Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: tempat mana yang anda gemari untuk bercuti!!


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» tempat mana yang anda gemari untuk bercuti!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh tempat mana yang anda gemari untuk bercuti!!

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 10:20


saja untuk mencari pendapat!!!


-----------------
....%iMaN & aMal%....


Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

SuteraUngu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21335
Posting: 11
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 12:19


pantai pantai pantai pulau pulau pulau ..yang penting boleh tengok laut terbentang luas sepanjang percutian

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuteraUnguProfil   Hantar PM kepada SuteraUngu   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 20-01-06 13:43


kat rumah palingg besttt....!!

aman dan selesaaa....

:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-01-06 13:55


of course balik rumah...my sweet home...boleh main ng adeq2.bersama family....paling best dapat makan masakan mama...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 16:47


8-) 8-) yeee....sudah semestinya kat rumah sendiri laa.... :-di :-P

:lol: rumahku syurgaku........... 8-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-06 16:56


giza(pyramid)....ramsis.....tahrir.....sg nil....alexander........sinai.....and macam2 lagi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 18:33


entah ye... teringin juga nak jalan2 pergi luar negara untuk merasai 4 musim.. tapi Kalau dapat pergi local place pun tak mengapa.contohnya..cameron hgland,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 18:42


Mekah & Madinah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 18:45


ana minat black sea, kat sini banyak istana yang cantik...kalau kat mesia ana suka pergi pulau tioman..lawa sangat. suka jugak masuk hutan...taman negara endau rompin. lepas itu ana suka juga turkey...istanbul (hagia sophia, great grand bazar, etc) bodrum, isparta, van, marmara, antalya

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:50


black sea?? kat mana ??

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 15:59


ana suka dekat kelantan, negeriku!
Bandaraya Islam...
pelbagai budaya dan adat!
heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 23-01-06 18:07


dalam kepala sekarang ini nak pergi bercuti ke Cameron Highland.. ada sesiapa tahu travel agency mana yang tawarkan package?

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-06 23:04


Pada 20-01-06 12:19 , SuteraUngu posting:

!!! QUOTE !!!

pantai pantai pantai pulau pulau pulau ..yang penting boleh tengok laut terbentang luas sepanjang percutian



ha...jemputlah datang ke TERENGGANU DARUL IMAN ye...
8-) :-di ;-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-06 23:06


nak habiskn lawat tempat2 menarik di negeri saya dulu... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 23:16


pulauuuu.... :-di..best woo... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

alfatihah21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22135
Posting: 28
Dari: ~bandar Palma~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 09:18


Pada 23-01-06 18:07 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

dalam kepala sekarang ini nak pergi bercuti ke Cameron Highland.. ada sesiapa tahu travel agency mana yang tawarkan package?


Assalamualaikum...

siapa yang nak pergi Cameron,nak cari package travel susah la sebab ana dulu pergi sendiri saja,Kalau nak pergi..naik bas dari tempat anta/i turun di Ipoh (Medan Kitt) kemudian dari sana ada disediakan bas express naik ke Cameron harga tambang RM 15..Kalau nak jalan-jalan lagi naik bas lompat...pergi kampar, tapah dah terus naik Cameron..tak sampai RM 15 pun...sampai kat stesen Bas Tanah Rata Cameron kat sana ada banyak package untuk penginapan...
ana syorkan pergi ke Brinchang disana menarik penginapan pun murah..boleh naik Gunung Brinchang yang paling tinggi sekali,and than dapat tengok Gua Musang dan kawasan2 yang rendah...

p/s: CUTI-CUTI MALAYSIA...:-di


-----------------
Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang yang percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang dalam ketakutan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alfatihah21Profil   Hantar PM kepada alfatihah21   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-06 09:34


sekarang medan kidd dah tak ada, dah ganti medan gopeng, alfatihah21!
dia pindah sana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 19:15


suka pergi scuba dive kat pulau payar

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-06 19:21


Saya memang dah lama pasang niat untuk jelajah satu dunia..nak tinjau keadaan negara..hari-hari asyik dilobi oleh lecturer..tapi..duit mesti banyak kena guna..

erm..untuk cuti-cuti Malaysia ni..saya lebih gemarkan air:tasik:pantai:sungai:pulau:..yang mana nampak tenang dan mendamaikan..itu yang paling suka..

selalu sangat kalau bosan..tension..p Rebutia :) kalau tak p Tasik Titiwangsa..kalau tak p Tasik KLCC pun jadila..inilah tempat pilihan..almaklumlah kat KL tak ada pantai..kalau balik kampung..boleh setiap ptg lepak kat pantai..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-06 20:41


saya suka sangat nak pergi tempat2 yang ada salji... kutub utara huhuhu mesti sejuk punya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

Nurilislami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13939
Posting: 53
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-06 02:05


Assalamualaikum wbt...


Topik yang best..sesekali fikir untuk percutian akan membawa kegembiraan pada wajah..dan boleh membuat seseorang itu tersenyum...bagi Nur percutain adalah masa yang paling seronok dan sesuai untuk merehat kan diri setelah penat belajar...percutian adalah hadiah untuk hasil kejayaan yang diperolehi....Kalau diberi pilihan untuk bercuti..Nur teringin nak pergi ke PuLau KapaS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurilislamiProfil   Hantar PM kepada Nurilislami   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 10:49


bagus betul, kalau macam saya duduk di Laguna park kat pulau inda ini, ada jeti kat tepi laut, so petang2 tu pegila kat sana mengambil udarayang segar ,
kalau dah kat tepi rumah saja tu kira dah hari hari bercuti !

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 11:32


dok tepi sawah, tengok pokok2 padi yang sedang menguning...
jawab nya, balik rumah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-06 15:50


dok rumah main dengan kucing2 kiut
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 13:29


ekspidisi gunung pun boleh agaknya !

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:35


suka buat jungle tracking, mana tempat yang best agaknya...?:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:50


rasa macam nak bercuti pulak tapi..buat masa ni terpaksa bekukan kerana gaji dah tersangkut....sebulan...insyaallah ada rezeki pasti akan bercuti..setiap kali bercuti pasti saya tidak akan lupa bawa kamera..sebab taksub dengan keindahan alam ciptaan Ilahi dan pelbagai ragam manusia yang boleh rakam buat koleksi peribadi...mengisi masa yang membosankan.
tapi ramai yang tak sanggup ikut saya bercuti kerana kebanyakkan mereka berungut bosan sebab terlalu banyak berhenti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-06 17:32


Pulau pangkor...


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 10:46


saya suka pgi langkawi..
memang lawa tempatnya..
makann pun murah kat sana..
especially..coklat..ferrero rocher..bestnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-06 11:26


Pada 19-02-06 10:46 , Nadiahsolehah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka pgi langkawi..
memang lawa tempatnya..
makann pun murah kat sana..
especially..coklat..ferrero rocher..bestnya..


a'ah...bestnya chocolate!!! :-o 8-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 21:52


ermmm tempat paling best saya pergi , Pulau Payar, satu kawasan sebelum Langkawi juga...laut memang hijau btulll... ikan colourful...hari tu dapat buat snorkling and scuba dive...pergh...memang tak boleh lupa dapat tengok dalam laut tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

asy-syahadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2005
Ahli No: 19717
Posting: 49
Dari: alam semesta

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-06 14:37


mana-mana tempat pun same saja...... Kalau ada pluang dan cukup duit, ana nak bercuti di tanah suci........ alang2 bercuti boleh buat ibadat. haji Kalau musim haji, tak pun umrah ke....... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asy-syahadahProfil   Hantar PM kepada asy-syahadah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 15:24


selain tanah suci, tempat lain yang saya nak pergi..jepun kut
tapi topik ni pasal cuti-cuti malaysia kan..
jom pergi tempat-tempat menarik dalam Malaysia dulu.. :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-06 12:29


assalamualaikum wbt...

alin suka pergi ke A Famosa Resort kat Melaka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-03-06 16:47


saya teringin sangat pergi kat
dataran helang kat langkawi...
tapi masih tak kesampaian

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

miss_arin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8931
Posting: 288
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 23:56


sabah bah

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_arinProfil   Hantar PM kepada miss_arin   Pergi ke miss_arin's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-06 02:52


salam..
ana suka sangat pergi kelantan terutamanya sekitar Rantau Panjang ataupun Pengkalan Kubur...insyaAllah kalau diizinkan ana kesana lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-06 09:28


saya teringin pergi Kundasang sabah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-11-06 12:02


manchester...sebab saya nak pergi old trafford...:-) sapa yang nak ikut,bolehlah daftar...hehehehehehehhehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-06 12:29


mekkah atau madinah.....masyaAllah,tak nak balik dah kalau pergi sana..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

khai_dinz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2006
Ahli No: 27446
Posting: 24
Dari: Atas Bumi Tuhan

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-06 18:27


Erkk nak pergi sabah lah.
esp pulau2 di sana..sungguh indah bah.
berjalan melihat kebesaran Allah


-----------------
" satu idea membawa seribu penyelesaian "


Bookmark and Share

    


  Member Information For khai_dinzProfil   Hantar PM kepada khai_dinz   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 26-11-06 21:21


saya nak pergi pulau dan jauh daripada orang, boleh duduk layan blues kat situ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 06-12-06 16:18


Memang kat pulau atau kat pantai lah best untuk bercuti sambil menenangkan fikiran...
Sambil melihat ombak ciptaan Allah yang mendamaikan hati sesiapa sahaja

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 16:27


Hutan hujan tropika....rindunya nak pergi masuk hutan lagi ni...bila dah kerja tak ada masa dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 21:45


Dulu pernah pergi umrah...itulah tempat yang saya ingin kunjungi dan ziarahi lagi Kalau dekat...rasa rindu nak pergi lagi....suka jugak kawasan pantai, rimba atau taman2 yang punya lanskap yang cantik.....memang mendamaikan sambil menghayati keidahan ciptaan Allah
[ Telah diedit oleh: Lubnaa pada 06-12-06 21:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-06 21:56


baru juga bercuti hari tu..
bercuti di langkawi :D
singgah pulau payar.. jernih airnya
pekan kuah..
naik keter kabel..
underwaterworld...tarikan terbaru..ada penguin..2 jenis pula tu..first time tengok :D
apa lagi..
dataran lang..awana porto malai...
taman buaya..
tak sempat nak lawat semua :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-06 22:44


Jangan lupa pergi lawat Tanjung Piai, Johor. Pertemuan selat Melaka dan Johor, dan yang paling best adalah:

Ia adalah PENGHUJUNG BENUA ASIA. :) Kalau tengok peta, Tanjung Piai ni hujung sekali ke selatan semenanjung Malaysia.

PS. Sabtu lepas baru ke sana..


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.
[ Telah diedit oleh: smartzul pada 06-12-06 22:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 13:51


tak tau nak cakap banyak sangat...sabah/sarawak agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 14:57


salam..
alahai...
tak tahu nak cakap..
bayak sagt temapt yang nak diperginyeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 11-12-06 15:05


Mekah dan Madinah.
Nak jugak melawat negara-negara Scandinavia, Eropah Timur dan Afrika.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:08


Eropah timur memang best....orang kat sana comel2 dan cantik2..macam orang autria dan bosnia...putih bersih kemerahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:21


Jepun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 15:54


Kalau my family suka pergi genting..
tiap-tiap tahun genting
genting genting genting
same saja...

ehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 16:53


setakat ni cameron highland paling menarik...udara nyaman...ladang teh yang luas..sayuran segar..boleh petik strawberi sendiri

teringin nak ke langkawi..ada sesiap boleh beri suggestion penginapan mana yang harga dia ok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 17:19


tulah..next year, me and my hubby plan..Kalau financial ok..nak pergi langkawi..

org langkawi...tolong lah suggest mana penginapan yang tak mahai..mana tempat makan special..apa-apa lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 21-12-06 17:54


salam
Banyak sangat agaknya.kalau kat Malaysia pulau tioman agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

nabli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7237
Posting: 31
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-06 14:45


saya suka pantai, tak kisah lah dimana sahaja,
pantai yang paling saya enjoi pergi setakat ni Pangkor, Cherating, pada
Insyallah bulan 3 planning nak pgi sekitar pantai pantai timur, maybe redang

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabliProfil   Hantar PM kepada nabli   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 10:29


salam.....
wah3.....
seronoknya antum semua dapat pergi jalan-jalan ke tempat yang menarik..
ana jarang dapat jalan-jalan makan angin ni.
kalau ada pun sekitar pantai port dickson,melaka. tu saja.
tak ada lah sampai pergi langkawi,redang,tioman, dan macam-macam lagi lah.
mesti best kan?...
tak apa.... mungkin akan tiba masanya...
nak jalan puas2...sampai kaki lenguh.....(^_^)
pusing malaysia dalam masa 24 hari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-06 12:16


farveen..nak pergi lgkawi ye??
saya bukan org lgkawi..tapi selalu lah juga pergi sana..memang best...kalau nak abiskan cuti dengan your hubby,saya cdgkn pergi ke panatai chenang...ada satu chalet kalau tak silap nama chalet tu greenhill..my dad punya kawan yang empunya chalet tu..org melayu...tempat tu betul-betul seblh underwater world...kalau agk2 tak cukup nak makan ikan..boleh lah culik ikan2 kat underwater world tu..hehehe..kat tempat tu ada sewakn krete..senang kalau nak pergi jalan-jalan kat sekitar pulau..nanti jangan lupa pergi ke pantai pasir hitam..kat situ memang pasir dia wrna hitam...lepas itu pergi lah air terjun telaga tujuh...lenguh lah kalau nak naik sampai tingkatan tujuh..tapi kalau dengan org tersayang..jauh macam mana pun..sure snggup pergi kan..??heheheh
lepas itu lagi..boleh lah shopping dan jalan-jalan kat beras terbakar...menjadi kewajipan kalau dah sampai lgkawi..mesti pergi makam mahsuri...
banyak lagi sebenarnya tempat-tempat menarik kat lgkawi..kalau jadi dok kat chalet greenhill tu...cari owner dia..nama nya en.syukri....semoga awak dan your hubby enjoy sepuasnye cuti nanti ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-12-06 12:20


erm..dis week..my family cadang nak pergi tiara beach resort kat p.d...tmptnye bst..ala-ala wet world..okla kalau nak pergi dengan family..(cakap macam lah dah pernah pergi)hehehehe...tapi yang penting nak njoy cuti ni..nanti 6 bulan lagi baru nak balik Malaysia..huhukk.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

P10TH
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2006
Ahli No: 27866
Posting: 57
Dari: Nilai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 23:08


seluruh masjid didunia yang subuhnya meriah

Bookmark and Share

    


  Member Information For P10THProfil   Hantar PM kepada P10TH   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 23:20


Hutan khatulistiwa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 23:29


teman suka masuk hutan ni..sejuk nyaman dan selesa..
disamping tu dapat melihat kebesaran ilahi..
Tenang rasanya bila bersolat dalam hutan ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 17:54


tempat yang hijau dan paling penting sekali tempat tu mesti ada all of my family members
barulah terasa bahagianyaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 19:41


turkey...scandinavia, baltic, swiss...org kat situ comel2 lepas itu kat negara baltic ada negara2 islam yang jrg org tau...like bosnia, kosovo etc..

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 19:44


suka juga jalan-jalan kat Malaysia...esp pulau2 ( tioman, langkawi), hutan (endau rompin, gunung stong, belum etc), waterfall (sekayu, endau-rompin,desaru), tasik (chini, bera, kenyir), and window shopping (klcc, midvalley, bintang walk etc)

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 20:07


saya paling suka kalau dapat bercuti kat rumah...dan semua family ada sekali...best woo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 21:12


Pada 28-12-06 23:08 , P10TH posting:

!!! QUOTE !!!

seluruh masjid didunia yang subuhnya meriah


saya cadangkan pergi ke Masjidil Haram dan Masjid an-Nabawi... kompem meriah subuhnya... masjid lain tak tau lagi lah..


p/s: bercuti kat rumah lah best... :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 21:17


Pada 06-12-06 22:44 , smartzul posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan lupa pergi lawat Tanjung Piai, Johor. Pertemuan selat Melaka dan Johor, dan yang paling best adalah:

Ia adalah PENGHUJUNG BENUA ASIA. :) Kalau tengok peta, Tanjung Piai ni hujung sekali ke selatan semenanjung Malaysia.

PS. Sabtu lepas baru ke sana..



saya dah melawat tanjung piai...memang best....tupun sebab ada kursus JPP kat sana...

tempat yang nak sangat p tanah suci....
tempat yang berdekatan dengan pantai, laut dan pulau....memang seronok dan tenang....so bila dah belajar kat terganu ni memang tak lepaskan peluang pergi pantai kat sini...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27872
Posting: 33

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-07 22:56


:-) Saya syorkan bye lah datang ke kelantan, kat kelantan banyak tempat2 yang menarik.boleh di lawati tau :-D .......


:-D jadi datang lah ke kelantan

Bookmark and Share

    


  Member Information For weeProfil   Hantar PM kepada wee   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 11-01-07 11:25


nak bercuti kat rumah...tak sabarnye nak tunggu mid term break...nak balik....dah rindu mak dan rumah....

tempat cuti yang best...mauritious ke...ppl say tempat tu romantik...tak pun pulau sibu...atau pun pulau yang pantai nya mnyenangkn..yang boleh dok seorang-seorang dikala stress melanda diri...suka jalan seorang-seorang dr dengan kawan...dapat layan diri sendiri..


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

fiezan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11836
Posting: 13

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 11:56


kat terang best...banyak pantai and pulau..saya dok terang pun tak habis teroke lai pantai2 and pulau kat terang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiezanProfil   Hantar PM kepada fiezan   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 13:28


salam..

Kalau takat cuti sehari dua, ana rasa baik bercuti di rumahku syurgaku...

kalau lama, rasanya best lagi tempat2 yang ada laut ataupun air terjun ke..
eg: pulau tioman,pulau kapas, pulau perhentian dan lata2 serta jeram2 yang masih belom diterokai sepenuhnya ...

kalau tak lautpun, tasik kenyir pun ok juga.. banyak juga xtviti kat situ..

lebih baik cuti dalam malaysia, dapat menyokong tahun melawat Malaysia 2007.. ye tak...??
[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 13-01-07 11:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 15:55


betul,tasik kenyir memang tempat yang bagus untuk tenangkan hati dan fikiran...
tapi,ana kalau dapat pergi bercuti ana nak pergi mekah,madinah dan mesir...
Seronok dengar cerita sedara2 yang belajar disana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-07 18:46


mestilah pulau2...esp kat negeri sdr yang tak habis lagi round. ;-)

tepi2 pantai ke...air terjun pun best! 8-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 19:07


ana suka cuti dan amat menghargainya.
bercuti untuk menenangkan fikiran.
mencari semangat baru.
untuk memperbaharui kekuatan.

ana suka tempat yang menenangkan.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 12-01-07 11:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 19:32


tempat yang ada bunga lavender..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 11:58


kolam air panas...bestnya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 20:33


insyaAllah, sebelum balik summer ni, ana & rakan-rakan dah plan nak round europe. insyaAllah, journey kami bermula Simferopol ke Kyiv (ukraine) by train. kemudian kami akan by plane bertolak ke Riga (Latvia). dari Riga ke Amsterdam (Holland) ke Brussel(Belgium) ke Valletta (Malta) terus balik ke Kuala Lumpur. lepas itu kalau ada kesempatan, ana akan bawa rombongan dari Crimea State Med. University bersantai di Tioman...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-07 23:14


Assalamualaikum...

ana tak kisah...asalkan tempatnya sesuai untuk bercuti...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 17-01-07 23:35


cameron highland bet...langkawi pun best jugak...boleh beli coklat bebanyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 02:49


Mana-mana sahaja yang boleh buat kita berfikir tentang kebesaran Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 23:10


pergi pulau paling best......tenanag saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 01:32


salam..
suka pergi bercuti kat tempat-tempat yang menunjukkan keindahan alam ciptaan Allah macam kat atas gunung ke,kat pulau-pulau dan kawasan air terjun yang tidak tercemar dengan pencemaran bahan buangan dan juga pencemaran sosial... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-07 23:45


setakad ni yang ada dalam kepala mungkin sebab dah lama tak pergi jalan ialah langkawi...& yang indahla dalam kepala, BERJAYA Chalet & SPA, pantai di langkawi KECUALI tmp yang ada botol minuman keras (maaf) & yang best dengan anak sedara yang comel2 tapi nakal betul.

Johor suka jalan-jalan kat Danga Bay.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 07:56


tempat sejuk lah...
tapi jangan sejuk sangat...

macam kat genting highland pun boleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 10:49


tempat paling sesui untuk bercuti adalah di rumah...boleh tdur sepanjang hari.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 11:52


:-) Rumah saya.........


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-07 13:05


erm..kalau bercuti kat air terjun mesti best..saya suka..sebab sejuk saja dan pemandangan yang indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

castello_gurl
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27703
Posting: 13
Dari: dimana kakiku melangkah,disitulah lokasiku

france  


posticon Posting pada: 01-05-07 15:12


erm..kat mana-mana pun xkesah..asalkn ada ayanda & bonda serta kakanda² disisi..kat rumah pun tak apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For castello_gurlProfil   Hantar PM kepada castello_gurl   Pergi ke castello_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:34


assalamualaikum..
tak kesa mana-mana pun..
asalkan boleh tidur..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:38


Assalamualaikum...ana suka ditempat yang boleh melihat pemandangan semulajadi...seperti laut...pergunungan macam kat cameron highland

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 21:47


Awana Kijal Golf and Spa Resort Tganu
Best mandi air laut...jernih airnya
rasa nak pergi lagi.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 11:12


assalamualaikum...

erm bercuti..
entahlah ana ni jarang sikit nak keluar2 ni..
tapi kalau dapat bercuti tempat yang ana suka..
yang dapat tengok kehijauan gunung-ganang...
aliran ombak yang mendamaikan..
kicauan burung yang menceriakan..
dan suasana tenang..
tak ramai org sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 11:25


teman suka masuk utan, menikmati keindahan alam ciptaan Allah dan kedinginan bayu dan ayo sungei.

/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 08:30


pertama sekali makkah al- mukarammah, kemudian madinah al munawwarah. Dah dapat pergi dua tempat ni baru ana nak ke al hambra, kemudian tempat-tempat yanng dingin dan pantai..

hehe, kalau ada rezekilah..

ameenn...


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 11:14


Kalau nak bercuti biarlah kat tempat yang berlainan dari kehidupan seharian. contohnya: Langkawi ke, pangkor ke, tempat2 yang boleh memberi ketenangan.

bagi saya Kalau cuti balik kampung lah. semua ada ketenangan dari kesibukan bandar dan juga dapat rasa suasana kampung....he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:12


mana mana pun ok.. asal...

-public transport senantiasa @ mudah
-bilik air bersih
-surau yang bersih & bukan dijadikan tempat melepak @ tidur
- tak ramai orang duduk2 kosong kat kaki lima. rimas~~~


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 14-11-07 17:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:15


ostrolia
korea
tapi yang paling lama dok ngidam nak pergi ofkos lah Makkah...
dah tak sabar nak p ni..
cuma menanti saat dan ketika yang sesuai saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 17:16


Pada 03-08-07 11:14 , musafir_alan posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak bercuti biarlah kat tempat yang berlainan dari kehidupan seharian. contohnya: Langkawi ke, pangkor ke, tempat2 yang boleh memberi ketenangan.

bagi saya Kalau cuti balik kampung lah. semua ada ketenangan dari kesibukan bandar dan juga dapat rasa suasana kampung....he..he..



22-25 ni teman busy melencung...memula ke lumut (kerja sambil melencung,boleh jumpa daeng jati) ...lepas itu terus ke langkawi...jum ikut teman.. :welcome: :welcome:
[ Telah diedit oleh: zulman pada 15-11-07 08:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» tempat mana yang anda gemari untuk bercuti!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.233118 saat. Lajunya....