Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-06-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ekonofrian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43091

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
khairol_leo: 5 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
Gordon29: 17 hari yang lalu
alexanderwathern: 19 hari yang lalu
ekonofrian: 23 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: Hanya Allah & orang yang mengetahui jawapannya


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» Hanya Allah & orang yang mengetahui jawapannya

Please Mendaftar To Post


Oleh Hanya Allah & orang yang mengetahui jawapannya

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-05 12:49


Saya nak try pulak bagi teka-teki....
Sementara tunggu waktu berbuka cuba try testlah jawab....

Sangat simple soalannya.....

1+1= 0 Kenapa jawapannya 0 &
1+1= 1 Kenapa jawapannya 1....

Siapa boleh jawab....
Soalan ni soalan logik....
Kalau boleh jawab, tandanya anda "confirm" pernah dengar teka-teki ni @ memang sah anda seorang yang bijak... Hehehe...

:lol: :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: Administrator pada 12-10-05 13:38 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-05 09:41


assalamualaikum....
dah sehari berlalu...
masih tak ada yang cuba nak jawab....
cuma baca saja ke????
cuba2 la... jawab....
sedihnya tak dah respon....:):):)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 13:35


wah...

dah tiga hari berlalu...

masih tak ada jawapan....

saya tunggu 2, 3 hari lagi.....

ada yang belum baca agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 14:21


jawapannya 1 sebab........
suami, isteri yang berkahwin dapat seorang anak!!!!!!!!
betul? 1+1=1 mewakili suami & isteri=anak!!!!!!!!!!!
sekadar meneka!!!!!!!!!!!

jawapan 0 sebab mereka berkahwin tak dapat anak!!!!!!!!!! :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-10-05 14:27


ooo, kalau macam tu saya nak 1+1=7 boleh...? :lol: :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-05 23:52


Pada 12-10-05 14:27 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

ooo, kalau macam tu saya nak 1+1=7 boleh...? :lol: :lol:




:roll: :-o mmm...setuju2...


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 13-10-05 08:15


Assalamualaikum....

Kurang tepat cheekmate....
satu suami + satu isteri = satu anak
Menjadikan mereka 3 semuannya...

Satu Suami + satu isteri = Kosong ( Mandul / tak dapat anak )
Menjadikan mereka tetap dua untuk selamanya...

Saya rasa hint dah agak kelihatan di sini... Saya bagi sikit clue lagi...
Apa 'benda' yang akan dicampurkan menjadi 1...
& apa 'benda' yang dicampurkan menjadi kosong.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 23:24


Pada 09-10-05 12:49 , RnieZah posting:

!!! QUOTE !!!

Sangat simple soalannya.....

1+1= 0 Kenapa jawapannya 0 &
1+1= 1 Kenapa jawapannya 1....

Siapa boleh jawab....
Soalan ni soalan logik....
Kalau boleh jawab, tandanya anda "confirm" pernah dengar teka-teki ni @ memang sah anda seorang yang bijak... Hehehe...

:lol: :lol: :lol: :lol:
saya cuba jawab lagi ye...

rasa2nyelah...

1+1=0 ---> amalan + riya'/takabbur = tak dapat pahala amalan
1+1=1 ---> amalan + ikhlas = dapat pahala amalan

betul tak...? :-) Hanya Allah & orang yang mengetahui jawapannya..............


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 15-10-05 23:26 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-05 23:25


Pada 12-10-05 14:21 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

jawapannya 1 sebab........
suami, isteri yang berkahwin dapat seorang anak!!!!!!!!
betul? 1+1=1 mewakili suami & isteri=anak!!!!!!!!!!!
sekadar meneka!!!!!!!!!!!

jawapan 0 sebab mereka berkahwin tak dapat anak!!!!!!!!!! :)
yang ni pun saya setuju jugak........... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 00:02


perrghhh, penat saya memikirkannya, akhirnya dapat juga jawapan.......terima kasih ibnu_musa kerana tolong jawab. saya tak sempat tadi nak jawab!!!!!!!!! :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 00:25


erm.. betul juga tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 19-10-05 10:54


rasa2nyelah...

1+1=0 ---> amalan + riya'/takabbur = tak dapat pahala amalan
1+1=1 ---> amalan + ikhlas = dapat pahala amalan

betul tak...? :-) Hanya Allah & orang yang mengetahui jawapannya..............



Assalamualaikum Ibnu..

1+1 = 1     Amalan + ikhlas = dapat pahala amalan
Takkan hanya 1 pahala, mungkin lebih lagi...
Jawapannya memang 1, tak dah kemungkinan nak dapat lebih

Maaf kurang tepat...

lusa saya bagi jawapan... Insya Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 02:13


:-? :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 00:52


lamanya lusa RnieZah... dekat planet RnieZah satu minggu ada berapa hari... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 08-11-05 08:57


Pada 12-10-05 14:27 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

ooo, kalau macam tu saya nak 1+1=7 boleh...? :lol: :lol:



waduh!! produktifnyer.....
:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer::hammer:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

  


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 09:13


lambatnya jawpn...banyak kali ana buka artikel ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

anjee
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20121
Posting: 1
Dari: bumibertuah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 12:18


susah sangat nak p ok
rasenyelakan keimanan seseorang
maksudnya
percaya Allah+percaya khurafat=0
percaya Allah+percaya Allah=keimanan
betul ke??????????

Bookmark and Share

  


  Member Information For anjeeProfil   Hantar PM kepada anjee   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 12:27


patutla pun... budak tadika rupanya??? Maaf ye.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 13:29


1
+     1
----------
     1 0
----------

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 09-11-05 13:35


Pada 13-10-05 08:15 , RnieZah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....

Kurang tepat cheekmate....
satu suami + satu isteri = satu anak
Menjadikan mereka 3 semuannya...

Satu Suami + satu isteri = Kosong ( Mandul / tak dapat anak )
Menjadikan mereka tetap dua untuk selamanya...

Saya rasa hint dah agak kelihatan di sini... Saya bagi sikit clue lagi...
Apa 'benda' yang akan dicampurkan menjadi 1...
& apa 'benda' yang dicampurkan menjadi kosong.....


satu sperma + satu ovum = satu janin
satu mercun + satu jari    = tak ada jari (dah hilang pasal meletup)

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-11-05 14:08


1 + 1 = 1
jawapan-> 1 titik air + 1 titik air = 1 titik air yang bsar
1 + 1 = 0
jawapan-> 1 ketul ais + 1 ketul ais = 0 (pasal dua2 dah cair)
entah betul ke tak... ana just acu cuba try test saja ek...
[ Telah diedit oleh: raul_gonzalez pada 09-11-05 14:11 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-05 13:30


assalamualaikum...
terlebih dahulu maaf bab lambat bagi jawapan.... ada prblem sikit... kan dah insya Allah 2 ibnu_musa.... Sorry sekali lagi...

jawapan raul_gonzalez betul.... finaly.... tahniah raul......

Bookmark and Share

  


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116503 saat. Lajunya....