Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
syahidatul: 28 hari yang lalu
raudhahasanah: 29 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: laman web yang pastinya mungubat hati...


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» laman web yang pastinya mungubat hati...

Please Mendaftar To Post


Oleh laman web yang pastinya mungubat hati...

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-06 17:49


Asalamualaikum..
diharap sabahat-sahabat sekalian dapat men"download" tazkirah-tazkirah yang diantaranya diambil daripada kuliah agama yang disampaikan oleh seorang Ustaz yang terkenal di UTM.. Ustaz Ismail Mustari.Yang pastinya mengubat hati pendengarnya..
InsyaAllah bahan-bahan didalam web tersebut akan diupdate dari semasa ke semasa..

http://www.step12.bravehost.com/guideurlife.htm

semoga bermanfaat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 18:04


syukran ibnu_muaz...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 19:39


:-) thank you Ibnu_muaz sebab bagi tahu tentang perkara sebegini..... ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 20:30


syukran :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 22:42


syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 22:57


bandwitdh dah habis..website down..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-03-06 23:02


terpaksalah tunggu hari esok

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

xehar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16318
Posting: 81
Dari: Bumi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 00:20


terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For xeharProfil   Hantar PM kepada xehar   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-06 03:40


Assalamualaikum...

Syukran jazilan ya akhi...kuntum bikhair..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-06 16:28


Assalamualaikum...
ok.. InsyaAllah laman web ini takkan band with exceed lagi..

http://www.step12.bravehost.com/guideurlife.htm

pastikan html file ini disave dalam setiap pendrive atau pc sahabat2 sekalian untuk memudahkan kalian link ke web ini tanpa mengingati urlnya... klik kanan pada link then save target as..

http://www.step12.bravehost.com/just
[ Telah diedit oleh: Ibnu_muaz pada 19-03-06 16:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-03-06 18:50


sebarang komen atau pandangan sila private mesej atau post diforum ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 21:23


nak banyak tazkirah? www.tazkirah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 15:50


terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-06-06 16:01


laman web ini juga mengandungi forum tentang penjelasan cinta remaja sebenar... wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 16:14


ALHAMDULILLAH
syukran atas info ni...

amat berguna pada kita semua..


:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 06-06-06 20:40


Pada 19-03-06 16:28 , Ibnu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
ok.. InsyaAllah laman web ini takkan band with exceed lagi..

http://www.step12.bravehost.com/guideurlife.htm

pastikan html file ini disave dalam setiap pendrive atau pc sahabat2 sekalian untuk memudahkan kalian link ke web ini tanpa mengingati urlnya... klik kanan pada link then save target as..

http://www.step12.bravehost.com/just



Alhamdullilah, tadi banyak juga saya download.
tiba-tiba gagal sebab exceed bandwith.
Lepas ni boleh la sambung download...thehe.

Izinkan saya forward fail powerpoint pada kawan2 saya ya?
Sangat menarik untuk tazkirah.

Selalu2 la update. Terima kasih banyak :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 06-06-06 20:47


Pada 14-03-06 17:49 , Ibnu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Asalamualaikum..
diharap sabahat-sahabat sekalian dapat men"download" tazkirah-tazkirah yang diantaranya diambil daripada kuliah agama yang disampaikan oleh seorang Ustaz yang terkenal di UTM.. Ustaz Ismail Mustari.Yang pastinya mengubat hati pendengarnya..
InsyaAllah bahan-bahan didalam web tersebut akan diupdate dari semasa ke semasa..

http://www.step12.bravehost.com/guideurlife.htm

semoga bermanfaat..

suka tengok dia :-di pensyarah PPIPS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 06-06-06 21:00


kenapa ana tak boleh bukak website tu ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-06-06 10:42


maaf.. localhost website tu menghadkan banyakmana user download kat situ.. ramai sangat yang masuk, dia jadi bandwith exceed. kena masuk keesokkanya pulak.. saya tak jumpa localhost yang lebih ok.. tapi percayalah.. tazkirah Ustaz Ismail Mustari pastinya mengubat hati.. InsyaAllah, akan datang ana letak gambar dia pula.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

fifi_183
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24264
Posting: 56
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-06-06 19:27


Terima kasih..
Saya dah download sikit, yang slide show tu..ringkas dan padat..
Moga menjadi satu petunjuk pada diri saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_183Profil   Hantar PM kepada fifi_183   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-08-06 12:01


..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132033 saat. Lajunya....