Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 3 hari yang lalu
azemi: 7 hari yang lalu
Firdaus15: 14 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 17 hari yang lalu
secureofficemovers: 18 hari yang lalu
Naqiu: 24 hari yang lalu
nawfaa79: 25 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Mai!Mai!! Melawat Kedah Pulak!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Mai!Mai!! Melawat Kedah Pulak!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Mai!Mai!! Melawat Kedah Pulak!!!

sahabatku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 72
Posting: 120
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-03 02:26


ASsalamualaikum...Negeri Kedah Darul Aman..disini bermula segalanya..indah sungguh Kedah ni..Aman dan Permai..masih lagi mengekalkan ciri2 kehijauannya...segar..Banyak tempat2 yang menarik bleh dilawati..tak percaya??kedah ni pun banyak peninggalan sejarah yang paling lama wujud kat tanah melayu..pastu banyak lak tempat2 seperti air terjun yang bleh kita pi..contohnya bukit hijau..bukit wang..pastu nak panjat gunung pun ada..Gunung Jerai..ada air terjun jugak..nak membeli belah ke Bukit Kayu Hitam..selamat tempat tu...jangan takut walaupun dekat ngan sempadan..UPP ada..Kem Batalion askar pun ada kira selamat lah...jangan takut!!! barang2 byk murah!! camana nak gi Kedah?? bus ada..keretapi ada...air asia ada ..mas ada...mai lah kita meriahkan KEDAH lepas ni..opss lupa pulau lagenda langkawi lagilah famous...mai jangan tak mai....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabatkuProfil   Hantar PM kepada sahabatku   Pergi ke sahabatku's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-08-03 23:17


betul tu. memang best kedah ni. banyak tempat2 yg menarik dan bersejarah.mai la...

-----------------
Keikhlasan dalam perhubungan

Bookmark and Share

  


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 05-08-03 20:34


Assalamu'alaikum...
Nak tumpang promote jugak la...
Jom laa mai Kedah....
Ada banyak tempat menarik seperti Gunung Keriang & Pantai Merdeka
Lain-lain kena tanya orang Kedah laa depa mesti lagi banyak tau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 20:42


nak pegi ,nak pegi...org kedah dah jemput tu jom la pegi ...

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 13:29


jom!!!!mai jgn tak mai..sila ooii sila....
heheheh kak hajidah_aiman...mcm penah dengaq jer Gunung Keriang..tmpt favourite akh Belalang_kampung tu..nak tau apa yg istimewanya kat gunung tu,kena la tanya dia..
apa pun,kedah mmg best..sejuk mata memandang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 16:08


Assalamualaikum warahmatullah...

ooo promote KEDAH YE..syukran jazilan..
jom la ramai2 pakat pi Kedah...
Selain tu..kedah juga merupakan negeri yang banyak menghasilkan ulama' kerana disana terdapat banyak sekolah2 Agama..kalau sahabat2 yada yang nak buat Lawatan sambil belajar ke..ahlan wasahlan..amat dialu2 alukan..

satu tempat lagi yang best..dekat Ulu Legong,Baling..ada telaga air panas...

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

  


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 16:48


Assalamualaikum wbt

Insyallah tahun depan nak pi Kedah ngan mama
Terutamanya nak gi Langkawi
KEDAH i' coming

Bookmark and Share

  


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 20-08-03 11:57


baiduri_aiman
Hehe...apa lagi....tolong promote laa ni mana tau kot-kot dapat komisen kaa apa kaa..

Jom pi melawat Kedah
Baru ja pi melawat 1/8 & 10/8 yang lalu

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 274
Posting: 400
Dari: bumi Allah-mciium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 04:47


Assalamu'alaikum wrt wbt

amboi...orang-orang KEDAH dan bunyi semboyan..duk panggei sahabat sahabiah semua pi kedah noo hebat depa semua niii!!

sila-sila..tolong promote skali,pulau pinang dekat je..dah lalu tu,mai la singgah sini sama.boleh kita ronda-ronda kat penang pulak,ye tak?

sesungguhnya kedah ni mmg best..byk tempat menarik dan bersejarah utk dilawati
pulau pinang pun tak kurang hebatnya.
oleh itu,jgn lepaskan peluang utk melawat negeri kedah,pulau pinang dan negeri2 diutara ni

[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-08-31 04:48 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 22:14


wah,menarik betul....
ana mmg teringn btul nak jalan2 kat negeri utara nih...sebelah pantai timur nih puas dah berjalan....bila lak nak gie sebelah utara nih....
semoga suatau hari nanti,ana sampai gak kat sana...aminn

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-03 16:33


Assalaamualaikum

ha...mai la melawat kedah.
mai cheq oh mai cheq mai,jamu nasi kawah

banyak tempat2 menarik di kedah.lata bayu,bukit hijau,gunung keriang,dll

jom...ikut JK di kedah...dan negeri2 utara...

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 22:10


assalammualaikum...

nak kata ana orang kedah dak la... tempat menimba ilmu...

mai la.. banyak tempat yg best... di akui... best... kalau nak berkelah lata bayu, bukit hijau, pantai merdeka, sri perigi dan banyak lagi...

nak shopping... bukit kayu hitam, tanjung dawai,langkawi gerenti tak rugi...

tempat sejarah... lembah bujang, langkawi...

pendek kata semua nya sronok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 18:29



Tempat jatuh lagikan dikenang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-03 02:31


assalamualaikum...

ana pun nak promote kedah gak la...
mai la kat pendang...hehehe ..my hometown tu...
apa yg istimewa kat pendang???...haaa..mai la dulu..baru tau...kalau cerita dulu , x surprise la...

Bookmark and Share

  


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

lavendar
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4555
Posting: 7
Dari: -

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-03 00:35


Assalamualaikum....

Best jugak cerita psl kedah negeri yg penuh ngan kehijauan...cantik ,aman ,permai....

marilah melawt kedah negeri indah...

oklah jagnan lupa bawak mai kenangan...
Student from kedah



Bookmark and Share

  


  Member Information For lavendarProfil   Hantar PM kepada lavendar   Pergi ke lavendar's Website   Quote dan BalasQuote

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-10-03 10:54


nak gak promote kedah tercinta...kalau pi kedah jangan lupa pi langkawi..tanah tumpah darah arissa tu..keturunan mahsuri ni..heheh..langkawi pun dah ada macam2 skang ni..tapi arissa suka naik keta kabel dia, cantik pemandangan..so, welcome to kedah..ok??

Bookmark and Share

  


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 11:39


melawat kedah ek!!best gak ni!!tak pernah lagi gi!!kawan ramai org kedah..ramai sangat2 tak tau la kenapa jumpa ramai sangat manusia negeri kedah ni!!hehehe..bila berkenalan tanya org mana ..KEDAH..ok ok ade rezeki nanti sampai la ana ke kedah..tapi ana yeringin nak gi jepun la...ade sape2 org jepun??heheheKEDAH

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

nurnilam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2668
Posting: 49
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-03 12:01


ASSALAMUALAIKUM....

kedah memang best.....
cantik...oqangnya qamah.....
masakan sedap....
laksa telok kechai jangan lupa no....
lepas tu, pi la kuala kadah no...tempat sejarah tu...
lepas tu, gi langkawi...
nilah.. negeri cek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurnilamProfil   Hantar PM kepada nurnilam   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-02-04 23:28




pakat-pakat la mai ghamai-ghamai kat negeri kedah ni.kalau singgah gunung jerai tu tak jauh la dari ghumah kami.singggah la,tapi tak jamu nasik kawah la,nasik rice cooker je . saya ni dah penah pegi Langkawi tapi tak dan nak jelajah habih semua.InsyaAllah...azamnya nak pi lagi langkawi.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

  


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 10:42



Nak nyanyi sikit...promote Kedah.hehehe:-p
Mai cek oi mai cek mai..
Kita ke negeghi Kedah..
Mai oi bagi ghamai...
Jamu nasik kawah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 11:07


Tuuuu dia; org kedah dah mengamok

MAi la kedah.........
Kena nira nipah, tambah laksa telok kechai(sambal kelapa)
Abis tu jln-jln pusing-pusing kedah...
banyak tempat menarik di kedah al-maklumlah; negeri terawal di malaysia


Bookmark and Share

  


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

syabab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2043
Posting: 106
Dari: KEDAH

Kedah  


posticon Posting pada: 24-04-04 12:44




....

P>mai cek oi mai cek mai...
kita ke negari kedah...
mai oi bagi ramai...
jamu nasik kawah...



kot la rasanya penat jom pi ke langkawi...
langgah ayaq gamat minumlah ayaq tongkat ali..
langgah ayaq gmat muka naik seri...



mai kedah naaa



-----------------
Dakwah itu adalah jihad, jihad itu adalah pengorbanan, dan oleh itu adalah wajib seorang pendakwah itu berkorban



Bookmark and Share

  


  Member Information For syababProfil   Hantar PM kepada syabab   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 15:34



Nak nyanyi sikit lagi..
Kedah sudahla maju
Tak lagi mcmlah dulu
Hehe xtau dah

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 24-11-04 00:37



Amboi semua pakat mai membuat promosi besar-besaran untuk Negeri Jelapang Padi nooo..baguh...alamak rindu laa nak pi Kedah hehe...nak balik Perlis lagi laa rindu....

Hmm..cakap pasai Kedah ni dah lama teringin nak pi Langkawi...walaupun duk dekat jaa tapi akhir pi sana masa kecik-kecik jaa masa sekolah rendah tu pun join rombongan Gunung Jerai pun pi masa kecik-kecik juga...dan laa merasa suasana sejuk kat atas bukit tu....

Yang paling selalu pi area Bukit Tinggi jaa sebab rumah sedara kat situ pastu pi jalan-jalan Aloq Setaq... jumpa adik-adik ukhwah kat sana...makan-makan hehe kan danie kan...pi jalan rumah kawan kat Langgaq sampai sesat pi Pokok Sena hehe...betoi dak fiera...ehh dah tak promote dah ni promote lain pulak...

Kesimpulannya mai laa lawat Kedah...boleh pi Langkawi, Yan, Baling, Langgaq, Mergong, Sungai Petani, Pendang, Aloq Setaq dan lain-lain lagi



[ Posting ini telah di edit oleh: hajidah_aiman pada 2004-11-24 00:39 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 24-11-04 03:25



haa.. alang2 mai kedah, pi la Changlun..on the way nak pi tu bleh singgah makan cendol pulut dulu kat Napoh...pas tu sapa2 yg tak penah tengok universiti dlm hutan, bleh pi UUM kat hutan Sintok...
.. pas tu kita pi bukit kayu hitam plak..duty free punya tempat... sapa2 yg gila shopping, memang best la tempat ni..nak best lagi pi kat sebelah sana..DANOK..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 24-11-04 10:24



wow org kedah dah promote kedah noh...bagus2...tapikan cheq dah pernah pi dah sana.cuma kat SP je la...tempat lain tak sempat...tapi kat penang dah meround satu penang tu memang menarik...cheq harap lepas ni leh plak meround satu kedah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-10-07 19:24


Assalamualaikum...
sekarang kat langkawi ada pula Langkawi Geopark... sahabat-sahabat ukhwah terutamaya yang nature lover akan dapat melihat keindahan alam ciptaan Allah s.w.t . Gua batu kapur, pemandangan yang indah dari atas gunung mat chincang, meyusuri Sungai Kilim, Hutan paya bakau yang didiami oleh spesies kumbang yang agak unik dan pelbagai lagi.. Jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke langkawi geopark.
Salam ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 02:19


plan nak p jenjalan ujung tahun ni berdua dengan kakak...
tapi tak tau mana destinasinya lagi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 04:13


insyaAllah nak pergi lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-07 07:02


Assalamualaikum

lagi 2 minggu nak pergi bercuti kat langkawi.. heee... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 31-10-07 08:09


pakat mai Kedah yang besttt
huhuhu
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 10:04


kalau pergi aloq staq jangan lupa singgah sarapan kat man roti jala... kat stadium darulaman... sempoi punya roti jala...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-07 13:00


besnya..suka p kedah..dulu pernah belajar kat jitra..hehe..tanah merah..best kat citu

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 13:42


dulu nak sangat pergi kedah.......pergi Jitra

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 14:02


kenangan camping kat gunung jerai...program kesateria ITM,
best,yang tak bagusnya...malam kedua kena kaco.... bayang putih terbang dari pokok ke pokok...ada api kat belakang khemah...agaknya salah kami jugak masa tu, hingaq sangat...tak hormat tempat orang...
bawa balik raja kayu dengan tongkat Ali, last-last terbuang saja..

apa pun kedah best...sama dengan perlis orang-orangnya ramah..baik hati...berdasarkan pengalaman sendiri..
:kelip:
[ Telah diedit oleh: zulman pada 31-10-07 14:03 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 14:08


bismillahhirrahmanirrahim

ana dah 16 tahun tak jejak kaki ke kedah..hehe..shhhhhh!!!..tapi insyaAllah tahun depan akan ku jejak kaki ke kedah setelah sekian lama..hehe :-D nak pergi langkawi.. shopping handbag..hehe.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 04:14


pergi langkawi boleh beli banyak coklat, kain batik, T-Shirt glow in the dark.. dan lain-lain lagi.. :-)

:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 09:25


erm....ini buat promotion lawat kedah ka....kat sini ada list tempat menarik

telaga air panas-legong baling(tak pernah p)
muzium arkeologi lembah bujang -merbok
air terjun(50% macam air terjun amazon) - bukit batu pahat merbok(bukan batu pahat johor)
sungai cantik - tupah
pantai cantik-pantai merdeka
ikan bakaq - tanjung dawai
kampung contoh -sungai raga yan
makam sultan muzaffar shah - uitm merbok
jeti merbok - semeling


p/s: suka tengok pemdangan waktu pagi berkabus dekat dengan sawah yang menghijau berlatar belakangkan bukit..cantik sangat ...rumah dekat dengan sawah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 17:00


dekat dengan sik, kedah. ada kolam air panas, boleh mandi-mandi kat sana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 04-11-07 18:30


kat kedah banyak sampah.......

nak buat macam mana ......

'orang' tak kutip......

menyakitkan mata dan menusuk hidung........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 20:46


Pada 04-11-07 18:30 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

kat kedah banyak sampah.......

nak buat macam mana ......

'orang' tak kutip......

menyakitkan mata dan menusuk hidung........



ye ke..ish...sampah apa itu? sampah masyarakat ke apa...bila sampai kedah tutup idung dan tutup mata rasanya boleh setel masalah..... :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 08:41


Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 09:27


Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

  


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:39


Pada 07-11-07 09:27 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....



ada padi...kat kota belud...tapi nak lihat padi kat kedah sebab ianya dikenali ramai...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 09:43


Pada 07-11-07 09:39 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:27 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....



ada padi...kat kota belud...tapi nak lihat padi kat kedah sebab ianya dikenali ramai...



ye ke.........
bila nak pergi??
saya pun tak pernah pergi lagi...... :bye:


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

  


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:46


Pada 07-11-07 09:43 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:39 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:27 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....



ada padi...kat kota belud...tapi nak lihat padi kat kedah sebab ianya dikenali ramai...



ye ke.........
bila nak pergi??
saya pun tak pernah pergi lagi...... :bye:



bila Allah izinkan...usaha tu kenalah ada kan...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 09:50


best lah kedah..dulu saya belajar kat alor star..org nya baik-baik..macam sdara pula bila rapat..mkanan dah lah jual murah saja..sedap pula tu..best!best!bbaloi dok kedah ni.tak menyesal nya lah..pergi lah jalan-jalan kat sana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-11-07 09:52


Pada 07-11-07 09:46 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:43 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:39 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:27 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....



ada padi...kat kota belud...tapi nak lihat padi kat kedah sebab ianya dikenali ramai...





bila Allah izinkan...usaha tu kenalah ada kan...



k lah Kalau nak pergi boleh lah bagitau t.......
ana nak masuk kuliah dahulu.....



-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

  


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:28


ye, mai datang ramai-ramai kat kedah ni.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:30


Pada 07-11-07 09:52 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:46 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:43 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:39 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 09:27 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-11-07 08:41 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

teringin nak lihat padi saujana mata memandang kat kedah...


kat sabah tak ada padi ke....
kan ada padi bukit....



ada padi...kat kota belud...tapi nak lihat padi kat kedah sebab ianya dikenali ramai...





bila Allah izinkan...usaha tu kenalah ada kan...



k lah Kalau nak pergi boleh lah bagitau t.......
ana nak masuk kuliah dahulu.....




Kenapa nak tahu...nak ikut sekali ke?

masuk kuliah???? belajar kat mana ye???


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 15:16


Assalamualaikum

siapa tahu Sungai Jagong, kedah???
ana nak tahu Sungai Jagong di daerah mana... tempatnya cantik...lawa sangat-sangat...


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 15:34


mai mai mai...melawat Sintok...hehe..

lagi hijau buminya..

tenang dan damai...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 16:31


Assalamualaikum...

ye, jom pergi sintok.. boleh masuk melawat UUM... luas dan besar kampusnya..

:-).

:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 16:51


conform tak rugi datang kedah, jemputlah mai lembah sintok, insya Allah tak rugi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:09


banyak-banyak negeri, suka pergi kedah.

tatau lah pasai pa. best sangat agaknya.... ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.171768 saat. Lajunya....