Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 jam, 6 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Pilihan Raya Kampus


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Pilihan Raya Kampus

Please Mendaftar To Post


Oleh Pilihan Raya Kampus

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-05 08:29


Assalamualaikum...

Aduh, pilihanraya dah dekat ni, ana mengucapkan kepada sekalian siswa/i selamat mengundi...pilihlah calon yang benar-benar sesuai ye...pilih jangan ikut orang, buat keputusan sendiri, merekalah yang akan menentukan hala perjuangan mahasiswa yang sebenarnya...

keluar mengundi adalah wajib..percaya ke tak? hehe....kenela percaya ek....berdasarkan hukum " Tidak sempurna sesuatu yang wajib itu melainkan dengannya maka ianya adalah wajib"...pilih pemimpin adalah wajib, turun mengundi tu harus pada asal hukumnya, jadi jika tiada turun mengundi tu maka memilih pemimpin tak dapat dilaksanakan, jadi turun mengundi itu jadi wajib disebabkan oleh wajibnya memilih pemimpin itu....so marilah pakat - pakat mari turun mengundi bersama2

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-05 13:47


pilihanraya kampus di sluruh Malaysia main politik kotor!no wonder laa ada student mls nak keluar mngundi..buat sikit hati saja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 13:57


pergi lah mengundi...satu undi amat bermakna untuk kehidupan di kampus...
pilih calon yang bener2 layak untuk memimpin mengikut apa yang disyariatkan dalam islam..takkan kita nak tengok universiti kita tersungkur kat lembah maksiat

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-05 17:47


betul tu srikandi_impian...kalau kurang nya satu undi maknanye dah kurang lah satu peluang untuk Islam tertegak kat kampus...SOKONG2...hihi....

politik kotor ni!...nak komen bagaimana ek...kadang-kadang kerana rasa ta'asub agaknya....kadang-kadang kerana kepentingan individu tu yang jadi begini...kadang-kadang sampai memaki hamun..Kenapa perlu begitu? Islam tak ajar pun

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-05 18:27


sekarang musim PR..ukhti jadi calon bagi kumpulan pro Islam di slh sbuah ipta tmptn..ana boleh bygkn truknye keadaan dia ditekan oleh pihak pntadbiran universiti..
ana plek rr..knape dari dulu sampai sekarang,sistem politik di kampus tak pernah telus & suci dari anasir2 yang kurang ah??bukan nak suarakan kmarahan,tapi ana jadi geram bila hak mahasiswa untuk mngundi plihan mereka terhlg oleh ugutan & ancaman2 pihak univrsiti....kalau dari kampus pun dah main politik kotor,pttlah ngara Malaysia yang "islam" ni pun politiknye masih tak "islam" spenuhnya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-05 22:30


Malaysia negara "Islam"?...ye...huhu tahla....ke kena tambah sikit baru sedap bunyi dia *hadhari....:-P....hahaha

kalau nak telus ni susah lah kan?...kenapa ah?...dia orang dapat gaji lebih ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 12:18


yang penting pilih calon yang letak islam kat atas, jangan pilih calon yang menjadi raja hiburan! membaziiiiiiir! ok, jangan salah pilih dan jangan terpengaruh dengan janji2 mereka yang menjadi burung tiong! erk!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 15-09-05 13:38


Bestnya dok kat universiti!!!!
Ada peluang experience pilihanraya kampus!
Mesti gempaq, havoc, meriah dan best,kan?
Jelesnyer

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 15-09-05 15:05


Kenapa perlu menegakkan benang yang basah?....kadang-kadang benda tu dah tahu salah...so nak juagk buat...lepas itu bertambah pula dengan maksiat....bila tegur kata kita ni jumud...

Adat manusia ni kan suka untuk bersuka2 kadang sampai melebihi batasan...so kalau ikut logik mesti ramai yang undi puak2 yang suka kepada suka ria ni kan?....so ada tips ke nak cari undi lebih ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:35


Pada tahun 2004, penulis telah menemui beberapa dokumen rasmi membuktikan dakwaan bahawa Rejim Aspirasi didalangi UMNO. Antaranya:

1. Satu kertas kerja Operasi Khidmat Masyarakat yang membabitkan IPTA, IPTS dan Kolej Universiti (kecuali UIA dan UM) merupakan agenda kempen pilihanraya UMNO menjelang pilihanraya umum Malaysia ke-11. Terdapat satu catatan tulisan tangan iaitu; "Program ini berkesan untuk agenda pilihanraya," dengan disertakan tandatangan Hisyamudin Tun Hussein dan nama Adham Baba yang tertera.

2. Satu persidangan akhbar membabitkan Preisden-Presiden MPP yang diadakan di Universiti Malaya telah dilakukan dengan arahan Kementerian Pendidikan. Kenyataan akhbar adalah bagi menyatakan sokongan Presiden-Presiden MPP kepada Barisan Nasional menjelang Pilihanraya Umum.

3. Minit mesyuarat antara kampus-kampus di bawah cengkaman Rejim Aspirasibersama Adham Baba dan beberapa 'top-gun' Pergerakan Pemuda UMNO.

Penulis tidak berhajat untuk mendedahkan kesemuanya terutama bukti-bukti terkini. Yang pasti, terdapat satu grand design yang bermatlamatkan agenda meng'UMNO'kan kampus dan wujudnya satu pakatan jahat di antara barua-barua Aspirasi, Pemuda UMNO dan Biro Tatanegara. Tidak ketinggalan TNC-TNC yang sanggup menggadaikan amanah dan disiplin ilmu mereka yang bertunjangkan kebenaran.

(petikan pnulisan saudara Amin Idris)

hm........

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:42


Dari Tsauban r.a. bahawa Rasulullah s.a.w bersabda :

Bermaksud : " Akan datang suatu masa dalam waktu dekat, bangsa-bangsa(selain umat Islam) bersatu dan mengalahkan kamu seumpama sekumpulan manusia berkerumun berebut-rebut akan hidangan makanan di sekitar mereka. Sahabat bertanya :"Wahai Rasulullah!, apakah kerana sedikitnya kita(umat Islam) pada waktu itu? Rasulullah menjawab:" Bukan, bahkan kamu pada waktu itu adalah golongan teramai ( majoriti ),tetapi kualiti kamu pada waktu itu bagaikan buih-buih lautan yang di bawa oleh arus air. ALLAH telah mencabut dari hati musuhmu perasaan takut terhadap kamudan ALLAH mencampakkan perasaan 'wahn' ke dalam hati kamu. Sahabat bertanya : " Wahai Rasulullah!,apa yang di maksudkan 'wahn' itu? Rasulullah s.a.w. menjawab : " Cinta dunia dan takut mati.
( Riwayat Al-Bukhari Muslim )

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-05 18:02


Amin Idris....hihi....my frenz...kalau nak cerita prove....dah banyak dah bukti....kadang nampak jelas apa yang sedang dilakukan oleh pihak2 yang didalangi oleh sesuatu dari belakang ni......susah untuk percaya tapi itulah hakikatnye...

terpulang kepada kita untuk memilih siapa yang berhak

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

damainya_hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18209
Posting: 39
Dari: Johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 18:55


BETUL TU BOCAH_ANUM.. saya setuju sangat sebab kat IPTA sekarang ni semuanya seolah-olah perlu menyokong UMNO. Sedangkan IPTA tu kan institusi yang membantu pemuda pemudi dalam menentukan hala tuju pimpinan pilihan masing2. Andai dipengaruhi oleh mana-mana pihak, apa perlu lagi sebuah institusi yang sebegini besar dalam mendidik golongan pemimpin masa depan??? Baiklah semuanya diambil bekerja dengan kerajaan yang memimpin sekarang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For damainya_hatiProfil   Hantar PM kepada damainya_hati   Pergi ke damainya_hati's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 19:09


:-) :-) dulu,wakil2 pelajar di kebanyakkan universiti adalah pro pembangkang,tapi sekarang.apa sudah jadi.ke mana mereka menghilang,mungkin ada pihak yang tidak suka kan pembangunan ummah yang berteras kan Islam??? :roll: :roll: :-?


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-05 08:15


m...camnela nak jadi pemimpin kalau dah jadi barua orangkan?...mahasiswa patutnya dah pandai untuk memikirkan apa yang sepatutnya dilakukan dengan ilmu yang ada padanya...ni seolah-olah macam budak tadika saja....suruh angguk dia angguk, suruh geleng pun dia geleng....ana rasa lah...pemimpin masa depan begini, ana tak tahula apa jadi kat rakyat.....bertambahlah idealogi-ideologi mengarut sedangkan Islam dah cukup lengkap sebagai panduan cara hidup manusia......jadi, bertambahlah naik lah harge petrol :-P

wahai mahasiswa...sedarlah, bangunlah, berjuanglah untuk Islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

tetikus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18733
Posting: 45
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-05 22:40


Tak tau laaa...sejak diwujudkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU)
mahasiswa kita semakin takut nak menegakkan hak mereka sendiri..
kasihan kat kita ni...semua dibatasi oleh undang-undang...
Wahai mahasiswa...belajar-belajar juga..
tetapi hak kita tak di jaga..
nak buat peeee..
takkan nak dok tengok saja...
kita nak mahasiswa yang proaktif dan produktif...
bukan nak jadi lembu yang dicucuk tali kat idung...
pergi kemana mereka ditarik...
kalau masuk dalam lumpur takkan nak masuk jugaaaa..
kita bukan lembu atau kerbau beb..... :-|
[ Telah diedit oleh: tetikus pada 17-09-05 22:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For tetikusProfil   Hantar PM kepada tetikus   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 22:56


Assalamualaikum...

Kebanyakan dari kita sentiasa menjadikan AUKU sebagai alasan untuk tidak terlibat dalam pergerakan mahasiswa. Yang terlibat pula, juga menjadikan AUKU sebagai alasan sekiranya mereka dipandang sebagai 'lesu'.. Alasan seperti 'sir', 'hazar' banyak dijadikan panduan...

Tapi, cuba kita lihat mahasiswa tahun2 akhir 90-an sehingga awal 2000-2001. Bermula dengan zaman Ustaz Zaharuddin, sehingga zaman Ustaz Kamaruzzaman memimpin mahasiswa Islam. Ketika itu, suara mahasiswa amat didengari, malahan Ustaz Kamaruzzaman pernah ditemubual di dalam akhbar Utusan Malaysia Ahad, berkenaan misi dan visinya sebagai pemimpin mahasiswa Islam! Dan ketika itu, MPP di setiap uiversiti sangat dihormati, dan digeruni oleh pihak lawan...

Persoalannya, adakah ketika itu tiada AUKU? Adakah ketika itu tiada HEP?

Bagi ana, bukan AUKU yang menjadi penghalang. Bukan HEP yangmenjadi penghalang. cuma diri kita. Strategi kita, objektif perjuangan kita.

Mungkin ada orang berpendapat, tidak perlu dibandingkan antara waqi' dulu dan sekarang kerana sudah semestinya waqi' semasa akan berubah. Ya, ia memang betul tetapi menyalahkan HEP serta menjadikan alasan AUKU sebagai alasan tidak memperjuangkan hak anda sebagai mahasiswa, adalah tindakan yang akan merugikan diri sendiri!

Bukan sedikit pejuang2 mahasiswa dahulu yang kena tangkap. Bukan sedikit pemimpin mahasiswa dahulu yang kena gantung atau buang universiti. Bukan sebahagian kecil golongan mahasiswa dahulu yang ditembak dengan pancutan air gatal dan gas pemedih mata ketika berdemonstrasi. Bukan sedikit impak AUKU serta HEP ke atas mahasiswa dahulu. Tapi mereka tetap bangun berjuang untuk menegakkan hak mereka!

Ana tidak suruh anda semua berdemonstrasi sepertimana kami berdemonstrasi dahulu. Anda berhak untuk mengatur apa jua strategi, asalkan anda terus berjuang! Tegakkan hak anda sebagai mahasiswa, tunaikan hak anda dan masyarakat sekeliling anda! Gunalah pendekatan sebaik mungkin, sesuai dengan keadaan semasa. Apa pun, diplomasi adalah yang terbaik....

Teringat kenangan zaman kampus....

Wallahu a'lam

Ila Mardhatillah

Assalamualaikum


-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-05 00:18


ana sokong sangat pendapat jundullah81....Kenapa masih ada yang boleh memberikan alasan bahawa mereka boleh sokong dari belakang untuk membantu....ana rasa tiada istilah penyokong untuk perjuangan Islam, kita semua adalah pendokong untuk jemaah Islam...

boleh juga diibaratkan seperti penyokong pemain bola dan juga pemain bola sepak...siapa yang menentukan menang tak menang perlawanan tersebut...takkan dengan sorakan penyokong boleh menyebabkan bola itu masuk dalam gol tersebut, itulah adalah mustahil....tidak mungkin...hanya pemain sahaja. begitu jugalah dalam perjuangan Islam....

Kita yang akan menetukan hala tuju suasana kehidupan kampus itu, nak ke tengok siswa siswi kita dok berende' kat tepi tangga melakukan maksiat disitu?...kita adalah mahasiswa, bukan budak sekolah lagi...

tapi betul ke siswa siswi kita dah lesu? :??

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-05 18:13


ana prbtolkan sikit...bukan mahasiswa pro Islam dah berkurangan di kampus2..tetapi tkanan dari pihak krajaan & aspirasi yang keterlaluan mnyebabkan grakan mereka agak prlahan dari thun ke thun...tak boleh slhkn mereka..at least masih ada yang mmpunyai ksdaran & smangat prjuangkn Islam di klngn mereka..sahabat-sahabat bygkn lahh....mereka diugut buang kolej andai pro Islam menang,diugut agar ditarik balik pnjaman,bilik digeledah,dibelasah oleh barua2 upahan krajaan....banyak lagi cbrn2 yang trpakse mereka hdpi..ana cukup salute dengan mereka yang masih lagi mampu bertahan hgga saat ini...prcayalah...walau sesusah mana skalipun dan walau sbnyak mana skalipun kita terpkse berkorban,ISLAM psti akan menang suatu hari nanti..JANJI ALLAH PASTI BERLAKU!!!
-HIDUP MULIA MATI SYAHID..insyaAllah

ALLAHUAKBAR...!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-05 00:04


inshaAllah...sesiapa yang membawa gerakan Islam, akan menang jua akhirnya.... yakinlah Allah akan membantu orang orang yang berada pada jalannya...tapi yakin juga setiap cubaan adalah untuk mematangkan diri

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

awwiduni
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8215
Posting: 33
Dari: ::kuala terengganu::

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-05 11:14


amiiinnn......SELAMAT BERJUANG kepada semua calon PR pendokong ISLAM di sluruh ipt di Malaysia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For awwiduniProfil   Hantar PM kepada awwiduni   Pergi ke awwiduni's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-05 23:56


argggg...tensi! menang tanpe bertanding....lupus betul pemimpin....apa lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 14:03


ana memang sokong pendapat semua
tapi itu lah
macam ana ni kat uitm ni entah lah nak habaq lagu mana tak tau
alih2 suka-suka saja kata pro aspirasi menang semua kerusi kat uitm

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 14:16


assalamualaikum...
saya suka bila dengar adanya pilihan raya kat mana-mana universiti...
sebab ini menunjukkan...yang kita semua perlu ada rasa tanggungjawab...
saya harap semua mahasiswa boleh undi calon yang betul2 sesuai untuk pegang sesuatu jawatan....betul tak?..so undilah yang terbaik..wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-05 14:18


Assalamu'alaikum..erm hangat ye PR kampus ni..tapi semakin dimanipulasikan oleh certain pihak..bagi ana walaupun ana di KUKUM di thn3..sedari itulah 3 tahun ana disabitkan dengan gerakan bawah tanah yang katanya akan merosakkan PR..apa ini semua?
baru-baru ini team nasyid ana dinafikan ke final nasyid IPTA kebangsaan di tempat sendiri,sebaliknya mengambil pioneer kami yang tak reti bernasyid tapi tersenarai,Univ lain pun pelik..tapi i2lah permulaan isu yang cuba dilakukan dan menyenarai hitam pelajar2 yang berpotensi dan islamic sikit..kalau boleh tak hendak ada identiti islamic,YA RAbbi Sallimna..sebelum i2 kami adalah juara IPT zon utara di UUM..kerana tak banyak lagi persatuan yang ditubuhkan nasyid difitnah sebegitu rupa,sangat dasyat....
sebelum ini ana adalah presiden fakulti,ana cuba jaga betul-betul anak buah ana malangnya dalam fakulti jugak ada insan yang tak bertanggungjawab...Kenapa ini semua berlaku?masih tidak sedar fitnah lebih dasyat dari membunuh..tapi i2 lah yang menjadi makanan harian mereka

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 14:26


apa vision pemimpin mahasiswa....
memperjuangkan hak 'rakyat'
menolong meningkatkan kualiti hidup 'rakyat'
memelihara kebajikan 'rakyat'
menolong pentadbir dalam mengharumkan nama universiti
jangan hanya melompat bila timbul isu politik sahaja....
apa pun berfikiran kritis dan matang,
beri komen yang membina ...
zaman sekarang bukan zaman demo...
strategi dah lain.....
fikir-fikirkan lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 14:32


Umno dah kuasai politik kampus melalui calon-calon Aspirasi. Mereka ini disokong dan disogok oleh HEP. Manakala Puteri dan Pemuda Umno bebas keluar masuk kampus. HEP pulak semacam anti siswa-siswi yang PRO Islam- yang suka pakai kopiah dan tudung labuh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 22:05


Allahuakbar...
begitu banyak cabaran yang harus dilalui demi untuk memastikan Islam itu tertegak....bahkan lebih teruk daripada itu pun ada...sesiapa yang ingin berjuang, ingatlah bahawa cabaran yang datang adalah bagaikan ombak yang datang seperti tsunami, bahkan lebih dasyat sebab sekarang ni kita tengah melawan arus yang hebat...

percayalah...Islam pasti dan pasti dan PASti akan berada diatas sepertinya zaman khalifah nanti...rindunya untuk bertemu pemerintahan khalifah

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 28-09-05 22:11


maaf ya..saya tak pandai nak dan tak minat berpolitik... :-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 28-09-05 22:26 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 22:31


pilihanraya kampus usm......HANCURRRRR

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 23:12


eh, tak boleh juga firdausnur...dalam islam tak ada separuh2...kena ambil semua walau pun tak minat...sebab politik adalah juga cabang dalam Islam...apa-apa pun kte kena usaha juga untuk tegakkan Islam....sabarlah wahai great_teacher...adala hikmahnyer itu

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 02:38


pilihan raya usm memang hancurrr...tak ada yang bertanding.......pro aspirasi kuasai semua 34 kerusi...
tak ada pilihan raya.....
bagus jugak..tak perlu dipaksa mengundi....
tak ada perang mulut...
bersih dari fitnah dan perpecahan gara2 nak rebut dan dapatkan kuasa.....
sedih jugak...kem pembangkang tak hantar wakil untuk bertanding..

tak apa..tak apa.....tahun depan cuba lagi......

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 29-09-05 02:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 05:03


Tinta Permata : Gedung Pusaka Ilmu

KUALA LUMPUR, 28 Sept (Bernama) -- Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) tidak berpuashati dengan respons Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Kementerian Pengajian Tinggi dalam permohonan badan itu untuk menjadi pemantau dalam pilihan raya kampus.

Pesuruhjaya Suhakam Datuk Hamdan Adnan berkata pada 13 Sept lalu, Suhakam memohon kebenaran daripada 17 buah universiti dan Kementerian Pengajian Tinggi untuk memantau pilihan raya di universiti-universiti.

Namun setakat ini, lima universiti memaklumkan bahawa mereka telah merujuk permintaan Suhakam kepada kementerian itu untuk mendapat kebenaran.

"Suhakam masih belum menerima sebarang jawapan rasmi daripada Kementerian Pengajian Tinggi. Pemantauan perlu dijalankan di semua universiti untuk memastikan sama ada wujud pencabulan hak asasi manusia semasa proses pencalonan, pengundian dan pengiraan undi," kata Hamdan dalam satu kenyataan Rabu.

Suhakam bertindak untuk campur tangan selepas menerima aduan daripada Solidarity Mahasiswa Malaysia (SMM), beberapa pelajar dan juga daripada Dewan Pemuda PAS, katanya.

Hamdan berkata memorandum yang bertarikh 12 Sept itu menuntut agar pilihan raya kampus dijalankan dengan adil dan bebas.

Dalam memorandum tersebut, mahasiswa antara lain mendakwa universiti mengugut pelajar seperti membuang daripada kolej kediaman mereka jika tidak mengundi calon pilihan universiti, menghalang daripada menjadi calon, mengenakan sekatan atas nama peraturan pilihan raya dan pelaksanaan "e-voting".


banner

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

Belalang_kampung
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 74
Posting: 255
Dari: Minden-Transkerian

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 07:40


Assalamualaikum..

USM Kejuruteraan pun HANCURRR...bebeapa hari sebelum PR HEPP dan puak Aspirasi telah berjaya membazirkan duit U/rakyat!! buat program EF-Engineering Festival..mungkin untuk membolehkan puak aspirasi ditonjolkan lagi disaat-saat terakhir PR dan dengan jelas juga HEPP membawa masuk 'orang2' UMNO bersama program ini.. :-? :-?

hafal rumus ni ye..mudah saja..

Puak Aspirasi = Talibarut HEPP
HEPP=Talibarut UMNO
Puak Aspirasi + HEPP= Talibarut UMNO = perosak bangsa, agama, negara!!

:lol: :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For Belalang_kampungProfil   Hantar PM kepada Belalang_kampung   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 08:54


Saya memang tak percaya dengan pilihanraya kampus. Bagi saya, selagi ada AUKU dan calon2 dipengaruhi parti2 politik sama ada BN atau pembangkang, pilihanraya kampus hanyalah buang masa. Saya setuju dengan tindakan kawan-kawan kat USM yang tak bertanding. Saya rasa kalau nak berjuang, boleh dengan cara lain seperti menyumbang tenaga dan khidmat kepada jemaah islam. lepas itu, yang paling penting ketika di kampus ialah menuntut ilmu.

Ini hanyalah pendapat peribadi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 09:55


Pendapat ana untuk memboikot pilihanraya adalah sesuatu yang tepat..sebab, selagi sistem yang adil tak dapat dijalankan maka berleluasalah kejadian dan perkara-perkara yang tidak diingini...dimana ketelusan pihak-pihak ni? apa yang mereka ingin tegakkan kat kampus ni?....memang betul pendapat pukau, tapi kena ingat juga bahawa menuntut ilmu dah berdakwah tak ada siapa yang dahulu...kedua-dua kena selari....

dahla pulak tu..guna duit rakyat untuk kepentingan parti? apa semua ni?...orang yang kaya akan bertambah kaya dan yang miskin akan bertambah papa!...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:02


Walaupun kumpulan Aspirasi menang, kemenangan mereka diibaratkan menang secara 'pondan'.

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:18


assalamualaikum

bagi balik dari "mengundi".
tengah berjalan, ada seorang hamba Allah sapa..."nak pergi mengundi ke?" "aah" "nah ambil ini" secebis ketas warna kuning..CALON ASPIRASI.
senyum sajalah, malas nak bertekak.
kemudian masa nak masuk dewan nak ngundi pak guard suruh bagi ketas kuning tu, katanya, "undi dengan kejujuran"..

pakai main tanda sajalah, sebab memang tak kenal siapa yang masuk bertandang, sunguh kelam kabut kat sini. sebab kena ngundi lah kelas makro tengah "hancus", mati lah kalau lec ada, yelah bas tak dah, nak berjalan kaki almaklum sajalah, menapak tgh2 hari ni.

yang paling best, semalam kena ugut.. kalau tak turun undi siaplah kome. nak mntk apapun dengan kolej tak dapat, tak dilayan etc..

part ni yang macam nak tergelak.." kalau peratusan kolej yang turun mengundi 100%, setiap portion dapat astro..."

tengoklah, dari universiti dah disogok dengan 'bau-bau rasuah' sok2 bila dah masuk ke masyarakat, makin menjadi lah masalah rasuah tu. institut ingriti malaysia pun bertambah lah kejenye.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 10:24


tula..pondan2 pun kita tengok nanti kerje dia orang...mampu ke tak mampu untuk membawa MPP tu...jangan ingat nak duduk sedap disitu...tak ada dapat AP pun....tapi apa yang dapat ialah pertanyaan dari Allah berkenaan dengan apa yang dibuat masa dapat jawatan tu...

belum masuk ke masyarakat dah diajar untuk jadi barua...bagaimana lah Malaysia nak jadi sebuah negara Islam yang sahih

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 29-09-05 10:26


Assalamualaikum...
memang pun ukhtie ismi_safiza...ana xkenal pun mereka itu...pakai tanda saja...ye lah....yang nak tergelak tu nak pasang astro kat blok yang bilangan pengundinya paling ramai.....tv yang ada kat pernas ini nak tengok pun xnampak,...macam mana nak pasang astro...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:31


shahirah_huda: itulah pasal..pasang astro, lepas itu mulalah HEA nak mengamuk, student hilang minat, prestasi menurun etc..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 10:34


Hangat! Hangat!... link paling hangat di pasaran.. satu pembongkaran .. hangat! rugi kalau tak bukak link ni..

Sekadar info .. sila baca.. pembongkaran tentang pilihanraya yang busuk..kotor..

http://www.mahasiswa-utm.blogspot.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 11:43


konfius ana...
tah mana satu yang betul... :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 13:41


ish...dasyat betul UTM....jelas lagi tak payah bersuluh yang menandakan mereka telah diperkudakan dengan begitu sewenang-wenangnya....sedih melihat apabila kebatilan mula jelas tapi tak siapa ambil peduli :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 14:30


:) banyak pertikaian
fikir, fikir, fikir

Bookmark and Share

  


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 14:40


asalamualaikum wbt

pada saya tak kiralh siapa pemimpin asalkan membawa kebaikan untuk msa depan mahasiswa kita. kadang-kadang dalam sesuatu situasi kita kena 'beralah' sikit. bukan bermaksud kena korbankan pendirian, ideologi itu hak masing2 tapi dalam situasi sebagai pelajar..jangan sampai terkorban kebajikan kerana pendirian yang tak mampu kita tegakkan kat luar. apa guna kecoh2 tapi mahasiswa kita langsung tak dapat apa-apa..rugi masa, rugi idea..just follow the rule..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-05 14:49


erm...follows the Islam rule is the most important thing i thought....tapi masa sekarang ni....undang2 yang dibuat ni telah menyebabkan orang-orang yang boleh dipercayai untuk menjalankan kewajipan menjaga kebajikan kita dan memastikan Islam dilaksanakan at least dalam kampus dapat ditegakkan...takkan kita nak tengok gejala maksiat berleluasa... sakit mata kadang-kadang tapi itulah yang terpaksa dihadapi....kadang hukum-hukum Islam dibuat mainan...

sebab tu kita kena juga memilih orang yang sepatutnya untuk menjalankan kewajipan ini....takkan kita nak menggadaikan etika Islam itu sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 23:40


Selagi terdaya, berusahalah...! Tapi kena ingat usaha tu hanya untuk keredhaan Allah semata2.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-05 01:15


kalau kita lihat fenomena pilihanraya kampus ni, ada pihak - pihak sampai sanggup mengeluarkan kata-kata kesat yang bermacam-macam, kadang-kadang kata lucah...yang tu macam jadi kebiasaan pulak rasanya...mana kredibility mahasiswa ni?...macam ni ke pemimpin kita masa akan datang?

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-05 05:06


hayatilah lagu kumpulan ahli fikir..

angguk..angguk... tunduk..tunduk... geleng..geleng.. ikut telunjuk..

en. ISA telah berkata semasa pilihan "dan semasa raya A_KU takut serta berOSA terkilan dengan sikapnya.. tidak mengAspirasikan semangat akta-akta mesin untuk mencetak sedih rasanya melihat berwang dibaham singa funfair sebagai moskot."

hanya sekadar gurauan orang gila... tidak ada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah meninggalkan dunia yang fana ini ... kah kah kah kah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-05 13:03


sedihnya bila melihat keputusan itu.... :roll: ...Allah masih tak membenarkan pihak yang sepatutnya untuk menang dalam PR ini...muhasabahlah...dimana silapnya...kadang-kadang xperlu nak menuding jari ke arah orang lain.,...tapi patutnya kena tengok diri kita dahulu..salahkan diri dahulu baru kita tengok faktor lain.... mesti ada yang something wrong here :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 13:32


redha
kalah menang, Allah jua yang menentukan
mungkin ada hikmah
walaupun kdgkala rasanya memang tak puas hati
ye lah orang yang diikat seluruh badan di suruh lawan dengan orang yang bebas pergerakannya
:-(
yang penting apa yang kat semua usahakan ke arah amar maaruf nahi mungkar
dan akhir sekali kampus yang kat duduki jauh dari kemurkaan Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 15:18


MPP ASPIRASI bukan ikut pelajar ikut HEP.
menang pun dengan cara yang memalukan , jangan berbangga lah aspirasi!
ramainya MPP kustem kali ni yang lembut2. aww!

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-05 16:39


ermmm.... lembut? :-?.... boleh uat kerje ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

ummul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15144
Posting: 55
Dari: kuantan/penang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 17:28


pilihan raya kampus tahun ni agak hambar dan tak adil..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummulProfil   Hantar PM kepada ummul   Quote dan BalasQuote

comel_asu
Warga Rasmi
Menyertai: 02.02.2005
Ahli No: 14066
Posting: 8

Melaka  


posticon Posting pada: 17-10-05 15:16


assalamualaikum..
dah habis pun PRK nya..rasa geraaam sangat dengan aspirasi ni tau..ye la..kawan sendiri dapat sms ugutan yang entah hape2..macam budak2 nak ugut2.lepas itu, TRHEP siap buat announcement kat student kata yang ada calon tarik diri sebab berada di tahun akhir dan busy dengan PSM..ayat sedap saja . hakikatnya Allah saja yang tau..

sekarang ni kami dah tak kesah dah,MPP dipegang oleh aspirasi atau pun islamic student ..kita berjuang dalam kelab pulak...mana-mana ruang yang boleh masuk...untuk berdakwah, kita gunakan sebaik mungkin...InsyaAllah..Allah sentiasa bersama orang2 yang sabar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For comel_asuProfil   Hantar PM kepada comel_asu   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 16:03


kalah atau menang atau apa saja yang berlaku ,pastikan agenda 'islamik' terus semarak di kampus....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

rizal_man
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19775
Posting: 50
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-10-05 17:40


undi jangan tak undi untuk kepimpinan yang akan datang

Bookmark and Share

  


  Member Information For rizal_manProfil   Hantar PM kepada rizal_man   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 17-10-05 18:04


erm..nak undi apa? kampus tak ada orang dah nak diundi... tak boleh dah nak buat apa-apa...cuma mana yang patut untuk dilakukan demi Islam kita harus terus perjuangkan :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-05 23:10


Pada 05-10-05 15:18 , zamirsham posting:

!!! QUOTE !!!

MPP ASPIRASI bukan ikut pelajar ikut HEP.
menang pun dengan cara yang memalukan , jangan berbangga lah aspirasi!
ramainya MPP kustem kali ni yang lembut2. aww!


sabar2.... :lol:

-------------------------------------------------------------------------

...:::sabar itu merupakan ubat yang paling pahit rasanya tetapi paling manis kesannya kelak:::...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 23-10-05 02:55


takpelah...kita tunggu sajalah untuk menang lagi sekali, mungkin bukan masa lagi untuk Allah menetukan bahawa kita adalah pemenang dalam perjuangan ini....mungkin Allah nak beritahu bahawa kita masih lagi belum layak untuk menduduki kerusi tersebut...

Demi Allah dan Rasul Nya

Bookmark and Share

  


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-05 11:14


Assalamualaikum..
Hmm...kat UTM ni tiada pun pilihanraya dijalankan. Sebab hanya ada satu pihak yang bertanding. Sedih juga. Tiada tandingan. Maka, nampaklah seolah-olah MPP ni bukanlah lagi badan yang berwibawa. Kerana menang tanpa bertanding...Saya pun dah tak reti macam mana nak cakap.... :-?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Saff-one
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7134
Posting: 43
Dari: Kuala Pilah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-11-05 09:08


memang tak best kalau pilihanraya kampus tak ada. MPP yang menang tak bertanding ni pun macam tangkap muat saja. nak bertanding pun susah asyik kena ugut saja. tak bertanding pun kena ugut kalau tak undi calon dari HEP. susah la nak cari pemimpin yang betul-betul berkaliber dan bertanggungjawab. kita tunggu saja la.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Saff-oneProfil   Hantar PM kepada Saff-one   Pergi ke Saff-one's Website   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 03:56


hem...1st time rasa suasana politik kampus..memang havoc...HEP pula berat sebelah...malam kira undi tu lagi panas...tak ada la rasa aircond dalam audi..selama ni dengar saja orang kata politik kotor...sekarang ni memang terbukti dan terasa bahangnye...saya ni tak ada la jadi orang kuat sekadar penyokong dari belakang jerrr....moga dapat kita tegakkan Islam jugak walau kalah dalam pilihanraya...jangan hilang semangat pula...

Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199722 saat. Lajunya....