Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: wujudkah persahabatan antara lelaki dan perempuan??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» wujudkah persahabatan antara lelaki dan perempuan??

Please Mendaftar To Post


Oleh wujudkah persahabatan antara lelaki dan perempuan??

pearl_light86
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20647
Posting: 15
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-12-05 00:44


assalamualaikum...just nak memeriahkan lagi ruangan ni...nak tanya pendapat kawan2 semua tentang topik ni...wujud ke persahabatan antara lelaki dan perempuan...persahabatan tanpa perasaan cinta...sebab selalunya..bila lelaki dan perempuan berkawan baik..akan wujud perasaan yang tak best ni...iaitu 'cinta'... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For pearl_light86Profil   Hantar PM kepada pearl_light86   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 10:37


persahabatan tu wujud.....tapi apa yang ditakuti tu adalah pergaulan bebas...antara laki dan perempuan tu......dan juga perasaan cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-06 10:42


Wujud....
dengan syarat kedua-dua kena lah ikhlas...
berkawan sekadar kawan
macam mana pula hubungan antara adik angkat dan abang angkat..
agak2 wujud ke perhubungan tanpa sebarang rasa cinta????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:44


entah.poning palo den memiker knnya.lebih baik kat hndarkan lagi bagus....semoga Allah sntiasa mlndngi kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 12:56


ada... contohnya macam saya... tapi apa yang kerap kali... memang nanti ada perasaan cinta... just bagi clear bahawa kita ini berkawan... tu saja... macam kawan saya kat batu pahat lah... ramai kata pergi lah kawin dengan dia... yang kawan2 dia pun kata macam tu.. tapi kami tahu batas masing2... dan tiada sikit pun rasa cinta... just hormat menghormati dan sayang sebagai kawan... betul.. ini.. Kenapa? tak percaya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 13:07


kenapa tidak....
tak semestinya berkawan berbeza jantina mewujudkan cinta...
berkawan biar beribu, bercinta biar satu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 14:13


Assalmu'alaikum wbt....
Erm...ana ada pengalaman...
Ana mempunyai seorang sahabat...
Lelaki...
Kami berkawan baik...menjadi sahabat...
memang kami pernah bercinta, terpisah kerana termakan fitnah orang pada ana....
dia jauhkan diri dr ana...dia menyakiti hati ana....
Ana tetapi mengejarnye kerana ana tak suka timbul permusuhan antara kami.... akhirnya dia akur...hakikat sebenr...dia masih menyayangi ana...
Kini dia dah berteman.... Namun ana bersamanye tetapi bersahabat baik....dia selalu ty ana hal2 agama yang diluar pengetahuannya.... Ana terus membantu...Jauh disudut hati ana, ana masih menyayanginye wlp telah 3 tahun kami berpisah. Namun hanya berserah pada Allah...yang akan menentu segalanya. cuma, andai dei buakan milik ana, ana tetapi sahabatnye.... sehingga ana menjadi milik sebenar seorang suami yang akan ana taati. Namun persahabatan yang terjalin, hanya berlandaskan doa seorang sahabat yang tetap akan menyayangi sahabatnya sehingga hembusan nafas terakhir.
WaAllahualam ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 16:08


salamualaik...

pada pendapat ana, memang wujud persahabatan antara lelaki dan peempuan....
banyak contoh boleh diberikan..misalnya :

hubungan antara sepupu lelaki dan perempuan,
hubungan antara naqib dan naqibah (khusus untuk usrah gabungan L&P)
hubungan antara ketua kelas (selalunya lelaki) dan penolong k/kelas (biasanya perempuan)
hubungan antara pemimpin lelaki dan perempuan...

bukankah semuanya ini terletak pada satu hubungan yakni persahabatn antara lelaki dan perempuan....
termasuklah mereka yang menjadi kaum keluarga kita juga...

yang paling penting, sejauh mana kejujuran sesama sahabat tersebut dan keimanan kita terhadap Allah...

Kenapa ana katakan demikian..?
kerana kalau masing2 sentiasa jujur menerangkan tiada ikatan/ rasa cinta melebihi sahabat, maka tidak timbul salah sangka atau bibit cinta...
samalah juga jka kuat iman dan taqwa padaNya, nescaya kita akan lebih berwaspada dalam persahabatan dengan lelaki ajnabi dan berusaha menjauhi maksiat dan cinta terhadap mereka yang tidak sepatutnya dicintai melebihi cinta pada yang Hakiki, Al-Kholiq...

wallahua'lam...
:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-02-06 16:10


Bersahabat..kerana Allah...
Bercinta....kerana Allah....
Bertemu dan berpisah....juga kerana Allah S.W.T....

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-06 16:44


mungkin akan wujud..
dan mungkin tak akan wujud..
dpend atas masing3 care nak handlenye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahusna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23069
Posting: 62
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 28-02-06 17:22


Pada 28-02-06 10:42 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!


macam mana pula hubungan antara adik angkat dan abang angkat..
agak2 wujud ke perhubungan tanpa sebarang rasa cinta????????


Hmm..abang angkat dan adik angkat tu boleh kalau sama jantina..itulah yang ustaz ana cakap pada ana sebab ia salah satu perbuatan yang menghampiri zina..kita ni manusia biasa..tak normal kalau berkawan, tapi tak pernah terdetik rasa cinta..kalau benda tu perlu, contohnya dalam pelajaran, perlu kuat mengawalnya agar tak terjerumus dalam zina..Wallahua'lam..


-----------------
Kekayaan pada lapangnya hati..
Rupawan pada indahnya budi..
Bangsawan pada kerendahan diri..
yang sering sujud di telapak Ilahi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahusnaProfil   Hantar PM kepada aisyahusna   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 17:52


:roll: wujud tu wujud....tapi mestilah dengan saluran yang sah....... ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ROSZDI
Warga Rasmi
Menyertai: 30.11.2005
Ahli No: 20575
Posting: 8

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 18:16


wahhh...pedih juga fikir pasal ni. memang wujud persahabatan antara lelaki dan perempuan walaupun di kira best friend. yang pedihnya apabila best friend dah jatuh cinta tapi kena reject and stay as kawan. tu yang buat tak tidur malam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ROSZDIProfil   Hantar PM kepada ROSZDI   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-06 10:47


Nak kawan antara lelaki dan perempuan boleh....
Tapi jangan selalu sangat ber'contact'...
takut timbul perasaan lain pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 11:38


Assalamualaikum....
berkawan antara lelaki dengan perempuan tu tak salah tapi ada batas nya.kita mesti ingat status kita hanya lah sahabat saja. kalau dengan persahabatan kita terjalin hubungan cinta tu adalah kuasa dr allah. kalau itu dah jodoh dia. jodoh pertemuan dtentukan Allah...
waallahu"alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-06 11:41


Betul tu jodoh pertemuan di tangan Tuhan
Kadang tu jodoh dengan orang tak disangka-sangka..
Tapi bahagia jugak kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 11-03-06 00:27


kawan2 biasa ok agaknya jangan la rapat2 sangat nanti kawan pun jadi macam couple pula....ermmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 11-03-06 01:07


hmm..platonic relationship la kan? mungkin boleh build such friendship (in fact, susah nak menghindarkan pun sekarang..kat mana-mana pun biasanya memerlukan komunikasi L-F yang boleh membawa kepada persahabatan) tapi susah nak maintainkan tanpa perasaan 'cinta', 'suka' etc.. esp bila dua-dua berstatus single-mingle..huhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-03-06 08:47


persahabatan itu bebas....

soal cinta adalah kehendak masing2...

kawan tetap kawan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 12:00


persahabatan antara lelaki dan perempuan itu wujud, sekiranya masing2 menjelaskan hubungan tu tak lebih dari seorang sahabat. yang penting sama 2 ikhlas dan saling membantu, nasihat menasihati dan membawa kita ke jalan yang betul...


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 16:48


assalamualaikum

persahabatan antara lelaki dan perempuan adalah satu lumrah..normal lah manusia nak berkawan dengan insan yang berbeza jantina..tapi apa yang penting sikap kedua2 belah pihak..kedua-dua mesti ikhlas dalam berkawan...

wassalam :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-03-06 16:53


Pada 11-03-06 00:27 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan2 biasa ok agaknya jangan la rapat2 sangat nanti kawan pun jadi macam couple pula....ermmm


emm betul...batasnya perlu ada, pada ana lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 11-03-06 20:18


Assalamua'laikum

kalau nak jawapan wujud ke tak, memanglah wujud sebab ana ada sahabat berlainan jantina.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

auzman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6097
Posting: 47

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 16:42


assalamualikum...
bagi ana la...
elok jauhi pergaulan antara lelaki dan wanita...
pendapat peribadi ana tentang takrif sahabat dan kawan...
sahabat akan gembira dan menangis bersama2...
tetapi kebiasaannya kawan hanya akan gembira sahaja...
oleh itu...
memang susah la nak kata bersahabat dengan wanita...
fitnah akan tetap timbul....
jadi seelok2nye elakkan dr wanita...
kecuali dalam 4 perkara yang diperbolehkan:

1) semasa belajar
2)semasa berubat
3)semasa menjadi saksi untuk perbicaraan
4)........ana tak ingat dah...

tapi memang apabila berkawan dengan wanita akan terdetik di dalam hati mereka yang rosak untuk rapat dan rapat....
akhirnya terjadilah perkara yang dimurkaiNya...
kesimpulannya berhati2 lah apabila kita berkawan dengan orang bukan sejenis..
segala salah silap sila perbetulkan...
wallua'lam..
wasslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For auzmanProfil   Hantar PM kepada auzman   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:01


saya ada kawan baik,tapi masalahnya dia tu lelaki..gembira bersama sedih pun bersama...kiranya rapatlah.tapi,perhubungan persahabatan lelaki dan wanita ni takkan kekal..akan berakhir bila masing2 dah kawin..
tapi akan kekal kalau kedua-duanya tu kawin...hhehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:03


Pada 11-03-06 08:47 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

persahabatan itu bebas....

soal cinta adalah kehendak masing2...

kawan tetap kawan....


saya sokong 99.9999%...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:26


bagi saya persahabatan antara lelaki dan perempuan tu wujud. sebab?? saya sendiri pun ada sahabat baik lelaki. kami berkawan sejak di sekolah menengah dan sampai sekarang kami belajar di tempat yang sama. pasal cinta.... rasa nya tak pernah wujud perasaan tu. dan kami sentiasa menjaga batasan kami. dia menghormati saya sebagai perempuan. tapi kat u ni banyak kabar angin yang menyatakan kami bercinta. untuk hindarkan kabar angin kami diam kan saja la. yang penting kami tahu sejauh mana hubungan kami :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:27


susag lah kalau kita ada kawan yang opposite sex ni rapat sangat...last2 tak tau nak tafsirkan hubungan tu camaner.....

p/s: naluri setiap insan..halakn pada jalan yang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:34


hehehe...kalau niat kita nak berkawan tak kisah..berkawan atas niat berkawan mungkin dia rakan sekelas atau rakan sekerja.kes parah lah kalau kita kawan dengan berlainan jantina lepas itu timbul rasa cinta pulak..kalau yang dah berumahtangga tak boleh lah berkawan dengan orang yang berlainan jantina,takut2 jatuh cinta...fikir sendiri la bebb... :-di


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mazween
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.10.2005
Ahli No: 20003
Posting: 21
Dari: melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 17:42



    


  Member Information For mazweenProfil   Hantar PM kepada mazween   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-03-06 17:45


betulkan niat dalam setiap perkara dan tindakan....kalau hubungan yang boleh membawakan kepada fitnah..setahu saya la...dah jatuh perkara haram...betul ke tak?
ada sesiapa boleh betulkan statement ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

wardatul_syauki
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22780
Posting: 18
Dari: tronoh

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:23


salam...bagi ana, ana berpegang pada 4 sebab ini kalau nak berurusan dengan insan yang berlainan jantina; perniagaan, belajar, perubatan & pada waktu darurat...i.A kalau kita berpegang pada 4 perkara ini ana rasa persahabatan yang wujud tu takkan disulami dengan perkara2 yang tidak kita ingini....wallahu a'lam..kalau slh tolong btulkn statement ana ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_syaukiProfil   Hantar PM kepada wardatul_syauki   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-06 18:56


memang wujud.contohnya ana sekarang masih lagi berkawan baik dengan kawan ana ni tanpa ada perasaan cinta.alhamdullilah dia mampu menasihati ana apabila ana ada sebarang masalah.kami ni saling ingat mengingati antara satu sama lain.semoga Allah memberkati iktan ukhwah ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-06 19:00


mesti la wujud, coursemate mesti ada lelaki, kawan sekerja mesti ada lelaki ,kawan sekelas dan lain2...yang penting pandai jaga diri dan maruah

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 24-03-06 20:32


bagi saya la.kalau pndai jaga diri,insyallah pshabatan antara laki dan perempuan tu tak mnimbulkan kraguan..pkara bgntng pada kdua2 sahabat tu.saya ada kawan yang krang bminat bkwan dengan perempuan..janji laki dan perempuan tu tak mgatal,ngade2,tak lbih2,bsahabt pun ada sebab apa salah nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.229613 saat. Lajunya....