Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Klip video tahanan wanita diarah berbogel di balai polis


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Klip video tahanan wanita diarah berbogel di balai polis

Please Mendaftar To Post


Oleh Klip video tahanan wanita diarah berbogel di balai polis

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-11-05 23:42


Klip video tahanan wanita diarah berbogel di balai polis
Pauline Puah
Nov 24, 05 6:32pm

Terjemahan - Video klip yang dirakamkan melalui telefon bimbit, yang menunjukkan seorang tahanan wanita dipaksa bertelanjang bogel dan melakukan ‘ketuk ketampi’ di sebuah balai polis, telah mencetuskan gesaan pihak pembangkang dan penyokong kerajaan supaya tindakan diambil terhadap pihak polis terbabit.

/

“Ini tidak sepatutnya berlaku. Jika anggota polis benar-benar terbabit, ini adalah penyalahgunaan kuasa oleh pihak polis,” kata Menteri Dalam Negeri, Datuk Azmi Khalid dalam satu sidang akhbar selepas menyaksikan klip video tersebut.

Katanya, pihak polis mesti menyiasat dengan segera kes tersebut dan mengambil tindakan terhadap mereka yang terbabit.

“Bagaimana kalau ini berlaku kepada pelancong yang datang ke Malaysia selepas mereka ditangkap tetapi mereka sudahpun dihukum melakukan ketuk ketampi seperti ini. Saya pasti jika ianya dibuktikan, pihak kerajaan akan mengambil tindakan sewajarnya,” katanya.

Klip video selama satu minit 11 saat itu adalah dalam format MMS (Multimedia Messaging) yang ditunjukkan kepada beberapa ahli Parlimen serta para wartawan oleh ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok di lobi Parlimen pagi ini.

Klip tersebut menunjukkan seorang wanita bogel melakukan ketuk ketampi sebanyak 10 kali di depan seorang anggota polis wanita di tempat yang kelihatan seperti bilik locker di sebuah balik polis. Tahanan yang tidak dikenali itu kemudiannya memakai semula seluar dalam, coli dan pakaiannya.

Tidak jelas siapakah yang merakamkan klip tersebut, yang kelihatan seperti diambil tanpa pengetahuan wanita tersebut melalui tingkap.

Ketika itu turut kedengaran suara orang sedang mengaji al-Quran.

Foto dari klip tersebut telah disiarkan di muka depan sebuah akhbar berbahasa China – China Press. Malaysiakini menyiarkan versi klip video yang sudah diedit – selama 20 saat.

‘Ianya memalukan’

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz berkata, klip tersebut jelas menunjukkan bahawa tuduhan oleh beberapa wanita rakyat China menerima layanan buruk oleh pihak polis, adalah benar.

“Ia memang berlaku. Ia amat memalukan. Ia hanya mengesahkan bahawa perkara seperti ini memang berlaku di negara ini...amat memalukan,” katanya ketika ditemui.

Katanya, beliau akan menunjukkan klip video itu kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk dibincangkan dalam mesyuarat kabinet minggu depan.

Katanya, prosidur sepatutnya perlu dipatuhi sekiranya pihak polis merasakan perlu untuk mengarahkan seseorang menanggalkan pakaiannya.

“Ia sepatutnya dilakukan di depan doktor atau pegawai tinggi. Bukan semua anggota polis boleh mengarahkan seseorang itu tanggal pakaian. Jika anda hendak menanggalkan pakaian seseorang, anda mesti pastikan ia dilakukan di tempat yang tertutup. Anda tidak boleh mengarahkan wanita itu menanggalkan pakaian di mana-mana sahaja,” katanya.

Jadi sasaran

Dalam satu sidang akhbar, Kok dan Ketua Pembangkang Lim Kit Siang berkata, beliau percaya wanita dalam klip video itu bukan salah seorang daripada wanita rakyat China yang membuat aduan terhadap pihak polis Petaling Jaya kerana mendakwa ditahan secara tidak sah, di samping mengarah mereka menanggalkan pakaian dan penyalahgunaan kuasa.

/

“Tetapi adakah ianya sudah menjadi satu kebiasaan bagi pihak polis mengarahkan tahanan menanggalkan pakaian dan melakukan ketuk ketampi?” soalnya, yang turut merujuk kepada kes seorang mak nyah, Mumtaz, yang didakwa turut dipaksa menanggalkan pakaian ketika dalam tahanan polis, di Ipoh.
Dalam perkembangan berkaitan, Azmi berkata kabinet telah mengarahkan beliau supaya meyakinkan kerajaan China bahawa wanita rakyat republik itu tidak menjadi sasaran dan pemeriksaan ketat di Malaysia.

Katanya, beliau akan berlepas ke China minggu depan untuk memperbetulkan persepsi bahawa pihak berkuasa Malaysia mensasarkan rakyat China, terutama yang berusia di bawah 35 tahun.

“Saya juga telah mengarahkan satu pejabat dibuka di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) bagi memantau keadaan terutama ketika kedatangan ramai pelawat asing,” katanya.

Berita asal

p/s - dulu...ada seorang hamba Allah kena tumbuk kat muka masa dalam tahanan polis....sampai lebam mata hamba Allah itu....kira dalam kes kat atas ini macam....guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari.

p/s - kalau nak tengok video clip kat atas atas tujuan kepastian...maka kenalah berdaftar dengan malaysiakini ok!!!
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 24-11-05 23:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 25-11-05 08:38


Masya Allah...

Ni nak tiru tentera US ke?? kerja gila....!!!


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Saff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7134
Posting: 43
Dari: Kuala Pilah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-11-05 08:47


masyaAllah... polis ni manusia ke binatang. dah melampau ke polis malaysia ni. ni yang ana kurang yakin dengan polis malaysia ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saff-oneProfil   Hantar PM kepada Saff-one   Pergi ke Saff-one's Website   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 25-11-05 10:08


dah banyak kali saya dengar cerita pasal kes tahanan kena ***#*#*#.........
tapi selalunya yang kena adalah tahanan lelaki...pasal tahanan wanita ini adalah kali pertama saya tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 10:19


Ni baru dalam tahanan lock-up .. yang kena tahan kat Bukit Aman atas ISA tu tak tau lagi macam mana ... dan agak memalukan juga, anggota yang bertugas ketika itu didapati BERTUDUNG ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 11:05


Astaghfirullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

ratu_balqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4645
Posting: 38
Dari: gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 11:41


Pada 25-11-05 10:19 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Ni baru dalam tahanan lock-up .. yang kena tahan kat Bukit Aman atas ISA tu tak tau lagi macam mana ... dan agak memalukan juga, anggota yang bertugas ketika itu didapati BERTUDUNG ...


setuju dengan transmissionline...
entah bagaimana nasib tahanan isa kan..orang islam pula tu dipaksa suruh buat benda yang tak elok...
baru para menteri tahu betapa teruknya tahanan2 diperlakukan..Memalukan la sistem demokrasi kat malaysia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratu_balqisProfil   Hantar PM kepada ratu_balqis   Pergi ke ratu_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 25-11-05 11:50


Ini baru kes bogel... banyak lagi kes lain yang tersembunyi
contoh kena bunuh lepas itu claim orang tu larikan diri dari lokap... jumpa mayat kat tempat lain.. badan penuh lebam2... apa hal????

patut letak CCTv saja.. baru beretika skettt

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 11:51


Siasatan perlu dilakukan.....SEGERA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 25-11-05 13:01


minta la, dijauhkan
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 25-11-05 13:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-11-05 14:29


astagfirullah... xsangkanye

boleh menjatuhkan imej Malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 14:42


:-o :-o ni mungkin baru sikit,yang lain2 lagi tak tau laaa.....nampaknya,Malaysia dah nak jadi macam America dan sekutu2nya,laknatullah...... :-|


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 15:11


astagfirullah.... harapkan pagar, pagar makan padi

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 25-11-05 15:12


dia ingat perempuan tu kambing agaknya.....walaupun orang kafir kenalah ada akhlak dan batas2 tertentu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

azhan86
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17193
Posting: 17
Dari: jay bee...

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-11-05 15:37


astaghfirullah ....

memang tak patut la kalau macam tu jadinya..
tapi kita kena fikir secara meluas ....

banyak kemungkinannya...
betul ke polis tu disahkan polisnya..

kalau 'polis' yang hanya nak burukkan nama jabatan, kerajaan dan negara tu macam mana..

herm.. banyak aspek kena tengok tu....

fikirkanlah..

*Ya Allah, lindungilah kami dari penyelewengan niat dan hindarkanlah kami dari bisikan syaitan yang sesat lagi menyesatkan... golongkanlah kami di golongan orang2 yang Engkau redhai,..... Aameeenn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azhan86Profil   Hantar PM kepada azhan86   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-05 15:37


kita tak suka dibuat begitu.Kenapa kita buat kepada orang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-11-05 15:48


lain yang diharapkan...lain pulak yang jadinya...
zaman makin maju...nilai kemanusian makin hilang...
pening kepala....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-11-05 16:04


naruto-san dah lama tak yakin dengan PDRM....ini baru bincang isu tahanan kena bogel sewaktu disiasat...belum lagi masuk isu2 buli dan kezaliman terhadap tahanan yang dah lama meringkuk dalam penjara, dalam ISA.

belum lagi masuk isu corruption di kalangan anggota polis, isu salahguna kuasa, isu mengugut pesalah-pesalah traffic, isu dipergunakan atau jadi boneka ahli2 politik seperti anggota2 FRU.

persoalannya...Kenapa pegawai polis boleh jadi biadap macam ini???....siapa ketua mereka???....kalau tak salah, ketua mereka adalah Ketua Polis Negara....and ketua kepada ketua polis negara adalah...menteri hal ehwal dalam negeri...betul tak??...siapa entah menteri hal ehwal dalam negeri....

kalau menteri berkenaan ada rasa tanggungjawab...rasa bersalah sebab anah buah dia buat jahat...patutnya dia akan letak jawatan sebagai menteri dan biarkan kes kezaliman tersebut dihandle oleh satu suruhanjaya....tapi masalahnya...kat malaysia ini takkan ada menteri macam itu....sebab kebanyakkan menteri2 hanya fikirkan periuk nasi untuk family and kroni....mereka tak gentlement macam ahli2 politik kat negara2 eropah. ;-)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 25-11-05 16:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-11-05 16:45


Sebenarnya bukan nak memburukkan pihak berkenaan.. Firts of all, pihak polis tak teruk macam tu...Anda semua salah..Sebenarnya, mereka TERLALU TERUK DAN LEBIH DARI YANG ANDA SANGKAKAN...Saya sendiri pernah di tahan atas sebab yang tak di ketahui... Masa dalam lokap, macam2 mereka buat... Saya kena sebat tapak kaki dengna getah paip/kabel letrik..Sakitnya jangan cakap..Boleh terkencing di buatnya.. Depan mata saya juga, seorang tahanan di minta melakukan onani terhadap tahanan lain... Sungguh memalukan... Yang mengarahkan ialah seorang polis MELAYU..Tapi saya tak pastilah dia tu ISLAM atau apa.... Sebenrnya, pihak atasan tahu hal ini, cuma mereka buat2 tak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

rul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2005
Ahli No: 17312
Posting: 55
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 25-11-05 16:55


Pada 25-11-05 16:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

naruto-san dah lama tak yakin dengan PDRM....ini baru bincang isu tahanan kena bogel sewaktu disiasat...belum lagi masuk isu2 buli dan kezaliman terhadap tahanan yang dah lama meringkuk dalam penjara, dalam ISA.



pendapat saya..... sistem perkhidmatan kerajaan sekarang memang mempunyai masalah yang sangat teruk!!!!!....

ini kes yang kita tahu.... yang mereka dok sorok itu entah macam mana????...

saya lihat... bukan sahaja badan polis perlu diberi perhatian serius... termasuk la jugak hospital² kerajaan..... perkhidmatan mereka memang teruk sangat!!!!..

alasan bagi servis lambat..... kurang pekerja..... apa depa ingat depa gheja itu free ka... itu yang gaji depa terima... bukan duit rakyat ka?????

komen plzzzzz.....

->klik sini......
null

Bookmark and Share

    


  Member Information For rulProfil   Hantar PM kepada rul   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-05 16:56


mungkin bawa kontrovesi ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 18:08


apa laaa nak jadi ???!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 20:51


Apabila insiden ini melibatkan imej negara terhadap rakan perdagangan, cepat sahaja diminta supaya dibuat siasatan. Permohonan maaf juga dibuat kepada China. Mengapa? Andaikan tidak dibuat, maka kemungkinan China akan memboikot Malaysia, pelabur² mungkin diarah untuk mencari pasaran lain selain Malaysia.

Tetapi malangnya, kes yang sama (dibogelkan) bagi tahanan ISA tidak diendahkan, walaupun sudah dibuat laporannya kepada SUHAKAM. Tiada pun gesaan supaya penderaan mental dan seksual ke atas mereka diarahkan supaya disiasat dan dihentikan. Mengapa? Kerana tahanan ISA tidak memberi apa-apa kesan kepada ekonomi negara... betul ke? setuju @ tidak?

Double standard sungguh mereka ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 23:42


assalamualaikum wbt
ana dah menulis hal ni dalam blog ana di http://geocities.com/muslimz87

http://www.jeffooi.com/archives/2005/11/who_is_bared_na.php

Assalamualaikum WBT.

Kita dicerca lagi. Malam tadi TV3 menyiarkan berita tentang salah laku yang dilakukan ke atas seorang perempuan yang jika dilihat dari susuk tubuhnya adalah seorang cina. Jadi apa kaitan dengan kita umat Islam. Malang sekali bila yang berada di hadapan wanita cina itu sambil memberi arahan ialah seorang polis islam yang memakai tudung. Dan lebih malang, saya telah mendonwload rakaman tersebut dan insiden itu pula berlatar-belakangkan bacaan ayat al-Quran. Saya tidak tahu bagaimana bacaan ayat al-Quran yang dibaca dengan kuat itu boleh dibaca ketika insiden hina itu sedang berlaku. Apakah pendirian kita dalam isu ini. Menuding jari kepada pihak-pihak yang mahu memalukan Islam atau kita turut sama bangkit menyetakan bantahan kepada isu yang memalukan ini. Ia memberi imej buruk kepada negara bahkan lebih-lebih lagi umat Islam. Pendirian saya:

1) Kita umat Islam jangan bermain dengan api- Jangan cuba mereka seribu satu alasan jika benar yang melakukannya ialah orang Islam. Jalan paling selamat ialah kita katakan sahaja bahawa sesiapa sahaja yang melakukannya sama ada muslim ataupun bukan muslim tindakan seperti itu adalah satu tindakan yang hina.

2) Kita menunggu sahaja siasatan polis kerana bermacam-macam perkara boleh berlaku dengan teknologi sekarang.

Akan tetapi saya melihat satu perkara, Kenapa latar belakangnya bacaan ayat al-Quran. Adakah di balai polis al-Quran di baca dengan kuat. Atau adakah pihak yang merakamkan aksi tersebut merasa terlalu gementar sehingga dia terpaksa menenagkan hati dengan membaca al-Quran. Dan hairan juga bacaan sodaqallahul'azim yang biasanya masyarakat kita baca bila sudah habis membaca al-Quran dibaca ketika rakaman tersebut hampir tamat. Saya merasa hairan. Adakah bacaan tersebut memang wujud di lokap itu ataupun ia dimasukkan mereka selepas merakamkan insiden itu ataupun memang ada orang di lokap tersebut yang membaca al-Quran. Saya hairan!! Nampaknya saya perlu lebih teliti untuk melihat surah apa yang dibaca ketika insiden itu berlaku. Ya ketika menulis ini saya memasang speaker PC saya dengan kuat dan saya telah tahu bahawa surah yang dibaca ialah surah an-Nas.

Saya tidak hairan dengan polis wanita itu tapi saya hairan dengan bacaan al-Quran itu. Saya tidak mahu membuat apa-apa kesimpulan cuma mereka yang mahu memastikan kesahihan video itu boleh pergi ke blog Jeffoi di atas. Di sana ada link untuk download rakaman insiden tersebut. Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-11-05 04:23


Assalamualaikum...

ada sesiapa yang dah muat turun rakaman MMS berkenaan dan tau cara nak download dari mana-mana laman web?...

kita kena tengok betul-betul rakaman ini kerana :

1.nak pastikan kesahihan berita tersebut dengan 100%
2.nak pastikan bunyi bacaan al-Quran dalam rakaman MMS tersebut.

sekiranya benar-benar ni berlaku, ana simpati pada anggota-anggota PDRM yang berkhidmat di kawasan luar bandar. kerana kegelojohan seorang rakan mereka, semua dianggap sama saja, kaki sex dan kaki ragging.

PM kena tangani isu ni sebaiknya kerana isu ni memberi peluru pada pihak-pihak tertentu.

pada kita, seorang manusia patut dilayan sebagai seorang manusia.

wa allahu a'lam bis sawab.
:-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 11:08



    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-11-05 11:54


Pada 26-11-05 11:51 , sahihnor posting:

!!! QUOTE !!!

pendapat saya..... sistem perkhidmatan kerajaan sekarang memang mempunyai masalah yang sangat teruk!!!!!....

ini kes yang kita tahu.... yang mereka dok sorok itu entah macam mana????...

saya lihat... bukan sahaja badan polis perlu diberi perhatian serius... termasuk la jugak hospital² kerajaan..... perkhidmatan mereka memang teruk sangat!!!!..

alasan bagi servis lambat..... kurang pekerja..... apa depa ingat depa gheja itu free ka... itu yang gaji depa terima... bukan duit rakyat ka?????


SOKONG DAN TINDAKAN SEGERA PERLU DILAKUKAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 12:01


memang teruk!
buat malu bangsa dan agama sendiri saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-05 12:23


ini yang ada bukti..
yang tak ada bukti entah macam mner ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 13:18


Hairan ya... sapa yang ambil gambar tu? Lepas Govt announce ada orang dari China masuk tapi tak mahu keluar (lebih kurang 2000 orang) terus kecoh kes dera ni... yang pasti orang Melayu terus diperbodohkan dan tak taulah sampai bila ianya nak berterusan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 16:20


assalamualaikum.

    bila baca komentar sdr mohd hanafi ni, saya teringat bagaimana seorang aktivis reformasi, wanita, beragama islam yang ditahan dalam lokap kerana berdemonstrasi menentang penganiayaan terhadap anwar ibrahim diperlakukan sama seperti kes yang terbaru ni namun begitu tidak diambil perhatian oleh media perdana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

kalimahsuci
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2005
Ahli No: 20495
Posting: 38
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-11-05 18:29


astaghfirullah....
hmm,kali pertama saya melihat klip video ini di tv sudah mengejutkan saya.tidak sangka perbuatan seperti ini ada di malaysia..masyaallah. insaflah wahai polis yang terbabit..
harap2 selepas ini tidak ada yang berpelakuan tidak berperikemanusiaan.ameen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kalimahsuciProfil   Hantar PM kepada kalimahsuci   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 23:29


Itu untuk keselamatn dalam negeri tuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-05 01:34


Hmmm... menteri dalam negeri ada kat luar negara semasa cerita ni didedahkan! Dulu kes Memali pun ketua kerajaan dok kat luar negara... hairanlah jugak!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-05 12:52


Ketuk ketampi seperti itu adalah perkara biasa dalam proses penyiasatan polis. Itu pun dibuat didepan seorang anggota polis wanita. Pergerakan ketuk ketampi boleh mewujudkan a small muscle convulsion di bawah perut yang memungkinkan memberi tindak balas kepada foreign objek dalam faraj dan perut. Juga kalau buah dada agak kejang dan pejal maka ada petunjuk awal ada penggunaan dadah.

Petunjuk-petunjuk awal ini memungkinkan pihak polis untuk memeriksa lebih lanjut termasuk faraj. Ini bukan sexual abuse.

Perbuatan anggota polis wanita tersebut tidak menjadi masaalah. Menjadi masaalah ialah orang yang mengambil kamera video tersebut. Apa motif beliau dan siapakah orang pertama yang beliau hantar video clip tersebut sebelum sampai ke akhbar Cina?!?!?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-11-05 17:17


Pada 27-11-05 12:52 , mawa posting:

!!! QUOTE !!!

Ketuk ketampi seperti itu adalah perkara biasa dalam proses penyiasatan polis. Itu pun dibuat didepan seorang anggota polis wanita. Pergerakan ketuk ketampi boleh mewujudkan a small muscle convulsion di bawah perut yang memungkinkan memberi tindak balas kepada foreign objek dalam faraj dan perut. Juga kalau buah dada agak kejang dan pejal maka ada petunjuk awal ada penggunaan dadah.

Petunjuk-petunjuk awal ini memungkinkan pihak polis untuk memeriksa lebih lanjut termasuk faraj. Ini bukan sexual abuse.


sejak bila polis lebih expert and hebat daripada doctor???...sampai boleh diagnose orang-orang yang mereka tangkap (yang belum tentu bersalah) hanya melalui observation ada mengamalkan dadah atau tidak??? :-? :-? ....doctor pun kena buat tak-ray, CT scan and endoscopy untuk lihat inner condition of patients sebelum diagnose....pihak polis pulak lebih hebat hanya dengan menyuruh buat ketuk ketampi....huuu, a new discovery in medical fields. :-o

no wonder ramai anggota polis malaysia selalu dikaitkan dengan penyalahgunaan kuasa....polis US pun tak berani nak buat pemeriksaan macam kes kat atas ini, silap2 haribulan mereka boleh disaman oleh lawyer2 orang yang mereka tangkap sebab biadap terhadap hak asasi manusia...polis US lebih senang menyerahkan kepada doctor untuk buat analisa.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 27-11-05 17:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-05 18:31


astagfirullah....
apa nak jadi lah dengan orang zaman sekarang...walaupun Allah dah tunjukkan banyak tanda2 kiamat pun masih tak sedar lagi...
sedih rasanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 01:12


nampaknya polis Malaysia kita sedang mencontohi polis Amerika, apa nak dihairankan sedangkan negara kita memang mencontohi barat pun dalam segala aspek...

kalau agama Islam betul2 ditegakkan in sya'a'Llah perkara sebegini tidak akan berlaku...

para pegawai polis kita seharusnya diberikan kursus2 agama yang berterusan dari semasa ke semasa...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 09:43


Pada 28-11-05 01:12 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

para pegawai polis kita seharusnya diberikan kursus2 agama yang berterusan dari semasa ke semasa...


Setuju sangat dengan kenyataan diatas tu.... cumanya kita tunggulah apa kesudahan cerita ini! Berapa ekor kambing yang telah dihitamkan kali ini pun tak tahulah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 10:24


Pada 27-11-05 12:52 , mawa posting:

!!! QUOTE !!!

Ketuk ketampi seperti itu adalah perkara biasa dalam proses penyiasatan polis. Itu pun dibuat didepan seorang anggota polis wanita. Pergerakan ketuk ketampi boleh mewujudkan a small muscle convulsion di bawah perut yang memungkinkan memberi tindak balas kepada foreign objek dalam faraj dan perut. Juga kalau buah dada agak kejang dan pejal maka ada petunjuk awal ada penggunaan dadah.

Petunjuk-petunjuk awal ini memungkinkan pihak polis untuk memeriksa lebih lanjut termasuk faraj. Ini bukan sexual abuse.

Perbuatan anggota polis wanita tersebut tidak menjadi masaalah. Menjadi masaalah ialah orang yang mengambil kamera video tersebut. Apa motif beliau dan siapakah orang pertama yang beliau hantar video clip tersebut sebelum sampai ke akhbar Cina?!?!?!


Alasan sebegini ada jugak rasionalnya .. kerana ada juga pengedar dadah menggunakan taktik menyorokkan dadah dalam kemaluan wanita ... kalau nak tau pasal ni kena tanya orang wanita lah .. boleh ke tak ???

Berita terbaru hari ini seorang anggota polis lelaki yang disyaki menggunakan telefon bimbitnya membuat rakaman tersebut telah disoal ... dan seperti dijanjikan hari ini (Isnin) polis akan buat statement ... tunggu saja apa mereka nak kata ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

i_indi025
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2005
Ahli No: 20007
Posting: 9
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-11-05 11:00


kita tunggu dan lihat saja la...apa tindakan yang akan diambil..
....

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_indi025Profil   Hantar PM kepada i_indi025   Pergi ke i_indi025's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-11-05 15:25


dalam kita marah dengan keaadaan ini...cuba kita fikir sekejap...kat dalam lokap tak di benrakan membawa sebarang alatan kamera apatah lagi telepon kamera...hatta polis endiri takm boleh guna..apa orang cakap...diharamlkan..tapi Kenapa isu sekrang kita dapat gambar yang tealah dirakamkan melalui kamera...angakar siapa tu..entah-entah orang dalam tak..

di dalam tersurat terisinya tersirat..
waalahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 28-11-05 15:30


Pada 25-11-05 14:29 , NuR_HiKMaH posting:

!!! QUOTE !!!

astagfirullah... xsangkanye

boleh menjatuhkan imej Malaysia


Bukan imej Malaysia saja... Nama Islam pun buruk juga....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-11-05 20:20


Assalamualaikum,

ana nak minta pandangan anda semua.....kenapa dalam rakaman tu orang yang ambil gambar tu macam fokus kat warden perempuan yang pakai tudung tu.....padahal kalau dia nak ambil gambar pompan bogel tu dia boleh duk jauh sikit...baru boleh ambil gambar penuh......cuba anda fikir....Kenapa dia buat macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 29-11-05 08:07


Pada 28-11-05 20:20 , afizam posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

ana nak minta pandangan anda semua.....Kenapa dalam rakaman tu orang yang ambil gambar tu macam fokus kat warden perempuan yang pakai tudung tu.....padahal kalau dia nak ambil gambar pompan bogel tu dia boleh duk jauh sikit...baru boleh ambil gambar penuh......cuba anda fikir....Kenapa dia buat macam tu....



Ada beberapa andaian,tapi tak berani nak cakap....


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 15:31


Pada 25-11-05 16:45 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Sebenarnya bukan nak memburukkan pihak berkenaan.. Firts of all, pihak polis tak teruk macam tu...Anda semua salah..Sebenarnya, mereka TERLALU TERUK DAN LEBIH DARI YANG ANDA SANGKAKAN...Saya sendiri pernah di tahan atas sebab yang tak di ketahui... Masa dalam lokap, macam2 mereka buat... Saya kena sebat tapak kaki dengna getah paip/kabel letrik..Sakitnya jangan cakap..Boleh terkencing di buatnya.. Depan mata saya juga, seorang tahanan di minta melakukan onani terhadap tahanan lain... Sungguh memalukan... Yang mengarahkan ialah seorang polis MELAYU..Tapi saya tak pastilah dia tu ISLAM atau apa.... Sebenrnya, pihak atasan tahu hal ini, cuma mereka buat2 tak tahu...


emm...sbnanye...
banyak perkara yang lebih teruk blaku..
tapi ianya tak tersebar di kalangan orang awam..
kebyknnya..hanya mereka yang berada dalam jabatan polis
saja yang tau..terlalu banyak yang 'disimpan' daripada yang didedahkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-05 15:35


Pada 29-11-05 08:07 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-11-05 20:20 , afizam posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

ana nak minta pandangan anda semua.....Kenapa dalam rakaman tu orang yang ambil gambar tu macam fokus kat warden perempuan yang pakai tudung tu.....padahal kalau dia nak ambil gambar pompan bogel tu dia boleh duk jauh sikit...baru boleh ambil gambar penuh......cuba anda fikir....Kenapa dia buat macam tu....



Ada beberapa andaian,tapi tak berani nak cakap....





ana pun sama...



-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-05 16:09


macam-macam dunia sekarang ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-05 10:30


ni saya terima fwrd email daripada seseorang..sama ada benar atau tidak.. wallahu a'lam.. saya cuma menyampaikan



Semalam saya berhari raya di rumah seorang bekas pegawai tinggi polis. beliau
pernah bertugas sebagai CPO sebuah negeri.

Salah satu topik perbualan kami ialah kejadian yang dialami oleh seorang wanita
dipaksa melakukan ketuk ketampi dalam keadaan berbogel bulat. Ramai orang
menjadi marah akibat perbuatan 'tidak bertamaddun' itu.

Memandangkan persahabatan kami ikhlas berdasarkan jemaah masjid yang sama dan
sering bersama hampir setiap malam, perbualan kami berterus terang, tanpa
mencurigai satu sama lain.

Beliau menghuraikan bahawa perbuatan yang disuruh ke atas perempuan itu adalah
biasa. Lumrah bagi pendatang dari negara Cina menjadi pelacur atau penjual
ubatan palsu atau menjual pil khayal. Pil-pil disembunyikan di dalam dubur atau
faraj.

Biasanya polis memberi pilihan kepada wanita yang disyaki melakukan kesalahan
seperti itu mengeluarkan sendiri bahan-bahan yang tersembunyi itu dari
tempat-tempat yang dinyatakan tadi atau jika mereka enggan atau berkeras
menafikan, diminta melakukan ketuk ketampi.

Melalui proses ketuk ketampi, sebarang pil yang tersembunyi akan ternyah keluar
selepas dua tiga kali sahaja ketuk ketampi itu dilakukan. Amalan ini dilakukan
oleh polis serata dunia. Ia bukan berupa bentuk penderaan.

Saya berpuashati dengan penjelasan bekas CPO tadi dan mendapati polis wanita
itu menjalankan tugas yang diamanah kepada beliau dengan baik dan
bertanggungjawab. Diperhatikan beliau duduk jauh dari orang yang tergugat dan
tidak melakukan apa-apa penganyiaan kepada wanita tersebut. Nyata yang tidak
baiknya orang yang membuat rakaman tersebut dan mengedarnya. Orang inilah yang
patut dihukum dan bukannya polis wanita bertudung yang menjadi sangkaan ramai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-05 10:42


mungkin benda2 macam ni dah banyak berlaku dimalaysia dan serata dunia....mungkin ini dah jadi tabiat pihak berkuasa nak dapatkan maklumat daripada suspek,dah turun temurun,saya pun keliru dengan peristiwa ni,agak2la, ada tak cara berhemah untuk dapatkan bukti daripada suspek,agaknya kalaula seorang suspek kes bunuh&rogol di soal siasat dalam bilik gelap,tiba2 ada pulak orang yang buat rakaman secara curi,lagi kelihatan kejam agaknya....entahla........cobaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-12-05 12:11


entah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 12:44


kalau dalam politik atau pun kemaruk sokongan politik, benda ni memang satu peluang untuk kondem habis-habisan. dalam masa yang sama kita dah tolong pihak 'asing' yang cuba menyerap masuk ke dalam negara kita!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 02-12-05 22:57


entah la

dunia sekarang penting kan politik daripada kepentingan ISlam itu sendiri

akhirnya nama ISLAM yang tergadai..

orang bukan ISLAM yang bermaharajalela dalam negara yang digelar NEGARA ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-12-05 18:26


satu kelakuan yang tak bermoral...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

puteri_malaya
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2005
Ahli No: 21058
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-12-05 23:21


Salah satu topik perbualan yang masih panas adalah tentang kejadian yang dialami oleh seorang wanita dipaksa melakukan ketuk ketampi dalam keadaan berbogel bulat. Ramai orang menjadi marah akibat perbuatan 'tidak bertamaddun' itu.

Sebenarnya perbuatan yang disuruh ke atas perempuan itu adalah biasa. Lumrah bagi pendatang dari negara Cina menjadi pelacur atau penjual ubatan palsu atau menjual pil khayal. Pil-pil disembunyikan di dalam dubur atau faraj.

Biasanya polis memberi pilihan kepada wanita yang disyaki melakukan kesalahan seperti itu mengeluarkan sendiri bahan-bahan yang tersembunyi itu dari
tempat-tempat yang dinyatakan tadi atau jika mereka enggan atau berkeras menafikan, diminta melakukan ketuk ketampi.

Melalui proses ketuk ketampi, sebarang pil yang tersembunyi akan ternyah keluar selepas dua tiga kali sahaja ketuk ketampi itu dilakukan. Amalan ini dilakukan oleh polis serata dunia. Ia bukan berupa bentuk penderaan.

Polis wanita itu menjalankan tugas yang diamanah kepada beliau dengan baik dan bertanggungjawab. Diperhatikan beliau duduk jauh dari orang yang tergugat dan tidak melakukan apa-apa penganyiaan kepada wanita tersebut.

Nyata yang tidak baiknya orang yang membuat rakaman tersebut dan mengedarnya. Orang inilah yang
patut dihukum dan bukannya polis wanita bertudung yang menjadi sangkaan ramai.

Sekian, dimaklumkan. Semuga kita semua tidak buruk sangka.

Ingatlah pesan nabi: " berhati-hati itu daripada Allah dan tergesa-gesa itu daripada syaitan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_malayaProfil   Hantar PM kepada puteri_malaya   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-05 22:49


memang polis di saja buat begitu untuk kes yang begini...
tadi saya macam terdengar berita kat TV kata perempuan tu sebenarnya melayu+malaysian ye

hurmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 14-12-05 09:38


POLIS YANG MERAKAM DAN MENGEDAR RAKAMAN TERSEBUT PATUT DI HUKUM TEMBAK DITENGAH BANDARAYA KL

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 14-12-05 09:42


ini memalukan agama dan negara kita sendiri...:-?...apa semua ni? kita dok kata Amerika yang buat kat tahanan kat orang Islam Iraq tetapi kita sendiri orang Islam, negara yang di uar-uarkan negara Islam ditambah pula dengan Hadharinya yang melakukannya..... malunya jadi orang Malaysia begini

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

nur_solyHAH1107
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16927
Posting: 27
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-12-05 22:25


salam..
di mana letaknye keprimanusiaan sbgai manusia??
memang ZALIMMMM....zaman sekarang martabat wanita di perlekehkan..
dunia hampir TAMAT :-| :-| :-|


-----------------
BIAR REBAH,jangan BERUBAH..biar TERBUANG,terus BERJUANG..hati PEJUANG pastinya berSATU,kerana di situ nawaitu kita bersemai,bersama menuju REDHA ILLAHI..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_solyHAH1107Profil   Hantar PM kepada nur_solyHAH1107   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 28-12-05 23:04


Ketuk ketampi cara terbaik keluar benda tersembunyi?
Pauline Pua
Dec 23, 05 6:29pm

Bolehkah ketuk ketampi mengeluarkan benda tersembunyi di dalam vagina atau dubur?

Inilah yang dibicarakan oleh orang ramai sejak seorang doktor pakar dari Hospital Kuala Lumpur, dari. Zainab Shamsuddin memberitahu badan penyiasat bebas yang menyiasat insiden wanita berbogel dan ketuk ketampi di lokap polis bahawa ketuk ketampi adalah cara paling berkesan untuk mengeluarkan benda tersembunyi dari kedua-dua organ berkenaan.

ini saja2 buat ke atau memang betul cara niii
tak pun mungkin polis lain curi2 ambil pic tu agaknya...saja2 nak tengok...(xxx)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 09:34


Sebahagian kecil aktivis Hak Asasi Manusia, pemimpin pembangkang dan orang ramai yang hanya mentafsir laporan-laporan media pasti merasa marah kepada pasukan polis. Lebih mengelirukan, apabila terdapat akhbar dan Ketua Pengarang (yang mungkin pernah bermasalah dengan Polis) mengambil sikap berlebih-lebihan bagi menimbulkan kemarahan.


Tiada siapa yang akan melihat pemeriksaan tanpa pakaian ke atas suspek atau tahanan wanita di hadapan seorang polis wanita di dalam kawasan tertutup sebagai satu yang menjatuhkan maruah.


Hanya apabila ia ditayangkan kepada umum barulah timbul soal menjatuhkan maruah. Sudah tentu menonton pemeriksaan bogel dan ketuk ketampi seorang wanita dalam keadaan berbogel merupakan satu adegan menjatuhkan maruah wanita tersebut.


Tapi jika ia tidak tersebar atau dirakam atau ditonton oleh orang lain maka tidak akan timbul riuh rendah ini. Tidak akan timbul soal menjatuhkan maruah atau menghina kerana polis perlu menjalankan tugas mereka demi keselamatan semua.


Isu ini cukup mudah iaitu seorang anggota polis wanita melakukan pemeriksaan teliti kepada badan seorang suspek wanita di dalam bilik tertutup dalam tempoh tidak sampai 2 minit. Penderaan? Jika ia penderaan tentulah ia berlangsung berjam-jam. Sebaliknya dalam masa satu minit lebih sahaja pemeriksaan tersebut selesai dan wanita tersebut diarahkan memakai kembali baju. Rasional apa yang kita guna untuk mendakwa polis melakukan penderaan dan menjatuhkan maruah suspek?


Hakikat bahawa terdapat banyak kes penyembunyian dadah atau pil terlarang berjaya ditemui melalui ketuk ketampi dalam keadaan berbogel hanya membuktikan cara tersebut berkesan dan efektif.


Akhbar-akhbar kumpulan NSTP, The Star dan akhbar berbahasa Mandarin memilih untuk menghasut dan meniupkan api kemarahan orang ramai terhadap polis dengan memesongkan fakta kes.


Kenyataan-kenyataan bahawa ia merupakan sebahagian daripada prosedur standard pasukan polis membabitkan kes-kes tertentu terutamanya membabitkan dadah tidak diambil kira dan disiarkan dengan begitu kecil sekali berbanding kenyataan-kenyataan peguam dan ahli politik yang mempunyai kepentingan tertentu.


Laporan Kosmo hari ini mendedahkan wanita tersebut ditangkap di sebuah pusat hiburan ini sekaligus memberi kewajaran kepada anggota polis untuk melakukan pemeriksaan membabitkan sebanrang penyembunyian pil atau dadah di bahagian sulit wanita tersebut.


Sebaliknya polis ditonjolkan sebagai anti orang Cina dan menjalankan tindakan tidak berperikemanusiaan. Lebih menyedihkan polis wanita yang hanya menjalankan tugas rutinnya melakukan pemeriksaan dianggap menjatuhkan maruah suspek, tetapi orang mengambil gambar dianggap hero.


Manusia yang tidak bermoral di sini ialah anggota polis yang mengendap dan merakam pemeriksaan tanpa pakaian tersebut. Malangnya, hingga kini anggota polis tidak bermoral ini tidak didedahkan atau didakwa, malah diangkat sebagai hero oleh pembangkang. Lebih malang polis wanita yang bertudung yang hanya menjalankan tugas sudah dihina, dikeji dan dicaci. Lebih serius ia seolah-olah agenda untuk memburukkan polis beragama Islam dan orang Melayu.


Yang turut tidak bermoral ialah pengarang-pengarang akhbar dan ahli politik yang menyebarkan gambar tersebut tanpa mengambil kira maruah seorang anggota polis yang menjalankan tugas. Ketika tiada siapa yang mengenai suspek mahu pun pengendap, muka anggota polis wanita tersebut lebih jelas kepada umum.


Inilah cara sebahagian manusia memperjuangkan moral dan hak asasi manusia? Layakkah mereka ini menjadi jurucakap moral jika dalam masa yang sama mereka sudah pun mendedahkan wajah anggota polis yang belum tentu benar atau salah?


Jika kita menganggap bahawa prosedur pemeriksaan seperti itu salah, maka yang perlu diubah ialah prosedur tersebut bukannya menghina atau menyiarkan gambar anggota polis wanita tersebut sepanjang masa.


Dalam masa mengalu-alukan kenyataan YAB Perdana Menteri mengenai penubuhan Badan Siasatan Bebas, kenyataan Datuk Noh Omar mempertahankan tindakan polis amat wajar ditahniahkan.

Sekurangnya-kurangnya Noh membuktikan ia rela dikeji oleh media asalkan kebenaran dan maruah anggota polis wanita tersebut dipertahankan.


Sungguhpun penubuhan suruhanjaya bebas mengenai isu ini mungkin menjatuhkan semangat anggota polis namun ia merupakan satu tindakan bijak dan berhikmah Perdana Menteri untuk memastikan orang ramai dan negara asing berpuas hati dengan penyiasatan yang dilakukan.


Kita percaya Pak Lah menubuhkan suruhanjaya ini bukan kerana ketidakpercayaan beliau kepada siasatan Polis. Sebaliknya, ia lebih bertujuan memuaskan hati orang ramai yang sudah terpengaruh dengan sentimen yang dimainkan oleh akhbar.


Penubuhan badan siasatan ini juga akan membebaskan polis daripada sebarang tuduhan dan kritikan bahawa ia satu siasatan berat sebelah.

*yang fanatik Pas ikut saja kutuk kerajaan.Apa-apa yang berkaitan Umno semua pakat dia kutuk.tak selidik dulu pun.teresa kok terang kutuk melayu pun , Pas boleh pula nak sokong.Agaknya kalau Umno tak ada,Pas tatau nak kutuk sapa.tubuh Pas pasal nak kutuk Umno saja agaknya.hamPAS punya parti.

ayat yang paling selalu dengar time pilihanraya oleh Pas dari dulu sampai sekarang ialah "kita ada beribu-ribu bukti penyelewengan Umno" tapi tak pernah pun bagitau secara terangan.kalau ada bukti,cakap saja la.bila kalah pandai pulak salahkan pengundi hantu la.padahal kutuk orang sampai pilihanraya umum tak mengapa pula.

sama la jugak dengan fanatik Pas kat sini.bila dah tatau nak cakap apa pasal orang kutuk kepimpinan Pas,terus nak serang keperibadian.tapi disebabkan dia tatau keperibadian,nick pun ok jugaklah dia nak kutuk.padahal bukan tau maksud pun.memang dasar minda tertutup.kutuk Pas saja,pandai pulak kata fitnah.yang tak betul semuanya Umno,seolah Pas saja yang betul semua.dah la dulu bangkitkan fitnah di Parlimen kononnya Malik Mydin (perenang negara) tak solat time dia berenang merentasi Selat Inggeris.Kemudian tak minta maaf pula selepas dijawab oleh beliau.memang macam liPAS.

Saya solat hormati waktu, qada: Malik

Oleh Nurul Hazren Masitom

PERENANG maraton negara, Datuk Abdul Malik Maidin, menyangkal dakwaan dia tidak bersolat ketika berenang merentasi Selat Inggeris, malah dia berhenti seketika di laut untuk solat menghormati waktu dan kemudian berniat qada.

Abdul Malik menegaskan dia mengqada solat Subuh tetapi solat Zuhur dan Asar dilakukan secara jamak dan qasar kerana sempat tiba di Calais, Perancis sebelum masuk waktu Maghrib.

Saya memulakan renangan merentasi Selat Inggeris dari Dover, England menuju ke Calais, Perancis kira-kira jam 2.00 pagi dan waktu Subuh masuk pada 3.40 pagi, pada ketika itu saya meminta untuk berhenti selama lima minit dan kemudian menghadap kiblat bagi solat menghormati waktu dan kemudian menyambung kembali renangan saya.

Oleh kerana saya tiba di Calais, Perancis pada kira-kira 7.30 malam dan Maghrib hanya masuk 8.30 malam, saya sempat menunaikan solat Zuhur dan Asar secara jamak dan qasar di atas bot sebaik tiba.

Justeru, tidak timbul soal saya tidak solat oleh pihak pembangkang di Parlimen kerana mereka tidak berada di situ dan memahami keadaan sebenar, cuma berdasarkan apa yang mereka dengar tetapi bukan daripada mulut saya, katanya dalam sidang akhbar di Kuala Lumpur semalam.

Perenang itu menjawab dakwaan Mahfuz Omar mengenai isu tidak menunaikan sembahyang, termasuk perenang maraton negara itu ketika merentasi Selat Inggeris dalam sidang Parlimen minggu lalu.

Abdul Malik berkata pihaknya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika parti pembangkang itu mengungkit soal solat ketika beliau merentasi Selat Inggeris.

Sementara itu, Mufti Wilayah Persekutuan, Profesor Madya dari Mohd Yusoff Hussain, berkata berdasarkan fatwa hukum solat menghormati waktu seperti di dalam kapal terbang yang mengambil kira ketiadaan air dan ruang untuk bersolat, ia dibolehkan kerana dalam keadaan apa sekali pun solat tetap tidak boleh ditinggalkan.

?Dalam kes ini, saya mendapat maklumat secara terus daripada Malik sendiri yang mengambil kira soal solat sebelum berenang, dan beliau menguruskannya secara bijaksana.

Ini kerana jika Malik melakukan renangan selepas Subuh, beliau akan tertinggal solat Zuhur dan Asar kerana akan tiba selepas jam 8.30 malam, tetapi beliau melakukan renangan lebih awal dan hanya perlu mengqada semula solat Subuh dengan syarat yang disebutkan di atas, katanya.

Mufti itu juga menasihatkan pihak tertentu supaya tidak memperbesarkan isu itu dan mengambil kira penjelasan pihak yang dituduh supaya tidak timbul soal fitnah.

Penjelasan dalam isu agama lebih-lebih lagi mengenai solat bagi mereka yang tidak tahu menahu mengenai hal ini akan timbul soal fitnah dan niat jahat dan perlu diberhentikan.

Mengenai soal murtad pula, hanya mereka yang jahil saja mengatakan orang yang tidak solat itu murtad dan hukum menuduh seseorang itu murtad adalah fasik, kerana seseorang itu akan jatuh murtad apabila dia mengatakan solat itu tidak wajib didirikan, katanya.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.212185 saat. Lajunya....