Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Peminat komputer mari sini... AMD atau INTEL...


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Peminat komputer mari sini... AMD atau INTEL...

Please Mendaftar To Post


Oleh Peminat komputer mari sini... AMD atau INTEL...

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 22:07


assalamualaikum...
ana percaya rata² dari sahabat nie mempunyai personel computer sendiri kan... processor mana yang antum minat... AMD atau INTEL...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 23:41


minat tu minat tapi tak tau sangat tentang komputer...AMD,INTEL..apebenda ni????

hehehehe,,jakun!!!

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 10:23


assalamualaikum...
AMD dan INTEL nie anatar 2 buah syarikat terkemuka dalam bidang pembuatan chipset terutamanya mikropemproses komputer... anatara keluaran mikropemproses INTEL spt Celeron, Pentium I, pentium II sampai laa yang terkini pentium 4 hp dan bakal dikeluarkan pentium 5 menggunakan nama presscot teknologi terkini INTEL adalah centrino yang digunakan untuk notebook. komponen cxentrino terdiri dari 3 yang utama iaitu chipset 855, ia adalah wireless tech dan menggunakan intel pentium m kalau tak silap. AMD merupakan pesaing utama INTEL anatara mikropemproses yang dikeluarkan utk menyaingi INTEL adalah AMD K62, AMD Duron, AMD Athlon, Palomino XP, Barton... dan teknologi terkini yang dikeluarkan untuk menyaingi INTEL Presscot ana pun tak ingat...

so apa lagi mane peginya peminat-peminat gergasi Mikropemproses nie...

ana sendiri peminat setia AMD...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 22:14


assalamualaikum.

apa yang saya tahu. AMD lebih baik dalam permainan komputer dan Intel pula lebih baik dalam program2 grafik dan multimedia. bagi saya, tak kisahla mana2, sbb saya gunakan komputer pun utk kegunaan biasa je.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 11:43


assalamualaikum...
lidah_penghunus kalau camtu baik pakai Intel jer... sebab INTEL nie 'robust' sikit berbanding AMD

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 25-07-03 16:29


INTEL..

tapi kan.. klu sokong acer boleh? keke..

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 15:05


Yang terbaik INTEL sebab die senang nak combine ngan hardware lain. kalau AMD kekadang ada conflict ngan hardware ngn software...
so lain kali belilah INTEL

PC fair nanti saper nak pg? jom skali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-03 22:31


ass

saya tak guna pc..saya guna macintosh g4,untuk 3D dan effects,saya guna CGI kat Lab..Pc saya adajuga,tapi heheheh,untuk main game,Macintosh takde games yg banyak mcm pc's.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

BuDaK_CyBeR_2003
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 884
Posting: 3
Dari: Melbourne,Australia

australia  


posticon Posting pada: 27-07-03 18:05


Assalamualaikum,

Ana lebih suka intel coz lagi cantik grafik dier..
lagipun ana ader komputer jenis 'intel pentium 4'

Wassalam by BuDaK_CyBeR_2003

Bye-Bye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BuDaK_CyBeR_2003Profil   Hantar PM kepada BuDaK_CyBeR_2003   Quote dan BalasQuote

Hunaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1548
Posting: 33
Dari: Penang

Kedah  


posticon Posting pada: 28-08-03 01:11


emmm...
bg saya la kan.. intel la lagi ok...
kalo amd ni byk songeh...
cepat panas laa...
komp saya ni dah hampir masuk wad dah...
amd la ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HunainaProfil   Hantar PM kepada Hunaina   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-03 15:58


hamba suka food processor...^_^x tapi hamba guna intel outside

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-03 17:36


ana pula lebih suka 'intel' kerana grafiknya lebih lawa

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-03 18:15


hmm...
setakat ni,kesimpulan yg ana dapat:AMD lebih power utk game ,tapi Intel lebih stabil utk semua

ana guna Intel Celeron. nak pakai P4 tak cukup budget

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-08-03 15:27


INTEL da best !!

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

gimmiescript
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3198
Posting: 205
Dari: Hokkaido

japan  


posticon Posting pada: 31-08-03 21:58


Bagi saya la... sama ada AMD atau pun Intel punya produk, sama ja.... masing2 ader kelebihan tersendiri... kalau kata amd tak bagus la, intel kureng la ... kenapa produk tu dipasarkan? yang penting... cara kita menguruskan komputer kita ...
saya selalu guna perkataan ni "Kalau Komputer lembab disebabkan tuan dia" .... gunakan lah komputer dengan baik ...

p/s: still guna celeron

-----------------
:: hankitae ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For gimmiescriptProfil   Hantar PM kepada gimmiescript   Pergi ke gimmiescript's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 23:00


camni...boleh ana menyelah...ana baca kengkawan nyer komen byk sentuh pasal gambar cantik dan gambar tak cantik.....gini sebenarnya,,,gambar atau graphic tu samada cantik atau tak cantik bukan disebabkan oleh intel ke atau AMD? ia sebenanrnya disebabkan oleh jenis GRAPHIC CARD yang digunakan....kalau graphics card dia power memanglaa gambar lawa...main games besar2 pun tak laa sangkut2....ana pernah tengok graphics card yang harga 1000 lebih....diperbuat daripada besi....uuhhh kalau company graphic oklaa nak beli tu...tapi kalau yang kita guna utk suka2 atau blajar kat rumah ni tak sesuai sangatlaa....buang duit jer....pakai yang standard dahlaa....geforce Mx440 pun dah kira power...harga pun lebih kurang RM 150 jer...berbalik pada INTEL dan AMD tadi...ana sebenarnya ada preview perbandingan antara 2 jenis microprosesor ni....ana cari kat site tomhardware......kiranya dia tunjuk kelebihan dan kekurangan masing2....kiranya best gaklaa tengok shot video tu....ana nak save kat ukhwah video tu...tapi tak tahu nak upload kat mana.....apa-apa hal pun penggunaan pc ni bergantung kepada ongkos nya dong......dari segi price AMD lebih murah berbanding Intel.......AMD cepat panas tau...hehe..jgn marah pengguna AMD.....oklaa assalamualaikum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

ujex
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3577
Posting: 29
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 17-09-03 10:54


assalamualaikum..

intel or amd... dua dua pon baguih.. takde kurang takde lebih... tapi.. intel nie jewish nyer syarikat.. ... so pada mereka yang simpati pada sedara kiter kat palestin tuh.. support laa amd.. berkorban sket... ini baru korban yang kecil...

and muslims are busy talking about jihad?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ujexProfil   Hantar PM kepada ujex   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 19:13


bergantung pada kewangan sebenarnya...kalau prosesor INTEL PENTIUM 4 harga prosesor dia tak silap sekitar RM 400 lebih lagi tapi AMD RM 200 dah boleh dapat daa...InTEL nyer prosesor mahal skit sebab dalam chipset dia ada teknologi cooler...kalau antum tak caya...masa komputer running cuba Antum buang dia nyer kipas....Ana confirmkan chipset dia tak terbakar.....tapi graphics dia jadi slow.....kalau AMD jgn lak antum cuba2 lak....keluar asap nyer....confirm...sebab dia bergantung pada kipas sepenuhnya....chipset tak der teknologi cooler....lagi byk kipas lagi ok.....cadangan saja....Ana berani cakap sebab ana dah pernah lihat preview keupayaan prosesor InNTEL dengan AMD ni...apa-apa hal pun setiap jenis ada kelebihan dan kekurangan masing-masing...kalau kekurangan ana pulak.....hehe....bajet 2004 kurang....terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 21:15


saya pilih AMD...sebab kelajuan dier 2 kali ganda daripada Intel...lagipon Intel mahal..AMD murah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10869 saat. Lajunya....