Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
rasian: 2 hari yang lalu
a_zar81: 7 hari yang lalu
khalifah: 11 hari yang lalu
talha: 17 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu
al-biruni03: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: **KELAB ANAK-ANAK PERAK**


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» **KELAB ANAK-ANAK PERAK**

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh **KELAB ANAK-ANAK PERAK**

cempaka1981
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2007
Ahli No: 29087
Posting: 14
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:23


A,kum..

Cempaka pun memang anak kelahiran Perak... :-)


-----------------
http://wangiancempaka.blogspot.com/
<br


  


  Member Information For cempaka1981Profil   Hantar PM kepada cempaka1981   Pergi ke cempaka1981's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:28


Pada 09-02-06 16:05 , ismi_safiza posting:

!!! QUOTE !!!

best friend orang perak.. best lah kawan dengan orang perak ni.. :)



assalamualaikum..

memang orang-orang perok baik2 belaka..percayalah bila dah berkawan mesti tak rugi


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:31


Pada 07-03-06 14:17 , musafir_lara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-06 11:18 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..orang-orang perak ni tak teringin nak buat perjumpaan semua ahli ukhwah perak..manale tahu ada yang berminat tapi ambil area yang dekat2 sajalah..wassalam




ehm..betul tu!ana pun nak join kalau ada yang nak adakan perjumpaan!



assalamualaikum..

kalau sesiapa org perok yang nak buat perjumpaan or nak ta'aruf antara satu samal lain, insyaAllah boleh..tapi kena ada kerjasama dari semua oranglah especially orang-orang perok


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:39


Pada 23-07-06 09:54 , nurhaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

teman oghang teluk intan...
yeop dan yong sekalian, moh eratkan ukwah sesama kita!



assalamualaikum..

teluk intan kat mana tu?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 09:40


Pada 28-07-06 07:46 , zalika posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun orang prk...
teluk intan...


assalamualaikum

teluk intan kat area mana?


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-04-07 09:41


:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 18:44


Pada 25-04-07 09:40 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-07-06 07:46 , zalika posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun orang prk...
teluk intan...


assalamualaikum

teluk intan kat area mana?


salam...

teluk intan ke?

dekat dengan kampung ana.

kampung ana di Bagan Datoh... dekat dengan jeti tu.

hari2 boleh turun laut dan mancaing ikan.

depan rumah ada parit besar dan boleh tangkap "kerota" = masa kecil-kecil dulu lah. lah ni dah tak boleh dah. sebab dah besar.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 18:59


tangkap kerotak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 19:43


Assalamualaikum
Keme pun anok oghang Kuale Kangso, Peghok. Amboi2, meghioh sunggoh! Ghame ghopenye oghang Peghok kat sini. Idokle teman tau...
bila sebut saja negheri Peghok, mengingatkan teman dengan ghendang tok, laksa kuale, rojok pesembo, gulei pucuk paku dengan siput sedut, sambe nyor, sambe tempoyok masok, macama2 ada! Idok ke kome rindu dengan masakan dan oghang2 Peghok semua?
Bilele cuti skoloh lagi.....hai, tak sabar teman nak balik Kuale?

Bookmark and Share

  


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 20:43


ana pun anak perak pure.tapi tak reti cakap kome,keme.reti cakap aku,hang sebab tinggal perak utara(kamunting)..hohoho.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 21:05


tumpang lalu sat....

nak makan cendol kat tepi sg kat kole...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 21:25


Daerah Perak tengah, kaya dengan seni budaye...salah satunya dabus

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 21:33


kawasan kampung teman, masa kenduri kahwin memang meriah...
simbol utamenye main rebane malam nitik inei, malam ni orang2 kampung berkumpui kat rumah pengantin sambil bermain rebane.
permainan rebane ni atas persetujuan tuan rumah. kekadang berebane sampei ke subuh. untuk memeriahkan malam nitik inei.

Malam Nitik Inei ni, malam yang mana pengantin akan bersiap untuk hari langsung esok arinye...malam ni pengantin memakei inei.
malam ni juga persiapan terakhio untuk hari langsung esok..
malam ni dah mula masak rendang tok, merebus telo, pasang khemah,pelamin dan pelbagei lagi.
biasanya malam nitik inei ni, sanak sanudare berkumpui reramei. masa ni lah nak beramah mesre antare sendirik.
Malam nitik inei ni salah satu upacare budaye orang perak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 00:46


Pada 19-06-07 18:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tangkap kerotak?

salam...

a'a. nama binatang tu "kerota"
rupa dia macam ketam juga. cumma dia kecik dan tangan besar sebelah. hehe...

macam-macam ada.

marilah...ramai-ramai tangkap "kerota"

bukan senang nak tangkap dia. sebab dia duduk kat tepi2 parit dan kawasan berlumpur. pernah jugalah sepupu ana terjatuh dalam parit, gara-gara nak tangkap kerota.


wassalam....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-06-07 09:21


pernah tau tak istilah ni???

bote-boston

parit-paris

tronoh-toronto

banyak lagi tapi dah lupa...huhu
syok betul time sekolah kat smkasas dulu.....
rindunye......

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 09:39


Pada 19-06-07 18:44 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-04-07 09:40 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-07-06 07:46 , zalika posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun orang prk...
teluk intan...


assalamualaikum

teluk intan kat area mana?


salam...

teluk intan ke?

dekat dengan kampung ana.

kampung ana di Bagan Datoh... dekat dengan jeti tu.

hari2 boleh turun laut dan mancaing ikan.

depan rumah ada parit besar dan boleh tangkap "kerota" = masa kecil-kecil dulu lah. lah ni dah tak boleh dah. sebab dah besar.



salam..

ye org teluk intan..

oo..bagan datoh..tak jauh sangat..
tangkap kerota eh..ana pun suka tangkap tu dulu-dulu..
lepas itu simpan..comel kan kerota tu..rindu pulak..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 09:44


Pada 19-06-07 21:33 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kawasan kampung teman, masa kenduri kahwin memang meriah...
simbol utamenye main rebane malam nitik inei, malam ni orang2 kampung berkumpui kat rumah pengantin sambil bermain rebane.
permainan rebane ni atas persetujuan tuan rumah. kekadang berebane sampei ke subuh. untuk memeriahkan malam nitik inei.

Malam Nitik Inei ni, malam yang mana pengantin akan bersiap untuk hari langsung esok arinye...malam ni pengantin memakei inei.
malam ni juga persiapan terakhio untuk hari langsung esok..
malam ni dah mula masak rendang tok, merebus telo, pasang khemah,pelamin dan pelbagei lagi.
biasanya malam nitik inei ni, sanak sanudare berkumpui reramei. masa ni lah nak beramah mesre antare sendirik.
Malam nitik inei ni salah satu upacare budaye orang perak..


assalamualaikum..

ye betul tu akhi daeng..
selalunya malam nitik inai ni untuk org perempuan..
ayah ana pun meme ahli kompang..
so kalau anak ahli kompang yang kahwin..
meme free tak payah bayar...
mesti ramai yang main sebab anak ahli kompang yang kahwin..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:10


teman panggil 'kerota' tu 'kerotak'....
ketam kecil-kecil yang banyak duduk kat Titi Gantung, Perak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 14:29


assalamualaikum... salam ukwah pada semua orang perak... semoga kita menjadi anak-anak perak yang teguh pegangan imannya... akhir kata jaga solat jaga iman jaga aurat semoga kita mendapat rahmat... kejor yop kejor

Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 17:45


ana anak perak.....tinggal di gunung semanggol....bahaya dari gunung....mak abah ana pun orang perak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

NurAihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2007
Ahli No: 31065
Posting: 91
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-07 12:57


lahir saja kat perak ekeekeke...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurAihanaProfil   Hantar PM kepada NurAihana   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:09


ada keluarga angkat di perak


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:11


SALAM ALAIK...
ana xlahir kat perak...tapi mak,ayah,abang-abang ana lahir kat perak:-)
kira org perak lah kan???
sebab ana punya loghat perak pun dah sebati wlau lahir dan dok kat Pahang...tapi setakat ni..tiap-tiap tahun xmiss balik perak:-)
ALHAMDULILLAH,masih dberi ksmpatan untuk mnziarah saudra2 kat sana2...
juga dari hiasi peribadi buat anak2 perak:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

fizah866
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30106
Posting: 60

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:14


salam

saya pun orang perak..

sekarang dok kat selangor....mencari rezeki di negeri selangor..

mak and abah orang perak

so..perak tulen lah saya ni...tak budak campur2

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah866Profil   Hantar PM kepada fizah866   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 13:37


ana,mak,abah dan adik beradik memang jati perak....tapi sekarang ni ana cari rezeki di selangor... :-) :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 19-09-07 13:39


an anak johor!!!
HIDUP JOHOR!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:10


hubby org perak... semanggol

alhamdulillah menantu mak ayah semua anak perak.. ;)) rezeki kat situ agaknya..


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 19-09-07 14:12 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:24


assalamualaikum
ana lahir di Perak, menetap di Perak, belajar di Perak...
Mak Ayah rakyat Perak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:33


orang johor jugak

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:22


Assalamualaikum...saya pun anak perak juga tapi baru dapat kerja kat kelantan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

damsyiq_group
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.08.2007
Ahli No: 30741
Posting: 37
Dari: ipoh (DAMASCUS-SYRIA)

syria  


posticon Posting pada: 19-09-07 16:49


bertemu kerana allah, berpisah kerana allah, matlamat hidup mestilah madhatillah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For damsyiq_groupProfil   Hantar PM kepada damsyiq_group   Pergi ke damsyiq_group's Website   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-07 15:37


bukan lahir kat perak tapi dah hampi 16 tahun duduk kat perak..kira anak perak juga apa-apa pun memang bez

Bookmark and Share

  


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:41


ana rakyat johor...
johor maju jaya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:51


Pada 21-08-07 17:45 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

ana anak perak.....tinggal di gunung semanggol....bahaya dari gunung....mak abah ana pun orang perak...


.. jap2.. apa yang bahayanya gunung itu.. ada batu belah batu bertangkup yang makan org itu ke??? ahaks..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:55


Salam,

apa kabo org perak?

saya org penang.....maybe ada yang kenal.....

dah lama tak aktif.......merantau.....

sekarang kembali dan menetap di ipoh.....

Salam ukhwah untuk semua...


-----------------
D-Max 4x4 serba baru !
[ Telah diedit oleh: shafawi78 pada 24-09-07 15:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

umy_1510
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2007
Ahli No: 30960
Posting: 18
Dari: IpoH

Perak  


posticon Posting pada: 24-09-07 15:02


salam ramadhan....

say pun anak perak..
perak no 1...=>

Bookmark and Share

  


  Member Information For umy_1510Profil   Hantar PM kepada umy_1510   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 22:06


Pada 21-09-07 15:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-08-07 17:45 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

ana anak perak.....tinggal di gunung semanggol....bahaya dari gunung....mak abah ana pun orang perak...


.. jap2.. apa yang bahayanya gunung itu.. ada batu belah batu bertangkup yang makan org itu ke??? ahaks..



bahaya dari gunung tu sebab gunung semanggol adalah tempat bermulanya parti hizbul muslimin dan PAS....ini sejarah sebelum kemerdekaan....


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:21


Assalamualaikum

teman org perak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:24


ye2..saya pun..area lumut..=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:27


salam warga ukhwah...
saya orang bota..ada sesiapa orang bota or yang berdekatan..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-10-07 11:28


lahir saja kat perak

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:31


!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 19-09-07 13:39

an anak johor!!!
HIDUP JOHOR!!!!



eerrmm... salah tempat ni..huhuh

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 19-09-07 14:33

orang johor jugak



huhuh...seorang lagi ni.. :-D

!!! QUOTE !!!

posticon Posting pada: 21-09-07 15:41

ana rakyat johor...
johor maju jaya...
:-D :-P ... macam mana boleh begini... :lol:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 11:46


ke tepi...ke tepi....org boston nak lalu....hehehe.... :-D

hai...saya pun anak perak...org bota...

perak kekal di hati...huhu... 8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....
[ Telah diedit oleh: moshimoshi pada 05-10-07 11:48 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 15:39


salam... ana nak join juga ana lahir kat perak, membesar kat perak, belajar pun kat perak. tapi masuk u kat penang. tak pandai loghat perak ni, sebab tnggal kat pengkalan hulu, dekat dengan kedah dan sempadan thailand. pernah lah pagi thailand dulu..untuk pengetahuan semua..pengkalan hulu adalah daerah paling hulu kat perak..anyway, perak still number 1...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 16:04


memang jati anak perak.... :-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-10-07 16:29


Assalamualaikum...
anak perak ye....hmm...saya bukan anak perak..
tapi, saya juga bukan anak emas..... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-07 16:41


rindu nya nak balik rumah...
perak negeriku yang tercinta..
tak sabar nak tunggu cuti raya.. :-) :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 18:22


Pada 05-10-07 16:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
anak perak ye....hmm...saya bukan anak perak..
tapi, saya juga bukan anak emas..... :-D


owh ye ke...

hehe... :-D :-P

hais tu, sayatetapanda anak apa?


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 21:29


salam...teman pun orang perak juga..ipoh mali..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:42


saya org perak...
Anak jati perak...
Lahir dan membesar di perak...
Mak ayah pun org perak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-07 22:43


ismi_atikah bukan anak perak...

sebab ismi_atikah anak puan patimah dan encik abdul ghani...

jadi tak ada kena mengena dengan anak puan atau encik perak... huuhuhu.... :-P :-P

teringin nak p makan cendol kat tebing sg... kat kole..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-10-07 22:58


tumpang lalu..saya anak johor dan klate.hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ojInuodfiD
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2007
Ahli No: 31337
Posting: 27
Dari: Pay-Rock

yemen  


posticon Posting pada: 08-10-07 08:39


Salam alayk..dsebabkn ana masih baru kat sini,tsesatlah kejap dan tlanding kat topic ini..owh,rupa-rupanya ramai juga bbudok peghok kat sini ek..ana pun nak beritahu yang...ana pun oghang peghok tapi,ttibai flag lain..Apa pun,PERAK NOMBOR 1. ;-) ;-)


-----------------
*takkan terhidu harum mewangi,jika Xdinyalakan setanggi,takkan terasa manisnya hidup andai Xdilambung gelora..*UNICnya hidup
[ Telah diedit oleh: ojInuodfiD pada 08-10-07 08:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ojInuodfiDProfil   Hantar PM kepada ojInuodfiD   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:04


Waa..ramai jugak org Perak ye..he2..
Saya pun org Perak..dr Gerik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:54


Pada 07-10-07 22:43 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi_atikah bukan anak perak...

sebab ismi_atikah anak puan patimah dan encik abdul ghani...

jadi tak ada kena mengena dengan anak puan atau encik perak... huuhuhu.... :-P :-P

teringin nak p makan cendol kat tebing sg... kat kole..



assalamualaikum...

main-main ek tikah...
teringin sangat ke nak makan cendol..
marilah datang rumah :)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 09:57


Pada 19-09-07 14:10 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

hubby org perak... semanggol

alhamdulillah menantu mak ayah semua anak perak.. ;)) rezeki kat situ agaknya..



erm bagus2..
pilihan yang tepat akak..
tambahkan kerabat perak ek..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 08-10-07 09:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:00


asslamualaikum...

erm org perok tak nak buat jejak kasih ke?
ana mengalu-alukan kehadiran antum semua..
kita buat jejak kasih raya...
tapi ana khususkan untuk muslimat jeq..
penyertaan untuk muslimin tak ada..harap maaf

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:05


orang johor tumpang lalu!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 10:09


insyallah bakal berkahwin gan orang perak....
boleh join tak????
hehehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 13:41


mana-mana orang perak, moh bertandang beraya kat rumah teman, teman jamu kueh raya. di samping tu boleh beraya kat rumah Simple_Shida sebab rumah dia dekat saja dengan rumah teman. Jerit boleh dengo :)
Kita buat 'baraan' reramei....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:42


Pada 09-10-07 13:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana-mana orang perak, moh bertandang beraya kat rumah teman, teman jamu kueh raya. di samping tu boleh beraya kat rumah Simple_Shida sebab rumah dia dekat saja dengan rumah teman. Jerit boleh dengo :)
Kita buat 'baraan' reramei....


assalamualaikum..

betul ke ni akhi..
kalau kak shida jemput insyaAllah..
boleh juga ana pergi


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:44


Pada 08-10-07 10:09 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

insyallah bakal berkahwin gan orang perak....
boleh join tak????
hehehehe..


salam'alaik...

ooo..bakal zaujah org perak eh..
erm bagus2..
perak dan johor...
macam ada kesesuaian jeq :)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:53


Pada 09-10-07 13:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mana-mana orang perak, moh bertandang beraya kat rumah teman, teman jamu kueh raya. di samping tu boleh beraya kat rumah Simple_Shida sebab rumah dia dekat saja dengan rumah teman. Jerit boleh dengo :)
Kita buat 'baraan' reramei....

salam..

eerrmm...

akhi.......

nak ikut...nak ikut..

tapi...

ana di bagan datoh..

tambahn pula, tak ada kereta lah..

macam mana yeerr..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 14:58


Pada 09-10-07 14:53

!!! QUOTE !!!


salam..

eerrmm...

akhi.......

nak ikut...nak ikut..

tapi...

ana di bagan datoh..

tambahn pula, tak ada kereta lah..

macam mana yeerr..



salam'alaik..

aik johor nak pergi..
perak pun nak pergi..
erm dekat tu bagan datoh..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 09-10-07 14:59 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:02


Pada 09-10-07 14:58 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 14:53

!!! QUOTE !!!


salam..

eerrmm...

akhi.......

nak ikut...nak ikut..

tapi...

ana di bagan datoh..

tambahn pula, tak ada kereta lah..

macam mana yeerr..



salam'alaik..

aik johor nak pergi..
perak pun nak pergi..
erm dekat tu bagan datoh..


hehe...

ukhti jangan terkejut ye..

ana jumaat ni balik perak.

lepas itu..

petang raya ke 2, ana balik johor..

raya mesti jauh2...baru best. :-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:03


meke Bagan Datuk kat mana, Mohamad?
ika, meke kat mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-10-07 15:05


saya.. tak pandai cakap perak. bukan dok kat perak... tapi lahir saja perak.. boleh tak join?

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:06


Pada 09-10-07 15:03 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

meke Bagan Datuk kat mana, Mohamad?
ika, meke kat mana?


ana kat teluk intan lah akhi..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:07


eerrmm...

bagan datoh kat.... betul-betul dekat dengan Jeti tu...

ala... nak cakap macam mana yerr..

eerrmm...

kat situ cuma ada"satu2 nya" pekan....

jalan dalam 500 meter dari pekan tu..sampai lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:08


Pada 09-10-07 15:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


hehe...

ukhti jangan terkejut ye..

ana jumaat ni balik perak.

lepas itu..

petang raya ke 2, ana balik johor..

raya mesti jauh2...baru best. :-D




perak rumah belah ayah or mak..
johor tu pula..
kira mak ayah org perak dan johor ek


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 09-10-07 15:09 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:10


mohamad, mee datang lah dengan Ika....
nak datang cakap dulu..
kalau nak minta tolong ambikkan kat stesen bas ke, mana-mana ke, boleh saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:11


ika, meke Telok Intan kat mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:12


Pada 09-10-07 15:08 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 15:02 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


hehe...

ukhti jangan terkejut ye..

ana jumaat ni balik perak.

lepas itu..

petang raya ke 2, ana balik johor..

raya mesti jauh2...baru best. :-D




perak rumah belah ayah or mak..
johor tu pula..
kira mak ayah org perak dan johor ek


:-D
kalau perak = ayah

kalau johor = mak


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:15


Pada 09-10-07 15:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ika, meke Telok Intan kat mana?


rumah ana dalam 15 minit jeq dr pekan teluk intan..
ala pekan yang ada menara condong tu


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:17


Pada 09-10-07 15:12 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



:-D
kalau perak = ayah

kalau johor = mak



erm..patutlah..
lari sana..lari sini


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:17


ok, duduk tengah pekan ni ye... ok

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:17


Pada 09-10-07 15:15 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 15:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ika, meke Telok Intan kat mana?


rumah ana dalam 15 minit jeq dr pekan teluk intan..
ala pekan yang ada menara condong tu


salam...

ukhti... ana ada sedara kat teluk intan tu..

ukhti nak pergi ke rumah akhi daeng_Jati??


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:24


Pada 09-10-07 15:17 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...

ukhti... ana ada sedara kat teluk intan tu..

ukhti nak pergi ke rumah akhi daeng_Jati??



ooo...ye ke..
sedara dok teluk intan kat mana?
erm nak pergi bagaimana..
ana tak reti nak pergi sana..
kalau ada muslimat lain..
boleh ajak sekali


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:25


Pada 24-09-07 22:06 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-07 15:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-08-07 17:45 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

ana anak perak.....tinggal di gunung semanggol....bahaya dari gunung....mak abah ana pun orang perak...


.. jap2.. apa yang bahayanya gunung itu.. ada batu belah batu bertangkup yang makan org itu ke??? ahaks..



bahaya dari gunung tu sebab gunung semanggol adalah tempat bermulanya parti hizbul muslimin dan PAS....ini sejarah sebelum kemerdekaan....



.. ye ke ciknajah??? maaflah.. aku ini buta sejarah.. lagi pun saya ini org Malaysia.. tak tau sejarah orang-orang Perak ni.. perghh.. garang jugak minah ini.. hehe..


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-10-07 15:31


macam unwelcome saja.. tak apalah... :( ..
tempat kelahrian sendiri pun rasa terasing
(buat-buat mrajuk) ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:36


Pada 09-10-07 15:31 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

macam unwelcome saja.. tak apalah... :( ..
tempat kelahrian sendiri pun rasa terasing
(buat-buat mrajuk) ;)


eh jangan merajuklah..
mohlah datang rumah ana rayaa ni..
jangan merajuk lagi ye..:)


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:46


Pada 09-10-07 15:36 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 15:31 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

macam unwelcome saja.. tak apalah... :( ..
tempat kelahrian sendiri pun rasa terasing
(buat-buat mrajuk) ;)


eh jangan merajuklah..
mohlah datang rumah ana rayaa ni..
jangan merajuk lagi ye..:)


eh...

tak perasan ada seseorang sedang "berbual" dalam topik ni..

hehehe


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-10-07 15:47


Pada 09-10-07 15:24 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-07 15:17 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...

ukhti... ana ada sedara kat teluk intan tu..

ukhti nak pergi ke rumah akhi daeng_Jati??



ooo...ye ke..
sedara dok teluk intan kat mana?
erm nak pergi bagaimana..
ana tak reti nak pergi sana..
kalau ada muslimat lain..
boleh ajak sekali


eerrmm..

kat mana ye?

tak tau lah nama tempat tu..
lupa..


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-10-07 11:53


!!! QUOTE !!!

mana-mana orang perak, moh bertandang beraya kat rumah teman, teman jamu kueh raya. di samping tu boleh beraya kat rumah Simple_Shida sebab rumah dia dekat saja dengan rumah teman. Jerit boleh dengo
Kita buat 'baraan' reramei....


ooh.. ada sahabat memanggil nama ana..hehee..
maaf.. lama tak jenguk topik ni.. nak explore pun
jarang ke cc..

rumah kita dekat saja.. ish.. dok lah macama tu..hee..
Kalau jerit.. tak dengar lah..heheh.. :lol: :-D

erm... sebenarnya ana beraya di melaka saja..
memang tak balik sitiawan.. tapi, kalau ramai yang nak buat jk..
ana umumkan

28okt.207- ahad
jam 2-5.00petang.. rumah terbuka di teratak ana..

no4, taman terus maju, sitiawan..


jemputlah semua sahabat muslimat..muslimin datang
kalau tak ramai.. ana mengencelkan..hehe..

sebabnya..
27.okt umi-naza firman nak jemput semua sahabat ukhwah.com open house di rumahnya.. labu, n9..
mula LEPAS ASAR - 10 MALAM...


jadinya.. kalau antum..antunna nak datang rumah ana..
ana akan balik ke sitiawan malam tu..
ada jemputan walimah kakak sahabat ana di sitiawan..
ana rasa nak pergi walimah kak lin tu..

jadinya.. ana tunggu respon antum..
kalau ada yang nak datang.. ana balik sitiawan..

ika2410, mama_iman - kat lumut.. dekat dah tu..
semua sahabat anak perak..

tafaddal.. ahlan wasahlan.
yang bukan anak perak nak join pun dialukan..
siapa nak ikut ana balik perak..jom.. ( muslimat saja ye) :-D
kita naik bas sama sabtu malam.. then ahd petang back to kl..

planning ana busy raya ni..
okt.
13-14 raya di melaka..
20 walimah sahabat fatin3
20-21 open house rumah staff + rumah nek di melaka..
(sahabat yang dok melaka.. dan sewaktu dengannya nak datang.. dialukan..
rumah nenek di tangga batu-batu, dekat masjid tangga batu)
menghala ke sg udang.. masjid tanah..

27 open house rumah umi-naza_firman
28 walimah kak lin di sitiawn.. so, kalau ramai nak datang..
open house teratak simple-shida

nov.
3 progam eidulfitri di putrajaya
4 planning jk eidul fitri ukhwah.com
( ana dok fikir di klcc mumkin..kena tanya MT..hehe..

10-11 setakat ni.. free mumkin..
tapi.. 11 ana akan gerak ke tganu..
12-15 ada kerja di sana..erm...wah.. jalan sakan ni.
:lol: :-D

maka.. ana tunggu respon antum..
ana mengalu-alukan..kedatangan antum...

direction jalan.. antum turun di depan store, sitiawan...
( dulu shoping complex fajar) berhadapan dengan pizza hut..
muslimat boleh call ana.. ana akan jemput antum..
muslimin.. boleh minta tolong daeng agaknya..hehe..



:-D :lol: :lol:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 24-10-07 14:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 11-10-07 12:07


anak-anak negeri lain tak boleh join ke?
waaa
sdehnyeee
:(

~~mana nak bawa hati yang sedang berduke lare ni?:(~~lalala


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-10-07 16:14


jemputlaa... tak kisah lah anak negeri perak ke..
anak negeri 9 ke.. melaka.. kedah..ganu..dll..

heheh


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 17-10-07 16:16 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-07 19:04


perak tetap best..
saya dok kat manjoi...ramai org luar tak tahu kat mana,kenapa ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

nur_abyatina
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31608
Posting: 15
Dari: bumi Allah (^^,)

Perak  


posticon Posting pada: 08-11-07 11:21


Assalamualaikum

ramai juga ek anak2 perak kat sini ek...ana pun sama anak perak..anak jati perak

dilahirkan di rumah yang famili ana dok sekarang ini...di sitiawan, perak..

rumah ana adalah dekat dengan rumah sahabat ana simple_shida..hehehe

ana & simple_shida--->school-mata smkab emas...

p/s to simple_shida---> tahu siapa saya??? ;-)

bangga menjadi warga perak..mempunyai kerabat diraja yang bijak pandai...heheheheh :-D
[ Telah diedit oleh: nur_abyatina pada 08-11-07 11:23 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_abyatinaProfil   Hantar PM kepada nur_abyatina   Quote dan BalasQuote

zafiralokman
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31479
Posting: 13
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 13:59


Assalamualaikum

zaf anak perakkk... :-D
lahir kat perak..
dibesarkn kat selangor..
sekarang rumah kat perak...menetap di perak balik..
now...kat n9...study.. :bunga:

Waalaikumsalam :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafiralokmanProfil   Hantar PM kepada zafiralokman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:01


.. saya Perak Bandaraya Bersejarah:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:42


teman anak perak juga....lahir di Sungkai

kg ada dua ..Sungkai dengan Kg kelapa teluk intan..

sekolah ren dengan menengah kat perak, kerja kat KL..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:50


dah post ke belum ek kat topik ni..
hmm best lah jadi org perak..
dulu moyang saya kerja dayang kat istana sultan perak tu..
opah saya org kuale..opah cerita dulu bila rambut deme panjang saja kena potong sebab nak smbung rambut pmaisuri..macam-macam lah lagi..opah saya mbesar pun dalam istana gakk lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:56


Pada 15-11-07 14:50 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dah post ke belum ek kat topik ni..
hmm best lah jadi org perak..
dulu moyang saya kerja dayang kat istana sultan perak tu..
opah saya org kuale..opah cerita dulu bila rambut deme panjang saja kena potong sebab nak smbung rambut pmaisuri..macam-macam lah lagi..opah saya mbesar pun dalam istana gakk lah..


.. aku rasa opah kita ini saling kenal mengenali lah.. opah aku dulu permaisuri.. tapi tak tau pula dia permaisuri negara mana:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

permaisuriku
Warga Rasmi
Menyertai: 24.04.2007
Ahli No: 29721
Posting: 9
Dari: nilai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 14:59


saya anak perak juga...
seronoknye dapat jumpa orang kampung kat sini...
saya dari parit buntar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For permaisurikuProfil   Hantar PM kepada permaisuriku   Pergi ke permaisuriku's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:02


Pada 15-11-07 14:56 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 14:50 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

dah post ke belum ek kat topik ni..
hmm best lah jadi org perak..
dulu moyang saya kerja dayang kat istana sultan perak tu..
opah saya org kuale..opah cerita dulu bila rambut deme panjang saja kena potong sebab nak smbung rambut pmaisuri..macam-macam lah lagi..opah saya mbesar pun dalam istana gakk lah..


.. aku rasa opah kita ini saling kenal mengenali lah.. opah aku dulu permaisuri.. tapi tak tau pula dia permaisuri negara mana:lol:


:lol: :lol: iyalah tu..ingat opah kamu sama-sama jadi dayang istana :lol:
kalau permaisuri negara lain tak kenal lah..ni perak saja..krabat perak..hm..opah siap hafal nama krabat sultan idris tu..haha
macam kenai beno.. :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:04


Pada 15-11-07 14:59 , permaisuriku posting:

!!! QUOTE !!!

saya anak perak juga...
seronoknye dapat jumpa orang kampung kat sini...
saya dari parit buntar...


.. ini opah aku masuk dah.. permaisuri mana entah opah aku ni:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:44


mama, opah meke jadi dayang sejak zaman sultan mana ye?
mesti kat Istane Bukit Chandan ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:46


zaman sultan idris..anak dia nama apa tah..raja dihilir ada ek?naz tak ingat sangat lah akhi daeng..ye kat chandan lah..bukan opah saya lah..moyang saya..mak kepada opah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 15:51


Pada 15-11-07 15:04 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-11-07 14:59 , :

!!! QUOTE !!!


.. ini opah aku masuk dah.. permaisuri mana entah opah aku ni:lol:




pandainyeee opah dia... :lol: :lol:

parit buntar...kerian ...dekat-dekat tu..
permaisuri..fuhh anak raja tu..
[ Telah diedit oleh: zulman pada 15-11-07 15:53 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-11-07 16:10


Pada 15-11-07 15:46 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

zaman sultan idris..anak dia nama apa tah..raja dihilir ada ek?naz tak ingat sangat lah akhi daeng..ye kat chandan lah..bukan opah saya lah..moyang saya..mak kepada opah..


ada saja mama, raja Dihilior....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» **KELAB ANAK-ANAK PERAK**

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.235247 saat. Lajunya....