Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 12 hari yang lalu
alongmina: 16 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 33 hari yang lalu
azemi: 37 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: intake UIA


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» intake UIA

Please Mendaftar To Post


Oleh intake UIA

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-03-06 15:21


siapa tahu bila 2nd intake uia?terima kasih....

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-05-06 23:48


uia ada ke 2nd intake?
saya dapat architecture kat uia..
tapi kan masih berbelah bagi nak pergi ke tak..
architecture ni peluang pekerjaannya luas ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-05-06 08:46


ermm...uia ada second intake ke?
erm saya dapat sains hayat...
kenapa pulak berbelah bagi nak pergi?tak minat ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 23:37


ada 2nd intake, kalau ikut cerita senior, dalam masa sebulan selepas 1st intake

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 08-06-06 00:24


2nd intake UIA dis coming nov meyb...dan dibuka sekitar august...silalah sesiapa yang tak sempat nak apply on the 1st intake apply...macam saya ni..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 00:26


oh, awak tak dapat ke 1st intake,???
oh, mesti dia offer Matrik KPM kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-06 01:25


Pada 24-05-06 08:46 , fatimahzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ermm...uia ada second intake ke?
erm saya dapat sains hayat...
Kenapa pulak berbelah bagi nak pergi?tak minat ke?


bukan tak minat tapi takut.
saya lebih pilih architecture kat uitm atau utm dari uia.
ni kan koz baru kat uia. so, sbbtu la saya takut.
ada student kaed kat sini? plizz..

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 08-06-06 01:28


Pada 08-06-06 00:26 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

oh, awak tak dapat ke 1st intake,???
oh, mesti dia offer Matrik KPM kan?



saya tak apply matrik..saya terus apply msok u kat gombak..sebab saya da ada a level..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 02:57


huhu...saya pun tak apply matrix sebab takot tak dapat masok uia...

sebab dulu dengar orang cakap kalau sesiapa dah dapat matrik tak dapat u...

tgk2 kerajaan ubah pula...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 10:00


Pada 08-06-06 01:28 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-06-06 00:26 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

oh, awak tak dapat ke 1st intake,???
oh, mesti dia offer Matrik KPM kan?



saya tak apply matrik..saya terus apply msok u kat gombak..sebab saya da ada a level..:)



oh, A level lah. ok ok

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 03:08


uia kaed ok what..... kat uia, kaya dengan kuliah2 agama... then, banyak subject relate dengan islam... macam medic, lepas buat uji kaji, laporan experiment kan nyatakan dalil dr quran , hadis atau praktis para sahabat. kan cantik tu. universiti lain mana ada buat..... buat adik yang berbelah bagi hati tu.... buat la solat istikharah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 08:41


Betul juga, buatlah solat istikharah ,

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 09:28


Pada 09-06-06 03:08 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

uia kaed ok what..... kat uia, kaya dengan kuliah2 agama... then, banyak subject relate dengan islam... macam medic, lepas buat uji kaji, laporan experiment kan nyatakan dalil dr quran , hadis atau praktis para sahabat. kan cantik tu. universiti lain mana ada buat..... buat adik yang berbelah bagi hati tu.... buat la solat istikharah...


tu la yang saya suka tu kak.ada banyak kuliah agama....ada seorang akk tu kata banyak aktiviti best dalam satu mlm....ada ceramah agama macam-macam....pilih la nak pergi mana satu...

ermm bagus yeh kena sertakan dalil....setiap apa yang kita belajar tu kita kaitkan dengan dalil yang berkaitan...wah bagus tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-06 22:21


Pada 09-06-06 03:08 , imthiyaz posting:

!!! QUOTE !!!

uia kaed ok what..... kat uia, kaya dengan kuliah2 agama... then, banyak subject relate dengan islam... macam medic, lepas buat uji kaji, laporan experiment kan nyatakan dalil dr quran , hadis atau praktis para sahabat. kan cantik tu. universiti lain mana ada buat..... buat adik yang berbelah bagi hati tu.... buat la solat istikharah...


nama dah pun uia...jauh beza dengan uitm..
insyaallah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 02:17


Pada 08-06-06 01:25 , phackdalung posting

!!! QUOTE !!!

bukan tak minat tapi takut.
saya lebih pilih architecture kat uitm atau utm dari uia.
ni kan koz baru kat uia. so, sbbtu la saya takut.
ada student kaed kat sini? plizz..


Maaflah menyempit di sini.

Ana bukanlah student KAED tapi berkawan baik dengan student KAED ni.

phackdalung nak tanya berkaitan apa? kalau saya mampu jawab, saya akan jawablah.

Student KAED ni kena ada daya tahan fizikal yang kuat sebab projek sangatlah banyak. Boleh jadi 3 hari 3 malam tak tidur. Bisinglah kolej malam-malam dengan aktiviti mereka menyiapkan projek. Tapi bila masuk Gombak, kebanyakan projek dibuat di studio. Kalau buat di bilik pun, yang simple simple saja.

KAED students adalah di antara students UIA yang very happening!!

Tapi, kita masih di UIA. Walau se'happening' mana pun anda, masih ada batasnya. KAED ada student hafiz. Ada student yang pandai berbahasa Arab. Ada student yang arif dalam bab agama. Ada student yang pandai berbahas isu agama. Ada student yang sangat berkepimpinan... semua ini kerana subjek wajib yang telah diselaraskan oleh pentadbir kepada semua pelajarnya, subjek-subjek agama untuk setiap semester di matrik UIA mahupun UIA induk. Halaqah (aka Study Circle) wajib untuk setiap pelajar untuk setiap semester, yang kemudiannya akan diikuti pula dengan Leadership Training... dan macam-macam lagilah perkara yang wajib semua pelajar UIA ikut.

Tapi, konklusinya, KAED juga antara course yang menjadi pertimbangan ketika ana hendak pertukaran course satu masa dahulu. Atas sebab-sebab tertentu, akhirnya ana terdampar di medan sekarang ini. Sedihlah juga sebab tak tukar ke KAED, tapi ana punya misi tersendiri... tak tak Ray!!

-Maaflah, bahasa dah jadi bahasa rojak dah. Tengah pening ni..

Ada apa-apa nak tanya, tanyalah. Komuniti ni ramai student UIA.

waLlahu'alam :lol:
[ Telah diedit oleh: littlemuslimah pada 10-06-06 02:19 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 03:32


assalamualaikum,

wow, tak sangka banyak betul student uia kat sini, hhmm... rasa macam semua orang dah jawab dah soalan yang di'post,

:di

tapi yang komen komen tu semua agak betul juga lah, uia memang sangat different dari uni. lain, bukan setakat cara buat lab report saja, cara mula/akhirkan kelas & majlis, cara lecturer ajar and even batas pergaulan pun ada lah nampak ke'islaman.. alhamdulillah, best masuk uia! hehehehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

phackdalung
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22146
Posting: 61
Dari: KSL

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-06-06 21:32


salam setiausaha, salam ahli yang ke 100, hehe..
anta ambil koz apa?
Kalau setakat 3 hari 3 malam tak tidur tu ana dah try dah...boleh tahan
ehe...minumla powerroot...promote...promote...
oh yeke? ana ingin bertanya di sini..
apakah yang menarik pasal aed yang membuatkan ana patut ambil koz tu?
please jawab..
thank you.

Bookmark and Share

  


  Member Information For phackdalungProfil   Hantar PM kepada phackdalung   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 21:45


setahu ana...2nd intake uia, tengah bulan julai dapat tahu... dan by 18hb akan regist...(ni yang abang kat lah&di cakap la)..

WaLLahua'LaM

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 10-06-06 22:01


Pada 10-06-06 21:45 , SyAhEeDa posting:

!!! QUOTE !!!

setahu ana...2nd intake uia, tengah bulan julai dapat tahu... dan by 18hb akan regist...(ni yang abang kat lah&di cakap la)..

WaLLahua'LaM



ah...betul ke..18 hb apa?july ke august?syukran diatas info yang sangat best ni....:di

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 09:29


18hb julai...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

akim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5146
Posting: 113
Dari: sungai besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 17:03


kepada sesiapa yang nak tukar atau tak tahu sama ada nak tukar ke tak, eloklah tanya mdm wan kalsom kat counselling unit kat matrix...dia dah banyak bantu saya waktu nak tukar kos dulu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For akimProfil   Hantar PM kepada akim   Quote dan BalasQuote

akim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5146
Posting: 113
Dari: sungai besar

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 17:03


uia ada 2nd intake ke?? saya tak tahu la....

Bookmark and Share

  


  Member Information For akimProfil   Hantar PM kepada akim   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 21:50


Ok, memandangkan banyak komuniti UIA disini , jadi saya nak tanya soalan,

saya dapat course Econ, nak minta tukar ke law, dan saya dimaklumkan yang saya perlu tulis surat, ok, surat tu nak dialamatkan kepada siapa?

selain itu, adakah lagi prosedur lain yang perlu dilakukan salain isi borang pemohonan tukar?

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 23:02


Assalamualaikum

ni intake matrikulasi UIAM akan melapor pada 3 Julai 2006

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 05-09-06 02:24


salam...
saya student mciium... bagi saya inilah tempat impian dan jalan kejayaan yang saya impikn..... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126078 saat. Lajunya....