Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 6 jam, 12 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 10 jam, 20 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: adoi...ana tension. apa nak buat??


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» adoi...ana tension. apa nak buat??

Please Mendaftar To Post


Oleh adoi...ana tension. apa nak buat??

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 04:17


exam dah dekat. tapi masih tak habis ulang kaji. seolah-olah tak ada apa-apa dalam kepala ni. material macam gunung tinggi nya. saudara-saudari sekelian...apa nak buat?? bagi pandangan sikit....ini exam yang penting gila...antara hidup dan mati...penentu masa depan
:roll: :-(


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 07:43


buat dek saja lah...lepas tu balik Malaysia nanti jadi tukang mop lantai.

Nak ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 09:13


Pada 11-01-06 07:43 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

buat dek saja lah...lepas tu balik Malaysia nanti jadi tukang mop lantai.

Nak ke?



isk... ada ke cakap begitu... :-)

drzul-f, bagi tumpuan sepenuhnya... biar susah sekali, jangan susah banyak kali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 09:30


!!! QUOTE !!!




isk... ada ke cakap begitu... :-)



Apalah kak Linn ni? Itu reverse psicology sahaja, biar drzul-f tercabar sikit untuk belajar. Bukanlah ana kata dia malas. Kalau malas, takkan dapat pergi oversea, betul tak?

Semoga drzul-f berjaya dalam peperiksaan nanti. InsyaAllah.


-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/


Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 09:32


Pada 11-01-06 04:17 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

exam dah dekat. tapi masih tak habis ulang kaji. seolah-olah tak ada apa-apa dalam kepala ni. material macam gunung tinggi nya. saudara-saudari sekelian...apa nak buat?? bagi pandangan sikit....ini exam yang penting gila...antara hidup dan mati...penentu masa depan
:roll: :-(



banyak-banyak solat hajat dan doa...

saya dulu masa nak final exam dah la final semester tiba2 saya sakit kuat sampai tak boleh study. masa tu saya solat hajat dan doa saja lepas itu tawakkal. buku tu saya hanya mampu belek saja, alhamdulillah saya lulus dengan cemerlang :)


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 09:36


Pada 11-01-06 09:30 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!




isk... ada ke cakap begitu... :-)



Apalah kak Linn ni? Itu reverse psicology sahaja, biar drzul-f tercabar sikit untuk belajar. Bukanlah ana kata dia malas. Kalau malas, takkan dapat pergi oversea, betul tak?

Semoga drzul-f berjaya dalam peperiksaan nanti. InsyaAllah.




kak Linn? saya muda sikit dari awak.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 10:34


woo...terima kasih atas support you all. ye tak ye juga, kalau balik malysia without degree konfem kan mop lantai..tercabar beb

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 10:45


Pada 11-01-06 04:17 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

exam dah dekat. tapi masih tak habis ulang kaji. seolah-olah tak ada apa-apa dalam kepala ni. material macam gunung tinggi nya. saudara-saudari sekelian...apa nak buat?? bagi pandangan sikit....ini exam yang penting gila...antara hidup dan mati...penentu masa depan
:roll: :-(



Exam memang penting kesihatan kena jaga juga..sebab kalau sakit nak ambil exam macam mana...kesimpulkannya buatlah apa yang terdaya jangan sampai sakit dahlah...selebihnya berdoa + sembahyang hajat ....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 12:11


setiap kali berada dalam kegelisahan..........buatlah solat hajat......kalau terdaya, malam bgnlah buat qiamullail.........InsyaAllah Allah akan tolong tak kiralah dari segi mana pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-01-06 12:18


kalau tension, rehat kejap...lepas itu baru bukak buku balik...
study smart :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-01-06 12:20


Pada 11-01-06 04:17 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

exam dah dekat. tapi masih tak habis ulang kaji. seolah-olah tak ada apa-apa dalam kepala ni. material macam gunung tinggi nya. saudara-saudari sekelian...apa nak buat?? bagi pandangan sikit....ini exam yang penting gila...antara hidup dan mati...penentu masa depan
:roll: :-(



ooo...kat Ukraine ye..ni sure ambik bidang doktor...kan? :-di
ada kawan kat sana ambik medic juga...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 12:25


ye...ambil medic second year. ni state exam...kalau fail kena balik mop lantai la...siapa name kawan tu??? terima kasih atas nasihat..moga2 boleh buat panduan hari muka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 13:57


saya doakan awak berjaya dalam exam nanti

------------------------------------------
don't study hard but study smart

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-01-06 15:28


banyak2kan selawat serta berzikir...jangan lupa solat sunat hajat...brdoa banyak2(doa adalah senjata bagi orang-orang mukmin)...insyaALLAH, hati awak akan menjadi tenang dan sentiasa dekat dengan ALLAH SWT..mudah mudahan...ermmm,anyway,otak awak kena rest juga..sama dengan tubuh badan kita, apabila letih, kita perlu rehat tuk kembali cergas and cerdas...our brains need some oxygen to 'breath'..so...let's take a deep breathe(rest)...al'aqlu salim fijismi salim... :-)

*all the best... :-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 11-01-06 15:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-06 15:42


bersabar la banyak-banyak ye...Allah bagi ujian tu...mesti ada hkmhnye..berdoala banyak-banyak....relax...tenangkn fikirn dan..kalau dah masa nak exam tu pun tak boleh nak masuk lagi...jwbla ikut gerak hati kerana saya pernah dengar orang kata...gerak hati yang 1st tu slalunya betul..tapi tak tahulah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-06 15:47


Pada 11-01-06 07:43 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

buat dek saja lah...lepas tu balik Malaysia nanti jadi tukang mop lantai.

Nak ke?


eh,tak boleh...tak boleh...tu tak bertawakkal namenya sedangkn Allah memerintahkn pada kita supaya bertawakkal padaNya...

b +ve lah wahai diriku & sahabat2 semua...

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 16:00


Pada 11-01-06 10:34 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

woo...terima kasih atas support you all. ye tak ye juga, kalau balik malysia without degree konfem kan mop lantai..tercabar beb
kira oklah tu..kalau kena mop lantai saja...dibuatnya kena cuci tandas 1 malaysia...tak ke parah...hehe...reverse physicology yerr.....jangan marah..nanti cepat kerepot....ahakss..gud luck :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 16:06


alhamdulillah....saya dah pun habis belajar, dah free....i'm free now :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 16:08


Pada 11-01-06 15:28 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

banyak2kan selawat serta berzikir...jangan lupa solat sunat hajat...brdoa banyak2(doa adalah senjata bagi orang-orang mukmin)...insyaALLAH, hati awak akan menjadi tenang dan sentiasa dekat dengan ALLAH SWT..mudah mudahan...ermmm,anyway,otak awak kena rest juga..sama dengan tubuh badan kita, apabila letih, kita perlu rehat tuk kembali cergas and cerdas...our brains need some oxygen to 'breath'..so...let's take a deep breathe(rest)...al'aqlu salim fijismi salim... :-)






ana setuju dengan anis najihah..
semaikan sikap2 positif dalam diri..
yakinlah dengan diri anta krne keyakinan diri itu adalah asas untuk kecemerlangan hidup.. :-di ;-)

gambate..chayo!!!
good luck..
udici..
taufiq wannajah..
[ Telah diedit oleh: Nadiahsolehah pada 11-01-06 16:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-06 19:37


Assalamualaikum,zdrasvuitye!ilex, anat dan histo tu mainan saja,Kalau nak banding dengan path anat,or path phys(3rd year), or operative surgery(4th year). saya dah lalu exam 2 paper tu, mula2 memang lah berdebar,tapi tak ada la payah.gunakanlah waktu cuti ni untuk stadi gile2.setelkan semua zacot dulu, baru ada semgt sikit nak buat exam.usaha dulu baru tawakal.dulu saya hampir botak kepala juga kena penangan 2paper ni,tapi alhamdulillah......anyway jangan frust lagi.banyak lagi nder2 lagi payah di masa akan datang. dasvidania!
[ Telah diedit oleh: kdinx pada 11-01-06 19:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 19:48


Saya rasa sdr boleh berjaya .....yang penting jadikan situasi la ni tu sebagai cabaran.guna kan sepenuh masa yang terdaya untuk ulangkaji...jika sempat buat discuss dalam bab penting ...catat isi penting...lekatkan kat dinding....
Guna masa yang ada untuk study hard& study smart.last jangan lupa doa/solat hajat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 02:07


ohoo...terima kasih sahabat semua....gistalogiya...uzhe sdal. spasiba balshoi...
(timas all....tadi alhamdulilah..berkat doa semua, ana berjaya)....tapi, ada lagi satu paper yang bakal mengejangkan sistem saraf pusat serta periferi ana...anatomy....bersedia menghadapi pikalyuk. banyak susah jugak hati ini....sama sapa mahu ngadu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 03:24


zdrasvuitye!ilex, anat dan histo tu mainan saja,Kalau nak banding dengan path anat,or path phys(3rd year), or operative surgery(4th year). saya dah lalu exam 2 paper tu, mula2 memang lah berdebar,tapi tak ada la payah.gunakanlah waktu cuti ni untuk stadi gile2.setelkan semua zacot dulu, baru ada semgt sikit nak buat exam.usaha dulu baru tawakal.dulu saya hampir botak kepala juga kena penangan 2paper ni,tapi alhamdulillah......anyway jangan frust lagi.banyak lagi nder2 lagi payah di masa akan datang. dasvidania!

--------------------------------------------------------------------------------------------

yo! ni yang buat perut berdesah ni....path anat....path physio...operative surgery...way to go man...tapi, tak ada yang senang sebenarnya dalam hidup ni...betul tak?? untuk dapatkan sesuatu, kita kena mengorbankan sesuatu....hukum ekonomi tu..anyway, salam dr saya buat student medic kat moscow....winter ni sejuk gila kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-01-06 12:57


Pada 11-01-06 12:25 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

ye...ambil medic second year. ni state exam...kalau fail kena balik mop lantai la...siapa name kawan tu??? terima kasih atas nasihat..moga2 boleh buat panduan hari muka....


tak silap saya Zamin...
orang dia kecik2 saja...
tinggal kat negeri sembilan...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 19:17


Pada 12-01-06 12:57 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-06 12:25 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

ye...ambil medic second year. ni state exam...kalau fail kena balik mop lantai la...siapa name kawan tu??? terima kasih atas nasihat..moga2 boleh buat panduan hari muka....


tak silap saya Zamin...
orang dia kecik2 saja...
tinggal kat negeri sembilan...



ooo...nanti ana cari..mungkin ada raenya..kalau tak salah sekarang ni dia first year kan?? atau ana salah...hehehe..1 more exam to go..anatomy 6 hari lagi


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 19:24


kalau tension....ge lah rehat,lepas tu baca al-quran..insyallah hati kita akan tenang....tak begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-06 19:39


winter kat moscow terlampau lah sejuk. tu tidur lebih banyak jam dr biasa tu,nk2 time cuti,hehe. nway anat....taktau bagaimana cara2 yang ditanye disana.tapi disini(RSMU), dulu kami study teori dulu,buku2 rujukan patutnya dah kena tolak ketepi.baca hanya yang perlu dibaca saja.lec note hendakalh difala dan difahami.Kalau tak boleh faham,buat2 lah faham dan just hafal saja.or Kalau soalan dah diberi,jawab saja la soalan tu dulu(Kalau xsmpt, pakat lah dengan kawan,Kalau xsmpt juga,minta lah jawapan dr senior2) .lepas itu pergi practice pointing kat cadevar sampai lah puas hati dan tak ada salah. then.....u'll go......gudluck to u.that's true u must sacrifice something to get something

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

hilmy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21712
Posting: 44

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 19:59


kalau ana..buat bodoh saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilmyProfil   Hantar PM kepada hilmy   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-01-06 21:09


Pada 12-01-06 19:17 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-06 12:57 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-06 12:25 , drzul-f posting:

!!! QUOTE !!!

ye...ambil medic second year. ni state exam...kalau fail kena balik mop lantai la...siapa name kawan tu??? terima kasih atas nasihat..moga2 boleh buat panduan hari muka....


tak silap saya Zamin...
orang dia kecik2 saja...
tinggal kat negeri sembilan...



ooo...nanti ana cari..mungkin ada raenya..kalau tak salah sekarang ni dia first year kan?? atau ana salah...hehehe..1 more exam to go..anatomy 6 hari lagi



:-di :-di tak tahu..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 22:01


gud luck

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 22:05


Pada 12-01-06 19:39 , kdinx posting:

!!! QUOTE !!!

winter kat moscow terlampau lah sejuk. tu tidur lebih banyak jam dr biasa tu,nk2 time cuti,hehe. nway anat....taktau bagaimana cara2 yang ditanye disana.tapi disini(RSMU), dulu kami study teori dulu,buku2 rujukan patutnya dah kena tolak ketepi.baca hanya yang perlu dibaca saja.lec note hendakalh difala dan difahami.Kalau tak boleh faham,buat2 lah faham dan just hafal saja.or Kalau soalan dah diberi,jawab saja la soalan tu dulu(Kalau xsmpt, pakat lah dengan kawan,Kalau xsmpt juga,minta lah jawapan dr senior2) .lepas itu pergi practice pointing kat cadevar sampai lah puas hati dan tak ada salah. then.....u'll go......gudluck to u.that's true u must sacrifice something to get something


terima kasih for the tips...akan ana cuba amalkan....kami kat sini belajar lebih kurang same dengan mma..kat pensyarah ana. tapi, sebelum exam pensyarah ana akan buat konsultation. nak bagi tau tip2 and mengadap caredaver sepanjang hari tu. kat sini sejuk juga (lebih sejuk berbanding dengan thn2 lepas) snow turun sekejap saja. hari ni -6' sahaja...


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 23:33


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah tahniah kerana berjaya menyambung belajar di luar negara ... di Moscow pula tu. Wahai anakanda drzul-f sesungguhnya yang penting ialah niat belajar di sana kena jelas barulah dapat melalui sebarang ujian dengan kesungguhan.

Umi sarankan agar anakanda letak gambar ibu bapa anakanda di atas meja tempat belajar. Jadi bila nampak wajah mereka anakanda akan belajar dengan rajin sekali demi mengenangkan pengorbanan kedua ibu bapa untuk mendidik anak-nya iaitu drzul-f sehingga berjaya ke Moscow. Selain gambar emak ayah letak juga gambar adik beradik. InsyaAllah mereka akan jadi pendorong untuk anakanda berjaya kelak.

Selain itu usah give up dengan mudah tetapi hadapilah cabaran peperiksaan sebagai sebahagian dari kehidupan di sana ya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - anakanda drzul-f boleh berjaya dengan syarat jangan tinggal solat lima waktu dan solat di dalam waktunya ya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 02:26


terima kasih ummi. akan ana apply apa yang umi cadangkan...anakanda akan cuba pelihara sembahyang lima waktu anakanda dan dalam waktunya...teria kasih banyak2.....jazakallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

zaid3246
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21710
Posting: 45

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 11:08


biasa lah 2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaid3246Profil   Hantar PM kepada zaid3246   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 05:22


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah apa yang biasanya tu wahai anakanda zaid 3246? Selain memandang Ka'bah mendapat pahala maka memandang wajah kedua ibu bapa pun dapat pahala (rujuk hadis). Tetapi umi sedih bila dibuat satu kajian bahawa ramai remaja hari ini tidak mengutamakan gambar ibu bapa tetapi meletak gambar gf / bf dalam wallet dan sebagainya. Ini yang tak kenanya. sekedar memberi pandangan kerana umi juga seorang ibu.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Menurut Iqbal:
"Kamu sudah mempelajari dan mengumpulkan pengetahuan
orang lain dan menyinarkan mukamu dengan gincu yang
dipinjam dari orang lain. Kamu mencari penghormatan
dengan meniru kelakuan orang lain. aku tidak tahu sama
ada kamu itu "kamu sendiri" ataupun "diri yang lain".

'Akalmu terantai dalam pemikiran orang lain. Nafas
dalam kerongkongmu itu pun muncul dari tiupan orang
lain.

"Pada lidahmu percakapan pinjaman
Dalam qalbumu hasrat pinjaman
Burung kenarimu mendendangkan lagu-lagu pinjaman
Pohon kayumu dibaluti dengan baju jubah pinjaman
Air anggur dalam gelasmu - kamu perolehi dari orang
lain.
Gelas itu juga kamu pinjam dari orang lain.
Kamu adalah matahari, lihatlah untuk pertama kalinya
ke dalam dirimu sendiri.
Jangan cari cahayamu dari bintang-bintang orang lain.
Berapa lamakah kamu akan menari di sekeliling lilin
dalam perhimpunan?
Pasanglah cahaya kamu sendiri, sekiranya kamu
mempunyai Hati".

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-01-06 16:03


Assalamulaikum..

Ana setuju dengan kata-kata Ummi itu, lepas ni ana nak letak gambar mak ayah kat bilik ana bagi bersemangat untuk belajar kat sini. terima kasih ummi.


-----------------
Berjiwa daie, Berfikiran Faqih...


Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 07:54


Assalamualaikum...

banyak yang boleh dibuat ketika kita dah habis exam ini...seperti di bumi ardil kinanah yang dilanda musim shita ini....ana dan kawan-kawan akan pergi ke kelas tafaqquh fiddien..dan membuat muzakarah berkelompok untuk mengisi masa lapang ketika musim cutinie...

betul kata ummi...insyaAllah ana akan lekatkan gambar ibu dan ayah di meja study...sebagai penguat semangat ana disini...putra adi...sama2lah kita merealisasikan impian ibu bapa kita ye...

p/s:putra adi...member kamcing ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135375 saat. Lajunya....