Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 34 hari yang lalu
azemi: 38 hari yang lalu


Kelakar
Topik: KAH! KAH! KAH!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» KAH! KAH! KAH!

Please Mendaftar To Post


Oleh KAH! KAH! KAH!

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 22:16


Seorang suami yang baru pulang dari Brazil membawa burung kakak tua sebagai kenang-kenangan.

"Kenapa abang beli burung ni? Istimewa sangat ke?" tanya si isteri. Si suami tersenyum. "Tengok ni," katanya sambil mengangkat tangan kiri dan memetik jarinya "PAPP!" Secara spontan burung kakak tua itu terus menyanyikan lagu pop.

"Tengok ni pulak," kata si suami lantas mengangkat tangan kanan. Burung kakak tua itu menyanyikan pula lagu rock sebaik dia memetik jari.

Terpegun dengan kecerdikan burung kakak tua itu, si isteri bertanya : "Macam mana kalau kedua-dua tangan diangkat serentak?"

Jawab si suami : "Cubalah angkat kalau nak tau."
Si isteri pun mengangkat kedua-dua belah tangannya, lalu terdengarlah burung kakak tua itu berkata : "SATU-SATU LAH...BODOH!!!"


Senyum Pisang Mastika

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 23:32


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

memang istimewa burung tu................ :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 15:16


Assalamualaikum

Suatu hari Chot, budak kampung yang baru seminggu sampai ke bandar, pergi ke panggung wayang. Dia nak tengok cerita spiderman. Chot beli tiket tapi tak lama kemudian, datang semula ke kaunter dan membeli sekeping lagi. Dua minit lepas itu, Chot datang semula ke kaunter beli sekeping lagi tiket. Gadis yang menjaga kaunter itu garu kepala, "Bukan ke encik dah beli dua tiket tadi?"

Chot menjawab, "Betul! Tapi ada seorang budak pakai bow yang berdiri kat depan pintu masuk panggung tu asyik koyakkan tiket saya saja..."


Mastika
[ Telah diedit oleh: Nuralisa pada 13-11-05 15:17 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 15:23


lor, Kenapa tak belasah saja budak pakai bow tu............... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 17:10


juga pintu laa tu kottttt

Bookmark and Share

  


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

nur_diAn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14734
Posting: 56
Dari: Timur

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 21:11


:-) :-) :-di
kasihan isteri tu.. tak pasal2 kena panggil 'bodoh' eh!.. ish3.. hehe.. tapi..lawak juga! :lol: :lol:

yang lagi satu tu.. kalau tak silap...dah ada kat posting sblom ni kan..?? :roll:


-----------------
Biar berpeluh, jangan mengeluh!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_diAnProfil   Hantar PM kepada nur_diAn   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-05 22:48


macam pernah baca la lawak ni...tapi kat mana ye :roll:


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 02:18


Pada 13-11-05 15:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

lor, Kenapa tak belasah saja budak pakai bow tu............... :lol:


Ya saya pun boleh tolong belasah juga dah lama saya dendam dengan dak tu. koyak tiket orang saja tau.

Bookmark and Share

  


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-11-05 09:48


:) tak pernah pulak jumpa orang sebodoh itu..... bagus, bagus, bagus... boleh reject!!! :) realiti yang pasti!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

anaksoleh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2004
Ahli No: 7759
Posting: 32
Dari: Sigapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-11-05 11:11


hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For anaksolehProfil   Hantar PM kepada anaksoleh   Pergi ke anaksoleh's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 03:34


kena ajar burung tu cakap baik-baik sikit...;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-05 14:52


hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-05 21:57


Assalamualaikum


-50 sen-

Pada suatu hari Jumaat yang hening Amat naik bas ke masjid untuk
menunaikan sembahyang Jumaat.
Mak Amat memberikan seringgit untuk tambang bas pergi dan balik
memandangkan Amat dah pun makan tengahari di rumah, adapun perjalanan ke
masjid itu 10 km jauhnya.

Amat pun membayar tambang bas 50 sen kepada konduktor yang kacak itu,
lalu konduktor tu pun memulangkan baki wangnya dengan duit syiling 50
sen sekeping. Amat pun ambik duit tu simpan dalam kocek baju melayunya.

Sesampainya di masjid, Amat pun mengambil tempat di saf kedua
memandangkan saf pertama sudah pun penuh adanya.

Setelah azan berkumandang, pak imam pun mengimamkan solat Jumaat.

Amat pun menunaikan sembahyang berjemaah itu..semasa para jemaah rukuk
termasuk Amat sekali... tiba-tiba duit 50 sen nya jatuh dan tergolek
betul-betul jatuh di bawah telapak tangan orang dihadapannya.. risau
bila fikir nak jalan kaki balik rumah di panas-panas terik tu..amat pun
berbisik kepada orang dihadapannya...

Amat: "jangan ambik duit saya tu,saya nak buat tambang balik nanti... "
lalu orang itupun menjawab...

Alah,setakat 50 sen saya tak hairan la, tak ada siapa nak ambik duit kau
tu".
Lalu orang disebelah Amat pula yang terkejut kerana Amat bercakap di
dalam sembahyang pun berkata...

" eh, anda ini..dalam sembahyang mana boleh bercakap"
Selepas itu,ada seorang yang lain pula bersuara

" Yang kau bercakap tu apa ?"... .

sahlah... sembahyang mereka telah terbatal hanya kerana 50 sen.



Sumber : Aisbird.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108619 saat. Lajunya....