Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 18 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MINYAK NAIK LAGIII OOOO


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MINYAK NAIK LAGIII OOOO

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh MINYAK NAIK LAGIII OOOO

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 08:56


naik lagi pagi ni..
kalau ku tahu nak naikk
semalam awai2 dah p isi minyak penuh....
naik lagiii...
30 sen tuuu!
konfirm lepas ni barang naik
letirk pun nak naik..
apa yang tak naik..semua naik...
adoiiiiiii


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:00


ada.. naik syeikh..

p/s: bayo ajeeee....


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:01


Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan malam ini memberitahu, kenaikan harga bahan bakar itu dilakukan bagi menangani kesan kenaikan harga minyak mentah di pasaran dunia selain membendung peningkatan subsidi yang ditanggung kerajaan.

"Kerajaan memberi jaminan bahawa harga runcit barangan petroleum tidak akan dinaikkan lagi pada tahun ini,'' kata kenyataan itu.

Kenaikan yang diumumkan itu merupakan yang tertinggi setakat ini.

Utusan


Bersedialah untuk menerima kenaikan barang-barang yang lain pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:02


meman gnaik syiekhh
hmm..mmh kena bayo saja...
sebab kereta jalan tak pakai airr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:03


kerajaan mmang boleh jamin...
tapi kedai2 kat pelusuk pedalaman tu...ada ke penguatkuasa mai...
kesimpulannya sama saja...
naik sikit-sikit..dua tiga kali..== naik sekali..banyak terus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:15


waaa..naik lagi...pokaila camnihh..hehe
kena develop renewable energy nihh untuk fuel & electircity...murah sikit... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:22


untung petronas kemana?
tak kan tak boleh tmapung sikit-sikit...
orang kerja kat petronas bonus sampai 6 bulan sebab untung minyak naik

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

SiddiQin
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 12988
Posting: 8
Dari: King River

uzbekistan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:28


Apa yang boleh kita buat? Kalau isi awal2 malam tadi pun bukan tahan 10 tahun... apa yang kerajaan boleh jamin?!!!! jamin naik lagi ada laaa.. eloh itu perkara yang kira boleh buat adalah buat bodoh saja.. hangat laa macam mana sekali pun isu ni.. yang bayar rakyat juga, yang susah rakyat juga... dah banyak kali laaa weiiii.... tak sedaq2 lagi ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiddiQinProfil   Hantar PM kepada SiddiQin   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:32


Pada 28-02-06 09:28 , SiddiQin posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang boleh kita buat? Kalau isi awal2 malam tadi pun bukan tahan 10 tahun... apa yang kerajaan boleh jamin?!!!! jamin naik lagi ada laaa.. eloh itu perkara yang kira boleh buat adalah buat bodoh saja.. hangat laa macam mana sekali pun isu ni.. yang bayar rakyat juga, yang susah rakyat juga... dah banyak kali laaa weiiii.... tak sedaq2 lagi ke?

sedar sangat2 dah..
tapi nak buat macam mana...lebih ramai yang tak sedooooo.....
siapa yang berani nak usulkan perkara ni akan mmbebankan rakyat?
nak tunggu kat berita malam ni..
tapi yang biasaaaanyer laa kan...
semua menyokooooooong saja..


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:33


berita pagi tadi minyak naik 30 sen...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:35


Pada 28-02-06 08:56 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

naik lagi pagi ni..
kalau ku tahu nak naikk
semalam awai2 dah p isi minyak penuh....
naik lagiii...
30 sen tuuu!
konfirm lepas ni barang naik
letirk pun nak naik..
apa yang tak naik..semua naik...
adoiiiiiii



ada yang tak naik...harga ayam...kihkihkih



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:37


H5N1 nya rpasal..
tapi harga minta dunia dah turun satu dolat lebih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:39


ye lah...hmm...kita sekarang menuju era kenaikan harga barang...nanti cekelat 2 sekupang pun boleh naik harga 1 sekupang pula...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:40


ye lah...hmm...kita sekarang menuju era kenaikan harga barang...nanti cekelat 2 sekupang pun boleh naik harga 1 sekupang pula...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:40


ye lah...hmm...kita sekarang menuju era kenaikan harga barang...nanti cekelat 2 sekupang pun boleh naik harga 1 sekupang pula...:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 28-02-06 09:40


Sudah lah...Rasanya , buat penat kita saja utarakan isu ni... Tiap2 tahun minyak tetap naik... Kenapa nak di kira harga minyak dunia? Kita sendiri dah ada PETRONAS.. kita manfaatkan sajalah hasil kita sendiri... Yang pastinya, orang kaya makin kaya, yang miskin makin merana.....
    Rasanya masa era DR M. , harga minyak tak adalah naik sampai setiap tahun.. Tapi sejak pimpinan terbaru ni, MasyaALLAH, tiap2 tahun harga minyak naik...Pernah pulak, sampai 2 kali dalam setahun...
    Kita semua tak ada kuasa, maka kita terpaksa lah ikut segala yang telah mereka tentukan.. Tak apa, mereka rampas hak kita di dunia, di akhirat kelak, biarlah mereka terima pembalasan mereka ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:41


Pada 28-02-06 09:39 , teru_teru_bozu posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah...hmm...kita sekarang menuju era kenaikan harga barang...nanti cekelat 2 sekupang pun boleh naik harga 1 sekupang pula...:-di

teru_teru..
beware...cekelat naik tak paa...
sebab boleh kurang kan obesiti yang NAIK kat MALAYSIA ni...


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:45


Pada 28-02-06 09:41 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-02-06 09:39 , teru_teru_bozu posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah...hmm...kita sekarang menuju era kenaikan harga barang...nanti cekelat 2 sekupang pun boleh naik harga 1 sekupang pula...:-di

teru_teru..
beware...cekelat naik tak paa...
sebab boleh kurang kan obesiti yang NAIK kat MALAYSIA ni...



Betul tu anjang...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

aimanqistina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2003
Ahli No: 4710
Posting: 57
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:56


adoii...minyak naik lagi....tambang bas sekolah naik...faedah bank naik...kadar BLR pun naik...harga barang2 runcit naik...habis semua naik...ada satu saja yang tak naik...GAJI...!!! kadar pengangguran tinggi...kadar pekerja yang diberhentikan kerja sebab penjimatan kos operasi syarikat pun tinggi...macam mana la rakyat yang berpendapatan rendah, mempunyai tanggungan yang ramai dan tinggal serta bekerja dibandar2 besar nak survive...? kenaikan gaji adalah 1/8 dari kenaikan kos sara hidup...takkan nak merompak agaknya untuk teruskan hidup...? :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanqistinaProfil   Hantar PM kepada aimanqistina   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:21


aarrgghh....terpaksa guna minyak masak la pasni untuk ganti minyak petrol...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:27


after oil crisis, gulf war & asian financial crisis, what is the next 10 years cycle of world economic down turn do u predict?

according to malaysia's history, economic recession will be occured every 10 yrs. the last malaysia's recession is on 1997.

so, our next economic recession will be on 2007...'maybe'...
forecast saja nihh..jst info...gandakan usaha... :-di
Allah lebih mengetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:29


:lol: hhmmm....nak buat macam mana....kita sebagai pengguna ni terpaksalah bersabar......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:29


Nak buat macam mana kjaan BN tak nak tanggung kenaikan harga minyak, so rakyat lah kena tanggung...

pilih lah lagi kerajaan yang tak mahu bertanggungjawab macam ni...

inilah dia nikmat pembangunan yang dibawa mereka...

Alasan naik harga
     1) Harga minyak kat malaysia lebih murah jika dibandingkan dengan negara lain

     2) Penjimatan subsidi dapat guna pada projek pembangunan lain.

     3) Subsidi kjaan lebih banyak dari pengguna bayar

walhal di Malaysia ni, semua barang kita jadi pengeluar utma tetapi harga lagi mahal. sebagai contoh minyak sawit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:54


assalamualaikum..jen betul la biruenie...

jangan salahkan pentadbiran kerajaan... sahaja..apa PAS dapat settle isu macam ini..semua same dahhhhhhh...

hang tak belajar ekonomi ke???/

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-06 11:33


Jangan salahkan PAS or BN la.........
pergi salahkan Amerika.
siapa suruh dia serang Iraq dulu kan ekonomi dunia dah tak stabil
Berapa banyak minyak rugi begitu saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 11:41


Biasall, kerajaan nak pakai duit tu bagi kat kroni.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 11:42


Yang Kaya Terus Kaya. Yang Miskin Terus Papa Kedana.Silap2 Malaysia boleh jadi macam Indon .Rakyat dah tertekan terus memberontak.Adoiiiiiii sakit kepala

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

ummuwijdan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2005
Ahli No: 21383
Posting: 23

netherlands   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 11:46


Siapa suruh mengundi BN?
Baru padan muka.
Itulah hadiah dr Kabinet baru Pak Lah. tak mengapa, Pilihanraya Umum insya Allah, hujung tahun depan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuwijdanProfil   Hantar PM kepada ummuwijdan   Quote dan BalasQuote

ummuwijdan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2005
Ahli No: 21383
Posting: 23

netherlands   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 11:48


Pada 28-02-06 11:33 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan salahkan PAS or BN la.........
pergi salahkan Amerika.
siapa suruh dia serang Iraq dulu kan ekonomi dunia dah tak stabil
Berapa banyak minyak rugi begitu saja....


Memang salah BN!
Tahu memenuhkan kantung perut mereka saja. Penuhkan tembolok sendiri. Alasan dr kaki-kaki judi dan pemimpin2 rasuah BN mana boleh kita pakai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuwijdanProfil   Hantar PM kepada ummuwijdan   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 11:48


aduh...makin terasa poket kering....nak buat macam mana, sabar ajola....

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-06 11:50


alaa.......
cuba think positif..
lepas ni boleh kurangkan kesesakan jalan raya
sebab semua orang kurang naik kereta.naik la motor pulak or kongsi kereta kan senang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-02-06 12:05


naik ..naik BN = Barang Naik.. minyak naik ni yang buat aku pun naik minyak..Satu saja yang aku pikirkan negara kita ada minyak..hasil negara adalah milik rakyat..kerajaan yang kita pilih hanyalah untuk menguruskan bukan depa bos tapi kita...so agak2 la..gunalah hasil tu untuk kesenangan rakyat...jangan la asyik dibebankan kami ni.. minyak kita high kuality pula tu.. Selagi hukum Allah tak ditegakkan InsyaAllah takkan kemana pun... Sekalung Tahniah Kepada Tun DR M yang dengan usaha serta kebijaksanaannya menyelamatkan kita dari krisis ekonomi pada 97-98 dulu.kalau orang lain la habis dah tergadai negara tercinta ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:15


kasihan Ghufranallah...

Pemimpin negara siapa?PAS?

Ghufranallah, kamu yang tak belajar ekonomi.
Apa fungsi kerajaan dalam ekonomi?

Kjaan BN memang tak mahu bertanggungjawab.that's the point.

buat apa lantik jadi pemimpin kalau tak mahu bertanggungjawab.

PAS yang salah? PAS tak ada kuasa politik. Kalau PAS ada kuasa politik barulah mereka boleh bertindak.

PAS berjuang dalam politik untuk mengambil kuasa dari orang yang gila kuasa (BN)...

Nabi Muhammad berhijrah ke Madinah untuk dapatkan kuasa politik baru boleh laksana hukum Islam...

Betullah cara PAS itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 28-02-06 12:19


minyak naik..nanti tambang bas dan teksi pun naik...
waaaaaa....bila nak turun arga minyak nii

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:21


JPM kata, harga barang runcit takkan naik walaupun minyak dah naik. Boleh percayakah? Boleh diterimakah jawapan untuk memperbodohkan orang kampung begini?

Samalah macam bila bini kita mengandung tapi tak mahu perutnya nampak buncit. Nak tutup macam mana sekalipun, perutnya tetap akan nampak juga.

;-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

mulaiha
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2005
Ahli No: 21521
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-06 12:29


hasil dari rombakan kabinet pak lah badawi yang pandai itu..rasakan kenikmatannya.,tak boleh ke sedekah kat rakyat malaysia sedikit dari keuntungan berpuluh billion patronas tu, kesihan kita rakyat malaysia, negara pengeluar minyak, tapi minyak tak pernah turun walaupun harga pasaran dunia naik turun,

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulaihaProfil   Hantar PM kepada mulaiha   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:46


nampakny ramai tak puas hati dengan kerajaan. Tapi ini bukan salah kerajaan. Kerajaan dah bagi macam2, tapi rakyat yang tak pandai guna.:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:51


saya nak tanya pukau macam mana nak 'pandai guna' kenaikan harga minyak ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:53


!!! QUOTE !!!

nampakny ramai tak puas hati dengan kerajaan. Tapi ini bukan salah kerajaan. Kerajaan dah bagi macam2, tapi rakyat yang tak pandai guna


Kerajaan dah bagi macam-macam kat rakyat....BETULLAH....BAGI KESENGSARAAN, BAGI DOSA, BAGI BALA....

Mana keuntungan petronas yang dikatakan berpuluh billion ?

Minyak Naik....JANGAN SALAHKAN RAKYAT KALAU RAKYAT NAIK MINYAK

TUMBANG DAN JATUHKAN KERAJAAN PENINDAS RAKYAT

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:59


ha ha ha apa nak buat... dah minyak naik lagi... kena naik basikal lah kita semua ye? atau belilah hybrid car... sebuah kereta yang guna petrol yang sangat minimum dan guna kuasa elektrik... tapi harganya fuyoo mahal itu! kena carilah alternatif lain...

wahai semua saintis islam... fikirlah cara... atau kita mesti buat duit... simpan duit... buat bisnes... jimat duit untuk beli hybrid car... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:03


“Tabiat manusia suka mengaitkan dirinya dengan kejayaan". malah kita semua akui kita jarang melihat kebaikan seseorang..tapi suka sangat melihat keburukan seseorang..

buat biruenie...adakah anda menggunakan sentimen politik dalam membidas penyataan saya tadi???????
come on biruenie...

sudah tentu lah fungsi kerajaan mempertingkatkan sumber pendapatan membayar hutang dan mengurang inflasi....dan sama waktu dengannya...ekonomi negara bergantung kepada keadaan ekonomi dunia..harga minyak mentah kita bergantung pada harga pasaran minyak mentah dunia......
untuk pengetahuan mun ...aku pernah study pasal ekonomi ini..understoood!!!!!!...hang ingat malaysia saja ke hadapi masalah harga minyak..???hang tau tak apa makna erti syukur???/thank you because u know it..uhuhu

come on biruenie....open your mind...look around you..insyaAllah make u happy....and smiles...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:04


SOKONG mujahadatunnafsi 200%

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:10


Ramai lagi yang belajar dan pakar pasal ekonomi. Tapi terima kasih a lot to ghufran kerana bagi pendapat...

tapi ingat... politik juga mainkan peranan dalam hal-hal ekonomi... tak begitu?

open your mind to the truth... ditujukan kepada semua... :)

tapi bila hati digelapkan Allah... tak nampaklah ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

mulaiha
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2005
Ahli No: 21521
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-06 13:21


di Saudi kalau harga pasaran minyak dunia turun, kerajaan saudia akan turunkan harga domestik, begitulah sebaliknya, kalau Malaysia saya tak pernah ingat harga minyak turun, kalau di uk harga kereta mewah boleh dipakai oleh golongan pertengahan dan berpendapatan rendah, di malaysia harga kancil dah 30k, cukai tinggi sangat, kereta malaysia tiada kualiti dan safty, sebab tu la ramai rakyat malaysia mati atas jalan, terhantuk sikit dah kemek habis. agaknya pakar ekonomi malaysia ni terlalu pandai atau terlalu entah apa-apa.cuba la seattle sikit masalah cukai, semua nak kena bayar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulaihaProfil   Hantar PM kepada mulaiha   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:22


Sejahat-jahat Dusta Iaitu Apabila Seseorang Mengaku Kedua Matanya Melihat Apa Yang Tidak Di Lihatnya..

kalau seseorang itu pandai tetapi tak mempunyai nilai moral yang positif, dia akan menggunakan kepandaian itu untuk mengutuk orang,menghancurkan masyarakat dll. tanpa nilai moral yang tinggi, dia tidak dapat memberikan sumbangan kepada membangun negara tetapi untuk dirinya sendiri saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:26


buat haiqal77 politik itu kuasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:34


alamak...naik lagi ke!
tak boleh la nak p jalan-jalan sokmo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:34


rileks kawan-kawan... apa mahu gaduh... lepas ni bayo saja laa.. pro ke tak pro ke bayo... yang pasti kasihan kat Pak Lah.. orang lain punya kerja dia yang kena.. nak cover utang sebelum ni... whatever lah...

so lepas ni makin tight lee untuk merancang perbelanjaan.. dah pindah kat kajang utama ni makin jauh lah pula berulang-alik ke UPM -> TPM. So solutionnya keluar rumah seawal 7 pagi pergi kerja bawak kereta slow2 dalam 60-80kmph. Kalau lambat alamatnya bawak kereta macam Takumi lah jawabnye.. hehe..

Rajin2 lee bawak beskal... best wooo... :roll:

p/s: makin somput lah pokcik jawabnyoo siihh... cakkpooongg cakkpooongg..


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

disc_manz
Warga Rasmi
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1622
Posting: 16
Dari: Perlis

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:03


Hmmm....

Naik lagi...tahun depan sure naik lagi 40 sen...
tak apa...rakyat Malaysia ni semua baik-baik...ikut saja..
semuanya anguk-anguk....tak geleng-geleng.....ikut telunjuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For disc_manzProfil   Hantar PM kepada disc_manz   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:09


Kalau minyak naik kita cipta kenderaan guna gas pulak...:-di !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:14


assalamualaikum wbt...

minyak asyik naik saja... tapi, apa-apa pun, nak kena isi minyak juga... kalau tak kereta dan moto kat rumah tu tak jalan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

ibnu_omar
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21546
Posting: 12
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:30


secara logiknya, bila minyak naik, semua barang runcit yang lain akan; ikan, sayur, dan macam-macam lagi.. silap-silap budu pun naik harga jugak....

nak naikkan harga tu boleh, dengan syarat gaji kakitangan awam pun kena la naik jugak..baru la stabil..
:-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_omarProfil   Hantar PM kepada ibnu_omar   Pergi ke ibnu_omar's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:31


tadi pagi ..isi minyak moto..
rm4 = 2.09 liter...seingat saya lah...

erm..apa-apa pun... tiap-tiap kesukaran itu, ada kemudahan, semoga Allah murahkan rezeki kita semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-02-06 14:36


ubah dasar pandang ke timur...naik basikal dan kakikal la pulak..contoh macam kat jepun..huhuhuhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:47


Kalaulah ada Kereta yang tak payah guna minyak..ok jugak kan?

Hehe...kena dapatkan saintis buat kajian...

Terpaksa terima hakikat minyak naik. Itu normal yang sentiasa berlaku saban tahun...

Setiap tahun kita memang kena terima hakikat ni..REDHA

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:48


bawah BN hancur ekonomi negara...political sentiment inteferences keterlaluan...sukan semua ahli politik masuk, ekonomi semua ahli politik masu tak ke gila?

nak guna duit petronas?haram sesen pun tak merasa la kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:02


Pada 28-02-06 14:30 , ibnu_omar posting:

!!! QUOTE !!!

secara logiknya, bila minyak naik, semua barang runcit yang lain akan; ikan, sayur, dan macam-macam lagi.. silap-silap budu pun naik harga jugak....

nak naikkan harga tu boleh, dengan syarat gaji kakitangan awam pun kena la naik jugak..baru la stabil..
:-( :-( :-(


ibnu..logik han gmemang betuii..
tapi ada yang bagi jaminan tak akan naikk.
siapa?
kerajaan laaa


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:02


Pada 28-02-06 14:30 , ibnu_omar posting:

!!! QUOTE !!!

secara logiknya, bila minyak naik, semua barang runcit yang lain akan; ikan, sayur, dan macam-macam lagi.. silap-silap budu pun naik harga jugak....

nak naikkan harga tu boleh, dengan syarat gaji kakitangan awam pun kena la naik jugak..baru la stabil..
:-( :-( :-(


ibnu..logik han gmemang betuii..
tapi ada yang bagi jaminan tak akan naikk.
siapa?
kerajaan laaa


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:12


Minyak naik lagi. Memang bijak sangat pemimpin malaysia. Itulah perancangan yang amat sesuai kepada Perdana Menteri. Tanpa angin, tanpa ribut, tiba-tiba sahaja diumumkan harga minyak naik.

Tidak kah kita merasa pelik? Adakah rakyat Malaysia ini tunggul kayu? Boleh diperbuat apa sahaja? Jangan bermain dengan rakyat seperti bermain dengan budak kecil wahai kerajaan Malaysia!

Kerajaan menaikkan harga minyak untuk menaikkan isu baru bagi mengurangkan atau melupakan isu karikatur nabi dihina!. Alangkah bijaknnya BN! Rakyat diperlakukan seperti budak kecil! Apabila semakin ramai rakyat bangkit membuat demo membantah karikatur nabi, kerajaan mula bimbang pengaruh mereka merosot. Jika BN membuat demo juga, sudah tentu reputasi hubungan dengan negara barat merosot! Inilah taktik BN!

Apa yang dijaga ialah periuk nasi mereka. Biarlah rakyat menderita. Asalkan kedudukan kerusi empuk mereka sentiasa tak terusik.

Lantaran itu, perkara ini harus diperjelas kepada semua khususnya umat Islam Malaysia bahawa INI ADALAH TAKTIK KOTOR KERAJAAN!! Mari bersama kita menyedarkan masyarakat dan sertai bersama Pas yang sentiasa peka di atas isu semasa dan kehendak rakyat!


Sumber: PasJohor.Net

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:14


Pada 28-02-06 15:12 , safa_indah posting:

!!! QUOTE !!!

Minyak naik lagi. Memang bijak sangat pemimpin malaysia. Itulah perancangan yang amat sesuai kepada Perdana Menteri. Tanpa angin, tanpa ribut, tiba-tiba sahaja diumumkan harga minyak naik.

Tidak kah kita merasa pelik? Adakah rakyat Malaysia ini tunggul kayu? Boleh diperbuat apa sahaja? Jangan bermain dengan rakyat seperti bermain dengan budak kecil wahai kerajaan Malaysia!

Kerajaan menaikkan harga minyak untuk menaikkan isu baru bagi mengurangkan atau melupakan isu karikatur nabi dihina!. Alangkah bijaknnya BN! Rakyat diperlakukan seperti budak kecil! Apabila semakin ramai rakyat bangkit membuat demo membantah karikatur nabi, kerajaan mula bimbang pengaruh mereka merosot. Jika BN membuat demo juga, sudah tentu reputasi hubungan dengan negara barat merosot! Inilah taktik BN!

Apa yang dijaga ialah periuk nasi mereka. Biarlah rakyat menderita. Asalkan kedudukan kerusi empuk mereka sentiasa tak terusik.

Lantaran itu, perkara ini harus diperjelas kepada semua khususnya umat Islam Malaysia bahawa INI ADALAH TAKTIK KOTOR KERAJAAN!! Mari bersama kita menyedarkan masyarakat dan sertai bersama Pas yang sentiasa peka di atas isu semasa dan kehendak rakyat!


Sumber: PasJohor.Net



sokong..sokong ..
macam tu laaa
DAN..lepas isu ni panass...akanm TERCIPTA lai isu2 baru..
nak redakan...
manusia2...


-----------------
Ya Allah...ingatkan diriku semasa lupa..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:26


sokong safa_indah...begitulah BN dari dulu, kini dan selamanya begitulah mereka...

penyokong2 mereka pun begitu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 15:30


Allahu Akhbar..!!!

MINYAK NAIK LAGI>>>>>>

semakin miskinlah rakyat Malaysia.....

semakin kayalah Kerajaan Malaysia......



APA NAK JADI.......SAMPAI SEKARANG PUN BEGINI LAGI.....

:-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-02-06 15:32


disagree.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 16:16


Pada 28-02-06 11:46 , ummuwijdan posting:

!!! QUOTE !!!

Siapa suruh mengundi BN?
Baru padan muka.
Itulah hadiah dr Kabinet baru Pak Lah. tak mengapa, Pilihanraya Umum insya Allah, hujung tahun depan.


betul2...sokong ummuwijdan 100%....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 16:23


Kali terakhir kenaikkan produk petroleum seumpama ini adalah pada 31 Julai tahun lalu, bermakna mimpi ngeri 7 bulan lalu yang masih menghantui hidup kita terus berlarutan malah lebih dahsyat lagi dengan kenaikkan baru ini!

Dan seperti biasa pihak kerajaan tanpa segan-silu membandingkan kenaikkan ini dengan harga petrol di negara-negara lain umpamanya di Thailand dan Filipina yang menurut kenyataan itu lebih mahal dari di Negara kita. Mudah-mudahan dengan perbandingan ini rakyat akan akur dan menerimanya dengan hati yang terbuka. Alangkah baiknya kerajaan ku kerana harga minyaknya lebih murah dari negara jiran walaupun setelah diumumkan naik 30 sen!

Kenapa tak dibandingkan terus kos sara hidup di Thailand dan Filipina? Harga barangan runcit di Thailand dan Filipina bagaimana? Harga sewa rumah, kenderaan, tambang pengangkutan dan seumpamanya bagaimana?

Kenapa tak pula dikhabarkan yang jumlah minyak yang dikeluarkan dari perut bumi Malaysia lebih banyak dari negara-negara ini, kalau demikian sepatutnya harga runcit minyak di sini jauh lebih murah lagi?!

Barangkali semua itu tak perlu kerana rakyat Malaysia ini baik-baik belaka. Dibakar poketnya, ditebuk tabung simpanannya, mereka kan tetap tunduk dan patuh, tanpa banyak kira bicara.

Keberanian rakyat Thailand, Filipina dan malah Indonesia membantah secara terbuka sebarang perkara yang menjejaskan penghidupan mereka, tidak akan berlaku di Malaysia. Oleh itu dengan senang hati kerajaan mengumumkan kenaikkan harga minyak ini, kepada yang terjejas kami mohon maaf, kepada yang marah-marah harap bersabar, apa pun terimalah ia dengan seadanya, Malaysia Boleh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 16:37


sokong naruto-san 300%

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-06 16:52


ahakzzz.....

baru anda tau ek...siapa suruh sokong BN..? BN tu maknanya kan BARANG NAIK!

so kalau ada apa-apa barang yang naik, anda jugak yang NAIKKAN BN. padan muka!!! sokong aar lagi musim depan.

bagi aku apa pun alasan yang menyebabkan kenaikkan minyak tu sumernya adalah alasan yang tak bernyawa. biasa aar alasan orang politik. dah boleh baca dah!!!!

satu lagi yang aku tak puas hati, sekali naik 30 sen seliter pula itu...kita isi minyak bukan 1 liter. bagi orang yang jalan jauh paling tidak purata satu hari dah tentu punya 10 liter. bermakna 1 hari dah kena tambah RM3. belum tololnya (tol) lagik. eiiiiiiii !!!! geramnya aku..


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 17:08


hai kata apa lagi terima la hakikat ni kerana itu yang rakyat pilih.. nampaknya kereta kena pasang kelambu la bawa motor sajalah pergi kerja tak payah bayar tol dan tak sesak cuma mandi hujan sajalah sekali2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 17:44


Pada 28-02-06 09:22 , anjang posting:

!!! QUOTE !!!

untung petronas kemana?
tak kan tak boleh tmapung sikit-sikit...
orang kerja kat petronas bonus sampai 6 bulan sebab untung minyak naik


nak tampung mana lagi...duit petronas di kebas oleh kerajaan dan koncu2nya...ni lah padahnya jika tugas di serahkan kepada yang tak bertanggungjawab...beratus juta untung petronas setahun kemana perginya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 18:06


assalamualaikum...

eeemmm...memang harga minyak naik....kita tak boleh buat apa-apa..semua ni kan kerja Allah..!!!!
cuma yang tak naik...akhlak orang ISLAM (marah brg naik-contoh)masih takuk lama...iman tak ningkat juga..amal pun masih lemah....
dakwah tak buat-buat juga...apa nak jadi
?!?!??!?!!!!?!?.....???????????.......???????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 18:22


dah naik memang takkan turun

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 19:46


Pada 28-02-06 16:23 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Kali terakhir kenaikkan produk petroleum seumpama ini adalah pada 31 Julai tahun lalu, bermakna mimpi ngeri 7 bulan lalu yang masih menghantui hidup kita terus berlarutan malah lebih dahsyat lagi dengan kenaikkan baru ini!

Dan seperti biasa pihak kerajaan tanpa segan-silu membandingkan kenaikkan ini dengan harga petrol di negara-negara lain umpamanya di Thailand dan Filipina yang menurut kenyataan itu lebih mahal dari di Negara kita. Mudah-mudahan dengan perbandingan ini rakyat akan akur dan menerimanya dengan hati yang terbuka. Alangkah baiknya kerajaan ku kerana harga minyaknya lebih murah dari negara jiran walaupun setelah diumumkan naik 30 sen!

Kenapa tak dibandingkan terus kos sara hidup di Thailand dan Filipina? Harga barangan runcit di Thailand dan Filipina bagaimana? Harga sewa rumah, kenderaan, tambang pengangkutan dan seumpamanya bagaimana?

Kenapa tak pula dikhabarkan yang jumlah minyak yang dikeluarkan dari perut bumi Malaysia lebih banyak dari negara-negara ini, kalau demikian sepatutnya harga runcit minyak di sini jauh lebih murah lagi?!

Barangkali semua itu tak perlu kerana rakyat Malaysia ini baik-baik belaka. Dibakar poketnya, ditebuk tabung simpanannya, mereka kan tetap tunduk dan patuh, tanpa banyak kira bicara.

Keberanian rakyat Thailand, Filipina dan malah Indonesia membantah secara terbuka sebarang perkara yang menjejaskan penghidupan mereka, tidak akan berlaku di Malaysia. Oleh itu dengan senang hati kerajaan mengumumkan kenaikkan harga minyak ini, kepada yang terjejas kami mohon maaf, kepada yang marah-marah harap bersabar, apa pun terimalah ia dengan seadanya, Malaysia Boleh!


rakyat malaysia memang baik... tingkat kesabaran rakyat malaysia memang tinggi...
CONTOH..
bila RASULULLAH DIHINA...NEGARA ISLAM MALAYSIA sebagai ketua OIC hanya tunggu dan lihat.. bila NEGARA LAIN buat tunjuk perasan baru la barula nampak yang KETUA NEGARA-NEGARA ISLAM ini besungguh-sungguh..

di SYRIA kedutaan Denmark dan Norway dibakar
di Qatar pasaraya Carrefour di Qatar telah hentikan penjualan produk dari Denmark
di MALAYSIA.... sekali lagi karikatur tersebut disiarkan...

ISLAM dihina pom hanya segelintir yang ambil tahu dan MARAH.. niekan pula HARGA MINYAK NAIK...SABAR!!!!!! :di
PASnie pangkah la yang lain pulak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 20:16


Apa bezanya: Naik serentak dengan banyak atau naik sedikit-sedikit beberapa kali? Apa bezanya naik 30 sen serentak dengan naik 10 sen sebanyak 3 kali sepanjang tahun?

Jadi, apa peliknya bila dikatakan "Kenaikan terakhir sehingga akhir tahun." Tidak ada pelik sebaliknya sedang diperbodohkan.

Akan sentiasa ada yang membodohkan selagi ada yang rela diperbodohkan.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 21:26


Pada 28-02-06 20:16 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Apa bezanya: Naik serentak dengan banyak atau naik sedikit-sedikit beberapa kali? Apa bezanya naik 30 sen serentak dengan naik 10 sen sebanyak 3 kali sepanjang tahun?

Jadi, apa peliknya bila dikatakan "Kenaikan terakhir sehingga akhir tahun." Tidak ada pelik sebaliknya sedang diperbodohkan.

Akan sentiasa ada yang membodohkan selagi ada yang rela diperbodohkan.


ada bezanya.... bayangkan kalau dia naik 10 sen 3 kali... let say dalam 4 bulan.. kalau kita isi minyak 10 ltr sehari.. naik 10 sen.. kalau 10 ltr seringgit.. naik seringgit sehari.. kalau 4 bulan.. baru rm 120... 4 bulan lepas tu.. rm 240.. 4 bulan pas tu.. rm 360.. campur semua baru dalam rm720.. tapi kalau 30 sen terus.. sehari dah naik rm3.. sebulan.. rm90... setaun... lebih kurang.. rm1080... kan jauh bezanya tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 21:27


BETUL TAK MATEMATIK SAYA KAWAN2..HEHEHE
MATEMATIK KANAK2 SAYA NI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 21:29


fikir2kanlah...
renung2kanlah...
living cost naik mendadak.. tapi gaji ciput cantu juga...
waaaaaaaaaa........... sedihhhhhhhhh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 22:38


Kawaku kata, "Kalau macam ni, susahlah nak bawa motor."

Aku kata, "Tinggal sahaja motor di pondok jaga. Lepas itu jalan ke PPK. Bila nak balik ambiklah motor."

Dia kata, "Lebih selamat tinggal di Pusat Islam. Lebih jimat minyak jika HANYA duduk di Pusat Islam."

Aku kata, "Jalan kaki sahaja dari rumah ke kampus!"

Kawanku kata, "#$$$%&^&&&*&(*????"

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 22:53


:-) Assalamualaikum....



Makin tinggi sara hidup makin susahla terutama kami yang masih belajar...yang tak ada pendapatan tetap,hanya bergantung pada ibu bapa...jika yang dapat zakat atau pinjaman okla...jika yang tak dapat apa-apa...hmmm...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 01:34


sabar sajalah sedara semua..semoga Allah memberi keberkatan rezeki buat kita semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 01:36


kenaikkan barabg pasti sukar dikawal lepas ni..harap2 pihak berwajib pantas bertindak mengurangkan beban hidup golongan pendapatan rendah sekaligus mengurangkan kadar jenayah yang berpunca dari tekanan ekonomi

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 01:49


fuh..hangat topic ni ye...baru masuk pagi tadi kol 8:56, laa ni dah 6 pages...dasatttt.... :-di

...jommm...cendekiawan2 islam..develop energy lain selain fuel & electricity yang ada sekarang...dapat murah sikit... macam western, diorangg nya research&dev power, sekarang pun diorangg dah plan untuk other energy to reduce dependence on imported fuels...maklumla tak ada minyak..
lagipun, minyak kita..ala yang petronas tu, boleh tahan berapa tahun saja lagi...tak ingatla berapa tahun... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

bainiey
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22979
Posting: 14
Dari: damansara tropicana

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-06 03:18


salah satu akhbar melaporkan bahawa kenaikan harga minyak adalah disebabkan ekonomi malaysia kini semakin merosot, kita dah tak ada duit..
sebab itulah kerajaan tidak lagi mampu untuk menaggung baban subsidi yang tinggi..
sedangkan kita adalah negara pengeluar minyakantara yang terbesar dunia..

maka, adakah benar ekonomi malaysia kian merosot? fikir-fikirkanlah..

apalah nasib orang yang berpendapatan rendah..
hari ini harga minyak naik..
esok lusa atau lambat laun harga barang akan naik juga..

wallahuallam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bainieyProfil   Hantar PM kepada bainiey   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 04:49


Assalamualaikum.

    Selepas beberapa hari kita dikejutkan dengan kenaikan paras air akibat hujan lebat yang berterusan di Lembah Klang semalam kita dikejutkan pula dengan kenaikan luar biasa harga bahan api, petrol, diesel dan LPG sebanyak 30 sen seliter. Kenaikan ini bukan sahaja akan membebankan pengguna kenderaan bermotor, malahan ianya juga turut membebankan isi rumah atau pengguna barang keperluan kerana kita sudah maklum kenaikan bahan bakar inilah yang akan menjadikan kos pengeluaran bagi barang keperluan meningkat.

Dalam isu kenaikan harga minyak ini kerajaan memberi jaminan bahawa ini adalah kenaikan yang terakhir dalam tahun ini. Ini bermaksud tidak mustahil harga minyak ini akan naik kembali pada tahun hadapan. Satu lagi kalau pun ianya kenaikan yang terakhir dalam tahun ini, tetapi bila kenaikannya itu adalah tiga kali ganda dari kenaikan biasa iaitu sebanyak 30 sen. Maka bolehlah ianya disamakan dengan kenaikan sebanyak tiga kali setahun. Bezanya kali ini kerajaan menaikkannya sekaligus.

Seperti kebiasaannya juga bila timbul isu ini kerajaan akan membuat perbandingan bahawa harga minyak di negara kita masih lagi rendah berbanding negara jiran yang lain. Persoalannya mengapa mesti melihat negara orang sedangkan ini soal kebajikan rakyat di negara kita. Sudahlah sebelum ini kita dibebankan oleh kenaikan cukai pintu, kenaikan tambang pengangkutan awam dan bas sekolah, yang akan datang kenaikan tarif elektrik ini ditambah pula dengan kenaikan harga minyak. Ini benar-benar membebankan lebih-lebih lagi bagi mereka yang berpendapatan rendah, kuasa beli dan upah benar kita makin menurun akibat kenaikan kos sara hidup melebihi kenaikan gaji

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 01-03-06 06:57


Melampau.
Membenarkan pendapat "there's something wrong with our government".
"Kerajaan tiris yang tiada fulus."

Kenapa asyik harga minyak yang menjadi mangsa?
Ana rasa lebih harga gula didarab tiga daripada harga minyak ditambah tiga puluh sen.

Inikah kerajaan rakyat?

P/S: Patutlah rakyat Palestin pilih hamas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 09:14


dapat dari email......

harga minyak sepanjang zaman.. (dalam masa 16 tahun - sejak 1990)
sebelum 90 - RM 0.89
tahun 1990 - RM 1.10 (kenaikan RM 0.21)
01/10/2000 - RM 1.20 ( kenaikan RM 0.10)
20/10/2001 - RM 1.30 (kenaikan RM 0.10)
01/05/2002 - RM 1.32 ( kenaikan RM 0.02)
31/10/2002 - RM 1.33 (kenaikan RM 0.01)
01/03/2003 - RM 1.35 ( kenaikan RM 0.02)
01/05/2004 - RM 1.37 (kenaikan RM 0.02)
01/10/2004 - RM 1.42 ( kenaikan RM 0.05)
05/05/2005 - RM 1.52 (kenaikan RM 0.10)
31/07/2005 - RM 1.62 ( kenaikan RM 0.10)
28/02/2006 - RM 1.92 (kenaikan RM 0.30)


Nota : (ayat2 standard)
1. Kenaikan minyak masih rendah berbanding mana-mana pun negara ASEAN.
2. Kerajaan akan pastikan kenaikan tidak membebankan
3. Kerajaan tidak mampu lagi menampung subsidi.
4. Kerajaan memberi jaminan harga runcit petroleum tidak akan dinaikkan
lagi pada TAHUN INI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 09:46


bahasa koprat, bahasa saham, bahasa orang politik, bahasa orang bijak ekonomi, cakap pasal minyak semua orang boleh jadi emosional,jangan salahkan rakyat kalau menteri kena kutuk, menteri malaysia ni macam budak kena sindrom down.. cakap tak pakai benda kat atas tu..ada ke patut harga minyak naik tapi harga lain dia akan pastikan tak naik....subsidi konon..anda saja yang cipta subsidi..LPG naik dekat lima ringgit setong..nilai besar tu untuk orang kampung...kena tak nak nasi dengan kayu api la jawapnya..paklah kata duit subsidi tu nak naikan taraf pengangkutan untuk kemudahan rakyat.naik la tol lagi...lepas tu sami pula cakap.".kaluu mauu ituu jalan bagus bagus kena bayorr toll laa, kena tambah tol la..kalau tak mahu jalan baik-baik jalan lama sila pergi laa"..baik la pak lah bubuh besi biar tebal sikit kat kepala kereta proton tu..konpius pula..macam tin milo saja kereta buatan malaysia ni :-di :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 09:48


Inilah padah terlampau taksub dengan imej warak seseorang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 10:02


!!! QUOTE !!!

Sejahat-jahat Dusta Iaitu Apabila Seseorang Mengaku Kedua Matanya Melihat Apa Yang Tidak Di Lihatnya..

kalau seseorang itu pandai tetapi tak mempunyai nilai moral yang positif, dia akan menggunakan kepandaian itu untuk mengutuk orang,menghancurkan masyarakat dll. tanpa nilai moral yang tinggi, dia tidak dapat memberikan sumbangan kepada membangun negara tetapi untuk dirinya sendiri saja...


Semuanya fakta yang jelas keuntungan yang diperolehi kerajaan dalam akhbar dan berita mengenai Petronas yang dikatakan memperolehi keuntungan berbilion ringgit. Ke mana keuntungan ini disalurkan ?

Ini bukan suatu dusta tapi kebenaran yang orang kampung pun tahu.....

Ekonomi yang wujud sekarang ialah kapistalisme... Yang Kaya semakin kaya dan yang miskin semakin miskin sehinggakan masih ada lagi yang makan nasi berlaukkan kicap...

Masalah yang jelas wujud sekarang ialah AMANAH......sudah tidak ada amanah di kalangan pimpinan yang berkiblat SEKULARISME.....Apabila Islam tidak dijadikan sumber rujukan dalam pemerintahan, inilah natijahnya kepada rakyat, terbeban dan terus terbeban....

Di mana keuntungan petronas, semuanya digunakan untuk menampung projek-projek mega yang membazir......

Puncanya satu sahaja...apabila Islam tidak dijadikan rujukan dalam pemerintahan.....Pincang, hancur,

Semoga tidak ada yang mempertahankan kerajaan dengan dalil dan Nas Al-Quran kerana sudah terang lagi bersuluh Kerajaan sekarang MEMBELAKANGKAN ISLAM

Di ulangi,kesannya.....rosaknya akhlak masyarakat, lahirnya pemimpin korup dan wujud ketidakstabilan ekonomi seperti sekarang....

Apa gunanya kebaikan pemerintah jika pemerintahan tidak beriman kepada Kitabullah....

Orang kafir juga ramai yang baik tapi mereka tetap kekal dalam neraka Allah sebab mereka tidak beriman dengan Allah dan Hari Kiamat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

ummuarib
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14448
Posting: 13
Dari: Taman Idaman..

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 10:34


SAYA SETUJU dengan MUJAHADATUNNAFSI..700%

TAKBIR!!!
TAKBIR!!
TAKBIR!!!! X8JUTA

MEMBANGUN BERSAMA ISLAM..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuaribProfil   Hantar PM kepada ummuarib   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:26


lepas ni boleh la pergi kerja jalan kaki.....bila bos cakap kenapa lewat...jawab la harga minyak naik....

kalau barisan nasional menang pada pilihanraya akan datang....alangkah bangangnye rakyat malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:37


PAS demo besar-besaran bantah kenaikan harga minyak di KLCC Jumaat ini    


itu | Feb 28, 06 | 01:59:42 PM

Oleh Zulkifli Sulong KUALA LUMPUR, 28 Feb (Hrkh) - PAS dengan kerjasama pelbagai pihak akan mengadakan demonstrasi aman secara besar-besaran membantah kenaikan harga minyak yang melampau di perkarangan KLCC sebaik sahaja selesai Sembahyang Jumaat 3 Mac ini, kata Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa.

Demonstrasi ini bertujuan untuk menunjukkan bantahan rakyat terhadap keputusan kerajaan yang tidak rasional dan membelakangi kepentingan rakyat banyak itu, katanya.
Kerajaan mengumumkan kenaikan harga minyak sebanyak 30 sen untuk setiap liter minyak berkuatkuasa hari ini. Ini merupakan kenaikan paling besar yang dilakukan oleh kerajaan sehingga kini.
Ini adalah kenaikan 18 peratus dari harga minyak yang ada dan bagi PAS ia kenaikan yang melampau.

Kenaikan ini tidak dilihat rasional ketika Petronas, sebagai syarikat pengeluar minyak milik negara, mencatatkan keuntungan lebih RM50 bilion tahun lepas.

"PAS membantah keras kenaikan ini dan ingin menyatakan bantahan ini secara langsung di perkarangan bangunan Petronas yang terletak di KLCC," kata Nasharudin kepada Harakahdaily.

Bagi beliau, kenaikan minyak ini melampau kerana kenaikan harga minyak akan menyebabkan kenaikan barangan keperluan lain dan sudah tentu ia akan memberikan bebanan besar kepada rakyat dan negara selepas ini.

"Apa salahnya kerajaan menggunakan keuntungan Petronas untuk mengekang kenaikan harga minyak? Dengan tindakan ini, harga barangan lain akan kekal dan tidak membebankan rakyat ramai," kata beliau.

Salahguna mandat
Bagi Nasharudin, langkah kerajaan ini adalah satu salah guna mandat besar yang telah diberikan oleh rakyat kepada kerajaan yang ada.

Sehubungan itu, Nasharudin menyeru semua pihak yang prihatin supaya turun ke KLCC Jumaat ini khasnya ahli PAS dari seluruh negara.

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS, Salahudin Ayub menyeru semua Pemuda PAS seluruh negara agar turun ke KLCC Jumaat ini.
"Saya menyeru semua Pemuda turun ke KLCC kali ini. Kita kena tunjukkan kepada kerajaan Pemuda tidak akan diam dengan langkah yang tidak wajar ini," kata Salahudin kepada Harakah.


P/s : Jangan meluahkan ketidakpuasan hati anda kepada keluarga anda, nenek anda, awek anda tapi datanglah beramai-ramai jumaat ini dan simpanlah suara anda untuk anda bertempik dan berdemo jumaat ini. Demo secara aman tak salah, kata Dr.Yusuf Qardhawi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

biruenie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10367
Posting: 218

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:45


sokong mujahadatunnafsi 400%

insyaAllah saya join...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biruenieProfil   Hantar PM kepada biruenie   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 16:48


Pada 01-03-06 11:37 , mujahadatunnafsi posting:

!!! QUOTE !!!

PAS demo besar-besaran bantah kenaikan harga minyak di KLCC Jumaat ini    

Kenaikan ini tidak dilihat rasional ketika Petronas, sebagai syarikat pengeluar minyak milik negara, mencatatkan keuntungan lebih RM50 bilion tahun lepas.


Mak ai, 50 billion untung satu tahun, nak bagi rakyat 4 billion pun kira..
[ Telah diedit oleh: pukau pada 01-03-06 16:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 01-03-06 17:00


kalau anda orang kaya atau dr keluarga yang tidak ada masalah kewangan pasti anda berkata..bersyukurlah sebab negara luar bayar RM5 seliter...dahulu terengganu produced minyak hasil negeri itu sendiri...dan tanpa mengambil 1sen pun duit minyak yang mereka dapat..mereka dengan taat hantar ke kerajaan pusat...begitu juga dengan sarawak dan sabah...kerajaan negeri tidak membantah asalkan mereka fikir duit itu sama rata dibahagikan tuk ekonomi negara dan sekaligus membantu rakyat...itu cerita beberapa tahun yang dahulu...Dr Mahathir nak naikkan minyak 1sen...boleh kira berapa tahun sekali...mungkin beliau kekurangan ilmu agama tapi bijak mengatur ekonomi negara...kata Dr Mahathir mengeluh lagi..'orang melayu suka abiskan duit afundi AF, bukan nak belajar supaya jadi pandai'..mengeluh beliau...

Pemerintahan mula berubah, dahulu pemimpin kita tak pernah jadi imam pada rakyat tapi sekarang dah ada dah...tapi pemimpin kini juga telah menaikkan minyak entah bape banyak kali sampai tak kira banyaknya...kalau naik 1 atau 2 sen pun kesannya amat tinggi..ini kan pulak 30 sen..kalau minyak memang isi 10 atau 30 sen saja dah boleh jalan berpuluh2 kilometer tak apa...ini full tank motor pun dah jadi RM10...teringat 2-3thn lepas RM10 ini tuk kereta kancil saja...tapi sekarang minyak moto dah RM10...kata nak bina pengangutan awam??untuk siapa???untuk orang kampung yang menoreh getah or nelayan ke???pendapatan rakyat kampung xpenah berubah dari dulu sampai sekarang...tapi kenaikan minyak sekaligus menaikkan benda2 lain....apa faedah buat pengangkutan awam kalau bukan semu rakyat boleh guna..alasan2..

kalau xreti nak control ekonomi...bawak2la kurangkan aktiviti sosial...ni tahun baru nak smbut juga..mercun saja cecah berjuta2...malam merdeka nak terhegeh2 juga...duit cecah juta lagi..program2 maksiat yang lain 2x5 jugak...bila sampai maal hijrah...start kul 8 pagi sampai tengah hari saja...yang datang berapa orang sangat??kos xsmpai juta pun..

bersyukur sebab rakyat malaysia bukan macam indonesia...kalau tak confirm dah mogok ini...sebab memang dr dulu lagi..kita xpenah nak sibuk dan fikir masalah hal orang lain...yang kita tau janji kita senang dahla..pernah tak kita bayangkan...bila semua benda naik???tapi gaji tak naik..or kerja makin tak ada...kucar kacir negara ni...semu orang akan cari jalan senang tuk hidup...mencuri,bunuh membunuh..kadar jenayah akan meningkat...jangan terkejut sekali lagi kalau Dr Mashitah keluar kenyataan lagi pasnie boleh melacur dr kalau dah terdesak sebab semu orang nak cari duit tuk tampung kehidupan zaman sekarang..

kalau sesiapa yang xpenah bekerja or tinggal dengan parents lagi..anda mungkin xrase fenomena yang orang-orang macam saya rasekan...tapi fikirkan2 kan kalau keadaan ini berterusan.....
tolonglah sesiape yang rasa ada akal..fikir2kanlah....biar negara xterkenal asalkan rakyat xmenderita dr jadi negara yang kononnya maju tapi maju dr segi maksiat saja ....apa pun tak ada!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 17:24


Biasala duit tu nak pakai bagi projek 'development' kat kroni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 17:39


Ahaha.. Kebanyakkan orang kalau dapat apa pun akan bagi kepada orang yang dekat dengan mereka.. Tak payah nak kata kerajaan bagi kat kroni.. pihak lain pun sama.. tapi dok nampak salah hanya kepada kerajaan.. kalau aku jadi boss Petronas pun belum tentu nak bagi subsidi kat rakyat.. alasannya mudah, bukan semua rakyat beli minyak kat Petronas pun.. Kenapa nak memberi rezeki kepada orang yang tidak memberi rezeki kepada kita? bukankah itu seperti tidak membalas budi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 17:47


Pada 01-03-06 17:39 , Bunga_Raya_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

Ahaha.. Kebanyakkan orang kalau dapat apa pun akan bagi kepada orang yang dekat dengan mereka.. Tak payah nak kata kerajaan bagi kat kroni.. pihak lain pun sama.. tapi dok nampak salah hanya kepada kerajaan.. kalau aku jadi boss Petronas pun belum tentu nak bagi subsidi kat rakyat.. alasannya mudah, bukan semua rakyat beli minyak kat Petronas pun.. Kenapa nak memberi rezeki kepada orang yang tidak memberi rezeki kepada kita? bukankah itu seperti tidak membalas budi?


Petronas tu kan syarikat kerajaan. Kerajaan tu kan hak rakyat. Benda macam ni pun tak boleh nak fikir.

Nak bagi kat kroni, bagilaa tapi jangan sampai menyusahkan rakyat. Buat dewan sekolah runtuh, buat jambatan retak, tak cukup duit, naikkan cukai, tarik subsidi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 17:54


Pada 01-03-06 17:47 , pukau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-06 17:39 , Bunga_Raya_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

Ahaha.. Kebanyakkan orang kalau dapat apa pun akan bagi kepada orang yang dekat dengan mereka.. Tak payah nak kata kerajaan bagi kat kroni.. pihak lain pun sama.. tapi dok nampak salah hanya kepada kerajaan.. kalau aku jadi boss Petronas pun belum tentu nak bagi subsidi kat rakyat.. alasannya mudah, bukan semua rakyat beli minyak kat Petronas pun.. Kenapa nak memberi rezeki kepada orang yang tidak memberi rezeki kepada kita? bukankah itu seperti tidak membalas budi?


Petronas tu kan syarikat kerajaan. Kerajaan tu kan hak rakyat. Benda macam ni pun tak boleh nak fikir.

Nak bagi kat kroni, bagilaa tapi jangan sampai menyusahkan rakyat. Buat dewan sekolah runtuh, buat jambatan retak, tak cukup duit, naikkan cukai, tarik subsidi.


Aik.. Kerajaan tu kan hak rakyat?.. ingatkan tak sedar diri.. ye lah.. asyik dok hentam kerajaan saja.. rupanya hak rakyat jugak ye.. kikiki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 18:05


Kau ni sama ada memang kurang pandai atau pun memang specis putar alam (ala specis ketua cawangan umno). hahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 18:11


Pada 01-03-06 18:05 , pukau posting:

!!! QUOTE !!!

Kau ni sama ada memang kurang pandai atau pun memang specis putar alam (ala specis ketua cawangan umno). hahahahaha


Saya mengaku kurang pandai.. siapalah saya nak mengiktiraf diri saya pandai.. tetapi putar alam ni memang bukan kekuasaan saya.. Manusia mana boleh nak putarkan alam.. lagi 1.. Fitnah kepada Ketua UMNO cawangan.. gurau boleh tiada salah.. fitnah orang tergantung kita di hari pembalasan.. fikir sama ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MINYAK NAIK LAGIII OOOO

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.246809 saat. Lajunya....