Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 30 hari yang lalu
ronniefinancehome: 41 hari yang lalu
MTMKi: 51 hari yang lalu
usop79: 52 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: siapa suka tengok doraemon???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» siapa suka tengok doraemon???

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa suka tengok doraemon???

eyza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.01.2004
Ahli No: 6867
Posting: 90

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-05 15:26


ok....sekarang siapa suka crta doraemon pula?
angkat tangan tinggi2...
saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyzaProfil   Hantar PM kepada eyza   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 17:32


Assalamualikum...
cerita doraemon tu memang best tapi cerita tu bahaya bagi kanak2 sebab pernah terjadi seorng budak yang tanya ibunye....."ibu...doraemon tu tuhan ke?"astagfirullahal Azim.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 20:18


untuk hilangkan bosan bolehlh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-05 20:28


suka juga.... especially part kreativiti doremon..
kekadang tak terpikir dek kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 21:05


Assalamualaikum,

ana memang gila doremon...tapi kesan -ve nya....smi sekarang ana ingat yang doremon tu betul2 wujud kat dunia ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-05 09:09


doraemon,dulu kini selamanya.....

memang tak berapa sesuai untuk kanak2 sebenarnya....

tapi otak fujio f fujiko ni memang hebat.....

digambarkan bagaimana nobita seorang yang lemah selalu bergantung kepada doraemon dengan alat2 nya....tapi nobita selalu menyalahgunakannya...

nobita yang lemah sering dibuli oleh giant yang berbadan besar(kuat)

cuba perhatikan umat islam sekarang...

umat islam sekarang dah jadi macam- (nobita)...walaupun mendapat bantuan nikmat daripada Allah..dengan kekayaan minyak dan sebagainya-(doraemon dan alat2 nya) tetapi masih tidak mampu melawan Amerika Syarikat,Israel dan musuh 2 lain-(giant)

... umat islam sekarang langsung tidak mensyukuri nikmat allah malah menyalahgunakannya...(macam nobita yang menyalahgunakan alat doraemon- lemah.....tak mampu lawan Giant yang menggunakan kekuatannya)....Amerika ,israel dan sekutunya mengambil kesempatan kelemahan,kemunduran umat islammenggunakan kekuatan yang ada pada mereka seperti kekuatan ketenteraan,kekuatan ekonomi....menguasai media...dunia hiburan,,,sukan,,,..."dan yang sama waktu dengannya"

inilah mesej tersirat saya boleh ambil hasil membaca komik doraemon dengan berfikir.....membaca tanap berfikir umpama makan tanpa penghadaman...ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-12-05 09:13


teringat masa kecik2 dulu-dulu.... masa tu duduk perlis.... kat situ dapat siaran Thailand.... start tengok doreamon dari TV Thailand.... langsung tak faham sebenarnya, pasal TV sana semua cerita tukar bahasa ibunda mereka.... hehehehe tapi layan saja.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.085517 saat. Lajunya....