Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: siapa ahli silat cekak hanafi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» siapa ahli silat cekak hanafi?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa ahli silat cekak hanafi?

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 12:00


syukur alhamdulillah,semuanya berjalan dengan lancar,maksud saya wajadiri silat cekak hanafi nasional yang diadakan pada 19 julai yg lalu di uniten..sesapa budak silat cekak hanafi sesama lah kita menjalinkan ukhwah di antara kita dan rakan-rakan lain di luar sana..salam ukhwah dan salam muhibah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

zinnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1227
Posting: 19
Dari: -Tawau-

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-03 14:35


assalamualaikum..........

ana pun ahli silat cekak hanafi kat unimas, masa kat uniten hari tu kebetulan ana ada demonstrasi silat cekak sempena unimas sedekad, wakil unimas dpt 1 gangsa je kat uniten.......... tak de rezeki
ya sama2 kita la jalinkan ukhwah
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirahProfil   Hantar PM kepada zinnirah   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-07-03 21:42


ana bukan ahli silat cekak hanafi
tapi ana ahli silat cekak malaysia
kira dari satu rumpun lah kita!
selamat berjuang!

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

fair_us
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 635
Posting: 18
Dari: utm, skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 27-07-03 15:20


assalamualaikum.....
oooo yer ker alhamdulillah la....
saya setuju rakan2 kiter perlu menjalinkan ukhwah
supaya ikatan persaudaraan diantara ahli sch kekal... walaupun apa jua rintangan... saya nie ahli silat cekak hanafi gak tapi cawangan utm... la...tapi takperla yang persaudaraan tue... hah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fair_usProfil   Hantar PM kepada fair_us   Pergi ke fair_us's Website   Quote dan BalasQuote

manis_pemanis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2252
Posting: 48
Dari: alam maya

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-07-03 10:53


assalamualaikum...

tak sangka di komuniti ukhwah ni ada juga ahli pssch...
ana pun salah seorang ahli pssch juga...
dulu masa kat ukm rajin joint demo...
penah sekali masuk wajadiri tapi tak menang sadis..
tapi tahun ni ukm byk dapat syukur...
biasanya utm je yang dapat...
namun apa yang penting dalam silat cekak ni...
pertandingan hanya sekadar untuk mengeratkan lagi hubungan sesama ahli...
tul tak???
tapi sekarang bila dah habis belajar dah mula jarang turun...
salah ukhwah untuk semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For manis_pemanisProfil   Hantar PM kepada manis_pemanis   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 00:07


ana ahli silat juga....
seni silat lincah sutan muakat...
penah masuk bertanding peringkat negeri phg..tp dpt no4 jer.....

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 18:52


Salam alaik..
ana pun salah seorang ahli silat cekak hanafi tapi belum tamat lagi.Baru sampai peringkat buah potong. InsyaAllah kalau tiada aral melintang, tahun depan tamatlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

qasrynna_qistna
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1963
Posting: 18
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-08-03 14:25


assalamualaikum w.b.t

tak sangka jugak ada ahli silat cekak...ana pun salah sorang tapi dah lama tak pergi sebab assigment banyak sangat tambah2 kolej jauh dari kampus...

ana ada juga pegi uniten hari tu..alhamdulillah utm ada juga bawak balik pingat..

anyway salam ukhwah buat semua ahli silat cekak hanafi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qasrynna_qistnaProfil   Hantar PM kepada qasrynna_qistna   Pergi ke qasrynna_qistna's Website   Quote dan BalasQuote

mohd_rusdi
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2746
Posting: 14
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 13:34


assalamualaikum...
waaa..ramainya ahli silat cekak hanafi & cekak malaysia...saya pun ahli silat cekak hanafi..tapi baru peringkat jatuh...diharap agar kita semua dapat berjumpa di pertandingan wajadiri bertempat di uia kelak ok...salam perjuangan buat
satria dan srikandi silat negara..bye..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohd_rusdiProfil   Hantar PM kepada mohd_rusdi   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 02:31


Hmm...Prof nak buat cadangan, boleh ?
Apa kita buat satu kelab dlm KU nie..
di mana kita kumpul ahli Silat Cekak Ustaz Hanafi nie...
Dan Prof ada perancanagn yg kita boleh buat untuk kembangkannya..
Dan ada kesempatan kita boleh buat persembahan seperti sambutan JK, Hari Komuniti Ukhwah ( dlm cadangan ), Hari Sukan, atau kiralah apa jua Program..dan kita dapat
memperkenalkan budata silat warisan berkurun..kpd ahli yg lain....
Malah kita ....dapat berlatih secara tak langsung...berdasarkan apa yg telah dipelajari...
Insya-Allah...

Wallahu a`lam...

.......


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 02:32


Hmm...Prof nak buat cadangan, boleh ?
Apa kita buat satu kelab dlm KU nie..
di mana kita kumpul ahli Silat Cekak Ustaz Hanafi nie...
Dan Prof ada perancanagn yg kita boleh buat untuk kembangkannya..
Dan ada kesempatan kita boleh buat persembahan seperti sambutan JK, Hari Komuniti Ukhwah ( dlm cadangan ), Hari Sukan, atau kiralah apa jua Program..dan kita dapat
memperkenalkan budata silat warisan berkurun..kpd ahli yg lain....
Malah kita ....dapat berlatih secara tak langsung...berdasarkan apa yg telah dipelajari...
Insya-Allah...

Wallahu a`lam...

.......
p/s: Sekadar cadangan.....Kalau setuju kita bincang..semula


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

insan_kalam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2802
Posting: 104
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 03:20


assalammualaikumm..

abis tu mcm ner lak gan silat bugis lak,,,,sedihnya klu tak dapat join...ana ni adalah diantara ...pemenang silat bugis kat tmpat ana..tapi tu dulu la...mase sebelum stadi kat uia ni..

okyla...ana minta diri dulu la..
a'kum


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kalamProfil   Hantar PM kepada insan_kalam   Quote dan BalasQuote

farafisya
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1185
Posting: 4

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-03 11:14


assalamualaikum

alhamdulillah...ramai jugak ye ahli psscuh kat ukhwah ni ye
saya nak tanya sikit....
ape pendapat kalian kalau perempuan yang involve
dalam martial art?
ape tanggapan kalian?
saya tanya sebab saya salah seorang ahli psscuh kat uia
tapi skrg ni (sem 1) ni saya tak turun pu latihan...
tapi saya dah tamat...


wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For farafisyaProfil   Hantar PM kepada farafisya   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 21:24


assalamualikum
ikhwah dan akhwat semua
ana dulu belaja silat cekak hanafi
tetapi sekarng dah stop
sbb tak ada org nak ajar
emmmmmmmm
Salam Ukhuwwah buat5 semua ahli silat cekak hanafi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

mohd_rusdi
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2746
Posting: 14
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 23:19


assalamulaikum

belajar seni silat cekak ustaz hanafi ni memang best dan mencabar kerana ianya merupakan satu seni yang memerlukan seseorang itu daya keyakinan yang tinggi dan semangat keberanian yang membara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohd_rusdiProfil   Hantar PM kepada mohd_rusdi   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 10:48


Hmm...Prof nak buat cadangan, boleh ?
Apa kita buat satu kelab dlm KU nie..
di mana kita kumpul ahli Silat Cekak Ustaz Hanafi nie...
Dan Prof ada perancanagn yg kita boleh buat untuk kembangkannya..
Dan ada kesempatan kita boleh buat persembahan seperti sambutan JK, Hari Komuniti Ukhwah ( dlm cadangan ), Hari Sukan, atau kiralah apa jua Program..dan kita dapat
memperkenalkan budata silat warisan berkurun..kpd ahli yg lain....
Malah kita ....dapat berlatih secara tak langsung...berdasarkan apa yg telah dipelajari...
Insya-Allah...

Wallahu a`lam...

.......

p/s: Ada siapa setuju..sila komen...
Harap maklum


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 10:59


assalamualaikum
saya setuju cadangan prof. tu..tapi tak tahu la ahli2 PSSCUH yang lain dalam komuniti ni..ada faedahnya dan dapat mengeratkan ukhwah sesama ahli,setuju!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 23-09-03 09:41


akumz...

orang pun ahli cekak hanafi, budak tamat,
best ye... kat sini pun boleh kumpul ahli cekak hanafi!

salam taaruf!


-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-03 08:55


Kalau gitu nurana kita realisasikan impian nie, ok?

ok setakat nie..dah ada

:nurana
zinnirah
empayar72
fair_us
manis_pemanis
mujahidah2311
qasrynna_qistna
pejuangummah
muhd_rusdi
insan_kalam
farafisya
kamal82
ain_filzah

So, ada lagi sila..posting kat sini...
ye...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 21:15


boleh kumpulkan semua ahli tamat utk jalankan cadangan prof tu..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-03 21:50


Assalamualaikum

Ana bersendirianlah nampaknya.. Tak dapat nak join Prof dengan Nurana pasal ana bukan ahli silat cekak Hanafi...

Ana ahli silat cekak pinggang

.. Termasuk ke Prof dalam list tu nama ana?? ehehehhe

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-03 14:34


Quote:

On 2003-10-10 21:50, MuSaFiR_SaYYaFF wrote:
Assalamualaikum

Ana bersendirianlah nampaknya.. Tak dapat nak join Prof dengan Nurana pasal ana bukan ahli silat cekak Hanafi...

Ana ahli silat cekak pinggang

.. Termasuk ke Prof dalam list tu nama ana?? ehehehhe

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama



La..ada juag Silat Cekak Pinggang..
Tak tahula.....asla mana silat jenis tue..
nanti Prof fikir...hehehehhe

Nurana,
Insya-Allah semoga kita semua dapat laksana impian itu..
Amin...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

qalb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2619
Posting: 23
Dari: perlis ke johor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-03 23:56


assalamu'alaikum...sahabat²

emm..ana pun ahli PSSCUH...tp x sempat nak tamat dah tamat sekolah dulu

actually ana join psscuh mase f4-f5 kat skolah..sempat la smp amik sumer buah+buah jatuh...buah potong x abes sumer...smp maner ye..aaa...dah lame tinggal..lupe!!

hajat nak cube abeskan..tp xtau bile..

.:majulah silat utk...(smbg sendiri):.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbProfil   Hantar PM kepada qalb   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 23:54


kalau ahli PSSCM boleh ker??? kami takde nama hanafi belakangnya.... jangan marah haaa... .. dah abih blaja dah... cukup 3 kredit ko-k... alhamdulillah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

hamtaroo
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5318
Posting: 13
Dari: negeri segala buah2an

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 00:06


hehe saya ahli silat gaks
silat gayung pasak ...
menyelit aje..
jgn mare arr kira seangkatan silat2 pon jd ler..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamtarooProfil   Hantar PM kepada hamtaroo   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 22:08


ok setakat nie..dah ada

:nurana
zinnirah
empayar72
fair_us
manis_pemanis
mujahidah2311
qasrynna_qistna
pejuangummah
muhd_rusdi
insan_kalam
farafisya
kamal82
ain_filzah
raudhahasanah
qalb

So, ada lagi sila..posting kat sini...
ye...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

onelove
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5349
Posting: 38
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 02:42


akum....saye jadi ahli silat kat UTM...tapi saye baru je masuk..memag best silat ini...ia membuatkan seseorang tu jadi berani sebab ia mengajar untuk berdepan dengan pihak musuh...bukan senak nak lawan mush secara face to face...pastu tampa elak kiri ke kanan...turus maju....kunci pun best...so...best je lah silat ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For oneloveProfil   Hantar PM kepada onelove   Quote dan BalasQuote

deeja
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5478
Posting: 7

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-03 16:31


a'kum..hai..!!
saye baru join silat cekak hanafi kire2 2/3 bulan yg. lepas.
saye study kat UTP..instructor silat pon staff utp gak la..
uurrmm...
best gak silat2 nih.dolu2 x baper minat rr..okies.w'slm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For deejaProfil   Hantar PM kepada deeja   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 15:38


ok setakat nie..dah ada

:nurana
zinnirah
empayar72
fair_us
manis_pemanis
mujahidah2311
qasrynna_qistna
pejuangummah
muhd_rusdi
insan_kalam
farafisya
kamal82
ain_filzah
raudhahasanah
qalb
onelove
deeja

So, ada lagi sila..posting kat sini...
ye...



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 17:34


aku pun ahli silat cekak hanafi.cuma dekat ums sekarang.best gila...xlama lagi dah leh ngajor budak silat ler..em..best..malah , leh kuatkan diri yg lemah2 tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-03 13:59


assalamualaikum
maaf prof. saya dah lama x online,then bila online hari ni,ramai juga ahli sch.ada sesapa yang dari area ulu klang pergi rumah terbuka guru utama tak last saturday(20.12.2003)?
actually saya tak pergi,ada hal yang tidak dapat dielakkan.kalau tak,boleh semua ahli SCH yg dalam ukhwah.com ni bertemu ek..

kat sini saya ada satu cadangan,kalau ada aktiviti2 yang berkaitan dengan pusat,harap dapat semua inform kpd ahli ukhwah.com(SCH je).so mana tahu,masa tu leh ketemu dengan sesama ahli ukhwah.com,insyaallah.hope to hear from u all.wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-04 10:12


assalamulaikum
nak bagi tau kat semua ahli silat cekak kat area lembah klang ni(student ipt)..pada 7 Feb.2004 ni,cekakhanafi uniten bakal mengadakan malam mengenang jasa.(anual dinner).
bertempat di lobi bangunan admin,bayaran sebanyak RM 30 seorang.para teamu akan diberi cenderamata berupa cd persembahan multimedia masa wajadiri uniten hari tu..
jgn lepaskan peluang ini!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 10-01-04 11:09



Ana pun ahli Silat Cekak Hanafi juga..tapi dah lama tak turun kelas....sebab sekarang ni kat kg....kelas dulu kat UKM kan raudhahasanah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-01-04 01:52




saya pon ahli scuh...baru peringkat jatuh...kelas kat ukm...salam perkenalan

::mase msg ni di tulis saye baru sampai buah ali patah sudah pecahan pertama...penat gile,dapat 3 buah sekaligus::

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

dzatul_nithaqain
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4648
Posting: 12
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-01-04 02:10


assalamualaikum...
ape khabar sumer ahli psscuh?
harapnyer sumer sihat...b4 ni tatau plak ade forum utk ahli ch..nyway, sy ahli ch jugak..stat masok ch mase 1st yr kat UTP..skang nih dah 3rd yr..dah tamat..tp still smbong lagik..dah masuk kemahiran..harapnyer kite dpt contact antara satu same lain..nnti kite jumpe kat wajadiri nasional..thn ni kat UTP..i/Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzatul_nithaqainProfil   Hantar PM kepada dzatul_nithaqain   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-01-04 12:37




saye laki la raudhahasanah,mungkin awak x kenal saye....selame ni jadi pemerhati je kat ukhwah ni,tetiba jer pade 12 jan tergerak hati nak daftar

::baru buah selendang...bile agaknye nak tamat ni,boleh dapat buah serang::

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

mujahidahakimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6249
Posting: 22
Dari: BuMi AllaH...

brazil   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 15:35


..

wah2 ramai nyer ahli psscuh kat komuniti ukhwah nie..alhamdulillah..ana juga ahli silat ch jugak since sek dulu..skang kemahiran kat u.ada gak join wajadiri uniten aritu.ana setuju dengan pendapat prof muslim kalau kite wat demo ker atau aper2 aktiviti dalam KU nie..semoga ukhwah kite akan terjalin..InsyaAllah.c u d u t p wajadiri NasionaL 2004...

-----------------
HIDUP TIDAK SELALUNYA INDAH LANGIT TAK SELALU CERAH SURAM MALAM TAK BERBINTANG.... ITULAH LUKISAN ALAM ... Take time to pray It is the greatest power on earth... Ilalliqa' ..... SaLaM uKhWah...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidahakimahProfil   Hantar PM kepada mujahidahakimah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-04 15:42


ok setakat nie..dah ada

1.nurana
2.zinnirah
3.empayar72
4.fair_us
5.manis_pemanis
6.mujahidah2311
7.qasrynna_qistna
8.pejuangummah
9.muhd_rusdi
10.insan_kalam
11.farafisya
12kamal82
13.ain_filzah
14.raudhahasanah
15.qalb
16.onelove
17.deeja
18.rebana
19.hajidah_aiman
20.ir_feruz
21.dzatul_nithaqain
22.mujahidahakimah


So, ada lagi sila..posting kat sini...
ye...





Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Salman_Alfarisi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5667
Posting: 122

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-04 11:01


, saye pun ahli silat ccekak ustaz hanafi... tapi dah lame dah tak aktif.. sebab sayer blajar kat indonesia.. kat sini takder.. salam ukhuwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Salman_AlfarisiProfil   Hantar PM kepada Salman_Alfarisi   Pergi ke Salman_Alfarisi's Website   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-02-04 00:47




wah..wah..wah.tgh kumpul ahli ke??

ana pun budak Silat Cekak Ustaz Hanafi gak. Ana dah tamat..bln 9,thn 2003.tapi lepas je mandi tamat tu terus tak turun2 padang dah. bukan apa,byk keje nak siapkan.

walau apa apa pun, silat cekak ni memang bagus terutama untuk golongan wanita...

majulah silat untuk negara.

p/s: Ana jadi AJK masa Wajadiri 2003.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-04 10:52



mm..ahli cekak hanafi dah ramai ni prof. dlm komuniti..
bila nak mulakan training?hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-04 10:53




ana baru je,baru masuk buah jatuh.an a harap ana sempat habis la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

fudhla85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2004
Ahli No: 6119
Posting: 27
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-04 10:53




ana baru je,baru masuk buah jatuh.an a harap ana sempat habis la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fudhla85Profil   Hantar PM kepada fudhla85   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-02-04 00:56


Quote:
nurana

Posting: 2004-01-10 10:12
--------------------------------------------------------------------------------
assalamulaikum
nak bagi tau kat semua ahli silat cekak kat area lembah klang ni(student ipt)..pada 7 Feb.2004 ni,cekakhanafi uniten bakal mengadakan malam mengenang jasa.(annual dinner).
bertempat di lobi bangunan admin,bayaran sebanyak RM 30 seorang.para tetamu akan diberi cenderamata berupa cd persembahan multimedia masa wajadiri uniten hari tu..
jgn lepaskan peluang ini!!




Tarikh untuk annual dinner tu dah pun ditukar kepada
Tarikh: 20 Feb 2004
Masa: 8.00 - 11.00 malam
Tempat: Bangunan Admin, Uniten

Bayaran masih sama iaitu sebanyak RM30.
. Jemput la hadir.

p/s:hai nurana,awk pegi ke? saya mungkin tak pegi kot sbb saya balik kedah la malam tu. kalo awk pegi kirim salam kat kawan2,julie, einul n yg lain2.okies

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

Nasliyana-Wafa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7355
Posting: 126
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-04 19:20


ana pun ade blaja cekak hanafi sampai buah jatuh...kat uitm shah alam....nak sambung tapi nantilah..terikat dgn pelajaran.... tp sekarang kat tempat yg same ke?minta ahli cekak hanafi uitm beritahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nasliyana-WafaProfil   Hantar PM kepada Nasliyana-Wafa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-04 21:35




ok setakat nie..dah ada

1.nurana
2.zinnirah
3.empayar72
4.fair_us
5.manis_pemanis
6.mujahidah2311
7.qasrynna_qistna
8.pejuangummah
9.muhd_rusdi
10.insan_kalam
11.farafisya
12kamal82
13.ain_filzah
14.raudhahasanah
15.qalb
16.onelove
17.deeja
18.rebana
19.hajidah_aiman
20.ir_feruz
21.dzatul_nithaqain
22.mujahidahakimah
23.Salman_Alfarisi
24.sampanburuk
25.fudhla85
26.Nasliyana-Wafa


So, ada lagi sila..posting kat sini...
ye...



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-02-04 10:23




Yes...akhirnye dah masuk potong

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 16:03



ada sesape ahli ukhwah yg pergi hari tenaga pengajar pada 6 mac lepas?bertempat di melaka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-04 16:55


ana ahli silat kalimah yahya said..
-sori,mencelah jap ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

dzatul_nithaqain
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4648
Posting: 12
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-06-04 21:30


assalamualaikum w.b.t.

PROGRAM: KEJOHANAN WAJADIRI NASIONAL
SILAT CEKAK HANAFI
PERINGKAT IPT DAN SEKOLAH 2004
TARIKH : 3 & 4 JULAI 2004
TEMPAT : DEWAN BESAR, UNIVERSITI
TEKNOLOGI PETRONAS, BANDAR SERI
ISKANDAR, PERAK.

kepada semua ahli silat cekak ustaz hanafi..anda dijemput hadir..terima kasih..harap maklum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzatul_nithaqainProfil   Hantar PM kepada dzatul_nithaqain   Quote dan BalasQuote

dzatul_nithaqain
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4648
Posting: 12
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-06-04 21:48


PROGRAM: KEJOHANAN WAJADIRI NASIONAL SILAT CEKAK HANAFI PERINGKAT IPT DAN SEKOLAH 2004
TARIKH: 3 & 4 JULAI 2004
TEMPAT : DEWAN BESAR, UNIVERSITI TEKNOLOGI PETRONAS, BANDAR SERI ISKANDAR, PERAK.

kepada semua ahli silat cekak ustaz hanafi..anda dijemput hadir..sekian..harap maklum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzatul_nithaqainProfil   Hantar PM kepada dzatul_nithaqain   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-04 23:16




saya pun ahli PSSCH kat MMU..
salam ukhwah fillah utk anda semua..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

dzatul_nithaqain
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4648
Posting: 12
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-07-04 22:45


wbt...
Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yg hadir ke kejohanan wajadiri 2004 di Universiti Teknologi PETRONAS pada 3 & 4 Julai 2004..Sekalung tahniah kepada mereka yg berjaya especially kpd team UTP..kita jumpa lagi di UTM KL next yr~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For dzatul_nithaqainProfil   Hantar PM kepada dzatul_nithaqain   Quote dan BalasQuote

muslimin86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2004
Ahli No: 9709
Posting: 22
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-04 16:27


akum...
saya sokong cadangan prof. tue...jom..jom..
kembangkan warisan silam!!!
mende nie baik + tak bercanggah ngan islam...
tak salahkan??..umat islam perlu sedikit sebanyak mengetahui cara nak "protect" diri tu camne..just,sekadar utk pertahankan diri especially di kalangan sisters..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin86Profil   Hantar PM kepada muslimin86   Quote dan BalasQuote

ainnor
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9170
Posting: 22
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-08-04 18:45


...
saya nak tanya sikit.......kat sini seni silat cekak hanafi ajer ke? Seni Silat Gayong Malaysia takder ke...satu lagi orang perempuan tak boleh masuk silat ker????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnorProfil   Hantar PM kepada ainnor   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 02-10-04 03:40



Hmmm...rindu betul dengan kelas silat ni..dah lama tak join ni dah duk jauh ni lagi laa... seronoknya masa join kelas dengan demo dulu...pengalaman manis walaupun letih dengan kuliah tapi masih semangat waja nak join latihan... Last dapat tengok wajadiri pun yang kat uitm Shah Alam...lama dah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-02-05 22:26


saje jer nak bagi topik ni naik atas balik

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 06-03-05 15:51


saya PSSCM UUM... skrg kelas kemahiran

Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-03-05 17:54


assalamualaikum...hehehe...wah ramai gak rupanya ahli silat cekak kat sini...heheh...ana pun ahli gak.insya Allah akan menamatkan buah potong bulan ni.alhamdulilah.sampai ke tahap ini.terus maju silat cekak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

zirkonsofis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9789
Posting: 54
Dari: Chaah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 01:57




sy pun ahli silat cekak hanafi gak. sy start belajar tahun 200 kt utm.. klu x silap tahun 2003 sy amik srp cekak..tapi skrg nie dh lama x gi latihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zirkonsofisProfil   Hantar PM kepada zirkonsofis   Pergi ke zirkonsofis's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-05 09:05


sayer pun cekak hanafi gak...alhamdulillah..dah tamat dah..skrg kat uitm shah alam induk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 09:48



Ana jugak ahli silat cekak ustaz hanafi. Mula belajar masa kat matrik pilah. Dah lulus SRP...alhamdulillah. Skrg tgh mencari2 nak join kelas kemahiran lak. Hmm..lupa la...ye la lama gak tinggalkan. Kira2 6 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-05 09:51


penyambung tradisi bangsa!!

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 15-05-05 21:40


assalamualaikum........

saya nak tanya Prof.Muslim............
saya ni aliran cekak malaysia......
masuk buah potong.....
boleh ke saya join ngan scuh......??

nak tanya sikit.....
apa beza psscm dan scuh......???


Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 05-07-05 22:35


psscm versus scuh???.... tak ada beza sebenarnya...pengasasnya tetap sama...ustaz hj hanafi...cuma masalah tertentu yang menyebabkan silat cekak terpecah dua...masalah dalaman... kalau ikut cakap tuan haji kami, ustaz ishak, yang membezakan mungkin ada buah2 rahsia yang ada pada psscm tapi tdk pada scuh... sebab tu? ada kelas kemahiran.... banyak kena kaji...dari segi pakaian, lambang pun ada beza juga.. kalau anda perasan, bahgian leher baju scuh berbentuk psscm...baju dia tak ada kolar...cuma bentuk v saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 22:55


Ahli 4 bulan saja...

Kenapa? Pasal tak mantap dan tak cekap untuk ingatkan buah2 silat tu? ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-09-05 11:43


Pada 13-01-04 16:43 , raudhahasanah posting:

!!! QUOTE !!!





awak ni dah tamat ke raudhahasanah...name betul apa?
[ Telah diedit oleh: ir_feruz pada 08-09-05 11:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

amirul_r
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13209
Posting: 11
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-05 11:56


LIRIK GERAK GEMILANG

kita berganding bersatu hati
di bawah panji cekak hanafi
kita pendukung warisan suci
demi ibu pertiwi
c h warisan mulia
membina nusa bangsa
c h gagah dan waja
putra putri pekasa

membantu 40 tahun sudah
cabaran kita redah
mencipta sejarah
harum murni dan indah

gemilang terbilangnya
warisan budaya kita
bersama2 menjulang nusa
peneraju budaya bangsa

membantu 40 tahun sudah
maju erat dan setia
tetap bersatu terus bersama
menjunjung wawasan mulia

*ulang sekali lagi

c h warisan suci
demi ibu pertiwi

TAMAT

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirul_rProfil   Hantar PM kepada amirul_r   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:02


Assalamualaikum w.b.t
Ana pun salah seorang ahli PSSCM....
Ana baru join tahun lepas d UUM-KoK.Bagus belajar silat ni, unuk pertahankan diri

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:19


woo...best lah lagu gerak gemilang tu...ramai ke member yang join gerak gemilang hari tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:50


malu nak cerita kat sni sebenarnya pasal saya baru saja join silat cekak ustaz hanafi ni..
baru sangat masuk..dan baru kenal silat ni masa jejak kaki kat kuito,Johor ni..
best lah gerak gemilang hari tu...
teringin nak belajar sampai habis dan sertai ptdgn wajadiri..
rasa-rasa silat ni sesuai u budak perempuan ...
so sesiapa yang tak join lagi join lah seblm terlambat...
lastly,,majulah silat untuk ngra,,,:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

ir_feruz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6411
Posting: 25
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-09-05 20:46


heheh...bagus lah lukluk_assyifa...pastikan belajar sampai habis...nanti boleh lah join wajadiri...lawan dengan pasukan ukm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ir_feruzProfil   Hantar PM kepada ir_feruz   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-12-05 15:38


saya dulu pernah belajar di INTEC UiTM Shah Alam,seksyen 17,sekejap saja,3 bulan buat persediaan bahasa di situ..

Sambil-sambil,join silat cekak hanafi..pertama kali dapat kebenaran abah,wah seronok betul ;-)
Tapi malangnya tak sempat habis belajar,ya lah setakat 3 bulan apa sangatlah yang boleh saya kutip?

rasa macam nak sambung belajar....seronok belajar silat ni..Tapi adake orang nak tolong ajar? :-P

*teringat dulu-dulu,mula-mula nak join tu mereka ada bagi kain putih,suruh bawa balik,lepas tu ada baca ayat Quran sikit sebelum tidur,jadikan kain putih sebagai cadar..saya pun ingat-ingat lupa...untuk 3 malam agaknya?lepas tu kain putih tu serah balik kat jurulatih.Apa tujuannya?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 07:31


Dah lama tamat... masa tahun 2001 terlibat sekali dalam Malaysia Book of Records... bendahari persatuan masa tu... di Akademi Pengajian Islam UM Nilam Puri

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-06 23:20


Assalamualaikum..

erm ana ahli silat cekak ustaz hanafi..
ana dah tamat, tapi tak sambung lagi buah umum..
tamat masa sekolah lagi tahun 2003, bila dah ke ipts takdak pulak
silat cekak kat sini, nak sambung kat rumah persatuan pula masih belum berkesempatan lagi..hehehe
salam ukhwah :) :-di :-di :-) :-) :lol: :lol:


-----------------
SENYUMSOKMO (^_^)
[ Telah diedit oleh: Norhaslina pada 10-01-06 23:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 05:38


saya pernah belajar tapi xhabis..kui2

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 10:37


Pada 26-12-05 07:31 , kamalhisyam posting:

!!! QUOTE !!!

Dah lama tamat... masa tahun 2001 terlibat sekali dalam Malaysia Book of Records... bendahari persatuan masa tu... di Akademi Pengajian Islam UM Nilam Puri


terlibat juga dalam Malaysia book of records...jadi kenangn manis sampai sekarang...walau dah lma berhnti..


-----------------
Indahnya perkenalan jika bersulamkan keikhlasan..moleknya persahabatan andai setia yang dipertaruhkan & untungnya berkawan jika berkekalan untuk selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

rayulain
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7651
Posting: 16
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-01-06 12:54


assalamualaikum..semua..
mm..kita pun ahli psch juga..
skag ni baru saja habis buah potong..kira dah nak habis silibusla..
suka sangat..
dan yang paling best bila dapat join untuk malaysia bookof record 2005 baru-baru ni..rasa bersemangat sgat bila tengok ramainya ahli persatuan ni..
semogasemuanya terus buat yang terbaik ea..
ok..salam ukhwah tuk semua.. :-)


bilatintamenulis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rayulainProfil   Hantar PM kepada rayulain   Quote dan BalasQuote

julihan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17771
Posting: 90
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-01-06 13:06


saya ahli silat cekak hanafi baru saja belajar buah asas.... kat sini tak ramai sangat berminat.... rata2 pelajar yang join semuanya pelajar perempuan yang lelaki tak taula hilang ke mana... mungkin mereka lebih nak masuk silat cekak Malaysia kata mereka lebih ganas... ermm apa bezanya ek? dua2 pun silat cekak juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For julihanProfil   Hantar PM kepada julihan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181582 saat. Lajunya....