Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Lagu2 sekolah agama


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Lagu2 sekolah agama

Please Mendaftar To Post


Oleh Lagu2 sekolah agama

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-06 00:51


:: LaGu SeKoLaH MeNeNgAh AgAmA nEgErI pAhAnG ::

Marilah kita sama-sama ,
menuju mercu kejayaan,
bersama laungan nan satu,
tempuhi segala dugaan

Sekolah Menengah Agama tercinta,
membimbing semua tuju cita-cita,

majulah Sekolah Menengah Agama,
hidup bersama bersatu padu,
kecapi kejayaan syiar ISLAM,

Berilmu, Beramal, Bertaqwa,
Pahang Darul Makmur....

* Lagu ni yang budak2 sekolah agam pahang nyanyi setiap pagi isnin masa perhimunan....satu lagu ni saja yang ada....sebab sekolah agama tak ada cikgu muzik nak buat lagu...kiraya semua sekolah agama dekat pahang nyanyi lagu ni...

tapi ada juga sekolah agama yang advanced...mereka ada lagu sendiri.....ada kumpulan nasyid yang cipta...macam sekolah ana tak ada....lagu ni ketiga lepas ASMAULLAHULHUSNA dengan lagu negeri pahang...

sesiapa yang nak kongsi lagu sekolah dia bolehla...

salam ukhwah....

:roll: :-di :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 02:11


hehehe...dah lama tak nyanyilagu tu...sekolah menengah agama pahang...berilmu, beramal, bertaqwa....pahang darul makmur

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 15-01-06 09:44


selamat tuhan kurniakan...
selamat pulau pinang...
negeriku yang mulis ku taan dan setia..
aman dan bahagia...

majulah....
jayalah..
negeriku yang ku cinta...
bersatu dan bersama ....
untuk negeri kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 12:00


sek saya tak ada lgu

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 18:24


EM,lagu sek ek...

lagu kelas tak ada ke... 8-) 8-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 04:34


sekolah saya dulu tak ada lagu... nashid ada.... asmaaul husna... kadang-kadang al-amal:

al-amal...
al-amal...
al-amalulillah... ladida2 sampai habis... begitu la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 07:29


Assalamualaikum....

Ermmm lagu sekolah...hehehe dah tak berapa ingat tapi ingat agaknya...Lagu Maahad Johor,Johor bahru...

YA MAAHADI...YA MAAHADI...
FIKA ULAQI BUGHYATI...
AKRIM BIHI MIM MAHADI...
YAHDI WA YURSHID UMMATI...

AGHRDU....ILAIKA ZAHIBAN....????

ERMMM...sesiapa yang rasa tak student maahad johor sambung eh...ana ingat2 lupa..

salam ukhwah buat antum semua...

ilalliqa maa salamah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113348 saat. Lajunya....