Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 1 hari, 7 jam, 56 minit yang lalu
z_tornado: 1 hari, 12 jam, 3 minit yang lalu
sarashanee: 8 hari yang lalu
CikIzzah1992: 10 hari yang lalu
Qiamulail: 26 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa cite2 antum semua..??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa cite2 antum semua..??

Please Mendaftar To Post


Oleh apa cite2 antum semua..??

syahidah87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2005
Ahli No: 17932
Posting: 40
Dari: tanah melayu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 11:00


assalamualaikum..ni saya saja nak tau.semua orang mesti ada cite2,kan? cite2 masa kekecik,sampaile time dah besar ini..apa salahnye kita kongsi sesame.saya doakan antum semua b`jaye m`capai cite2 yang diimpikan..sesungguhnya DIA maha pengasih.DIA psti bagi kejayaan kepada hamba2-Nya yang cekal b`usaha..InsyaAllah.. :lol: :lol: :lol:


-----------------
TaNGkiSLaH CaCiAn DeNgAn sEnYumaN,PeNgHiNaaN DeNgAn LEmah-LeMBut,KEmaRaHaN DeNgAn DiAm,keJaHaTAn dENGaN KeBaIkAn.nESCaYa,teRgOlOnGlAh AnDa dalam gOloNgaN orang-orang YaNg BERILMU..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidah87Profil   Hantar PM kepada syahidah87   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-11-05 16:15


cerita apa?
cerita masa kicik?
sampai dewasa?

....ooo...
saya dari kecik ada banyak cerita...
sinopsisnya..
saya dilahirkan didunia menyedut udara Allah...
sampai sekarang dan cerita ini belum habis..

wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-11-05 16:51


assalamulaikum....
hem...cerita-cerita,dulu masa kecik2 sampai ke remaja asyik
dok tukar saja.tapi insyaallah saya nak jadi seorang cikgu.


-----------------
ah...senyum senyum senyum....comelnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 23:49


kejap... we're talking about 'ambition' or 'story'? i'm not really understand..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

kalimahsuci
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2005
Ahli No: 20495
Posting: 38
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-05 03:49


hmm...detective_alam silap tu....
maksud 'cite2' syahidah87 ialah cita2 masa kecik,masa besar...bukan story.. :-)

cita2 saya nak jadi akauntan tapi sekolah saya tak ada aliran tu.. :-(
jadi saya terpaksa tukar cita2 saya tu...
saya kena pilih cita2 yang ada kena mengena dengan aliran sains.. :roll: hmm..tak tahula.. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kalimahsuciProfil   Hantar PM kepada kalimahsuci   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 18:19


Assalamualaikum,

cita2? hhmm.... cita2 terawal ana yang ana masih boleh recall ialah nak jadik imam, :) sampai sekarang mak ana still gelak sebab dia cakap ana masa kecik suka tengok orang solat jumaat kat tv, lepas itu kecoh nak jadik imam :di

tapi sekarang bila dah besar...hhmm, banyak tukar cerita-cerita, ada time tu nak jadi engineer, lepas itu nak jadi diplomat, sekarang.. insya allah, nak jadi doktor.... hehehe... insya allah ...kalau tu yang paling sesuai untuk diri ana,

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 20:20


masa kecik2 dulu cita2 saya nak jadi doktor..tapi saya belum spesifikkan..sekarang ini saya nak jadi pakar pediatrik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 29-11-05 20:38


ana nak jadi cikgu...bakal pendidik..5 tahun lagi ...InsyaAllah... seronok kalau kita berkawan dengan budak2...sebab ana sukakan budak2...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 02:56


cita-cita ana nak menjadi mukmin yang boleh menjadi cermin kepada mukmin yang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 03:15


jadi diri sendiri yang bersih dan fitrah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 08:45


1>cita2 besar nak jadi mukmin yang bertqawa dan taat pada agamaMu Ya Allah!
2>cita2 sederhana ana nak jadi anak soleh yang berkejaya!
3>cita2 kecik nak jadi designer berjaya!
~amin~

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:39


nak jadi engineer...chemical engineer...tapi kalau xkesampaian, nak jadi pendidik yang berdedikasi...insya4JJ1..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:39


8-) 8-) ana nak berjaya dalam hidup ana dunia & akhirat. ana tak kisah kalau ana hidup secara sederhana tanpa harta & pangkat esok hari,asalkan anak2 ana dikemudian hari jadi orang yang berguna kepada masyarakat.

;-) ana bimbang kalau anak ana nanti jadi insan yang tak berfaedah... :-(
Naudzubillah hi min zaalik.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:45


Pada 19-01-06 10:39 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

8-) 8-) ana nak berjaya dalam hidup ana dunia & akhirat. ana tak kisah kalau ana hidup secara sederhana tanpa harta & pangkat esok hari,asalkan anak2 ana dikemudian hari jadi orang yang berguna kepada masyarakat.

;-) ana bimbang kalau anak ana nanti jadi insan yang tak berfaedah... :-(
Naudzubillah hi min zaalik.......



macam putus asa saja?
insyaallah, kalau ada rezeki adalah tu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 12:23


cita2 ana nak jadi food technologies.
harap dimakbulkan Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-06 12:34


assalamualaikum...
cita2 masa kecik nak jadi doctor atau apa-apa profesion yang berkaitan dengan science tapi sekarang ni saya bakal jadi cikgu..sungguh berbeza sekali...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 12:41


tak taula nak jadi apa. ambil undang2 tapi tak minat jadi lawyer. bagaimana ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 09:55


Pada 19-01-06 12:34 , naqiyyah_al-sarirah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
cita2 masa kecik nak jadi doctor atau apa-apa profesion yang berkaitan dengan science tapi sekarang ni saya bakal jadi cikgu..sungguh berbeza sekali...hehehehe


cikgu sains pun boleh jugak!
tak semua kemahuan yang kita hendak akan tercapai, tapi bertawakal dan berdoa..insyaallah! :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 10:27


insyaAllah..bakal cikgu...
act..cite2 saya nak jadi lecturer..maybe cikgu adelh langkah pertama saya sebelum jadi lecturer..

:lol: 8-) :-di
[ Telah diedit oleh: Nadiahsolehah pada 04-02-06 11:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-06 12:45


dr kecik lagi..my parents dah tanamkn dlnm hati nak jadi dentist...insyaAllah bakal dentist dalam few years lagi....doakn la ye..my ambition..nak jadi dental surgeon....mdh2an di mkbulkn Allah..Amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 22-01-06 15:02


ermm....dulu cite2 nak jadi lawyer...tapi sekarang dah terjadi pre sch teacher pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 15:10


Dulu cita2 nak jadi lecturer....
lepas habis study cita2 nak jadi cikgu....
Tapi sekarang baru ada cita2 yang betul2 iaitu jadi businessman...
Akhir sekali nak jadi hamba Allah yang taat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 15:34


hmm..
dulu nak jadi doktor..
tapi bila result bio tka memberansangkan..
terus lari dr cita2 asal..
mengajar saja laa sekarang ni..
tak apa laa.
one of my ambition juga!

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

shark_rx7
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2005
Ahli No: 17347
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 15:45


dulu..sejak kecik lagi..cita2 nak jadi doktor pakar..tapi entah Kenapa minat mendalam tentang komputer semakin menular dalam diri..ana sekarang on the way to become System Analyst..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shark_rx7Profil   Hantar PM kepada shark_rx7   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 15:47


ana masa kecik2 nak jadi pilot tapi terlajak jadi designer la pulak!
ana selalu kaji kapal terbang, fungsinya, alat2nya dan pelbagai lagi!
sekarang kaji design la..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 17:19


InsyaAllah bakal jadi jurutera

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-06 17:45


dulu masa kecik2 saya banyak cita2.. kejab nak jadi guru, kejab akauntan, kejab arkitek..

tapi insyaAllah kerjaya saya nanti sebagai seorang guru.. moga saya dapat grad dengan cemerlang.. ;-)


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

bidadariblueberry
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2006
Ahli No: 22075
Posting: 33
Dari: pinggir kuala

croatia  


posticon Posting pada: 22-01-06 18:27


waahh...rata2 ahli ukhwah yang post kat ruangan ni dah jadi cikgu dan bakal jadi cikgu juga bercita-cita menjadi cikgu...bagus2...semoga anda dapat menjadi pendidik yang paling best dari segala sudut...saya pula,masa kecik2 nak jadi pramugari dan doktor...memang kelakar sebab hanya fikirkan title yang canggih saja masa tu...hehe...but now, bercita-cita tinggi nak jadi seorang lawyer yang amanah and berjaya(tapi,tak tahu apa-apa lagi tentang law ni =p)...anyway, ikut plan parents dulu...jadi hafizah.....insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For bidadariblueberryProfil   Hantar PM kepada bidadariblueberry   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 12:15


cita²..... untuk kerjaya dah tercapai.
sekarang ni berusaha untuk jadi hamba-Nya yang bertaqwa dan sentiasa mendpat keredhaan serta sntiasa dalam lindungan ALLAH s.w.t, sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang di kurniakan olehNYA, lebih2 lagi Nikmat Keimanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 12:33


Assalamualaikum...
InsyaAllah..moga cita2 kalian "rakan ukhwah" semua dapat capai cita2 yang diimpikan...dan sentiasalah memanjatkn doa kehadratNYA...Sesungguhnya DIA MAHA MENDENGAR...
Ana pula...dulu..cita2 nak jadi "chef"..pasal ana sejak dr kecil suka bab "memasak" dan kemas2 atau hias2 rumah...lagipun bila time pindah rumah..analah..sibuk nak kemas tulah..nilah..dan macam-macam lagi...tapi sekarang..ana tidak mempunyai masa sangat untuk semua tu..kalau adapn time cuti...barulah boleh luang untuk buat kerja rumah sepenuhnya..
Dan selain jadi "chef"....ana minat dalam bdg "perguruan"...minat nak jadi "cikgu"...tapi mungkin usaha ana sebelum ni kurang ketika dpringkt sekolah mnengah..so ana terkandas untuk capai cita2 tu..
Apapn rasay belum lagi terlambat..sekarang ana cuba untuk capai..insyaAllah...
DIA Maha Mendengar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-02-06 13:19


cita asal nak jadi cikgu....
tapi sekarang ni ambik kos it pula....
mungkin boleh jadi cikgu it agaknya...
InsyAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 13:59


cita-cita saya, insya-Allah jadi translator...


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 17:53


waktu sek rendah ana minat sangat matematik, so...cakap dengan cikgu nak jadi akauntan. dah masuk sek men ambik aliran sains minat pulak dengan bio, tukar cita2 nak jadi doktor. alih2 terkandas, result kurang best terus tukar course...sekarang dah nampak jalan sikit. Insya allah dah tamat belajar nanti moga2 ana akan bergelar seorang kaunselor yang diredhai dan diberkati Allah, Insya Allah.... sahabat2 semua doakan ana ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

BaItI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.11.2004
Ahli No: 12542
Posting: 32
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 20:37


Assalamualaikum...

dulu masa saya kecik-kecik saya nak jadi doktor tapi bila dah meningkat remaja ni saya suka membaca...so cita-cita saya nak jadi novlis ke,penyajak ke,apa-apa yang berkaitan dngan penulisanlaa...InsyaAllah dimakbulkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BaItIProfil   Hantar PM kepada BaItI   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:08


my ambition is to be a solehah doctor....insyaallah...tak kisah la doctor apa...asalkan dapat berkhidmat kat masyarakat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 14:14


dulu time kecik...minat nak jadi peguam/doktor/ustaz..

sekarang ni..
erm..
nak jadi pakar komputer islam yang berjaya ..insyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 24-06-06 21:20


Ilmuwan Islam...
Tunggu kemunculannya....;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-06 22:17


nak cerita apa ye
karang buat novel la pula
hidup dah berpuluh tahun mesti banyak cerita

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 23:11


bukan cerita ..tapi cita-cita :di

nampaknya cita-cita saya dah bertukar profesyen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-06-06 02:07


Cita2 ingin mendapatkan syurga..xkesah la apa saja kerja di dunia ini asalkn boleh menuju ke syurga... ;-)


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 02:44


Pada 25-06-06 02:07 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Cita2 ingin mendapatkan syurga..xkesah la apa saja kerja di dunia ini asalkn boleh menuju ke syurga... ;-)



:-):-)

alhamdulillah...


-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 02:51


dulu, ana memang minat sangat nak jadi JURUTERA ELEKTRIK...
ramai orang menentang hasrat ana ni...
bila lepas result, ana fikir2 balik...
xjdla dengan cita2 tu:-):-)
insya Allah, ana akan akauntan profesional..
5 tahun dr sekarang...
doakan ya!:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-06 07:31


dulu, nak jadi saintis..huhu
la ni..nak jadi pensyarah..insyaAllah.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

mashitah_izzati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2006
Ahli No: 24677
Posting: 69
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-06-06 10:00


masa dulu-dulu nak jadi doktor sakit puan....
ALLAH kan sebaik-baik perancang...
insya-allah sekarang cita2 nak berjaya dalam bidang food tech...
kerja biarlah ALLAH yang tentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashitah_izzatiProfil   Hantar PM kepada mashitah_izzati   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 25-06-06 11:22


Cita2 Wawa nak jadi DOKTOR, SAMPAI sekarang MINAT NAK JADI doktor dengan hrpn dapat tolong orang.. tapi bila dah makin dewasa ni, Wawa sedar yang banyak lagi bidang yang kita boleh berkerja sambil beramal .. Now kerja dengan passengers juga.. memang mencabar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 15:28


lecturer MATH!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-06-06 15:38


kita nak jadi pakar neurosains..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 03:28


Nak jadi USAHAWAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 05:25


lawywer - with qualification to practice in both civil and syariah court - insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 05:39


byknye bakal cikgu kat sini. bagus sebenarnya cikgu ni. dengan adanya cikgu, adalah doktor, jurutera, peguam etc.

teringat jasa dan kata-kata cikgu dulu-dulu. terima kasih cikgu

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 27-06-06 08:07


engineer

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 27-06-06 09:07


nak jadi ir

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 09:16


nak jadi USAHAWAN

tapi sekarang tengah kerja dengan KERAJAAN...
nak cari pengalaman dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 10:42


good luck kepada semua sahabat2 ukhwah. semoga mencapai apa yang cita-cita kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 10:50


salam alaik...

ana dulu masa kecik nak jadi askar maybe terpengaruh sebab suka tengok tv filem dan drama bercorak ketenteraan tapi bila dah besar baru tahu cite2 ana lebih kepada menuntut dan menyebarkan ilmu NYA YANG MAHA LUAS.Alhamdulillah separuh dari cite2 ana dah tercapai..antum pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 16:16


salam....

em...cita2 asal saya nak jadi lawyer...
tapi sekarang..ambil civil eng....
bila dah dapat tittle IR nanti...insyaAllah still nak balaja undang2...
doakan ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 16:18


mati dalam jihad + syahid ( susahnya nak gapai)
insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-06-06 16:25


dulu nak jadi cikgu...
tapi karang ni mabik kos it...
emm nampak gaya cikgu it lah......
layak ke ana ni hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 16:32


cita2 nak jadi muslimah+mukminah solehah.. (susah juga nak capai ni)

menelusuri denai kerinduan ini..ku atur langkah mendaki puncak yang tertinggi. perjalanannya tak seindah bicara.. penuh onak duri harus ku tempuhi

INSYA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 28-06-06 08:12


Semoga cita2 sahabat dan sahabiah ukhwah sekalian akan terlaksana jua,usahalah dengan bersunguh-sunguh,tak ada perkara yang mustahil dalam hidup ni selagi kita berpegang dengan yang hak.Kita mestilah menunjukkan kepada bangsa asing bahawa umat islam khususnya di Malaysia boleh menjadi bangsa yang CEMERLANG duniawi atau ukhrawi...
Kenapa perlu takut dalam mengapai impian?...kita perlu pikirkan bahawa peri pentingnya ilmu pengehtahuan dalam kehidupan yang sementara ini,Islam pasti boleh..,mintalah pertolongan pada ilahi..,kerna dia selalu mendengar rintihan hambanya dimana sahaja,..Tingkatkan keimanan dan ketaqwaan kepada Allah dan istiqamahlah dalam setiap suruhan kerana kebahagian pasti akan datang...

"Istiqamah itu satu jalan,awalnya kemulian pertengahanya keselamatan dan akhirnya adalah syurga yang menanti.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 09:17


dulu masa kecik2 cita2 naj jadi akautan..lepas itu masuk u bidang ukur bahan so cita2 jadi juru ukur bahan...alhamdulillah..tertuna juga jadi ljuru ukur bahan kejap...lepas itu lah ini jadi pensyarah di UiTM shah alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-06 18:32


dulu-dulu...masa kcik2 dulu...
ada juga impian nak jadi macam hajime kindaichi....penyiasat remaja...hehehe
sekarang da besa...jadi armed forces officer agaknya...hehehe :-di :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 27-08-06 18:39


dulu nak jadi akauntan
lepas itu, tiba-tiba minat biologi lebih dari mathematic and account
lepas itu tanam cite2 nak jadi doctor
ye lah, nak tolong orang yang memerlukan
last2 pula ambil nursing
insyaAllah nanti jadi jururawat
(a degree holder nurse)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-08-06 19:02


erm..dulu belajar bidang sains komputer..
sekarang ni..
dah kerja bidang pentadbiran harta pusaka pula :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

eja84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23277
Posting: 50
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-08-06 20:08


dulu masa kecik2 minat sangat nak jadi doktor...
tapi last2 ambil kos pendidikan...
insyaallah...nampaknya jadi cikgu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eja84Profil   Hantar PM kepada eja84   Quote dan BalasQuote

asma_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25817
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-08-06 20:45


saya nak sangat jadi pakar motivasi.
tapi kalau tak dapat...saya jadi ustazahlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For asma_husnaProfil   Hantar PM kepada asma_husna   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-06 20:55


oleh sebab ana dalam jurusan psikologi,insyaAllah harapan ana nak jadi kaunselor...motivator pun insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 21:22


salaam...
cita2 saya nak jadi designer...
saya suka design apa-apa...
rumah ke...
perkakas enjin ke....
saya suka semua tu...
saya boleh guna auto cad dan solid works...
auto cad pulak banyak jenis.....
saya mahir dalam auto cad mechanical.....
best sesangat....
thanks to god sebab give me knowledge....
thanks to all who teach me....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 22:16


saya minat juga design2 ni..
cuma tak ada masa saja..
nanti boleh lah ajar :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 00:28


saya, nak bisnes....

nak bergiat dalam kegiatan dakwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-06 01:33


assalamualaikum...
insya-ALLAH, ana akan berusaha untuk menjadi seorang ahli farmasi(profesional)...
ana juga ingin mnejadi pendakwah(ustaz)...

profesional + ustaz = protaz...INSYA-ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 02:10


assalamualaikum..

insya-Allah seorang pendidik..dan ada niat nak jadi lecturer..Amin


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

wardatuljannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23334
Posting: 55
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 07:49


assalamualaikum...w.b.t..

kecik2 dulu ingat nak jadi polis...besar sikit nak jadi doktor...besa sikit nak jadi pensyarah...dan sekarang..nampak gaye memang dah ditakdirkan jadi cikgu...ameen..lepas itu kalau ada rezeki boleh sambung jadi lecturer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatuljannahProfil   Hantar PM kepada wardatuljannah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 11:03


menjejakkan kaki ke bumi madinah..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.206618 saat. Lajunya....