Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 30 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ~Keajaiban Selawat~


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ~Keajaiban Selawat~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Keajaiban Selawat~

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 09:04


1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali,nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (hari Muslim.)

2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan
berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat
fardu.

3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari,
insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @
wanita.

4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air
dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.

7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, dengan izin Allah dirinya akan lebih dihormati dan dihargai oleh orang lain.

8) Menurut Sayyid Ahmad Dahlan, sesiapa yang berselawat walau sekali pada malam Jumaat, saat mautnya kelak akan dipermudahkan Allah seperti yang dihadapi oleh para nabi.

9) Sesiapa yang berselawat 41 kali sehari, Insya Allah akan
dihindarkan daripada sifat tercela seperti hasad dengki, dan
sebagainya dalam dirinya.

10) Sesiapa yang amalkan berselawat 1000 kali pada malam Jumaat, Insya Allah akan beroleh kebahagiaan sama ada di dunia mahupun di akhirat.

11) Amalkan selawat 11 kali tiap kali selesai solat fardu kerana
Allah akan mengindahkan akhlaknya menjadi lebih disenangi di
kalangan orang lain.

12) Berselawat 33 kali sehari dapat menjernihkan hati, mudah
memahami akan sesuatu ilmu yang diajarkan, di samping beroleh
ketenangan fikiran.

13) Sesiapa yang berselawat tak kiralah banyak mana hitungannya
setiap hari akan dapat keberkatan dalam apa jua dengan syarat ia
berusaha mencari keredhaanNya.

14) Amalan berselawat sebanyak yang mungkin setiap hari menjamin keselamatan hidup dan pertolongan Allah, lebih-lebih lagi pada saat kita menghadapi kesukaran hidup.

15) Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai
solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

16) Sesiapa yang amalkan berselawat sebanyak 1000 kali setiap hari, Allah akan memeliharanya daripada sebarang ancaman musuh serta bahaya fitnah.

17) Amalan berselawat secara teratur setiap hari mampu membersihkan kekeruhan jiwa, dipermudahkan Allah akan segala urusan dan mendapat keampunan daripadaNya.

18) Menurut As-Shawi, sesiapa yang membaca selawat secara rutin, akan terpelihara hatinya daripada gangguan serta tipu daya syaitan yang melalaikan.

19) Membaca selawat 10 kali pada setiap waktu pagi dan petang akan memperolehi keredhaan serta dijauhkan diri daripada mendapat kemurkaan Allah.

20) Sesiapa yang membaca selawat sebanyak 7 kali selama 7 Jumaat berturut2, ia bakal mendapat syafaat (pertolongan)daripada baginda SAW.

21) Menurut Al-Hafiz Dimyati, sesiapa yang berhajat menemui Nabi SAW dalam mimpinya maka amalkan membaca selawat sebanyak 70 kali sehari.

22) Ada riwayat yang menyatakan bahawa amalan berselawat 80 kali tiap selepas solat Asar pada hari Jumaat, InsyaAllah akan dihapuskan dosa2 kecil seseorang.

23) Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada setiap hari,
Allah akan bukakan pintu rahmat dan rezeki yang tidak disangka-
sangka baginya.

24) Jiwa yang resah gelisah dapat ditenangkan dengan zikir,
termasuklah berselawat sekerap yang mungkin kerana Allah itu Maha Luas rahmatnya.

25) Ulamak berpendapat, sesiapa yang mengamalkan selawat saban hari tak kira berapa hitungannya, insya Allah dihindarkan daripada taun dan wabak penyakit berbahaya yang lain.

26) Membaca selawat 1000 kali selepas solat hajat 2 rakaat mampu
menghilangkan keresahan, rasa dukacita serta dikabulkan Allah akan
hajatnya.

27) Menurut para ulama, sesiapa yang inginkan saat kematiannya dalam kesudahan yang baik, maka berselawatlah sebanyak 10 kali setiap selesai solat Maghrib.

28) Para Ulamak berpendapat, Allah akan sempurnakan hajat yang baik dengan sentiasa berselawat 40 hingga 100 kali setiap hari, diikuti dengan usaha yang berterusan.

29) Sabda Nabi SAW: Barangsiapa yang berselawat kepadaku sebanyak 100 kali pada hari Jumaat, maka ia akan datang pada hari kiamat dengan keadaan bercahaya - hari Abu Naim.

30) Sabda Nabii SAW: Barangsiapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat - hari Thabrani

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 08-02-06 09:40


syukran... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-02-06 10:48


terima kasih Qayyum atas info ini..

sama-sama kita warga ukhwah semua memperbanyakkan selawat dalam menjalani kehidupan seharian..moga kita beroleh keBerkatan dari-NYA..

Bookmark and Share

  


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-02-06 14:20


setiap pagi, lepas bangun tidor, minum air yang dah diselawat 10 kali...insyaAllah...banyak hikmah...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-06 14:31


Allahumma Solli 'Ala Muhammad Wa Aali Muhammad

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-06 18:23


Assalamualaikum..
syukran di atas info tersebut...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 03:16


syukran..
lepas ni kena la sama-sama kita banyakkan berselawat..
orang yang tidak berselawat ketika mendengar name rasullullah disebut adalah orang-orang yang sombong

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 20:45


shollallohu 'ala Muhammad, shollallohu 'alaihi wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

nurulieman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.08.2004
Ahli No: 10479
Posting: 27
Dari: uitm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-06 22:50


Assalamualaikum...

Syukran.Mari kita bersama-sama berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuruliemanProfil   Hantar PM kepada nurulieman   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 03:26


Allahumma shali ala muhamad...moga kita mendapat syafaatnya nanti dihari akhirat...so,mari kita perbanyakkan selawat ke atas nabi

Bookmark and Share

  


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Sakri
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22587
Posting: 14
Dari: Paka

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 05:39


InsyaALLAH sama-sama kita dapat amalkan dan menjadi amalan seharian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SakriProfil   Hantar PM kepada Sakri   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 08:30


mudah2han k...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 08:39


Assalamualaikum wrt wbt

syukran Qayyum dengan info yang bermanfaat itu...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

lubna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21861
Posting: 25
Dari: PUTRAJAYA

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:17


terima kasih Qayyum..dah lama ana cari info ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubnaProfil   Hantar PM kepada lubna   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:20


ooo ye ke?
heheh sama-sama k!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 10:28


alhmdulillah...sama-sama mndpat barakah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 11:33


Syukran atas info tersebut. Cuma nak tambah sikit.

Sebenarnya sebut pasal selawat ni banyak jenis-jenis selawat. Setiap jenis selawat ni mengandungi pelbagai rahsia dan fadhilat yang tersendiri.

Diantara selawat utama yang menjadi amalan orang-orang soleh sejak dahulu kala adalah seperti selawat tafrijiyah, selawat munjiat, selawat fatih, selawat syifa dan sebagainya.

Berkata sebahagian guru saya:

Barangsiapa dalam keadaan kesusahan, kesempitan rezki, mahu dikasihi orang, dibukakan pintu rezki, ditunaikan hajat dan sebagainya hendaklah mereka membaca selawat tafrijiyah sebanyak 41 kali setiap hari.

Barangsiapa yang ingin ditunaikan hajat dengan segera hendaklah membaca selawat munjiat sebanyak mungkin.

Barangsiapa yang ingin dihapuskan dosa-dosanya hendaklah mereka membaca selawat fatih.

Barangsiapa yang ingin dikurniakan badan yang sihat dan dijauhkan penyakit lahir dan batin hendaklah membaca selawat syifa sekurang-kurangnya 10 kali pada pagi dan petang.

amalkanlah selawat pada setiap hari kerana manfaatnya bukan sahaja dapat diperolehi di dunia sahaja bahkan di akhirat juga kita akan memperolehi manfaat yang lebih baik lagi dari apa yang kita perolehi di dunia ini insyaallah.

walau bagaimanapun sesuatu amalan itu biar dilakukan atas kesyukuran dan ingin mendapat keredhaan serta rahmat daripada allah taala. apabila kita mendapat rahmat daripada allah insyaallah apa yang kita inginkan allah akan tunaikan.


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

  


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 11:46


Syukran Jazilan.. :-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 11:47


bawak madu ke lebah tu?
heheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:15


syukran, Qayyum....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 12:35


syukran :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 18:18


syukran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-03-06 22:36


Kenapa petua minum air pagi tu selawat 10 kali saja? ada hadis ke?


ana just nak tahu saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 23:33


jazakallah..panduan berguna untuk yang membaca dan yang mem'posting' artikel!sama-sama kita amalkan..insyaallah!

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-03-06 23:39


Pada 14-02-06 11:47 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

bawak madu ke lebah tu?
heheheh



ana dengar semasa lebah mengumpulkan madu kat sarang dia tu..dia telah berselawat banyak kali(tak ingat lah berapa kali) ke atas nabi junjungan kita!tu lah madu ni ada khasiatnya tersendiri..wallahua'lam:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-06 01:23


-mari bersalawat ke atas nabi berselawat ke atas rasul-:)

syukran:):)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

ahda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8665
Posting: 73
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-03-06 16:32


syukran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ahdaProfil   Hantar PM kepada ahda   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 14:25


sama-sama kita mentarbiahkan diri...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 20:42


Pada 14-02-06 11:33 , lebah posting:

!!! QUOTE !!!

Syukran atas info tersebut. Cuma nak tambah sikit.

Sebenarnya sebut pasal selawat ni banyak jenis-jenis selawat. Setiap jenis selawat ni mengandungi pelbagai rahsia dan fadhilat yang tersendiri.

Diantara selawat utama yang menjadi amalan orang-orang soleh sejak dahulu kala adalah seperti selawat tafrijiyah, selawat munjiat, selawat fatih, selawat syifa dan sebagainya.

Berkata sebahagian guru saya:

Barangsiapa dalam keadaan kesusahan, kesempitan rezeki, mahu dikasihi orang, dibukakan pintu rezeki, ditunaikan hajat dan sebagainya hendaklah mereka membaca selawat tafrijiyah sebanyak 41 kali setiap hari.

Barangsiapa yang ingin ditunaikan hajat dengan segera hendaklah membaca selawat munjiat sebanyak mungkin.

Barangsiapa yang ingin dihapuskan dosa-dosanya hendaklah mereka membaca selawat fatih.

Barangsiapa yang ingin dikurniakan badan yang sihat dan dijauhkan penyakit lahir dan batin hendaklah membaca selawat syifa sekurang-kurangnya 10 kali pada pagi dan petang.

amalkanlah selawat pada setiap hari kerana manfaatnya bukan sahaja dapat diperolehi di dunia sahaja bahkan di akhirat juga kita akan memperolehi manfaat yang lebih baik lagi dari apa yang kita perolehi di dunia ini insyaallah.

walau bagaimanapun sesuatu amalan itu biar dilakukan atas kesyukuran dan ingin mendapat keredhaan serta rahmat daripada allah taala. apabila kita mendapat rahmat daripada allah insyaallah apa yang kita inginkan allah akan tunaikan.




penambahan info yang baik...
perjuangan mu kami teruskan,
syafaatmu kami harapkan,
allahumma solli a'lah muhammad,wa'ala ali muhammad..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 21:05


Bismillahirrahmanirrahim
Salam

ALHAMDULILLAH... berkesempatan membaca tajuk ini.:-)

Jazakallah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138066 saat. Lajunya....