Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 19 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: ::siapa PERNAH BERGADUH SAMPAI BERTUMBUK::


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ::siapa PERNAH BERGADUH SAMPAI BERTUMBUK::

Please Mendaftar To Post


Oleh ::siapa PERNAH BERGADUH SAMPAI BERTUMBUK::

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-11-05 08:30


Hhhhmmmmmm.....

Nak tanya sikit... sapa pernah bergaduh sampai bertumbuk....??

Dulu, masa kecik2 dulu pernah la juga bertumbuk dengan kawan... Tu cerita lama la....Hmmmm.....
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-05 09:01


hmm, soalan apa ni ek...kang kalau cakap kang, terkezut lah pulak.... pada tahun 2003, saya pernah bergaduh dengan seorang teman kolej... mungkin kerana terlalu marah, saya belasah dia sampai dia pengsan... terus hantar hospital... saya debik dia guna helmet... hampir jadi kes polis.... lastly, pihak kolej panggil family both party and bincang and lastly, saya pun nak-tak-nak, minta maaf jugak lah dari mamat tu..even dia yang salah....kalau ikut rasa ego. saya tak nak minta maaf, tapi nanti, kerana ego tu juga saya 'makan diri'..so, tak poelah, minta maaf saja lah....Tapi, sebelum2 tu, adalah jugak bergaduh dengan orang lain... setakat bertumbuk ni, mungkin lah dah beberapa kali... TAPI..itu dulu, sekarang ni rasanya dah boleh kawal rasa marah ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 29-11-05 11:16


pernah juga dulu...dah dia ajak, kita pun takkan nak cakap tak nak pula...nanti orang cakap kita ni pengecut pula...nampak saja berani mamat tu, tapi sekali kena penumbuk saya, tak terbangun dia..padan muker ...hahahahaha....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

rul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17312
Posting: 55
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 29-11-05 11:21


....macam ini punya solan pun ada... hahahahahaha..
...jangan marah... :di

->klik sini..........
/

Bookmark and Share

  


  Member Information For rulProfil   Hantar PM kepada rul   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 11:35


selalunye anda ni bargadoh & bertumbuk psal apa ye... nak taulah

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 11:37


masa kecik2 dulu adalah...lepas itu kena pgil dengan ustaz...apelagi kena rotan lah...ahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

pendekar_hijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8192
Posting: 23
Dari: kedah

brazil   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 11:41


ish!!!!! awat jadi macam tuuu.....xpenah lagi laaa tapi biar selesai dengan elok2......dalam islam kan ada2 cara2nyer.....islam yang syumul.....membangun bersama islam!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For pendekar_hijauProfil   Hantar PM kepada pendekar_hijau   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 12:59


dulu adala masa kecik2 dulu!
sampai orang tak berani pkul sebab jika mereka pkul saya mereka yang sakit sebab saya kuat minum susu,so tulang pun jadi kuat!hehehe....
dulu buas sikit tapi sekarang dah ok!
Almaklumla masih jahil lagi!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-11-05 13:20


wah! ganas2 juga anda ini ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 13:33


itu zaman jahilliah dulu!hehehe..
sekarang dah ok,
boleh jadi pelindung untuk semua!Insya'Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-11-05 14:06


Pada 29-11-05 09:01 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

hmm, soalan apa ni ek...kang kalau cakap kang, terkezut lah pulak.... pada tahun 2003, saya pernah bergaduh dengan seorang teman kolej... mungkin kerana terlalu marah, saya belasah dia sampai dia pengsan... terus hantar hospital... saya debik dia guna helmet... hampir jadi kes polis.... lastly, pihak kolej panggil family both party and bincang and lastly, saya pun nak-tak-nak, minta maaf jugak lah dari mamat tu..even dia yang salah....kalau ikut rasa ego. saya tak nak minta maaf, tapi nanti, kerana ego tu juga saya 'makan diri'..so, tak poelah, minta maaf saja lah....Tapi, sebelum2 tu, adalah jugak bergaduh dengan orang lain... setakat bertumbuk ni, mungkin lah dah beberapa kali... TAPI..itu dulu, sekarang ni rasanya dah boleh kawal rasa marah ni...


Alhamdulillah... bagus lah kalau dah boleh kawal diri.....
Ana dulu pun suka juga marah2 orang...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-05 15:38


Ana pernah bergaduh sampai berselerak rambut..ala perempuan memang bergaduh stail begitu kan...

tapi tak dengan sesiapa...tapi dengan akak kesayangan saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 15:44


Pada 29-11-05 15:38 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pernah bergaduh sampai berselerak rambut..ala perempuan memang bergaduh stail begitu kan...

tapi tak dengan sesiapa...tapi dengan akak kesayangan saja...



berselerak rambut?!?!

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 17:16


gaduh pakai rambut palsu ke?hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 17:17


pernah juga dulu-dulu di kala zaman kanak-kanak ribena..
sampai bengkak kepala bertumbuk..huhu.

bila diingat, memang ganah campur lawak..heheh..
sekarang nak bertumbuk pun fikir 12 kali..
kang terbagi aura kasi naya saja anak orang..kui3

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 20:34


Assalamualaikum,

ana nak berkongsi pengalaman ana bertumbuk dengan abang ana....tapi ana harap anda semua jangan salah faham...ana bertumbuk dengan abang ana bukanlah kerana ana bergaduh dengannya.....

tak lama dulu doktor mengesahkan ana ada menghidap satu penyakit (tak perlulah ana nyatakan kat sini atas sebab2 tertentu)....siapa tak sedih dengan berita tu...kebetulan waktu tu ana tertekan dengan exam (PMR)...lepas itu dapat tau yang ana ni sakit pula...bertambah la tekanan ana ni.....abang ana tau ana ni kalau tertekan ana tak reti nak luah...so atu hari ini dia bagitahu ana satu cadangan...dia kata kalau ana tak dapat nak tahan sakit ana boleh tumbuk @ pukul dia....ana mula2 tak sanggup juga tapi ila ana tak tahan sakit sangat ana pun tak sedar ana tertumbuk abang ana....

sekarang ni Alhamdulillah ana dah sakit lagi dah...thanks to my bro...kl tak tentu ana tanggung sakit ana ni sengsorg.....

wallahu'alam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 20:38


nak gaduh dengan orang tak perlu sampai bertumbuk....tak perlu menyentuh tapi sakitnya lebih parah.....dari kena tikam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-05 22:08


gaduh 2 banyak kali..tapi tak ada la sampai bertumbuk..sekadar perang mulut juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-05 01:33


Pada 29-11-05 20:34 , afizam posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

dia kata kalau ana tak dapat nak tahan sakit ana boleh tumbuk @ pukul dia....


wahh... sangat lah sayangnya abang afizam pada afizam..

apa pun, bagus lah dah sembuh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 01-12-05 08:16


Pada 29-11-05 17:16 , nurman posting:

!!! QUOTE !!!

gaduh pakai rambut palsu ke?hehehe



Ehhh... Ye ke.....?????


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-05 13:28


buang yang keruh ambil yang jernih..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 16:31


gaduh masa kecik2 dulu..adalah dengan adik...
tapi sekarang bukan main rapat lagi dengan dia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 17:57


alhamdulillah....tak pernah lagi bergaduh sampai bertumbuk..tapi ada tertumbuk seseorang secara tak sengaja..kawan saya tu terus pengsan!! huhu...benda pula jadi kat sekolah...cg nampak terus marah....huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 18:04


:-) assalamualaikum....

Pernah gaduh tapi takla sampai bertumbuk tampar jee...hehehe..masa darjah 3,cikgu lantik saya jadi ketua darjah,ada seorang budak lelaki ni tak dengar cakap,malah ejek2 apa yang saya cakap,sekali dah geram...bagi penampar...terus nangis...masa tu kita ni ala-ala lelaki sikit....cerita lama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 18:18


laaaa.... alexander ni girl ke? saya ingatkan lelaki... minta maf ye awak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-05 15:14


selalu boxing dengan adik! :lol: :lol:


main2 saja...


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 05-12-05 07:52


Pada 03-12-05 15:14 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

selalu boxing dengan adik! :lol: :lol:


main2 saja...



kadang-kadang permainan jadi pertarungan tau..... heheheheeeee....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 09:08


saya pernah gaduh....tapi saya pernah menghadapi tekanan perasaan.saya pernah tumbuk dinding sampai pecah tangan,saya pernah kelar tangan saya sendiri...hantuk kepala....saya pernah rasa nak bunuh diri....saya tak pernah mencerita msalah saya degan sesiape....walaupun dengan kawan rapat ataupun mak ayah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 10:50


pernah juga. memukul dan dipukul. :di :di

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 11:49


Pada 05-12-05 09:08 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah gaduh....tapi saya pernah menghadapi tekanan perasaan.saya pernah tumbuk dinding sampai pecah tangan,saya pernah kelar tangan saya sendiri...hantuk kepala....saya pernah rasa nak bunuh diri....saya tak pernah mencerita msalah saya degan sesiape....walaupun dengan kawan rapat ataupun mak ayah....


mmm....bawa2 bersabar ye...
jangan cederakan diri sendiri..
tubuh badan kita ni hak Allah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 12:42


assalamualaikum..
ana pun pernah gaduh..sampai bertumbuk2...dengan lelaki pulak tu..hehe..tapi jangan salah sangka,zaman bebudak la..kecik2 dulu...kalau diingat balik..lucu jugak..
harap2...diri kita semua sentiasa dilimpahi sifat sabar..agar segalay dapat diselesaikan pada jalan yang sebaiknya...tak elok gaduh2 ni...jaga kesopanan kita sebagai hambaNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-12-05 15:44


hehe...amboi2 en nazri boleh tahan topic dia...saya pun nak menyelit juga laa...gado sampai tumbuk masa kecik2 la...gaduh main2 saja wrestling dengan adik2 ahakz...tapi saya la selalu menang tulang kuat kuat minum susu huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-12-05 18:09


ermm..pernah juga..semuanye bermula dengan lwn mulut sampai saling cekik leher nag nbertumbok last2 berbaik semula sampaikan sekarang jadi best friend

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 09:02


akhwat kat ukhwah boleh intai-intai la, saya yang bergaduh bertumbuk tu jangan buat suami ...bahaya tu..nanti kena tumbuk pula

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 28-12-05 12:33


Pada 09-12-05 15:44 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

hehe...amboi2 en nazri boleh tahan topic dia...saya pun nak menyelit juga laa...gado sampai tumbuk masa kecik2 la...gaduh main2 saja wrestling dengan adik2 ahakz...tapi saya la selalu menang tulang kuat kuat minum susu huhuhu



hmmmm....ganasnya....bahaya kawan dengan hikmah ini....
nanti balik kukum, jangan la tumbuk saya pula...
eee...takuutnyer.................. :-(


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:49


hehe dah besar tak lah main gaduh bertumbuk :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 10:56


ana pernah bergaduh dengan seorang ahli kumpulan. PUNK! dia menampar ana tapi nasib baik ana sempat ,elarikan diri! bermulanya kisah ketika ana jadi ketua darjah masa sek. men. 1999 (form 3)...kawan ana ni ponteng kelas dan dia juga ahli PUNK di kampung ana! selepas tu dia kena amaran dan kena rotan! apalagi dia report kat ketua dia suruh belasah ana!

ptg tu dia bawa dalam 10 orang kawan-kawan dia belasah ana seorang! berbaloikah?? erm sikit punya tggi ketua dia yang nak belasah ana itu! ketua dia tu memang jahat betul sampai bertindik kat muka... fuhh!!! sekejap saja mereka dendam dengan ana! lepas tak lagi sejak ana pindah rumah (bukan sebab tu ana pindah!)...

ps : jadi amanah walaupun dikelilingi penghasut syaitan ni!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 11:05


Pada 29-12-05 10:56 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!



ptg tu dia bawa dalam 10 orang kawan-kawan dia belasah ana seorang! berbaloikah?? erm sikit punya tggi ketua dia yang nak belasah ana itu! ketua dia tu memang jahat betul sampai bertindik kat muka...

lepas itu kena belasah teruk ke...apa jadi pastuh...ish2..dahsyat... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 11:07


boss saya cakap bertumbuk itu lelaki ii..menangis itu wanitaa...boleh pakai ke tuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 11:07


ana kena tampar saja lepas tu ana tepis tangan dia an ana lari! ana lari masuk rumah kawan ana, dia tak berani nak masuk sebab memang dia yang salah! erm sekarang entah mana mereka pergi! alhamdulillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 11:13


Pada 29-12-05 11:07 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

boss saya cakap bertumbuk itu lelaki ii..menangis itu wanitaa...boleh pakai ke tuu
owh..yeker...tak tahulah pula...tapi saya selalu belasah adik lelaki saya....kaw2 punya belasah..hehe... :lol:sebab dia kecik lagi...kalau dah besar...saya pun takut...huhu.. :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 02-02-06 13:36


Pada 29-12-05 11:13 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-05 11:07 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

boss saya cakap bertumbuk itu lelaki ii..menangis itu wanitaa...boleh pakai ke tuu
owh..yeker...tak tahulah pula...tapi saya selalu belasah adik lelaki saya....kaw2 punya belasah..hehe... :lol:sebab dia kecik lagi...kalau dah besar...saya pun takut...huhu.. :lol:


Huhuhuhuhu...ganasnyer amira_aqilah.........


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:46


tak ada gunya kita bergaduh pada kawan-kawan, keluarga atau sapa saja kan?
erm pikir2 lah ye!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:52


Pada 02-02-06 13:36 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-05 11:13 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-12-05 11:07 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

boss saya cakap bertumbuk itu lelaki ii..menangis itu wanitaa...boleh pakai ke tuu
owh..yeker...tak tahulah pula...tapi saya selalu belasah adik lelaki saya....kaw2 punya belasah..hehe... :lol:sebab dia kecik lagi...kalau dah besar...saya pun takut...huhu.. :lol:


Huhuhuhuhu...ganasnyer amira_aqilah.........



yaaaaarrrrgghhhh!!!!!!!!! ganas!!!!! jangan tak gannassss!!!!!!!!!

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 15:11


tak ada pengalaman dalam bab ni la...:-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-02-06 09:46


masa umur 9 tahun indra pernah bergaduh, tak la sampai bertumbuk ganas-ganas. pernah satu ketika, seorang budak perempuan (tomboy, sekarang ustazah) hentak belakang kepala indra dengan siku. tak semena-mena. indra pun tak faham Kenapa. lagipun, orang suka buat indra macam tu, sebab indra dulu tak reti nak melawan. mula2 indra menangis, lepas itu tak tau dari mana datangnya kekuatan, indra belasah budak perempuan tu dengan kasut sekolah. indra bantai sekuat hati, masa tu dah lupa rasa takut, malu dengan kasihan. serabai budak tu indra kerjakan. tak cukup dengan kasut, indra tendang,pijak-pijak lagi budak perempuan tu. sekarang bila terfikir kasihan jugak... moralnya, jangan main2kan orang yang tak melawan sesuka hati anda. sekarang ni, indra kalau terserempak dengan kawan tu, indra malu tau....


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 12:00


wah!!!...kalau perempuan gaduh sampai bertumbuk kira power la kann...

tapi seingat saya masa sekolah rendah dulu...adala kawan saya perempuan tak semena2 kena tumbuk dengan budak lelaki kawan kelas jugak sampai berdarah hidung...depan mata saya pulak tu..entah sebab apa saya pun dah tak ingat...macam mana kan..kalau dah besar2 ni pun buat perangai macam tu masuk lokap gamaknya....:lol:
[ Telah diedit oleh: maizan pada 07-02-06 12:02 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 13:06


:roll: hhmmm....rasa2 tak pernah,minta2 dijauhkan la semua benda2 tu......

:oops: marah itu dari syaitan..... :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-06 13:49


hehehe...pernah juga..masa tu duduk asrama..dak laki kat sekolah saya zaman itu teruk sikit..suka2ati dia saja baling ikan ,baling sisa2 makanan kat muslimat..kat kantinlaa...apa lagi..masa kecik dulu memang tengah ganas..(mulut saja) bergaduh dengan seorang muslimin ue..cecece,,..kiranya nak bertumbuk lah tapi tak berani juga sebab dia naik atas meja..dia tu dahlaa bappoookkk beso..takut woo..tapi cover lah...debar jugak..hehehe..
tapi,yang besa bertumbuk..tak lain tak bukan.dengan abang sendirilaa..teruk betul..masa itu kecik lagi,takle nak lawan mana...beso ini..lagilaa takle nak lawan..tapi itu dulu...sekarang dia dah jadi abang yang terrrrbaikk di dunia!! hehehe... :) :) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-06 09:24


Pada 07-02-06 12:00 , maizan posting:

!!! QUOTE !!!

wah!!!...kalau perempuan gaduh sampai bertumbuk kira power la kann...

tapi seingat saya masa sekolah rendah dulu...adala kawan saya perempuan tak semena2 kena tumbuk dengan budak lelaki kawan kelas jugak sampai berdarah hidung...depan mata saya pulak tu..entah sebab apa saya pun dah tak ingat...macam mana kan..kalau dah besar2 ni pun buat perangai macam tu masuk lokap gamaknya....:lol:


errr...indra lelaki tau...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-02-06 12:33


hehe kasihan indra ye..kasihan juga budak yang kena belasah tu huhu dasyat sungguh

betul la kata indra tu bak kata pepatah air yang tenang jangan disangka tak ada buaya

mengalah tak bermakna kita kalah
diam tak bermakna kita bodoh dan boleh diperbodohkan sesuka hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 21-02-06 08:35


Pada 12-02-06 12:33 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

hehe kasihan indra ye..kasihan juga budak yang kena belasah tu huhu dasyat sungguh

betul la kata indra tu bak kata pepatah air yang tenang jangan disangka tak ada buaya

mengalah tak bermakna kita kalah
diam tak bermakna kita bodoh dan boleh diperbodohkan sesuka hati


betul cakap hikmah tu... bagi ayat power nampak...
Sorry lama tak join portal ini.... cbuk gila laaaa....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 03:08


masa kecik dulu xgaduh pun tapi suruh kawan tumbuk..
sakit...itu waktu kecikla...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 03-04-06 12:32


Pada 23-02-06 03:08 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

masa kecik dulu xgaduh pun tapi suruh kawan tumbuk..
sakit...itu waktu kecikla...


macam mana pula tu.. tak pasal2 sruh member tumbuk????


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 12:38


semalam!!!!

tapi dalam mimpi:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:14


eheh.. tumbuk??

darjah 5 dulu.. bukan cynog, kawan..

bukan tumbuk.. sepak rasanya..
dia sepak kawan saya..dia dah laa laki.. tak patut~
eheh kekecik ek..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-06 15:23


hehehe tak adalah power mana ayat tu..
atas pengalaman sendiri bolehla buat ayat power

amboi....busy sampai xsempat nak jengok2 sini ye en nazri
apela projek besaq tu ek
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 15:28


bertumbuk dengan adik (lelaki). dulu la... masa kecik2, itu pun lepas dia mulakanla. hehhe dah besar2 ni boleh dia dengan tergelak2 dengan selamba dia kata sengaja buli kakaknya ini...ye la nak perang mulut mesti perempuan menang agaknya, tu yang dia perang penumbuk. hehheh oh adikku. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 22:21


bertumbuk dengan penasyid.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 22:30


pernah2...Kenapa??nak minta tips ke??pm saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-04-06 22:31


asal?bunyi tajuk macam dah ada tanda2 nak gaduh saja.....huhuhuuu....takutlah nak join topic ini...huhuuuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 22:37


ps : who wants to fight,gagaga.pecut!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 23:20


pernah gaduh tumbuk2 sampai berdarah..tapi kat gelanggang saja..hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 23:24


ps : ada ke orang bergaduh tumbuk2 sampai keluar organ dlmn?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 14-07-06 00:30


Pada 03-04-06 22:31 , kukumalu posting:

!!! QUOTE !!!

asal?bunyi tajuk macam dah ada tanda-tanda nak gaduh saja.....huhuhuuu....takutlah nak join topic ini...huhuuuu


Alaaaa...takut mendenyer... join saja........


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 04:41


saya pernah bergaduh... bertumbuk pun pernah.... tak sampai keluar organ... luke saja.. heheh...gaduh sebab main bola... haha.. tapi tak sampai tanduk dada orang macam zidane.. heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 11:10


Ni Topik yang Kaki Gaduh Buli ni ahahah...topik macam ni pun boleh ada juga ka...ahahah...
Pengalaman bertumbuk tu...ada tapi itu pasal kawan kena pukul oleh samseng....apa lagi kita orang beramai2 pergi tolong...mrka ramai 20 orang macam tu waktu sekolah menegah dahulu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 11:48


Saya pun pernah juga..tu kira kisah lama..bukan nak tunjuk saya ni hebat tak ada lah..masa tu form 5 dan kebtulan pada masa tu dilantik jadi pengawas.memang buat kerja dengan amanah..satu hari ada budak form 3 dan 4 buat kslhan merokok dalam tndas. Apa lagi tangkap bawa kat guru displin..nak jadi cerita..mamt tu panggil geng dia dalam 5 orang tunggu kat blakg sekolah. Maka blakulah pergaduhan antra saya dan mamat smseng tahi kucing tu. Ada yang jatuh parit dan sebagai. saya kan juga 2 penumbuk kat pipi,patah gigi saya..tapi nsb baik masa ada belajar silat gayung..kira masa tu boleh prthnkan diri lagi. Tapi pergaduhan berlarutan hingga hmpir mnjelang SPM. Dua minggu nak SPM sekali lagi saya terlibat dengan pergaduhan besar2an scra brsenjata..ye lah dengan kayu, buku lima, besi, rantai dan sebagainya. Baygkan geng saya cuma 8 orang dan geng mamat tu hmpir 30 orang. geng kami dapat boloskan dari geng mamat tadi dan berlaku kjar mngejar dengan motor. Saya sempat hntak salah sorng ahli mamat dengan kayu pada belakang budak tu. Saya tak tahu apa yang terjadi pada budak tu...memang mlm tu gaduh ala tahap gaban punya. Mati pun mati lah demi mnjaga maruah diri..pendek cerita prgaduhan itu hingga pukul 5 pagi. saya dapat maklumat geng mamat tu ada yang patah tangan, pecah kepala dan lumpuh..padan muka dia..geram tau.Saya ditahan oleh polis dalam lokap selama 2 hari, untuk mnyiasat kes ini. orang yang brada pada jalan yang benar akan ada prtolongan. saya dilepaskan kerana saya cuma perthnkan diri..so..adik2 yang ada sekarang ni jangan lah ikut cara abang, belajarlah rajin2 dan jadilah orang yang berguna untuk agama, bangsa dan negara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-07-06 12:34


**********************
gaduh????
sampai bertumbuk????

sikit-sikit ada lah...tu pun zamn tok kaduk dulu..
sekarang dah jadi budak besar yang baik..
dulu budak kecik lagi..kira adat lah tu gaduh2!!
Kalau tak gaduh tak kaw lah...
hahahaha..

*KAWASAN LARANGAN BERGADUH*

***********************************

Bookmark and Share

  


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-09-06 23:09


encik nazri lama menyepi..

buat filem gaduh bertumbuk ke

lama tak tengok cerita kungfu ini

ngeh ngeh ngeh

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-09-06 00:30


biasa...banyak kali jugak..time tu masih kanak-kanak riang lagi...tak tau mengalah...nak tunjuk jaguh...sekarang ni dah ok....:-) tak pernah lagilah setakat ni (sejak2 5 tahun yang lalu)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 08:25


salam..

ana pernah bergaduh sampai bertumbuk masa ana sekolah rendah dulu,kalau tak silap masa darjah 3 sebab nak mempertahankan sepupu ana daripada kena kacau dengan budak kaki buli yang selalu kacau sepupu ana...budak badan besar,ana pulak kurus kecil saja,tapi ana nekad bertumbuk dengan dia sampai koyak rabak baju...tapi sekarang ni takdelah,kita kena ikram...buat baik pada orang yang buat jahat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 26-09-06 10:20


Pada 25-09-06 23:09 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

encik nazri lama menyepi..

buat filem gaduh bertumbuk ke

lama tak tengok cerita kungfu ini

ngeh ngeh ngeh


Aiseh, Sorry lama tak join, cbuk dengan kerja, lani dah ok lah sikit...


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-09-06 15:34


Mestila pernah tapi masa darjah berapa entah..name pun budak-budak kalau tak bertumbuk memang xsahla..tapi sekarang dah jadi member baik..mm ada hikmah juga bertumbuk boleh jadi member baik sekarang..ehehhehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-06 15:48


Selamat Hari Raya encik Nazri :)

balik cuti kang nak raya rumah encik boleh ek ;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 09:55


tak pernah.
kalau gaduh dengan kawan setakat merajuk saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 11:09


orag lelaki kalau begaduh mesti bertumbuk.
Takooot..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 13:54


hehhehe...pernah masa zaman muda2 dulu..saja test kat sepupu..almaklumlah baru belajar taekwando... :-P so kena practise lah...saja saja cari gaduh dengan dia dengan alasan boleh tumbuk dia..
pernah jugak tumbuk cina kat kolej sebab dia nak peluk saya..apalagi bagi lah sedas!!


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 21:00


Kalau nak jadi lelaki ..mesti kena cari gaduh ke..?? ish2...
Buat apa gaduh2 sama kita..
Malaysia ini kecik saja...
Kalau semua gaduh siapa nak jaga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 21:07


hayyaa...don't fight fight maaa..we are malaysian what... :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 20-10-06 23:18


ana tak suka bergaduh.
apatah lagi bertumbuk.
buat sakit badan, hati dan perasaan saja.
lebih baik bermaaf-maafan. bukan dihari raya saja.
bila2 pun..

mechelmine nyanyi lagu aboi pula.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-11-06 17:55


Selamat Bertumbuk cik nazri..eh silap hehe

Selamat Hari Raya Maap Zahir Batin..tak habis lagi kan raya..

yeahhh nak raya rumah encik next week

wait 4 us

time tu jangan dok sibuk dengan kerja pula ek :p

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-06 20:16


ana pernah bergaduh...masa tu darjah 6..ada ke patut..dia marah kat kawan ana..ana ke simbah dengan mee goreng dia...apa lagi...kena lah belasah..ehhehe..tapi sekarang alhamdulillah..tak demacam tu...besabar kan..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 12-11-06 21:28


pernah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 23:10


ana pernah. siap ambil pisau lagi.
tapi lepas gaduh bertumbuk blackmail pesemua tu,
cikgu tanya kenapa..
:-Dkami semua kata, berlatih taekwando.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 00:44


pernah jugak..siap tampar lagi kat seorang kawan lelaki tu..mulut celupar sangat..mengejek tak tentu pasal..lastly, semua heboh pasal kes budak lelaki kena tumbuk dan tampar dek perempuan..hehehe

erm..itu hanyalah kenangan di sekolah rendah..masa darjah 6..

sekarang tak ada dah.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 10:01


Pada 29-11-05 08:30 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Hhhhmmmmmm.....

Nak tanya sikit... sapa pernah bergaduh sampai bertumbuk....??

Dulu, masa kecik2 dulu pernah lah juga bertumbuk dengan kawan... Tu cerita lama lah....Hmmmm.....
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:




Ana pun pernah juga bertumbuk...time tu 2bln sebelum SPM.... ana btumbuk dengan budak From3... tapi dia lebih besar dari ana.... dia juga ada geng..... sebenarnya ana taknak cari gaduh.... tapi dah sampai 3 kali dia main pukul curi.... ana cakap kat member ana yang baik dengan dia suruh atur waktu btumbuk....
Kena hari ok, time slpas gotong royong sekolah... balik awal kitorang bkumpul kat belakang sekolah.... disaksikan oleh ramai tu... dari from1 sampai from5.... malu pula...sebab kat kelas jadi ustaz tapi tak sangka btumbuk....
Lepas tu kitorang btumbuk..... tapi ana tak sampai hati nak tumbuk dia...ana elak sajalah... kemudian kunci dia...hehe...macam polis gari pejenayah..... dia meronta2.... kemudian dia digigit kat dada saya... sakit nak buang Allah lah yang tahu... sampai bdarah...itu pakai baju.... nasib baik tak kenal puting ana...kalau tak dapat myusu nanti...hehe..ana leleki lah..
kemudian ana try lepaskan.... lalu dia gigit 3 jari tangan kanan ana...adui sakit sampai ketulang....ana pun peluk leher dia, sampai dia sesk nafas.... terjelir lidah.... ana ugut dia...nak cari gaduh lagi atau tak...... dia pun surender.... tapi ana bagi syarat...iaitu duit tebusan RM10 pagi esok.... hehe..nak pau sikit untuk beli ubat...dada dah bdarah...jari pun bdarah.... apa konon...

kemudian ana diistiharkan juara.....semua org tgaman tengok ana sempat memeras ugut lagi....semua tepuk tangan....
slepas tu ana balik rumah............ tapi on dway balik rumah dia tunggu dengan member dia kat tepi jalan dengan motor... ada sama dengan batan kayu yang panjang dan besar.... adui ana cuak.... ana yang tumpang motor member ana, suruh dia percut.... kitorang pun bkejar2.... sampai kat kampung sebelum kampung ana.... kitorang bhenti.... hehe2 tak larat.... ana pun ambil kayu yang sama juga.....
tapi member ana tak bagi sebab kampung orang....kbetulan ada pak cik lalu...member dia minta fight dengan ana... katanya, dia ni bulehlah ana nak buli...kalau berani try fight dengan dia.... ana pun kata ok... bila... kita jumpa kat sekolah....set..
tapi bila pergi sekolah semua org dah heboh... takut ana, kalau cikgu tahu..kena gatung sekolah tak berSPM ana... ana pun cara kat member ana yang baik dengan geng dia tempoh hari, suruh cakap kat dia... ana tak nak cari gaduh lagi...sebab ana nak tumpukan pad stady...sebab 2bln lagi SPM...
sekarang ni dah 6tahun.. parut kat dada tak hilang lagi...tapi sampai sekarang budak tu belum bagi duit lagi RM10....
ok... best juga bila terigatkan balik...
wassalam..


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-06 12:49


wah ganas juga aye ini ye..hihi..saya pun pernah bergaduh..tapi tak lah sampai bertumbuk..tampar ada lah..hihi..dulu-dulu masa kecik dalam umur 6tahun..gaduh nga spupu..berebut beskal..hihi..ana tampar dia..huhu..tapi tu dulu..sekarang dah baik..kamceng lagi..biasa lah budak-budak..hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 13:34


Ana suka ni bgaduh... dulu kat sekolah rendah memang biasa main power renger.... kadang-kadang main wwf...
Best bgaduh2 ni... tapi sekarang tak boleh dah lah... dah tua dah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-06 15:27


hehe best baca cerita aye...macam cerita movie

lama dah tak layan movie gado2 hihi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 18:08


saya! saya! saya pernah tapi sekarang tak pernah lagi. cuma boleh tengok org bergduh rasa gatal pulak tngan ni..hehehe..tapi takkan bawak kemana marah kita kalau macam 2 kecuali ke neraka juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-11-06 22:47


hait encik nazri.. :D

HaPPy HoLiDaY

[ Telah diedit oleh: NuR_HiKMaH pada 24-11-06 22:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 00:05


bertumbuk belum pernah lagi...tapi bagi penampar pernah ar...dah lah bagi penampar kat laki...kasihan kat mamat itu...dah lah mamat tu putih....lepas saja orang bagi penampar...merah muka dia...masa tu orang bangga jugak dapat tampar laki...tak dan 5 saat...orang kena penampar balik...kuikuikui...padan muka dirik sendirik...siapa suruh tampor mamat itu...kejadian berlaku masa darjah 5...da lama da...sekarang da baik sikit...nak becakap dengan laki pun susah...ada hati nak bagi penampar...oh tentu tidak

Bookmark and Share

  


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-06 02:01


ASSALAMMUALAIKUM..........
Hmmmmmmmm....seingat saya sejak kecil lagi saya belum pernah bertumbuk...bukan sebab takut tapi lebih banyak mengalah. Selain dari itu teman2 sentiasa menyenangi saya hingga hari ini. Satu lagi adalah sebab saya tak suka langsung bergaduh dalam perkara yang saya rasa KARUT...
BERTUMBUK ni pun saya anggap KARUT juga....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:12


Pada 29-11-05 11:35 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

selalunye anda ni bargadoh & bertumbuk pasal apa ye... nak taulah

aiikk...
kenapa tanya macam tu..
macam-macam perkara yang boleh dibuat bergaduh sampai bertumbuk...
tapi....tak payah lah bergaduh...buat rugi diri sendiri saja...:)
nyesal nanti...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:09


pernah juga..masa tu dajah 5 agaknya..

masa cuti sekolah, pergi rumah cousin..
ada jiran dia, budak laki ar..

dia kutuk2 my cousin..
cakap perempuan 's-i-*-*' lah..apela..

lepas itu, my cousin nangis..
dia budak ayu2 sikit..
ehehe

lepas itu, saya cakap
"diamlah! pergi balik umoh engko!"

dia lagi duduk terkinja2 ngejek...
saya geram sangat..
terus tumbuk, lepas itu terajang dia kat 'ehem2' dia..
ahaha..

terus nangis, balik rumah..
lepas itu sampai sekarang tak kaco dah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-12-06 12:33


salam
pernah jugak.Itupun sebab tak dapat tahan geram.tapi sekarang tak ada lagi.
Dah baik agaknya.hehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-06 13:47


pernah jugak gdh dengan lelaki sampai bertumbuk tapi saya kalah lah masa tu...tapi tak mengapa, sekarang dah ada bodyguard...lelaki yang gdh dengan permpuan memang tak macho dan gentleman...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:58


hmh.. pernah jugak gaduh.. teruk jugak lah.. pecah bibir ini...
time tu form 1 @ 2 macam tu lah.. time tu kawan-kawan ni suka sangat
ngata @ ejek nama mak ayah.. kita pun apa lagi, hotla... hehe..
tapi sekarang dah boleh kawal sikit agaknya.. tu time zaman muda2 dulu saja.. he he he
macam ada nabi kata "org yang kuat itu adalah org yang dapat menahan
api kemarahannya"
wallahua'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.239836 saat. Lajunya....