Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: SIAPA PERNAH REPEAT PAPER


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» SIAPA PERNAH REPEAT PAPER

Please Mendaftar To Post


Oleh SIAPA PERNAH REPEAT PAPER

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-10-05 03:01


Indra kemungkinan terpaksa repeat paper sebab skor untuk assignment tak cukup. so, indra nak tau kok ada sesiapa nak nasihatkan indra yang ngah pening ni


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

rieduan
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2005
Ahli No: 18474
Posting: 11
Dari: berlin

germany   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 07:02


U WILL REPEAT PAPER IF U GET C- OR BELOW,SO KEEP STRUGGLING FOR EXAM DON'T GIVE UP EASILY.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rieduanProfil   Hantar PM kepada rieduan   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 08:25


Biasanya kalau di UITM, paper wajib kena skor C kebawah, kalau C- aje maka selamat bertemu semula dengan paper tu balik.. :lol:
selalunya bukan disebabkan assignment, tapi assignmentlah sebenarnya yang banyak membantu.. :) semester lepas ambil paper OB (Organizational Behavior) - assignment dan kuiz dapat 30/40 tapi masa final dapat E! Pelik juga sebab dalam final macam yakin aje.. Fobia terus pegang buku teks tuu..

Assigment ni sebenarnya membantu tapi tak boleh nak harapkan sepenuhnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 20-10-05 09:24


walaupun anda tak skor assigment tapi anda boleh harapkan final... jangan risau... study hard 4 final.... assignment hanya membantu tetapi tak dinafikan ianya tetap penting....

kepada indra kalau ditakdirkan anda terpaksa repeat... jangan patah semangat. anggap tu hanya lah dugaan dari allah...

bertawakal saja lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-05 09:50


mmm, dua2 penting. assigment dengan final. tapi, kalau dah kena repeat, buatlah betul2 untuk kali kedua. setiap yang berlaku pasti ada hikmah nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-05 10:55


....kita belajadari kegagalan..bangkit!!!!!!!

kejayaan pasti milik kita........

yakinla...:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-05 13:01


Pada 20-10-05 10:55 , cinta_madinah posting:

!!! QUOTE !!!

....kita belajadari kegagalan..bangkit!!!!!!!

kejayaan pasti milik kita........

yakinla...:):):)


mintak2..takdelah sampai repeat paper...

insyaAllah...kejayaan pasti menjadi milik kita bersama..
berusahalah..chaiyo2!!! ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 17:37


jangan takut kalau kena repeat paper. tu semua ujian dari tuhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

buu_wa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19603
Posting: 30
Dari: sabah

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-05 18:44


erRrmmmmm....
sem ini sya ada repeat 1 paper.
sebab tak puas hati dengan result sem lpas...
insyaAllah.. di mana ada kemahuan di stu ada jalan..
cHaYo!!! cHaYo..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For buu_waProfil   Hantar PM kepada buu_wa   Quote dan BalasQuote

shizukana
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2005
Ahli No: 19088
Posting: 13
Dari: cyber

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-03-06 05:10


pernah ..tak payah la repeat paper..tak best..kena re-study the same notes..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For shizukanaProfil   Hantar PM kepada shizukana   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-06 05:26


pernah...masa ambil a level. kena bayar,rm100+ untuk satu paper,lepas tu ada satu lagi,rm480..mahal gila..------>belajarlah bersungguh2...jangan main2....jangan jadi macam saya..kena repeat papers....menyesal2...tapi dah tak guna,nasik dah jadi bubur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-06 13:11


slalunya repeat akan score mark saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

mrdon
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23755
Posting: 11
Dari: S2

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-06 15:16


repeat? jangan risau. budak tak repeat pun banyak menganggur sekarang.lagi banyak repeat lagi bagus.lagi hebat.ingat yang pass 1st attempt tu semua terrer ke.nasib baik saja tu.heh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrdonProfil   Hantar PM kepada mrdon   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 27-03-06 15:59


salam.

yang kita anggap baik mahupun buruk semuanya datang dari Allah dan ketentuanNYa.

namun, yang buruk, yang kurang, semuanya adalah disebab dan hadir atas kelalaian dan kelekaan serta dari apasahaja yang kita buat.

redha dengan semua yang berlaku, dan bersyukurlah, itu sebaiknya.

berusaha dan terus berusaha...

sekiranya kita terpaksa repeat paper, janganlah merungut mahupun berasa rendah diri atau tertekan.
banyakkan berdoa kepada Allah.

semua yang berlaku merupakan tarbiyah dari Allah untuk mendidik keimanan kita....

waallahu'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-03-06 16:05


huhuhu repeat???? biasala itu...ucu dulu masa diploma repeat sekali kena extend(paper programming) jadila diploma 3 tahun setengah. ini masa Degree huh repeat lagi. Thesis la pulak buat hal. Jadilah degree 2tahun setengah. huhuhu dah tak larat nak bersedih. aperpun hidup mesti diteruskan. Mental kena kuat. mula2 memang tension tahap gaban! lepas itu InsyaAllah boleh punya. Cuma kena kerja keras la sikit. plan baik2. Moga Indra berusaha lebih kuat....

kak istisafa UiTM ke huhu sama la kita senasib. Good luck for exam...Chaiok!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

mrdon
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23755
Posting: 11
Dari: S2

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-06 17:14


huhu huhu huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrdonProfil   Hantar PM kepada mrdon   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 19:24


pernah juga repeat paper..
tapi alhamdulillah..lepas tu pointer naik.. :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-03-06 20:03


eiy.. pling tkut Kalau kena repeat paper.. alhamdulillah setakat ini belum lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

sha_ieda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23071
Posting: 30
Dari: UiTM malacca

Pahang  


posticon Posting pada: 04-04-06 21:12


assalamualaikum....
tak pernah repeat apa-apa lagi.... tapi mmber ana ada lah....
dah berapa kali repeat....
dah penat nasihat...kadang-kadang ana yang risau lebah dari tuan yang repeat.... buat kawan2 semua... study hard dan skor...
kalau boleh jangan repeat....
skor waktu test , quiz, dan assingment ssb yang tu kita dah boleh agak soalan....
final kita tak tau soalan apa yang keluar....
wassalam....sama-sama kita beringat....
ukhwah fillah abadan abadaaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sha_iedaProfil   Hantar PM kepada sha_ieda   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-04-06 22:42


pernah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:06


Pada 04-04-06 21:12 , sha_ieda posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
tak pernah repeat apa-apa lagi.... tapi mmber ana ada lah....
dah berapa kali repeat....
dah penat nasihat...kadang-kadang ana yang risau lebah dari tuan yang repeat.... buat kawan2 semua... study hard dan skor...
kalau boleh jangan repeat....
skor waktu test , quiz, dan assingment ssb yang tu kita dah boleh agak soalan....
final kita tak tau soalan apa yang keluar....
wassalam....sama-sama kita beringat....
ukhwah fillah abadan abadaaa...


salam.
kadang kala kita tidak boleh juga nak salahkan mereka yang repeat ni.

ada siapa siapa yang teringin hendak repeat, pastinya tidak ada kan?
semua mahu cemerlang , gemilang, dan terbilang.

tetapi kita merancang, allah jua yang menentukan.
'kunfayakun'... maka jadilah.

redha dengan apa yang terjadi.
ada hikmah Allah jadikan suatu perkara, Allah tidak menjadikan perkara itu sia sia.

ana berkata sebegini bukannya hendak membela atau mempertahankan siapa siapa sahaja yang repeat paper ini. tetapi lebih dari meminta agar kita muhasabah diri kita sendiri terlebih dahulu.

mungkin kita lihat dia bagaikan tidak ambil pusing apa yang kita nasihatkan,
tapi siapa tahu jauh di sudut hatinya,
tahukah kita apa yang dirasa oleh mereka yang repeat paper ini.

malu, rendah diri, kecewa, sedih dan pelbagai lagi,
situasi ini mungkin diburukkan apabila mereka yang repeat paper ini terpaksa belajar semula subjek itu bersama sama dengan junior,
berat mata memandang, sebenarnya berat lagi bahu memikul....

jangan mudah menyalahkan orang...
jangan mudah berputus asa dalam saling menasihat dan saling mengingat....

waallahu'alam....
[ Telah diedit oleh: nur_malam99 pada 04-04-06 23:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 04-04-06 23:47


tak pernah repeat lagi setakat ni...hampir2 nak repeat tu ada la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

segerak_searah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23281
Posting: 127
Dari: Kem Sg Besi

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-04-06 01:01


Aduss, tak boleh lupa repeat paper Data Structure....

Bookmark and Share

    


  Member Information For segerak_searahProfil   Hantar PM kepada segerak_searah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 06:08


pernahhhh lahh jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 08:43


alhamdulillah, tak pernah repeat paper. kawan-kawan pun tak pernah jugak repeat paper. tak tahulah sama ada couse yang saya ambik ni senang sangat ke atau macam mana sebab batch saya bergraduat dengan 48 orang 1st class dan 58 orang 2nd class upper, itu sahaja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-04-06 10:07


....
ana pernah repeat paper.. sem last pula itu...
alhamdulillah uitm ada sub paper tak perlulah nak stay kat situ lagi....
cuma pada ana kegagalan ana tu adalah sebab diri ana sendiri...
ana memang malas pergi kelas management.. bosan..ngantuk pun ada
bila dahfailed..alhamdulillah ana tak sedih seorang-seorang
banyak sahabat2 yang memberi semangat dan dorongan...
kat sini ana nak ambil kesempatan nak ucapkan terima kasih kepada Shahrul Hairin Ahmad ...
terima kasih sebab banyak memberi moral support pada sha...
semoga berada dalam lindungan rahmat Illahi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

FizahSaid
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22962
Posting: 9
Dari: USIM,Nilai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 10:25


Salam.....
alhamdulillah...setakat ni tak pernah lagi repeat paper..dan harapnya xla,tapi pepehal pun semua 2 bergntg pada usaha sendiri..betul tak?...xlma lagi nak final kan?..so harapnya anda semua dapat pointer yang best dan tersenarai dalam Dean List...chaiyuk2! :-)
[ Telah diedit oleh: FizahSaid pada 05-04-06 10:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FizahSaidProfil   Hantar PM kepada FizahSaid   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-04-06 11:06


alhamdulillah..setakat ni belum lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 11:46


assalamualaikum..

saya nak berkongsi pengalaman merepeat paper...

Diploma semester 1...repeat paper fizik..
memang saya tak bersemngat lepas tu..sampaikn paper tu saya carry sampai sem4... sedih sangat...

bayangkan la...ambil engineering tapi paper yang basic engineering itu saya repeat..keluarga dan lecturer beri nasihat yang kadangkala saya rasakan lagi stress..

tapi Alhamdulillah, setiap yang terjadi tu ada hikmah sebalik kejadian, saya lepas paper tu dan pointer terus naik...dan saya smbung degree dan grad on time. dan sekarang saya Alhamdulillah saya dah mencapai cita-cita saya seiring dengan course yang saya ambil...

dan kpda sahabat2 dan adik2 yang sedang meneruskan perjuangn sebagai pelajar.. jangan mudah menyerah kalah, kejayaan itu bermula dengan kegagalan..semoga dengan kegagalan itu akan memutikkan rasa kesungguhan..

"Allah tidak akan menguji hambanya di luar kemampuan kita"

Jaga diri... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-06 13:33


Assalamualaikum.......

Ana dulu pun markah untuk assigment pun tak cukup.
tapi untuk final ana buat betul-betul.Alhamdulillah.jadi ana cadangkan anta tumpu kat final nanti.good luck.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-06 14:04


setakat ni belum lagi...:-)

p/s:....kejayaan dengan usaha satu kepuasan, kejayaan tanpa usaha satu kebetulan, kegagalan dengan usaha satu cabaran, kegagalan tanpa usaha satu kerugian,,usaha lagi...chaiyo2..don't give up..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-04-06 14:32


Pada 20-10-05 08:25 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!

Biasanya kalau di UITM, paper wajib kena skor C kebawah, kalau C- saja maka selamat bertemu semula dengan paper tu balik.. :lol:
selalunya bukan disebabkan assignment, tapi assignmentlah sebenarnya yang banyak membantu.. :) semester lepas ambil paper OB (Organizational Behavior) - assignment dan kuiz dapat 30/40 tapi masa final dapat E! Pelik juga sebab dalam final macam yakin saja.. Fobia terus pegang buku teks tuu..

Assigment ni sebenarnya membantu tapi tak boleh nak harapkan sepenuhnya..



Ha...ana rasa mc hilang nyawe saja bila tau ana repeat paper sebab seumur hidup ana...inilah first time kena...slame ini cemerlang saja...huhuhuhu.....tak apa...dapat cover cos ambil intersessi.... Carry mark mantap...tapi final lingkup...huhuhu....
Lecturer pun terkejut tengok ana repeat... :-(


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-04-06 14:54


Pada 27-03-06 15:16 , mrdon posting:

!!! QUOTE !!!

repeat? jangan risau. budak tak repeat pun banyak menganggur sekarang.lagi banyak repeat lagi bagus.lagi hebat.ingat yang pass 1st attempt tu semua terrer ke.nasib baik saja tu.heh


hehe...jahat saja bunyinya...heee

tapi repaet ni ada hikmahnya..boleh mnyedarkan kita selepas telalai & terleka sejenak...mostly orang yang repeat ni boleh improve pointer dia..mungkin sebab dah sedar & dah ambik tuk 2nd time..jadi lagi paham la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-06 02:02


salam...
repeat paper... kepada repeater, jangan putus asa...
repeat paper bukan bermakna tidak berjaya, cuma kejayaan itu maih jauh.. jadi mulakanlah larian tuk seiring dengan kejayaan.. okies...

p/s: kalau tak nak belari, bejalan pun boleh... tak jadi masalah..

good luck..

wassalam..
[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 10-04-06 02:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 16-04-06 23:19


satu masa yang amat menekankan bila repeat paper ni.kita rasa kita dah buat yang terbaik tapi allah maha tahu....mungkin usaha kita dah betul tapi tawakal kita tak cukup sebenarnya...ana pun pernah jugak tapi semuanya kembali kepada allah tuk dapat ketenangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-04-06 23:23


saya salah seorang yang pernah repeat paper sampai 3 kali...saya ada masalah dengan pensyarah.pensyarah dah black list saya agaknya.lagipun saya ni degil dan suka membantah...
kali terakhir ambil pensyarah lain yang ajar dan dapat +4.alhamdulillah..
kenangan pahit yang menjadi manis bila dikenang selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-06 23:28


**********************************

hehehe saya pun ada repeat juga....
security nya paper....
uhuhuhu...
tapi tak apa...
senyum sokmo!!:di

*****************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:07


xpenah repeat paper..tapi ada cita2 nak repeat lesson.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:24


tak pernah repeat paper sebab tiap2 sem dapat 3.70 above..alhamdulillah..sekarang sem akhir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:25


Pada 17-04-06 01:24 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah repeat paper sebab tiap2 sem dapat 3.70 above..alhamdulillah..sekarang sem akhir...


TAHNIAH...budak UTM dapat 3.7, memang hebat la...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:29


alhamdulillah...dimana ada kemahuan, disitu ada jalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 20:36


huhu...minta dijauhkan kerana akan meng efek pointer ku...nauzubillah

p/s: study awal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 17-04-06 20:53


alhamdulillah...
ana pun kena repeat paper juga awal bulan 5 ni... memang terkejut dan tak sangka bila diberitahu SUP...tapi nak buat bagaimana kan setelah kita usaha + doa + tawakkal dan serah segalanya pada Allah dan akhirnya Allah bagi rezeki pada kita,kena lah kita redha dengan dan ingat setiap yang berlaku itu ada sebabnya dan pasti ada hikmah nya..

sekarang alhmdulillh ana dah ok...ana tak menyesal sebab ana memang study subjek ni, buat dscussion read the books, notes....takpelah maybe ada kelemahan yang ana tak nampak...itu semua kuasa Allah ita tiada daya nak halang....

subjek yang susah tu pula ana lulus...see....Allah itu Maha Berkuasa menentukan segalanya...semua tu di luar jangkaan kita...siapalah kita untuk meramalkan apa yang akan terjadi di kemudian hari...

dan dengar citernye hari kena repeat paper tu sekali dengan budak2 junior nya exam kat main hall... -_-......haih dugaan dan cabaran sungguh....hebat sungguh dugaan Allah...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�
[ Telah diedit oleh: ilham_thahurah pada 17-04-06 20:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:03


saya...pun pernah

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:08


3 kali pernah.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 07:27


ileklah..baru repeat paper belom repeat tahun. kat mesir ni member saya sendiri terpaksa repeat tahun kerana satu subjek saja gagal..tak ke haru..sebab satu paper kena repeat setahun..sini ubkan macam melesia..boleh kerja part time..orang mesir pun tak bekerja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 10:16


huhu...asyik berportal saja...janganla sampai repeat paper...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 10:17


awak tu jutawan...sekarang musim exam nak berbuah...kalau bior kan saja habis buah tu dicuri orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 10:20


ok apa repeat paper....boleh naik balik pointer.....apa pun janji, sampai masa grad kita grad ok......al...pointer tak penting, yang penting otak mahu jalan la....masa interview,dia tak tengok semua tu...janji boleh jawab apa yang dia tanya dah la

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 10:21


Pada 18-04-06 10:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

awak tu jutawan...sekarang musim exam nak berbuah...kalau bior kan saja habis buah tu dicuri orang...


mutiara kata yang best...terima kasih...huhu..kejap lagi keluarla...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 12:38


Pada 17-04-06 01:24 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah repeat paper sebab tiap2 sem dapat 3.70 above..alhamdulillah..sekarang sem akhir...


o i c...
hbatnyer....
tapi ada seorang member saya itu dapat 4 flat tiap sem....tapi tak kcoh pun...huhuuu...
saya smpikan saja...kui2

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:18


Pada 18-04-06 12:38 , kukumalu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-04-06 01:24 , amir_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

tak pernah repeat paper sebab tiap2 sem dapat 3.70 above..alhamdulillah..sekarang sem akhir...


o i c...
hbatnyer....
tapi ada seorang member saya itu dapat 4 flat tiap sem....tapi tak kcoh pun...huhuuu...
saya smpikan saja...kui2


Eh kukumalu, jangan la cerita kat orang lain pasal saya, malulah saya.. Nanti jadi fahimalu.. HUHU.

:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:20


Kepada budak2 U yang rajin berportal ni, tobatlah sebelum anda semua akan repeat nanti. Hahaha! Lagi2 budak UPM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:23


Pada 18-04-06 16:20 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Kepada budak2 U yang rajin berportal ni, tobatlah sebelum anda semua akan repeat nanti. Hahaha! Lagi2 budak UPM..


terima kasih nasihat tu...amat2 saya hargai...huhu


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 18:31


Ana pernah repeat paper hheeh masuk kelas pemulihan kejap pun sempat..tapi sekali itu saja...hehehe arapnye lepas ini tak masuk dah hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 16:57


saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 17:26


repeat exam?? topic yang menarik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-07-06 09:04


Pada 18-04-06 18:31 , wan_andmawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pernah repeat paper hheeh masuk kelas pemulihan kejap pun sempat..tapi sekali itu saja...hehehe arapnye lepas ini tak masuk dah hehe


kelas pemulihan? macam mana tu??? ana tak pernah dengar tentang kelas tu. kat UM ada ke. takut saja mendengar bunyinya
:-(


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-07-06 10:14


Perkara biasa tu....!Ana memeang tak pandai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-07-06 11:25


:roll: :-di :-o


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 11:37


alhamdulillah, saya tak pernah. tak sanggup, huhu...


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 12:12


Assalamualaikum..syaa pernah repeat paper...paper programming..huhu...ssah lah...da serik da...alhamdulilah...da lepas semua da...sekarang syaa da praktikal dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:02


pernah repeat paper KALKULUS...hehehe....:)
tapi bukan sebab gagal, sebab LULUS BERSYARAT...
paling baik repeat..so saya pun repeat lah walu sebenarnya tak repeat pun tak apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

adreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23808
Posting: 10
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:20


repeat paper listening...entah apa jadi kat tlinga masa 2...huhu
dah kena repeat 2 repaet saja lah...lagi pun tak masuk pointer pown...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adreenazProfil   Hantar PM kepada adreenaz   Quote dan BalasQuote

joker
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2006
Ahli No: 25351
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 03:43


tension jugak repeat paper niii...
pointer jatuh gila-gila punya kl 4 credit hour...
uitm lah kata kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jokerProfil   Hantar PM kepada joker   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 04:13


assalammualaikum...
ermmm repeat paper,kalau kat Al-Azhar,if najah naik tahun dan bawa 2atau satu paper tu dah dikira hebat sangatlah.sebab kat sini agak payah nak lulus so kalau dengar orang repeat paper tu perkara biasa saja.
tahun ini pun saya bawa 2paper tahun lepas,sebab kat sini belajar 2semester result keluar sekali saja setahun dan waktu exam memang kita kena skor betul-betul sebab tak ada carry mark lain melainkan waktu jawab paper itu saja.dah lah repeat paper itu tak pelah mungkin Allah nak suruh kita faham dengan lebih baik lagi subjek itu..sebab subjek yang saya bawa tu fiqh semasa..dengan permasalahan terkini..kena dua subjek satu hari..rasa macam nak tercabut saja kepala ini..tapi alhamdulillahlah masih ok lagi hehehe.apapun natijah imtihan tak keluar lagi.semua duduk risau tunggu natijah ini harap-harap tak ada lah bawa madah lagi..sebab lambaian tanah air dah menggamit kalbu...

"doakan kami di Al-Azhar ye"


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 23-07-06 09:23


assalamualaikum MARUZ.
same lah kita repeat paper kalkulus. tak tahu lah apa lah bebal sangat entah pale ni nak hebat kalkulus. alhamdulillah kali kdua ambil, dapat B. hahaha. xsgke. tapi semua tu atas iktibar dr ksalahn lme. semuanya ada hikmah. smejk kjadian tu, saya maintain semua sem dapat 3 pointr++.


*sudah terhantuk, baru nak sedar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

ainsafia
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15356
Posting: 9
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-07-06 09:25


ana
pernah......subject nahu wa sorof......
subject penting pulak tu......tapi Alhamdulillah....dah ambik sem lepas,harap-harap sem ini dah xdak paper yang kena ulang,,,,,,
serik rasa.......
Natijah dr usaha ana.....
p/s:tak jadi macam ana......belajar sungguh2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsafiaProfil   Hantar PM kepada ainsafia   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-06 10:32


Pada 23-07-06 04:13 , taisir posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum...
ermmm repeat paper,kalau kat Al-Azhar,if najah naik tahun dan bawa 2atau satu paper tu dah dikira hebat sangatlah.sebab kat sini agak payah nak lulus so kalau dengar orang repeat paper tu perkara biasa saja.
tahun ini pun saya bawa 2paper tahun lepas,sebab kat sini belajar 2semester result keluar sekali saja setahun dan waktu exam memang kita kena skor betul-betul sebab tak ada carry mark lain melainkan waktu jawab paper itu saja.dah lah repeat paper itu tak pelah mungkin Allah nak suruh kita faham dengan lebih baik lagi subjek itu..sebab subjek yang saya bawa tu fiqh semasa..dengan permasalahan terkini..kena dua subjek satu hari..rasa macam nak tercabut saja kepala ini..tapi alhamdulillahlah masih ok lagi hehehe.apapun natijah imtihan tak keluar lagi.semua duduk risau tunggu natijah ini harap-harap tak ada lah bawa madah lagi..sebab lambaian tanah air dah menggamit kalbu...

"doakan kami di Al-Azhar ye"




insyaALLAH..
BITTAUFIK WANNAJAH FIDDUNIA WALAKHIRAH..amen.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 10:46


ujian dari Allah, buat hamba2Nya yang terpilih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 00:58


orang pernah kena repeat 1 paper...malu jugak sebab geng-geng yang lain lepas...kena ambil sekali lagi dengan budak junior...tapi orang rasa ada hikmah sebab secara tak langsung dapat baiki gred subjek yang kena repeat...Alhamdulillah dapat juga baiki pointer...lepas tu dah tak main-main dah assignment memang kena score...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-07-06 01:23


dr fail dah buktikan terus ke A

so, tunggu apa lagi?
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 19:16


Pada 30-07-06 01:23 , mohdhanis posting:

!!! QUOTE !!!

dr fail dah buktikan terus ke A

so, tunggu apa lagi?
:)


tak payah tunggu apa-apa.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 22:34


Alhamdulillah setakat ni saya tak pernah repeat ppr.tapi tadi...hanya Allah saja tahu prsaan saya.satu ppr mid term saya fail.silpny dari saya sendiri..erm...takut saja kena repeat tapi kena fikir positif kan...insyaAllah saya study sngguh2 lepas ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 23:35


lecturer saya cakap..
" it's not the end of the world.. "
" never give up "
ni semua ujian Allah..biasa lah dalam khdupn ad masa kita ok ada masa kita di uji. apa-apa pun pray always..
may Allah bless us always..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 04:33


bagi yang pernah ulng paper usah runsing.
cuba kita hayati sejenak, tujuan kita menuntut ilmu adalah untuk memahami.
setiap hari kita berusaha, membaca, buat nota, berdoa dan sebagainya.
tiba-tiba musim imtihan kita gagal,
cuba renung kembali, adkah kita sudah memahami ilmu itu dengan sebaiknya atau tidak.
hikmah allah melebihi segalanya.

kata-kata dari seorang ulama' diutara malaysia kepada saya:
(menuntut ilmu itu perlu lama untuk memahaminya, ibarat seperti menanam padi, ia perlu melalui proses semaian benih, selepas itu proses membaja, selepas itu barulah proses menuai)
kalau dilihat proses diatas memakan masa yang agak lama, mana mungkin selepas semaian terus boleh dituai.

jadi belajarlah untuk menjadi orang yang memahami.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 10:17


tak apa kalau repeat paper..mungkin Allah nak bagi yang lebih baik..ana sendiri pun sekarang ni tengah repeat paper,kawan-kawan yang lain dah lepas..tinggal ana seorang saja..kadang-kadang malu juga tapi ana tabahkan hati pujuk diri sendiri..yakin Allah sayangkan kita sebab itulah dia bagi peluang kat kita untuk buat yang lebih baik..ana setuju dengan nasihat dari uncle_paklang...so indraputra_trg jangan berputus-asa dan runsing..tengok surah muhammad ayat 7..('',)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

sha_ieda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23071
Posting: 30
Dari: UiTM malacca

Pahang  


posticon Posting pada: 07-10-06 14:14


assalamualaikum....
alhamdulillah... ana tak pernah repeat lagi...
mmbr2 ramai juga... setiap kali nak exam risau sampai tak tertanngung....
pernah sekali test kedua-duanya fail... sampai takut nak ambil exam...
alhamdulillah setakat ini maintain 3 point++.... doa ibu bapa
& tahap kesedaran ana jugak... jadi xmustahil kita boleh elak kegagala..
walau apa pun apa yang berlakuada hikmah disebalik nya...
good luck untuk semua... ambik iktibar dari apa yang berlaku....
ukhwah fillah abadan abadaaa.....

allah sentiasa disamping hamba nya yang sabar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sha_iedaProfil   Hantar PM kepada sha_ieda   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-10-06 14:38


Ana nasib baik terlepas sem lepas. Itupun paras leher!

Semuanya sebab demo yang menyebabkan u ana tutup 5 minggu.
Hasilnya? 80% daripada keputusan adalah catastrophic.
60% daripada student naik sem 3 bersyarat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 22:10


salam..kepada yang kena repeat paper...siannyer anda.Ana pun tak tau lah bagaimana ni..tawakkal saja lah..janganla sampi kena repeat paper lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-06 14:58


Pada 26-09-06 23:35 , fauziana posting:

!!! QUOTE !!!

lecturer saya cakap..
" it's not the end of the world.. "
" never give up "
ni semua ujian Allah..biasa lah dalam khdupn ad masa kita ok ada masa kita di uji. apa-apa pun pray always..
may Allah bless us always..



ucu setuju, biar apa pun orang cakap...pekakkan saja telinga dan terus berusaha.orang yang tak tau perasaan orang2 repeat boleh lah cakap macam-macam, banyak mainlah, tak belajar sungguh2lah, tapi bagi yang orang yang kena repeat itu hatinya Allah sahaja yang tau. mungkin wajahnya tenang tapi kalau boleh rasa macam nak menangis meraung-raung. Buat orang2 yang sedang atau telah repeat jangan putus asa. Allah uji kita jadi orang yang repeat itu mungkin kerana hanya kita yang cukup kuat untuk melaluinya. Bila diuji tandanya kita disayangi. Biarlah orang dapat 3.5 above ke 4.0 ke, kita tak dapat, yang penting kita faham apa yang kita belajar..kerana faham tu akar ilmu. kadang-kadang orang yang dapat pointer tinggi-tinggi ini main hafal saja paham nya kurang. tapi tu segelintir sajalah. Selebihnya memang tuah dia Allah kurniakan minda yang bijak. Mudah-mudahan mereka ini dapat membela dan membantu masyarakat yang kurang mampu...

kepada semua sahabat ukhwah, marilah kita doakan sahabat2 yang repeat ini berjaya dan lulus untuk pelajaran seterusnya. Janganlah kita banding2kan mereka dengan diri kita yang tak repeat ini kerana ini mungkin ujian untuk dia, ujian untuk kita belum tau lagi macamana. Untuk semua pelajar semoga Allah berikan kejayaan yang cemerlang untuk antumn semua, Aaminnn....

p/s:Berusahalah sehabis daya dan bertawallah padaNYA


-----------------
"...Allahlah yang sentiasa mencukupkan keperluanku...dan Kepadanya lah aku berlindung.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-06 16:59


usaha tangga kejayaan. kadang-kadang bagus juga repeat paper ni. dapat memberi pengajran kepada kita. sesungguhnya perkara ini telah berlaku kepada ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

yumar
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27346
Posting: 2

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 13:35


teman pun risau juga lepas exam ni..risau merepeat..mintak2 jangan lo..takawal saja lepas jwab paper..insyaallah jika kita dah usaha dan berdoa. allah sentiasa bersama kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yumarProfil   Hantar PM kepada yumar   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 15:21


assalamualaikum...jangan risau..siapa berusaha dia akan dapat ganjarannya..usah rasa malu..tingkatkan prestasi..pastikan kali kedua itu adalah yang terbaik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

orkid_putih
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 26747
Posting: 1
Dari: Selangor

blank  


posticon Posting pada: 21-11-06 17:18


...sebelum membaca dan mengadap ilmu, berzikir didalam hati yang penuh kusyu'... "qala inniiiiii a'lamuma lah ta'lamuun" sebanyak 40x... insyallah,berkat usaha kita,dipermudahkn kita tika mjwb periksa... Usaha itu yang utama + kemudiann bertawakkal...

"qala inniiiiii a'lamuma lah ta'lamuun"
allah berfirman"sesungguhnya Aku mengetahui segala sesuatu yang tidak engkau ketahui"

[ Telah diedit oleh: orkid_putih pada 21-11-06 18:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For orkid_putihProfil   Hantar PM kepada orkid_putih   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 18:53


Pada 20-10-05 03:01 , indraputra_trg posting:

!!! QUOTE !!!

Indra kemungkinan terpaksa repeat paper sebab skor untuk assignment tak cukup. so, indra nak tau kok ada sesiapa nak nasihatkan indra yang ngah pening ni




Maaf rupanya posting ni dah setahun lebih.... time ni juga ana tengah presure... tpaksa ambil subjek yang direpeat.....
saya subject yang wajib diambil walaupun blawanan dengan program ana ambil... iaitu subjek Accaun... ana memeng bengak sikit belajar accaun... nak buat balance statment asyik tak balance.... buat pelarasan pun confius....sebab tu ana repeat....
tapi alhamdulillah sebab akhirnya subjek ni ana lulus...walaupun cukup2 makan...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 16:55


first time kena repeat....1 paper saja...nasib baik tak extend sem...sedih dan bengang juga...tapi nak buat bagaimana...menyesal pun tak guna...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 09-12-06 20:23


ramai kawan-kawan sengaja buat-buat fail dan repeat year kat japan dan ireland.

alasan repeat - sebab nak duduk lama2 kat oversea.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.220759 saat. Lajunya....