Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: sapa tahu try la....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» sapa tahu try la....

Please Mendaftar To Post


Oleh sapa tahu try la....

zaidatul_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20406
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-05 09:52


saya ada teka-teki untuk semua sahabat kat sini....

tolong jawab....

dalam banyak-banyak binatang..

1) Binatang apa yang paling gagah...
2) Binatang apa yang paling kedekut...
3) Binatang apa yang paling bodoh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidatul_hidayahProfil   Hantar PM kepada zaidatul_hidayah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-11-05 12:49


Assalamualaikum..

Susahnya. Tak dapat nak fikir la...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

kalimahsuci
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2005
Ahli No: 20495
Posting: 38
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-05 15:44


Pada 29-11-05 09:52 , zaidatul_hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada teka-teki untuk semua sahabat kat sini....

tolong jawab....

dalam banyak-banyak binatang..

1) Binatang apa yang paling gagah...
2) Binatang apa yang paling kedekut...
3) Binatang apa yang paling bodoh....


biar saya cuba jawab....
1) :-?
2)kuda
3) :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kalimahsuciProfil   Hantar PM kepada kalimahsuci   Quote dan BalasQuote

suklia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14740
Posting: 28
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 17:55


nak tanya sejenis saja ke binatang yang mempunyai sifat ketiga-tiga tu @binatang lain-lain...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukliaProfil   Hantar PM kepada suklia   Quote dan BalasQuote

zaidatul_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20406
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-05 08:52


terima kasih kepada yang mencuba.....

tahniah kepada kalimah suci......

binatang lain2.....

cuba lagi...jangan putus asa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidatul_hidayahProfil   Hantar PM kepada zaidatul_hidayah   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-05 11:35


cuba deh....

1)gajah
2)monyet
3)keldai

hehe...tak taula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-12-05 18:37


erm susah juga tu...tak taula...boleh bagi jawapan tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 10:24


.......tak taula nak jawab apa.....yang tu belum terjawab...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-06 11:44


Pada 29-11-05 09:52 , zaidatul_hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada teka-teki untuk semua sahabat kat sini....

tolong jawab....

dalam banyak-banyak binatang..

1) Binatang apa yang paling gagah...
2) Binatang apa yang paling kedekut...
3) Binatang apa yang paling bodoh....




erm.try la..........
1.gajah
2.tupai
3.tikus.


hahahahah tak tau la.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 23-03-06 07:38


saja try.....
1)semut
2)kuda
3)keldai

confirm betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-06 07:57


Pada 23-03-06 07:38 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

saja try.....
1)semut
2)kuda
3)keldai

confirm betul



setuju2.pinjam jawapan boleh... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 08:06


1)semut
2)kuda
3)keldai

betul kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 03:26


(a) semut
(b) tony blair
(c) george w. bush

(b) dan (c) merupakan binatang yang halal disembelih oleh umat Islam kerana tidak memberikan apa-apa manfaat kepada bumi... bodoh dan kedekut sekali... malah mereka ni lebih lemah dari seekor semut pun...

wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

hani_ungu
Warga Rasmi
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23163
Posting: 20
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-06 22:04


a- dinasour
b- kuda
c- keldai??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_unguProfil   Hantar PM kepada hani_ungu   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 22:19


Pada 30-11-05 08:52 , zaidatul_hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih kepada yang mencuba.....

tahniah kepada kalimah suci......

binatang lain2.....

cuba lagi...jangan putus asa...


Kenapa kude paling kedekut :-? :-?

1. singa betina
3. lembu

agknye la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

aReLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17987
Posting: 14
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 24-03-06 22:55


kuda paling kedekut sebab tiap kali kuda jalan or lari,mesti bunyi macam kedekut,kedekut,kedekut.betul tak???huhu

tapi yang laen tu saya pun tak tau la.tak ada kly lagi ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aReLaNProfil   Hantar PM kepada aReLaN   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-03-06 00:25


gajah
semut
udang

betul tak teka saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:16


Zaidatul_hidayah....mana jawapannya? Lamo bona dah eden menuggunye.Ada jawapan ke tak ni :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-06 03:45


Pada 23-03-06 07:57 , wanie85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-06 07:38 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!

saja try.....
1)semut
2)kuda
3)keldai

confirm betul



setuju2.pinjam jawapan boleh... :-)


nak pnjm juga.. ;-) :-di

boleh ek.. :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

dauskupang
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23556
Posting: 44
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-06 05:46


uishhh....betul ke teka-teki ini...??macam tak ada jawapan saja...yang tanya teka-teki pun dah menghilang entah kemana...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dauskupangProfil   Hantar PM kepada dauskupang   Pergi ke dauskupang's Website   Quote dan BalasQuote

hanggukkau
WARGA SETIA
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23501
Posting: 454
Dari: egypt

afghanistan  


posticon Posting pada: 04-04-06 04:40


Pada 29-11-05 09:52 , zaidatul_hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada teka-teki untuk semua sahabat kat sini....

tolong jawab....

dalam banyak-banyak binatang..

1) Binatang apa yang paling gagah...
2) Binatang apa yang paling kedekut...
3) Binatang apa yang paling bodoh....


binatang yang bernama si gagah :lol:

binatang memang kedekut :lol:

binatang semuanya bodoh sebab tak pernah pergi sekolah :lol:


-----------------
HIDUP MULIA MATI SYAHID....LALALALALA
Image hosting by Photobuck<br /><br /><br />
<div align= Bookmark and Share

    


  Member Information For hanggukkauProfil   Hantar PM kepada hanggukkau   Pergi ke hanggukkau's Website   Quote dan BalasQuote

syababfatayat
Warga Rasmi
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23725
Posting: 14
Dari: terenganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-06 16:55


1)gajah

2)beruang

3)keldai

betul tak???tembak saja...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For syababfatayatProfil   Hantar PM kepada syababfatayat   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23601
Posting: 19
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-06 10:12


Pada 29-11-05 09:52 , zaidatul_hidayah posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada teka-teki untuk semua sahabat kat sini....

tolong jawab....

dalam banyak-banyak binatang..

1) Binatang apa yang paling gagah...
2) Binatang apa yang paling kedekut...
3) Binatang apa yang paling bodoh....

1)gajah
2)kuda
3)buaya

try saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_keluargaProfil   Hantar PM kepada permata_keluarga   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:38


Tuan teka teki mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

zaidatul_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20406
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-11-06 15:44


Tuan teka teki ada lagi....

minta maaf semua kerana lm menghilang....xsempat....

10Q kepada semua yang mencuba...

banyak-banyak jawapan 1 saja yang betul...

binatang paling kedekut = kuda...
yang lain semuanya salah...

cuba lagi ye....
selamat mencuba.... :-) :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidatul_hidayahProfil   Hantar PM kepada zaidatul_hidayah   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-06 16:01


a. dinasaor
b. kuda
c. keldai

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 16-11-06 17:09


c. kelkatu...
yang lain tak tau ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-06 17:14


apa ek....entah lah tak tahu nak jawab..hehehe complicated soalan ini...hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 00:26


hehehe macam-macam ada,,syoknya gelakkan macam-macam jawapan ini,,hilang tension,,ana pun nak try

1)singa
2)kuda
3)keldai

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-11-06 21:04


tak tau binatang apa tapi yang pasti semua binatang ni ada kat bumi kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144189 saat. Lajunya....