Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 15 jam, 19 minit yang lalu
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Peminat cite2 Jepun.....!!!!!!


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Peminat cite2 Jepun.....!!!!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Peminat cite2 Jepun.....!!!!!!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 15:46


Arigato gozaimas......
siapa kat sini yang minat cerita Jepun? cerita Jepun memang best sebab dia lebih realiti dan dekat dalam kehidupan kita sehari-harian. Tidak lah terlampau fantasi sangat. Pelakon dia pun lebih natural dan selamba. cerita tak panjang sangat, selalunya dalam 12 episod dah habis dah. Lawak dia memang kelakar habis. kadang-kadang rasa macam tengok komik Jepun pula bila tengok lawak dan aksi2 yang mereka buat dalam drama. Banyak cerita Jepun yang saya dah tengok, tapi yang paling best adalah cerita "Beautiful Life". Kisah mengenai percintaan Tukang gunting rambut lakonan Takuya Kimura yang selamba dengan gadis yang berkerusi roda. Memang best. rasa ramai yang tau cerita tu dan dah tengok kan. Apa pula cerita Jepun terkini yang anda nonton? Mana satu yang paling anda minat? :roll:
Jaaa.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-06 15:49


ana pun salah seorang peminat cerita jepun. memang cerita jepun best

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-06 19:01


wahaha... ada juga topik ni....

saya dah tengok cerita jepun sejak tadika lagi.... jdorama hontoni subarashi mana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-03-06 19:31


wahahahah .. saya satu hari kalau tak tengok cerita jepun memang tak boleh duduk diam ... teringin nak belajar bahasa jepun ... nak jugak pergi sana ... kagum dengan teknologi mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 19:58


Kumpulan Rimbabara (Kenapa tak kumpulan Malaikatmaut.. heheh) minat cerita Jepun ye? Beautiful Life ceritanya sangat simple tetapi sangat berkesan. Walaupun sudah 3 tahun berlalu, masih ingat lagi plot ceritanya.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 20:36


ana suka cerita jepun...naruto...heheheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 20:46


dulu minat juga drama/anime/lagu jepun...
sekarang ni dah kurang :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 29-03-06 21:02


GTO...
with love....
beach boy....
beautiful life...(tak tengok lagi)
friends and lovers....
apa lagi erkk..??

best!!

sachiko sakurai
asaka seto
takashi sorimachi
yutaka takaenuchi
nanako matsushima

hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-06 21:20


banyak cerita jepun yang baru sekarang, dengan pelakon2 baru... biasanya cerita jepun ni selalunye menonjolkan semangat untuk berjaya dalam sesuatu perkara dan semangat setia kawan... baru lepas habis tengok cerita Hana Yori Dango (asal dari komik F4) dengan cerita Nurse Aoi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 06:33


minat juga...
saja-saja fighting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:30


Pada 29-03-06 19:58 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Kumpulan Rimbabara (Kenapa tak kumpulan Malaikatmaut.. heheh)


sebab nama ni boleh pergi jauh..Ahaks! :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:31


salah seorang peminatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:34


Pada 13-04-06 14:31 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

salah seorang peminatnya...


ana salah dua orang peminat..hehehe :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 14:43


suka tengok, tapi tak suka nak ingat tajuk cerita...nama pelakon lagila tak ingat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-04-06 14:59


pride paling best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 13-04-06 15:07


sayaka ichi...kyoko...ryoko... huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

aura_eliya
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22977
Posting: 13
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 15:33


Pada 29-03-06 15:46 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Arigato gozaimas......
siapa kat sini yang minat cerita Jepun? cerita Jepun memang best sebab dia lebih realiti dan dekat dalam kehidupan kita sehari-harian. Tidak lah terlampau fantasi sangat. Pelakon dia pun lebih natural dan selamba. cerita tak panjang sangat, selalunya dalam 12 episod dah habis dah. Lawak dia memang kelakar habis. kadang-kadang rasa macam tengok komik Jepun pula bila tengok lawak dan aksi2 yang mereka buat dalam drama. Banyak cerita Jepun yang saya dah tengok, tapi yang paling best adalah cerita "Beautiful Life". Kisah mengenai percintaan Tukang gunting rambut lakonan Takuya Kimura yang selamba dengan gadis yang berkerusi roda. Memang best. rasa ramai yang tau cerita tu dan dah tengok kan. Apa pula cerita Jepun terkini yang anda nonton? Mana satu yang paling anda minat? :roll:
Jaaa.......


biasa lah kl Takuya Kimura yang berlakon, biasanya cerita dia lawak sempoi saja..
cerita yang latest saya tengok 'summer snow' and cerita 'meteor 4' versi jepun.. best juga cerita tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aura_eliyaProfil   Hantar PM kepada aura_eliya   Quote dan BalasQuote

aihara
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2006
Ahli No: 24460
Posting: 12
Dari: Seremban -- Jelebu

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 10:09


saya pong cerita nihon juga!!!..banyak juga dah tengok..since sek men agik..so macam dah ingat...tapi antara yang best KISS, PERCINTAAN dengan BINTANG BESAR!, OVERTIME,

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiharaProfil   Hantar PM kepada aihara   Pergi ke aihara's Website   Quote dan BalasQuote

aihara
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2006
Ahli No: 24460
Posting: 12
Dari: Seremban -- Jelebu

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-06 10:10


saya pong cerita nihon juga!!!..banyak juga dah tengok..since sek men agik..so macam dah ingat...tapi antara yang best KISS, PERCINTAAN dengan BINTANG BESAR!, OVERTIME, selain itu saya suka tengok anime...anime pun best gakkk...FULL METAL PANIC best,,hikaru no go pun Best...hehehe...sekarang macam blajo cket2 nihonggo...bahse jopon..macam best saja....sore saja mata!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiharaProfil   Hantar PM kepada aihara   Pergi ke aihara's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-05-06 10:16


watashiwa sasuke-kun

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-06 12:07


cerita korea best apa.. FULL HOUSE.. dan SNOW ANGEL..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 09:36


ana suka juga cerita jepun termasuk lah cerita anime dan manga kartun2 tu, cuba sesgt2 heh! :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:03


sekarang ni tengah tengok drama jepun tajuk ruri no shima...
best juga...cerita jepun ni..selalunya ada pengajaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:45


ada satu cerita
nak kata lama, tak ada lma sangat..
'1 litre of tears'
ni kisah benar dan terkandung banyak mesej...

must tak bosan menontonnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:28


minat anime jepun dan lagu2 anime saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

nafiz86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28269
Posting: 14
Dari: melaka

Johor  


posticon Posting pada: 04-03-07 13:35


SHIN CHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafiz86Profil   Hantar PM kepada nafiz86   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 13:45


tengok gokusen...jalan cerita yang menarik, dan menunjukkan kesungguhan seorang guru wanita untuk mengubah perilaku anak murid yang ganaz2...macam ala2 cerita Great Teacher Onizuka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 13:48


shin chan saja yang best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 14:02


Kage bunshin no jutsu


ase


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 04-03-07 14:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 14:03


Aaa...

ase


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 14:10


Detective Conan

ase


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 14:16


Kamen Rider Black

black

Space Sheriff Gaban

gaban


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 14:21


suria perkasa hitam..."tendangan padu maut"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:11


"samasok berpusing?"
err..habis keluar cerita2 lama..
ada sapa tengok oshin? :D
tu pun cerita lama juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-03-07 15:12


saya pun peminat cerita jepun juga...
banyak dah saya tengok...
dah tak ingat tajuk apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:15


Pada 25-02-07 10:45 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ada satu cerita
nak kata lama, tak ada lma sangat..
'1 litre of tears'
ni kisah benar dan terkandung banyak mesej...

must tak bosan menontonnya..



saya tengok sampai episod 3 saja..
lepas itu dah tak tahu nak d/l mana..

memang sedih cerita ni...
dari seorang pelajar yang cerdik dan lincah...
tiba-tiba jadi seorang yang kurang upaya...
hilang keseimbangan diri, lumpuh seluruh anggota, nak bercakap pun dah tak boleh..pakai tulis saja..tu pun dengan bersusah payah..


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:42


maero attack, miss comet... emmm bila nak tayang balik... minat sangat cerita tu...
teringat kecil-kecil dulu, pernah tipu tok guru ngaji nak balik awal sebab nak tengok maero attack hehehe...
tapi terkantoi dengan mak :-)

semosok berpusing hehehe... sampai jadi fenomena main bola tampar kat sekolah time tu... :-D :-D

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 04-03-07 15:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:48


Pada 13-04-06 15:33 , aura_eliya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-06 15:46 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Arigato gozaimas......
siapa kat sini yang minat cerita Jepun? cerita Jepun memang best sebab dia lebih realiti dan dekat dalam kehidupan kita sehari-harian. Tidak lah terlampau fantasi sangat. Pelakon dia pun lebih natural dan selamba. cerita tak panjang sangat, selalunya dalam 12 episod dah habis dah. Lawak dia memang kelakar habis. kadang-kadang rasa macam tengok komik Jepun pula bila tengok lawak dan aksi2 yang mereka buat dalam drama. Banyak cerita Jepun yang saya dah tengok, tapi yang paling best adalah cerita "Beautiful Life". Kisah mengenai percintaan Tukang gunting rambut lakonan Takuya Kimura yang selamba dengan gadis yang berkerusi roda. Memang best. rasa ramai yang tau cerita tu dan dah tengok kan. Apa pula cerita Jepun terkini yang anda nonton? Mana satu yang paling anda minat? :roll:
Jaaa.......


biasa lah kl Takuya Kimura yang berlakon, biasanya cerita dia lawak sempoi saja..
cerita yang latest saya tengok 'summer snow' and cerita 'meteor 4' versi jepun.. best juga cerita tu..


wah peminat takuya kimura ke??? dia berlakon selamba gila... best lah cerita lakonan dia :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 15:48


maero attack cerita bola tampar.
ceriter pukul 4. lepas tu cerita suria perkasa hitam lepas tu gaban

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 17:34


Pada 04-03-07 15:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

maero attack cerita bola tampar.
ceriter pukul 4. lepas tu cerita suria perkasa hitam lepas tu gaban


balik ngaji petang dalam 4.30 kelam-kabut balik..hehehe...
dulu ada juga cerita Flash Man pukul 4.30 lepas tu pukul 5 cerita Mask Man pula.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 19:23


cerita-cerita jepun yang saya pernah tonton.. (setakat yang saya ingat lah):

1. Beautiful Life (best)
2. 1 Litre of Tears (tengok kali ke-2, ke-3, ke-4 pun saya masih nangis. best)
3. Hana Yori Dango (antara yang terbest)
4. Gokusen (best. banyak nilai moral kita boleh ambil)
5. Naruto (ni lagi best lah!)
6. One Piece (tak tengok sangat.... agak bosan bagi saya. tengok 2 episod saja agaknya. lepas itu stop.)
7. Dragon Ball (saja masuk list. ni waktu kanak-kanak dulu suka juga tengok. tapi komik/manga lebih menarik)
8. Tokyo Tower (merapu saja)
9. GTO (boleh lah.. waktu zaman dolu2 keluar kat TV3)
10. Doraemon... (ni boleh ke? hehe.. masa kanak-kanak dulu suka tengok :-D)
11. cerita tentang stewardess kapal terbang. tak ingat tajuk.... (ok juga. pelakon dia hero cerita 1 litre of tears)

huhu. ada lagi tapi tak ingat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-03-07 19:51


hahaha....tergelak bila baca posting2 topic ini....mengingatkan zaman kanak-kanak dulu....

sekarang masih minat cerita jepun...cerita jepun lagi best daripada cerita korea.

hero, good luck, pride (semua lakonan takuya kimura...memang best dia berlakon)....GTO, gokusen, hana yori dango, team medical dragon (semua ada moral value)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 04-03-07 20:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 20:22


hm...gto, gokusen, naruto, tu sajalah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 22:20


heheh..sampai sekarang tengok Doraemon, Sinchan, Dragon Ball...boleh kata semua jenis cerita kartunlah teman tengok kalau ada masa...release tension...bila otak dah berserabut tengok kartun, kurang sikit bebanan

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 22:23


suka sangat cerita death note...kan best kalau ada shinigami,hehe!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:09


Pada 04-03-07 19:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

cerita-cerita jepun yang saya pernah tonton.. (setakat yang saya ingat lah):

11. cerita tentang stewardess kapal terbang. tak ingat tajuk.... (ok juga. pelakon dia hero cerita 1 litre of tears)

huhu. ada lagi tapi tak ingat..


cerita tu tajuknya "attention please"

tambahan pada tajuk syahidatul.. yang ana ingat...

-good luck- takuya kimura...
-slamdunk
-attack #1 (tentang volleyball)
-hotman
-pride (takuya jugak..)
-iryu (cerita doktor2)

sajalah yang ana ingat masa ni... nanti ana tambah lagi kot2 teringat...
okess...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:14


salam...
huhuhu.....siap hafal lagi tu.
ana pun dah lupa kartun2 yang banyak sangat.
Gambar pun ada....
hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 23:32


Pada 04-03-07 23:14 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
huhuhu.....siap hafal lagi tu.
ana pun dah lupa kartun2 yang banyak sangat.
Gambar pun ada....
hehehe....


huhuhu...
ana ni tengok saja lebih..
cakapnye tak boleh pun...

sekarang ni rerumet pun duduk pulun cerita korea dengan jepun...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 01:03


ye lah... Attention Please... terima kasih ismi_atikah... :-) baru ingat...

Death Note pun saya dah tengok... Death Note 2 saja belum.. huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-07 10:29


Dragon Ball


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-03-07 18:06


Pada 04-03-07 22:23 , musafir_lara posting:

!!! QUOTE !!!

suka sangat cerita death note...kan best kalau ada shinigami,hehe!!


memang best kalau ada buku death note itu...senang cerita....tulis nama along2 yang selalu bagi pinjam duit and then ugut peminjam...tulis nama ketua pengarah BPR yang 2 kali 5 saja mengamalkan rasuah....nama bekas ketua menteri melaka yang dulu terlepas daripada tuduhan merogol budak bawah umur (ended up lim guang eng pulak yang masuk penjara, malaysia boleh)....nama2 menteri yang ada skandal rasuah dan pecah amanah serta salahgunakuasa....tulis nama mahathir mohamad (sebab dulu dia hina Rasulullah SAW, salahgunakuasa, kronism, nepotism, kayakan anak pinak)....nama paklah sebab salahgunakuasa, nepotism, kronism, ikut cakap menantu....tulis nama menantu paklah (kacau urusan pentadbiran negara, kayakan poket sendiri).....nama yasmin (pengarah cerita mengarut sepet and etc)....nama2 hakim yang selalu main golf dengan menteri2 dan orang-orang elit (ini namanya rasuah/pilih kasih - hakim mana boleh campur gaul dengan org ramai)

huuh...letihnye nak tulis semua.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 05-03-07 18:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 18:10


Suka tengok cerita Gundam Seed, Naruto, Dragon Ball, God? Save our King.


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 08-03-07 10:30


cerita jepun jalan ceritanya menarik dan ada mesej. Saya suka cerita oshin (tengok masa kecil-kecil), good luck, hero......ada lagi tapi tak ingat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-03-07 10:52


Slamdunk...

ase


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-07 10:59


ohaiyoo..
suka sangat cerita HOTMAN..
suka watak ENZO dan NANAMI CHA..
cerita ni memang banyak pengajaran..
paling suka melibatkan ikatan kekeluargaan..
geram saja nak cubit NANAMI kalau dapat..
EMMM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

azizah_smai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10176
Posting: 63
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 19:36


salam...huhuhu....sapa yang tak minat crita2 dan kartun2 from japan?

boleh dikatakan semua sekali ana minat...yang terbaru, drama series tajuk dia 'Bewitched in Tokyo'...tapi, sekarang ni macam dah tergantung lah pulak cerita itu...8tv dah tukar waktu siarannya ke?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azizah_smaiProfil   Hantar PM kepada azizah_smai   Pergi ke azizah_smai's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 01:00


ana tetap DRAGON BALL

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

mujahid_00
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22653
Posting: 15
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 01:15


ana suka tengok cerita my boss my hero. cerita ni memang best sebab ia mengisahkan bagaimana seorang ketua kongsi gelap di jepun berubah menjadi baik setelah ayahnya menghantarnya ke sekolah. banyak adegan yang lawak semasa di sekolah. cerita ni 10 episod saja.


-----------------
"Doa menberikan kekuatan kepada orang yang lemah, membuat orang yang tidak percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian kepada orang yang ketakutan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_00Profil   Hantar PM kepada mujahid_00   Pergi ke mujahid_00's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-07 01:24


Drama :

Good Luck, Love Story in Havard(eh..korea ke), Gokusen 1&2, GTO, Engine.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Ruqaiyah88
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2006
Ahli No: 27478
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 02:45


Pada 04-03-07 15:15 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-02-07 10:45 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ada satu cerita
nak kata lama, tak ada lma sangat..
'1 litre of tears'
ni kisah benar dan terkandung banyak mesej...

must tak bosan menontonnya..



saya tengok sampai episod 3 saja..
lepas itu dah tak tahu nak d/l mana..

memang sedih cerita ni...
dari seorang pelajar yang cerdik dan lincah...
tiba-tiba jadi seorang yang kurang upaya...
hilang keseimbangan diri, lumpuh seluruh anggota, nak bercakap pun dah tak boleh..pakai tulis saja..tu pun dengan bersusah payah..



a must-watch movie. lagi2 untuk medical student.
tambah semangat nak study! sekental2 orang pun boleh meleleh air mata.
syok kalau tengok seorang-seorang, kalau ramai-ramai segan sikit nak 'luahkan' perasan.
mesej yang mantap bagi saya. sesiapa saja akan diuji allah.
sepandai mana pun kita, sebahagia mana pun kita, kita kena sentiasa beringat, hidup bukan untuk selamanya.
-suka cerita jepun sebab penuh mesej dan jalan cerita jarang mengarut2.
[ Telah diedit oleh: Ruqaiyah88 pada 31-03-07 03:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ruqaiyah88Profil   Hantar PM kepada Ruqaiyah88   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 02:55


suka 'the law of ueki'....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 06:44


gto dan gokusen..aligator hozaimas..aik!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

nafiz86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28269
Posting: 14
Dari: melaka

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-07 09:46


Ultraman

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafiz86Profil   Hantar PM kepada nafiz86   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-07 14:14


moshi..moshi..ohio gozaimas..hehe fire nafiz86 Bzzzz...Bzzzzz.... koi suka raksaksa..huhu..
moshi..eh tuyup weh, aligator tu buaya lah huhu...apa kes lah!....hik..hik..
koi suka winter sonata sedih weh hnsss..tapi yang last tak tengok tak nampak skrin tv mata dah bah huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

selendang_jihad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1313
Posting: 51
Dari: Qla-te

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 11:34


ramai juga ye suka tengok cerita jepun..
saya pun salah seorang yang suka tengok cerita jepun dan korea..
kalau jepun saya suka tengok anime...
sekarang dah banyak lah juga koleksi anime saya...yang paling saya suka anime princes of tennis dan initial D...hehehe..
tapi kalau ada sepaper yang minat tengok anime or drama or movie boleh lah tengok secara online..
anda boleh tengok kat website ni..
http://www.peekvid.com


-----------------
Your own soul is nourished when you are kind; it is destroyed when you are cruel.


Bookmark and Share

    


  Member Information For selendang_jihadProfil   Hantar PM kepada selendang_jihad   Quote dan BalasQuote

azharjaafar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2007
Ahli No: 30230
Posting: 29
Dari: Kepong

Selangor  


posticon Posting pada: 21-06-07 12:05


Masa bebudak dulu minat ultraman.
Masa remaja minat doraemon & sinchan.

Sekarang minat nak pergi Jepun & ajak org Jepun pada
Laailaha illallah, Muhammadur rasulullah.


-----------------
blog azharjaafar
[ Telah diedit oleh: azharjaafar pada 21-06-07 12:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azharjaafarProfil   Hantar PM kepada azharjaafar   Pergi ke azharjaafar's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 21-06-07 12:20


sinking of japan

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

NewBorn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25483
Posting: 29
Dari: baiti JannaTi

malaysia  


posticon Posting pada: 21-06-07 12:39


ha..suki dayo..

tottemo suki.. GtO , mY boSs my Hero & Pride (maybe..)
subarashi bangumi!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NewBornProfil   Hantar PM kepada NewBorn   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 14:17


minna ada suki deska???? Boku wa.. hontouni honto suki des

kawe ado koleksi banyok cito jepong. sapo lagi hok ado koleksi, kawe nok copy...

kawe ado lebih 40 tajuk, ini drama jepon sajo... tok temasok hok laing ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 14:32


b]

!!! QUOTE !!!

minna ada suki deska???? Boku wa.. hontouni honto suki des
sumimasen, silap taip


minna ada suki deska? suki dayo!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 14:32


minna ada suki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 14:33


nande kore????? taip lain keluar lain ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 00:18


guano sirot, shigoto!!! shigoto!!! :-D


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 00:35


Pada 25-06-07 00:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

guano sirot, shigoto!!! shigoto!!! :-D



guano murid fazli?? shigoto dane... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

suka-suka
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2007
Ahli No: 30244
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 09:39


salam..wah conoknyerrr.ana minat juga cerita jpun ni tapi tak lah sampai gila-gila....tak reti pun nak cakap bahasa jpun..hehe.cerita korea pun best jugk. :lol: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For suka-sukaProfil   Hantar PM kepada suka-suka   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-07 10:30


cerita korea jalan cerita lain tapi PLOT cerita same.... 90 peratus cerita korea yang dilihat mempunyai plot cerita yang sama

memula agak benci
lepas itu dah minat baru nak mula couple
lepas itu ada masalah orang ketiga (male or female)
lepas itu salah satu or kedua-duanya couple dengan org ketiga
selepas itu couple balik
selepas itu break up balik
last last jadi kepel balik... ending cerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-09-07 02:20


Best cerita-cerita jepun ini.. :) chodaisuki~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

umie_humaira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.11.2003
Ahli No: 4964
Posting: 89
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 29-09-07 03:28


suka tengok sinchan dengan doraemon saja..huhuk!
naruto dengan ninja boy pun best juga..eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For umie_humairaProfil   Hantar PM kepada umie_humaira   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 05:54


.. saya suka sangat "anime Bleach" setiap hari ahad pukul 12.30 - 01.30 pagi.. ahad ke isnin ek??? sebab dah lepas pukul 12.. haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-07 10:22


null

saya minat kartun jepun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:59


minat juga...paling suka shin chan..... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:03


Pada 31-03-07 09:46 , nafiz86 posting:

!!! QUOTE !!!

Ultraman



and naruto :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:06


Pada 04-03-07 19:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

cerita-cerita jepun yang saya pernah tonton.. (setakat yang saya ingat lah):

1. Beautiful Life (best)
2. 1 Litre of Tears (tengok kali ke-2, ke-3, ke-4 pun saya masih nangis. best)
3. Hana Yori Dango (antara yang terbest)
4. Gokusen (best. banyak nilai moral kita boleh ambil)
5. Naruto (ni lagi best lah!)
6. One Piece (tak tengok sangat.... agak bosan bagi saya. tengok 2 episod saja agaknya. lepas itu stop.)
7. Dragon Ball (saja masuk list. ni waktu kanak-kanak dulu suka juga tengok. tapi komik/manga lebih menarik)
8. Tokyo Tower (merapu saja)
9. GTO (boleh lah.. waktu zaman dolu2 keluar kat TV3)
10. Doraemon... (ni boleh ke? hehe.. masa kanak-kanak dulu suka tengok :-D)
11. cerita tentang stewardess kapal terbang. tak ingat tajuk.... (ok juga. pelakon dia hero cerita 1 litre of tears)

huhu. ada lagi tapi tak ingat..



ana peminat setia cerita jepun...niat nak sambung belajar kat jepun

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 11:07


saya sangat suka satu cerita jepun alih suara masa kecil..agaknya masa sekolah rendah..yang cerita bola tampar..seingat saya watak utama nama Jun..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-07 11:12


Assalamualaikum wwt...

Ana pun minat jugak..cerita jepun tu main kat 8TV..sabtu (tak ingat pkul berapa)..budak perempuan (namanya aya) yang ada penyakit saraf tu..best cerita ini ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 15:57


Salam

Sapa pernah tengok Azumi
lakonan Ueto Aya
Best betul cerita dua
Setakat aku tau ada dua filem, 1 & 2


Tapi paling aku suka siri Death Note
Walaupun endingnya tak sama dengan manga
Dalam manga lagi best
Tapi untuk sebuah filem
Kira best lah jugak cerita tu


IBRAHzine

Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 18:05


Pada 04-03-07 19:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



6. One Piece (tak tengok sangat.... agak bosan bagi saya. tengok 2 episod saja agaknya. lepas itu stop.)



bestnya cerita ini...awat tak suka...


-----------------

"prevention is better than cure"


[ Telah diedit oleh: adam_muslimin pada 17-10-07 18:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 14:29


Pada 17-10-07 18:05 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-03-07 19:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



6. One Piece (tak tengok sangat.... agak bosan bagi saya. tengok 2 episod saja agaknya. lepas itu stop.)



bestnya cerita ini...awat tak suka...



one piece best
tapi dah banyak ketinggalan
aku baru tengok sampai 200 lebih saja
tak ada sumber nak copy


IBRAHzine



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 14:44


1 litre of tears...
sedih..:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 23:40


salam..memang best cerita jepun ini..
anime bleach dan naruto..dats my favorite.. :malu:
final fantasy..lagu mira'e best..
komik2 jepun memang selalu beli..
alang2 tu nak tanya...spe ada komik wasilah kita...
penulis Ashihara Hinako.. :-D
ana xsmpt nak beli hari itu...
so tak tahu cerita dia bagaimana... :-(
harap-harap ada lah yang nak brcerita nanti.. :welcome:

~Mikako Nakamura (muslimah_aLfA)~ :bunga: :bunga: :malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 12:57


Pada 19-10-07 14:44 , nurul_gts46 posting:

!!! QUOTE !!!

1 litre of tears...
sedih..:(


best ke? ana ada dvd dia tapi tak tengok lagi. adik punya.



[ Telah diedit oleh: hiddenblade pada 30-10-07 13:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

parit_buntar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30832
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 13:27


Best wooooooooooooooo..hangpa tengok lah elok-elok...cerita P.Ramlee lagi best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For parit_buntarProfil   Hantar PM kepada parit_buntar   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-07 13:42


suka semua cerita jepun. :-D dulu saya rajin catat semua tajuk cerita tu tapi sekarang dah hilangg...sedih saja :cry: . nak beli cd tak mampu lagi..jadi masa tu kat tv 3 dan tv 2 ada, mesti tengokkk.antara yang tertulis oleh ahli kat atas, semua saya suka...sekarang kat 8tv ada tapi hari sabtu saja..minggu lepas pun tak ada cerita terbaru...tapi cerita korea bosan, sikit-sikit tentang cinta dan ada orang ketiga.bosan saja. :-) :-)


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 15:59


adik ana minat lah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 12:10


Pada 30-10-07 12:57 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-10-07 14:44 , nurul_gts46 posting:

!!! QUOTE !!!

1 litre of tears...
sedih..:(


best ke? ana ada dvd dia tapi tak tengok lagi. adik punya.





cerita itu memang best..memberi inspirasi...
tentang Aya yang mendapat penyakit yang tak boleh diubati..ini kisah benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

CaHAyaMAtaku86
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19960
Posting: 12
Dari: muar, Johor..now Mache Kelantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:50


salam....saya minat juga cerita, lagu and anime jepun......semangat dan jugak nilai kerja mereka.....suka cerita samurai...sapa pernah tengok cerita toshii and matsu...setting cerita ini berlaku masa zaman hein sampailah zaman tokugawa...antara tokugawa and toshii..akhirnya tokugawa menang sebab toshii sakit apa ye nama keluarga toshii.. itu...oda nobunaga dilakonkan oleh pelakon gto itu takeshi sorimachi ...anime gto best dari cerita action act ...lebih suka kepada animation and the comics...lagu and lyric lagu memang menarik.....apapun...ichiban!!!(>___

Bookmark and Share

    


  Member Information For CaHAyaMAtaku86Profil   Hantar PM kepada CaHAyaMAtaku86   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:55


Assalamualaikum... ana juga peminat cerita jepun ni terutama anime jepun, Bleach dengan Inuyasha... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-11-07 17:31


hana yori dango best...=) ambik kesempatan lepas habis exam tengok cerita best ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:12


hana yori dango ini cerita kartun ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 10:15


detektif conan cerita jepun kan? saya sukaaaaaaa sangat.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Peminat cite2 Jepun.....!!!!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.231469 saat. Lajunya....