Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Courage is like love; it must have hope for nourishment."
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 19 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: berita gempar !!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» berita gempar !!!

Please Mendaftar To Post


Oleh berita gempar !!!

eldalila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21865
Posting: 54
Dari: perlis

madagascar   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 09:39


actually ambil dari copi&paste... saja letak kat sini.. :-di
boleh juga layari laman web ni...:

http://wiraeverest.wordpress.com/

*************
Wira Everest Moorthy
February 18th, 2006
PERHATIAN:

Nota ini adalah terjemahan dari sekeping artikel dalam bahasa Tamil yang telah diedarkan semasa perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini. Sepanjang menaip saya beristighfar kerana saya menolak sepenuhnya penghinaan terhadap Rasulullah s.a.w. dan agama Islam dalam artikel tersebut.

Namun untuk memaklumkan kepada masyarakat Islam seluruhnya dan menyedarkan kita semua tentang tindak tanduk buruk yang penuh dakyah dan berbentuk menghasut yang dilakukan oleh sesetengah pihak, saya terpaksa menaipkannya juga terjemahan yang diberikan oelh seorang saudara baru kita. Semoga Allah mengampuni dosa-dosa kita dan menerima ini sebagai usaha memelihara kesucian Deen al Islam.

ni lah artikel itu:

Aman tu bilLah.
Sepertimana yang difikir oleh orang ramai perkara-perkara ini bukan pertama kali yang berlaku di Malaysia.
Banyak lagi perkara-perkara seperti perbuatan gali mayat selepas beberapa hari atau minggu dan dikebumikan semula di perkuburan Islam telah berlaku sebelum ini.
Hanya satu agama sahaja yang tidak memberi kebebasan dan ketenangan ke atas mayat selepas mati iaitu agama Islam.
Selepas kematian Moorthy, baru ramai orang sedar berhubung perkara ini.
Masuk agama Islam sahaja dibenarkan tetapi keluar (murtad) Islam tidak dibenarkan. Sepatutnya pegawai agama yang mengislamkan mesti memberitahu keluarganya.
Dalam kes Moorthy, terdapat 2 orang Melayu secara muslihat, menipu mendapatkan tandatangan daripada Moorthy ketika sakit. Mereka ini menunggu sehingga Moorthy meninggal (pengkhianat agama). Agama Hindu sahaja yang mengatakan semua agama adalah sama.
Dalam dunia ini, setiap agama mempunyai kebebasan dimana kebebasan itu diberi oleh Tuhan kecuali agama Islam. Agama Islam bukan dari Tuhan. Oleh sebab itu tanggunug jawab kita orang Hindu untuk memberitahu pada penganut agama Hindu.
Latar belakang pengasas agama Islam ialah Muhammad yang mengahwini seorang janda yang 15 tahun lebih tua daripadanya. Beliau hidup bersama dengannya selama 25 tahun. Selepas kematian isteri pertama, beliau mengahwini ramai wanita dan mempunyai ramai perempuan simpanan.
Dalam perkara ini, 2 wanita yang penting:
1. seorang wanita ialah anak menantuya sendiri (isteri anak angkatnya)
2. seorang Aisyah 6 tahun umurnya dan berkahwin ketika umurnya 10 tahun. Tidur bersama dan bersetubuh dengan Muhammad yang berusia 53 tahun. Muhammad ialah orang hina dan tak berguna serta kaki perempuan.
Dengan nama Allah dipergunakan untuk membunuh ramai orang dan merampas harta benda dan merampas isteri merekadan bersetubuh dengan wanita-wanita cantik yang bakinya diberikan kepada askar-askarnya untuk bersetubuh.
Semua perbuatan ini atas nama seruan Allah. Penipuan atas nama Allah, dia pembunuh dan pengganas agama.
Pengganas seks, gila seks dan mengahwini budak 10 tahun. Kita tidak boleh mengiktiraf dia sebagai nabi kerana dia pun manusia biasa. Sifatnya seperti hantu, manusia tidak berguna. Mereka ialah barbarian menyembah batu yang ditutupi dengan kain hitam.
Pada orang lain beliau tidak benarkan kahwin lebih dari 4 tetapi dia sendiri mengahwini lebih dari 16 orang wanita. Kalau menganut agama ini tidak boleh keluar kerana ini bukan agama Tuhan.
Oleh kerana itu, wahai penganut Hindu, berwaspadalah dan berhati-hati mencegah penganut Hindu dari agama yang menipu ini.
Jika seseorang menukar agama ini harta dia tidak akan diperolehi oleh keluarga asal. Semua harta akan dirampas atas nama agama. Ini ialah agama perompak.
Sesiapa membaca surat ini tolong copy 10 naskah dan edarkan pada kawan-kawan dan sebarkan.
Ini tanggungjawab semua orang Hindu. Jangan kena tipu dengan penipu-penipu agama.

**********


-----------------
ana muslimah, alhamdulillah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For eldalilaProfil   Hantar PM kepada eldalila   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-06 10:03


Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang menjadikan ugama kamu sebagai ejek-ejekan dan permainan - dari orang-orang yang telah diberikan Kitab sebelum kamu, dan orang-orang kafir musyrik itu: menjadi penolong-penolong; dan bertaqwalah kepada Allah, jika kamu benar-benar orang yang beriman(005:057)

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 10:44


SUBHANALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 10:53


SUBHANALLAH...astargfirullah al'azim

Bookmark and Share

  


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 10:57


ana rasa tak sesuai artikel ni di copypaste di laman ukhwah ni..lebih ramai yang baca, takut terpesong akidah sahabat-sahabat ukhwah. sebaiknya elakkan membaca artikel diatas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 11:10


Sudah ada topik seperti ini. TOLONGLAH... jangan ulang topik yang sama. Semak sebelum posting. Di sini tak ada kuli untuk jadi tukang alih, kunci delete topik yang bertindih


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120206 saat. Lajunya....