Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Susahnyer jadi lelaki..!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Susahnyer jadi lelaki..!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Susahnyer jadi lelaki..!!

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-12-05 15:31


lelaki oh lelaki

                     Jika kamu melayannya dengan baik,
                    dia fikir kamu jatuh cinta padanya.
                 Jika tidak, kamu akan dibilang sombong.

                     Jika kamu berpakaian cantik,
             dia fikir kamu sedangmencuba untuk menggodanya.
                 Jika tidak, dia bilang kamu kampungan.

                     Jika kamu berdebat dengannya,
                     dia bilang kamu keras kepala.
                         Jika kamu tetap diam,
                     dia bilang kamu tak punya otak.

                 Jika kamu lebih pintar dari pada dia,
                         dia akan jatuh air muka.
                        Jika dia yang lebih pintar,
                     dia bilang dia paling hebat.

                     Jika kamu tidak cinta padanya,
                     dia akan mencuba mendapatkanmu.
                         Jika kamu mencintainya,
                 dia akan mencuba untuk meninggalkanmu.

                     Jika kamu beritahu dia masalahmu,
                     dia bilang kamu menyusahkan.
             Jika tidak, dia bilang kamu tidak mempercayainya.

                        Jika kamu cerewet pada dia,
             kamu dibilang seperti seorang pengasuh baginya.
    Tapi jika dia yang cerewet ke kamu, itu kerana dia mengambil berat

                     Jika kamu langgar janji kamu,
                        kamu tidak bisa dipercayai.
                     Jika dia yang mungkiri janjinya,
                     dia melakukannya kerana terpaksa.

                Jika kamu merokok, kamu adalah gadis liar !
                     Tapi kalau dia yang merokok ,
                 dia adalah seorang gentleman, wuiihh..!

         Jika kamu menyakitinya, kamu dibilang perempuan kejam.
             Tapi jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu
     terlalu sensitif dan terlalu sulit untuk dibuat bahagia !!!!!


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 15:53


:roll: :roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-12-05 15:56


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 14:22


isk mana ada macam tu................. :-o :lol:

contohnya:

Jika kamu beritahu dia masalahmu,
dia bilang kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia bilang kamu tidak mempercayainya.


erm kalau saya nak tolong orang, saya takkan anggap itu menyusahkan... tapi kalau orang yang rapat takut nak minta tolong dengan saya, ada la juga rasa tak dipercayai...

lepas itu kalau saya memang tengah malas nak tolong orang :lol: memangla ada rasa susah sikit, tapi kalau orang tak nak minta tolong masa tu, bersyukurr... :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 17-12-05 14:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-05 19:03


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 21:40


memang susah..tapi ana tetap bersyukur dengan segala nikmat yang Allah kurniakan dan tetapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 21-12-05 21:47


bagus la kalau macam tu abang faryzan_islamic.............
walau apa pun yang tuhan telah jadikan kita, ianya pasti ada hikmah di sebaliknya.........
terima la seadanya..........
betul kan sahabat2 sekalian..........
nak kata susah jadi lelaki, jadi perempuan lagi susah
so,sebelum mengeluh akan sesuatu, fikir dulu bahawa ada orang lain yang lebih susah........
fikir2 kan lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

aina_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20996
Posting: 28
Dari: perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 21:49


Susah ke??ana sangka jadi lelaki ini senang..fitnah pun susah nak hinggap..lagipun senang nak kemana-mana, tak perlu ditemani..tapi bila terfikir balik..disebalik semua kesemua nikmat tu tergalas jutaan tanggungjawab yang akan dipersoalkan di akhirat kelak..bukan di dunia saja..adik perempuan, mak,kakak..semuanya bawah tanggungjawab insan bernama lelaki selagi dia masih hidup di dunia ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_sofeaProfil   Hantar PM kepada aina_sofea   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 21:50


kurang setuju la pula...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 22:07


Pada 21-12-05 21:50 , syahid_zul posting:

!!! QUOTE !!!

kurang setuju la pula...........


ana setuju pada syahid_zul sebab kaum wanitalah yang banyak bawa fitnah..ada dalil lagi


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

hana_88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12020
Posting: 81
Dari: KuKTeM..(UTEC)

Pahang  


posticon Posting pada: 21-12-05 22:09


hai abang........
adik tau abang ada pengalaman tapi tak semua perempuan macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hana_88Profil   Hantar PM kepada hana_88   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 22:39


Pada 21-12-05 22:09 , hana_88 posting:

!!! QUOTE !!!

hai abang........
adik tau abang ada pengalaman tapi tak semua perempuan macam tu


macam marah saja..memang betul kata adik, abang tak nafikannya tapi kebanyakannya..


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 22:45


sebagai seorang lelaki, memang telah dipertanggungjawabkan ke atas kita untuk menjadi pemimpin ke atas kaum wanita....... tanggungjawab ini hendaklah kita galas dengan sebaik mungkin karena arrijalu qawwamuuna 'alan nisaa'...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-12-05 22:57


tahu pun anda jadi lelaki ini susah...so untuk orang perempuan....muhasabahlah.

ringan kan sikit beban suami, ayah, abang and adik lelaki dengan menurut semua perintah Allah SWT....yang paling utama ialah tutup aurat dengan lengkap....janganlah pakai tudung aci lipat ke belakang, kain terbelah, skirt, seluar ketat, baju jarang sebab nanti dosa jugak terkene pada suami, ayah, abang, and adik lelaki anda.

yang dah bersuami....berilah sepenuh ketaatan kepada suami...jangan berlaku curang, jangan dedah aurat, jangan biarkan kecantikan diri dipandangan lelaki bukan mahram, jangan bertabarruj bila pergi kerje...selebihnya faham2 sendirilah ye.

conclusion nya....kasihanilah suami, ayah, abang, and adik lelaki anda semua. ;-)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 21-12-05 22:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-05 22:58


tak semua perempuan ada mentaliti macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 22-12-05 00:49


ada juga kebenarannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 00:55


alah, apa nak gaduh-gaduh?
lelaki perempuan, sama saja.
yang beza hanya iman dan taqwa.
ada sesiapa tak puas hati sebab
dilahirkan lelaki atau wanita? hmm??
ada lagi satu pilihan. jadi haiwan...


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 22-12-05 01:21


Pada 22-12-05 00:55 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

alah, apa nak gaduh-gaduh?
lelaki perempuan, sama saja.
yang beza hanya iman dan taqwa.
ada sesiapa tak puas hati sebab
dilahirkan lelaki atau wanita? hmm??
ada lagi satu pilihan. jadi haiwan...




ermm....ada lagi satu pilihan kan kuah durian...jadi buah2han, tumbuh2 han ke...gurau saja...:lol:

ps: jangan marah nanti kena jual...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

adanjb
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21313
Posting: 6
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-05 10:35


bagus seloka alqibtiaz tu,
seloka ke? .. apa-apa sajalah
tapi tak semua lelaki macam tu..
laki2 semua.. anggap seloka tu sebagai panduan
secara seloroh dan sindiran
mengingati sesama kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adanjbProfil   Hantar PM kepada adanjb   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-05 11:18


nasib baik saya tak begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-12-05 14:03


Seloka...sekadar suka-suka...dan siapa yang terasa ampun di pinta...

semua tak salah...Memang Allah telah jadikan manusia ni sentiasa tidak puas hati terhadap sesuatu wakalupun sedikit...tak percaya...tepuk dada tanyalah iman...

Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-12-05 01:00


"Jika kamu melayannya dengan baik,
dia fikir kamu jatuh cinta padanya.
Jika tidak, kamu akan dibilang sombong."


:-P :-di :lol: :-P :-di :lol:

perkara ni pun boleh jadi kat perempuan...
so???
lelaki jangan cari pasal dengan perempuan, perempuan jangan cari pasal dengan lelaki...

sama-sama tak boleh layan lebih2...

dok begitu??? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-05 01:16


Pada 22-12-05 01:21 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-05 00:55 , kuahdurian posting:

!!! QUOTE !!!

alah, apa nak gaduh-gaduh?
lelaki perempuan, sama saja.
yang beza hanya iman dan taqwa.
ada sesiapa tak puas hati sebab
dilahirkan lelaki atau wanita? hmm??
ada lagi satu pilihan. jadi haiwan...




ermm....ada lagi satu pilihan kan kuah durian...jadi buah2han, tumbuh2 han ke...gurau saja...:lol:

ps: jangan marah nanti kena jual...


hahaha, memang betul tu farishah. (jadi macam saya...)


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:02


assalamualikum:

tak baik rasanya kita nak komplen orang lelaki atau orang perempuan . semuanya sama disisi Allah . yang nak bezakan cuma amaln di dunia . semua lelaki ada kelemahannya dan semua perempuan ada kelemahannya . nobody perfect . ok . tak enak rasanya kita nak gaduh bab ni . secacat mana pun orang tu dia tetap makhluk Allah yang Allah menyatakan ciptaan-NYA yang terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-05 16:12


Pada 26-12-05 01:00 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

"Jika kamu melayannya dengan baik,
dia fikir kamu jatuh cinta padanya.
Jika tidak, kamu akan dibilang sombong."


:-P :-di :lol: :-P :-di :lol:

perkara ni pun boleh jadi kat perempuan...
so???
lelaki jangan cari pasal dengan perempuan, perempuan jangan cari pasal dengan lelaki...

sama-sama tak boleh layan lebih2...

dok begitu??? :-)


Ya, setuju-setuju..betul tu, laki dan perempuan sama-sama tak boleh lebih melayan, nanti sama-sama duk perasan. Oleh itu kalau suka betul-betul baru layan lebih, baru orang tak perasan sendiri. Peringatan buat kaum adam dan hawa supaya dijauhkan dari perasaan itu.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 27-12-05 16:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 16:17


Pada 21-12-05 22:39 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-12-05 22:09 , hana_88 posting:

!!! QUOTE !!!

hai abang........
adik tau abang ada pengalaman tapi tak semua perempuan macam tu


macam marah saja..memang betul kata adik, abang tak nafikannya tapi kebanyakannya..



farizan islamic....
ada juga lelaki yang hanya tahu sakitkan hati perempuan saja...
& suka mempermainkan perempuan...
jadi jangan hanya tuju kat perempuan saja yang salah ....
lelaki pun sama saja...



dambakan cinta sejati.... :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: astina pada 27-12-05 16:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 19:40


assalammualaikum...
kejadian penciptaan manusia bukan kah ianya sebaik2 kejadian jadi sepatutnya kita bersyukur...
walaupun kita lelaki atau perempuan apa yang Allah pikulkan atas bahu kita mengikut kemampuan kita sebagaimana firmanNya dalam surah baqarah..mafhumnya tidak saya bebankan kamu dengan beban yang kamu tidak sanggupi...
jadi sesuailah lelaki itu ketua bagi wanita...
jika kaum adam pandai mentarbiyah tulang rusuk yang bengkok ini sebaiknya itu satu kelebihan...
apapun andai kita penghuni bumi sama-sama paham tanggungjawab masalah takkan muncul...
lelaki ketua wanita sayap kiri mereka..
jadi jangan bersedih wahai kaum adam semua yang diciptakanNya ada hikmah tersendiri...hanya yang berfikir dan terus berfikir menghayati penciptaanNya pastikan temui keajaiban dan kasih sayang Allah ada disana...


mendamba cinta Illahi mengharap kasih sejati.
hanya Alllah cinta hakiki....

wa Allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 23:31


Betul kata naruto-san tu..Best betul jadi perempuan ni..Seumur hidup orang lelaki yang tanggung..Orang lelaki pulak seumur hidup tanggung orang perempuan..Memang patut pun isteri kena taat pada suaminya sebab tanggungjawap seorang suami sangat besar....So para isteri sekalian ringankan lah beban suami anda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 27-12-05 23:58


hmmmm laki ke perempuan.....sama saja jika benar-benar beriman..dan bertakwa...
Allah xpndang rupa paras...tapi iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-12-05 00:42


memang susah jadi lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-12-05 00:46


Pada 27-12-05 16:12 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-05 01:00 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

"Jika kamu melayannya dengan baik,
dia fikir kamu jatuh cinta padanya.
Jika tidak, kamu akan dibilang sombong."


:-P :-di :lol: :-P :-di :lol:

perkara ni pun boleh jadi kat perempuan...
so???
lelaki jangan cari pasal dengan perempuan, perempuan jangan cari pasal dengan lelaki...

sama-sama tak boleh layan lebih2...

dok begitu??? :-)


Ya, setuju-setuju..betul tu, laki dan perempuan sama-sama tak boleh lebih melayan, nanti sama-sama duk perasan. Oleh itu kalau suka betul-betul baru layan lebih, baru orang tak perasan sendiri. Peringatan buat kaum adam dan hawa supaya dijauhkan dari perasaan itu.



8-) :-di ;-) 8-) :-di ;-) 8-) :-di ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-12-05 00:48


Pada 27-12-05 16:17 , astina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-12-05 22:39 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-12-05 22:09 , hana_88 posting:

!!! QUOTE !!!

hai abang........
adik tau abang ada pengalaman tapi tak semua perempuan macam tu


macam marah saja..memang betul kata adik, abang tak nafikannya tapi kebanyakannya..



farizan islamic....
ada juga lelaki yang hanya tahu sakitkan hati perempuan saja...
& suka mempermainkan perempuan...
jadi jangan hanya tuju kat perempuan saja yang salah ....
lelaki pun sama saja...



dambakan cinta sejati.... :-) :-) :-)


ops!!! :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 02:39


Kalau jadi lelaki susah nak jadi wanita pun susah...habistu nak jadi apa??tak payah fikir susah2..jadilah hamba yang bertaqwa

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-05 10:41


Pada 29-12-05 02:39 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau jadi lelaki susah nak jadi wanita pun susah...habistu nak jadi apa??tak payah fikir susah2..jadilah hamba yang bertaqwa



setuju!!!!!....
just tambah sikit lagi...
jadilah khalifah Allah yang berjaya...


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

minaaaaa
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2005
Ahli No: 17586
Posting: 2

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-06 13:24


saya setuju sangat dengan alqib tiaz...
lelaki memang macam tu.. jika kita buat baik padanya, dia takkan pernah menghargainya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minaaaaaProfil   Hantar PM kepada minaaaaa   Quote dan BalasQuote

minaaaaa
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2005
Ahli No: 17586
Posting: 2

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-01-06 13:28


tapi lelaki akan kejar kalau perempuan menolak.. tapi akhirnya lari meninggalkan setelah perempuan menerima.. itu memang biasa sangat berlaku ... salah siapa????
[ Telah diedit oleh: minaaaaa pada 17-01-06 13:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For minaaaaaProfil   Hantar PM kepada minaaaaa   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 14:34


Pada 17-01-06 13:28 , minaaaaa posting:

!!! QUOTE !!!

tapi lelaki akan kejar kalau perempuan menolak.. tapi akhirnya lari meninggalkan setelah perempuan menerima.. itu memang biasa sangat berlaku ... salah siapa????


sapa kata???
kalau cinta itu cinta sejati ana tak tolak punya!
heheheh
:-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:02


rasa teru macam pernah reply posting ini tapi tak ada pula...hehehe...tumpang lalu saja...jangan gaduh2 erk


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:04


bila teru?
erm betul ke?!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:15


Syukur kepada-Nya kita dijadikan sebagai lelaki.
Bukannya susah nak jadi lelaki kerana kalau dah dilahirkan sebagai lelaki jadilah sebagai lelaki..Apa yang ptg jadilah hamba Allah yang taat


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:18


hangpa semua ni karut betui la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:19


dah ALLAH jdkan lelaki, tak kan nak jadi perempuan pulak!
itu dah menukar kehendak Tuhan tu!
dosa besar jwbnya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:46


lelaki atau perempuan sama saja susahnya masing2 ada tanggongjawap yang perlu di pikul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

taufiq111
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11035
Posting: 270
Dari: UKM

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 17:25


jadi seorang lelaki, tugas yang amat mencabar...

lelaki adalah pemimpin... tugas pemimpin akan berlarutan sampai ke akhirat...

Moga Allah permudahkan urusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For taufiq111Profil   Hantar PM kepada taufiq111   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 17:28


cabaran untuk semua ikhwan....hehehe...lalu lagi erk..jangan marah en Qayyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 18:38


tak la sesusah subjek accounting ana heheh (gurau saja)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 18-01-06 19:16


???????????//

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 14:23


susah ke..
tak tahu kerana
saya seorang wanita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 15:36


hurm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-01-06 18:22


Pada 17-01-06 14:34 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-01-06 13:28 , minaaaaa posting:

!!! QUOTE !!!

tapi lelaki akan kejar kalau perempuan menolak.. tapi akhirnya lari meninggalkan setelah perempuan menerima.. itu memang biasa sangat berlaku ... salah siapa????


sapa kata???
kalau cinta itu cinta sejati ana tak tolak punya!
heheheh
:-di :-di :-di



ha....

ni dia pengakuan tulus ikhlas Qayyum.... :-P

Qayyum, promote ke??? :-di :-P :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

kasihsuci
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22018
Posting: 10
Dari: Qelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 19:10


Assalamualaikum...
siapa pun kita.....jangan jadikan penyebab kepada kesusahan orag lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihsuciProfil   Hantar PM kepada kasihsuci   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 19:21


Pada 21-12-05 22:57 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

tahu pun anda jadi lelaki ini susah...so untuk orang perempuan....muhasabahlah.

ringan kan sikit beban suami, ayah, abang and adik lelaki dengan menurut semua perintah Allah SWT....yang paling utama ialah tutup aurat dengan lengkap....janganlah pakai tudung aci lipat ke belakang, kain terbelah, skirt, seluar ketat, baju jarang sebab nanti dosa jugak terkene pada suami, ayah, abang, and adik lelaki anda.

yang dah bersuami....berilah sepenuh ketaatan kepada suami...jangan berlaku curang, jangan dedah aurat, jangan biarkan kecantikan diri dipandangan lelaki bukan mahram, jangan bertabarruj bila pergi kerje...selebihnya faham2 sendirilah ye.

conclusion nya....kasihanilah suami, ayah, abang, and adik lelaki anda semua. ;-)


conclusion yang boleh diterima..
insyaAllah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 22:27


apa yang susah.... ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 22:02


Pada 21-12-05 22:07 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-12-05 21:50 , syahid_zul posting:

!!! QUOTE !!!

kurang setuju lah pula...........


ana setuju pada syahid_zul sebab kaum wanitalah yang banyak bawa fitnah..ada dalil lagi



pada ana tak semua perempuan tu banyak bawa fitnah..ada juga yang dalam pemeliharaan allah..maaf ye..ana tak setuju pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.229375 saat. Lajunya....