Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: siapa minAt jadi USahaWan..


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa minAt jadi USahaWan..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh siapa minAt jadi USahaWan..

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 17:42


assalamualaikum..

siapa nak jadi usahawan?

peniagaan apa yang ingin dibuka?

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

hadiazeediaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21062
Posting: 63
Dari: bumi melaka

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-05 17:49


saya..

meniaga francais makanan melayu...

Semoga Allah makbulkan cita-cita saya.

Amin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hadiazeediazProfil   Hantar PM kepada hadiazeediaz   Pergi ke hadiazeediaz's Website   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-05 00:30


ameen..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-01-06 19:02


minat jugak...
perniagaan... :roll: busana muslim,muslimah agaknya :-di :lol:


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 09-01-06 20:08


Saya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 19:18


minat juga tapi nak jadi usahawan islam yang berjaya dan boleh membantu orang islam yang lain yang memerlukkan bantuan............harta kekayaan adalah pinjaman dan ujian kepada kita.........allah nak uji kemanakah kita nak salurkan dan pergunakan

Bookmark and Share

  


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-01-06 12:45


minat juga.. dan sekang dalam proses nak buka kedai stationary hanya tunggu loan juga..

kalau ada sesiapa yang berminat menjadi menjadi ushawan boleh mendaftarkan diri kursus asas keushawanan siswazah di kementrian pembangunan ushawan dah koperasi banyak faedah kita akan dapat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 11:13


ana suka baca buku...so...rasa nanti bukak kedai buku agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 11:49


ana minat komputer..buka cyber cafe..InsyaAllah dimakbulkan Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 11:52


minat juga.. ana nak buka perniagaan syarikat perlancongan...
ana ada mengikuti kursus keusahawanan yang dianjurkan oleh kolej ana..
kalau ada rezeki ana nak buka perniagaan tu..
ana ada belajar sedikit tengtang nak uruskan perniagaan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-06 23:01


kita nak buka syarikat team building, tak tau bila boleh buat sekarang ini sibuk jee, tapi kumpulan and aktiviti dah startm just belum daftar dengan kementerian

so sesiapa yang berminat mengenai team building boleh kontek kita
www.sinarilmu.cjb.net

Bookmark and Share

  


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 218
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 17:06


Ingat nak buka perniagaan yang dipelopori oleh masyarakat bukan Islam seperti jual pemborong plastik. Atau pun jual gula dan tepung.. Tak larat la nak bagi bangsa lain kaya dan bangsa kita juga yang merana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 17:12


:roll: family ana dah ada kedai hardware.....so,mungkin ana akan teruskan dalam perniagaan tersebut...InsyaAllah....doakan ana berjaya e.... :-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-02-06 20:50


family ada business peralatan engineering .. tapi rasa lagi best bukak kedai game .... selalu tengok kedai game cina saja .. boleh jugak banyakkan game cetak rompak 8-) ...


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!


Bookmark and Share

  


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 11:31


assalamualaikum semua...

baguslah kalau semua nak jadi usahawan... cuba buat secara kecilan dan seterusnya buat secara besar-besaran... try eksport ke negara China, Amerika Latin dan sebagainya... :)

Kuasailah bahasa Latin dan Mandarin...

Adios... :)))

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 11:42


ANA.

impian ana nak buka kedai buku, cybercafe dan kelas tuition.
insya-Allah:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-02-06 11:48


saya memang dah lama niat nak jadi usahawanita insyaAllah habis belajar ni nak sambung business keluarga atau buka baru yang berkaitan dan boleh buat joint venture dengan kekawan..buat cawangan kat tempat kawan2 dari pantai timur, pantai barat, utara

family memang ada business makanan ringan something like IKS ada macam2 jenis kerepek, tart nenas, baja teknologi EM, kambing pun ada..

sapa2 nak buat tempahan silakan hehe

kami punya tart nenas dah dapat permintaan dari singapore..
kerepek pula dah ke seluruh Malaysia juga

baja teknologi EM pula produk baru jabatan pertanian, dan kami diberi kepercayaan untuk memasarkannya

insyaAllah semoga perniagaan kami terus maju..amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 12:23


Assalamualaikum...

Cik Nur Hikmah... hehehehe. boleh kah kita berurusan pasal bisnes? Kerepek tu bagaimana harganya? Joint venture macam mana yang nak dibuat dengan kawan2 dari pantai timur tu... i am interested to know lah...

Give me a call... melalui sini lah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 21:23


Baguslah kawan-kawan semua...
Good luck..

Saya pun minat juga nak jadi usahawan..
InsyaAllah buka perniagaan juga..dalam bidang pertanian..

Tak tahulah macam mana..tapi setakat ni belum bersedia dari segi pengalaman..tapi insyaAllah bila dah bersedia..sayapun akan tubuhkan perniagaan sendiri..

k.ws


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.
[ Telah diedit oleh: NurArisha pada 23-03-06 21:24 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 21:45


bagus topik ini. Sesiapa ada produk yang boleh dijual bolehlah hantar ke Supermarket Ukhwah. Supermarket Ukhwah.com

Sila hubungi Presiden Ukhwah.com jika berminat untuk syarat-syarat.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 23-03-06 22:11


saya minat...bagaimana nak join??

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 22:28


produk yang bagaimana itu????
ada skema2 tertntu tak???
chth kalau nak bagi service seperti gunting rambut tu bagaimana?? :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 23:05


nak bukak kedai kek...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 680
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 12:01


Pada 13-01-06 12:45 , shahriz posting:

!!! QUOTE !!!

minat juga.. dan sekang dalam proses nak buka kedai stationary hanya tunggu loan juga..

kalau ada sesiapa yang berminat menjadi menjadi ushawan boleh mendaftarkan diri kursus asas keushawanan siswazah di kementrian pembangunan ushawan dah koperasi banyak faedah kita akan dapat...



:-) GOOD LUCK shahriz..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 13:02


Apa kata kita buka KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM? Bolehlah nanti berbincang mengenai perniagaan dan keusahawanan.
Saya ada domain USAHAWAN.BIZ yang sekarang dinilai ribuan ringgit :-di

Tapi amaran awal: Tak payahlah cemarkan dengan iklan yang pelik-pelik.

Rasanya tak ada masalah... Supermarket Ukhwah pun dah ada, boleh jadi platform jual produk.

Siapa nak jadi Tekong?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 13:49


Pada 24-03-06 13:02 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Apa kata kita buka KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM? Bolehlah nanti berbincang mengenai perniagaan dan keusahawanan.
Saya ada domain USAHAWAN.BIZ yang sekarang dinilai ribuan ringgit :-di

Tapi amaran awal: Tak payahlah cemarkan dengan iklan yang pelik-pelik.

Rasanya tak ada masalah... Supermarket Ukhwah pun dah ada, boleh jadi platform jual produk.

Siapa nak jadi Tekong?



Betul itu, boleh manfaatkan supermarket Ukhwah untuk asah bakat berniaga. Tunggu apa lagi,hantarlah keterangan barang anda untuk diiklankan di supermarket.

Bagus kalau tubuhkan Kelab Usahawan Ukhwah, cuma kena ada yang sudi menawarkan diri untuk sama-sama menubuhkan dan menguruskannnya..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-06 15:09


Assalamualaikum...

Very good... ada supermarket tu cantiklah... :) nanti saya letak produk dalam supermarket tu boleh? apa syarat-syarat dan terma nya?

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 03:03


nak bbuat perniagaan lembu komersial...
nanti bolehlah sesiapa nak tempah lembu tuk buat kenduri kawin ke..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-03-06 03:31


saya dah lama berniat nak buat bisnes lembu tenusu dan kambing biri-biri..walaupun bidang saya belajar sekarang tak ada kaitan dengan itu semua, tapi semangat tetap ada..boleh join rakan kongsi dengan Nur_hikmah dan akwa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

FitRi_kAstuRi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4595
Posting: 54
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 22:13


Assalamualaikum..pernah tak smo dengar tentang agrotourism??..saya berminat nak setup bisnes agrotourism..agrotourism ni means kita setup ladang tanaman+ternak haiwan..dan kita jdkn ladang tanaman+ternakan 2 sebagai satu destinasi perlancongan dengan adakan tarikan-tarikan perlancongan kat ldg kita 2..contoh'yang sdiakan kemudahan chalet,lanskap yang cantik2..+tempat 2 mesti senang untuk dihubungi mll jalan darat..jadi,2 faedah bisnes ni ialah,disamping kita bk ldg,kita juga dapat bk bisnes plancongan..:p

Bookmark and Share

  


  Member Information For FitRi_kAstuRiProfil   Hantar PM kepada FitRi_kAstuRi   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 08-04-06 01:13


hehhe....
internet base agaknya

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

akira_Law
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22580
Posting: 4
Dari: Al-Azhar Of University, Cairo, Egypt.

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 06:43


Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

Bookmark and Share

  


  Member Information For akira_LawProfil   Hantar PM kepada akira_Law   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 01:37


bisnes menternak lembu tu bisnes yang bagus juga... ada harapan untuk maju sebab masih kurang bisnes tu di kalangan orang islam. senang la orang nak cari daging halal..

saya minat bakery lah... nak buat roti dengan ban.. cookies, pastry, kek.. dah survey2 dah mana nak nuntut ilmu. huhu..ada sesiapa nak join venture dengan saya nanti? (saya masih study.. dok habis agi.. huhu)

somebody buat lah kedai pakaian untuk orang2 gemuk.. orang yang berbadan besar selalu susah nak cari baju. huhu.. ni ada orang lain suggest la...

kalau nak power lagi buat la bisnes menternak ulat sutera. kat malaysia yang ada kat terengganu dengan sabah saja. masih kurang.. orang biasa import dari thailand dan vietnam..

hehe banyak pula idea.. eh, kalau dah tertubuh kelab usahawan tu, announce lah ye!! elok jugak, sebab sesiapa yang ada minat yang sama boleh join venture..


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 18-06-06 01:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 01:41


Pada 24-03-06 13:02 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Apa kata kita buka KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM? Bolehlah nanti berbincang mengenai perniagaan dan keusahawanan.
Saya ada domain USAHAWAN.BIZ yang sekarang dinilai ribuan ringgit :-di

Tapi amaran awal: Tak payahlah cemarkan dengan iklan yang pelik-pelik.

Rasanya tak ada masalah... Supermarket Ukhwah pun dah ada, boleh jadi platform jual produk.

Siapa nak jadi Tekong?



erm. saya ni lemah sikit... hehe Tekong tu apa ek?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mashitah_izzati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2006
Ahli No: 24677
Posting: 69
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-06-06 10:54


alhamdulillah, ramai nak jadi usahawan...
kat kan sebagai umat islam kena la monopoli pasaran ekonomi sekarang...
baru yang bukan islam akan respect pada kat...
ana nak buat bisnes pasal makanan halal...
insya-allah kalau ada rezeki...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mashitah_izzatiProfil   Hantar PM kepada mashitah_izzati   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 11:01


Apalah Syida... Tekong tu ketua la. Kalau dalam kapal kecil tekong tu ketua pelayaran. Kalau dalam sepak takraw, yang tengah tu tekong. Kalau dalam web.. Admin agaknya.

Syida nak jadi tekong ke?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 18-06-06 14:08


Saya ingin menjadi seorang usahawan muslimah yang berjaya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 16:41


ana pun minat la juga dalam bidang keusahawanan ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 00:38


hmm... kena buat apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alilad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24513
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 17:53


Minat...tengah berusaha jadi usahawan sekarang ni. ada yang nak join?

Bookmark and Share

  


  Member Information For aliladProfil   Hantar PM kepada alilad   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-06-06 18:50


Minat juga tapi tak tau nak mula darimana..ehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 19:37


Gembira saya ....bila dapati ramai juga warga ukhwah minat nak jadi usahawan.Selama ni Sakit hati tengok bangsa lain bijak berniaga...orang Islam kuat jadi pengguna saja.Saya rasa la kalau minat jadi usahawan ni kena belajar.....cari pengalaman dulu dengan bekerja dengan orang lain dalam bidang yang kita minati.Sambil tu kumpul la duit ...pegalaman ni pelajaran penting kerana berniaga ni perlukan kebolehan,minat,kesungguhan,pandai mengambil/mencipta peluang,pandai menarik pelanggan,bijak mengatur strategi,menghadapi saingan,bijak berurusan dan lain2.Jadi pengalaman tu penting ...belajar teori saja tak cukup ...
Ha satu lagi saya bagi ingat ....jangan bernafsu sangat nak berhutang ...nantikan jadi beban ...ikhtiar cara lain dulu ,,..kumpul duit berdikit2,masuk saham amanah, cari dengan adik beradik...kalau tak dapat tu baru la berhutang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 23:46


saya pun terlibat brniaga, cubalah terlibat dalam jual beli aset [email protected] prtanian. nasihat saya pada semua Usahawan2 bantulah saudara2 seIslam kita dalam berniaga. Gunalah Network untuk
dapatkan hak kita tapi jangan salah guna untuk mnindas peniaga lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 17:45


Pada 26-06-06 23:46 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun terlibat brniaga, cubalah terlibat dalam jual beli aset [email protected] prtanian. nasihat saya pada semua Usahawan2 bantulah saudara2 seIslam kita dalam berniaga. Gunalah Network untuk
dapatkan hak kita tapi jangan salah guna untuk mnindas peniaga lain.


Betul tu network penting ....memudahkan kita memasarkan produk/servis.Saya selalu terfikir ...alangkah baiknya jika di gunakan konsep pertemuan seperti dilakukan oleh peniaga direct selling/insurans tu.dalam pertemuan tersebut boleh lah berbincang tentang masalah business dan cara mengatasinya...memperluaskan pemasaran ,cara meningkatkan kerjasama ,cara menghadapi saingan business non-muslim, dsbnya.
Tak perlu lah ada ranking/produk tertentu seperti dalam direct selling tu ...tapi pertemuan saja seperti mereka buat.....dengan itu dijadikan tempat training,motivasi,Mou,kaunseling business,consultansi dsbnya.
Saya risau juga bila dapati mereka yang kuat agama/dakwah ni macam tak berapa minat dengan business ...topik tentang business tak berapa laku ...kalau topik politik,isu aurat,isu semasa ramai yang menyampuk.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 21:54


cik syida boleh jual peralatan perubatan seperti jadi pembekal miskroskop elektroskopik berkuasa tinggi, alat bantu pernafasan, tak-ray, meter sukat kolestrol, dll. -:di -:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 21:56


Hafizul boleh mula dengan menegok2 skim pembangunan Usahawan untuk siswazah yang disediakan oleh PNS, atau MARA, atau PUNB, atau Perbadanan Francais Malaysia. Sebenarnya banyak peluang.....nak jadi usahawan ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

adeque
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11832
Posting: 45
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-06-06 21:58


Pada 09-01-06 19:02 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

minat jugak...
perniagaan... :roll: busana muslim,muslimah agaknya :-di :lol:



mmmm..kalau diberi peluang nak gk buka busana muslimah..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adequeProfil   Hantar PM kepada adeque   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 07:47


yup, memang mint sangat, sekarang ini cuma tolong abang handle company. company aircondition, kira kita jenis ambil tender lah.
sekarang ini tengah belajar handle project (aircondition kapal)

mybe lepas ni, nak try ambil tender sendiri agaknya.

doakan kejayaan ana ok

Bookmark and Share

  


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-06 07:57


salam~
dulu tak minat tapi sejak2 tolong family meniaga ni jadi minat pula..
company ni jual jus kurma..macam-macam benda jual..
selain itu ada juga penulisan wasiat..
kalau sesiapa nak tulis wasiat Boleh lah berurusan dengan kami..
harga pun murah..
yelah wasiat ni penting,agar tak terjadi perselisihan faham antara kuarge..
jus kurma pula memang baik..
asalnye company ni buat bisnes makanan berasaskan sunnah nabi..
penulisan wasiat pun ok juga..
cadar pun ada jual juga..
hmm...doakan kami...
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-06 07:58


salam~
lupa pula pada topik asal sibuk promote brg..hehe..
saya ingat nak smbung bisnes family saja..bisnes kecik2 saja..
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-06 09:17


masa kat university rugi Kalau tak masuk kelab
keusahawanan..at least dapat timbe ilmu for the next day...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-08-06 09:26


antara cita2 naruto-san....naruto-san nak jadi CEO ataupun paling kurang board of directors.....ambik alih syarikat2 milik orang-orang cina dan jugak ambik alih...syarikat2 yang tuannya walaupun Islam tapi tak gunakan kekayaan untuk bantu Islam, yang tak guna kedudukkan untuk sebarkan Islam.....

hehehe....tinggi tak cita2 ini

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

amirahni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24839
Posting: 134
Dari: SHAH ALAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 13:54


Pada 29-08-06 07:57 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
dulu tak minat tapi sejak2 tolong family meniaga ni jadi minat pula..
company ni jual jus kurma..macam-macam benda jual..
selain itu ada juga penulisan wasiat..
kalau sesiapa nak tulis wasiat Boleh lah berurusan dengan kami..
harga pun murah..
yelah wasiat ni penting,agar tak terjadi perselisihan faham antara kuarge..
jus kurma pula memang baik..
asalnye company ni buat bisnes makanan berasaskan sunnah nabi..
penulisan wasiat pun ok juga..
cadar pun ada jual juga..
hmm...doakan kami...
wasalam~


Di mana ana boleh beli jus kurma ni mursyidah? ada Promosi sempena Ramadhan tak? ;-)
Cadar tu ada king size?


-----------------
BUAT YANG BETUL, BUAT DENGAN BETUL, BUAT BETUL-BETUL


Bookmark and Share

  


  Member Information For amirahniProfil   Hantar PM kepada amirahni   Pergi ke amirahni's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-06 14:13


salam~
cadar tu umi saya yang jual..pagi kat sini www.bedsheet.mymuslimah.com..
ada no telefon umi kat situ call saja umi saya..king saiz lah banyak..single tak ada..
jus kurma..ad ekat shah alam..
amirahni boleh baca harian metro semalam ada fasal jus kurma as-syifa'..
atau call number ni..03-55196900(bentara intan)..sekarang ni family jadi pembekal saja..orang lain tolong jual..
apa-apa boleh tanya lagi..
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-06 14:18


salam~
lgstu jus kurma ni testi dan feedbck dr cstmer alhamdulillah..memang memuaskan..ada stokis2..tolong rujuk harian metro semalam..tarikh 28 ogos 2006
wasalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 29-08-06 17:13


bagi ana pulak..sangat-sangat berminat nak buka kedai buku sendiri yang setanding dan lebih dr POPULAR,KINOKUNIYA...etc..semestinya kedai buku impian ana nanti hanya jual buku2,majalh2 akademik dan insyaALLAH nak jual buku teks yang ana nak buat untuk students ana..
buku2 dan majalah pun yang 'halal' saja..picisan2 tak main...rosak pemikiran anak muda kita nanti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 23:34


erm...bagus juga.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 09:06


Pada 18-02-06 17:06 , Bunga_Raya_Putih posting:

!!! QUOTE !!!

Ingat nak buka perniagaan yang dipelopori oleh masyarakat bukan Islam seperti jual pemborong plastik. Atau pun jual gula dan tepung.. Tak larat lah nak bagi bangsa lain kaya dan bangsa kita juga yang merana..



sokong2 :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-06 09:59


salam~
minta MAAF..SALAH INFO pasal NUMBER BENTARA INTAN..
NI kalau NAK BELI JUS KURMA..NI NUMBERNYE..03-55196900..
HARAP MAKLUM..
WASALAM~

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 11:26


nak buka kilang plastik... buat botol, plastik bag, produk orang islam tapi packaging materials still cina punya jugak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 00:02


Pada 27-06-06 21:54 , MohdHanafi posting:

!!! QUOTE !!!

cik syida boleh jual peralatan perubatan seperti jadi pembekal miskroskop elektroskopik berkuasa tinggi, alat bantu pernafasan, tak-ray, meter sukat kolestrol, dll. -:di -:)


Terima kasih ustaz hanafi. tak ada lagi orang Islam yang buka kedai jual alatan perubatan begitu.. but then, benda ni bukan senang sebab dah ada banyak company yang sangat-sangat besar macam Philips, Siemens, B Braun, etc.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 11:30


salam..

insya allah kalau ada rezeki shah nak buka business export daging kambing, buahan tempatan ke timur tengah

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-05-08 12:26


w'salam wbt!

cita-cita saya:
saya nak jadi technopreneur....tapi programming 1 pun xlepas2..l

nak ternak ayam, lembu, kambing etc...

nak buat fishball, xbyk fishball made by muslim...tu yang sodeh...

pendek kata nak buat biz bia orang-orang Islam lain boleh terlibat & sm2 maju memperjuangkan agama ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 13:33


ana minat baca buku,,,dr kj makan gaji,,buat nekad kj jual buku,,kj dengan publisher..belajar tulis buku,,buat pasaran,,macam-macam belajar dalam dunia bisnes dalam pnerbitan dan pjualan buku ni lah....akan datang kalau ada rezeki nak buka 1 syarikat pnerbitan ke,,stall buku ke,,,haa kalau sesiapa nak buku2 agama,,boleh tanya saya eh,,,ada link kawan-kawan publisher kat jasmin,,pustaka salam,,telaga biru,,pts,,banyak juga lah,,tapi ada member baik kat pustaka salam...ada sesiapa nak rehal?rehal macam dalam mari mngaji,,mari btaranum,,aq,,saya ada jual,,tapi dalam kuantiti yang banyak lah,,untuk sekolah,,masjid ke....apa lagi eh nak dikongsi,,hurm...dalam bidang niaga ni,,tak ada yang senang...kan ada ranjau yang kan tempuh dulu.......tapi kan ada usaha dan rajin lah.kalau rajin semua boleh jadi,,,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-08 14:05


Pada 15-05-08 11:30 , shahriz posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

insya allah kalau ada rezeki shah nak buka business export daging kambing, buahan tempatan ke timur tengah


amboi En.Shah, tak pernah dengar pun enta cerita... hehe... bagus2...tinggi cita-cita enta... :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 14:19


Assalamualaikum..
minat juga tapi ana tak tahu nak buka perniagaan apa lah?
boleh sesiapa tolong ana tak?
:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 12:03


mara boleh tolong,,agro bank boleh tolong,hehehehe.....kan rajin buat research,,dan mula dr bawah...jangan terus pkir keuntungan...ni saya tolong ni,,tolong bagi nasihat..heh

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-05-08 15:11


Assalamualaikum
minggu lepas pergi MIHAS...huh..memang best...apa yang saya dapat, sebenarnya di dalam Malaysia ni dah banyak sangat barang2 yang halal...tak ada masalah sebenarnya jika kita betul-betul inginkannya..cuma pasarannya yang belum cukup meluas...tapi, lawatan ke situ memberikan saya pengajaran bahawa betapa luasnya rezeki Allah bagi sesiapa yang nak...memang saya berazam, insyaAllah satu hari nanti saya akan buka kedai2 yang berkonsepkan halal..di mana dalam kedai tu hanya barang2 yang halal sahaja dijual..macam yang telah dibuat di KL..(tak ingatlah tempatnya)...juga menjual barangan seperti pakaian, kosmetik dan semua2 lah keperluan muslim...so, after that ia boleh juga menjadi one stop center bagi penduduk setempat..dan lebih dari itu, nak pergi dari satu lokasi ke satu lokasi...dengan harapan produk2 halal sampai kepada segenap pelusuk Muslim di Malaysia ni..insyaAllah...dalam perjalanan menuju ke situ...
P/S : siapa ada detail tentang kedai halal tu ye? tak silap di Kg Baru eh...?? :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-08 10:49


wah. harapan yang sangat-sangat tinggi dari sahabat2 semua.

semoga harapan semua orang nak lihat bisnes US nyah dari taklukan dunia tercapai :) :) :)

Aminn

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 12:36


Pada 16-05-08 12:03 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

mara boleh tolong,,agro bank boleh tolong,hehehehe.....kan rajin buat research,,dan mula dr bawah...jangan terus pkir keuntungan...ni saya tolong ni,,tolong bagi nasihat..heh


umar, boleh tolong beritahu sikit tak prosedur nak minta bantuan daripada MARA...?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:41


Pada 16-05-08 15:11 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
minggu lepas pergi MIHAS...huh..memang best...apa yang saya dapat, sebenarnya di dalam Malaysia ni dah banyak sangat barang2 yang halal...tak ada masalah sebenarnya jika kita betul-betul inginkannya..cuma pasarannya yang belum cukup meluas...tapi, lawatan ke situ memberikan saya pengajaran bahawa betapa luasnya rezeki Allah bagi sesiapa yang nak...memang saya berazam, insyaAllah satu hari nanti saya akan buka kedai2 yang berkonsepkan halal..di mana dalam kedai tu hanya barang2 yang halal sahaja dijual..macam yang telah dibuat di KL..(tak ingatlah tempatnya)...juga menjual barangan seperti pakaian, kosmetik dan semua2 lah keperluan muslim...so, after that ia boleh juga menjadi one stop center bagi penduduk setempat..dan lebih dari itu, nak pergi dari satu lokasi ke satu lokasi...dengan harapan produk2 halal sampai kepada segenap pelusuk Muslim di Malaysia ni..insyaAllah...dalam perjalanan menuju ke situ...
P/S : siapa ada detail tentang kedai halal tu ye? tak silap di Kg Baru eh...?? :berfikir:



idea yang menarik...

p/s: apa nama kedai halal yang kat Kg.Baru tu? teringin juga nak pergi tengok.



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 13:53


Pada 26-05-08 12:36 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-08 12:03 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

mara boleh tolong,,agro bank boleh tolong,hehehehe.....kan rajin buat research,,dan mula dr bawah...jangan terus pkir keuntungan...ni saya tolong ni,,tolong bagi nasihat..heh


umar, boleh tolong beritahu sikit tak prosedur nak minta bantuan daripada MARA...?




prosudernye eh?macam ana dulu,,mula-mula kan pergi pjbt mara daerah or HQ mara kat kl,,,
kan aply kursus dulu,,kan ambil sijil kursus,,,apa bidang yang anta minat?ternakkan ke,,,ptanianke,,kat mara dekat 100 lebih kursus disediakan.
bila da pergi kursus,,dan dapat sijil,,dengan sijil 2 anta layak buat pinjaman..mara akan bantu apa yang anta nak..dr segi nasihat..modal..dan kursus dr masa ke semasa..kan pergi mara dulu,,tanya mereka..sekarang ni anta muda lagi,,lagi mudah nak apply ptolongn mara..yuran kursus pun murah..ana pergi kursus ternakan 3mgu,,,tapi sampai sekarang seko lembu tak ada lagi.,.hehahahah.....macam-macam lah dalam kursus 2,,cara nak buat kertas kj.....seronok pun seronok...kalau anta bminat..try tengok lmn web mara.....tapi sekarang bukan mara saja boleh bagi bantuan...agro bank boleh tolong,,felda(utk2 anak-anak felda),,MECD,,,yang mereka cakap 'kami bukan along,,kami nak tolong"...ha yang tu pun boleh bagi ptolongn dr segi modal.....banyak solution sts



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 13:59


Assalamualaikum
hmm...dah tetengok yang lain tu..tapi susah...malas nak pergi kursus..sebab saya bekerja...hm...lepas tu nak kena buat krtas kerja biasanya..tu yang penat sikit tu...niway, berapa lama kursus biasanya.... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 15:38


Pada 26-05-08 13:59 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm...dah tetengok yang lain tu..tapi susah...malas nak pergi kursus..sebab saya bekerja...hm...lepas tu nak kena buat krtas kerja biasanya..tu yang penat sikit tu...niway, berapa lama kursus biasanya.... :berfikir:




bgantung pada kursus yang anta aply...ada yang 2mgu,,ada yang 3 minggu..nak berjaya semuanya kan susah dan korban STS..tak boleh ambil mudah saja...sekarang slain jual buku,,saya jual kain kat pasar mlm,,pas balik kj,,pergi pasar mlm pula...ujung minggu class..pas class pergi pasar mlm....semua 2 tuntut pngorbanan...nak kumpul duit nak pergi mekah dengan parent+sambung belajar kat timur tengah+dan kahwin....kalau tak mula sekarang...macam anta kalau ada masa,luangkan sikit kalau bminat dengan kursus 2....seronok bila bniaga ni STS...kalau kat pkir nak cepat kaya,,lambat lah kaya jawabnya...yang pting kat bniaga ni,,biar nampak lekeh,,tapi keberkatannye cukup kat puasati..ana nak syorkan 1 projek kat anta..
dulu ana dan kawan ana nak buat projek ni..kalau anta berani,,anta buat bisnes suply makanan haiwan...sthun malaysia import 1.3 juta makanan haiwan....kan lebih elok makanan 2 d suply anak tempatan sendiri...tapi ilmu dalam projek ni kan betul-betul ada..sebab modal besar..sebab 2 project 2 kami tguhkan...dalam Malaysia ada 2kilang yang buat secara besaran.tapi kalau anta buat..anta dapat suply kat area negeri anta,,,da cukup bsyukur da...dulu mardi.felda,mara semua nak tolong kami,,,tapi ilmu kami dalam pniagaan masih kurang..so tak berani ambil risiko lah..so kami bniaga kcil2 saja lah...2 pun da boleh kalahkn gj budak u tau...janji 9/10 rezeki dalam bniaga,,,memang tak tipu kalau rajin usaha....ana cuma mampu bagi cdgan saja,,,



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-05-08 17:11


Assalamualaikum
hmm..idea yang bagus..kalau macam tu, saya tunggu umar lah...nanti nak proceed boleh ajak saya.... :welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-05-08 18:11


err usahawan? ya pernah merancang untuk jadi wedding planner.. best pula bidang ni..tapi masi dalam perbincang yang tak berkesudahan dengan kawan-kawan.. ka kami ni berangan2 saja :berfikir: habuk tara :D hmm adaka kami bakal usahawan :berfikir: insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-05-08 23:27


!!! QUOTE !!!

    Posting pada: 21-12-05 17:42


assalamualaikum..

siapa nak jadi usahawan?

peniagaan apa yang ingin dibuka?





wa'alaikumussalam..kebelakangan ini asik2 teringat nak buka perniagaan..memang niat di hati nak buka kedai farmasi bila da qualified nanti.insyaAllah..tengah merancang nak buat family bisnes.buka butik coklat,sweeties,cenderahati and colourful donut and cupcakes..wah bestnya kalau betul-betul jadi knyataan..insyaAllah.. :-)


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 03:08


salam alaik..
ramai yang ingin..impikan buka bisnes..
alhamdulillah.. teruskan wasilah sunnah rasul ni..
rasul sendiri pun berniaga sejak kecil.

lihatkan statistik di malaysia...
ramai yang berjaya dalam hidup.
dari bidang bisnes..
tapi.. sedihnya..

aduhh.. ca ya nun alif... non muslim.
tuntasnya... ayuh ya syahab... ya muslimin muslimat..
jika ada minat.niat untuk buka bisness.. go on..

yang penting kena kuatkan semangt.daya juang tinggi.
berani ambil risiko.kreatif.pandai intai peluang..

kini, ana kerja di bidang event planner..
dalam prose think dan organize event
pelbagai kursus.. penternakan.ikan air tawar.cacing.
makanan.minuman.packaging..etc.

ana akan plan program untuk entrepneur..
insyallah.. ada porgam nanti, ana akan war-warkan.

nak promote join masuk koperasi the Rights..
jadi ahli the RIGHTs.. then, antum boleh aktifkan diri
join semua program yang bakal dianjurkan..

explore www.rights.com.my

email ana : [email protected]

selamat berjuang!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 03:14


KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM?

insyaallah..dalam proses untuk tubuhkan..
akan dirasmikan tidak lama lagi..
peneraju Prof_MUslim..

tempat maybe di kuantan..
apapun.. kita tunggu dan lihat..
pengumuman dari Prof...
insyallah..

:jangan: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-08 08:15


bagus..bagus..

Kalau babduit..kadang-kadang orang melayu ni kelabu mata,, nak join tu..nak masuk tu..nak niaga tu..nak untung ni..

orang buat tu..aku pun nak buat tu..
tapi..Kenapa org tu untung. Aku yang rugi?

haaa.. ni situasi yang banyak berlaku pada org melayu.. :)
kerana tiada asas niag dan tiada ilmu tentang niaga..tentang produk ..tiada target..menyebabkan ramai yang gulung tikar sebelum sempat menerima habuan..

so..bagi yang betul-betul minat dan sanggup ambil risiko..sebab ianya bukan melibatkan wang semata-mata.. memanglah digalakkan untuk ceburi bidang niaga..

erm..saya pun minat banyak juga dalam bidang ni.. lebih kepada printing dan tekstil.. buat t-shirt dan menjahit.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 10:25


hm...learn b0ut biz 1st..investment...bla2...
then boleh da abez belajar nak buka kedai ....
buat system sendiri...then franchise it...
letak manager kat evry francais...then pagi biz lain pula...
hu2...kena plan t0l2... lastly insyaallah free financial masalah...
cite2 tinggi ini..^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

tudung_saji
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33888
Posting: 1
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 18:07


kalau boleh nak menternak cacing.....
untung lumayan...
harap-harap Allah beri peluang.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tudung_sajiProfil   Hantar PM kepada tudung_saji   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 18:54


Pada 13-01-06 12:45 , shahriz posting:

!!! QUOTE !!!

minat juga.. dan sekang dalam proses nak buka kedai stationary hanya tunggu loan juga..

kalau ada sesiapa yang berminat menjadi menjadi ushawan boleh mendaftarkan diri kursus asas keushawanan siswazah di kementrian pembangunan ushawan dah koperasi banyak faedah kita akan dapat...


owh..nak daftar bagaimana? ada no contact sana tak? emaik,website or phone no. ke...

Bookmark and Share

  


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 20:15


Pada 22-06-08 03:14 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM?

insyaallah..dalam proses untuk tubuhkan..
akan dirasmikan tidak lama lagi..
peneraju Prof_MUslim..

tempat maybe di kuantan..
apapun.. kita tunggu dan lihat..
pengumuman dari Prof...
insyallah..

:jangan: :roll:



gud2...amat suka....


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 00:40


dah habis belajar ingat nak berbisnes (semoga mendapat keizinanNya) lagi-lagi ramai dalam kalangan kaum kerabat membuka bisnes sendiri...

dalam hati ada niat nak mengembangkan produk Halal dan buka gedung buku.....hmmm...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 12:28


Pada 22-06-08 03:14 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

KELAB USAHAWAN UKHWAH.COM?

insyaallah..dalam proses untuk tubuhkan..
akan dirasmikan tidak lama lagi..
peneraju Prof_MUslim..

tempat maybe di kuantan..
apapun.. kita tunggu dan lihat..
pengumuman dari Prof...
insyallah..

:jangan: :roll:




Terima kasih Shida kerana menyokong serta memaklumkannya.


Percayalah, Ini bukan angan-angan kosong. Tetapi Prof sedang berusaha nak menubuhkannya. Namun Prof masih mengumpul modal permulaan dan Prof masih membina income sendiri untuk disumbangkan dan dijadikan dana tetap Kelab Usahawan. Serta ada juga membuat pinjaman sedikit.

Insya-Allaah, hanya perlu dengan sedikit ruang masa atau rezeki untuk Prof jayakannya. Bukan untuk diri sendiri. Prof cuba membahagikan masa bekerja jawatan tetap sambil masa lapang untuk Berbisnes.

Hampir sekarang banyak terima jemputan taklimat serta komitmen kepada kelab Usahawan yang prof ikut. Maka disitu timbul kemahuan. Banyak pengalaman serta ilmu dalam perniagaan walaupun tiada asas nak jadi usahawan. Tumpuan Prof lebih kepada hal ini.

Pengumpulan sedang dibuat tetapi masih belum dapat diumumkan.


p/s: Bersama mencari keberkatan


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 13:24


ana sekarang jadi usahawan buat khidmat photography :) baru saja mula :)
kalau ada sesiapa nak buat tempahan daripada ana boleh saja, sila ke web ni -> http://firdausler-photography.blogspot.com/
heh! :D :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-08 16:10


Pada 26-01-06 11:13 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

ana suka baca buku...so...rasa nanti buka kedai buku agaknya...


^_^.....hm..minat juga lah...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

maratussolehah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2008
Ahli No: 33959
Posting: 3
Dari: saudi/JB

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 05:03


assalamualaikum,

bangga lihat ramai yang semakin bertumpu kearah keusahawanan

alhamdulillah...Nora dah start secara kecil2lan bersama suami..macam-macam dah dicuba, dr jual kuih masa raya....jual baju secara offline..

dan sekarang bertumpu di kedai online...

busana muslimah yang jadi pilihan sekarang....insyaAllah cita-cita nak jadi pengedar untuk busana muslimah, taknak biarkan dikuasai orang-orang bukan Islam dalam membekalkan pakaian muslimah :)

boleh lawati fp Nora -klik:

Jubah, Jubah Seluar, Abaya, Telekung, Stokin Wudu, Tudung 60"


-----------------
Pengedar Stokin Wudu, Jubah Muslimah, Telekung.Abaya.
Barangan baby
lawati http://maratussolehah.fotopages.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For maratussolehahProfil   Hantar PM kepada maratussolehah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 10:31


saya sedang mencari info mengenai penternakan ikan air tawar dan itik... sesiapa ada kenalan ka.. info ka.. share2 sama saya ye.

tanah dah ada. modal dah dapat. sekarang perlu tambah ilmu pengetahuan pula.

p/s: tolong orang lain jeq. bukan saya.. huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-08-08 13:29


saya pulak tengah bisnes kek lapis sarawak kecil-kecilan. nanti raya, sesiapa nak order boleh lah emel saya. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 16:18


salam..
saya pun suka nak menjadi usahawan..
even sekarang pun dekat kolej ada lah perniagaan yang tengah jalankan..
bolehlah buat jadi duit smpingan sebagai pelajar u..
tapi kalau boleh nak kmbangkan lagi lah..
ada sesiapa tak hendak bagi idea kat saya or berminat nak pggl saya join venture dengan anda..
i'm willing too..

Bookmark and Share

  


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 18:27


Pada 15-08-08 13:29 , muslimahrushda posting:

!!! QUOTE !!!

saya pulak tengah bisnes kek lapis sarawak kecil-kecilan. nanti raya, sesiapa nak order boleh lah emel saya. :)


hemm pomot jangan tak pomot... suka tau kek tu... nanti war2 kan lah ek :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-08-08 21:33


Pada 15-08-08 18:27 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-08-08 13:29 , muslimahrushda posting:

!!! QUOTE !!!

saya pulak tengah bisnes kek lapis sarawak kecil-kecilan. nanti raya, sesiapa nak order boleh lah emel saya. :)


hemm pomot jangan tak pomot... suka tau kek tu... nanti war2 kan lah ek :kelip: :kelip:



ok..nanti saya bagi list kek tu kat kak anis k. sekarang ni list belum keluar lagi.. puasa pun belum. hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 02:55


Pada 15-08-08 10:31 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya sedang mencari info mengenai penternakan ikan air tawar dan itik... sesiapa ada kenalan ka.. info ka.. share2 sama saya ye.

tanah dah ada. modal dah dapat. sekarang perlu tambah ilmu pengetahuan pula.

p/s: tolong orang lain jeq. bukan saya.. huhu


syahidatul nak info dr segi apa eh? kalau pasal penternakan air tawar, saya ada kawan yang membekalkn benih di s'ngor. kalau brmnat untuk dapatkan kontek boleh hubungi saya.

pada pendapat saya ilmu yang patut ada pada seorang usahwan ni luas dan banyak diperoleh melalui pengalaman.. untuk jadi ushawan kena faham beberapa perkara...contohnya marketing, business management, accounting.. macam-macam lagi dan brgantung kepada bidang perniagaan yang kita ceburi, kalau kita jadi pembekal tak sama dengan jadi peruncit,

dan yang paling penting bila buat bisnes ialah kita kena ada target dan laksanakn strategi, ia akan jadi satu proses melalui kegagalan dan kejayaan... belajar dan belajar

saya ni pun baru saja brgiat jadi tkdelah pandai sangat. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 09:05


Pada 16-08-08 02:55 , kaizers posting:

!!! QUOTE !!!


syahidatul nak info dr segi apa eh? kalau pasal penternakan air tawar, saya ada kawan yang membekalkn benih di s'ngor. kalau brmnat untuk dapatkan kontek boleh hubungi saya.


berminat... ok terima kasih ya.. tiba masa nanti, insyaallah saya hubungi kaizers jika saya memerlukan.

:)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 15:22


salam...

teringin nak buka kedai gunting rambut muslimah...
hanya untuk muslimah2 sahaja..
maksudnya kedai tertutuplah..

insyaallah...doa2kan moga dipermudah segala urusan bila dah bersedia nanti.... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 15:30


salam.. wah.. ramai bakal usahawan ni..
hehe.. insyallah..dah ada nawaitu bagus.. kena teruskan pelan..pelan..

dik sofya.. OK.. kak book nanti..hehe..
susah nak cari salon muslimat. asek kaum ca ya nun alif saja..
lepas ni dah ada.. boleh lah kak p..hehehe...
ameenn... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 15:37


Pada 16-08-08 15:22 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

teringin nak buka kedai gunting rambut muslimah...
hanya untuk muslimah2 sahaja..
maksudnya kedai tertutuplah..

insyaallah...doa2kan moga dipermudah segala urusan bila dah bersedia nanti.... :kelip:


haaa bagus sangat lah.. payah nor nak jumpa kedai rambut untuk muslimah... tak pun salun rambut untuk muslimah... yang boleh bagi hair treatment etc...

belum ada lagi saya jumpa salun rambut milik muslimah.. ada tu memang ada... tapi, depa tak jaga elok-elok lah.. open sangat...

yang banyaknya kedai orang cina.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 15:43


Pada 16-08-08 15:22 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

teringin nak buka kedai gunting rambut muslimah...
hanya untuk muslimah2 sahaja..
maksudnya kedai tertutuplah..

insyaallah...doa2kan moga dipermudah segala urusan bila dah bersedia nanti.... :kelip:


nanti buka cawangan kat kemaman ye... :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa minAt jadi USahaWan..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237926 saat. Lajunya....