Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: susahnya nak dapat tempat praktikal.


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» susahnya nak dapat tempat praktikal.

Please Mendaftar To Post


Oleh susahnya nak dapat tempat praktikal.

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-05 23:20


:-( :-| :-( :-|
semester depan kena buat latihan industri kat syarikat maritim or logistik. dah prepare dari awal tapi kena reject or tak ada answer lagi. tengah risau ni. untuk makluman i'm student bac of management (maritime). sesiapa yang boleh bantu, tolonglah. contact this no. 0129503994.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

tumpang_lalu
Warga Rasmi
Menyertai: 24.12.2005
Ahli No: 21410
Posting: 10

ireland  


posticon Posting pada: 25-12-05 21:36


www.al-lighting.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For tumpang_laluProfil   Hantar PM kepada tumpang_lalu   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-12-05 23:46


xminta banyak2 tempat ke...

try la minta banyak2 kalau nak tunggu satu tu saja memang la kan ke dah susah kalau tak dapat begitu

saya minta sampai 20 tempat...memang banyak yang tak bagi jawapan waima KIV sekalipon..tension juga

alhamdulillah dapat juga 3 daripada 20 itu yang hantar feedback positif

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 18:25


Pada 25-12-05 23:46 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

xminta banyak2 tempat ke...

try la minta banyak2 kalau nak tunggu satu tu saja memang la kan ke dah susah kalau tak dapat begitu

saya minta sampai 20 tempat...memang banyak yang tak bagi jawapan waima KIV sekalipon..tension juga

alhamdulillah dapat juga 3 daripada 20 itu yang hantar feedback positif


dah hantar 5. tapi dah tambah sampai 20 ni..... harap boleh .



Bookmark and Share

  


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 07:48


assalamualaikum wbt...

entah la....kat sini pun ada juga terima budak practical...

masalahnya...mereka ni suka menimbulkan masalah antaranya berperangai tak senonoh, mengacau orang bekerja, bercinta la apa la dan macam-macam masalah disiplin yang lain...

tu pasal kitorang menyampah nak ambil budak praktikal..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 08:50


Pada 16-01-06 07:48 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt...

entah la....kat sini pun ada juga terima budak practical...

masalahnya...mereka ni suka menimbulkan masalah antaranya berperangai tak senonoh, mengacau orang bekerja, bercinta la apa la dan macam-macam masalah disiplin yang lain...

tu pasal kitorang menyampah nak ambil budak praktikal..


kat mana tu fairuzah? :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 09:43


Pada 27-12-05 18:25 , zamirsham posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-12-05 23:46 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

xminta banyak2 tempat ke...

try la minta banyak2 kalau nak tunggu satu tu saja memang la kan ke dah susah kalau tak dapat begitu

saya minta sampai 20 tempat...memang banyak yang tak bagi jawapan waima KIV sekalipon..tension juga

alhamdulillah dapat juga 3 daripada 20 itu yang hantar feedback positif


dah hantar 5. tapi dah tambah sampai 20 ni..... harap boleh .



ciannye kat zamirsham..:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 09:47


student bac of management (maritime) tu yang perkapalan kan?
erm mcmana nak praktikal ye!
mestilah kat TLDM lumut kan?
ana rasa saja lah!
harap maaf kalau salah k!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 21:28


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Ana mengambil kesempatan di sini untuk membantu rakan ana mencari tempat praktikal yang patut beliau jalani dari 22 April - 8 Julai 2009. Beliau merupakan pelajar tahun 4 jurusan Kejuruteraan Material. Jadi, seandainya ada mana-mana forumers UC yang tahu tempat yang sesuai untuk dipohon atau tempat bekerjanya relevan dengan jurusan rakan ana ini, pohon untuk PM ana ya.

Iklan di sini merupakan satu alternatif lain kerana beliau telah menghantar permohonan kepada lebih 20 syarikat namun ditolak dek alasan kegawatan.

Sekian, terima kasih.

p/s: Tempatnya, preferably Lembah Klang atau sekitar JB..namun tempat lain akan dipertimbangkan juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 22:02


Pada 29-01-09 21:28 , sunan-faqih posting:

!!! QUOTE !!!



APA KAITANNYA GAWAT? BUKAN kita minta GAJI pun... hanya nak AMBIL PENGALAMAN saja.. tak PAHAM TOL lah... :berfikir:



-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 22:24


agaknya bila gawat, projek tak banyak masuk, bila jadi macam itu, kerja pun tak banyak. Kalau kerja dah tak banyak, (atau tak ada langsung), buat apa mereka ambil pelajar praktikal..begitulah agaknya kaitan yang ana nampak..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093889 saat. Lajunya....