib baik laaa aku sempat halau kentut aku dari berkeliaran sekitar aku,kalau tak..huhhh.rasa nak kentut tu tak putus lagi,masih bersisa lagi ni.Tapi aku tahan juga..depan isteri takkan macam tu kut.kalau masa bercinta dulu aku boleh tahan kentut takkan sekarang tak boleh kut.lepas itu dengan tiba-tiba,telefon berdering sekali lagi.Isteri aku yang berada kat tepi aku terus bergegas menjawab telefon.’siapa call?’laung aku kat meja makan ni..ye laa tempat meja makan dengan meja telefon jauh juga,kalau tak menjerit jangan harap nak dengar.’Kak Ana ,bang’,jawab isteri aku.Mesti ada hal penting ni kalau kakak ipar aku call dan mesti lama mereka bercakap,detik aku dalam hati.Aku pun mula merancang strategi untuk melepaskan kesemua kentut2 yang masih bersisa.Kali ni memang power punya kentut laaa.Aku nekad nak buang semua kentut2 ni.Apa lagi,aku pun berdiri ,menonggeng sedikit dan aku lepaskan kentut2 yang bersarang..perghhhh punya laa panjang kentut aku tu….baunya memang bau bangkai laaa…aku pun tak tahan dengan bau kentut aku.Aku tutup hidung laa sebab busuk sangat.Selesai sudah melepaskan kentut yang panjang dan berbau bangkai tu,aku sempat lagi melompat kegembiraan…sekali lompat saja laaa..’yessssssssssss…berjaya jugak!!’kata aku perlahan tapi gembira.Tapak kaki isteri aku mula menghampiri aku .Aku control saja buat-buat bodoh macam tak ada apa-apa yang berlaku.’Maaf bang lambat sikit,kak Ana call bagitau dia nak datang esok’.’oooo macam tu..tak apa laa sayang,lambat lagi pun abang tak marah’,jawab aku ringkas.Memang laa aku tak marah sebabnya aku ada chance tadi lepas kentut kalau tak mahunya aku mengamuk.

‘Ok,sekarang Ina nak bukak mata abang,nak tunjuk surprise kat abang,’kata isteri aku sambil tangannya cuba membuka kain yang menghalang penglihatan aku.”Abang dah ready,kalau belum Ina tak nak bukak’,’Dah ready laa sayang,dari tadi lagi dah ready,,mata abang pun dah lebam ni…surprise apa nya sayang?’soal aku.’Ina bukak sekarang, 1….2…3…’. Ya Allah,rasa nak pitam ada,malu ada,nak terjun lombong pun ada sebaik saja Ina bukak penutup mata aku.Apa tak nya,depan aku Mak dengan ayah aku ada,mak mertua dan bapa mertua aku ada..adik ipar aku pun ada jugak…adoii..aku lihat mak mertua aku tunduk saja tengok lantai.mak. Aku pula merah padam muka.Adik ipar aku asyik gelak saja…maluuuuuuuuuuu…..arrghhhhh…jiran aku sebelah rumah pun ada jugakkk….rupa-rupanya aksi melepaskan kentut tadi dilihat oleh mereka semua..aku nak elak dari isteri aku..perghhh..kena dengan mereka pulak…malu akuuuuuuuuuuu!anda bayang laa sendiri macam mana aksi aku dilihat oleh mereka tadi dengan mata aku tertutup dan lagak menonggeng aku…rupa-rupanya ini surprise Ina buat aku dan…aksi kentut tadi hadiah berharga buat mereka semua……..makkkkkkk…aku sumpah tau buat lagiiii!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amalinaProfil   Hantar PM kepada amalina   Pergi ke amalina's Website   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 01:15


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: memang kelakar sungguh! tak dapat nak bayangkan.... :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-06 01:35


ha ha..kelakar la.tcabut krongkong ni
ha ha ha h a :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:05


ha ha..kelakar la.tcabut krongkong ni
ha ha ha h a :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 02:15


muah muah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 02:28


sakit ulu hati ni baca cerita awak... memang power... :lol :lol :lol :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

dauspd
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22929
Posting: 40
Dari: Port Dickson / USJ

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 22:44


memula dengar macam loya saja. tapi akhirnya.... tak cukup nafas eden golak. wuhahahahahaha. aduh... power... power... heheeee. kalau ana pun... ana dah tak tau bagaimana nak tutup malu. hahahahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauspdProfil   Hantar PM kepada dauspd   Quote dan BalasQuote

dauspd
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22929
Posting: 40
Dari: Port Dickson / USJ

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 22:50


aduh... memang tak boleh tengoklah tajuk topik ni... buat nak gelak saja. nak pecah perut dibuatnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauspdProfil   Hantar PM kepada dauspd   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 07-04-06 02:37


Ha3... Memang bagus! kerja mantap. Tak sia2 anda dilahirkan.. Ha3... Tercabut tekak ni!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 12:40


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:07


lawak gilerr...macam nak krem kerongkong ketawa...pelik pula macik ana tengok ana gelak seorang-seorang depan pc ni..hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

eNira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17047
Posting: 102
Dari: somewhere in Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 15:32


hahahaha...tak boleh tahan la dengan mamat ni....malunyeerr dengan mentua...kelakar..kelakar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eNiraProfil   Hantar PM kepada eNira   Quote dan BalasQuote

adeque
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11832
Posting: 45
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-05-06 16:15


huhu...sakit pipi saya..gelak!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adequeProfil   Hantar PM kepada adeque   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 16:26


apelak tak nak buat, buat la lagi... cukup 3 kali dah la... ehehehe :-di :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-06 16:30


tak larat dah nak gelak ni...kalau saya ada kat situ, mesti dah gelak gila...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-06 16:51


adoii..kelakarnya..tak boleh tahan tol~

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-05-06 16:59


tegang urat ketiak dibuatnya.!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-05-06 17:14


ya Allah..lawaknya...hehehehe... :-di :-di :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-05-06 18:19


kalau nak buat perkara yang tak senonoh walaupun rasa tak ada orang tapi Allah sedang melihat kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 26-05-06 22:43


hahahaahahaahahaah lawak gila....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-05-06 12:36


ha....malunyer.... :-o

sian... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 17:01


hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-06 12:16


kuikuikuikuikuikuikukikuikuikuikuiuikuikuiuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:24


salam~
bukan nak cakap apa..memang kelakar sungguh..sampai berair mata ni gelak..
adeh..
kalau hari2 baca lawak macam ni..abeh lah...
kelakau gila!
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ukhtisarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12908
Posting: 39
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-09-06 12:32


memang kelakar gila.....tegang urat mulut saya gelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtisarahProfil   Hantar PM kepada ukhtisarah   Quote dan BalasQuote

qibtiatul_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25863
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:41


peh...malu lebih tinggi dari klcc.....hahaha anak siapa lah ni...hahahahahahahahaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiatul_hudaProfil   Hantar PM kepada qibtiatul_huda   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-06 10:26


malunya...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-09-06 10:42


ish2.... :-di


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-06 11:07


HIKHIKHIKHIK...
AKSI MENONGGENG YANG MAHAL..HEHEHHE..
tapi pernah BACA SEBELUM ini...
tak apalah...apa-apa pun..best TAPI MALU......

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 12:14


:lol: Lawak..Lawak
Tapi pernah baca dalam ukhwah.com...Tajuknya lawak telur rebus


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 12:25


lawaknya....tapi kena tahan gelak pula sebab kat sini ramai orang...nanti diaorag cakap tak betul pula....ekekekeke....
malunya....tak dapat bayangkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 12:37


hahahaha....lawaj bangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 13:11


Macam ada dalam satu cerita korea saja!! :-P


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

amalina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1871
Posting: 60
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-11-06 10:23


oh ye ke.....tak tahu lah pula ada dalam cerita korea...maybe pengarah korea tu yang adaptasi dr cerita ni kut.    :) :)..apa nama cerita tu if betul ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amalinaProfil   Hantar PM kepada amalina   Pergi ke amalina's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 23-11-06 17:00


as a conclusion...
kentut lah dalam toilet..... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-06 21:30


hehe... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-11-06 21:59


lagi2 lawak begini yang masuk kat sini.bosan & boring.yang ni entah kali ke berapa pun saya tak tau.lawak begini memang style 'copy & paste'

untuk yang berkenaan,jangan marah.sekadar teguran

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

amalina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1871
Posting: 60
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-06 22:06


dah tahu buat hape lagi nak baca benda-benda lawak ni..lenkali kalau nampak macam ARTIKEL KELAKAR, tak PAYAH LAAA MASUK NAK BACAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! sekadar teguran jugakkkk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amalinaProfil   Hantar PM kepada amalina   Pergi ke amalina's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-06 22:12


amboi garangnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-12-06 11:50


:-) :-) :-) :-) :-) :lol :lol :lol

kelakar sangat....ingat kan lawak apa tadi...
mulanya saya ingatkan bila bukak saja matanya ada telur rebus lagi rupanye "kaum kerabat famili dia..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 14:09


hakhakhakhak!
nak terputus urat kentut ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 14:15


salamm..
sabar saja laaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

musafirceria
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27632
Posting: 3
Dari: selangor

cyprus   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 16:12


kah..kah..kah..
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirceriaProfil   Hantar PM kepada musafirceria   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 16:44


aisey......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-06 15:33


mak aih...malu nya!!!!
siap exercise2 lagi tu...segan deh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 16-12-06 17:27


perghhhhhhhh........lawak nya!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 18:14


betul-betul lawak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 21:53


kelakar bangat.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 00:05


waduh2....hilang ilmu ako....tangkap balik!! ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 01:39


lawak siot..tak lrt nak cover gelak depan pc ini..lenguh mulut ana.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sss_89
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27711
Posting: 82
Dari: mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-12-06 09:45


:lol: :lol: :lol: :lol: memang lawak ................:lol: :lol: :-P


-----------------
~sAlAm UkHwAh~
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sss_89Profil   Hantar PM kepada sss_89   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-12-06 01:40


Pada 26-11-06 22:06 , amalina posting:

!!! QUOTE !!!

dah tahu buat apa lagi nak baca benda-benda lawak ni..lain kali kalau nampak macam ARTIKEL KELAKAR, tak PAYAH LAAA MASUK NAK BACAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! sekadar teguran jugakkkk....


kamu ni tak faham agaknya.bukan masalah posting kelakar ke apa.masalahnya skgni...posting macam kamu ni dah banyak kali berulang dalam ukhwah ni.harap kamu ambil perhatian dengan teguran saya tu.kalau kamu rasa teguran saya ni tak betul,kamu ngadu pada admin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 03:26


salam...

ana pun sependapat dengan kasihmu_amanahku...
lawak ni rasanya memang dah ada yang hantar...

tapi ana rasa, ahli2 yang baru atau yang jenguk kadangkla mungkin tak baca lagi...
janganlah melenting... tak syok pula forum ber'capital letter' ni...

salam...
[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 11-01-07 03:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 09:10


kena buang tabiat buruk tu..kena bertempat buang angin tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 10:15


hikhikhikhik..........=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

kasturi_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27681
Posting: 27
Dari: Di mana bumi dipijak...

Kedah  


posticon Posting pada: 11-01-07 10:38


Ya Allah..
lawak bangat ni...:-)
dapat bayangkan aksi2 mamat tu ..depan mertua tu...aduh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_83Profil   Hantar PM kepada kasturi_83   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-01-07 00:51


hehehe...ada jugak lawak macam ni ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161918 saat. Lajunya....