Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ridzuan86
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43097

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 jam, 20 minit yang lalu
kasih_kekasih: 19 jam, 5 minit yang lalu
syahidatul: 3 hari yang lalu
raudhahasanah: 5 hari yang lalu
drzul-f: 9 hari yang lalu
hafiz_along_83: 10 hari yang lalu
halawatuliman: 26 hari yang lalu
nabilah: 26 hari yang lalu
aye: 28 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: Muak


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» Muak

Please Mendaftar To Post


Oleh Muak

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-05 16:38


ada sesiapa yang ada petua hilang muak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-05 17:41


Pada 13-09-05 16:38 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa yang ada petua hilang muak???


try minum air perahan kasturi TANPA gula...
insyaALLAH..karang hilang lah tu.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-09-05 14:53


Muak not mual???? muak dengan fitnah....

Muak dengan cerita peribadi kita... muak...muak...muak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-11-05 13:50


entahlah..tak ada petua agaknya..hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-05 21:31


muak dengan makanan ??
jangan makan banyak2.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-05 00:11


muak makan ke?

minum air limau hehe agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 20-12-05 00:50


kalau muak dengan fitnah dan cerite2 orang tentang diri kita...buat dek saja lah dengan orang...bak kata pepatah...masok tlinga kanan keluar tlinga kiri...dan banyak kan zikir...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-05 04:16


kalau muak tengok buku study bagaimana pulak ye? tension betul dengan masalah muak yang ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 02:54


telan pisang banyak-banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:59


oic..encik akwa kita ini suka makan pisang ya?al maklum laa..dulu beliau suka goreng pisang..akan tetapi goreng pisang mana wujud di muka bumi jordan yang ala2 gersang ini...tak apalah encik akwa..banyak-banyak bersabar la ya..sbarkan separuh dr iman..hihihi ;p


p/s :    kenapa pisang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 22:19


Pada 31-03-06 20:59 , rafieq posting:

!!! QUOTE !!!

oic..encik akwa kita ini suka makan pisang ya?al maklum laa..dulu beliau suka goreng pisang..akan tetapi goreng pisang mana wujud di muka bumi jordan yang ala2 gersang ini...tak apalah encik akwa..banyak-banyak bersabar la ya..sbarkan separuh dr iman..hihihi ;p


p/s :    Kenapa pisang???


bukan macam tu..rafieq dah salah faham ni..
bila kita telan pisang nanti proses penghadaman akan jadi senang...ada faham...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 19-04-06 04:34


oic..macam itu ya encik akwa?hehe...datang la nanti umh saya ya,ada banyak sht pisang...pisang emas.pissang goreng...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-04-06 23:03


Kalau muak belajar tu bahaya..hehe.tapi boleh berehat sbentar bersama kit-kat..namun begitu,jangan lama2 sampai ber'sem2' lamanya..hehe.tengok tv ke,berborak dengan kawan ke,makan ke,tidur kejap ke..lepas itu sambung balik

Muak makan:berentilah makan dan bak petua sahabat2 kita,minum air limau,benda-benada masamlah ksimpulnnya.

Muak dengan prangai orang..luahknnya dengan cara baik dan sihat..no fighting2 ok..

Muak yang lain2 silalah fikirkan sendiri pnyelesaiannya..hehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 23:16


Pada 21-04-06 23:03 , setanggi_syurga83 posting:

!!! QUOTE !!!

Muak dengan prangai orang..luahknnya dengan cara baik dan sihat..no fighting2 ok..


betul tu setanggi... bukan perangai saja...mulut lagi satu
kadang-kadang sebab mulut badan binasa

erm...

Lain padang lain rumputnya
Rumput panjang padang kan semak
Lain orang lain mulutnya
Mulut lancang orang akan muak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 01:41


erm.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 02:03


Kalau muak,duduk diam-diam..bagi rehat sikit...agknye agaknya!tak pun,tkar slera

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 05-07-06 02:41


Kalau muak dengan seswatu...example pada makann ke..sebab terlalu banyak makn ke..stop2 lah dulu...yang paling pentg..lepas itu berjalan..bukan apa...untuk membantu cerna mknan tersbt...Kalau dulu-dulu orang sebut 'minum eno'..elok juga...makn limau orseswatu yang sdkt berasid untuk membantu cerna mknan dengan cepat ok juga tu...try laa....just guess sumetue..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 03:32


Baca bismillah srta fatiha..... tiup pagi air minum (sebaik-baiknya
air zam2).

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 03:34


Lupa pula lepas itu minumlah....




Darul syifa' utm (masjid msi groundflor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119692 saat. Lajunya....