Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 46 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab Sekolah Menengah Agama....


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Sekolah Menengah Agama....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kelab Sekolah Menengah Agama....

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 15:51


salam..

form 1- form 3 bersekolah kat Sekolah Menengah Agama Khairiah ,( SMAKH ) Terengganu. ( 1997-1999)

form 4-form 5 @ thanawi 1 -thanawi 2 kat Sekolah Menengah Agama atas Sultan Zainal Abidin Batu Burok Terengganu (SMAASZA )

:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 16:56


ana dah pening.... macam mana tajuk KENDERAAN boleh bincang pasal Kelab Sekolah Menengah Agama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 18:05


kamal, belasah jee la :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-06-06 19:36


oo..masing-masing promote sekolah la ni..

saya SMKA KUALA SELANGOR..2001-2002..FORM4&5 dan ketika itu tiada kenderaan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 19:47


Pada 15-06-06 19:36 , mslina posting:

!!! QUOTE !!!

oo..masing-masing promote sekolah la ni..

saya SMKA KUALA SELANGOR..2001-2002..FORM4&5 dan ketika itu tiada kenderaan..



hahaha :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di



Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-06-06 23:56


Pada 15-06-06 18:05 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

kamal, belasah jee la :di



huhu ganas nya..belasah jangan tak belasah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 16-06-06 23:59


Pada 15-06-06 19:36 , mslina posting:

!!! QUOTE !!!

oo..masing-masing promote sekolah la ni..

saya SMKA KUALA SELANGOR..2001-2002..FORM4&5 dan ketika itu tiada kenderaan..



mesti..sayang sekali dengan sekolah..tempat dimana menimba ilmu, pengalaman dan juga menemui ukhwah yang sejati..tkkn dilupe kawan yang amar makruh nahi munkar...tapi saya tengok..tak ada satu orang pun kat ukhwah ni yang satu sekolah dengan saya..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-06-06 23:00


Pada 12-06-06 16:56 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

ana dah pening.... macam mana tajuk KENDERAAN boleh bincang pasal Kelab Sekolah Menengah Agama...


Kenapa nak pening2? ni sah tak baca dari awal topik ni....
malas dah ana nak terang....
tak jadi masalah pun sebenarnya....nak peming2 kenapa?
inilah umat Islam zaman sekarang...benda kecik gini la nak diperbesar2kan....
cukuplah...taknak komen lebih2...maaf andai ada yang terasa,....
tegurlah ana kalau ana salah....cara ana tegur salah ke.....
ana tak kisah...open mind...

wallahu ta'ala 'aalam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-06 23:15


awat sekolah agama menengah tak dak?
kementerian saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-06-06 23:17


sam10 ada... ceq nak letak jugak... ana dr sambest.. huhu;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 14:36


Pada 26-01-06 04:30 , ilhammusafir posting:

!!! QUOTE !!!

i'm from Sek Men Agama Shamsuddiniah(smas)....lepas itu Sek Men Agama Kerajaan Johor(smakj).....lepas itu Sek Men Tinggi Arab Negeri Johor(maahad johor)..lepas tu.....lepas tu... :-?



Assalamualaikum...ermm...kat smas dr tahun bila?aiz pun sekolah smas dr tahun 98-02....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-02-07 09:32


assalamualaikum...
dah lama xmsuk portal ini...
hmm..sempat juga 2thun saja kat sek agama ni...
masa form4 dan 5..
kat smap labu....^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 09:42


sekolah agama kerajaan johor...

Bookmark and Share

  


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

fathiahMohdZamani
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2006
Ahli No: 23408
Posting: 13
Dari: utm

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-02-07 09:53


Pada 24-02-06 22:31 , asyira213 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: :lol:

         ana pun oghang teghanung....
             SMKA Kuala Abang,Dungun ( ala,kat penyu bertelor )



ana pun smkara gakk...first batch..ni confirm junior kan?sebab tak pernah dengar nama pun.........hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathiahMohdZamaniProfil   Hantar PM kepada fathiahMohdZamani   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 08-02-07 13:08


almashoor...masyurnya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 15:51


saya di Sekolah Agama Menengah Tengku Ampuan Jemaah Shah Alam (SAMTTAJ) - 2002-2004...
kemudian sambung di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak - 2005-2006.. (masih aliran agama)...
sekarang ni... tunggu result spm...
doakan saya ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 03:04


Topik ni silap masuk forum :D. Mungkin ni salah satu cara untuk buat gimik agaknya..:P. Harap dapat dialih topik ni secepat mungkin sebab topik ni memang bagus :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

fullhouse
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2009
Ahli No: 37675
Posting: 20
Dari: IPGM Kampus Sultan Abdul Halim,Sg Petani

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 20:25


salam..
saya dulu belajar kat smka wataniah..
5 taon daku mnuntut ilmu kat situ...thank you cikgu2 yang mendidik diri ini...sobs sobs sobs



Bookmark and Share

  


  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 21:17


sekolah agama menengah muhammadiah batu 40 sabak bernam selangor 1999    -     2003


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-10-09 21:48


huh...lama tak masuk ukhwah.... berapa taun... :D

Falahiah.. SMKA Falahiah 2001-2005
ada budak falahiah tak kat sini?


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

ukhtizahra91
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37838
Posting: 6
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 20:49


salam semua.ana warga imtiaz.dulu nama sek ana kolej islam sains terengganu.tapi bila MB ambil alih tukar jadi imtiaz.rasanya kat sini tak ada warga imtiaz agaknya.ana sek main imtiaz kuala berang.baru taun lepas habis belajar.5 tahun kat situ.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhtizahra91Profil   Hantar PM kepada ukhtizahra91   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 11:19


saya dulu sama Khairiah (1999-2003)...rindu kat kawan-kawan semua...entah kemana agaknya...erm...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 11:22


Sekolah Menengah Islam Hira' (1995-1999)

Rindunya zaman sekolah dulu..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:16


Pada 18-02-06 10:32 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

sekolah yang paling saya sayangi..guru2 yang amat saya cintai...persekitaran sekolah yang amat mendamaikan...peraturan yang ditetapkan amat memberangsangkan...melahirkan insan2 yang berilmu dan bertakwa...sekolahku, syurgaku.....

                Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin, Kuala Terengganu..... (1996-2000)


Salam'alaik...

Ukhti Farah Hanan kiranya junior ana lah...
ana pun bekas pelajar Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin, Batu Burok, Kuala Terengganu.... (1995-1999)
mesti kita saling mengenali...
Ukhti Rumaisaa pun sekolah yang sama.... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 15:19


sekolah agama..pondok pesatren alfurqon Dumai, riau, indonesia..

pendidikan akhlak dan aqidah qur'ani..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 17:03


sek agama menengah sam 1 sabak brnam .


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

AdieIskandar02
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.10.2009
Ahli No: 37641
Posting: 25
Dari: Langkawi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 18:45


Salam Ukhwah...

Dulu saya pernah belajar di:-

* Sekolah Menengah Agama Tarbiah Islamiah, Baling (Peralihan -thing. 4) - sekarang sekolah ni dah tak ada.

* Sekolah Menengah Ugama Raudzatul Ulum, Langgar, Alor Setar (SPM 1996) - Tinggal kat rumah sewa berhampiran pondok Sheikh Abdullah/Makarimul Akhlak.

* Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Arau, Perlis (STPM 1998) - Tinggal kat Asrama. Siap dilantik sebagai salah seorang lembaga pengawas asrama.. hehe


-----------------
..:Barangsiapa mengenali diri nescaya dia mengenali Tuhan Yang Maha Berkuasa:..


Bookmark and Share

  


  Member Information For AdieIskandar02Profil   Hantar PM kepada AdieIskandar02   Pergi ke AdieIskandar02's Website   Quote dan BalasQuote

sury_ana
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35986
Posting: 1
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 10:19


Assalamualaikum...

ana pun nak kongsi sekolah ana.

ana dr SMKA Tok Jiring. Start dr f1, dudok asrm(sampai sekarang). sekarang ini f3(masih belejar kat sini)... nanti akan ambil result pmr..doakan ana ye..huhu..

=tak ada ke pelajar tok joring @ bekas pelajar tj kat sini?? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sury_anaProfil   Hantar PM kepada sury_ana   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 10:34


Sek Menengah Agama Khairiah, Kuala Terengganu (1992-1996)
Sek Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin, Kuala Terengganu (1997)
sekejap saja di SMAASZA, ambil tingkatan 6...
kemudian dapat tawaran ke UiTM...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

asyieqien_eqin
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2010
Ahli No: 39288
Posting: 7
Dari: bangi & perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 15:57


macamna nak join kelab ni??saya pun sekolah agama juga



Bookmark and Share

  


  Member Information For asyieqien_eqinProfil   Hantar PM kepada asyieqien_eqin   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 22:31


Pada 23-06-06 23:00 , afieq_alkindi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-06-06 16:56 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

ana dah pening.... macam mana tajuk KENDERAAN boleh bincang pasal Kelab Sekolah Menengah Agama...


Kenapa nak pening2? ni sah tak baca dari awal topik ni....
malas dah ana nak terang....
tak jadi masalah pun sebenarnya....nak peming2 Kenapa?
inilah umat Islam zaman sekarang...benda kecik gini lah nak diperbesar2kan....
cukuplah...taknak komen lebih-lebih...maaf andai ada yang terasa,....
tegurlah ana kalau ana salah....cara ana tegur salah ke.....
ana tak kisah...open mind...

wallahu ta'ala 'aalam....


sabar afiq sabar, jangan cepat melenting..hehehe... :-D


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 01:11


salam....saya ex SMKA SHEIKH ABDUL MALEK (SHAMS) trgnu...batch 2001-2005...ada tak sesiapa sama sekolah dengan saya?? :)


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 01:59


Pada 26-11-10 01:11 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

salam....saya ex SMKA SHEIKH ABDUL MALEK (SHAMS) trgnu...batch 2001-2005...ada tak sesiapa sama sekolah dengan saya?? :)



Wsalam..
saya sekolah tempat lain lah..
Menuntut Ilmu penting dalam kehidupan...
Teruskan Menuntut Ilmu hingga ke liang lahad....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 13:17


Pada 19-02-06 10:23 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-02-06 09:36 , eldalila posting:

!!! QUOTE !!!

saya sek kat sek main keb agama perempuan kangar, perlis.. 1997-2001. boleh join ke??? ok... tapi tengok macam tak orang perlis saja pun.. siannyer.. seorang-seorang


em...saya pun ada sahabat dari sekolah ni...(1999-2003)



alhamdulillah..
ad geng dr sekolah yang sama...SMKA(P) Kangar.
seorang senior saya dan seorang junior...
saya batch 1999-2003...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 14:10


Sekolah Agama Rakyat saja...hehehe...

Boleh join tak?? ngeh3.... :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 16:20


Pada 26-11-10 01:59 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 01:11 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

salam....saya ex SMKA SHEIKH ABDUL MALEK (SHAMS) trgnu...batch 2001-2005...ada tak sesiapa sama sekolah dengan saya?? :)



Wsalam..
saya sekolah tempat lain lah..
Menuntut Ilmu penting dalam kehidupan...
Teruskan Menuntut Ilmu hingga ke liang lahad....



tak apa lah sekolah lain pun...yang penting segala ilmu yang ada 2 boleh menjadi pnduan untuk kita semua..alhamdulillah sekarang masih menuntut ilmu d pringkat ijazah...tapi masih banyak perkara yang saya tak tahu..insyaALLAH pencarian takkan berakhir hingga nafas terakhir... :-)


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 16:23


Pada 26-11-10 14:10 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Sekolah Agama Rakyat saja...hehehe...

Boleh join tak?? ngeh3.... :-D :sopan:



boleh saja....tak kisah lah apa jnis sekolah agama pun..yang penting ilmu yang kita dapat 2..boleh sma2 share kan?sharing is caring.. :-D :bunga:


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 17:50


Kih3...syukran...betul 2...ilmu agama 2 penting... ^_^


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 20:59


Pada 26-11-10 16:20 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 01:59 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 01:11 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

salam....saya ex SMKA SHEIKH ABDUL MALEK (SHAMS) trgnu...batch 2001-2005...ada tak sesiapa sama sekolah dengan saya?? :)



Wsalam..
saya sekolah tempat lain lah..
Menuntut Ilmu penting dalam kehidupan...
Teruskan Menuntut Ilmu hingga ke liang lahad....



tak apa lah sekolah lain pun...yang penting segala ilmu yang ada 2 boleh menjadi pnduan untuk kita semua..alhamdulillah sekarang masih menuntut ilmu d pringkat ijazah...tapi masih banyak perkara yang saya tak tahu..insyaALLAH pencarian takkan berakhir hingga nafas terakhir... :-)



sama lah...
saya pun sama dalam peringkat ijazah,,,
Insya Allah..
Teruskan perjuangan... :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 21:00


Pada 26-11-10 17:50 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Kih3...syukran...betul 2...ilmu agama 2 penting... ^_^



yup..
setuju...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 21:32


saya sekolah agama kejap saja, SMK (A) Wataniah, Kelantan ~ apr1998-dec1998 saja :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 00:44


Pada 26-11-10 20:59 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 16:20 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 01:59 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 01:11 , CahayaPembukaan posting:

!!! QUOTE !!!

salam....saya ex SMKA SHEIKH ABDUL MALEK (SHAMS) trgnu...batch 2001-2005...ada tak sesiapa sama sekolah dengan saya?? :)



Wsalam..
saya sekolah tempat lain lah..
Menuntut Ilmu penting dalam kehidupan...
Teruskan Menuntut Ilmu hingga ke liang lahad....



tak apa lah sekolah lain pun...yang penting segala ilmu yang ada 2 boleh menjadi pnduan untuk kita semua..alhamdulillah sekarang masih menuntut ilmu d pringkat ijazah...tapi masih banyak perkara yang saya tak tahu..insyaALLAH pencarian takkan berakhir hingga nafas terakhir... :-)



sama lah...
saya pun sama dalam peringkat ijazah,,,
Insya Allah..
Teruskan perjuangan... :-)



insyaALLAH..semoga kita terus diberi kekuatan untuk mencari ilmu yang bermanfaat dan dapat mendekatkan dari kepada-NYA..amiin ya RABB! :-)


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 00:49


Pada 26-11-10 21:00 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 17:50 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Kih3...syukran...betul 2...ilmu agama 2 penting... ^_^



yup..
setuju...



betul...setuju sangat-sangat...tak perlu tunggu sekolah agama baru sibuk nak cari ilmu agama...sebagai umat ISLAM,kita memang wajib mencari ilmu mengenai satu-satunya agama yang diredhai ALLAH ni..bersyukurlah sebab kita ditakdirkan berskolah d sekolah agama,sebab nak cari ilmu agama dan brpegang pada ISLAM d zaman sekarang ni ni 'ibarat genggam bara api'..mudah-mudahan kita terus diberi kekuatan oleh-NYA..


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 09-09-11 19:36


Salam ukhwah fillah :
* Ma'ahad SAS, Jengka
* Kulliah SAB Pahang, Pekan
* sama Al-Khairiah, Temerloh

Wallahua3lam...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-11 01:43


sama Pulau Tawar, Jerantut...
Kuliah SAB, Pekan


-----------------
UKHWAH FILLAH LESTARI SELAMANYA


Bookmark and Share

  


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

wannurizzati
Warga Rasmi
Menyertai: 20.12.2011
Ahli No: 41909
Posting: 1
Dari: kota bharu,kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-11 17:19


assalamualaikum...
ana dari smka naim lilbanat,kota bharu,kelantan....
masih lagi belajar dsini...
Alhamdulillah ditakdirkan Allah belajar di sekolah yang banyak mentarbiah diri ini mengenal erti sebenar hidup di dunia,, ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For wannurizzatiProfil   Hantar PM kepada wannurizzati   Pergi ke wannurizzati's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Sekolah Menengah Agama....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122824 saat. Lajunya....