Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: herba2 yg popular


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» herba2 yg popular

Please Mendaftar To Post


Oleh herba2 yg popular

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 22:11


Herba-herba yang popular  
 
Di bawah ini diterangkan serba sedikit mengenai herba-herba yang selalu diambil. Pengambilan herba selalunya mengambil masa yang lebih lama untuk melihat kesannya. Bagaimanapun, bolehlah dikatakan herba-herba ini selamat dan tidak ada kesan-kesan sampingan yang ketara. Herba-herba ini boleh dijadikan sebagai alternatif kepada ubat-ubat konvensional yang biasa didapati dari klinik atau farmasi.

1.Echinacea. Herba ini boleh menguatkan sistem imunisasi anda (daya menahan penyakit). Pengambilannya semasa anda diserang selsema membolehkan anda sembuh dengan lebih cepat. Selain daripada itu, ia juga banyak digunakan untuk orang yang mempunyai kulit bermasalah. Dalam perkataan orang biasa, herba ini berupaya mencuci darah.

2. Bawang putih. Atau garlic banyak digunakan untuk mencegah angin ahmar (stroke) dan sakit jantung. Ia juga membantu mengurangkan kolesterol. Bawang putih juga boleh membuang angin di dalam badan.

3.Halia. Halia atau ginger digunakan untuk mencegah pening semasa menaiki kenderaan (motion sickness). Ia juga digunakan dengan efektifnya sebagai penawar sakit-sakit sendi atau arthritis. Seperti bawang putih, halia boleh membantu mengurangkan angin di dalam badan.

4.Ginkgo biloba. Herba ini berupaya membantu peredaran darah ke otak dan bahagian-bahagian lain badan. Oleh itu, ia digunakan untuk meningkatkan daya ingatan. Ia juga berguna untuk yang menghidap penyakit darah tinggi dan angin ahmar.

5. Ginseng. Ginseng digunakan secara tradisional untuk memberi tenaga kepada badan yang letih. Korean ginseng menyebabkan badan rasa panas tetapi American ginseng tidak.

6. St. John's Wort. Ia juga dikenali sebagai Hypericum. Ia sangat berkesan digunakan sebagai anti-depressant, iaitu penawar kepada mereka yang mengalami masalah tekanan yang teruk. Bagaimanapun, ia tidak boleh diambil bersama-sama dengan beberapa jenis ubat seperti warfarin, cyclosporin, theophylline, amitryptalline, digoxin, carbamazine dan pil-pil perancang.

7. Saw Plametto. Digunakan untuk yang menghadapi masalah prostat (lelaki). Ia juga digunakan oleh orang perempuan untuk mencegah jangkitan kuman di saluran kencing.

8. Valerian. Herba ini digunakan untuk memudahkan anda tidur. Ia tidak mempunyai kesan-kesan sampingan seperti ubat-ubat tidur biasa.

9. Tongkat Ali. Digunakan biasanya oleh orang lelaki untuk meningkatkan tenaga dalaman dan luaran.

Herba-herba ini selalunya boleh didapati di kedai-kedai ubat dan farmasi-farmasi. Kadang-kala produk yang dijual tersebut mengandungi satu bahan sahaja. Ada banyak juga yang mengandungi kombinasi bahan-bahan di atas atau bahan-bahan di atas dengan bahan-bahan lain.


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 00:25


doktor tahu ker semua herba tuu.. nanti boleh saya ajak doktor pergi beli herba sama-sama yep

terima kasih atas maklumat ini!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 03:21


Assalamualaikum....

dulu ana ada terbaca artikel sekumpulan pakar perubatan dari amerika dah jumpa penawar untuk AIDS....dan penawar tu berasal dari sejenis herba yg dijumpai kat sarawak....tapi sampai skarang ana tak tahu camna perkembangannya...ader sesapa tahu tak ??

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 17:45


wah....nie mesti pakar herba nie...

-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 10:42


Quote:

On 2003-05-17 00:25, wan_pasir wrote:
doktor tahu ker semua herba tuu.. nanti boleh saya ajak doktor pergi beli herba sama-sama yep


nak beli yg mana?tongkat ali ker?erm.. tongkat pakcik ali boleh??

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-03 23:55


Quote:

nak beli yg mana?tongkat ali ker?erm.. tongkat pakcik ali boleh??

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">



tongkat pakcik Ali pun ok gak...kalau Dr.Lin yang beli,semua jadi hehe



[ Posting ini telah di edit oleh: isa-VR4 pada 2003-05-18 23:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:22


makan herba untuk sehat!! lawan ngan hamba utk mati!! yeahh hehehe emoh ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 23:55


hehehe...kens2005...aza tengok pahlawan berpedang tu asyik buat gerakan saa je...aza pun boleh hafal..meh aza lawan ngan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

pyee
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2003
Ahli No: 2983
Posting: 11
Dari: kk

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-03 01:57


TONGKAT ALI UNTUK LELAKI..? TAK SEMESTINYA,,SELAIN MENINGKATKAN TENAGA LELAKI, IA JUGA BERTINDAK SEBAGAI ANTI OKSIDAN DAN MELANCARKAN PERJALANAN DARAH DALAM BADAN...KALAU PEREMPUAN, KACIP FATIMAH...FUNGSINYA MENGECUTKAN PERANAKAN SELEPAS BERSALIN,SEBAGAI ANTI OKSIDAN DAN MELANCARKAN PERJALANAN DARAH,,,KHASIAT NYE LEBIH KURANG SAMAKAN??...SO DUA-DUA PUN BOLEH...TAPI KALAU NAK BELI PRODUK HERBA ATAU APE-APE PRODUK KESIHATAN, PERLU TENGOK BETUL-BETUL,,NANTIKAN NAK SIHAT JADI MELARAT PLAK..BANYAK LAGI SEBENAR NYE HERBA-HERBA YANG BAIK UNTUK KESIHATAN, CTHNYE, PEGAGA DAPAT MERAWAT KANSER[*pembunuh utama*],,,KITE JE TAK TAHU... UNTUK MAKLUMAT LANJUT LAYARI www.cepp.utm.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For pyeeProfil   Hantar PM kepada pyee   Pergi ke pyee's Website   Quote dan BalasQuote

penjejak_iman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6679
Posting: 35
Dari: alam ruh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-04 03:50


salam

saya pon salah seorang peminat herba. percaya tak saya dah makan 21 jenis herba? Echinacea,ginkgo biloba,passion flower,guarana,celery,horehound,licorice,polygala,spirulina,alfalfa,milk thistle,grape seed,thyme,gentian,saw palmetto,ginseng,sarsaparilla,angelica,chamomile,dandelion,damiana....

darul_numan tentu lebih arif kan? herbs world is magic..

Bookmark and Share

    


  Member Information For penjejak_imanProfil   Hantar PM kepada penjejak_iman   Quote dan BalasQuote

diana_alisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10220
Posting: 112
Dari: Taiping Mali

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 10:37


gamat pun bagus gak tapi dia bukan herbalah..
gamat nie kaye ngan kolagen...
sangat baik untuk kesihatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For diana_alisyahProfil   Hantar PM kepada diana_alisyah   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 11:18


semua

Antum kenal dengan tumbuahn herba, ianya sejenis paku pakis kat malaysia ni... nama nya: pokok seribu atau pokok ribu-ribu. Nama sainstifiknya lygodium japonicum. Stakat ni ana baru tahu kegunaanya adalah untuk merawat luka dan spora dia boleh buang batu karang... so ana arap jika akhawat yang tahu ttg tumbuhan ini bleh kongsi...kegunaanya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 13:49



gambar ..


Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 14:24


Satu lagi...mengkudu & cendawan merah(lingzhi)...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 17:32


mesti akhi suhaimi takkan tinggal mengkudu dia tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 17:34




-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

The_Smart_Hack
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2005
Ahli No: 19750
Posting: 13
Dari: Teluk Intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-05 17:47


Saya sesak nafas..Paru 2 Saya diUji dengan alat spirometer dan Flow Peak.Kalau Jantung kita test guna ECG.. ia berkeputusan normal..

Ia adalah masalah denyut jantung ke.. herba apa untuk stabil kan denyut jantung??

Masalah ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For The_Smart_HackProfil   Hantar PM kepada The_Smart_Hack   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 04:20


saya nak beli sikit herba2 tu boleh ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 03:06


lepas ni kena amal makan herba pulak,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

atuk
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2006
Ahli No: 21899
Posting: 6
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 15:29


suhaimi btulla, atuk pun selalu amalkan ke22 herba tu :-P
boleh berkongsi ni :lol:


-----------------
"indah bersahabat bersama pengorbanan
indahnya hati bersama keikhlasan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For atukProfil   Hantar PM kepada atuk   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 17:08


thank pasal info ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

alilad
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24513
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:36


Assalamualaikum..
Herba memang bagus untuk kesihatan terutamanya cendawan merah dan mengkudu. Mengkudu dapat memelihara dan memulihkan sel yang rosak.
Sesiapa nak dapatkan produk kesihatan boleh hubungi saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aliladProfil   Hantar PM kepada alilad   Quote dan BalasQuote

spurs
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 25001
Posting: 27
Dari: Lembah Klang

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 01:33


ni ada beberapa herba dan khasiat2nya:-

1. Pokok Mata Pelanduk untuk menghilangkan sakit sendi dan lenguh2 badan
2. Pokok Teja Lawang untuk pengimbangan angin
3. Pokok Tebu Gajah untuk antidot yakni berfungsi menyingkirkan toksid atau racun
4. Pokok Mengkudu Hutan untuk membantu proses pencernaan

**herba apa untuk stabil kan denyut jantung?? - digalakkan ambil herba rebusan untuk masalah jantung dan omega-3...kalau nak contact saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spursProfil   Hantar PM kepada spurs   Pergi ke spurs's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:57


HERM....OK juga NI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 10:03


promote produk nampak?
emm
kepada warga ukhwah, hati-hati bila ambik herba ni sebab herba ada steroid, walaupun natural steroid tapi still ada kesan sampingan terutamanya ganoderma atau jenis2 kulat/cendawan.
dan,
trend sekarang campurkan herba dalam kopi, bagus tapi kita kena tahu sama ada produk tu menggunakan extrak herba ataupun herba yang dikisar halus kemudian dicampurkan ke dalam kopi, sebabnya herba yang dikisar halus tidak larut dalam air dan bila diminum, ia boleh merosakkan buah pinggang kerana bahan yang tidak larut tadi akan terperangkap dalam buah pinggang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-06 10:15


misai kucing, emas cotek pernah dengar tak hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 11:53


Saya pun ada juga satu herba baru..intra namanya..gabungan 23 herba dan salah satunya adalah herba habbatussauda...baik untuk semua penyakit kronik..Insyallh..Kalau ada sekun rasi ( tindak balas yang baik ) dengannya..akan smbuhlah penyakit tu..Intra bukan jenis ubat yang dicampur bahan kimia..jangan salah faham k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

spurs
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 25001
Posting: 27
Dari: Lembah Klang

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 00:42


saudara/i triptofana,

jangan risau, herba yang saya jual diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, bersih, suci (halal) lagi mujarab. produk herba ini juga melepasi ujian had mikrob dan had kecairan serta tidak mengandungi bahan kimia dan steroid saintitik. produk ini mengguna dan mengutamakan herba-herba tempatan yang lebih sesuai dengan permasalahan penduduk tempatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spursProfil   Hantar PM kepada spurs   Pergi ke spurs's Website   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-07-06 14:34


madu tergolong dalam herba ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

spurs
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 25001
Posting: 27
Dari: Lembah Klang

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 22:19


sedikit ilmu daripada saya,

Herba akar Mengkunyit (Coscinumm Blumeanum) yang tumbuh menjalar dan memanjat mengandungi flavanoid bertindak sebagai anti oksidan akan menghilangkan pengeluaran histamin dan alahan serta membantu meningkatkan kadar Vitamin C. Ia juga akan melindungi kerosakan sel akibat radikal bebas serta menguatkan sendi.Bagus untuk merawat masalah allergi dan resdung.

Hydrocotyle Asiatica (pegaga) dan Amaranthus Spinosus (bayam duri) amat baik untuk meningkatkan daya imunisasi dan tenaga khususnya kepada mereka yang mengalami kekurangan kadar darah merah dan mengatasi kelesuan tubuh badan.

Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan. Manfaat Spirulina adalah :
1. Meningkatkan aktiviti anti-virus
2. Menurunkan kadar kolesterol
3. Menurunkan risiko serangan kanser
4. Meningkatkan daya tubuh badan
5. Mengurangkan keracunan pada ginjal
6. Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang terdapat di dalam usus
7. Mempercepatkan penyembuhan luka
8. Mengatasi masalah kekurangan zat/mineral
9. Mengurangi penderitaan akibat radiasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spursProfil   Hantar PM kepada spurs   Pergi ke spurs's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 22:25


herba ni bebas bahan kimia yang berbahayakan....rite

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

spurs
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 25001
Posting: 27
Dari: Lembah Klang

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 22:48


herba memanglah tak ada bahan2 kimia sebab ia adalah tumbuhan semulajadi...lainla ubat2 hospital tu..memang confirm ada bahan kimia,dadah,steroid dan macam-macam lagi.
doktor sendiri tak galakkan pesakit dia terlalu bergantung kepada ubat klinik.sebab dia tahu kandungan dalam ubat tu...inilah nasihat yang saya terima dr seorang doktor...so,sebab tu sekarang saya beralih kepada herba yang memang Allah sendiri berfirman yang dalam tumbuh2an itu ada penawar bagi bermacam penyakit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spursProfil   Hantar PM kepada spurs   Pergi ke spurs's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132524 saat. Lajunya....