Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 20 jam, 23 minit yang lalu
sahabat_amin: 1 hari, 8 jam, 6 minit yang lalu
Gorodkovie: 3 hari yang lalu
Swarig123: 7 hari yang lalu
sunan-faqih: 12 hari yang lalu
ajefikrah: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
Kang: 19 hari yang lalu
owl_UM: 22 hari yang lalu
rasian: 25 hari yang lalu
a_zar81: 29 hari yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: siapa pernah pergi UMRAH


Carian Forum

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» siapa pernah pergi UMRAH

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa pernah pergi UMRAH

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 11:21


siapa ada pengalaman mengerjakan UMRAH ????     :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

Al-Faisal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18728
Posting: 22

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 15:22


alhamdulillah Ramadhan lepas... seronok. memang pengalaman paling berharga dalam hidup=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-FaisalProfil   Hantar PM kepada Al-Faisal   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-05 22:12


:-) menyeronokkan lebeh2 lagi di bulan puasa...


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Detective_Alam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6331
Posting: 103
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-05 22:50


best pergi sana...!

p/s : kepada yang pernah pergi ceritakanlah kepada rakan-rakan kamu disini sama ada yang menakutkan, yang tak dapat dilupakan, yang lucu dan lain-lain lagi, ok?!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Detective_AlamProfil   Hantar PM kepada Detective_Alam   Pergi ke Detective_Alam's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-05 23:30


tak pernah pergi lagi...teringin nak pergi

Bookmark and Share

  


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-05 23:35


saya pernah pergi mengerjakan umrah.Saya tak bape ingat sangat sebab waktu tu saya 5 tahun.macam ini...

             ada satu hari tu,kami sekeluarga nak pergi ke ladang unta untuk bersiar2 saja...Kami pergi dengan menaiki bas.Kirenye rombongan la ini...
             lama jugak la kami dalam bas tu.lepas itu kami sampai di ladang unta tu.tengah elok2 saya turun dari bas tu,tiba-tiba dari kiri,ada seorang lelaki arab dengan kasarnye menarik tangan saya untuk menaiki unta! Mak cik saya pulak tarik tangan kanan saya sambil cakap dengan lelaki tu kitorang datang situ nak bersiar2 saja.
             Lelaki tu cuba sedaya upaya nak convince kitorang naik unta dia(tangan dia masih tak dilepaskan lagi.Macam tu jugak mak cik saya.) Akhirnya mak cik saya putus asa dan bagi saya naik jugak.
             Waktu unta tu nak bangun,memang menyeramkan! Macam nak jatuh! Terus saya nangis! hehehehehehe....

ha...tulah pengalaman saya dkat sana.Agak melucukan jugak bila ingat pasal tu. Lucu tak??

Bookmark and Share

  


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-05 11:22


tak pernah ke sana.... insyaallah satu hari nanti

Bookmark and Share

  


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-05 11:05


assalamualaikum,

alhamdulillah, ana pernah diberi peluang untuk mengerjakan umrah, memang pengalaman yang ana tak akan lupakan... satu keluarga pergi (kecuali akak sulung) and masa tu baru lepas exam, bila sampai kat mekah/madinah, .. rasa dia memang lain...

pengalaman manis :
bila 1st time dari tingkap hotel dapat tengok masjidilharam dan kawasan persekitaran, macam dalam mimpi...

pengajaran :
di tanah haram walaupun kita bukan mengerjakan haji, tetapi memang kena jaga tingkah laku & niat, bagi ana, ada suatu ketika ana terlepas cakap dan terkasar bahasa dengan ibu ana, almost immediately lepas tu, kepala ana terhantuk pergi tombol pintu, hhmm... mungkin kebetulan, tetapi, cukup untuk menyedarkan ana,

wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 08:52


ana..alhamdulillah dapat pergi dengan famili sekali

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

hasyila
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13635
Posting: 13

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 10:27


alhamdulillah , saya dah pun berpeluang menjejakkan kaki ke sana sebnyk 2 kali.
best sangat pergi sana especially apb one whole family pergi .
saya berharap,dalam usia yang muda ni dapatlah saya diberi peluang untuk mengerjakan haji pulak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasyilaProfil   Hantar PM kepada hasyila   Quote dan BalasQuote

RIZAL830
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2004
Ahli No: 7913
Posting: 53
Dari: masja-sa

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-06 10:46


alhamdulillah.. ana last year baru pergi umrah.. rasa mimpi lyelah xsangka ada rezeki pergi umrah.. bsyukur sangat-sangat. ana pun bharap dapat mgerjakan haji dalam usia muda ni.. kalau dah tua payah sikit tenaga kurang..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For RIZAL830Profil   Hantar PM kepada RIZAL830   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 07-01-06 12:25


pengalaman pertama ketika berusia 11thn.kali pertama melihat kaabah,menitik air mata...lebih2 lagi berpeluang pergi di bulan puasa. masa itu punyalah ramainya umat islam terasa bagai mengerjakan haji pula. susah nak masuk ke kaw hijir ismail apatah lagi memegang hajar aswad tapi syukur Allah telah memberi ana peluang merasa semua itu...

pada malam 27 ramdhan pula, ramainya orang tak terkata. sampaikan lepas witir itu semua orang berasak2 nak keluar masjid. ana yang kecik molek masa itu hampir terjatuh dihimpit jemaah arab yang besar2 dan ganas2. tiba-tiba ada seorang hamba Allah serba putih datang bawa ana dan emak serta kakak mengikut laluan lain yang kurang sesak. mujur2 ada orang tolong...kalau tak, wallahualam...

paling best, masa membeli belah di bazar kumar, ada beberapa wanita arab asyik usha2 ana dengan mak dan kakak. mereka ingat mak culik anak arab.. :lol: :lol: :lol: sebab muka ana lain dari mak dengan kakak. nasib baik ayah ana muncul. barulah wanita2 arab itu percaya yang ana ni anak mereka... :lol: :lol: :lol: lucu bila kenang balik....

banyak lagi peristiwa yang best...tapi sampai sini la dulu ye... :-)


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

  


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-06 12:56


ana ada pengalaman pergi umrah...tahun 2004.
mak memang berniat nak bawa satu keluarga. mulanya ana berat hati nak pergi, sebab tak ada persediaan dan tidak bersedia ke sana..ilmu tak cukup. ana bagitahu mak tak mahu pergi, mak cakap nak ke tinggal seorang kat rumah.. fikir2 balik, ana setuju ikut keluarga. lagi pun mak cakap ini niat mak nak teruskan hajat arwah abah nak bawa kami sekeluarga.

pertama kali jejak bumi arab, rasa seronok..syahdunye bila dapat menatap masjid nabawi dan dengar laungan azan subuh. rasa teruja dan tak sabar2 nak turun pergi ke masjid. tapi disebabkan rombongan kami baru sampai, mutawif minta rehat dulu di maktab yang mereka sediakan. lepas tu baru turun pergi ke masjid nabawi..rasa seronok dan macam tak balik pun ada. tapi yang sayangnya ana tak dapat nak ziarah makam Rasulullah dan solat di raudhah. masa terlalu singkat kami berada di madinah. hanya mampu berdoa dari jauh saja.

hari ketiga rombongan kami kena bertolak ke makkah. di sana selama 8 hari. alhamdulillah maktab yang kami menginap tu agak berdekatan dengan masjidil haram..dekat babul nadwah. pertama melihat kaabah dari dekat, hanya mampu ucap syukur alhamdulillah dapat juga ana melihatnya dari dekat, oh..rupa2nya inilah kaabah yang menjadi qiblatku selama ni. damainya dihati. hari2 ulang ke masjid rasa dekat sangat...

yang paling tak dapat ana lupakan, hari pertama sampai di makkah, sebelum waktu zohor..ana dengan mak cari ruang kosong untuk solat..tiba2 ada mak cik keturunan arab melambai2 ke arah kami, memanggil duduk di sebelah dia..rasa syukur sangat ada orang yang nak bantu kami. dan dia serta beberapa orang mak cik arab terus peluk ana dengan mak, macam dah lama kami kenal.

sejuk tengok mak cik2 arab tu..walau pun berlainan bahasa, berlain bangsa/ budaya dan negara..tetap ada juga komunikasi dan tautan silaturrahim sesama Islam... bila sampai masa nak balik ke sini..rasa kalau dapat dilanjutkan hari lagi..ana nak tinggal lama2 di sana. tak puas sekejap sangat di sana, terutama madinah.

semoga 1 hari nanti...insya-Allah ana akan pergi ke sana lagi.


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'
[ Telah diedit oleh: cintamadinah_82 pada 12-01-06 10:45 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-06 11:11


kalau ada rezeki, nak pergi jugak dengan fmly..

Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-03-06 21:00


1st time masa darjah 3...2nd time tahun 2004 dulu...malaz la nak cerita...memang apa yang kawan2 ceritakan kat posting2 atas tu memang betul dan semua rasa benda2 tu semua...Kalau ana cerita ana pergi pasar kurma...mereka pun pergi dan lagi...dan lagi...dan lagi...

cuma ana berhakajat agar ana boleh buat haji before umur 30 tahun...time muda la senang sikit...kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:57


belum pernah....
tapi memang teringin sangat nak jadi Tetamu Allah S.W.T.
Moga2 impian tercapai...hendaknya.. Amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 15:41


belum pernah jugak..tak ada ke sesiapa nak support...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 13:03


awak kan jutawan..... hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 14:05


jutawan dengan senyuman saja,,boleh ke beli tiket pergi umrah dengan senyuman??

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 14-04-06 14:17


Pada 14-04-06 14:05 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

jutawan dengan senyuman saja,,boleh ke beli tiket pergi umrah dengan senyuman??


-pas kahwin nanti kita pergi sam2 nooo :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 14:22


erk???

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 14:37


Pada 14-04-06 14:05 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

jutawan dengan senyuman saja,,boleh ke beli tiket pergi umrah dengan senyuman??


mana tau menang peraduan senyuman paling cantik atau gigi paling bersih..... hadiah dia pergi umrah...... siapa tau..rezeki......
senyumlah2 ahhaiiiii cek mek molek..... (aduh sakit pinggang bergelek) hehehe
8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-06 15:53


insyaAllah, ada peluang, rezeki dan keizinan....sampailah kita ke sana ye.....
harap2 dapat jumpa antum semua........

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-08 14:29


kalau ada rezeki dan kalau tak ada aral,insyaAllah akan ke Mekah bersama suami tahun depan kerjakan umrah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 16:20


Alhamdulillah pernah pergi...time tu umur 19 tahun...
pengalaman yang sangat berharga...
pergi dengan ayah, abang, akak ipar, makcik dan sepupu...
masih terbayang2 wajah Makkah dan Madinah.....rindu sangat-sangat..

insyaAllah nak pergi lagi dengan menggunakan duit sendiri pula...insyaAllah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 17:49


alhamdulillah, saya ke sana 11 tahun yang lepas... memang menyeronokkan kalau ke sana

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-08 22:00


alhamduLILLAH, selamat menunaikannya tahun lepas (2007) bulan 6. silalah melawat multiply saya dengan syarat kena jadi contact baru boleh tengok.. mitak maaf ek.

masa pergi sana, saya jadi macam orang Arab... kasar sikit dengan mereka yang cakap kasar2.. masa tu Mak minta ambil barang dari kedai kurma tu & ingatkan ada duit baki, masa orang tu bagi barang saya tanya baki mana, dia kata tak ada "ana tak ada baki pun".. saya terus push dia minta bagi baki.. bila pergi kat Mak dengan duit baki, Mak pun tanya "duit apa ni?".. jeng3.. saya pergi kepada pekedai tu cakap "minta maaf", dia ok2 saja.. alhamduLILLAH.. huhu..

sana yang paling seronok mereka boleh cakap bahasa Melayu, so tak payah risau lah kalau tak boleh cakap Arab (saya pergi sana dengan separa penuh tawakal alALLAH).. belajar sikit-sikit saja cakap dengan mereka,

macam "ish suqoiya?" (air apa ni?).. dia kata ".." (tak ingat den).. kemudian baru dia cakap kopi.. kopi mereka buat sendiri.

kat Masjidil Haram rasa tenang sangat, pat tengok Ka'abah, masa solat pun pat tengok Ka'abah & baru-baru ni baru pat tau makruh tengok Ka'abah time solat. (T_T)

kat Madinah pulak, nak dapat saf pertama susah bangat.. & saya rasa best sangat kat sana sebab saf rapat2 xcam kat Malaysia ni. & nak masuk ke Raudhah tu kena pergi awal-awal masa mereka tengah buat cleaning.. memang bersesak2 lah nak ke sana..

masa pergi bazar kurma kat Bukit Uhud, macam-macam spesis kurma jual, & kurma najwa/Nabi ni ada kalimah ALLAH pada biji nya.. tak percaya cubalah sendiri..
&tak lupa juga kayu kokka, jangan percaya sangat biarpun yang menjualnya orang Indonesia di hotel.. beli boleh, percaya jangan, boleh ke arah syirik (dosa besar xterampun tu)... lagipun kayu kokka tu mahal sangat, ... teringat berada hari terakhir kat Madinah, orang Indonesia tu jual murah kayu gelang kokka, sebelum2 ni 20 riyal satu gelang las sekali 10 riyal 2 gelang... sabar saja...

tapi paling mengecewakan is, tak ramai jemaah wanita yang dapat kucup Hajarul Aswad.. first struggle first kiss... kena berjihad nak dapat cium... sampai ada yang cekik saya lah, terus saya lepaskan genggaman dia dari tangan.. mashaALLAH... memang macam kat kubur lah dalam sesak2 tu.. takutnye kena azab kubur..

kat sana kubur mereka ganti pakai, antara mayat2 xbinasa is mayat2 para Hafiz.. teringat saya baca fadhilat amal mengenai hadith Nabi yang penghafaz Quran mayat mereka xreput. kubur tu diguna pakai lepas mayat yang sebelum tu tinggal tulang, dikumpul & diganti mayat baru.

antara peristiwa yang tak dapat saya lupakan ialah minum air zam2, terdetik dalam hati untuk kencing lepas minum air zam2, lepas minum tu hampir seharian saya buang air kecil saja.. memang benar kata Nabi yang air zam-zam terletak pada niat peminumnya.. subhanALLAH.

detik yang paling sedih is meninggalkan Makkah, nak kena balik malaysia dah..

pendek kata kat Makkah tu bukannya untuk membeli belah, enjoy sana sini, tapi itulah masanya kita dapat menunaikan umrah.. nak beli belah pun, barang2an hampir kesemuanya made in China.. kat Malaysia pun ada jual.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 22-07-10 11:29


Apabila membuka thread2 lama terbaca pengalaman forumers di tanah suci. Bulan Ramadhan tiba lagi tentu ada yang merancang hendak ke Tanah Suci. Selamat menunaikan umrah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 07:08


Terlanjur saya menulis di sini saya ingin meminta bantuan forumers di ruang ini. Saya menghadapi satu masalah. Saya telah menjadi ahli sebuah syarikat yang menjalankan 'time sharing' umrah yang beribu pejabat di Kota Bahru. Saya telah membayar penuh keahlian untuk penginapan di Tanah suci seramai 4 org untuk 5 kali menunaikan umrah. Masalahnya syarikat ini seringkali menukarkan no telefon dan sehingga kini saya gagal menghubunginya. Sesiapa yang tahu syarikat yang bernama EZ Corporation ataupun SAKN ini. org Kota Bahru mesti sudi membantu saya mencari sekurang2nya no telefon syarikat ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 11:38


Terlupa untuk memberikan alamat syarikat tersebut.
EZ Corporation Sdn Bhd,
Suite 1-1 Tingkat 1,
Wisma Abrar International,
Jalan Kebun Sultan,
Kota Bahru.
Semoga dengan bantuan forumers akan dapat membantu saya yang berhajat membawa org tertentu yang tidak berkemampuan ke Tanah Suci, insyaAllah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-07-10 21:46


Sehingga kini nampaknya tiada forumers yang tahu EZ Corporation Sdn Bhd ini termasuklah yang bermastautin di Kota Bahru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 12:17


mudah-mudahan ada yang dapat membantu ustaz faqir_imara ya.. seronok dengar cerita org yang dapat jadi tetamu Allah ni ye.. Kalau sesiapa yang pergi dalam tempoh terdekatni, doakanlah untuk kami sekeluarga juga ya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 14:52


Saya menjadi ahli 'time sharing' penginapan di Tanah Suci EZ Corporation ini dengan niat untuk memberi peluang kerabat dekat yang tidak berkemampuan ke sana. org Kota Bahru tentu arif jalan Kebun Sultan tempat Wisma Abrar International ni. Dapat no telefon sudah memadai untuk saya menghubungi mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

ibtisam_nisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2010
Ahli No: 39573
Posting: 87
Dari: dunia pinjaman allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 18:31


Pada 13-04-06 14:57 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

belum pernah....
tapi memang teringin sangat nak jadi Tetamu Allah S.W.T.
moga-moga impian tercapai...hendaknya.. Amin...


amin ya allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibtisam_nisaProfil   Hantar PM kepada ibtisam_nisa   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 18:52


Tips untuk menunaikan umrah,
1.Bulan 12 adalah musim sejuk dan tidak ramai org sedangkan bulan 6 adalah musim panas.
2.Flight yang direct ke Jeddah adalah Saudi Airlines dan Mas. Elakkan gunakan flight lain yang boleh menyebabkan anda transit 2-8 jam di negara ketiga.
3.Hajarul Aswad boleh dikucup tanpa berebut2 pada waktu2 tertentu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 06:22


Tips untuk ziarah Masjid Nabawi,
1.Masjid Nabawi dibuka 24 jam.
2.Pintu untuk wanita menuju Raudah hanyalah pintu 25.
3.Terdapat 3 tiang di dalam Raudah yang mempunyai keistimewaan tersendiri iaitu Tiang Mukhallaqah, Tiang Aisyah (tiang undi) dan Tiang Taubat (Tiang Abu Lubaba)

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

minmuslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2012
Ahli No: 42019
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-12 18:13


Salam,

Maaf saya terbaca forum anda ketika saya mencari dalam internet mengenai Ezy Corporation /SAKN. Saya pun menghadapi masalah yang sama seprti anda mengenai nak hubungi syarikat ini. Adakah anda ada maklumat terkini mengenai syarikat ini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For minmuslimahProfil   Hantar PM kepada minmuslimah   Quote dan BalasQuote

muslimahcyber
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13661
Posting: 2
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-02-12 14:36


Alhamdulillah...saya dah pergi haji 2011 ikut parent...sangat teruja....if ada rezeki nak pergi lagi untuk umrah or haji.... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahcyberProfil   Hantar PM kepada muslimahcyber   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-12 23:08


Alhamdulillah ramai dah pergi... erm bila agaknya ye rezeki saya nak jadi tetamu Allah....moga Allah mudahkan urusan ini :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 29-03-12 11:48


InsyaAllah,bila kita berniat dan tidak terlalu berkira dengan Allah SWT.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

muslimahcyber
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13661
Posting: 2
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-05-12 15:42


Salam...
Siapa ada pergi umrah dalam masa terdekat? atau student Universiti Madinah di sini? saya perlukan pembekal untuk Serbuk Debunga Kurma (15 riyal sekotak). sebelum ini saya ada beli ketika mengerjakan haji tahun lepas. tetapi stok dah habis. kalau ada sila email saya di [email protected]. Terima Kasih.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahcyberProfil   Hantar PM kepada muslimahcyber   Quote dan BalasQuote

massumi
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2012
Ahli No: 42287
Posting: 14
Dari: kg sijangkang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-12 11:52


insyaalah... dengan izinnya ingin mengadap lagi... ingin menangis lagi... doakan lah sahabat-sahabat... amin.


-----------------
masumi gazali


Bookmark and Share

  


  Member Information For massumiProfil   Hantar PM kepada massumi   Pergi ke massumi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15036 saat. Lajunya....