Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ekonofrian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43091

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
khairol_leo: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
Gordon29: 21 hari yang lalu
alexanderwathern: 24 hari yang lalu
ekonofrian: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Gabungan Pelajar2 Negeri Kedah dah...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Gabungan Pelajar2 Negeri Kedah dah...

Please Mendaftar To Post


Oleh Gabungan Pelajar2 Negeri Kedah dah...

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-05 16:04


Assalamualaikum.....

ni just cadangan daripada saya... apa kata kita orang dari kedah wujudkan satu gabungan ataupun persatuan... sekurang2nya kita ada la jugak semangat kenegerian.... biaq orang tau budak kedah ni macam mana....

bukan apa.... kalau kita tengok sekarang, kita sebenarnya orang kedah ni ramai... cerok mana yang kita tak dok??? semua ada... tapi apa yang saya tengok kita orang2 utara khususnya orang kedah ni tak muafakat ataupun tak sekepala...

contohnya dekat IPT saya persatuan mahasiswa zon utara khususnya kedah setiap tahun malap... aktiviti memang akan diadakan tapi sambutan amatla dingin dan tidak mendapat sambutan.. nak kata publisiti kurang tak juga.. pernah sekali tu presiden persatuan mahasiswa zon utara dipegang oleh mantan majlis perwakilan pelajar(MPP) tapi still lagi tak berjaya nak kembalikan semangat kenegerian tersebut... cuba kita lihat persatuan mahasiswa zon pantai timur khusunya kelantan... mereka bergerak aktif... saya difahamkan bukan ditempat saya saja malah boleh dikatakan di semua tempat.. kita bukan nak wujudkan semangat perkauman atau asabiah tapi sekurang2nya biarlah kita nampak semangat negeri sikit....

ini cuma cadangan... untuk permulaan kita boleh tubuhkan gabungan pelajar2 negeri kedah (GPNK)... kita boleh jadikan ukhwah ini sebagai platform permulaan... selepas ada tapak barulah kita boleh kembangkan saya ke luar... berkemungkinan bila kita dah mantap maybe kita boleh berbincang dengan perlis, penang dan perak untuk tubuhkan gabungan pelajar2 utara (GPU). Ini juga salah satu platform terbaik untuk kita selaku pemuda dan pemudi islam membuktikan pada pihak musuh bahawa kita boleh bersatu... dan mungkin satu masa akan datang kita boleh wujudkan gabungan pelajar2 malaysia (GPM)..

so... untuk pemulaan... andaikata anda bersetuju sila tinggalkan nick name anda, tempat belajar, tempat tinggal ....

contoh : nick name : labu labi
         alamat     : aloq staq
         study        : UUM

insyallah saya rasa kita dapat berbincang untuk mewujudkan gabungan ataupun persatuan ini......

ilalliqa,

wassalam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 16:56


:oops: :oops: anda try laa....bagus juga ada persatuan negeri niee.....banyak faedah nya....macam faedah dalam study kee...,bincg tg masalah kee...tapi rakyat kedah masih kurang semangat bersatu di tempat orang...tak macam ore klate...dah lama kito ore klik,tapi tak apa la,bagus sebab mencuba untuk bersatu... :-) :roll: :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

nina_asyikin
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19959
Posting: 6
Dari: kulim,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 15:15


cadangan ok juga!! saya setuju..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nina_asyikinProfil   Hantar PM kepada nina_asyikin   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-05 16:06


oklah ... saya mulakan dulu....

nama : islamicboy
alamat : alor star
study : baru habis diploma

yang lain jangan lupa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 11:18


saya sokong 100%

nick name: budakkedah
kat: sik,kedah
study: uitm

mai sini semua oghang kedah...kita semua pakat..moga boleh berkat..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-05 11:26


ok!

nick name: nurman
dok kat: Pendang
IPT: UniKL

mai orang kedah bagi ghamai!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

silvermaddness
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5314
Posting: 42
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 11:31


menarik...

nickname: silvermaddness
asal : alor star
IPTS : MMU melaka

mai oi mai chek mai...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For silvermaddnessProfil   Hantar PM kepada silvermaddness   Pergi ke silvermaddness's Website   Quote dan BalasQuote

fir
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2552
Posting: 6
Dari: alor setar

Kedah  


posticon Posting pada: 27-10-05 12:28


assalamualaikum..

ok!

nick name: fir
dok kat: aloq staq
study:uitm

mai oghang kedah mai..

Bookmark and Share

  


  Member Information For firProfil   Hantar PM kepada fir   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 28-10-05 10:08


mai pakat2 orang kedah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 11:00


assalamualaikum

nickname: ismi_safiza
asal: aloq setaq
study: SRIDA


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker
[ Telah diedit oleh: ismi_safiza pada 31-03-07 16:38 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 11:45


nick: irda82
tempat: sg petani
belajar: uitm kedah


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-05 14:08


nick : strawberri
asal : merbok
belajar : sek rendah, sek menengah semua kat kedah dan uitm

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 23:32


salamalaik..
Bismillahirrohmanirrohim..

nickname:nisacyber
lokasi:jitra
tempat ngaji:UiTm Shah Alam-2nd year..medical microbiology

so...rafik-rafik semua..apa plan kita pas ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 16:05


emm jika ada apa-apa yang boleh ana bantu...

nn: sprt tertera
lokasi:S.petani / P.jaya
belajar:UM, APIUM.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 16:44


ehem..ehem

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

warisan_lading
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22434
Posting: 57
Dari: melaka

Kedah  


posticon Posting pada: 23-03-06 01:38


hmm...ok..usaha lagi....gambate...(",)

nickname: warisan_lading
lokasi : sp,melaka
tak habis belajar lagi..hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For warisan_ladingProfil   Hantar PM kepada warisan_lading   Quote dan BalasQuote

farah_07
Warga Rasmi
Menyertai: 25.05.2006
Ahli No: 24551
Posting: 4
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 15-06-06 02:53


assalamualaikum..

nickname : farah_07
lokasi : alor star
study : UTM, skudai

Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_07Profil   Hantar PM kepada farah_07   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 08:40


nickname: emi
lokasi : kedah
tak habis belajar lagi..heheheh


-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 02:09


bagus2 kerana boleh kumpulkan orang-orang kedah.

semua orang kedah yang list portol ukhwah, tak kira student dalam , kerja, dan sebagainya. yang penting orang ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 10:59


cadangan yang bagus
nickname:insyirah_hr
lokasi:sg.petani
tempat belajar:institut perguruan kuala terengganu

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 18:01


nickname: one85
tempat: baling
belajar: usm


ok good!!! kedah maju 2010!!!


-----------------
ilmu perlu dicari..tak kan datang bergolek...jom kutip ilmu banyak-banyak..buat diri kita dunia akhirat insyaAllah


Bookmark and Share

  


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 21:40


Pada 18-10-05 16:56 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:oops: :oops: anda try lah....bagus juga ada persatuan negeri niee.....banyak faedah nya....macam faedah dalam study kee...,bincg tg masalah kee...tapi rakyat kedah masih kurang semangat bersatu di tempat orang...tak macam ore klate...dah lama kito ore klik,tapi tak apa lah,bagus sebab mencuba untuk bersatu... :-) :roll: :lol:




ye ke oge klate besatu??ke sebab tak boleh terima budaya lain..macam ada seorang budak klantan kat tempat saya selalu mencr keburukan negeri lain dan membangge an negeri sendiri...confius lah... :-? :-? :-?


-----------------
yaqeen86.........


Bookmark and Share

  


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 16:10


em so apa aktiviti yang boleh dibuat oleh budak-budak kedah ni..?:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 31-03-07 16:59


nickname:     Putra_Aiman
lokasi:         Sungai Petani
tempat ngaji:Institut Perguruan Tuanku Bainun,Bukit Mertajam (45 minit dari SP).Pra Ijazah Pendidikan
[ Telah diedit oleh: Putra_Aiman pada 31-03-07 17:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:13


saya dok sini boleh join ke..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:39


Pada 24-03-07 21:40 , yaqeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-05 16:56 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:oops: :oops: anda try lah....bagus juga ada persatuan negeri niee.....banyak faedah nya....macam faedah dalam study kee...,bincg tg masalah kee...tapi rakyat kedah masih kurang semangat bersatu di tempat orang...tak macam ore klate...dah lama kito ore klik,tapi tak apa lah,bagus sebab mencuba untuk bersatu... :-) :roll: :lol:




ye ke oge klate besatu??ke sebab tak boleh terima budaya lain..macam ada seorang budak klantan kat tempat saya selalu mencr keburukan negeri lain dan membangge an negeri sendiri...confius lah... :-? :-? :-?




maaf nak menyampuk sikit.... mungkin kita semua dapat brsatu di atas nama Islam......rasanya itu lebih baik...maaf lah...kalau salah bicara...

...pulun kedah pulun......


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 21:54


Pada 31-03-07 17:39 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 21:40 , yaqeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-05 16:56 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:oops: :oops: anda try lah....bagus juga ada persatuan negeri niee.....banyak faedah nya....macam faedah dalam study kee...,bincg tg masalah kee...tapi rakyat kedah masih kurang semangat bersatu di tempat orang...tak macam ore klate...dah lama kito ore klik,tapi tak apa lah,bagus sebab mencuba untuk bersatu... :-) :roll: :lol:




ye ke oge klate besatu??ke sebab tak boleh terima budaya lain..macam ada seorang budak klantan kat tempat saya selalu mencr keburukan negeri lain dan membangge an negeri sendiri...confius lah... :-? :-? :-?




maaf nak menyampuk sikit.... mungkin kita semua dapat brsatu di atas nama Islam......rasanya itu lebih baik...maaf lah...kalau salah bicara...

...pulun kedah pulun......



.............................

setuju....


-----------------
yaqeen86.........


Bookmark and Share

  


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 19:22


ana pun nak join jugak..

nama:ummi
tinggal:alor star
study:Maktab Mahmud Alor Star

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 01-09-07 20:27


assalamualaikum...


nickname: ustazfirdauss
asal: baling, qodah
study: KUKTEM

Bookmark and Share

  


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

emarn_boy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.08.2007
Ahli No: 30618
Posting: 53
Dari: egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 21:47


Assalamualaikum

nickname: emarn_boy
asal : Baling kedah
study: Egypt

Bookmark and Share

  


  Member Information For emarn_boyProfil   Hantar PM kepada emarn_boy   Quote dan BalasQuote

nurulIslam
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26061
Posting: 17
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 22:03


nickname:nurulIslam
asal:pendang
study:um

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulIslamProfil   Hantar PM kepada nurulIslam   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-07 23:14


nick name: tulips_ilah
asal:Baling
study: UUM
_______________________________________________________________
pulun kedah pulun....
(tadi kedah seri dengan terganu 0-0 (spruh akhir p'tama p.Malaysia.)
he he...selingan sikit...smgt k'negerian katakan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 13:28


salam..
tumpang lalu kejap..:-D
bagus betul cadangn tu..
lpsni boleh lah kedah brgabung dengan kelantan pula.. :kelip:
brsatu untuk ISLAM tercinta... :bunga:

bangkitlah pemuda pemudi ISLAM..
bersatulah kita wahai umat islam..
jadikan hdup ini tenteram dan damai..
untuk ISLAM agama yang tercinta... :bunga: :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-07 13:31


nick name: nmz
asal: kulim
study: UiTM shah alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

shuh_shah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2007
Ahli No: 31935
Posting: 20

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 17:43


nick name: shuh_shah
asal: sungai petani
study: SEMUJI (sekolah menengah sains sultan mohamad jiwa)

Bookmark and Share

  


  Member Information For shuh_shahProfil   Hantar PM kepada shuh_shah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-07 18:35


nickname: Putri_Cahaya
asal : Baling,Kedah
study : UDM

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 07-12-07 20:35


nickname : diella
asal : alor star
study : polimas

:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-12-07 22:10


wah semuanya masih study..ana dah habis study tapi nak join jugak lah..
dapat kenal2 dengan warga kedah...

nickname : nur_eiman
asal : alor setar
study : tamat belajar (ex-stdnt KUIN, UUM) :bye:


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 22:19


nickname: sufeyna
asal: kota sarang semut, alor staq
study: uia

mai lah rumah..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 16:40


nickname : nurhati8616
asal : kulim kedah
study : uum sintok, kedah

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

sitihawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27334
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-08-08 09:07


salam...
nick name : sitihawa
tempat tinggai : pokok sena, aloq setaq.
ipta : UTHM, batu pahat, johor

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitihawaProfil   Hantar PM kepada sitihawa   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 11:31


salam..
kalau asal negeri lain tapi still belajar kat kedah..aci tak?
hehe..teringin nak jadi org kedah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 11-08-08 12:20


salam..

nick name : puteri_fuza
tempat tinggal : alor star
xstdnt UUM

Bookmark and Share

  


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

JeLaPaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8393
Posting: 3
Dari: Mantin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 13:24


idea yang baik dan cadangan saya kita wujudkan jawatankuasa sementara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For JeLaPaNgProfil   Hantar PM kepada JeLaPaNg   Pergi ke JeLaPaNg's Website   Quote dan BalasQuote

iErA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 942
Posting: 36
Dari: kulim,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 16:16


nickname : iErA
asal : kulim
Study : INSANIAH @ KUIN (grad 2008)

Bookmark and Share

  


  Member Information For iErAProfil   Hantar PM kepada iErA   Quote dan BalasQuote

kelabmt
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35104
Posting: 7
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 21-09-08 15:46


saya yang first posting kat sini... nickname islamicboy... no ahli 5350...tapi saya tak ingat paswood so regster balik gunakan kelab master team... so kita teruskan untuk wujudkan gabungan anak-anak kedah ukhwah.com...so saya akan ambil dulu data2 yang berkaitan,kemudian, kita akan atur 1 masa untuk buat perjumpaan..

so data yang saya perlukan... nama, alamat, no telefon, ic...

boleh hantar dekat saya...kita akan aturkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelabmtProfil   Hantar PM kepada kelabmt   Quote dan BalasQuote

kelabmt
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35104
Posting: 7
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 21-09-08 15:48


cadangan pada 18/10/2005 kita akan laksanakan sekarang... dulu budak-budak saja...sekarang insyallah boleh...kita buat jawatankuasa penaja dulu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelabmtProfil   Hantar PM kepada kelabmt   Quote dan BalasQuote

kelabmt
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35104
Posting: 7
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-08 17:19


takkan tak ada agaknya anak2 negeri kedah ni...

so untuk merealisasikan impian kita, cepat-cepat lah kita susun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelabmtProfil   Hantar PM kepada kelabmt   Quote dan BalasQuote

hasmie9887
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 35379
Posting: 4
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-08 10:33


aslmkum


nickname : hasmie9887
lokasi : alor star
study : ADTEC Batu Pahat

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasmie9887Profil   Hantar PM kepada hasmie9887   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-10-08 10:49


Pada 11-08-08 16:16 , iErA posting:

!!! QUOTE !!!

nickname : iErA
asal : kulim
Study : INSANIAH @ KUIN (grad 2008)


Hutang PTPTN dah bayar balik ke belum...?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Muslim_Cute95
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2008
Ahli No: 36500
Posting: 41
Dari: Jelapang Padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 23:41


Nickname : Muslim_Cute95
Hometown : Pendang
Study     : Smk Agama Kedah

~Ahlan Wasahlan~


-----------------
LeBih baik MaTi BerUsaHA DariPada MaTi BerPutUs AsA....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muslim_Cute95Profil   Hantar PM kepada Muslim_Cute95   Pergi ke Muslim_Cute95's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 27-12-08 00:18


Nick: Sanada_Yukimura
Rumah Kawe: Langgaq, Aloq Staq
Study: UniKL MICET

ada lagi ka budak MICET or UniKL sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

adab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16492
Posting: 32
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 18:29


nick: adab
rumah beta: jalan makam raja langgaq, kedah
study:dq-uiam

sanada_yukimura! kita sekampung!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For adabProfil   Hantar PM kepada adab   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 05:19


assalamualaikum...

ana bukan org kedah tapi pernah blajaq kat sintok
UUM sintok!

boleh lah join ye.. :kelip:
salam ukhwah fillah


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 22:02


nickname : aiNa85
asal: sg petani
study: UPM

-peAce- :welcome:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 23:26


em senyap saja ni kelab orang-orang negeghi ni.. ada lagi ke tak ni.. :) emm apa program pertama yang bakal dicadangkan sahabat-sahabat...


-----------------
Sesungguhnya Kesempurnaan Adalah Milik Allah Belaka..!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

wardatul_addeen
Warga Rasmi
Menyertai: 12.05.2010
Ahli No: 39811
Posting: 3
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 14:07


nick name; wardatul addeen
asal ; langkawi
belajar ; Allied Health Science College, Selangor

moga ada input yang dapat dikongsi bersama dengan kedahan=)


-----------------
change for goodness ain't a crime,

there's no perfection because
there's room for improvement.


Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatul_addeenProfil   Hantar PM kepada wardatul_addeen   Pergi ke wardatul_addeen's Website   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 13-05-10 00:10


Salam...agak menarik cadangan.

Tapi antum semua pernah tau tak nama PERSADA??? persatuan mahasiswa darul aman...rasanya di setiap IPT wujud...tapi namanya berlainan setiap IPT. Yang pastinya semua bernaung di bawah PERSADA.

boleh rujuk:Persatuan Mahasiswa Darul Aman

Bookmark and Share

  


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166142 saat. Lajunya....